כול לילה יש לי חלום אחר...
בדרך כלל אני זוכרת חלום אחד הזוי..
הלילה היו לי 3 חלומות שזכרתי...
וכול אחד יום מוזר מהשני!!
אז מה איתכם??
יש לכם חלומות מוזרים???
יאללה שתפו!!
כול לילה יש לי חלום אחר...
בדרך כלל אני זוכרת חלום אחד הזוי..
הלילה היו לי 3 חלומות שזכרתי...
וכול אחד יום מוזר מהשני!!
אז מה איתכם??
יש לכם חלומות מוזרים???
יאללה שתפו!!
אחת לשבוע אני מתעוררת בבהלה מחלום אימתני.:S
שאני כאן בפורום![]()
עכשיו ברצינות - אומרים שעל מה שחושבים הכי הרבה ביום חולמים בלילה....אז שימו לב!![]()
![]()
ועוד משהו איך זוכרים חלומות?????![]()
באמת לא ברור איך אנחנו זוכרים חלומות!
שנית ידוע שחלום זה 1 חלקי 60 מנבואה... וזה לא אני אמרתי 
שלישית החלומות שאני חולמת ממש לא קשורים לדברים שאני עוברת באותו היום...
- אלא אם כן אני בנ"א לא שפוי
חלמתי שאני מתחתנת, וביום החתונה אומרים לי "רצית חתונה פשוטה נכון? אז תתחתני בבית" ולא הבנתי כ"כ,אז אמרתי "אחלה", ואז אומרים לי "אז גם תתארגני לבד,טוב? גם ככה את לא מתאפרת" ואמרתי.."טוב", ואז אני עומדת בחדר מול המראה עם שמלת כלה ושיער רטוב וחושבת מה לעשות בשיער, ואני מתחילה לחפש סרט לבן לקשור על הראש ואני לא מוצאת! היה רק סגול! אז שמתי סגול. ואז אני שומעת מלמטה כבר אנשים מתחילים לשיר, ואני רואה בהשתקפות של המראה את החלון ואני רואה שחשוך ואני לפתע נזכרת- "לא התפללתי מנחה!!" ואני מתחילה לבכות ולחשוב מה לעשות- אולי אתפלל תשלומים ערבית עכשיו? כשיעלו לבדוק מה איתי אני אגיד להם לחכות כי אני מתפללת, אבל לא עולים לבדוק מה איתי! שכחו אותי..ואני שומעת את חברות שלי שרות בכיסא כלה ואין כלה!!
ואז התעוררתי ובפי הבטחה- לא שוכחים מנחה..
אחד המפחידים בהזייתו..:S
גם לי יש מלא חלומות מוזרים ..
אני אחותי ( הנשואה ) אחי הקטן ואבא שלי החלטנו לבדוק איפה מתחיל כביש שש . אז לקחנו את האוטו והתחלנו לנסוע למקום שאבא שלי מחכה .פתאום באמצע הדרך עברנו במנהרות ליד תל אביב. ואחותי אמרה בא נזרוק את הזבל ( היה לנו מאפושהו שקית זבל באוטו ) ואמרתי סבבה .ירדנו אני ואחותי וחיפשנו מקום לזרוק, אנחנו מניחים באיזה פינה ואז יוצא איזה זקן וצועק לא פה לא פה .אנחנו הולכים למקום אחר ושוב צועקים לא פה קיצור אנחנו אנחנו מוצאים פח קטן (כמו בחנוכה
) וזורקים את זה עליו .ואז איך שהוא אנחנו מגיעים לרובע היהודי ויושבים על איזה ספסל ושותים שוקו פתאום זורקים עלינו אבן ועוד אבן אני נעמד מול אחותי שלא יפגעו בה וצועק לה תברחי היא באמת מתחילה לרוץ ואני רץ למי שזורק את האבנים ואני רואה שזה ילדים מהרובע שאני מכיר אז אני צועק עליהם מה אתם מפריעים לי בדייט ותופס אבן ואז הם צועקים לי אתה בכל מקרה לא יודע לזרוק אז באתי עם אבן ביד ותקעתי לו בראש.. ואז העירו אותי.. 
וואווו.... איזה חלום!
עכשיו תורי!!
