אצבעות תירס...
Naava`s ©
אין מה לדבר (ושינסה מישהו לעצור אותי) האצבעות האלו - גאוותי הגדולה, בסה"כ פינגר-פוד, הכנה פשוטה ומרכיבים זמינים, וכל זה החל, כשיצאה נפשי לגלות איך עושים את ציפוי השוקולד/תפוחים פאי של הבורגר.. אחרי כמה ניסיונות הגעתי לתוצאה המיוחלת שדומה מאד לציפוי אצבעות התירס. (על כך בפרק "שוקולד פאי - יכולתי להם..")
הדבר הטעים הזה, לנישנוש או כתוספת למנה בשרית, אפשר להכינו עם מרבית הירקות, טעים למבוגרים וגם דרך מצויינת "לדחוף" לילדים אוכל...
להלן גירסה חלבית (גירסת פרווה בהמשך המתכון). אופן הכנתם של מקלוני התירס מאד פשוט ובשני שלבים. ההכנה מורכבת מאפייה של פשטידת תירס נמוכה, צינונה, פריסתם לפסים בגודל הרצוי, טבילתם ב-בלילה, פירורים וטיגון. אפשר להקפיא, רצוי לחמם בטוסטר ולא במיקרו למרות שגם זה אפשרי.
טעים, פיקנטי בהתאם לתיבול הנבחר, אפשר לשדרג מבחינה צבעונית וגם טעמים עם פלפל חריף אדום או פיסות גמבה מתוקה ובאופן הזה להכין מכל ירק שרוצים.
תבנית 20/20 ס"מ, אפיה 175 מעלות, 20-25 דקות, גובה הבלילה לפי כמות זו בין 1-2 ס"מ. כמות אצבעות 20 יחידות.
החומרים לפשטידת התירס:
2 כוסות גרגרי תירס (1.5 מתוכם לטחינה)
1/2 כוס חלב
1 ביצה מס.1
50 ג` גבינה צהובה (בחירה חופשית: עמק, פרמזן, אחר)
150 ג` גבינה בולגרית מכל סוג
1/2 כוס בצל ירוק (טבעות דקות של החלק הירוק)
70 ג` קמח
1/2 כפית א. אפיה
מל"פ (פלפל לבן עדיף)
להכניס את כל החומרים למעבד מזון לטחינה חלקה - למעט 1/2 כוס גרגרי תירס והבצל. בתום הטחינה להכניס את שארית התירס והבצל לערבוב בכמה פולסים קצרים. המטרה לשמור על צורתם בתוך האצבעות.
בתום האפיה רצוי שהפשטידה תהיה מוצקה ובהירה. מצננים היטב, רק לאחר הצינון משחררים מהתבנית. פשטידה דקה כ"כ עם גבינה מותכת בתוכה יכולה בקלות להתפרק כשהיא חמה. לאחר הצינון פורסים לאצבעות בגודל 2X2X10 ס"מ..
הציפוי הזה הוא דבר נפלא ומומלץ לשימוש עם כל דבר, הוא מעין טמפורה אבל התוספת של פירורי הלחם עושה פלאים.
הבלילה לציפוי האצבעות:
1 ביצה
1 כוס מים
1/2-3/4 כוס קמח
מל"פ או תיבול אחר לפי הטעם
פירורי לחם מכל סוג (מעדיפה פירורית זהב)
טובלים את ה"אצבעות" בבלילה, מסירים שאריות טפטוף וטובלים בפירורים,
בעזרת מרית להניח בשמן חם מאד - טבילה קצרה (15 שניות) להזהבה בהירה.
הארות והערות:
בגלל עומק תבנית סטנדרטית וגובהה הנמוך של הפשטידה - כדאי לשים בתחתית התבנית נייר אפייה למען יהיה חילוץ נקי ולא תישבר בעת ההוצאה מהתבנית.
אצבעות יותר דקות הן יותר מעודנות - אפשר להקפיא את הפשטידה חלקית, לחתוך יותר דק (עובי 1 ס"מ) ולהמשיך בתהליך הטבילה בפירורים כרגיל. הטיגון יפשיר את האצבעות למצב אכיל.
שלב א` אפשר להכין מראש ולהקפיא, ביום ההכנה רק להפשיר, לטבול ולטגן.
החומרים לפשטידת התירס - גירסת הפרווה, אופן הכנה זהה
2 כוסות גרגרי תירס גדושות (1.5 מתוכם לטחינה)
1/2 כוס מים + 1/2 כפית אבקת מרק בטעם עוף
1 ביצה מס.1
70-100 ג` פירה
1/2 כוס בצל ירוק (טבעות דקות של החלק הירוק)
70 ג` קמח
1/2 כפית א. אפיה
מל"פ (פלפל לבן עדיף)
תפוח"א קטן שוקל בערך 70 גר`, להשתדל לשקול ולא לעבור
את כמות הפירה, בכדי שלא יהיה טעמו ומרקמו מודגש בתערובת.
אפשר להוסיף עוד מחצית כוס תירס טחונה,
אבל כדאי להתנסות בכמות המצ"ב קודם שמוסיפים.