רבנו הקדוש אומר שצריך לבטל דעתו מפני דעת הצדיק ושלא יהיה לאדם שום שכל מעצמו. קשה לי עם זה מאוד שתובעים אמונה מוחלטת. במילים אחרות, אני לא מרגיש שאני מאמין עד כדי כך, ומצד שני אני כן נמשך לעניין של רבנו. קשה מאוד לזרוק הכול. מישהו יכול אולי לעזור?
שבוע טובאנונימי (פותח)
וגם נעים מאוד. קראתי פה קצת אבל אף פעם לא כתבתי עדיין...
רבינו אומר שאפשר לקמט את הספרים שלו ,אבל שלא לזוז מסעיף אחד של שולחן ערוך. אז למעשה התבטלות לצדיק זה קודם כל התבטלות להלכה.
כמובן שהצדיק נותן לנו עוד עצות נוספות לקיים ,שהעקריות שבהן: התבודדות שעה ביום, ללמוד 2 הלכות ביום ולנסוע לר"ה לאומן (לגברים).
3 הדברים הנ"ל לא באמת קשים מבחינה טכנית-אובייקטיבית (תקנו אותי אם אני טועה). ללמוד 2 הלכות לוקח כ2 דקות, התבודדות, בתכלס כשעושים את זה כמו שצריך זה תענוג, אז זה לא קשה, ולנסע לאומן לר"ה - טוב, על זה אני לא יכולה להגיב כי בר"ה לא הייתי שם, ואומרים שזה לא תמיד סימפטי...
עיקר הקושי הוא רגשי. קושי שהיצה"ר מכניס פנימה. עייפות, כבדות ושאר תירוצים שגורמים שלא לקיים את העצות. ואולי דווקא בגלל שגאולת הנפש תלויה בעצות האלו - בגלל זה היצה"ר מערים קשיים.
כשמפרקים את ההתבטלות לצדיק לגורמים רואים שאין שם קושי אמיתי. זה הכל בדמיון. בתפיסה.
הרי ברור שהצדיק יודע הכי טוב מה נכון לנו, אז למה לא לעשות בפשטות את מה שהוא אומר?
אם יש למישהו ח"ו מחלה קשה, ומגיע רופא מומחה הכי גדול בעולם ואומר לך - זה מה שאתה צריך לעשות כדי להירפא. אז מה, לא תעשה את מה שהוא יגיד לך?
מה זה אומר מבחינתך לזרוק הכל? מה אתה צריך לזרוק? (אגב, לזרוק את השכל זה רק במקרה שהשכל שלך אומר לך הפוך ממה שהתורה אומרת).
אז השאלה שלך היא על ההתבטלות לרבינו,אנונימי (פותח)
אלא בכלל על התבטלות לצדיקים. הרי כל הצדיקים לאורך כל הדורות היו בני אדם.
אז מניין לנו שלא טעו בפסיקת ההלכה או בעצות ובדרכות שנתנו לנו?
אני חושבת שחלק מהתשובה לזה זה שהתורה היא לא בשמיים. היא ניתנה לנו, לבני האדם. ומה שהצדיק גוזר - הופך להיות אמת.
קידוש החודש לדוג - הוא לפי 2 עדים שבאו וכו'. ואם לא הספיקו להגיע העדים? אז יקדשו את החודש רק למחרת. מבחינת "הטבע" החודש החדש התחיל יום לפני, ובכל זאת אנחנו נמנה את הימים רק לאחר קידוש החודש בפועל שהתבצע לפי העדים. וכך גם נחגוג את החגים, לפי מה שהעידו העדים. הקב"ה נתן את התורה לעמ"י, ות"ח וצדיקים מקבלים את הכוח להורות הוראה, והמציאות היא לפי מה שהם מורים.
ורבינו שהוא הצדיק האמת, כלומר הצדיק המרכזי, השורש, ראש הצדיקים, מה שהוא מורה חייב להיות האמת.
נכון הוא היהשי"מ
בן אדם. אבל השכל שלנו מעורב מי טוב ורע כי אנחנו לא זכינו להגיע לדרגה של לבי חלל בקרבי(עיין תניא) ולכן הסברות והאבנות שלנו לא קולעות לאמת כי אדם קרוב אצל עצמו אדם תמיד רואה איך לעשות לעצמו חיים טובים. אבל הצדיק יצא מהגשמיות וכו'. אין ליכח להאריך.
איי אפשר להאמין בכוחשפיפול
תתעלם מכל המניפולציות.
אתה רוצה להיות מקושר לרבינו? תעשה התבודדות , תתפלל על זה והשם יתברך כבר יביא אותך לאמונה הנכונה שלך.
