כל אחד שיודע על מניין קרליבך,בכל מקון שיש.
שיכתוב כאן,ויפרט בדיוק איזה "זרם" של ציבור,מה מיוחד במנין הזה,ומה האורך שלו.
בא נראה כמה מנינם יש,או יותר נכון כמה אתם יודעים.....
כל אחד שיודע על מניין קרליבך,בכל מקון שיש.
שיכתוב כאן,ויפרט בדיוק איזה "זרם" של ציבור,מה מיוחד במנין הזה,ומה האורך שלו.
בא נראה כמה מנינם יש,או יותר נכון כמה אתם יודעים.....
מתחילים קבלת שבת משהו כמו רבע שעה אחרי שקיעה( נראה לי). לא מכיר ממש את הדמויות אבל יש שמה חבר'ה שנראים כמו החבר'ה של נחלאות, יש כמה שנראים חרדים אמריקאים, יש שמה אחד מבוגר שניגן עם הרב קרליבך.
עושים קבלת שבת כמו המקורי של הרב קרליבך (שירו לה' מנגינה של אתה תקום וכו'), כולל החזנות שבסוף כל פרק (ולא כמו הנפוץ שממשיכים את המנגינה עד הסוף) ועם כל הנשמה. תענוג צרוף.
מה שמיוחד במניין שרוב המניינים גומרים בערך כשהם ב"לכה דודי". ואז מתאספים סביבם עוד ועוד אנשים ופשוט מקשיבים. אפשר לראות שם המון חסידים מכל הגוונים ליטאים דתיים לאומיים ומסורתיים שפשוט עומדים ומסתכלים או מצטרפים לשירה ולריקודים.
אפשר להבין שכשעושים הרב קרליבך עם כל הנשמה זה יוצא יחסית ארוך.
עם האנשים שהכירו את ר' שלמה.
לפרטים:02-6513989
hok285@gmail.com
ckamash.022.co.il

מתאים מאד גם לילדים.
מופעל כבר? כמה שנים ע"י משפחות צעירות בשכונה.
25 דקות לאחר הדלקת נרות
בנחלאות-ברחוב גת יש שם.....(מהגריפס מאחורי השוק הפתוח יש שם פח ענק כזה ברחוב הזה נכנסים והולכים עד הסוף מגעים לבית כנסת עדס ושם פונים ימינה אחרי כמה דק' של הליכה יש שם דלת וכתוב קול רינה)
זרם-יש שם את כולם,ממש כולם,וברור שהרוב שם זה חברה מנחלאות(מגנבים גם בהם יש 20 סוגים...אני חולה עלייהם)רוקדים שם מכל הלב ממש ממש(ממש ממש)והחזנים שם פשוט תותחים,אז המנין הוא ממש קרליבך שום מנגינה אחרת לא נכנסת וזה ממש מקורי.
מיוחד-זה שיש שם את כולם ורוקידם שם בטירוף,דבר תורה מהתורה של רבנו,יש גם הכנסת אורחים אחרי התפילה,בבוקר של שבת הולכים לבית אבות לשמח חולים.
מתחילים שם קצת אחרי שקיע ניראה לי
וגם כאן המנין די ארוך....
מיקום- בבית הכנסת "ישראל הצעיר" (=young israel) באולם הצדדי
זמן- כמה דקות לאחר הדלקת נרות
זרם- דת"ליי אמריקאי
מה מיוחד- החזן לפעמים ילד קטן וחמוד בעל קול נפלא, ואביו מחליף אותו בהמשך התפילה
אורך- לא נורא יחסית
בבי"ס ממ"ד כפר גנים בפתח תקווה.
הוא נמצא בתוך אולם ספורט קטן, ובקבלת שבת הוא מ-פ-ו-צ-ץ! בבוקר הוא די ריק.
זה מניין ממש אבל ממש אמריקאי!!
הם מקבלים שם ממש כל אחד ובכללי הכל שם נטו קרליבך.
ובד"כ התפילה שם ארוכה מאוד... (חוץ מערב שבת שגומרים בזמן סביר)
המניין הזה הוקם כשאנשים בקושי הכירו את הרב קרליבך ובטח שהוא לא היה פופולארי כמו היום.
ידוע לי על מניינים ותיקים גם בגבעת שמואל ובבית שמש אבל אני לא יודע עליהם פרטים מדוייקים.
ומן הסתם גם במבוא מודיעין יש 
פעם אחת היייתי אצל חבר בקריה...והלכתי לחברון בלי שום חשק,אם המון כבדות כזאת...
הלכתי למניין קרליבך שם ופשות קיבלתי אור מטורף!!
לפעמיים כוכבה תור שם,ואני חולה עליו.
בישיבות בשדרות, בסניף בני עקיבא דימונה לפעמים..
עוד מאט הוא יגיע...
אנונימי (פותח)בצפת יש מלא בחי כנסת בעיר העתיקה, ורובם מתפללים נוסח קרליבך....
