לא כעסן (לבדוק הרבה,אפילו לראות איך זה לריב איתו- כן ממש,חמי לא הסכים שנתחתן לפני שנריב,האמת לא היה לנו על מה אז..אבל זה עצה טובה) חשוב מאוד מאוד שהבן אדם יהיה רגוע וסבלן,שקול ורגיש לאחרים (לך כמובן) מאוד עניו ומעביר על מידותיו ..אחרת החיים איתו יכולים להיות סבל.
צריך לחשוב ברמה הכי פרקטית מה את מצפה באמת מבחינת התפקוד היומיומי בבית..שיעזור בכביסה,כלים,בישולים...גם אם לא אכפת לך ואת בעלבוסטע מושלמת : ) בטוח יגיעו זמנים שיהיה קשה ותצתרכי בן זוג שיודע לתמוך בעשיה הזו..הנושא הזה של אירגון הבית אולי ניראה לך כרגע שולי אבל אח"כ הוא הופך מאוד מרכזי וצריך לברר תיאום ציפיות .אם למשל את בלגניסטית,תבררי שהוא לא אחד שיתחרפן מזה..או אם את מצפה שהוא גם יקח פיקוד על הבית ושלא יהיה לו בעיה עם זה ,חשוב לברר את זה לפני,זה יכול לחסוך הרבה מריבות ומועקה אח"כ.
גם תיאום ציפיות בדרך החיים הרוחנית של הבית,כמובן.אם חשוב לך משהו שיקבע עיתים לתורה וכד' או שיוביל ויחנך לדרך מסוימת ....בקיצור שיהיה בראש שלך כדי שלא יהיו לכם חילוקים מבחינה אידאולוגית,כי אתם בונים בית ביחד..אז חשוב מאוד להסכים על דרך החיים.(לפעמים קל ליפול לרושם ראשוני ולא לברר לעומק בעניינים עמוקים כאלה...)
אני יודעת שזה לא נשמע הכי חסידי ודתי וכו' אבל לאישה חשוב שהבן אדם יהיה גם משקיע ומפנק ומכבד ...או מבחינה הלכתית .."שיהיה מחזר אחר אבידתו" פעם זילזלתי בזה אבל למדתי כמה חז"ל צדקו,ככל שגבר משקיע במשהו ככה הוא יותר נקשר אליו (כלומר אלייך : ) ) ואישה בעלה משמחה..אז חשוב לנישואין שידע לפרגן במתנות ופינוקים ושתהיה לו עין טובה עלייך ועל החיים בכלל.
משפחה-אומנם המשפחה זה לא הוא,אבל תצתרכי לחיות גם איתם..הם יהיו הדודים/סבים וכו'
האמת ,לא יודעת אם כל זה מדויק,אבל זה מה שעלה לי כרגע, בקיצור העיקר המידות הטובות והתורה, לא?
וכמובן שיהיה לך נוח וכיף איתו ותבינו אחד תשני/ה...