זה קורה מעצמו.
עברתי את זה עד שגילתי שיש צדיק אחד!!!כל הזמן שמחאחרונה
דבר איתי באישי...
זה תורה עמוקה של הרב קרליבך!!!
הילולת רבנו הקדושאשר ברא
באיזה איזור בארץ?ברגוע
ירושליםאשר ברא
תבדקי על "חוט של חסד"שלג דאשתקד
לא רוצה שום קשר לברלנדאשר ברא
התכוונתי לומרשלג דאשתקדאחרונה
געגועצאצא
וואי אני לא מאמין שאני לא באומן...
יש בי רצון מטורף להיות שם עכשיו
ישר כוח על הזכות להיות בארץ ישראלפשוט אני..
שתזכה שרבנו יזמין אותך אליו בקרוב ממש!אשר בראאחרונה
אומן ראש השנההרשפון הנודד
מי כבר סגר כרטיס ומי עוד עובד על זה?
סבסוד נסיעה לאומן בפעם הראשונהMza
מחפשת שיעורים בליקוטי מוהר"ןרק להידבק בצדיק
היי
אני מחפשת סדרת שיעורים בליקוטי מוהרן שמסודרת לפי הסדר של התורות שאפשר לשמוע אותם וללמוד איתם את הס"ק
אם מישהו מכיר רב שיש לו שיעורים אני אשמח לשמוע..
תודה!
ממליץ לקנות דיסק אונקי שיעורים של הרב טייכנרמבקש אמונה
אני קניתי לא מזמן, עולה 180 שקל, ולדעתי, שווה כל שקל! על כל ליקוטי מוהר"ן מסודר, וגם על חגים.
מסביר הכל ממש יפה וברור ומוריד את הכל למעשה
אני גם חיפשתי שיעורים על הספר מהאינטרנט ולא מצאתי, עד שגיליתי את זה באתר "ברסלב נייעס"
יש שם שיעורים שלו לשמיעה ישירה אבל לא הכל. את יכולה לשמוע ולשפוט אם זה מתאים לך
להלן קישור שיש בו גם שיעור וגם פרטים על הדיסק אונקי
תורה ה' תניינא 'תִּקְעוּ אֱמוּנָה': שיעור מפי הגר"ש טייכנר #01 |♪ » ברסלב נייעס
תודה!רק להידבק בצדיק
השיערים הולכים גם לפי הסדר של התורות?
כן. הכל מסודר שם בתיקיותמבקש אמונהאחרונה
אשמח לשמוע מכם על הסיפור הנלצע
לפני שאשלח אגיד מה שאלתי ובקשתי.
1 - אשמח לפירוש לסיפור. מה הנמשל?
2- שאלה שתופיע בסוף הסיפור .
וֹד שָׁמַעְתִּי מֵהָאִישׁ הַנַּ"ל שֶׁשָּׁמַע בְּשֵׁם רַבֵּנוּ הַקָּדוֹשׁ שֶׁסִּפֵּר מָשָׁל לְעִנְיַן מַה שֶּׁצְּרִיכִין לְדַבֵּר עִם אֲנָשִׁים בְּיִרְאַת שָׁמַיִם וְזֶהוּ. פַּעַם אַחַת הָיָה גְּבִיר גָּדוֹל שֶׁהָיוּ לוֹ כַּמָּה אֲלָפִים וּרְבָבוֹת. עָשָׂה הֶעָשִׁיר הַנַּ"ל פְּקֻדָּה וְאָמַר כָּל מִי שֶׁצָּרִיךְ לִלְווֹת מָעוֹת יָבוֹא אֶצְלוֹ וְהוּא יַלְוֵהוּ מִסְּתָמָא הָיוּ עַל זֶה בַּעֲלָנִים [קוֹפְצִים] הַרְבֵּה וּבָאוּ אֶצְלוֹ אֲנָשִׁים הַרְבֵּה וְלָווּ אֶצְלוֹ מָעוֹת. וְהַגְּבִיר הַנַּ"ל הָיָה אֶצְלוֹ פִּנְקָס עַל כָּל הַנַּ"ל. פַּעַם אַחַת לָקַח הַפִּנְקָס בְּיָדוֹ וְהִתְחִיל לְעַיֵּן בּוֹ וְרָאָה שֶׁהוֹצִיא