אני כתבתי-בבקשה לשמור על זכויות יוצרים!תגובות?שרייבר

תנועת נוער-רק בוא ותבחר\כותב צעיר(משה שרייבר).
בנ"ע-תנועת הנוער הגדולה והמורחבת ביותר במגזר הדתי.
תנועה הפועלת על ערכים,מחזקת אנשים,ובעיקר-מייצגת את ציבורינו.
מתמקדת בנושאים כמו לשים כיפה,לא להפלות בין בנים לבנות(ובזמן הפעולות כ"ש),ולא להתקוטט.לפחות לא בשבת.
מתלבשים כמו תרבות המערב-ודוגלים באמרה "עת לעשות לעצמי הפרו תורתיך".
כמובן שעל המנהגים הישנים לא צריך להקפיד,כמו לבוש מיוחד לשבת,לבוש צנוע ואיסור נגיעה.
בוודאי שאני דן את "בנות עקיבא"-לכף זכות,שהרי מרוב הלחץ בשבת הן שוכחות להתלבש...או את הבנים שלמדו תורה כל הלילה ולכן מתפללים ביחיד.אבל לפני חצות. בד"כ.
הסיסמא: "תורה ועבודה".מיושמת על-פי הערכים והפעילויות.
לדוג':הסניף הגדול ביותר בתנועה ארגן טיול "סליחות" בלילה לחב"ב.כמובן בנים בנות.ח"ו-לעשות והפליה.
אבל זה בסדר.היה חושך ולכן לא ראו אחד את השני.אחד את השניה.
הפורש לתנועה אחרת-דינו כפורש מהציבור.כמובן אם פרש מסיבות שטותיות כמו מצוות.
לאחרונה עולים רעיונות של סניפים בבנ"ע כמעט נפרדים(כמעט=חוץ מכיתה י' ומעלה-הגיל הכי בעייתי),אך את הרעיון של "נפרד"-
לקח כבר שבט "אריאל" בגבעת שאול לפני כ 33 שנים.
אז יש תורה ועבודה. או רק עבודה?

עזרא-תנועה ג"כ למגזרינו.לקחה ברצינות את הרעיון של פירוד,ולכן-חוץ מ:מסדר,משחקים לפני הפעולה,מסעות,שיחות,פרוייקטים בחופש,ישב"צים,
חוץ מאלו-הכול נפרד.לפחות הפעולות.
הערכים ברורים:אסור לעשן לפני גיל 18,להשתדל לא לנבל את הפה,ואם אתה "חנון"-אז לך ל"אריאל".
   תנועת הנוער הראשונה לדתיים.פעילויות באמצע שבוע וגם בשבת.
למה לא נפרד לגמרי?קיבלתי תשובה-החיים לא נפרדים ולכן צריך להכין אותם כבר עכשיו. אז למה לא להתחיל מכיתה ד'? מוקדם מידי? ובט' זה לא מוקדם?  - אה שככתי בעצם המפקד מעורב מכיתה ג'...

אריאל-תנועה חדשה יחסית(כ-33 שנים),או יותר נכון 2 תנועות:אחת לבנים ואחת לבנות.
    חסרונות?כמובן!הפלייה גמורה בין בנים לבנות.גם בחודש ארגון.
    כולם שם "דוסים" עם כיפה בגודל של סיר על הראש.ציציות בחוץ ברחובות תל-אביב.חילול ה' ממש.
    הסיסמא: "תורת חיים בעוז".כל החיים על-פי התורה.ובעוז-בלי פשרות.   
    הבעיה המרכזית היא: שרק בגלל שבני-עקיבא לא נפרד,ורק בגלל שלא מקפידים על איסור נגיעה,ועל תלבושת צנועה-
    רק בגלל זה-פתחו תנועה משלהם במקום לנסות לשפר.לנסות לאחד."ומי כעמך ישראל גוי אחד בארץ".
    ע"פ טענה זו-נוריד ציצית-ונצטרף ל"צופים",נחזור לגבולות 1700 בשביל להתאחד עם השמאלנים,
    ואולי נעבור לאירופה ונתאחד עם הנוצרים?רק אולי.
    עוד חסרונות?חוץ מהקטע של נפרד לגמרי,והקטע של להיות דתי(יהודי) בלי להתבייש,
    והקטע שקמים בשמונה לפנות בוקר בשביל להתפלל בשבת-אין עוד הרבה חסרונות.
    אז לפני שתצחקו על "אריאלניקים"-אפשר קצת לפרגן.
    שנזכה לאחדות ישראל ולבניין אריאל
    שתבנה ירושלים העיר,ממני כותב צעיר.
    משוחררים לפעולות.

שרייבר-אתה כותב מטורף!!!אדיר!!! מהאנונימי (פותח)

המספר שלך שאני אדבר איתך?

תודה רבה!

0546554580.שרייבר
זה כ"כ לא נכון. כ"כ לא.נו"ש
עבר עריכה על ידי פלספנית בתאריך כ"ט כסלו תשע"ב 11:18

אני באמת לא חושבת שזה ככה.

ממש לא.

נכון, אריאל יותר מקפיד.

אבל מאיפה לקחת את זה שהכול מעורב בבנ"ע?

אצלנו בישוב בנ"ע נפרד בפעולות. במפקד רואים, אבל יש הפרד. תפילה נפרדת.

לבושים בדיוק כמו אריאל.

נכון, יש גם כמה עם חצאית מיני.

אבל זה לא כולם!!!!!

ממש לא!!!

אני לא חושבת שאני יותר דוסה מחברה שלי בבנ"ע!!!

ממש לא!!!!

וחוץ מזה - אולי אני לא מסכימה עם הדרך של בנ"ע.

אבל זה לא אומר שצריך להתבטא ככה!!

עם כול הכבוד, אם יהיה בבנ"ע סניף נפרד לחלוטין, אתה תבוא ותגיד "מנסים לחקות אותנו"

אם יבואו ויחליפו עם אריאל - אריאל יקרא בנ"ע ובנ"ע יקרא אריאל אתה תגיד שה"בנ"ע" הוא לא דוס, וה"אריאל" דוס.

אז בבקשה, בלי לקשקש.

זה פשוט לא נכון. ממש לא נכון. 

אהבתי מאוד מאוד!!!הרגע העלית את זה,נכון?החניך החתיך...
וווא!!!!!איזה כישרון יש לבנאדם אחד...אנונימי (פותח)
ווא!!!איזה כישרון יש לבנאדם אחד...אנונימי (פותח)
תסתכלו כמה בלאגן אפשר ליצור בחצי שעה...אנונימי (פותח)
לא אהבתי. מחילה.*נעמה*

ואין לי כח להגיב על זה. אבל יש פה קצת התנשאות.

כי מי אתה שתחליט מה הדרך של כל תנועה ושאנחנו באמת הכי טובים?! 

הכתבה שלך עוררה הרבה בלאגן בפורומים אחרים ואני הייתי אומרת גם חילול שם שמיים ופגיעה בשמה הטוב של התנועה. [ושלא לדבר על הוצאת שם רע על תנועות אחרות.]

בבקשה אל תפיץ אותה אלא אם כן אתה עורך אותה בצורה משמעותית. היא מוציאה אותנו מגעיל ואנחנו בפירוש לא כאלה.

תודה,

ושתהיה שבת שלום!

אני יודע ש"לא יאומן" עשה בלאגנים.הכתבהשרייבר

משקפת את המציאות ולא את האידיאלים של התנועה.

זה לא מוציא שם רע-אלא אזהרה לכאלו שמחפשים באמת את דבר ה'

לפחות תוסיף אזהרה-פלספנית

בעזהי"ת

'הכותב כותב על דעת עצמו בלבד, והוא אינו משקף כהוא זה את דעתן של התנועות'. 

[ושתדעו, שאני בהתלבטות אם לנעולפלספנית

בעזהי"ת

את השירשור, בשל סלידה עזה מהתוכן.

אז יש שתי אפשרויות, לפעם הבאה שאחזור-

או שיהיה לי כח להגיב; או שאני אנעל ואגיב באישי; או שאתם כבר תעשו את זה במקומי. גולשים, לטיפולכם.]

וואוו...נדיר ביותר!!!הכי בעולם

**

פלספנית יקרה,

אני לו חושבת שכל דבר צריך לסגור בפורום

אין כאן שום דבר נגד תנועה אחרת או משו בסגנון.זו דעה אישית של הכותב!!

ושוב שרייבר..

ממש יפה!!

הוצאת שם רע. זה מספיק.פלספנית

מסכימה עם התגובות של נעמה ופלספנית..פונ3'ה!!

הכל נכתב מידי בציניות והשפלת האחר.....

מה כאן שם רע? זה ידוע לכולם. להשאיר את השרשור פתוחזית שמן ודבש
לא נכון.*נעמה*

ותסלחו לי, אבל שאף אחד אח"כ לא יתלונן על זה שיוצא לנו שם של תנועה מתנשאת!

הכתבה מכילה פרטים שאינם נכונים בעליל על תנועות אחרות. ואני אומרת את זה בביטחון כי הייתי פעילה בשלושתן. 

ונניח במקרה שהדברים נכונים- לא תפקידנו להגיד אותם! וגם אם כן, לא בצורה מתנשאת ומזלזלת כזאת. 

שלושת התנועות עושות עבודת קודש. קודש!!! כל אחת בדרך שלה ואל האוכלוסיות שאליה היא פונה.

אם אתם חושבים שאריאל הוקמה כי זה הדבר היחיד שנכון ותפקידנו להחזיר את כל העם בתשובה, אז יש לכם בור

ע-מ-ו-ק בידיעת התנועה. 

נגעלתי.

מסכים עם "הכי בעולם"שרייבר
הלווו פלספנית!! לא קצת הגזמת??!lior3

"לנעול את השרשור בשל סלידה עזה מהתוכן." ?!?!?!?!?

מה אכפת לי שזה לא נראה לך?!

אני דווקא חושבת שהוא כתב ממש יפה!

בגלל שלך זה לא נראה -לנעול?!?

?!?!?!?!

להלכה זה לא נראה.פלספנית

בעזהי"ת

וגם לתנועה, ששרייבר הסביר יפה מאוד כמה היא הולכת ע"פ ההלכה- אני בטוחה שהוא לא היה היה רוצה לעבור עליה..

חחח...בפעם האחרונה שפתחתי שולחן ערוך ראיתי שאיןשרייבר

שום בעיה הלכתית ללמד אנשים אחרים את ההלכה.

אבל נחמד מצידך שאת משתמשת בסטיגמות במקום לחפש ת'אמת...

חזק! יש אישור להפיץ?יש דופק??

ממש לא.*נעמה*
זה שלי ואני מחליט אם יש אישור.... =)שרייבר
עבר עריכה על ידי שרייבר בתאריך כ"ב כסלו תשע"ב 00:19
כולם להיכנס במיידי!שרייבר

קודם כול לא צריך להתנפל על פלספנית-זה התפקיד שלה-וזה מה שהיא צריכה לעשות.

דבר שני לנעמה זה תפקידנו להגיד-כי אם זה נכון-צריך שמישהו יעצור את זה.כול הביה"ס שלי(ישיבת ר"ג)בבנ"ע-ומה שהולך שם לא נעים להגיד...ברור לי שההורים של החניכים לא יודעים את זה כי זה לא מה שהיה פעם-וצריך להכניס את זה למודעות!!!

דבר שלישי-לנעמה בעיקר-בשל מה שאמרתי לעיל-אני לא מגדיר את זה כהתנשאות.אני מגדיר את זה בתור מציאות.מתפקידנו להוכיח-כי אנחנו היחידים שבאמת מכירים את ההבדלים.חוץ מזה-עדיך להיות גאים במה שאנו עושים,ועדיף "להתנשא" מאשר שלתנועתינו יהיה את השם שהיה עד עכשיו(חננות,כפכפים וכו'...)

דבר רביעי-תודה רבה לכול התשבחות! : ) בשביל להפיץ-דברו איתי בסמס-הנייד שלי מפורסם כאן.(וכמובן לשמור על זכויות יוצרים : )

ודבר אחרון-פלספנית-בבקשה תשאירי את זה פתוח.תודה רבה

וואו, וואו.*נעמה*

לא. לא תפקידנו להוכיח אף אחד.

תפקידנו הוא להביא את האמת בצורה מעשית. עזוב אותך מדיבורים! 

תבין שלא כל דבר בידך ותפקידך לתקן.

נכון, יש בעייתיות מה במקומות מסויימים, אבל בסופו של דבר המטרה של כולם היא קדושה. אז אולי לא כולם הולכים אל המטרה הזאת באותה הדרך, ואולי מבחינתנו הדרך הכי נכונה היא הדרך שלנו. אבל עם זה יש לנו רק דבר אחד לעשות והוא: ללכת עם האמת שלנו עד הסוף. מי שרוצה- יצטרף ומי שחושב אחרת ילך בדרך אחרת. אנחנו לא תנועה מסיונרית ובכלל, בסופו של דבר כולנו חותרים לאותו מקום. 

"אני מגדיר את זה בתור מציאות"

"תפקידנו להוכיח-כי אנחנו היחידים שבאמת מכירים את ההבדלים"

שמע, זה הכי התנשאותי בעולם. לא מצאתי לזה הגדרה אחרת.

למה, מי אתה שתלמד את כולם את הדרך ותחליט שדאתה "היחיד שיודע" ו"מבין", וכל השאר סתם חסרי תבונה.

לא זאת הדרך שלנו. לא זה האידיאל של תנועת אריאל. אתה טועה. מחילה. 

אתה חייב ללמוד על זה קצת לפני שאתה כותב דבר כזה.

אשמח לנסות להסביר לך אם זה יעזור.

ובחיים שלך אל תפרסם את זה! זה מעורר שנאת חינם, הוצאת שם רע, לשון הרע, מוציא אותנו מגעילים, דוחים ומתנשאים על לא עוול בכפינו ועושה לנו עוד עבודה תדמיתית לשנים הבאות. [כאילו שאין לנו מספיק..] 

וואו.וואו בריבועשרייבר

קודם כול-תיקון טעות.אני לא מתנשא ולא מלמד אף אחד את הדרך הנכונה.

אם הם צודקים-סבבה-שילכו עם זה(ולכן אגב עשיתי את הכתבה בציניות-)רק הראתי את המציאות למי שלא יודע אותה-או לתת "פצצה"למי שיודע ובורח מהאמת.