ראיתי אוטובוס נוסע היה חם.. כמה ערבים בסוף האוטובוס החליטו לפוצץ אותו... הם ירדו בתחנה אחת לפני שהאוטובוס יתפוצץ.. אחד מהאנשים באוטובוס הבין ערבית ואמר לנהג שהערבים מתכוננים לפוצץ את האוטובוס... אז הנהג אמר לו להגיד לחיילים שהיו שם לרדת עם הערבים ביחד.. הערבים והחיילים ירדו תחנה אחת לפני... ואז הנהג ביקש מהאיש שיודע ערבית לחפש את הפצצה... הוא מצאה קופסה של צלליות (איפור של אשה..) שבפנים הייתה הפצצה.. הנהג הוריד את כול הנוסעים לפני שהפצצה תתפוצץ ורק הוא נשאר עם הפצצה.. הוא רץ לסוף האוטובוס והפצצה התפוצצה ולא קרה לו כלום!! הוא מרוב התלהבות התחיל להשתולל.. פתאום נכנס נהג אחר לאוטובוס ופתח את הדלתות... הנהג השני שנראה כמו זקן מטורף ברח מהדלת האחורית והתחיל לרוץ!
אני אנסה להזכר בעוד חלום..
מוצאי שבת, עוד לא עשיתי הבדלה.
מכיוון שאני אשכנזיה, בעייתי להבדיל, אז אני קוראת לאח שלי שיבדיל לי, הוא אומר שהוא לא מכיר את הנוסח בע"פ.
אני הולכת לחפש במדפים בברכון/בסידור את הנוסח, ולא מוצאת.
עוברת עוד סידור, עוד ברכון, עוד סידור,עוד אחד ועוד אחד ולא מוצאת.
ואי אפשר להבדיל!
אני זוכרת את הרגשת התסכול, את הדמעות, כשאני מחפשת אחוזת אקסטזה בסידורים השונים, ואין! אין את הנוסח בשום מקום!
התעוררתי שטופת זעה.
לא(ה)ליאבאמא...
בדיוק באתי לכתוב פה שאני לפעמים חולמת שנושרות לי שיניים, ונזכרתי שגם הלילה היה לי חלום כזה!! מפחיד..:S
ואז אני תמיד מתעוררת לבדוק שהכל במקומו מונח..
IרציניI הגמרא אומרת על זה משו ואנלא זוכרת בדיוק מה...

גם לכם יש חלומות חוזרים?כתמר יפרחולא להכנס סתם ללחץ.
הדברים בגמרא הם לא כפשוטם, ויש להבין אותם.
חלום טוב חלום שלום.
למסקנה הכל (החלומות) הולך אחרי מה שאומרים (מי ששילם למי שהיה אמור לפרש את החלומות קיבל פירושים טובים ומי שלא שילם קיבל פירושים רעים ומה שהוא אמר קרה... עד שיום אחד הוא גילה את זה והתעצבן עליו (בגלל שבגללו הבנות שלו מתו או משו כזה...) וגזר עליו לא זוכר מה... אז הוא ברח למקום אחר ושם הוא ישב ליד השער של הארמון/ ראש העיר/מי ש/שלט שם באותו זמן ולשומר היו חלומות מוזרים על תולעים שאוכלות לואת האצבעות אז השומר ביקש ממנו שיפרש לו אז הוא ביקש ממנו תשלום והוא לא הסכים אז הוא לא פירש לו כלום, ואחרי כמה ימים שהוא חולם את זה הוא אמר לו שנהרסו הבדים היקרים של המלך (או משו כזה... יכול להיות שמתולעים שאכלו אותם...) ואז התעצבנו עליו שהוא לא אמר את זה להם לפני שזה קרה ואז לא משנה מה עשו לו... נראה לי אנשים פה לא יאהבו לשמוע...
ותקראי תהילים,ככה שמעתי שצריך לעשות אם חולמים חלום כזה..
אוף, אני עייף...
על החלום 'שיניים נושרות'??
יכולהיות שזה לא באמת מדאיג ואני סתם מלחיצה..
בכולופן כתמר-יכולהיות מאוד שאני קודחחחת...
.
hodaiad![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
אני אשים כמה סמיילים שתרצה!
![]()
![]()
![]()
...
אפשר עוד?...צחינא מיא![]()
![]()
![]()
.
אה, חמדת לבבי?
אחי, רעי, יוני, תמי?
