הילדונת ישנה כבר שעה וחצי ורק אני לא מצליחה להירדם...
עברו כמעט חודשיים מאז הלידה וב"ה החודשיים האלה היו שמחים כ"כ ומלאים כ"כ וחדשים כ"כ.
עכשיו כשבאמת כבר ממש נכנסים חזרה לשגרה אני מגלה שאין לי מוטיבציה לכלום בערך...נכנסתי לשגרה הזאת בחודש האחרון של ההריון ואחרי הלידה, כי אז באמת לא היה לי כוח לעשות שוםדבר חוץ מלשכב ואיכשהו לבדר את עצמי...ועכשיו, שאני קצת חוזרת לעצמי מבחינת כוחות, אין לי כוח להוציא את עצמי מאותה שגרה של כלום...
אין לי מוטיבציה לשבת ללמוד כשאני בבית- גם אם זה רק מצריך ממני לקרוא מאמר, ואפילו אם המאמר הוא על נושא מעניין. פשוט אין לי מוטיבציה להושיב את עצמי וללמוד. אם הקטנה רק מייללת טיפה אני עוזבת הכל ורוצה להיות איתה. ועד שהיא נרגעת כבר הגיע הזמן לאכול ואחרי זה...שוב אין לי סבלנות להושיב את עצמי ללמוד. לא ללמוד לאוניברסיטה ולא ללמוד אפילו משהו בשביל עצמי. אין לי כוח לפתוח ספרים- קריאה או קודש. אפילו לבשל כמעט ולא בא לי. מגיע סוף היום, נכנסים למיטה ואני תוהה לעצמי מה עשיתי היום. אז נכון, רוב הימים אני נוכחת בלימודים, אבל זה גם עם יציאות מהשיעור, מריצה בין שיעור-הנקה-שיעור-הנקה בלי רגע לנשום בין לבין ואחרי שמגיעים הביתה- הנקה, לסדר את הבית קצת, לאכול משהו בעצמי ואיכשהו להעביר את הזמן...ואז לפתע פתאום, היום נגמר לו...
ועכשיו שמתקרב הזמן שבו כבר אפשר לשים במעון אני בכלל לא מצליחה לישון- רק בוכה כל פעם שאני חושבת על זה. אז נכון, אני אמא פעם ראשונה ולשים במעון זה מלחיץ תמיד, אבל כל הסביבה רק חופרת על כמה זה חשוב וכמה זה ייתן לי חופש ויכולת התניידות וכמה זה יהיה טוב שלא נצטרך לסחוב אותה כל יום ללימודים באוטובוסים ושזה בסדר כי אפשר לשאוב וככה אני לא לגמרי צריכה לוותר על ההנקה...
אבל אני מסתכלת על התינוקת הזאת שלי ולא יכולה לדמיין את עצמי שמה אותה אצל מישהי אחרת לX שעות ביום. היחידים שאני סומכת עליהם שיהיו איתה לבד זה אני, בעלי והאמהות שלנו. לא רואה את עצמי נפרדת ממנה ליותר משעתיים! אני מתגעגעת אליה כשאני רק יוצאת לסופר והיא נשארת בבית עם אבא שלה...ועד שמוצאים מטפלת שהיא נורמלית ושלא יהיו איתה חס וחלילה סיפורים לא טובים...איך, איך אני אמורה לפתח בעצמי את היכולת לסמוך על מישהי עם הבת שלי?! היא כ"כ קטנה, וחסרת אונים ולא יכולה לבוא הביתה ולספר איך היה לה במעון...
אני רק רוצה אותה קרובה אליי, לידי, תחת ההשגחה שלי ושל בעלי, כי אנחנו מכירים אותה..אני מרדימה את עצמי בבכי רק מהמחשבה של מעון...