מה שרציתי להגיד(ונראלי שכולם חוץ ממך בערך הבינו את זה)זה שיש גבול להתאחדות,כמו שכתבתי:"אולי נעבור לאירופה ונתאחד עם הנוצרים"?(והתאפקתי לא לכתוב-"אולי נעבוד ע"ז).ה"תלונות"של בנ"ע כלפי אריאל זה שהקמנו תנועה נפרדת ולא התאחדנו-"סתם".במקום לעזור.אם המצב כמו שכתבתי(ואם את חושבת שזה לא ככה-אז או שאת עיוורת או שאת עוצמת עיניים)-אז חובה להפסיק את זה!כול ה"צדיקים"שחושבים שהיינו צריכים להשאר בבנ"ע בגלל שאסור להפרד-והם צריכים לשפר-אז שיעברו לאריאל-וזה ישפר מאוד את הזרם לאריאל ואת עמ"י כולו

מסכיםאנונימי (פותח)
כתבה צינית אין צורך לפרסם, היא מוציאה אותך דפוק.פלספנית

בעזהי"ת

רוצה באמת לקרוא ולזעוק על המציאות?

תנסח כתבה רצינית, לא צינית.

יש על זה טאבו הלכתי.פלספנית

בעזהי"ת

של הוצאת שם רע.

קודם כול-אני אפעם לא יוצא דפוק.דבר שני-יש תועלת.ראשרייבר

ראוי לפרסום.זה בכוונה בציניות כדי להראות שאני לא מכריח אף אחד לעבור לשומקום.רק לשקף את המציאות.

חוץ מזה הציניות מפנימה יותר את המסר במיוחד לכאלה שבבנ"ע ובורחים מהאמת...

אני מצטערת, אבל זאת לא תנועת אריאל.*נעמה*

ומבחינתי אתה לא אריאלניק.

הקמת תנועה חדשה לעצמך. אם זה האידיאל של התנועה אני פורשת. [משמע- זה פשוט לא הגיוני]

בחייאת, לך תלמד את מה שתה מדבר לפני שאתה מדבר!

הציניות מבריחה אנשים מהכתבה;פלספנית

בעזהי"ת

לא משקפת שום מציאות; מקצינה, מורידה רמה ומשדרת ייאוש. 

רק מי שיש לו סיבה לברוח...שרייבר
איזה סיבה לי יש לברוח?פלספנית
הבנת הנקרא."הציניות מבריחה"-רק מי שרוצה לברוח...שרייבר
אותי הציניות הבריחה. למה לי לברוח?פלספנית
כי את אולי פוחדת מהאמת...רק אולישרייבר
|חסר מילים|יורבית

זה כ"כ עקום, שאני פשוט לא יודעת מה להגיד.

אולי אח"כ אני אגיב באמת.

הייתי חניכה ומדריכה באריאל. וקומונרית בבנ"ע-מלכה=)

וראיתי אנשים מדהימים וצדיקים צדיקים בשתי התנועות!

לכולם יש אותה מטרה, לקדש שם שמיים! וכל אחד מנסה לעשות טוב ממקומו.

להוציא שם רע על דברים שלא ראית ואתה לא מכיר, לא מקדש שם שמים. בכלל לא.

הייתי קומונרית בסניף נפרד, כן כן! ולמען האמת לא ראיתי שום הבדל בין החניכים של הסניף שבו הייתי מדריכה לבין חניכיי הסניף שבו הייתי קומונרית. בכל חברה היו גם החבר'ה האלו וגם החבר'ה האלו. יותר מזה- בסניפים שסביבי, וזאת אני יודעת מהקומונריות שהיו איתי במחוז, ישנם חבר'ה לא פחות צדיקים ומדהימים ותורמים לעמ"י ומקיימים תורה ומצוות ומקדשים שם שמיים לא פחות מבסניף הנפרד בו הייתי קומונרית. 

לגבי הדברים הלא מושלמים- הם קיימים גם באריאל וגם בבנ"ע. וחלק מתפקידנו בעולם הוא להביא את השלמות, ולתקן את המציאות.

מה שבטוח- להקצין ולדבר לשון הרע לא מתקן את העולם.

לסיכום, פגשתי אנשים מדהימים בבנ"ע, שאני יודעת שקיימים גם באריאל, אבל דווקא בבנ"ע זכיתי לפגוש אותם!!

חבל, הוצאת פה שם רע לרוב הציבור שלנו... אם זה מה שלדעתך אריאל מייצגת ומחנכת, אתה טועה.

בברכת חברים לתורה ועבודה, ובציפייה לבניין אריאל!

מלכה.

מלכה-תקשיבי ותקשיבי לי טוב...שרייבר

זה נחמד מאוד שאמרת שהדברים הטובים קיימים גם בעזרא וגם באריאל. אני לומד איפה שכווולם שם בבנ"ע גב"ש.

הסניף הגדול בתנועה(1350 חניכים בחודש ארגון).אני הייתי שם בשבתות.הדברים הרעים שאמרת שיש גם באריאל-ישנם גם במסגרת של בנ"ע.כמובן שאלו לא האידיאלים שלה,אך אפאחד לא עושה כלום נגד זה.(ומי שחולק עליי-או שהוא עוצפ ת'עיניים או עיוור).בשבוע ארגון של בנ"ע התפרסמו תמונות של בנ"ע בעלונין ואף תמונה-אף תמונה  לא הייתה בלי איסור נגיעה בין בנים לבנות!(חוץ מתמונה אחת שהיו בה רק בנות...).

עוד משהו-כולם יודעים שזה לא באמת שקר.אם ההורה מחנך לזה(כמו בסניף חדש בתנועה-דג"ש[דרום גבעת שמואל]התלוננו שהסניף הרגיל דוס מידי ולכן פתחו חדש שביום מושלג הבנות מגיעות עם סקיני ג'ינס-וזה שמעתי מחבר שלי שמדריך שם.)-סבבה,ואם הוא לא-אז כנראה הוא לא יודע-והוא צריך לדעת.

דבר שני-את כנראה יודעת-שאריאל במקור היה חלק מבנ"ע-וכשביקש להיות נפרד-לא הסכימו!אז ברור שאת בסניף נפרד-וכנראה פחות גרוע שם...

בציפייה לבנין אריאל

לא.. לא אהבתי.. !~אהרלה~!נתניה

בס"ד

ואו שנים עברו מאז שנכחתי כאן לאחרונה.

משה יקירי, מאמרך כמובן לא משקף כלל וכלל את דעות חברי התנועה.

אני משתדל במילים עדינות להגיב, אז רק שתדע, שממש לא אהבתי לקרא את מה שכתבת.

זהו. אעצור כאן.

לא מסכימה בכלל עם הכתיבה.אובז'יי!!

המטרה שלנו בתנועה, בסניף-היא להראות את עצמינו? להראות עד כמה אנחנו טובים וכל השאר לא?

להוציא ת'צמינו מושלמים ואת כל השאר כחסרי ערכים ואידיאלים?

אסור לנו לשכוח שאחרי הכל אנחנו המשכנו את הדרך של שאר התנועות- עם אידיאלים טיפה שונים, לפי הצרכים של המגזר, אבל אחרי הכל- כולנו בדרך לאותה מטרה!!!

חייבים שיהיו כמה תנועות נוער- אנחנו לא צריכים ליהיות אחידים, אלא מאוחדים.

ובאמת שסליחה, אבל מה שכתבת לא כ"כ גורם לאחדות, וסתם מוציא אותנו סנובים, שעסוקים בלהראות את עצמינו, במקום לפעול ולהתקדם, דבר שבפועל לא קורה.

אני ממש ממש לא הסכמתי, והתקוממתי שקראתי את זה.

ובאמת שסליחה אם פגעתי או משו, זה כ"כ קומם אותי שהייתי חייבת להגיב.

^^^אני ממש מסכימה איתה!!!כל מילה ומילה!!!!!הודה גולדה=)
יש כאן המון דברי הבל שוודאי הם לשון הרע-pnina-

פלספנית, חבל שעוד משתמשים "יזכו" בקריאת לשון הרע..

תמחקי...

זה חבל שבגלל סיבות אישיות ובריחה מהמצפון-יסגרושרייבר

שירשור

זה יפה שאמרת שהמטרה היא להיות מאוחדים,אבלשרייבר

לפני הכול ישנו את מה שהקב"ה רוצה.

אם מישהו חושב שאין בעיה אם מה שהולך שם-סבבה-אז גם אין לו בעיה שאפרסם את זה,נכון?

הבעיה מתחילה שהראיתי את זה למדריך בנ"ע-ובהתחלה הוא התעצבן-ואז הסביר לי שאלו לא האידאלים של התנועה ולכם לא צריך לפרסם זאת.במילים אחרות-שההורים לא יודעים איפה הילדים מעסיקים חלק לא מבוטל מהזמן שלהם...(וזה מדריך בבנ"ע אמר)

מאחחדים???אני אומר שקודם במדריך צריך בפועל-ולא רק במטרה-להתאחד עם האידיאלים של ההורים של חניכים שלו-ולא להסתיר אותם.

עדיין לא השתנתה דעתי...

כן?פלספנית

בעזהי"ת

ומה עם 'בשביל השלום מותר לשקר'?

אולי בשביל האחדות לא-חייבים-להקצין-הכל-עד-הסוף?

ברור שבשביל השלום מותר לשקר...שרייבר
עבר עריכה על ידי שרייבר בתאריך כ"ד כסלו תשע"ב 12:51
עבר עריכה על ידי שרייבר בתאריך כ"ד כסלו תשע"ב 12:50

אז בואי נגיד שלהיות רפורמי זה מצוין,וחילוני-זה בדיוק דרך ה',ולא לשמור שבת-זה מצווה גדולה

ואז נהיה בשלום עם הרפורמים,החילונים,ומי שלא שומר שבת...?

זה נראה לך הגיוני???

יש שני סוגים של שקר:

1-נסתיר דברים רעים על האחר שבכלל לא קריטים-ואז יהיה שלום\נסתיר דברים רעים-שאם יהיה שלום-הם ישתנו.זה מותר

2-לשקר בשביל שלא "יעלו" עליי\על האמת\כדי שיחשבו שכול המציאות בסדר-וזה אסור-כי אז לדוג' נשקר להורים של החניכים שאין שום בעיה בבנ"ע-איין שום בעיה במעשי ילדיהם-ואז אחרי 5,6,7 שנים-ההורים יגלו שבנם היקר והצדיק בלי כיפה-ולא ידעו מאיפה זה בא להם...

חלילה.פלספנית

בעזהי"ת

אתה מסלף את דברי, מקצין, ובכללי לא כיף לדבר איתך ככה. שתדע.

הדרך של הרפורמיזציה היא לא מתאימה בכלל לעבודת ה'; אבל זה לא הופך את הרפורמים ל'חלאות אדם' ול'רשעים'. זה הופך אותם לטועים, לתינוקות שנשבו, אבל לא ל'רשעים'.

כנ"ל החילונים; החילוניזם עצמו לא טוב; זאת לא דרך ה'; אבל זה לא הופך את החילונים לאנשים רעים, ואי אפשר להתעלם, למשל, מהתנועה הציונית [החילונית!!] שהקימה לנו פה את המדינה. [ולא אמרתי שרק היא הקימה; לא אמרתי שרק היא עשתה; אבל התרומה שלה להקמת המדינה- משמעותית ביותר.].

לא לשמור שבת זאת עבירה גדולה; אבל היא לא סותרת קיום מצוות אחרות; אדם יכול לחלל שבת- וזה גרוע; אבל הוא יכול במקביל לקיים מצוות אחרות. וזה לא מצדיק את החילול שבת; אבל החילול שבת לא מבטל את המצוות האחרות.

נהיה בשלום עם הרפורמים, החילונים, ומי שלא שומר שבת? בוודאי!

לא חייבים להסכים בשביל לחיות בשלום. 

לא חייבים להזדהות בשביל לחיות בשלום; 
אפשר ורצוי להאבק על הצדק; 

אבל צריך לדעת לשמור את המאבק- למישור של המאבק.

למשל.
אם אני מדברת עם אדם חילוני, אני יכולה לומר לו 'וואי, איזה אדם ערכי אתה, אני מעריכה את זה נורא'- ושניה אח"כ לומר לו 'אני ממש לא מבינה איך אתה מחלל שבת, זה הדבר הכי נורא שאפשר לעשות!', ועדיין לדבר איתו על כל נושא שהוא. 

המאבק- הוא על הצדק, על הדרך, על המטרה ועל האמונה- המאבק הוא לא נגד בני האדם.

לא אמרתי 'מותר לשקר'; אמרתי 'אולי לא חייבים להקצין הכל עד הסוף ולהיות טוטאלים, העולם הוא לא שחור לבן ויש המון גוונים באמצע, למרות האמת המוחלטת'.

אני מאוד שמח שהבנת אותי...שרייבר

והבחנת שרפורמים וחילונים הם בגדר תינוק שנשבה...

הבעיה מתחילה במשפחות כמו שלנו-שלא יודעות מה הולך עם ילדיהם.ילדיהים הם בפרוש לא תינוק שנשבה!

הם למדו בביה"ס דתיים כמוני וכמוך-ומעדיפים לא לקחת אחריות על האמת-כי היא "קשה".

גם אם האמת קשה ומכאיבה עדיין צריך לדעת אותה ולגלות אותה.אמת זו אמת.

לכן-מי שקשה לו האמת-שישאר עם השקר,אבל לפחות שההורים שלו-שכ"כ דואגים לו,וכ"כ רוצים בטובתו-ידעו שהוא נמצא במסלול של שקר!מסלול שההורים יהיו מוכנים לוותר על חלק גדול מהעולם הזה שלהם-בשביל העולם הבא של הילד!אני מציע שתקראי בעיון שוב את הכתבה שלי...

אז דבר עם ההורים-פלספנית

בעזהי"ת

בסתר, 'הוכח תוכיח בסתר' וכאלה, שמור על התורה עד הסוף! אל תשפיל את עצמך, מנפנף בתורת חיים בעוז ועובר בדרך על כ"כ הרבה דברים לא ראויים! 

דבר איתם תכלס', איתם- לא איתנו. ותגיד להם את האמת- ואת כל האמת. תתחיל לעבוד, תעשה עבודת מחקר רצינית, תביא עובדות ונתונים.

ואתה יודע למה אני אומרת את זה, ולא חושבת אולי כבר עשית עבודת מחקר?

כי עבודת מחקר מכילה שתי צדדים. 

כשתבוא ותגיד, להורים ולאנשים בעלי השפעה בנושא, 'תראו. בנ"ע טובים בא. ב. ג. ד. , אבל יש סכנה ב א. ב. ג. ד. ' וכו' וכו'.

התקדמנו שלב קדימה!...שרייבר

הבעיה היא שאנשים כמוך-ש(כמעט)יודעים את האמת-פוחדים"להשפיל את עצמם" ומנפנפים בסטיגמות הלכתיות וגורמים לדברים כ"כ לא ראויים!

לא אמרתי שעשיתי עבודת מחקר.אמרתי-שלא צריך לעשות.כול אחד יודע ת'אמת.מי שיותר קל לו במסלול השקר-ורוצה להשאר שם-בשמחה.אני לא זה שיעצור בעדו.