הַרְבֵּה מָעוֹת מְאד עַל עֵסֶק הַהַלְוָאוֹת וְאֵין אִישׁ שָׁם עַל לֵב שֶׁיָּבוֹא לְהַחֲזִיר וְלִפְרעַ לוֹ מַה שֶּׁלָּוָה מִמֶּנּוּ. מִסְּתָמָא חָרָה לוֹ עַל זֶה, וְהָיָה לוֹ עַגְמַת נֶפֶשׁ. בְּתוֹךְ הַלּוֹוִים הַנַּ"ל הָיָה אִישׁ אֶחָד שֶׁלָּוָה גַּם כֵּן אֵצֶל הַגְּבִיר וְאִבֵּד וְהִפְסִיד הַמָּעוֹת בְּאֵיזֶה מַשָּׂא וּמַתָּן עַד שֶׁלּא הָיָה לוֹ מִמָּה לִפְרעַ חוֹבוֹ וְהָיוּ לוֹ יִסּוּרִים גְּדוֹלִים מִזֶּה. הַיְנוּ שֶׁהָאִישׁ הַנַּ"ל הָיָה לוֹ יִסּוּרִים גְּדוֹלִים מִזֶּה שֶׁאֵין לוֹ לִפְרעַ חוֹבוֹ. וְהִתְיַשֵּׁב הָאִישׁ הַנַּ"ל בְּדַעְתּוֹ, שֶׁעַל כָּל פָּנִים צָרִיךְ לְהִתְרָאוֹת פָּנִים עִם הַגְּבִיר וּלְסַפֵּר לוֹ כָּל לִבּוֹ, בַּאֲשֶׁר שֶׁהוּא אָנוּס בְּדָבָר וְכוּ'. וּבָא אֵצֶל הַגְּבִיר וְהִתְחִיל לְסַפֵּר לְפָנָיו לִבּוֹ בַּאֲשֶׁר שֶׁאֵיךְ שֶׁקִּבֵּל אֶצְלוֹ מָעוֹת בְּהַלְוָאָה וְהִגִּיעַ זְמַן פֵּרָעוֹן וְאֵין לוֹ מִמָּה לְשַׁלֵּם כִּי הִפְסִיד הַמָּעוֹת וְאֵינוֹ יוֹדֵעַ כְּלָל לָשִׁית עֵצוֹת בְּנַפְשׁוֹ מַה לַּעֲשׂוֹת בָּזֶה. וְעָנָה הַגְּבִיר וְאָמַר לוֹ מָה אִכְפַּת לִי הַמָּעוֹת הַמַּגִּיעַ אֶצְלְךָ כִּי מַה נֶּחְשָׁב אֶצְלִי סַךְ קָטָן כָּזֶה שֶׁאַתָּה חַיָּב לִי כְּשֶׁתְּסַלֵּק אוֹ לְהֶפֶךְ נֶגֶד סַךְ הַכּוֹלֵל מֵהַהַלְוָאוֹת אֲשֶׁר עוֹלֶה לַאֲלָפִים וְלִרְבָבוֹת. עַל כֵּן רְצוֹנִי שֶׁתֵּלֵךְ אֵצֶל כָּל הַלּוֹוִים שֶׁלִּי וְתִתְבַּע אוֹתָם וְתַזְכִּיר אוֹתָם שֶׁהֵם חַיָּבִים לִי כָּל כָּךְ מָעוֹת וְלָמָה אֵין מְסַלְּקִין לִי. וַאֲפִילּוּ אִם לא יִפְרְעוּ וִיסַלְּקוּ אֶת הַכּל רַק כָּל אֶחָד יִתֵּן וִיסַלֵּק מְעַט מֵחוֹבוֹ גַּם כֵּן יַעֲלֶה אֲלָפִים פְּעָמִים כְּמוֹ סַךְ כָּל הַחוֹב וְהַלְוָאָה שֶׁלְּךָ. וְהַנִּמְשָׁל מוּבָן מִמֵּילָא וְהָבֵן
אשמח להבין , מה בכך ש1,000,000 שח למשל הם הרבה יותר מהחוב שלי שהוא על סך 300 שח? סוף סוף את החוב שלי לא שילמתי.. וכמובן מה זה אומר ברוחניות?
שכוייח...
אומןאשר ברא
אף פעם לא הייתי אצל רבנו.
ולפני התשובה הייתי בחוץ לארץ..
קשה לי לחשוב על לצאת מהארץ (בכללי) עכשיו אחרי כבר כמה שנים טובים שנהיה לי חיבור חד משמעי עם ארץ ישראל.
ובכל זאת אומרים לי שאצל רבנו זה משהו אחר.
האם זה ממש משהו אחר יותר מלהיות אצל הרשב"י?
כי לרשב"י לקח 17 שנים להזמין אותי בפעם הראשונה ועוד שנתיים בפעם השנייה.
רעיונות? מחשבות? הגיגים?
תודה!