מידות בסריגה סוודר/ אפודהאמא מסורה

אני סורגת לילדיי אפודות לקראת החורף, וכל פעם מחדש יש לי בעיה שחוזרת על עצמה- באיזה רוחב לסרוג את האפודה.

עם האורך אני עוד מסתדרת, אבל עם הרוחב, זה סיפור.

מדובר על סריגה שאני יוצרת את הגזרה ולא לפי הוראות.

אני מודדת את ההיקף שלהם, מוסיפה עוד כסנטימטר לכל צד ומחלקת לשניים, אח"כ מודדת לפי בגד קיים כדי לוודא שדייקת במדידה, סופרת במדויק את מס' העינים שסורגת, כשלפניכן עשיתי דוגמית של 10 ס"מ כדי לדעת כמה עיניים לסרוג.

ותמיד אני צריכה לפרום כמה פעמים עד שאני מגיעה לרוחב המתאים- סורגת כמה שורות מודדת עם סנטימטר ואח"כ שמה על המותנים של הילד ולרוב הרוחב לא מתאים.

האם יש פתרון שכבר בסריגה הראשונה יצא הגודל הרצוי ולא אחרי מליון ניסוי וטעייה?

יוצא שאני משקיעה הרבה זמן של עבודה רק בשביל לקבל את הגודל הרצוי וזה מאריך מאוד את הזמן שאני סורגת.

וגם בכמה ס"מ כדאי להגדיל מההיקף, כדי שיהיה נוח על הגוף, עם קצת רווח ולא יראה רחב מידי.

אולייהודיה מא"י

לסרוג את השורה הראשונה, ולמדוד שזה מתאים לגודל של בגד תואם. פשוט לסרוג עד שמגיעים לאורך הנכון, אפשרי? או שהסריגה של השורה השנייה מכווצת קצת את השורה הראשונה?

ניסיתי פעם, זה לא מוצלחאמא מסורה

כי עיני שרשרת די נמתחים ורק כשסורגים שורה- שתיים הסריגה מקבלת מעט יציבות.ואז אפשר למדוד אם הגודל מתאים.

וכל פעם לפרום שתי שורות כשמדובר בלפחות 50-60 עיניים בשורה (תלוי בגודל, באפודה שמיועדת לבכור בוודאי אצטרך יותר עיניים בשורה) זה בעסה רצינית.

מה שכן, לפחות זה רק בצד הראשון שאני סורגת, כי אח"כ אני כבר יודעת מה הגודל הרצוי.

בכל אופן, תודה על ההתייחסות.

ככלל, איך יודעים מה הרוחב הרצוי בבגד?

וכמה יש שוני במידה בין תפירה לסריגה?

ההגיון שלי אומר שההיקף הוא אותו דבר, ומכיוון שמדובר בצמר (אני סורגת בחוט אקרילן, כך נוח לי יותר לכנות את זה למרות שזה לא באמת צמר) והאפודה נלבשת על בגדים שגם להם יש עובי, צריך להוסיף עוד קצת ואני מוסיפה להיקף עוד 1-2 סנטימטר ומשהו בחישוב הכללי מתפקשש לו.

הרי צמר נוטה להתכווץ מלחתחילה הייתי מוסיפהנעמה ושירה

10% מההיקף .

תודה, ושאלה לוודא שהבנתי נכוןאמא מסורה

ההיקף נמדד בצמוד לגוף ועליו להוסיף 10%?

וכשמדובר באפודה שנלבשת על הבגדים, האם עדיף למדוד עם חולצה או לא?

זה שלצמר ישנטיה להתכווץ- האם יש הבדל אם החוט עשוי מצמר אמיתי או מאקרילן?

כי עד עכשיו מה שסרגתי ומה שחמותי סרגה (נדבקתי ממנה בסריגת אפודות, רק שהיא סורגת עם 2 מסרגות ואני עם מסרגה אחת) לא התכווץ בכביסה והחוטים עשויים 100% אקרילן.

מקווה מאוד שזה מה שימנע את הפרימות החוזרות.