הכתבה לא מופנית להורים-כי בשביל להגיע אליהם הייתי צריך לעבור בכ"כ הרבה מוסדות שפוחדות שאמת על בניהם תגיע להורים.דיברתי אל אנשים שיודעים את האמת.מי שיודע את האמת-ורק מי שיודע את האמת יכול לתקן את השקר.

אבל התקדמנו.עכשיו את אומרת שאני בהחלט צודק-רק הייתי צריך לפרסם את זה רק אצל ההורים...

אז אולי אחת כמוך שמאוד חשובה לה אחדות ישראל-שתצהיר בכותרת שאני צודק חוץ מהקטע של הפרסום???או שאת אולימתחרטת ומעדיפה לוותר על אחדות ישראל?רק אולי...

בפעם הבאה נתקדם עוד שלב...

אני לא מפחדת להשפיל ת'צמי.פלספנית

בעזהי"ת

אני חוששת, מאוד, להשפיל את הדרך שאני מייצגת.

מה שאתה הצגת, זה לא האמת.

זה מאוד לא האמת.

אולי חלק מזה נכון; אולי יש בזה מקצת; אבל זה בהחלט לא 'האמת'. וכשאתה כ"כ מאמין בללכת עם האמת, לך איתה גם פה, עד הסוף.

כשאומרים חלק מהאמת ולא את הכל, כשמקצינים- מתרחקים מהאמת. 

אתה בהחלט לא צודק. נכון שיש חלקים שלא מתאימים לי; ואולי גם לא לעוד הרבה אנשים; בבנ"ע. זה לא מה שאתה אמרת.

אני הלכתי עד הסוף עם האמת...מה החסרתי לדעתך?שרייבר
את האמת. את המציאות.פלספנית

בעזהי"ת

הצגת צד, שאולי קיים אולי לא וזה לא הוויכוח כרגע, וייתכן שקיים- לקחת מיעוט, וצד אחד, והצגת אותו כהכללה וכמהות והכל. 

לא ענית על השאלה.לא החסרתי את המציאות.הבנת הנקראשרייבר

מסוכן....כפרגניסט.
אין לי צאטכפרגניסט.
(אהרלה)אם יש בך אומץ ועמוד שדרה-אז כדאי שתמשיך....שרייבר
עבר עריכה על ידי שרייבר בתאריך כ"ג כסלו תשע"ב 21:05

או אולי אין לך? ואתה פוחד שיגיבו לך ויצחקו עליך כמו שקורה אצלי?

אני מציע לכאלו אנשים(לא שאני אומר שאתה כזה...)לעשות חשבון נפש.

תגובתי הרצינית, אי"ה ואם יתנו לי לסיים תגובה.פלספנית

בעזהי"ת

תנועת בנ"ע, שהיא הגדולה והמובילה בציבור הדתי לאומי, עושה נפשות [כפשוטו.], מקרב אנשים לדת וליהדות, לארץ ישראל.

נכון שלאריאל יש דרך קצת אחרת; אבל אין בזה שום הצדקה לזלזל בעשיה המטורפת של בנ"ע. בנ"ע היא תנועה של עם; ומיועדת לכלל השכבות בעם. רובם בציבור הדתי לאומי, אבל לא רק. בנ"ע מקדשים שם שמיים.

על עזרא אני לא אדבר, כי אני לא מספיק מכירה את התנועה הזו.

אריאל, היא תנועה שמקפידה על כל פרט ופרט בהלכה, בלי וויתורים ובלי התפשרויות; והמשפט הזה לא אומר ששאר התנועות כן מתפשרות. אריאל מיועדת לציבור ספציפי; לציבור שמוכן לא להתפשר ולא לוותר.

אריאל מוסיפים קדושה.

ומה שאתה אמרת, ממש לא מוסיף קדושה לענ"ד--->

נכון שיש וויכוחים ויש יריבות ולפעמים גם יש שנאה; אבל אנחנו אשמים לא פחות מהשאר. במקום לפתח ציניות ולהוריד את השני, הגיע הזמן להתגאות במה שאנחנו. 

בלי קשר לאחרים.

שרייבר, שאלה לי אלייך-

האם מה שכתבת הוסיף קדושה בעולם? קידש שם שמיים?

בוודאי ששרייבר

ברור שתנועת בנ"ע עושה נפשות.יש לה תקציבים,תמיכה לאומית,תמיכה תקשורתית-שכבר יכלה לשחד את אלוקים להביא את המשיח.

הבעיה מתחילה שהיא מזניחה את מי שלא זקוק ל"עשיית נפשות"-מי שכבר יש לו נפש.

אם כולם יעברו לאריאל\התמיכה תעבור לאריאל-אז לא תהיה בעיה לאריאל ל"עשות נפשות".

הכול מתחיל מזה ש"יש דברים טובים בבנ"ע אז הכול טוב!"

אז גם באינטרנט יש דברים טובים אז נאשר לילדינו הצעירים להכנס לאינטרנט חופשי-בלי הגבלה???

הבעיה מתחילה מאחת כמוך שהייתה מדריכה באריאל-ובטוחה שזה רק "עוד דרך קצת אחרת...",ו

וגם"אריאל מיועד לציבור ספציפי"!לא פלא שכולם נגדנו!!!אריאל מיועד לציבור ספציפי ושמו "עם ישראל"!

איפה ראית בתורה\נביאים\כתובים\משנה\גמרא\גאונים\ראשונים\אחרונים-שמותר"להתפשר ולוותר".???יש לנו דרך חיים וצריך לדבוק בה.התורה מראה את הדרך.מי שלא מתאים לו סבבה-אבל שיהיה מוכןלהגיד לאחרים את זה-במקום לשחק אותה תמימים-ולומר שהכול בסדר-כי אותו אדם מוכן ל"התפשר".

פלספנית,שאלה לי אלייך-

האם ע"פ מה שאת כותבת,אומרת-תוכלי לקחת אחריות על כול ההוררים שיסבלו עוד מספר שנים מורידים ת'כיפה במקרה הטוב או מזה שילדיהם מתבוללים בארה"ב במקרה הרע?

את תקחי אחריות על גהינום של ילדי ישראל שיגידו שהם עשו מה שכולם אמרו שבסדר???(מה שפלספנית אמרה שבסדר...)

חובה לראות!!! פלספנית ושרייבר במיוחד...אנונימי (פותח)

אני חדש בערוץ7. אני לא באריאל. נכנסתי לפורום הזה כי התגובות פה קפצו לדף הראשי!

קראתי בעיון את כול הדעות,וזו דעתי:

קודם כול אני מאוד מאוד כועס על שרייבר-שהכניס את השם שלו לכתבה כי ככה פלספנית,נעמה,פונצ'ה,מלכה,וpnina עושות לשון הרע על שרייבר שהוא משקר.אני בבנ"ע.הייתי עמוק עמוק איפה ששרייבר דיבר עליו...

אני מסכים עם פלספנית בכך שלא היה צריך לעשות את הכתבה בציניות-כי אנשים-ההורים יבינו את המסר יותר טוב אם זה לא היה בציניות!

מוריה - כל מילה דבש!!~אהרלה~!נתניה

שרייבר נשמה, אתה בעז"ה תגיע לחמשו"ש הדרכה עוד שלוש שבועות?

בעז"ה אגיע.מוריה-כול מילה דבש מקולקל...שרייבר
דבש מקולקל?פלספנית

בעזהי"ת

אני מבינה שזה סגנון הדיבור שהולם אנשים שרוצים 'להיות דתי(יהודי) בלי להתבייש'.

[כן, זה היה ציני. למה? לוידעת. אני חושבת שזה בגלל שאתה אפילו לא מנסה להבין, לקבל, להכיל, וכו' וכו'.]

אהרלה- תודה.

כן!-דבש מקולקל...שרייבר

"כול מילה דבש" הכוונה שכול מילה כ"כ מתוקה-כמו דבש.כמו התורה שמתוקה כדבש(_ולא אני המצאתי את זה...)

אם נתחיל להשוות בריחה מהאמת לדרך התורה בעניין ה"מתיקות כדבש"-לא נגיע רחוק.גם לא קרוב.

"אתה יוצא דפוק".אני מבין שזה סגנון הדיבור של אנשים שדובקים בדרך אהרון הצדיק ש"משנה אמת(ולא משקר לבנאדם בפרצוף ועובד על עצמו ועל ההורים שלו)בפני השלום"..

[זה היה גס.למה?ליודע.אני חושב שבגלל שאין לך מספיק כבוד עצמי להגיד שטעית-אז את דובקת בשיטת "הקצן וברח".].

אהרהלה-תודה.תודה על שעזרת לי להבין שאני עדיין מחפש ת'אמת.

תודה רבה

מתי אמרתי 'אתה יוצא דפוק'?פלספנית

בעזהי"ת

אמרתי שמעשים מסויימים עלולים להוציא אותך דפוק; אמת.

לא כי אני חושבת שאתה דפוק; לא כי אתה דפוק; פשוט כי זה מה שהמעשים משדרים.

בריחה מהאמת?? שיטת 'הקצן וברח'? 

זוכר שמי שהקצין פה, את כל הכתבה שלו, זה אתה? אולי אתה מדבר מהירהורי לבך?... נקודה למחשבה.

אין לי מספיק כבוד עצמי? לא אפתח את הנושא. בשורה התחתונה- אין פה משחק של 'כבוד עצמי' בכלל, יש פה ויכוח [שמנסה להיות וויכוח] לגיטימי ותרבותי. 

וכשאני טועה, אני אומרת. 

אני בטוח...שרייבר
עבר עריכה על ידי שרייבר בתאריך כ"ה כסלו תשע"ב 01:09

אני בטוח שמתי שאת טועה את אומרת...

אמרת שהכתבה שלי צינית,ובכותרת למעלה אמרת שכתבה צינית מוציאה אותי דפוק.

אבל זה לא חשוב.אני יודע שאני לא דפוק בכו"מ.גם אם אני עושה מעשים מסוימים.

אני מציע שאחת ולתמיד תסבירי למה אני לא הולך אם האמת.בהנחה שאת מסכימה איתי שהאצת נמצאת בתורה...

את לא מקצינה???"אתה באמת חושב שאם תבוא לאנשים כלשהם, ותפיץ בכל מקום אפשרי".אני מציע שקודם נחשוב על מה שאנו מוציאים מהפה.מוציאים מהיד...

"אני משתמשת ב'הקצן וברח' "

"כשאני טועה אני אומרת".  בואי נבדוק:

"בנ"ע היא תנועה של עם; ומיועדת לכלל השכבות בעם."

"כמו שברור לכולם, אי אפשר לחשב את זה; למה? כי אנחנו בני אדם, והאדם יראה לעין והקב"ה יראה ללב.
בדיוק בגלל זה, אני לא הולכת לחשוב האם בנ"ע יותר טובים מרעים או יותר רעים מטובים;"

לי זה נראה סותר-שתנועה שאת לא סגורה עם היא טובה או רעה תהיה תנועה של עם.מה דעתך?

"הקצן וברח"=תגיד שהשני מעפן,או שדבריך"מתוקים מדבש"-ואז הקוראים ישנו את דעתם לשקר-רק כי זה נשמע יותר קליט.

עוד פעם-אני כתבתי בציניות.ללא הקצנה.אם הייתי כותב רגיל זה היה הקצנה.ציניות=רק את האמת.אמת כואבת.אם כבר לשנות-אז קצת להפחית כדי שתצא פחות כואבת.זה הכול.

ודבר אחרון-שאת מצטטת מישהו-תעשי מרכאות(") ולא גרש(') =)

כי האמת היא גדולה.פלספנית

בעזהי"ת

אתה לא יכול לומר 'האמת היא א. ב. ג. ד. ה. נקודה', זה לא עובד ככה.

בנ"ע זה לא 'תנועה שאני לא סגורה אם היא טובה או רעה'- היא פשוט גם וגם. כמו שאריאל היא גם וגם; העולם מורכב, הוא לא שחור לבן!!!

אני אענה לשאלתך. וגם ל'השתגעתם???'.פלספנית

בעזהי"ת

אני לא שופטת את בנ"ע, וגם לא מצדיקה; לא אמרתי שבנ"ע מושלמת, ושהדרך שלהם מדוייקת; ואם זה מה שהייתי רוצה לומר, הייתי עוברת לבנ"ע מזמן.

אבל אני לא. 

כי אני כן חושבת שאריאל זאת הדרך הנכונה, בשבילי; אבל אני מודעת לזה שזה לא מתאים לכולם. לא כי אני יותר טובה; פשוט כי זאת הדרך שמתאימה לי ולעוד הרבה אחרים, ולא מתאימה לאחרים.

האם אני אוכל לקחת אחריות? לא. 
למה? כי זה לא התפקיד שלי, וגם לא באחריותי.
א-ב-ל.

זה גם לא התפקיד שלי לומר 'בנ"ע הורסים ילדים'; בשביל זה אני צ'כה לחשב בדיוק-בדיוק מה גודל הקילקול של כל אותם ילדים; איזה חלק בדיוק שייך לבנ"ע ומה היה קורה בלי בנ"ע- האם הקילקול היה גדול יותר או קטן יותר?
אח"כ אני אצטרך לחשב כמה נפשות בנ"ע הצילו; וכמה אנשים הם תיקנו. ואז לקזז את הפלוס והמינוס; ורק אח"כ נוכל לדבר על 'כמה אחריות צריך לקחת'.

כמו שברור לכולם, אי אפשר לחשב את זה; למה? כי אנחנו בני אדם, והאדם יראה לעין והקב"ה יראה ללב.

בדיוק בגלל זה, אני לא הולכת לחשוב האם בנ"ע יותר טובים מרעים או יותר רעים מטובים; 

אני כן יודעת, שאם יש לי אפשרות להתמקד בלהסתכל ברע, ויש רע, או להתמקד בלהסתכל בטוב- ויש טוב; אני בוחרת בטוב.
ואתה?

השתגעתם???- בבקשה ממך, תן לי שלושה ערכים שקיבלת מבנ"ע, שלושה תחומים שלא היית מגיע למה שאתה אלמלא בנ"ע, וכו' וכו'.

בציפיה לבניין אריאל ולגאולה שלמה. 

לא הבנת את הכתבה נכון,נראלי...שרייבר

אני אחזור עוד פעם.דרך התורה(או מי שדובק בה בלי פשרות=אריאל)-זו לא עוד סתם דרך.זה דרך שכול עמ"י צריך ללכת בה.

האם את יכולה לקחת אחריות על עולם הבא של ילדים שנהרס-כי אין שום לחץ חברתי\דתי\יהודי-שאומר שיש בעיתיות???

האם את מוכנה לקחת אחריות על הורים-שלא סיפרו להם ולא הבינו שבנם במקום הלא נכון???