![]()
עכשיו רק נותר לו לחפש את החצי...
כמדומני שיש שם אריכות בנוגע לנושא החלום בדברי חז"ל.
.
![]()
מתפרשים לטובה...
עכשיו כל אחד מפרש את החלום של השיניים בצורה הכי טובה והכי מצחיקה שיש..
הבנתם??
יופי.
מי מתחיל??
עד שנרדמתי - חלמתי על הפורום... כמובן שקמתי מיד.
איתי ביום וגם בחלום 
"מי ישן" מבלי לשקר! מעלה גדולה שלא הרבה זוכים לה
וכך אמנם עשיתי...

כתמר יפרח
אני7הייתי בטוחה שכבר הגבתי **"* לך..
כתמר יפרחוואי איך שזה מפריע לישון!
מכירים תאלה שמגלים סודות על אמת??
מדהים!
שהרהיטים חורקים משום מקום בלילה. והמקרר פתאום מתניע??
מתקרב בשקט .. וחובט לאחותך בראש וכל הקפה נשפך על הרצפה ![]()
את בכוונה לא ברורה או שאני זה שלא מבין ??
הדרישה הבסיסית היא שליטה בספר הבדיחה והחידוד של דרוּיאנוב.
עד עכשיו כולם נפלו כבר באודישן הראשון... :-S
עדכונים בהמשך!
כתמר יפרחמסתבר שיש לי קשרים שם. אולי. צריך לבדוק.
אני7
אני7
כתמר יפרחאז הוא סידר כרטיסים לעצמי ולאנוכי.
חלמתי שאני מציעה נישואים לאקס
את מציעה לו...הזוי משו..
לאן הגענו??!!
=]

..
הוא אפילו לא מאוזן...
כתמר יפרח
רחלקההרבה יותר!
הם בתיקו כבר שבועיים...
אני7
כתמר יפרח
מתנהל כאן ריאליטי סוחף, ואת - כאילו כלום!...
בסלון רח"ל??
חידה: מי מאבותינו אכל גלידה בלילה???
ועל מיקומו האנטומי.:S
כמדרש חז"ל עהפ"ס "כה תאמר לבית יעקב, ותגיד לבית ישראל".
לא זוכר עכשיו ת'מקור. פסדר???...
ואני בכלל למדתי באולפנא,רח"ל..
לא(ה)ליבעזהי"ת.
זה שחלמתי שנסעתי פעם בדייט [עם מישהו שבאותו זמן באמת יצאתי איתו] באוטובוס, קו 6.
ואז פתאום ירדתי, בלי קשר לחיים.
והמדוייט נשאר שם, עם אח שלו הקטן והחמוד.
ואחרי כמה זמן היה שם פיגוע ![]()
בעזהי"ת.
[גם עכשיו לא, אבל אז ק"ו]
חלמתי שאני רצה לכותל ואיזה בחור אחד רוצה להצטרף לריצה שלי
ואני כזה בסנוביות לא נותנת לו וזה שיא המוזר כי אני ממש לא סנובית!
והוא כזה ממשיך לרוץ אחרי לכותל...
והייתי מופתעת כי לא חשבתי שהוא ימשיך לנסות לרוץ אחרי...
ויש לי עוד מלאי חלומות מוזרים!
חלמתי חלום על זוג,בעל ואישה שאני מכירה טוב,חלום שחזר על עצמו שלוש לילות רצופים ,והם אנשים מאד שמחים ..אבל בחלום ראיתי אותם במצב לא טוב שלא מתאים להם בכלל ,שהרגישו לא טוב פיזית ונפשית..סיפרתי לאמא שלי והיא אמרה לי חלומות שווא ידברו..טוב אחרי הלילה השלישי שאני חולמת שוב את החלום הזה אני קמה בבוקר ומגלה שאבא של אותה אישה מהזוג שחלמתי נהרג (שמעתי את זה בחדשות אבל לא משנה מי זה לא נפרט)..ואז קישרתי והיייתי בהלםםם לא רק מהמקרה גם מהחלומות.ה' ישמור שנחלום רק חלומות טובים.
