אני תופרת אולי מגיל 12 בערך. לאימי היתה מכונת מרדיקס פשוטה עם רגלית שבעזרתה היא תפרה בגדי מלכות כולל חליפות ומעילים. כשנישאתי קניתי מרדיקס מודרנית חדשה .התאכזבתי ממנה כי היא היתה נתקעת ונדרשתי לתקנה לעיתים קרובות.
אחר כך קניתי ברדר חדשה שהיתה לא רעה בהתחלה אבל בהמשך היתה כל שני וחמישי אצל המתקן. נמאס לי וקניתי לפני 7 שנים ברנינה משוכללת בעסקת החלפה ואני נהנית ממנה מאוד.
גם אינומה היא מכונה טובה וחברתי נהנית ממנה מאוד. לחברה זו יש דגם בלי מסך דיגיטלי וכזו עם מסך כזה. שתיהן עובדות יפה. לכלתי רכשתי מכונה זו עם מסך דיגיטאלי.
מנסיון של למעלה מ35 שנים אני ממליצה בחום על ברנינה. יש דגם מחברת הבת שלה-ברנט שאיני יודעת עליה כלום.
אבל ברנינה זו מכונה יקרה יחסית וצעירות שמתחילות לתפור לא יכולות להרשות לעצמן לרכוש אותה.
לכן בתור התחלה כדאי לקנות מכונה זולה יחסית וכשהיא מתחילה לעשות בעיות לעבור למשהו יותר טוב.
ראוי לציין כי לברנינה קבלתי אחריות של 5 שנים שכללה טיפול אובר אול. היא לא איכזבה אותי עד היום.
למכונה הישנה של אימי שהיתה עם רגלית הוספתי מנוע ובנותי הצעירות למדו לתפור באמצעותה. היום הן אינן משתמשות בה עוד ועברו אף הן לתפור בברנינה. את המכונה ההיא העברתי לילדה צעירה ללימודים.
בהצלחה ללומדות וקניה טובה