את החישוב שלך את לא עושה נכון.

את צריכה להסתכל על זה בתור עצמך.מה את יכולה לעשות בשביל רצון ה'.

לא חייבים בשביל זה רק את אלוקים בשביל לדעת את הדרך.בשביל זה יש שולחן ערוך.

ושם כתוב שאסור לבנים לגעת בבנות(או אולי הם כבר התחתנו בגיל 9???),ושאישה לא ולא-שרה לפני בנים,וכמובן שלא יכול להיות שיהיו ריקודים של בנות עם קהל של בנים,וצריך ללכת עם חצאית שעוברת את הברך.זה שולחן ערוך.

כול הכבוד לבנ"ע ש"עושה נפשות".אם הם יכולים על הדרך גם להביא את ביהמ"ק.

מה כוונתי?-כמו שאמרתי באחת התגובות שלעיל-יש להם תמיכה אין סופית.

אם רק נעביר את התמיכה הזאת למקום שיש לו "עוד דרך לעבודת ה'".דרך האמת.דרך ההלכה. ואז גם "הנפשות יעשו" במקום ששומר יותר על תורה ומצוות.

כול מי שעיניו בראשו אמור להבין את מה שכתבתי.מי שחולק-כנראה צריך משקפיים.איך יודעים?פשוט מסתכלים לאבאל'ה שבשמיים-ושואלים-מה עושים?מה צריך לעשות?במה צריך עמוד שידרה חזק ולא מכופף בשביל לצאת ולהגיד את האמת בפנים?ה' בטוח יענה לכם...

מרבית מהנביאים מתו על שיצאו וצעקו את האמת בפרצוף.כול המלכים-שברחו מהאמת הרגו אותם-או לפחות ניסו.(זה תוכלי לקרוא בהפטרה של השבת).הנביא מלמד שלפעמים-ברור שצריך ללמד זכות על עמ"י-אבל ללמד אותם תוך כדי את הדרך הנכונה."לשקר בפני השלום" בטוח לא אומר שצריך לומר לאדם שעושה עבירה מטעם מסגרת-שהוא בסדר גמור ושימשיך כך.

ללמד את הדרך הנכונה. נכון.פלספנית

בעזהי"ת

אתה באמת חושב שאם תבוא לאנשים כלשהם, ותפיץ בכל מקום אפשרי 'בנ"ע הורסים אנשים ומקלקלים ילדים', תעזור במשו?

עזוב, אתה באמת חושב שבנ"ע אשמים בקלקול של הדור?! הדור הזה פרוץ כמו אנ'לא'דעת מה, חוצפן כמו אנ'לא'דעת מה, בנ"ע מוסיפים קצת תוכן לחיים של הדור הזה. כן, של ה'חברה שלא שומרים נגיעה והולכים עם קצר ושרים לפני בנים', ואלמלא בנ"ע ה'נגיעות' לא היו מסתכמות בחיבוק וצ'אפחה פעם בכמה זמן אלא הרבה יותר גרוע.

הקלקול בעם קיים; 

בנ"ע ממזערים אותו.

בהחלט.

אז מאוד חבל-שלמי שמאוד מאוד איכפת מעמ"ישרייבר

רק ימזער את הקלקול ולא יבטל את הקלקול לחלוטין-רק מפני שהחברים שלו יצחקו עליו על זה שהוא באריאל!!!
כל הכבוד לבנ"ע-אבל שיעשו עוד שלב קדימה!!!
כמו שאת,אני ועוד אריאלניקים אחרים עשו.

ואני משום מהלא זוכר שאמרתי שבנ"ע "הורסים אנשים ומקלקלים ילדים''.

זה את אמרת.ואני עוד מוציא שם רע...

יבטל את הקלקול וייצור בדרך קלקולים אחרים.פלספנית

בעזהי"ת

של שנאה, גאווה והתנשאות, כעס, וכולי.

את העוד שלב הזה- לא לכולם מתאים לעשות. 

כן, לא-כולם-מסוגלים-ללכת-עם-התורה-עד-הסוף-בשלב-זה-של-חייהם.

קורה? כן. לא צריך להשלים עם זה ולשמוח בזה; אבל גאולתם של ישראל קמעה קמעה. ב-ש-ל-ב-י-ם. 

אתה לא זור שאמרת? אני שמחה לשמוע, באמת.

אני הבנתי את זה, נורא, מאמירות כמו 'אזהרה לכאלו שמחפשים באמת את דבר ה'', 'לכאלה שבבנ"ע ובורחים מהאמת...' 'נשקר להורים של החניכים שאין שום בעיה בבנ"ע-איין שום בעיה במעשי ילדיהם-ואז אחרי 5,6,7 שנים-ההורים יגלו שבנם היקר והצדיק בלי כיפה', 'אבל לפחות שההורים שלו-שכ"כ דואגים לו,וכ"כ רוצים בטובתו-ידעו שהוא נמצא במסלול של שקר!מסלול שההורים יהיו מוכנים לוותר על חלק גדול מהעולם הזה שלהם-בשביל העולם הבא של הילד', 'ההורים שיסבלו עוד מספר שנים מורידים ת'כיפה במקרה הטוב או מזה שילדיהם מתבוללים בארה"ב במקרה הרע?

את תקחי אחריות על גהינום של ילדי ישראל שיגידו שהם עשו מה שכולם אמרו שבסדר???', 

ועוד כאלה וכאלה אמירות.

אשמח מאוד לשמוע שאתה חוזר בך מהם עד כדי כך שאתה לא זוכר שאמרת אותם. 

בפעם האלף!!!שרייבר

אני מבין שלא כולם יכולים ללכת בדרך האמת על ההתחלה.

אז יש לי שני דברים להגיד:

1-שההורים והילדים-מלכתחילה לא יגיעו למצב שקשה להם עם האמת כי ככה הם התרגלו!!!
2-גם מי שקשה לו עם האמת ב"שלב זה של החיים"-שידע שיש לאן לשאוף!שידע שהוא עדיין לא לגמריי במסלול הנכון.שלא יעבוד על עצמו בעיניים.ואליהם בעיקר מופנית הכתבה שלי.אל מי שיש לו תירוץ טו לא להיות במסלול הלגמרי נכון("כי הוא לא מסוגל בשלב זה של החיים")-אבל גם לא רוצה להתקדם הלאה.אחד כזה שכ"כ ויתרו לו-שהוא מאמין שהוא צודק ב100 אחוז!

ודבר שני-נראלי שתחזרי לכיתה י' ותעשי בגרות בלשון על הבנת הנקרא!

מה שאמרתי במילים קצת יותר פשוטות(בשבילך):

הרבה יותר גרוע מ"הורסים אנשים ומקלקלים ילדים"!!!!

הורסים חיי נצח של ילדים,הורסים משפחות...

זה לא האידיאלים של התנועה כמובן! אך דברים כאלו נוצרים במסגרת של בנ"ע-ואף אחד-אף אחד-לא באמת עושה משהו שיעצור את זה.למה לא?כי הם עדיין "לא מוכנים בשלב הזה של החיים".ותראי מה קורה בגלל מישהו שעדיין לא מוכן,ולכן "נתפשר" על ההלכה בשבילו.רק תפנימי ותראי.

ולגבי"ללמד את הדרך הנכונה"...שרייבר

את באמת חושבת שאם נשב בחיבוק ידיים וניתן לזה להמשיך לקרות בגלל"שהם עדיין לא מוכנים בשלב הזה",ובגלל ש"בנ"ע עושה נפשות"(שגם נוצרי כופר היה עושה את זה עם תמיכה כמו שיש להם)-המצב השתפר.

32 שנה כבר יש את אריאל - והמצב עדיין לא משתפר.המצב מדרדר.לגמרי.(האידיאלים השתפרו-המציאות צנחה).

אז כן.אני חושב שאם "נפיץ את זה"זה יעזור.יעזור לאנשים לגלות את הטוב.לעזור...

לפלספנית ולשרייבר...תירגעו! וגם תקראו...אנונימי (פותח)
עבר עריכה על ידי השתגעתם??? בתאריך כ"ה כסלו תשע"ב 01:32

בואו אספר לכם סיפור...

גדלתי בבית חילוני.אמא שלי החליטה שהיא חוזרת בתשובה.אבא שלי נגד.אני ואחותי בעד.

לא היו מריבות בין הורי-ולכן הם עדיין נשואים ב"ה.זה היה שנה שעברה.(אני עדיין לא סגור על ההלכות של חנוכה...

הצטרפתי לבנ"ע במקום שאני גר בו.(שלא נפרט)

הגעתי לכול פעילות,יצאתי למחנה.

בואו נגיד בלשון המעטה: הייתי קרוב מאוד למה ששרייבר מדבר עליו.קרוב כ"כ-עש שאמרתי לאמא שלי שהיהדות לא באמת שווה משהו.וזה לא היה רק "בודדים".

בסוף השתפרתי.(בסוף=עכשיו).יש דברים מאוד טובים בנ"ע.מאוד מאוד טובים.

הבעיה שם היא שהם לא החלק החזק בחברה.(אלו שדובקים בדברים הטובים...),והחלק החזק וה"קול"-הוא מי שלא הולך לפי הדברים הטובים.אז נכון שבנ"ע-פצצות,אבל יכול להיות שאם באמת כול המערכת הייתה מגיעה לאריאל,הילדים היו מגיעים לאריאל-אז היינו מצליחים לבנות ציבור טוב יותר בעז"ה.אני מניח ששניכם מסכימים איתי כי הרי שניכים באריאל ולא בבנ"ע!

לבקשת פלספנית-3 דברים טובים שלמדתי בבנ"ע ומבנ"ע:

אני יכול להיות דוס גם אם כולם צוחקים עליי.גם מי שיודע שאני חוזר בתשובה.

למדתי על החשיבות של קידוש החיים ללמען המטרה-התורה.

למדתי מהם חיי יהדות "מחוץ לספרים".

אני מניח שגם במקום אחר הייתי לומד את זה,אבל אני בטוח שתנועת נוער חשובה-ולכן אני שם.

עכשיו-לענינינו:

אני עוקב אחרי כול צעד ושעל של התגובות השנונות שלכם (ברציניות הם טובות,והגעתי לכמה מסקנות:

אתם לא ממש חולקים.

שניכים מסכימים כמעט לגמרי שאריאל היא התנועה האידיאלית(שרייבר-"האמת".פלספנית-"הדרך שאני בחרתי בה")-וגם שניכים שם-אז זה הוככה מספיק טובה.

שניכים מסכימים שיש בעיתיות בבנ"ע-וגם שיש דברים טובים.שניכים לא סגורים מה יותר.

שניכים מסכימים שמדריכים בבנ"ע מודעים לבעיה ולא מספרים.

המח' היא:

שרייבר טוען ש-צריך להזהיר,לצאת נגד,לפרסם-בשביל להגיע לאידיאל שהוא מאמין בו.הור חושב שצריך "לקום ולעשות משהו" בנידון.הוא חושב שמי ש"יודע מהאמת לפחות לא יברח ממנה".

לעומתו,פלספנית-מסכימה איתו בדעותיו,אך סוברת שאין צורך לפרסם.יש בעיה-זה נכון,אך יהיה בסדר.עדיף לא לאמר זאת ,ולאט לאט המציאות תעשה את שלה בעז"ה.המדריכים לא סתם לא מספרים.הם סבורים שזוהי הדרך הנכונה להתמודד.

אז אחרי שהבהרתי את הדברים אני מציע שתפסיקו בכול תגובה לחלוק אחד על השני באותם דברים-כי אתם בעצם לא כ"כ חולקים.מה שעשיתם היא כתיבת היערות משוננות במיוחד.זהו.לא יותר מיזה.

אם אתם לא מסכימים איתי אז תענו.מקווה שאתם מסכימים איתי כדי שאזכה ממש לקיים את "ומי כעמך ישראל גוי אחד בארץ".לאחד את עמ"י.לאחד את מוריה ושרייבר.    =)

נ.ב

תודו שכתבתי יפה!!!

לא לא לא. לא הבנת את המחלוקת העקרונית.פלספנית

בעזהי"ת

המחלוקת פה היא על האמת; האם יש אמת אובייקטיבית- אמת אחת שמתאימה לכולם, דרך אחת לעבודת ה' ולתורה שמתאימה לכולם- שזה מה ששרייבר אומר; שהאמת האחת והדרך הזאת זה אריאל.
או- שזה מה שאני אומרת- שהאמת האחת והאובייקטיבית היא התורה, עבודת ה', וכו' וכו'; ושבתוך זה יש המון-המון-המון-המון דרכים. ולכל אחד מתאימה דרך אחרת. זאת אמת סובייקטיבית; שנובעת מהאמת האובייקטיבית הכללית.

עוד נקודת מחלוקת, זאת יכולת ההכלה; שרייבר אומר, שברגע שיש חלק שסותר את האמת- הכל פסול; אני אומרת, שלמרות שיש חלקים שסותרים את האמת- אפשר להיות יחד ולהכין ולאהוב ולהתמקד בטוב.

שרייבר, מכיר את תורה רפ"ב של רבי נחמן?

אפילו רשע גמור [!!!!], צריך למצוא בו נקודה טובה אחת. אחת!! ולהתמקד בה, ורק בה!!! 'ועוד מעט ואין רשע, והתבוננת על מקומו ואיננו'!

לא.לא.לא. את- רק את לא הבנתשרייבר

אני ממש ממש ממש שמח-שאת יודעת שאני צודק,ולכן את מסלפת את דברי,וכותבת את אותה מילה"המון-המון-המון"פעמים-בשביל שיחשבו שהאמת איתך.ולכן את משתמשת בסיסמאות כמו" שרייבר אומר, שברגע שיש חלק שסותר את האמת- הכל פסול"(ואת עוד מדברת איתי על מוציא שם רע!!!)

?אז אם לא הבנת,אני אשמח להסביר.בפעם המיליון בערך:

יש 70 פנים לתורה.70 דרכים שונות!!!! אבל בתורה!

אין שום דרך מה 70-שאמורה לסתור את התורה.לא סתם חז"ל אמרו "לתורה" ולא"בחיים" למשל....

אחרי שכולנו שמרים על התורה,יש 70 דרכים להתייחס דרכה אל הקב"ה(כמו חסידות,התנגדות וכדו')

גם אני אומר שצריך "להיות יחד ולהכין ולאהוב ולהתמקד בטוב"-אבבל אם דעת למה צריך להגיע!וזה מה שהחניכים לא יודעם,וזה מה שהכתבה שלי באה להעביר.

מוציא שם רע???-אמרתי אלף פעם אם לא יותר שבבנ"ע יש המון דברים טובים.אבל יכלו להיות יותר טובים-אז מאיפה הגיע ללקסיקון:"צריך למצוא בו נקודה טובה אחת. אחת!!"-אני למשל מצאתי יותר מאחת...