את צריכה למדוד בכמה זה מתכווץ לךיהודיה מא"י

כלומר - לסרוג שרשרת של נגיד 20 ס"מ, ואז עוד שתי שורות

ואז תמדדי כמה זה יצא לך, ותוכלי לחשב את אחוז הכיווץ שיש

או שתמדדי באופדה שכבר סרגת את הרוחב, ואז תספרי כמה עיניים יש לך (בהנחה שאת משתמשת באותו חוט) ואז את יכולה לדעת כמה עיניים יש לך ב10 ס"מ

חשוב לעשות את המדידות על אורכים גדולים יחסית, כי זה מנטרל את טווח הטעות.

ועוד נקודה למחשבה - עדיף שיהיה גדול יותר, מאשר קטן יותר, כי אם זה גדול יותר, תמיד שמחברים את החלקים אפשר להשאיר עודף של סריג בפנים, או שמקסימום זה יהיה טוב לילד כשיגדל. חוץ מזה שבגדים חמים תמיד כיף שהם קצת גדולים.

ולגבי המדידה של כמה צריך. לפי דעתי על הילד, כשהוא לובש את מספר השכבות שהוא אמור ללבוש מתחת לבגד (למשל, אפודה למדוד עם חולצה) ולמדוד כפי שרוצים שיהיה, כלומר רפוי כפי שרוצים שיהיה

חוץ מזה, זה גם עניין של נסיון. אני בטוחה שאם לא תוותרי, תלמדי להעריך נכון את מספר עיני השרשרת שאת צריכה לסרוג

כדי שזה יהיה ברור אכתוב את המידותאמא מסורה

מדובר בתינוק בן 7 חודשים (שלא תבהלו מהגודל הקטן)

היקף: 44 ס"מ, רפוי היה 46 ס"מ

אורך: 25 ס"מ

להיקף הוספתי עוד 2 ס"מ וחילקתי לשניים= 23 ס"מ לכל צד

בדקתי מראש, כמה עיניים יש ב10 ס"מ ולפי זה סרגתי עיני שרשרת. אחרי שסרגתי 2 שורות ומדדתי עליו הרוחב היה גבולי, אם לא קטן בקצת, אז עוד כמה ס"מ להוסיף לרוחב, עוד 1? 2?.

אז צריך כל פעם להוסיף כ-4-5 ס"מ לכל ההיקף? 2 ס"מ לכל צד? זה לא יהיה גדול מידי?

והאם גם במידות קצת יותר גדולות  לילד בן 4 וחצי צריך להוסיף 4-5 ס"מ על ההיקף?

הבעיה שלי שאני סורגת מעט, רק לקראת החורף ולא יותר מידי לרוב מספיקה אחד לכל ילד (עד עכשיו זה היה 2 אפודות בעונה) ומשנה לשנה אני חוזרת על אותם טעויות, חוץ מפעם אחת שסרגתי לפי הוראות עם טכניקה מסוימת בגודל שמתאים לגיל שנה- שנתיים וא"א להשליך את ההוראות ההם לסריגה עם שני חלקים (זה היה סריגה של סוודר בחתיכה אחת).

איך מדדת?יהודיה מא"י

בבגד אחר שסרגת? לפני כמה זמן סרגת אותו? אל תשכחי שבגד שנסרג לפני זמן בהחלט יתכן שנמתח מעט, וכך יש פחות עיניים בס"מ.

פרמת כבר את שתי השורות שסרגת? אם לא, תמדדי אותם עכשיו. האם יצא לך אורך מתאים למה שחשבת שאמור לצאת? כלומר, מה לא נכון, המדידה של האורך שצריך, או האורך של הסריג שיצא לך?

איך מדדת? מדדת את הילד, או שמדדת בגד של הילד, כזה שאמור להלבש מעל חולצה?

אם מדדת את הילד, נסי למדוד בגד.

ולגופו של ענין - להוסיף 4-5 ס"מ, ואפילו 6 בכלל לא נשמע לי יותר מידי. בטח לבגד לתינוק, שמקסימום זה יהיה גדול עליו, ובעוד חודש יתאים לו.

