אהלן...
מה שלומכם?
רציתי להתייעץ איתכם על משהו... אני כבר ממש אובד עצות.
התחתנו לפני שנה. וסיכמנו עוד לפני הנישואין, שאני אהייה המפרנס העיקרי, ואשתי תעבוד בחצי משרה או 4\3 משרה, כדי שיהייה מישהו שיחנך את הילדים ויתפעל את הבית. (לא ממניעים שובניסטים כמובן... פשוט זה מה שהתאים לאופי של שנינו).
אך הבעייה היא שאשתי, שתחייה, לא עושה שום דבר ממטלות הבית (אמנם אין ילדים, אבל כביסות וספונג'ה בעיקר), ולא רק זה... אלא שהיא מפזרת את הבגדים שלה בכל הבית, על הכסאות, על הספות בסלון.. ניירות שלה מפוזרים בכל מקום...
כשאנחנו חוזרים מההורים, היא משאירה את התיק עם הבגדים זרוק על הרצפה ולא מסדרת אותו (למרות שכולו מלא בבגדים שלה בלבד), אוכלת ולא שוטפת את הכלים וכו'......
לצערי, אני לומד במוסד לימודים מאוד מחייב, ואני מסיים כל יום ללמוד ממש מאוחר.. ובכל זאת, כדי שהבית יראה נורמאלי, אני שוטף ועושה כביסות.
חשוב לי לציין שאת כל הדברים הנ"ל, היא עושה בבית הוריה, ועוד בהתנדבות... ורק אצלנו בבית לא... =/
אני חושש שמה שיקרה בעתיד הוא שאני אחזור מהעבודה ב8 בערב, ואז במקום לבלות איזה שעה עם הילדים, אני אצטרך להתחיל לטפל במטלות הבית...
אני ניסיתי להעיר לה בהתחלה בדרכים יפות, ובצורה עדינה, אבל ככל שהחודשים עוברים אני נהייה פגוע יותר, וכתוצאה מכך גם כועס, אז אני כבר לא מעיר בצורה יפה, אלא כבר מתחיל לעקוץ אותה או ח"ו אפילו לצעוק.... ואז היא נפגעת...
חשוב לי לציין שהיא גם לומדת, אבל יש לה הרבה יותר זמן פנוי ממני...
יש לכם המלצות?
תודה רבה!