אם גם"רשע גמור"-צריך למצוא בו נקודה טובה אחת,אז למה שאני "רשע גמור"-("דפוק", "חי בסרטים", "הוצאת שם רע.זה מספיק", "מסלף את דברי,מקצין", "מנפנף בתורת חיים בעוז ועובר בדרך על כ"כ הרבה דברים לא ראויים! ", "הצגת צד, שאולי לא קיים " ," ומה שאתה אמרת, ממש לא מוסיף קדושה ", "אני מבינה שזה סגנון הדיבור שהולם אנשים", " וכר שמי שהקצין פה, את כל הכתבה שלו, זה אתה? ", "מפיץ בכל מקום אפשרי" , "אתה פשוט תמים", "הקיצוניות שלך?", ו-"שרייבר,שאלה לי אליך-האם מה שכתבת הוסיף קדושה בעולם? קידש שם שמיים?")-

קיצר-הגדרת אותי כרשע גמור. במקרה הטוב.

מה עם"למצוא נקודה טובה,ו-מוצי שם רע,ו-שלום???כבר הספקת לשכוח...טוב,אז אני זוכר טוב מאוד

לא הוצאתי אותך רשע גמור,פלספנית

בעזהי"ת

ואני מבקשת סליחה אם זה מה שהרגשת.

מה שכן, על *הדעה* שלך- אני חולקת לגמרי. 

המצב משתפר. כ"כ משתפר. אתה חי בסרטיםפלספנית

בעזהי"ת

אם אתה לא רואה את זה; או שאולי אתה פשוט תמים. 

תגובהבניעקיבא

לא קראתי את כל הדיון הזה. מחילה. אבל תגובתי להודעה המקורית, וכנראה גם לרוח הדברים.

________

האידיאל הוא לא להיות נפרדים, ואין צורך לדרג את התנועות לפי מעשיהם.

בשום מקום בהלכה לא כתוב שעל זה נשפט האדם [ברמה הכללית- אלא יותר דברים של "תחת לא עבדת את ה' אלוקיך בשמחה ובטוב לבב"].

הטענות כאן כל כך רדודות, שאין לי אפילו את הכוח להגיב עליהן אחת לאחת.

אבל אגיב על נקודה אחת:

בכל דיון שיש לנו עם אדם/קבוצה אחרת, יש לצאת מנקודה של כבוד והערכה לצד השני. 

פעם נתנו לי כלל: אם אינך יכול לתת 3 טענות למה הצד השני צודק, שב ותלמד קצת יותר לפני שאתה מפגין את דעתך.

יש דרכים רבות בעבודת ה'. לא רק דרכך צודקת.

אוסיף ואציין רק נקודה אחת.

ללכת במידות הראי"ה, כן?

"הצדיקים הטהורים אינם קובלים על הרשעה".

אינם קובלים על הרשעה.

"אלא מוסיפים צדק".

לך תוסיף צדק. 

[ולעניין ספרי הלכה, תראה מה הפוסקים אומרים על מצוות ההוכחה בימינו.]

'בניעקיבא' - תגובה נהדרת!!~אהרלה~!נתניה

אשרייך!

מוריה, חבל על הזמן, והכוחות שלך..!~אהרלה~!נתניה

הדיון פה, לא יוביל אותך לשומדבר טוב וחיובי, מלבד פגיעה, והוספת שנאה בעמ"י.

שרייבר, גש אליי בחמשו"ש, נשב בנחת מבלי להתלהם, נדבר קצת, נשוחח מעט..

אני בטוח שיהיה מעניין..

סבבה יגבר....שרייבר

ניגש אליך...בכיף....מתי החמשוש אגב?

ועוד משהו-אתה לא אמור להיות נגד הפורום הזה כי הוא מעורב?(כמו כול ההנהלה)

ומוריה-התפשרנו על מה ש"השתגעתם???" אמר,כן או לא?

יש לי כ''כ הרבה דברים להגיב..סולמנדרה
עבר עריכה על ידי פלספנית בתאריך כ"ו כסלו תשע"ב 12:55
העריכה רק תיקנה שגיאת גתיב ולא שינתה מהתוכן כהוא זה. 

- שרייבר, אתה מסתכל על בנ''ע  בסניפים. אז כמה דברים: כל סניף וסניף שונה.. זה ממש לא נכון לקחת סניף ולהכילל לפיו על כל התנועה.. חוץ מזה שאתה לא יכול להשוות את הסניפים של בנ''ע להנהלה של אריאל.. במיוחד שלא תמיד האידיאלים הם מה שתכל'ס קוראים בשטח.. וסליחה שהוצאתי אותך מהאשליות שלך שכל מי שבאריאל הוא מושלם, אבל יש לי כל מיני חברות בכל מיני סניפים שבכלל לא מאמינות בערכים של התנועה.. אם תשאל אותם למה הן בתנועה הן יגידו לך שתכל'ס הן היו רוצות להיות בבנ''ע, אבל הבעיה שבנ''ע שבשכונה שלהן פשוט זוועה הדריכים יושבים עם החניכים ומעשנים.. לכן הם לא שם.. אז לא ניראה לי שהן האריאלניקיות אליהן התפללת..

- 'אזהרה לכאלו שמחפשים באמת את דבר ה'', 'לכאלה שבבנ"ע ובורחים מהאמת...' 'נשקר להורים של החניכים שאין שום בעיה בבנ"ע-איין שום בעיה במעשי ילדיהם-ואז אחרי 5,6,7 שנים-ההורים יגלו שבנם היקר והצדיק בלי כיפה', 'אבל לפחות שההורים שלו-שכ"כ דואגים לו,וכ"כ רוצים בטובתו-ידעו שהוא נמצא במסלול של שקר!מסלול שההורים יהיו מוכנים לוותר על חלק גדול מהעולם הזה שלהם-בשביל העולם הבא של הילד', 'ההורים שיסבלו עוד מספר שנים מורידים ת'כיפה במקרה הטוב או מזה שילדיהם מתבוללים בארה"ב במקרה הרע?

את תקחי אחריות על גהינום של ילדי ישראל שיגידו שהם עשו מה שכולם אמרו שבסדר???', 

סליחה שאני אומרת אל פשוט הגזמת, תסתכל במילון בהגדרה הגזמת ותכפיל פי 3  זה מה שעשית.. בזכות תנועת בנ''ע  יש כאלה שהיום עם כיפה על הראש.. אז נכון שיש בבנ''ע מלא בעיות הילכתיות וסניפים ניפרדים(שכמה שמנסים להגיד שזו התקדמות.. בנ''ע לא מעודדת את זה..) הם בכל זאת מנסים להשתפר למשל במחנה סיירים, לפני כ-30 שנה היו ישנים שק''ש בן, שק''ש בת.. כי אם ישנים 2 בנות ואז 2 בנים זה הורס ת'גיבוש של השבט.. וב''ה היום, יש עדות ניפרדות וחברות שלי אמרו לי שהן לא ידעות איפה הבנים ישנו.. בסדר ברור שהיה שם כל מיני סיפורים של בנים-בנות, אבל בנינו מי שזה קרה לו זה בגלל שזה מה שהוא מחפש.. וגם במחנה של אריאל הוא יכול למצוא את זה..אני עצמי דיברתי עם כמה בנות שתכננו ללכת להפגש עם הבנים.. אז אל תעשה את אריאל יותר מידי מושלמים..

- שמעת על תהליך של הגאולה? קמעה, קמעה? אז בנ''ע אולי תחילת הדרך ואנחנו ההמשך.. ב''ה תנועת אריאל הולכת וגודלת..(קרובה במס' החניכים לכמות של עזרא.. ויש לה יותר שניסים מעזרא ב''ה..) ובעז''ה לפי התאוריות בערך בעוד 30 שנה נהיה בערך בגודל של בנ''ע, ובעז''ה עוד יותר.. לכן אני תמיד אומרת שהתרומה לעמ''י יותר גדולה בתנועת אריאל. כי עכשיו עוצמת ההשפעה שלך תהיה יותר גדולה ובתווך של שנים אם לא דורות..

- סחטיין על הרצון שלך להרים את התנועה.. אבל לפי דעתי הצורה שאתה עושה את זה לא נכונה.. ולא רק בקטע של הגאווה וההתנשאות שכולם כבר אמרו..(זה שהאמירות והתוכחות באות מגאווה זה מקשה את לב השומעים..) צריך לפי דעתי כדי להגדיל את התנועה ולהפוך אותה למשמעותית זה פשוט לקחת את האידיאלים ולהפוך אותם למעשים.. כי בנינו האמירות נמצאות אצל המנהיגים של המדינה שלנו.. ואת התוצאות רואים סביבנו.. לכן אני חושבת שעכשיו תנועת אריאל נמצאת בשלב שבו היא צריכה פשוט לקום ולעשות.. יש לנו ב''ה המון כוחות כתנועה, כסניפים כחב''ב ועוד.. ופשוט לקום ולעבוד.. אפילו להתחיל בסניפים, בחינוך להגשמה.. אם היו שואלים אותי לנושא לחודש אירגון הבא אז זה, פשוט זה. איך אנחנו מגשימים את האידאיליים שלנו בחיי היום יום..

-חוץ מזה שהצגת את תנועת אריאל שהאידיאל היחיד שלה הוא ללכת עם התורה עד הסוף, ובלי פשרות.. שכחת לציין עוד אידיאל שלנו: ביניין המקדש.. והרצון שלנו בתור תנועה לעזור לעמ''י להגיע לזה.. נכון שזה אידיאל שבקושי מדברים עליו.. אבל ניראה לי שבעקבות הנושא של שבט איתן השנה זהו נושא שניראה לי כדי שנדבר עליו.. למרות שקצת הציגו אותו באור אחר..

-טוב אין לי כבר כוח להגיב.. אבל בעיקרון אני מקווה שהבנת.. וסליחה על האמבוש..

אז שנזכה  בעז''ה להוסיף טוב בעולם! יהיה רצון ונזכה לביניין ביהמ''ק והגשמת יעודנו בעולם-תיקונו במלכות שד''י..

הצחקת אותי... סולמנדרה...שרייבר

אני שמח שאת מודה שבסניף של חברות שלך-בבנ"ע-המדריכים מעשנים עם החניכים-וברור שההורים לא יודעים את זה...(חוץ מזה לא הבנתי איך זה מסתדר עם מה שאמרת "זה שהאמירות והתוכחות באות מגאווה זה מקשה את לב השומעים.").

דבר שני-זה שפעם מחנה סיירים היה הרבה יותר גרוע,זה לא אומר שעכיו הוא טוב.מה את בעצם מנסה להעביר?שהחניכים ידעו שהם בסדר גמור כי פעם היה...אני לא חושב ככה.

אני שמח שאת מסכימה איתי לגמרי חוץ מקטע של הפרסום וההתנשאות וההגזמה!(למרות שאני לא רואה הרבה הבדל בין מה שאמרתי ל "תסתכל במילון בהגדרה הגזמת ותכפיל פי 3  זה מה שעשית.."-אולי אני לא רואה טוב...?)

סליחה שאני אומר אבל אם תיקחי את המושג במילון "בלבול מוח"-תכפילי אותו ב 3-וזה מה שאת עשית.פשוט אמרת את מה ש"השתגעתם???" סיכם,והורדת את הקטע למוריה.זה בלבול מוח.

ודבר אחרון-לא הבנתי למה את חושבת שעזרה לעמ"י ובניית ביהמ"ק נוגדת את התורה?!?!?!?!(האידיאל היחיד שלה הוא ללכת עם התורה עד הסוף, ובלי פשרות.. שכחת לציין עוד אידיאל שלנו: ביניין המקדש.. והרצון שלנו בתור תנועה לעזור לעמ''י...")

טוב אין לי כוח להגיב...( =) )-אני מקווה שהבנת...וסליחה על האמת בפרצוף...

[איך ה'התפשרנו' מסתדרת עם ה'אמת עד הסוף'פלספנית

בעזהי"ת

והקיצוניות שלך?]

לא, לא התפשרנו.

אתה תחיה לפי דרכך, ואני אחיה לפי דרכי; רק אל תציג את דרכך כדרכה של התנועה שלי, בין השאר. 

לא התפשרנו ??? אז אולישרייבר

תביני סוף סוף:

אני עדיין חולק עלייך. במאה אחוז!!!

ולא שיניתי את דעתי שאת צריכה לעשות עוד פעם בגרות בהבנת הנקרא-משום שמה ש"השתגעתם" אמר-זה סיכום המחלוקת שלנו.עם זה אני מסכים וגם את.התנצלות תתקבל משעה שמונה בבוקר...

ואם כבר שאלת: איך "לא,לא התפשרנו" מסתדר עם:

"בשביל השלום מותר לשקר", "יש המון גוונים באמצע"(התפשרות),-לי נראה שאת מאוד בעד של שלום...אולי כבר התחרטת?

לעזאזל, שלום לא שווה הסכמה,פלספנית

בעזהי"ת

מחלוקת לא שווה שנאה,

וכו' וכו'.

תפנים ותבין, זה כזה בסיסי.

אני לא חולקת *עלייך*. אני חולקת *על הדעה שלך בנושא הזה*.

אחחח!~אהרלה~!נתניה
עבר עריכה על ידי !~אהרלה~!נתניה בתאריך כ"ו כסלו תשע"ב 15:22

החמשו"ש אי"ה עוד שלושה שבועות,

ולא. אני לא נגד הפורום הזה.

אם תסתכל במכתב פתיחה של הפורום, תוכל לגלות ש..ניהלתי את הפורום הזה קרוב לשנתיים

ו..מוריה - אשרייך.

חנפן... שרייבר
בניעקיבא- בהחלט.פלספנית
בהחלט לאשרייבר
יש לי הצעה אחת ואחרונה...שרייבר

תקראי את כול-כול-כול התגובות של כווווולם עוד פעם,כולל הכתבה-

ותפנימי האם את באמת באמת צריכה להמשיך לחפור בתוך דבר שסותר את עצמך ודעותייך.

מקווה שתפנימי,כי פשוט כול אחד שיקרא את הכול יבין את מה שאני מבין לגבי התגובות שלך...

מצטער אם פגעתי בך,אבל לא מתאים לבת שירות לאומי לא להבין את מה שמדריכים צעירים מבינים...

אם את עדיין ממשיכה להגיב מחלוקות-אז את מסתובבת מסביב עצמך-משהו שאני לא מתכוון לעשות

בציפייה לבנית הגואל ולאחדות ישראל

ושתיבנה ירושלים העיר-ממני,מגיב צעיר.

משוחררים לפעולות

שרייבר, ישמצב שכבר אמרו את זה*נעמה*

ואני לא עוקבת לגמרי כבר.