וגם לילד הגדול יותר - אם יהיה חצי ס"מ של בד עודף מכל צד, ואפילו ס"מ שלם זה בכלל לא נורא.

ואל תתייאשי, גם אם את לא סורגת הרבה, תראי שבסוף זה יגיע, וכבר לא יהיהו לך טעויות כאלו באורך.

מדדתי את הילד עם חוצלה ואח"כ השוויתי לבגדאמא מסורה

(לא זוכרת אם זה היה חולצה או סריג) בבגד מדדתי רק רוחב בגב, יצא אותו דבר, 23 ס"מ לכל צד.

אתמול שוב מדדתי את הקטן, וראיתי בסרט מידה שזה באמת לא יצא נורא אם אסרוג היקף של 50, שזה אומר לסרוג כל צד ברוחב של 25 ס"מ.

בלי נדר אחרי שאסרוג אדווח על התוצאות.

תודה על כל העזרה

חיוך

רגע, מדדת רק בגב?יהודיה מא"י

כי הרבה פעמים בבגדים הצד הקידמי קצת יותר גדול מהצד האחורי.

שיהיה בהצלחה

מצאתי לך משהו שיכול לעזור לך...פלפלתי

שוטטתי לי באתרים שונים, ומצאתי את זה.  זה בדיוק מה שאת מחפשת, לא?

בתקופה האחרונה קיבלתי הרבה מסרים

עם שאלות לגבי מידות של תינוקות ,

אז ריכזתי לכן את כל המידות הממוצעות .

כל המידות בס"מ

גיל 0-3 3-6 6-9 9-12
ראש 35 40 46 51
חזה 4 1 43 46 48
בטן 48 51 53 56
אורך 55 58 62 66
אורך כף הרגל 10.5 11.5 12 13

בנוסף תוכלו למצוא כאן תרשים כף רגל של תינוק

http://www.tapuz.co.il/blog/ViewEntry.asp?EntryId=1519636

תהנו ...

פלפלתי- תודהאמא מסורה

זה נראה שחשבת עלי, למרות שעבר שבוע מאז ששאלתי.

חיוך

המידות של החזה והבטן זה היקף צמוד, לפני שמוסיפים כמה ס"מ  כדי שהבגד יהיה רפוי?

זה נראה ככה, אני סתם שואלת כי זה מראה לי עד כמה הבן שלי פיצקי (בן כמעט 8 חודשים ובקושי מתאים למידות של 3-6 חודשים), לא שאני לא יודעת את זה, אבל זה עוד יותר מחדד לי עד כמה הוא קטן ביחס לגילו.

לפחות באורך הוא תואם לגילו.

עם האפודה שלו הסתדרתי, כבר התחלתי לסרוג והגודל נראה בסדר. סורגת היקף של 50, הוספתי 6 ס"מ על ההיקף שמדדתי לו בצמוד לגוף.

כשבעז"ה אסרוג לגדול, גם אוסיף 6 ס"מ, מקווה שיצא טוב.

שאלה טובה... אני בדיוקפלפלתיאחרונה

באמצע לסרוג אפודה כזאת, אבל אצלי היא יותר גדולה..  היא כמעט 8 חודשים אבל גודל של 12 חודשים...

אין לי ממש ניסיון,  אז אולי תנסי אחד ותראי..

[נראה לי שהכי טוב זה לצייר את הדוגא שרוצים על ניייר, כאילו לתפור אותה, למדוד, ואם זה טוב - אז לסרוג לפי הגודל הזה... מקסימום משנים את גודל הנייר. זה לפחות לא לסרוג אלף פעמים.... ]

ירמונקארק להידבק בצדיק

מישהו\י יודעים איך לסרוג ירמונקא (כיפת ברסלב)\ איפה אפשר ללמוד לסרוג את הכיפה הזאת?
אם יש למישהו סרטוני הסבר וכד' אני אשמח.
תודה.

יארמלקעשם פשוט

סורגות נשים צדיקות בתולדות אהרון בגאולה.