הכי טובים לדעתי זה:
ישיבת הסדר צפת בראשות הרב אייל יעקובוביץ (מתפללים בכיכר המגינים/בבית מדרש)
בית כנסת בירב. (רח' בר יוחאי)
אבא שלי טוען שבית כנסת מקארב [בתקווה שכך כותבים את זה!] (זה נמצא ברח' המקביל לרח' בר יוחאי לא זוכרת את שמו
)
ויש עוד כל מיני....
הזרם:
ישיבת ההסדר, כולם!! מגיעים לשםממ כולם, חיילים שמתארחים באסנט, דת"ל, לפעמים חרדים,חילונים, אמריקאים,ממש כולם!
בית כנסת בירב - חרדים, חיילים, אמריקאים [זה בית כנסת של אמריקאים כזה
] חילונים, ודת"ל שוב ממש ממש הכל!!!
מקארב - אני לא יודעת.
מה מיוחד...
ישיבת ההסדר - זה הסדרניקים צדיקים!!!
זה כבר המוון 
בירב- בית כנסת אמריקאי, כל הדרשות וכו' מתורגמות לאנגלית
מקארב - לאיודעת....
וואי אם אח שלי היה פה הוא היה אומר על כל הבץתי כנסת כי יש בשפעעע שמתפללים קרליבך
איפה?: הרב צבי יהודה 14
מניין מיוחד שבו כל אחד לוקח חלק וכולם רוקדים והשמחה והשירה בוקעות רקיעים!!!
כ"כ הרבה קדושה באוויר
השבת שבת לזכרו של רבנו הקדוש ר' שלמה קרליבך
בטוח יהיה שמחה עצומה בכל העולמות!
כולם מוזמנים!
אנ י לא יודעת איך מסבירים את הדרך לשם אבל כל מי שבאזור זה חובה!!
ויש גם בפ"ת מניין נחמד ביותר.
היי לכולם,
אשמח לעזרתכם.
מנגנת בפסנתר קלאסי.
רוצה ללמד את עצמי לנגן שירים, כאשר יד ימין מנגנת את השיר ויד שמאל אקורדים.
מכירה את האקורדים עצמם, שאלתי - איך או איפה אפשר ללמוד לפרק את האקורדים וללוות איתם את יד ימין? יודעת שיש כאלה שעושים את זה משמיעה, אך לא ככ מצליחה.
מחפשת הדרכה איך להתחיל, מבחינת פירוק, קצב ועוד
אתכם מכירים אתר או סרטונים שמלמדים שיטות לזה?
תודה!
קצב של 4\4 לעשות את התוים 4 פעמים בסדר עולה של האקורד, (לדלג כל פעם צליל כדי שלא ישמע צורם בנמוכים)
ושל 3\4 לעשות 3 פעמים
כשאת קצת מתקדמת אפשר לחזור אחורה באותו אופן בהתאם לקצב ולכמה פעמים שהאקורד חוזר
אפדר קודם לנסות לנגן את האקורד הפשוט, לדוג' אם זה אקורד C אז לעשות את המצב הבסיסי, כלומר, דו מי וסול ביחד, אצבעות 1 3 ו-5. לאחר שמצליחים לשלוט באקורד בצורה חלקה, אפשר לנגן את הצלילים אחד אחרי השני בארפג', כלומר דו נפרד ולאחריו מי נפרד ולאחריו סול נפרד ואז הדו שלמעלה, כי ארפג' מורכב מ- 4 צלילים. אם זה אקורד של 7, כמו D7, G7 וכדומה, קודם לשלוט באקורד ואז לפרק אותו לצלילים אחד אחרי הני. לדוגמא ניקח את G7, נפרק אותו לסול נפרד, סי נפרד, רה נפרד ולפה נפרד, שהוא בעצם התו השביעי של האקורד. כמו כן אפשר לפרק את האקור ד C ככה: דו, סול, דו ומי, וכך נקבל מרחב גדול יותר של צלילים.
מקווה שסייעתי לך.
מנגנים את כל הרגש שלהם החוצה.
שאלתי את הAI:
נגינה יכולה להיות כלי ריפוי חזק מאוד! הנה כמה דרכים שבהן ניתן להשתמש במוזיקה ובנגינה לריפוי:
1. **תראפיה במוזיקה**: להיפגש עם מטפל מוסמך במוזיקה. טיפול במוזיקה משתמש בנגינה, שירה, יצירה והאזנה למוזיקה כדי לשפר את בריאות הנפשית, הרגשית והפיזית.
2. **נגינה באופן אישי**: אם אתה מנגן בכלי נגינה, נסה לנגן באופן קבוע. זה יכול להיות מרגיע ומספק לך דרך לבטא את רגשותיך.
3. **האזנה למוזיקה**: שמיעה למוזיקה שאתה אוהב או למוזיקה מרגיעה יכולה לעזור בהורדת רמת הלחץ ובהגברת התחושות החיוביות.
4. **יצירת מוזיקה**: לכתוב שירים או ליצור מוזיקה חדשה יכולה להיות דרך מעולה לבטא רגשות ולהתמודד עם חוויות קשות.
מלודיה פשוטה ורגועה, במיוחד על כלי נשיפה, משהו שלא מצריך יותר מדי מאמץ, זה מרגיע.