אבל אם אתה טוען שכל דרך שסותרת את התורה איכשהו, פסולה לגמרי,

אז הדרך שלך גם פסולה. גם לשון הרע והוצאת שם רע וסכסוך בין אנשים ומגזרים זו דרך שסותרת את התורה.

יש לך פרדוקס פנימי. תבדוק את זה בבקשה. 

ושוב, לפני שאתה מדבר על אריאל ועל האידיאלים של התנועה, בבקשה תלמד אותם.

הגישה שלך היא בפירוש לא הגישה של התנועה. אתה מוזמן לדבר בתור עצמך. 

למרות שאין לך כח אבל הייתי חייבת..סולמנדרה

לא הבנת את  הכוונה שלי בבניית ביהמ''ק.. מה שרציתי לאמר זה שכל הזמן מדברים על לקיים את התורה.. אבל מה אנחנו עושים בתכלס' כדי לקדם את ביניין המקדש חוץ מלדבר..?? סליחה על הבוטות אבל אם נמשיך בדרך של דיבורים ולהראות לכולם כמה אנחנו צודקים.. הסוף שלנו יהיה כמו המצב של המדינה היום..

חוץ מזה שמישהו פה חש ברמות על.. אז ממש קשה לשמוע מימנו.. כי זה ניראה שבנאדם שכזה לא מוכן להודות בטעויות של עצמו.. לכן מי אמר שאולי הדעות שלו הן בגדר המושג בילבולי מח שמכפילים אותם בשלוש.. ופשוט הוא לא מוכן להודות בזה, בגלל הכבוד העצמי שלו?

ואני מוכנה לשמוע.. יכול להיות שמה שאני מבינה מתנועת אריאל לא נכון.. ואם זה כמו שאתה מציג את זה בתנועה כזאת אני לא מוכנה להיות.. כי אם אתה מדבר על כך שאתה רוצה שאנשים יתמכו באריאל, איך שאתה מציג להם את התנועה דווקא תגרום להם לדחייה.. ואני לא סתם אומרת את זה פעם הייתי מציגה את אריאל ככה, ולכן הרבה אנשים מה שקרה להם זה שהם רק קיבלו בחילה מזה.. יכול להיות שאתה צודק אבל אתה לא מציג את זה טוב..

אוסיף ואציין:בניעקיבא

א. בפתח דבריי, אחרוג ממנהגי ואתן תשובה ספציפית: אין לי מושג מאיפה אתם מבינים את הקטעים האלה על מחנה סיירים. [התרשמתי גם שאף אחד מכם לא היה שם..].

בכל מקרה, מדיבור עם מי שנמצא בצוות המחנה ב19 השנים האחרונות, הוא מוסר שמפיצים דברים שממש לא נכונים. אנשים מחפשים סיבות וממציאים סיפורים. לא, לא אמרתי אין- אמרתי מגזימים. אני אאמין אך ורק אם שמעתי ממקור ראשוני/ ראיתי בעצמי.

ב. חותמו של הקב"ה הוא אמת. לכאורה אתה אמור להגיד שזה הדבר הכי חשוב בעולם. המילה האחרונה.

אבל,

שמו של הקב"ה זה שלום. וזה כבר יותר חשוב.

אם תסתכל בספר של הרב קרליבך, "למען אחי ורעי", הוא מדגים את זה בצורת הסתכלות על גנב. על איך אני מתייחס לזה. ואצטט:

"אם אני רואה שמישהו גונב, האמת היא שהוא גונב, והאמת לאמיתו היא שהוא היה כל כך רעב, שהוא לא יכל להתאפק והיה חייב לאכול משהו. ראיתי אותו גונב, אבל במקום לראות אותו גונב, ראיתי אותו מחפש אוכל- זה האמת לאמיתו. אבל ברמת השלום לא ראיתי אותו גונב כלל."

ג. כאדם יהודי מאמין, אתה נדרש כל הזמן לבחון את מעשיך. האם הדיבור שאני מוציא ראוי? האם המעשה הזה יאות?

ובכן, ממש לא ברור לי למה כתבת את הדברים האלו.

האם הקב"ה צריך קטיגור? [ולא ארחיב במה שאומרים על מי ששופט אחרים.]

האם זה נראה לך מוסיף זכויות בעם ישראל?

האם אתה מצפה שמייד אחרי שנקרא את דבריך כל עזרא והתנועה יעבורו לאריאל?

הפרסום שעשית לזה, לפחות כמו שראיתי, הם בפורומים כאן באיזור, וקהל היעד הוא קהל שלא נראה לי שחידשת לו משהו.

ד. אם אתה חושב שמשהו לא נכון, יש דרכים תרבותיות לבוא ולדון. ציינתי תנאי בתגובתי הקודמת. אם אתה רוצה לדון [לדון, לא לריב או להתווכח] אשמח לדיון אמיתי ותרבותיף, אבל רק בתנאי.

כל מי שרוצה לדון, באמת רוצה, מוזמן.

בב"ח לתו"ע

חברים קרובים מבנ״ע שמספרים זוועות זה מספיק ליכפרגניסט.
'זוועות'*נעמה*

איכס. אנשים.

הגזמתם+

ממש לא תכירי את מחנה סיירים בשלוש שנים האחרונותכפרגניסט.
כפרגניסט צודק...אני לא הולךלפרסם מה יש שם כי יששרייבר

בפורום הזה גם חניכים...

בואי נגיד שמישהו בכיתה ט' בישיבה שלי היה בתוך זה,ובגלל זה המשפחה שלו התפרקה.תקראי את הסיפור של "השתגעתם"!!!!הוא מסביר בדיוק מה יש שם

הדגשתיבניעקיבא

בהודעתי הקודמת, שזה חרגיה ממנהגי- כי אז אתם נתפסים לדברים הקטנים ולא לדברים העקרוניים.

אני הייתי שם.

בארבע מחמשת השנים האחרונות.

אתם לא.

ולכן לי יש יתרון.

מי שרוצה לראות את דעתי, מוזמן לקרוא בהודעה הקודמת.

ואביא כאן דברים שכתב הרב [כן, הוא רב] עזריאל אריאל:

הרב עזריאל אריאל

עטרת

קדימה, לבני עקיבא!

החופש הגדול בעיצומו, ואנו, ההורים נקרעים בין התוכניות השונות המוצעות לילדינו (ואף בינן לבין האילוצים הכלכליים שלנו).

בתוך כל זה, נמצאים מפעלי הקיץ של 'בני עקיבא'. לכאורה, מדובר רק במספר קטן של ימים – שבוע לכל היותר, מתוך תקופה ארוכה של חופש. אולם המשמעות של אותם מפעלים ארציים – הן כאשר מדובר במחנות קיץ והן כאשר מדובר בסמינריונים – היא גדולה ביותר, ועולה בהרבה על עצם ההימצאות במסגרת זו.

להיות חלק מן העוצמה

ביציאה למחנה הקיץ (או לסמינריון) רואה החניך (או המדריך) שהוא לא רק חלק מסניף קטן ביישוב קטן, אלא חלק מתנועה גדולה ביותר ומגוונת עד מאוד. הוא מרגיש את העוצמה של התנועה, את הגודל שלה, את הרוח שלה, את המאפיינים המיוחדים שלה, את האווירה המיוחדת שהיא יוצרת. לא תמיד הוא קולט את המסרים הישירים. לפעמים הוא לא רואה. לעתים הוא לא מקשיב. קורה לא פעם שיש גם תקלות – ארגוניות, ואף חינוכיות או התנהגותיות. אבל כל זה משני לעומת העוצמה של תחושת השייכות, לעומת הגודל שיש בהיותך חלק בלתי נפרד מתנועה ענקית – תנועה שיש לה דרך, תנועה שיש לה זהות, תנועה שיש לה עבר עשיר בהיסטוריה, תנועה שיש לה הווה מרשים, תנועה שיש לה שאיפות גדולות ביחס לעתיד.

תחושת השייכות ל'בני עקיבא' היא גורם מרכזי בעיצוב הזהות האישית של ילדינו – הזהות הדתית, הזהות הציונית, הזהות האידיאולוגית, ואף הזהות התרבותית. בעולם מלא גרויים אמיתיים או וירטואליים, בעולם העובר שינויים מהירים, בעולם שיש בו משיכות חזקות לכיוונים שונים ומנוגדים, מספקת תחושת השייכות ל'בני עקיבא' את אחד העוגנים היציבים של בני הנוער הדתי-לאומי. ההקרנה שלה היא חזקה דווקא משום שהתנועה – כשמה – תנועת נוער היא, שבני הנוער מעצבים אותה ברוחם, בלי התערבות כובלת מצדנו, המבוגרים. העבודה החינוכית לא באה בהכתבה "מלמעלה כלפי מטה" או "מן החוץ פנימה", אלה להפך, בצמיחה משותפת מלמטה למעלה, ומן העולם הפנימי (האישי או הקבוצתי) כלפי חוץ.   

להיות שייך לדרך

מי שמרגיש שייך ל'בני-עקיבא', ובמיוחד אם הוא "שרוף" (כפי שהיו רגילים לומר לפני 30-40 שנה), או "חג'דמאט" (כפי שרגילים לומר היום), מרגיש הזדהות עם הדרך שלה, עם הערכים שלה, עם המסרים שלה, עם המפעלים שהיא יוצרת ומקימה. 'בני עקיבא' אינה "סתם מועדון" להנאה ולבילויים. זהו ארגון שיש לו עקרונות, יש לו ערכים, יש לו אידיאולוגיה. הוא מטיל משימות, דורש דרישות ויוצר מחוייבויות.

נכון, לא הכול "חלק" במפעלי התנועה. בשולי הדרך ניתן לפגוש לפעמים תופעות והתנהגויות שאינן מתאימות לנו. אולם תקלות אלה אינן אלא כמו ענן המסתיר מעט את אורה של השמש, ואל להן לגרום לנו להפסיד בשל כך את העיקר – את בניין הזהות הדתית של ילדינו. מה גם, שהתנועה פועלת בהצלחה לשיפור מתמיד של האווירה החינוכית והדתית בכל מפעליה.

על כן, חשוב לנו מאוד לרשום את הילדים והנערים למפעלי התנועה. הדבר שווה גם מאמץ כלכלי וגם ויתור על הצעות אלטרנטיביות מפתות. אין לזה תחליף.

קדימה, בני עקיבא! הידד במעלה!

ושוב, אם בעייתך היא ספציפית על המחנות- אז תערוך דיון נקודתי. ר' מאיר- תוכו אכל, קליפתו זרק. 

תקרא את מה ש"השתגעתם"אמר...שרייבר
תראה, בחלק מהדברים אני מסכים איתךזית שמן ודבש

אבל מנסיון שלי ושל רבים אחרים נראה שדפיקה עם נבוט על הראש לא תעזור. לפי מה שהבנתי הרב נריה זצ"ל אמר שצריך להיות בבני עקיבא כי האופציה האחרת גרועה יותר. והאמת היא שדווקא בני עקיבא כן משתפרים - מקימים סניפים נפרדים, מקימים מחיצות. ואלי באמת כדאי שתנסה לשכנע פנים אל פנים במקום כאן שכבר דשים ודשים בזה...

ושאלה לי אליך- דיברת עם מחנך או מישהו מבוגר על הדברים שכתבת?

קראתי לפני שהגבתי. לא רלוונטי לדיון מהסיבות לעיל.בניעקיבא
אולי אני לא מספיק בתוך.. אבל..סולמנדרה

יש לי חברות בבנ''ע הרובע, ומעלה חבר..  סניפים ניפרדים..(למי שלא בקי..) והן אמרו לי שההנהלה לא מעודדת את הסניפים הניפרדים.. הן סיפרו לי שדני הרשברג(המזכ''ל של בנ''ע למי שלא יודע..) כשבא לבקר בסניף הרובע, בחודש אירגון הזדעזע מזה שהצוות של הבנים והצוות של הבנות לא דיבר בניהם כל החודש.. ושהקומונרית והקומונר גם..

גם אצלנו בשכונה רצו שיהיה סניף אחד לכולם.. והסניף יהיה בנ''ע ניפרד, אבל ההנהלה של בנ''ע לא הסכימה..

וחוץ מזה בנ''ע , אתה בעצמך אמרת שהאידיאל הוא לא להיות ניפרדים.. אז אולי באמת בנ''ע משתפרים.. אבל עדיין יש מקום לתנועת אריאל.. עובדה בשטח תנועת אריאל הולכת וגודלת..

ובכן,בניעקיבא

איו לי סמכות לייצג את התנועה, או מה מי מראשיה חושבים.

אבל,

אמונתי היא ש"אלו ואלו דברי אלוקים חיים". אין דרך אחת בעבודת ה'. לא שללתי את אריאל, לא יצאתי נגדם; רק ביקשתי מכותב העניין לנסות גם להכיל את השונים ממנו.

יכול להיות שהאידיאל שלנו לא בדיוק אותו דבר, אבל המטרה הסופית היא אותה מטרה.

בעיני, הדיון של נפרד/ מעורב הוא דיון טפל שאינו מוביל לממש.

קריאתי היא להדגשת החיובי בתנועות האחרות.

יעידו מכריי,

שמעולם לא זיזלתי בתנועה אחרת או בחברים בה. כל תנועות הנוער באזור מצאו בי כתובת. אין כאן עניין בלהתפאר או משהו כזה, אלא לציין שניתן לכבד אנשים אחרים גם אם הם חושבים אחרת. לא כל האמת נמצאת אצלי.

ואני מצפה שכל אחד יכבד את השני.

חבל להרבות בשנאת חינם. בואו נרבה באהבת חינם.

בעיני, הדיון הזה די מיצה את עצמו.

מסכים ײַכפרגניסט.
אני חושבתאנונימי (פותח)
אני חושבת ששרייבר צריך לדבר אם מישהו שמבין מה האידיאלים של אריאל אולי מישהו מההנהלה או הקומונר שלו אני בטוחה שאחד מהן יודע להסביר לו למה הכתבה שלו לא טובה במילים יפות!!! 
וואי! אדון שרייבר~!דואגת!

אתה קצת הרבה מגזים!

אתה לא חושב שזה קצת שקוף ש"השתגעתם???" "לא יאומן" "...?" "הכי בעולם" "כפרגניסט." "החניך החתיך" זה או אתה או שתולים שלך??, מעיון קצר בשירשור, רואים שהם העיקריים אם לא היחידים שמסכימים עם השטויות האלו (ואני לא מתנצלת על הבוטות!).

אתה מפיץ שם רע על תנועת אריאל, על בני עקיבא ועל עזרא! אתה צריך עכשיו ללכת ולהתנצל בפני כל חניך שקיים בתנועות המדהימות הללו.

ו-עכשיו- תעשה חשבון נפש גדול חושבים עם עצמך, איך אתה יכול להשיג את מוריה (פלספנית) או את פגזניקית כדי למחוק את השירשור הזה ומהר בשביל לגרום לכך שהשירשור יפסיק להחטיא ולהפיץ את הקילקול הזה לעוד אנשים ובכך החטא הזה יהיה קטן יותר [אני מקווה בשבילך.]