בשנה שעברה חלמתי שפתאום באמצע החלום אני רואה את הפנים של מישהי מהכיתה שלי (שאני לא הכי בקשר איתה,שנה טובה וכאלה..) אומרת לי "כתמר, אני מתארסת,אבל אל תגלי לאף אחד", וחשבתי לעצמי בחלום-למה לי היא מספרת?! ואז בבוקר שלחתי לה "חלמתי שהתארסת, קחי לתשומת לבך.." והיא החזירה: "יואו י'מפחידה, יש לי היום וורט,אל תספרי.." 
-משה ר-מה אתם חושבים על זה?נראה לי שזה לא מדוייק,אני יודעת שלא צריך להתעסק בזה יותר מדי,וצריכים לפרש לאדם את החלום כחלום טוב,אם אדם חולם חלום רע הוא צריך ללכת לאוהב שלו שיפרש לו את החלום כחלום טוב ויגיד לו חלום טוב חלמת,כי הכל הולך אחרי הפה...ושהאדם עצמו קם בבוקר ,יגיד חלומות שווא ידברו ,ואם החלום חלום טוב אז שיגיד בשאלה "וכי חלומות שווא ידברו?" ,ואם רוצים שחלום מסויים יתגשם סגולה ,ישר שקמים לכתוב את פרטי החלום ובאיזה שעה ותאריך הוא חלם את החלום,,את כל זה שמעתי מהרצאה ממש מעניינת באתר הידברות של הרב יצחק פנגר על חלומות,מי שמעניין אותו אני יכולה להביא קישור.
{סורי אם התפרצתי לכם לשירשור פשוט התחשק לי להגיב לזה}
כשהיה תצונאמי הרציני.. אז בלילה חלמתי 3 פעמים על גל ענק ומלא דם שאני לא רואה את הסוף שלו, וכל פעם התעוררתי בבהלה ושוב נרדמתי ושוב חלמתי אותו דבר בדיוק.
ואז בבוקר שמעתי על הצונאמי שהיה באותו לילה.
והיה לי חלום אחד שאני פשוט לא שוכחת, חלמתי אותו לפני משו כמו מ10 שנים! בעצם יש לי 3 חלומות כאלה מאותה תקופה שאין לי מושג למה הם נתקעו לי)
1. חלמתי שאני יוצאת מהבית ויש ליד הבית שלנו עץ ואז פתאום בא זאב (חיה, לא בנאדם
) ומתחיל לרדוף אחרי ואני רצה מלא זמן מסביב לעץ עד שאבאשלי יוצא מהבית וקורא לי לבוא הביתה ואז הזאב נעלם והתעוררתי.
2. חלמתי שאני והמשפחה שלי שטים בספינה שהיא בצורת צפרדע והיא מדברת איתנו אבל אני לא זוכרת תהמשך.
והחלום השלישי ממש החריד אותי שעד היום אני שונאת להזכר בו למרות שהוא די טיפשי למעשה, חלמתי שכול מי שסביבי (משפחה חברים וכ'ו) הופכים למוצצי דם(ולא לא ראיתי באותו זמן סרטים על ערפדים.סתם היו ליד הבית שלנו מלא חיות קטנות כאלה שקראו להן מוצצי דם למרות שלא נראלי שהן באמת עשו אתזה)
ש... נושרות לי השיניים!!! אכן כן! ![]()
ואני פשוט לא מבינה למה! יש לי שיניים נהדרות בלי עין הרע, בלי סתימות ובלי יישור.
אשמח לפרשנויות...
כתמר יפרחחלמתי על משהי שלא חשבתי עליה בכלל הרבה זמן - שהיא מתארסת (וגם אחותה).
ואחרי יומיים הגיעה אלי הבשורה שהיא התארסה!
הבאסה היא, שאני לא זוכרת באיזה לילה בדיוק חלמתי את זה, אבל זה היא ממש סמוך לוורט (עניין של יום-יומיים).
עכשיו אני מחכה שגם אחותה תתארס.... בעז"ה.

אני מחפש המלצות לאוזניות מגן נגד רעשים אבל כאלה שלא מוחצות את המוח המסכן.
לא אוזניות שמתחברות למכשיר אלא פשוט אוזניות שמבודדות רעש. לא אלחוטיות.
מכירים כזה? אשמח מאוד מאוד לקבל המלצות.
רוב האנשים דווקא מתקשים עם שמות אבל את הפרצוף זוכרים
מעניין
שמות אתה זוכר?
