עידן השאננות קרוב יותר מאי פעם לסיומו, התירוצים עוברים מבחינת "הטבע" של העם לגורם עיקרי לכל הבא עלינו, בזמן הזה כבר אין מקום לכל התירוצים הללו, היה לנו מספיק זמן לחשוב על כל מה שעברנו במשך אלפיים שנות גלות וגם לאחר יותר משישים שנה מאז ששבנו לארץ הקדושה הזאת ובזבזנו את כל השנים היקרות האלה שבמקום לשוב לאחדות אמיתית (כי כבר אנו באפשרות לאחד את העם) ולהיפך, העם היום על סף מלחמת אחים בעיקר במגזר שאמור לדעת את האמת ושאמור לשנן אותה יומם וליל ובכל זאת בעיקר אצל הציבור "החרדי" האלימות הולכת וגוברת, אין שומעים בקול המנהיגים כביכול לשמור על האיפוק ולרדוף שלום בין עם ישראל, ואם שואלים אותי מדוע הציבור החרדי "לא מקשיב בקולם"? הסיבה היא פשוטה מאד... כל עוד "המנהיגים" ממשיכים להתעלם להאמת וללמד רק תיאוריה במקום ללמד במעשים איך מממשים את אהבת ישראל ואהבת חינם... כשהם יראו לנו איך עושים זאת אז הציבור יוכל לקבל רעיון איך לעקוב אחריהם ולא לפני...
אז מכאן מתחילה הבעיה של עם ישראל בעצם, כל האיומים החיצוניים מצד ערביי העולם וכל הצרות הפנימיות באות עקב התירוץ הילדותי הזה בעיקר "אנו עם קשי עורף" ושמקבל עידוד ותמיכה מהנהיגים במקום לחפש דרך להתגבר עליה לפני שיעלה לנו ביוקר כי זה השלב הבא לצערינו...
וכך הבעיה ניתן לפתור אותה אך ורק ע"י אותם מנהיגים היודעי דבר, חכמי ישראל ופוסקי ההלכות, ואני אומר יודעי דבר כי לפחות לעניות דעתי הם אמורים לדעת את כל הדברים האלה וזה אמור להיות מובן להם הרבה יותר טוב מכל אחד מאיתנו "הקטנים"
אז מה יקרה כדי שהם יתחילו לפעול למען כלל ישראל כפי שאמור להיות???
האם לחייבת לבוא עלינו עוד מכה קשה???
האם באמת ממתין עם ישראל להובלה כצאן לטבח שוב???
האם באמת נהנים להתיחס אל עצמינו באותה רחמנות אישית שכל פעם שחטפנו מכה כואבת רק מתרצים אותה "העולם שונא אותנו" ולהאשים את כל העולם על מה שקורה לנו???
רבותי היקרים, אני יודע שהדברים האלה להרבה מכם יצלצל נעימות בעיניכם אך זו האמת, עם ישראל ממשיך להתבכיין על כל מכה ומכה שחטפנו עד היום ומבלי לעשות חשבון נפש כנה ולראות פנימה בשיא הרצינות ולשאול את עצמינו,
האם באמת בורא עולם מביא עלינו את המכות האלה עד היום סתם ובלי סיבה???
האם הקב"ה נהנה לתת לנו סתירות ועוד סתירות???
האם בורא עולם כזה "אכזר" שמאפשר לקרות לכל הפוגרומים ומלחמות שבהם עם ישראל שילם פעם אחר פעם מחירים כבדים ביותר???
באמת ידידי, אני חושב שהגיע הזמן בו אנו נפתח לא רק את העיניים אלא גם את הלב וליפרוץ את המיצר שמונע היום לצאת ממצרים הגופני והחומרי, אנו משועבדים הודות לחטאינו ליצר הרע שכידוע היום הוא עובד שעות נוספות כי הסוף שלו קרב, אך לצערינו הוא לא היחיד שסופו קרב... גם הסבלנות משמים קרב לפקוע ורק אנו (עם ישראל מאוחד) יכול למנוע כל זאת, ההזדמנות האחרונה החלה לפני יותר מחודש, בראש השנה החל תהליך השיקול האחרון... ויוחלט בסוף חודש אלול השנה האם אנו זקוקים לעוד מכה כדי להתעורר? ואם כך המכה הזאת ידוע לכל אמורה להיות כזאת שאף אחד לא יכול לתאר למרות כל המדרשים והנבואות שבתובות בבירור ובמפורש
אני יודע שאין לי את שפת חכמי ישראל וזה כי אני לא, אני אדם פשוט שרואה את המציאות הקשה שמתגלגלת ומתפתחת סביבינו ורואה כיצד לא נעשה דבר בכיוון הנכון איך המנהיגים עסוקים ושקועים כל אחד בהבלי העולם הזה למרות מה שמלמדים את תלמידיהם בבתי המדרש, במקום להתנער ולהתפטר מן החומר הגשמי לעסוק יותר באסיפת מצוות אמיתיות כגון היום : הצלת עם ישראל מאבידון וממוות אכזרי בידי הכלי שזכה למרות הכל להיות זה שיטהר את עם ישראל כי עם ישראל לא מסוגל בעצמינו להתטהר לקראת הזמן הקדוש שעומד בפתח...
מה אתם חושבים יהודים יקרים,
האם באמת אין מה לעשות ונמשיך רק כל אחד בביתו לנסות להציל את עצמינו בלבד???
האם באמת חושבים שבורא עולם ימשיך לשבת בחיבוק ידיים ויחכה לנו עד שמכבודנו נחליט שזהו זה, עשינו מספיק חיים וכבר נמאס לנו מהחיים בעולם הזה וסוף סוף רוצים מכל הלב את הגאולה???
האם מישהו חושב שלא די כאב גרמנו לו על התנהגותנו כבר???
האם מישהו חושב בכנות שמגיע לנו שימשיך לנצור את הבהמה הפראית שלא תבוא עלינו???
אודה לכם אם תגיבו על כך כאן, הבא נדבר על זה אולי אני ממש בור ועם הארץ וטועה בכל הנאמר כאן, אני לא מושלם יודע זאת, מישהו מכם יוכל לעזור לי להבין בבקשה כי השכל הקטן שלי לא מאפשר לי להבין למה ממשיך עם ישראל ובראש ההנהגה כפי שעד היום.
תודה מראש ומצפה מכם קצת שיתוף פעולה שנבין האם באמת אין מה לעשות...???

זהירות בתגובות