אני ממליצה לך ללכת ולעשות שאלת רב לבדוק איך אתה תוכל לכפר על הלשה"ר רכילות וההמצאות שהבאת על התנועות האלו! 

ו..לפעם הבאה שתרצה לפרסם דברים מעין אלו- אתה חייב ללמוד הלכות לשה"ר, הלכות רכילות, ומוציא שם רע.

דואגת את באמת דואגת יותר מידי =)עירוניסט גאה

שלום אני רכז חבב בסניף שלי שרייבר ואני מדריך לשעבר שלו

כמה הערות:

א. לפני ששרייבר העלה את הדברים לאתר הוא פתח את זה לפני רוה הצוות שלנו ואנחנו מסכימים איתו ב100%

אז לכל אלה שמבלבלים את המוח בקשר לאלה שכל אלה שמסכימים איתו זה שתולים שלו זה לא נכון!!!

ב. בקשר למה שאמרת שהוא מפיץ שם רע וכו הוא מביא את דעתו על מנת לגרום לתיקון בתנועות האחרות ולשון הרע שיש בו תועלת גדולה מותר לומר!!! אז לפני שאת אומרת לו ללמוד לשון הרע תלמדי בעצמך =) וחוצמזה נניח שעל עזרא ובני עקיבא הוא הוציא לשון הרע (מה שכמובן אני לא מסכים איתו) איזה לשון הרע הוא הוציא על אריאל???

ג. אין שום סיבה להפך כל אחד שמביא את דעתו על מנת לנעל שיח ושיג תרבותי למישהו שמוציא לשון הרע ורכילות אם את לא מסכימה אם מישהו תנהלי איתו דיון בנושא אבל אל תנסי להוציא אותו בתור רשע/כופר/משומד/מוציא שם רע (הקף את התשובה הנכונה) דבר זה לא מוביל לשום התקדמות אלא רק להפך... יש לי חבר טוב שכתה לפני כחודש מאמר בפורום הזה בשם תעודת עניות לציבור בדתי ממלכתי הבנאדם בסך הכל הביא את דעתו על הציבור שגם הוא בעצמו נמנה עליו אבל זה לא מנע מאנשים להתקיף אותו ולהגיד לו שהוא סתם מכפיש ציבור שלם וממנהלת הפורום פלספנית לאיים על סגירת השרשור אז בקיצור תפסיקו לפחד מכל אחד שאני מסכים בדיוק עם דעתכם ותתחילו ללמוד לנהל שיח ושיג תרבותי

בציפיה לבנין אריאל

זמין תמיד tnhrtnhr

טוב שמע,*נעמה*

אם הדברים היו נאמרים ברוח טובה ובצורה מכובדת, היינו נותנים לו להביע את דעתו בנחת.

אבל המאמר שלו נכתב בצורה מ-א-ד בוטה ולא יפה ומלאה בפרטים מונפצים. 

אני מבינה שמפריע לו משהו. אני לא מזלזלת בהרגשה שלו. אבל הדרך שלו מ-מ-ש לא מתאימה.

חזרה בתשובה לא עושים מכפייה [שבכלל, מי אמר שזה התפקיד שלך להחזיר אותם בתשובה?!]. אף אחד לא יבוא אחריך אם תפחיד אותו או אם תטיח בו האשמות. זה פשוט לא הולך ככה.

וכן, הבחור הפיץ שם רע. על בנ"ע, על עזרא וגם על אריאל. מספיק שהוא מוציא לנו שם של 'מטיפים קדושים, מתנשאים ויודעי -כל'. כן, זו הוצאת שם רע. זה בפירוש לא אנחנו ולא זו דרכנו.

מיותר לציין שמה שהוא כתב על עזרא ובנ"ע קיצוני ברמות על וחצי מהדברים הוא המציא.

אני חושבת שהטיעון שלך בקשר ל'ניהול שיח ושיג' לא מתאים פה. כיוון שמי שמחפש שידונו איתו בנחת, לא יתקיף ולא יגרה התפרצויות זעם.

סלח לי, אבל המאמר הזה שלו כאילו ע"מ להכאיס, נכתב בכל פורום כמעט על פני הערוץ. כיאלו מה? מה הוא חושב שהוא? הצדיק המושיע שיבוא ויגאל את בנ"ע ועזרא מן החשכה הנוראה שהם שרויים בה?!

זה עשה רושם של אדם שמחפש עם מי לריב [ואח"כ הוא גם הוכיח את זה..].

לא, אני לא חושבת שיש מקום לכאלו כתבות בפורום הזה. הם לא מועילות בנעל, רק מזיקות. אם היה פה קצת רצון לתיקון, הכתבה היתה נכתבת אחרת ודברים היו נעשים בצורה שונה. 

שכן-

"הצדיקים הטהורים אינם קובלים על הרשעה אלא מוסיפים צדק, אינם קובלים על הכפירה אלא מוסיפים אמונה, אינם קובלים על הבערות אלא מוסיפים חכמה." <הראי"ה קוק>

ובקשר לסעיף א' שלך- 

אם אתם מסכימים איתו ב100 אחוז, מצבכם רע. מחילה. אני הייתי מציעה לכם ללמוד קצת על התנועה, על החזון, על מה הקטע שלנו באמת!!

ויש לו שתולים, אל תעבוד על אף אחד. יש דרכים לגלות את זה.

ב"הצלחה. ושנזכה באמת למצוא את הדרך הנכונה.

ולהכיל. ל-ה-כ-י-ל, גם את הדרכים האחרות.

^^ זאת לדעתי האחדות האידיאלית [לכל מטיפי האחדות למינהם..]

חברים-אני לא מתכוון לחזור על טענותיי 20 אלף פעם!!!שרייבר

לכול השאלות והטענות-עניתי כבר בשירורים למעלה.

יש לי חיים!!!!!

לכן אני לא מתכוון לשבת על הפורום הזה ולענות לאנשים עם שאלות פסיכיות,וטענות לא במקום

אני את שלי אמרתי...

מוריה, השירשור מיצה את עצמו, לנעול אם לא למחוק.דואגת!
לדואגתעירוניסט גאה

א. זה שמישהו לא מסכים עם דעתך לא אומר שדעתו פסולות כל כך שאסור לך אפילו לנסות להבין אותם 

יש משפט חכם שאומר "שאומרים לך משהו ואתה מתעצבן סימן שמה שאמרו לך נכון" ואני רואה לפי שאת כל הזמן מנסה לגרום למוריה לנעול את השרשור ומועדדת את תרבות סתימת הפיות שיור מידי נפוצה בפורום ר מוכיחה לי את העובדה שאני צודק כי במקום להסביר את עמדתך ולהגיד לנו למה אנחנו טועים (כמו שאני ושרייבר עשינו) את רק מתלהטת וזה מוכיח שפשוט אין לך מה לומר

ב. לא אמרתי שבני עקיבא זה מקור כל הרוע ומי שחושב ככה באמת התחלק על כל השכל לבני עקיבא

יש חשיבות גדולה מאוד אבל... לא בארץ אלא בחו"ל בני עקיבא צריכה ללכת לשכבות שחלשות מבחינה דתית (כמו שיש לצערנו הרב בחו"ל) ולא בארץ שפה ברוך ה' הציבור הדתי התחזק מאוד בעשרות שנים האחרונות ונכון לעכשיו בני עקיבא רק גורמת לו לרדת מדרגתו הרוחנית מכיון שאם לא היה בני עקיבא חניכים רבים היו הולכים לעזרא/לאריאל ומתחזקים מאוד מבחינה דתית

ג. ולסיום תסלחי לי אבל ביום שבו מישהו יצליח להסביר לי איך מעורב לכתחילה תורם לרוחניות/אחדות או כל דבר חיובי אחר יהיה לנו על מה לדבר

בציפיה לבנין אריאל 

זמין תמיד tnhrtnhr

לאמירדואגת!

א. זה לא שהוא לא מסכים עם דעתי, זה שהוא מסלף נתונים, הוא מגזים, והוא באמת מוציא שם רע על התנועות הנ"ל.  באופן כללי קשה לי עם זה שהוא פוסל דרכים של אנשים אחרים בלי לדעת באמת את דרכם. (יש משפט עוד יותר חכם שאומר אל תדין אדם עד שתגיע למקומו אדם לא יכול לתת מוסר למישהו עד שהוא לא מבין  את דרכו או כמו שמישהו בשישור פה אמר כבר שאתה לא יכול להתווכח/ להטיף מוסר עד שאתה לא מוצא בו 3 נק' זכות, התוכחה ככה בכל מקרה לא תתקבל).

שרייבר לא ניסה אפילו לתקן את דרכו/דרכנו, הוא בטוח שהוא צודק, ולא אכפת לו (יותר נכון הוא מתאמץ) לעורר תסיסה בעקבות דבריו, אין פה שום מקום של רצון לתיקון אלא רצון לגרום מהומות.

אני לא אומרת את דעתי כי אני לא חושבת שראוי בכלל להגיב לזה, וגם בגלל שכבר אמרו רבים וטובים ממני את דעתי.

אבל בכל זאת אומר חלק ממנה- אני מסכימה שיש פה בעיה בתנועות, אבל לא בדברים ובהגזמות שהוא כתב. אני, בתור חניכה ומדריכה בבני עקיבא, נראה לי שאני מכירה את התנועה הרבה יותר טוב ממנו [שהוא נמצא וגדל בתנועת אריאל.] ואני מכירה את הבעייתיות שיש, אני לא אומרת שאין, אבל לא כותבים דברים כאלו בלי היכרות עם השטח(מינימום לפחות!).

הבעיה קיימת, אבל למה להציג אותנו בצורה כזאת? למה לשים דגש על האלו שלא שומרים נגיעה ולא לשים דגש על האלו שכבר כן שומרים בעקבות פעולות/מדריכים?

הכל תלוי בנקודת המבט של המתבונן.

ו.. ג. מעורב לכתחילה, יכול למשוך בתחילה חניכים, ויתן להם למה להגיע (לפחות בהתחלה). ובאופן כללי לדעתי העירבוב בין מינים, כל עוד הוא שומר על גדרי הצניעות, יכול לתרום לשני הצדדים, כי לכל אחד יש את ההסתכלות שלו על הדברים להוא מבין דברים בצורה אחרת, אשר תוכל להעשיר את השני ולבנות אותו יותר טוב.

לדואגת רק שאלה אחתעירוניסט גאה
איך את יודעת איך קוראים לי?
יש כאלה שמסתכלים מעבר *נעמה*

גם אני שקלתי אם לקרא לך בשם..

tnhrtnhr שווה באופן אוטומטי ל"אמיראמיר"דואגת!

אני לא מכירה אותך, אל דאגה...

מה זה קשור לשירשור הזה???שרייבר
אם רצונך בדין ענייני- בבקשה.בניעקיבא

א. לגבי הנקודות הראשונות שלך, עיין בבקשה בתשובותיי הקודמות.

ב. לגבי הנקודה השלישית, אשמח אם תעיין בקטע הבא:

מחיקת השם

אבל, תאמרו בצדק, הרי עולמנו שלנו היום שונה בתכלית מהעולם שהיה לפני עשר, ואפילו חמש שנים. אינך יכולה ללכת ברוב בלא לפגוש פורנוגרפיה. מעולם לא היה העולם פרוץ כל כך – סרטים, תמונות, פרסומות. לא נזכיר את האינטרנט. דומה שכל מי שמבקש לקנות או למכור היום משהו, קונה למעשה את גופך שלך. גופך שלך, שהוא הדבר היקר לך ביותר, נעשה מטבע עובר לסוחר. כיום כבר לא מדובר בסחר בנשים אלא במסחר המבוסס על נשים; האישה היא מטבע עובר לסוחר.

וגם אלו שכמו חיים על ירח פנימי ונמנעים מכל אלו, אם ילכו ברחובות ודאי יפגשו ביותר בשר חשוף נשי מאשר בכל תקופה אחרת. וכנגד כל הפורנוגרפיה הציבורית הזו, חיפצון וזילות של גוף האישה, מן הראוי להרבות בקדושה.

ומהי אותה קדושה? הפרישות כמובן. בעולם מעורבב נתרחק מן הנשים. בעולם פרוץ, נלביש אותן. ובעולם שבו הפמיניזם העניק לה קול, והוציא אותה מן המטבח וחדר הילדים, נחזיר אותה, שקטה ומכובדת, לשם.

וכאן יש לעשות הבחנה: צניעות היא כיסוי והפרדה המאפשרים מרחב ללא הפרעה מינית. פורנוגרפיה היא דריסת הגבולות הללו. צניעות מאפשרת קשר; הפורנוגרפיה משמידה אותו. הצניעות מניחה את קיומה של האישה ומקיימת את המפגש בינה לגבר; ואילו הפורנוגרפיה מוחקת את השנייםומסרסת את מקום הקשר. בעולם פורנוגרפי, מאבדת האישה את פניה. אין היא שם, גיל או מהות; היא הופכת לצביר איברים. אין לה רצון או בקשה; כל קיומה הוא ביצרים שהיא מעוררת. והמשתמש בפורנו זקוק לה כדי למחוק אותה; הוא משתמש בה כדי להעלים אותה, כדי לגרש אותה מקרבו. ועולם המאפשר פורנו והשטוף בו, עולם המלמד נשים להתלבש כפרוצות, עולם שבו התנהגות ולבוש פורנוגרפיים הופכים לנורמה, גם אם הוא שוויוני בתנאי השכר וההעסקה – הוא עולם שונא נשים.

מול עולם כזה, תאמרו, עומד העולם החרדי. עולם שמטרתו להגן על האישה: החברה נפרדת, לבושה של האישה צנוע באמת. ההפרדה בין גברים לנשים מאפשרת את המפגש האמיתי, המתוק כל כך, בין שניים שלא הוכתמו במגע זר, בגוף ובנפש. הנה הנה קמה כאן חברת מופת שמצליחה להתעלות מעל טינופת הרחוב -  -

פורנוגרפיה הפוכה

אך משהו קורה. משהו מתערער. משהו – רע? מוזר? – עובר ברחובות בשנים האחרונות. בהתחלה, את רואה ולא ממש מבינה. את מתארחת בשמחה משפחתית ורואה שהנשים והגברים חוגגים באולמות נפרדים. את מוצאת על מדף בביתם של ידידים עשרה ספרים וקונטרסים, וכולם עוסקים בצניעות. בצאתך לרחובה של ירושלים אינך יכולה להימלט מעשרות מודעות בעניין. ברדיו, בחדשות מדברים על נשים המכסות את כל גופן מכף רגל ועד ראש, אך כאן, נאורותך וחינוכך הטוב אינם מאפשרים לך לחרוץ משפט על מורכבותו של ציבור שלם. את מנסה להפריד בין העולם שאת חיה בו לחברה החרדית שאת מעריצה ועם זאת מבקרת, ורואה כי נורמות צניעות חרדיות בלבוש ובהתנהגות נכנסות אל עולמך שלך.