אני מתקשה להאמין שצילמו סרטון הסבר.

יש חנות ברסלב במאה שערים תוכל לשאול שם. 

סורגות את זה נשים מומחיות , זו סריגה ב 4 מסרגותנפש חיה.
עבר עריכה על ידי נפש חיה. בתאריך א' בחשוון תשפ"ו 20:58

בדרך כלל סורגות נשים מבוגרות מירושלים

אולי את יכולה פשוט לברר בחנות מי סורגת ולבקש ללמוד.

(הכיפה נקראת יארמולקא)

כמעט בטוחה שבגלל שזו עבודת יד

הן נמכרות בדלפק אצל המוכרים/ות שם.

אישית כיפות כאלה לא חושבת שמצוי ללמוד חופשי לסרוג, כי זאת לא סריגה רגילה.

אני אישית לפני או קצת אחרי החתונה קניתי לבעלי משם כיפה כזו.

לײַד השול במאה שערים יש חנות.

תודהרק להידבק בצדיקאחרונה
עובי מסרגהאנש

אני רוצה לסרוג כיפה מחוט כותנה

שתהיה הכי דקה וצפופה

באיזו מסרגה הכי קטנה אפשר להשתמש לסריגת חוט כותנה?

..הרמוניה

לי היה 0.75 mm

לי פעם היתה 0.6עשב לימון

זה היה דוקר את האצבע כל פעם באותו מקום עד שבסוף הסריגה של הכיפה היה שם חור בעובי 0.6..

היום לא סורגת בפחות מ1

🙈הרמוניהאחרונה
איך סורגים כיפה צמר שתהיה עבה?הרועההקטנה

שמעתי אפשר עם 3 חוטים או 2, אבל איך סורגים עם 3 חוטים תוך כדי? מה הדרך? אשמח ממש לעזרה
תודה

צריך חוט עבה ומסרגה עבהתמיד בשמחההה:)אחרונה

זה הסוד

הארכת סוודרHelena Shmuely
האים יש שיטה להאריך סריג מלמטה, אחרי שכבר סיימתי לסרוג? סרגתי סוודר לנכדתי ויצא קצת קצר. אני רוצה ללאריך אותו מצד התכתון, כלמר מהפטנט.יש עיצה?
אפשר להעלות עיניים בצד התחתוןעשב לימון

ולסרוג עוד מקטע של פטנט.

מכונת תפירה, מנוף הגבהה אחורי תקולaviva43
מכונת תפירהaviva43אחרונה
מנוף הגבהה אחורי תקול 
אז איך לתמחר עבודת יד?עשב לימון

(השתלטתי על הפורום בערך 🙉)

מחיר א: עלות החומרים + 30 שקל לשעה שהושקעה
מחיר ב: עלות החומרים כפול 4 
מחיר ג: ממוצע בין שני המחירים, מחיר א + מחיר ב חלקי 2
השווי את מחיר ג למחקר השוק - כמה בערך כיפה כזו עולה והתאימי בהתאם

מקור: איך לתמחר עבודת היד?

@תגל הארץ 

הייתי עושה את א. אבל יותר לשעה לא מגיע לי מינימוםפרח-אש
על תחום מומחיות...

נ.ב. חשוב: לא עוסקת במכירת דברים שלי באופן כללי 

תודה רבה על ההסבר והתיוגתגל הארץאחרונה
עבודה 5נטע ברזני

דרושים לעבודה בהזנת נתונים והזנת תוכן (קלדנות) מהבית❗

(ללא השקעה) וללא ניסיון!

ניתן להגיע לסכומים של 3000-11,800₪ בחודש!! בזמנכם הפנוי במהלך היום! לקבלת פרטים וליצירת קשר איתי

👇👇👇 ניתן לשלוח לנו הודעה בוואטספ 050-6158874 נטע👇

זמינות מיידית!

שאלה ליתגל הארץ

כמה אתן לוקחות על כיפה?

חוט דק?עבה?

לא סגורה על כמה לוקחים🙃

אולי יעניין אותך