כל העולם נעשה שטוף בשיח הצניעות כשם שעולם אחר שטוף בזימה.

והצניעות הופכת לחזות הכול. היא נהפכת למדד לאיכות הנפש; היא נהפכת לקנה המידה היחיד לקדושה וסגולתה של האישה. ואט אט נעלמת האישה בפני הצניעות. תחת שהצניעות תאפשר את הקשר עמה, בלא בלבולי התאווה, היא נדרסת על ידה. חוט דק תלוי בין חובת הצניעות והזכות שבה לבין הפחד מאישה; חוט דק שתהום תלויה בו. והמרחק מהאישה – מרחק שיש עמו כבוד להבדלים בין המינים, כבוד לסוד שבמפגש בין אישה ואיש (שבחברה מעורבת כמו נשחק למשהו עייף, משומש מאוד), המרחק הזה מתפרש כהתרחקות מגורם החטא והטומאה – האישה.

אומר זאת בפשטות: אותם חרדים המבקשים מנשים לעבור לחלק האחורי של האוטובוס; אותם אנשים המבקשים מנשותיהם לעטות של על גופן המכוסה כבר לפי דרישת ההלכה המחמירה ביותר; אותם גברים שעורכים תמונות בעיתון כדי שלא יופיעו בהן פניה שלא אישה ובוודאי לא שמה – אותם אנשים המזהים את האישה כמקור התאווה והטומאה והחטא – שטופים בפורנוגרפיה כמעט כמו החברה החילונית, שממנה הם מבקשים להיות נבדלים כל כך.

ואנשים אלו אינם רעים, אלא שעם השנים ומחנק הסגירות נטשטשה דעתם בין כיסוי ומחיקה. ואין בכוחן של הנשים להגיב כיוון שהזיהוי בין איכותה של אישה וצניעותה חד כל כך ומאיים כל כך במשמעויותיו בחברה שאמת המידה שלה היא כמעט כולה בדקדוקי מצווה ולבוש, עד שכל תגובה בעניין כמוה כמחיקת כל זיהויה העצמי, כמוה ממש כהתאבדות.

ובמסגרת תהליך ההקצנה הכללי שעובר על החברה הדתית, שבו היא נקרעת בין קוטב החרדיות לקוטב החילון, לא תוכל אישה לשאול מדוע שלא ללבוש של בעצם. היא מזהה את מעשי החברה החרדית כתוספת קדושה ולא מבינה את שורש העניין, ואם לא ייעצר הסחף עכשיו – על ידי אמירה רבנית וצעקת הנשים – הוא יהפוך לנורמה בציבור הציוני דתי בשנים הקרובות, וכבר לא ניתן יהיה להשיב את הגלגל אחור.

וכאשר מזוהה הצניעות עם כלל המידות הטובות, כל התנגדות לה היא אסון וכל שאלה עליה היא ערעור על סלע קיומנו. והאישה, המנסה להיות יהודייה טובה יותר, נדחקת לפינות האחוריות של האוטובוס כשבד שחור מכסה את איבריה הנשיים. היא מזוהה עם החטא; ואת החטא – אין לגלות ברשות הרבים. דומה שכוחה השטני גדל שבעתיים: יהיו הרחובות נפרדים. כוחה עצום כל כך עד שיש לכסות את כל גופה ממש. והיושב לצידה באוטובוס, הרי הוא מתחייב בנפשו.

זוהי פורנוגרפיה. בפורנוגרפיה חושפים את גוף האישה כדי למחוק את פניה שהם עולמה הרגשי; כאן מכסים את גופה כדי להימנע מכוח הפיתוי העז שלה; מול הפורנוגרפיה מאבד האדם את שיפוטו המוסרי ואת שיקול דעתו. והתוצאה אחת היא: ה"אישה" נעלמת. כבר אין מדובר בגוף החי, בבשר ודם בעל רגשות, חלומות, תחושות; כאן וכאן מדובר בגוף בלבד. וכוח הייצוג של החטא עצום כל כך והפחד ממנו רב כל כך, שכמו נראה שכל ייצוג של נשיות הוא המפחיד. למעשה, יש להכחיד את הנשיות עצמה.

מלחמה בדרך

אני רוצה לצאת במשפט מפוצץ מאוד: אנו נמצאים כעת בתחילתה של המלחמה על זכות הקיום של הנשיות ברשות היחיד והרבים. קראנה לזה בכל שם שתרצו: פמיניזם, שוויון, הזכות לנסיעה באוטובוס, הזכות שלא להזיע בקיץ. המלחמה הזאת לא תיעשה על ידי קריעת של מגופה של אישה הבוחרת לעשות כן; מאבקיהן של נשים נעשים בכוחן המתנגד לאלימות.

אל תסכימו. התלבשו בצניעות אך אל תניחו לאיש להאפיל אתכן בבד שחור או לחשוף אתכן באורח מביש לאור השמש. נהגו בהתחשבות כלפי זולתכם אך אל תסכימו לפחד ולשנאה שאתן מעוררות בשל היותכן נשים. זכרו: כשאתן נענות לבקשתו של נער או ילד או גבר לעבור לחלק האחורי של האוטובוס אתן אולי הופכות לשעיר לעזאזל; אבל הוא עושה אתכן לאיברים איברים.

(פורסם במקור ראשון)

זה לא מקור הלכתי, נכון. מקורות הלכתיים לא חסרים. אם הדיון במישור ההלכתי, אתה מוזמן לפנות לרב דרוקמן, רב התנועה. או אולי לקנות את החוברת של תנועת נאמני תורה ועבודה- חברה שלמה.

ועוד נקודה:

אתה קצת הרבה דמגוג. אין בי שום צורך או רצון להתגונן כלפי הטענות שלך. יש כללים מאוד ברורים של לשון הרע לתועלת.

לא כל הסניףאנונימי (פותח)
לאמיר לא נראה לי שכל הסניף שלכם חושב ב100 אחוז שזה בסדר מה שהוא כתב
טוב,אני מבין שיש לכם בעיה קטנטנה....שרייבר

דואגת-אין לך בכלל מה לדבר על "מוציא שם רע"-אחרי שאת מבלבלת ת'מוח על בעלותי לכמה משתמשים.

מוריה-גם לך אין מה לדבר על קבלת לשון הרע-אחרי שבגלל טענות לא נכונות את מתלבטת עם לנעול את השרשור.

נעמה-פשוט אל תעבירי נושא.אם לא תחפשי רק את ה"רע"באנשים-כמו שאמרת לי לא לשות-תראי שהדיון התנהל בצורה תרבותית מהצד שלי לפחות.

אני חוזר-יש לי חיים!!!!!!!!אין קטע לענות לאנשים 20 אלף פעם את אותו הדבר.מי שחושב שהוא מצחיק נורא-וחייב להצהיר עוד פעם שהוא מתנגד=שיעשה את זה מול פסיכולוג.כול הטענות והצדדים כבר נאמרו.אני לא מתכוון לענות משהו שכבר עניתי-והוככתי שהוא נכון.

"אל תען כסיל באיולתו"-עוד סיבה למה אני מהתורה-פשוט צריך לא לענות לכם....

אני מאחל לכולם שיקבלו קצת בגרות

משוחררים לפעולות

טוב,אני מבין שיש לכם בעיה קטנטנה...שרייבר

דואגת-אין לך בכלל מה לדבר על "מוציא שם רע"-אחרי שאת מבלבלת ת'מוח על בעלותי לכמה משתמשים.

מוריה-גם לך אין מה לדבר על קבלת לשון הרע-אחרי שבגלל טענות לא נכונות את מתלבטת עם לנעול את השרשור.

נעמה-פשוט אל תעבירי נושא.אם לא תחפשי רק את ה"רע"באנשים-כמו שאמרת לי לא לשות-תראי שהדיון התנהל בצורה תרבותית מהצד שלי לפחות.

אני חוזר-יש לי חיים!!!!!!!!אין קטע לענות לאנשים 20 אלף פעם את אותו הדבר.מי שחושב שהוא מצחיק נורא-וחייב להצהיר עוד פעם שהוא מתנגד=שיעשה את זה מול פסיכולוג.כול הטענות והצדדים כבר נאמרו.אני לא מתכוון לענות משהו שכבר עניתי-והוככתי שהוא נכון.

"אל תען כסיל באיולתו"-עוד סיבה למה אני מהתורה-פשוט צריך לא לענות לכם....

אני מאחל לכולם שיקבלו קצת בגרות

משוחררים לפעולות

אנשים!!....לב אדום.אחרונה

שרייבר כפרע.... דיברנו על זה כבר..... אתה גדול, אתה כותב באמת את מה שמסתובב לאריאלניקים רבים בלי סוף בראש...

הרבה מהם לא מסכימים לעצמם לבטא את זה, ובעצם משאירים תסכול עמוק בלב, תסכול קשה..!

אבל קצת לפני.... קצת לפני שהופכים את המציאות לשחורה כל כך.... כדאי קצת להביט אל הנקודות הטובות שיש.. את הסיבות בגללן כל תנועת נוער בארץ צריכה להתקיים, כי כל אחת מהן מתאימה בעצם לגוון אחר בעם...

וצריך....צריך להיות עמוק בתוך המערכות כדי לדון, לא לשפוט על פי החיצוניות שלעיתים זועקת, לחוות, להרגיש את השונה, האחר, ואז- אם אתה חש עצמך ראוי, תכניס אור, ובנועם.

ואני נגעתי קצת, ממש קצת, וגיליתי מציאות שונה, אחרת...

לא, אני לא ממש מסכים עם מה שכתבת, אני גם לא חושב שעשו עליך עליהום מוצדק, בסך הכל צריך לדבר על זה, כדי שנגיע להכרה פנימית ואמיתית בדרך שלנו....

וכשאנו מדברים... לדעת על מה...להכיר..

ולזכור.... לזכור שעד שאנחנו לא בתוך המערכת עצמה, אין לנו הזכות לשפוט, לקטלג...

ועדיין- להאמין בדרך שלנו, ולהמשיך בה...

המון בהצלחה!

דואגת-לא שכחת מישהו?...פשוט לא לשקר-זה הכול.שרייבר
האבולוציה המגזרית:מקפיצים נטושים

פעם ערוץ 7 היה נחשב הערוץ המגזרי הדוסי,
ואריאל נחשבה התנועה הדוסית של המגזר,
ולכן היה פה פורום תסיס ופועל,

אלא שהיום ערוץ 7 כבר נחשב פרוגרסיבי מדי,

וכל תנועת אריאל מתעדכנת באמצעים אחרים....

*הסיפור דמיוני ועל אחריותי בלבד*

למה ערוץ 7קעלעברימבאר
נחשב פרוגרסיבי מדי?
חחחחח לא באמת התכוונתי לזהמקפיצים נטושים

אבל אני יכול להמציא סיבות למה אם תרצה.

אני סתם נכנס לפורומים נטושים וכותב בהם משהו.

אגב מסתבר שהפורום הזה אפילו מופיע בתפריט הפורומים אז כנראה הוא דווקא פעיל כביכול...

המון להט"בים מסתובבים פה באין מפריעפשוט אני..
איך הגעת לפורום הנטוש הזה?קעלעברימבאר
קפץ לי ב''עדכני''פשוט אני..
אה בעצם הוא מופיע בראשי, כמו שאני הגעתיקעלעברימבאר
אפילו המנהלת של הפורום גאהפשוט אני..אחרונה
אתם יודעים איך הופכים סניף של עזרא לאריאל?דורין השמיני
אני רואה שהפורום צולע אבל אני ישמח שתענו מהרדורין השמיני
נראליהעי

מתקשרים לתנועה יש בטוח מספר בגוגל

לגרש את הבנות ניסית?פתית שלגאחרונה

😜

סניף בלי מבנהתורת חיים בעiז

מה עושים בחודש אגון לגבי צביעת קירות?

צובעים על דפים גדוליםתות"ח!אחרונה

מחפשים מבנה שלא אכפת לו שיצבעו עליו (אנחנו צבענו על איזה מחסן של בית כנסת ששימש לנו גם כחדר ציוד של הסניף....), הכי טוב לדוגמא מבנה שטרם צבעו אותו והוא עוד בבנייה ואז יש סיכוי גבוה שייתנו לצבוע. אפשר לנסות לדבר עם העירייה/מועצה ולצבוע ארונות חשמל או קירות בעיר (יש קירות בעיר שלנו שאיזה ארגון של נוער צבע אותם).

בהצלחה רבה

הרוב הולכים לאריאל בגלל אידיאל ההפרדהadvfb

או בגלל שזה הסניף שכל החבר'ה הולכים?

צופר לשבת קליל ואפילו מצחיק לשבת צוות דחוףףףףףףדמיינו שם
אני חייבת כמה שיותר מהר משו לא כבד
שלום חברים אני בחור חרדי שמאוד מחובר לחבר'ה הדת"ל2020דתל

מחפש מקום כמו ישיבה וכדו' שיש שם אהבת חברים באופן מיוחד ומכילים כל אחד כמו שהוא,

ולאו דוקא ישיבה אלא כל מי שיודע על מקום כזה אשמח2020דתל

מאוד

לא לגמרי ברור מה אתה מחפשאני77אחרונה

ישיבה קטנה? ישיבה גבוהה? מה זה "מקום כמו ישיבה"? 

בהנחה שהתכוונת למסגרת לימודית כלשהי, אז מה חשוב לך שיהיה שם?

מבחינת סגנון  דתי/חרדי, מה חשוב לך?

איפה אתה מרגיש שאתה עומד מבחינת הרצינות שלך? כלומר - בהנחה שאתה מתכוון למסגרת לימודית, יש מסגרות שמיועדות לאנשים שלא כל כך יש להם כח ללמוד, ורוצים יותר מקום עם אווירה טובה אבל מחובר לקדושה, ויש מסגרות שמיועדות לאנשים שרוצים ללמוד בכל הכח...

הכנסה נוספת 4נטע ברזני

דרושים לעבודה בהזנת נתונים והזנת תוכן (קלדנות) מהבית❗

(ללא השקעה) וללא ניסיון!

ניתן להגיע לסכומים של 3000-11,800₪ בחודש!! בזמנכם הפנוי במהלך היום! לקבלת פרטים וליצירת קשר איתי

👇👇👇 ניתן לשלוח לנו הודעה בוואטספ 050-6158874 נטע👇

זמינות מיידית!

יש פה איראלנקים?בת סוד

בואו נעשה מאגר פעולות

אולי יעניין אותך