בעיקר אם אני רואה אותם כתובים.
אבל יש הרבה שמות שאני פשוט לא טורח להכניס למאגר.
פרצופים לעומת זאת, כשאני מנסה להיזכר בהם, כמעט כולם מיטשטשים לי
ויש פרצופים שראיתי המון ואף ניסיתי בכל־כוחי לחרוט אותם בזיכרוני ואני פשוט לא מצליח להיזכר בהם
(לזהות כשאני רואה אותם, אין לי בעיה)
בזיכרון פרצופים במחשבה
גם אני (ונראלי עוד אנשים) לא טוב,
אבל אם אח"כ אתה מזהה אותם
זה נשמע סבבה לחלוטין.
כשאני מדמיין
קשה לי לראות בראש את הפנים של האדם
גם אם אני מכיר אותו די טוב
אני חושב שקשה לדמיין פרצופים כי הם דינאמיים (הבעות פנים), לעומת דברים דוממים או אפילו בעלי חיים. ובפרט לגברים שהמוח שלהם אנליטי יותר מטבעו.
נשמע שאצלך זה אולי דרסטי יותר, אבל זה עדיין לא משהו בעייתי.
לרוב אם אני אראה את הבן אדם הנכון אני אזהה, אבל קשה לי לצייר את הפרצוף כשאני לא מולו ואז אין לי בטחון שאזהה.
עושה לעצמי סימנים: לקחתי את העט מההיא עם הסוודר הסגול, הבחור גבוה עם עיניים מודגשות.

שראיינו באיזה עיתון 3 בנות שיש להן את זה
מסתבר שיש לזה שם
פרוסופאגנוזיה – ויקיפדיה
או משחקים משפחתיים אשמח לשיתוף!
חג שמח!🌸🌸🌸
הראשון יפה...
אליאס לפסח (מילים ומושגים בנושא פסח) היה לי משהו כמו 105 מילים אז כל מילה היתה בקלף בפני עצמה
באמת היה מוצלח ועם רמות קושי שונות... בשמחה תאמצו את הרעיון
הייתי משתפת אם היה לי קובץ מוכן אבל עשיתי ידנית בסוף
האמת שהסתבכתי ממש עם לעצב לוח משחק בקנבה או בAI כי אין לי pro אז בסוף הכנתי ידנית.. אם למישהו יש כלי שטוב בזה, שאפשר להכין מהר ובקלות אני אשמח לשמוע😊
או הקניה הכי גדולה.
האם יצא לכם להתייעץ רפואית עם AI?
האם הAI השפיע על הקשר הזוגי או המשפחתי שלכם?
אני חושב שאצלי הכל קרה😅
אין משהו גדול שה (AI (Gemini תרם לי באופן בולט במיוחד.
כמעט ולא משתמשת. כלומר, ברמה של בסהכ בכל חיי לדעתי פחות מעשרים פעמים.
קניה? אממ... נראה לי שהתייעצנו על מחשב פעם, לא זוכרת אם בסוף קנינו משהו שהופיע בהמלצות, יש מצב שכן. רפואית? לא. לא התייעצתי על נושאים זוגיים או משפחתיים, אלא אם כן בקשת המלצה למתנה נחשבת (לא עזר בשום דבר שלא חשבתי עליו לפני כן בעצמי)
אחרי שמבינים את הראש שלו, אפשר לפרק איתו דברים בצורה מטורפת..
עזר לי להתנקות פיזית (לדוג' להבין למה יש לי שיעול יבש מציק כבר כמה שנים טובות, מה ששני רופאים לא הבינו), להתנקות רגשית יחסית במהירות מכל מיני דברים לא פשוטים וחסימות (מגניב שתוך כדי ה"טיפול" אני יכול לשאול אותו למה אני מרגיש אפיפות במוח והוא מסביר לי איך זה קשור..), לפרק דברים שאני רוצה להבין עד לבסיס של הבסיס, להוריד לקרקע תובנות רוחניות ולהפנים אותן, לדייק חידושים, לתפוס יותר טוב רעיונות מדעיים, גם לדעת איך שרים יותר גבוה ויותר יפה בלי פיתוח קול ובלי הרבה עבודה.
וזה כמובן מעבר להרבה דברים טכניים כמו להבין מה הבעיה עם מצב השינה במחשב ועם מכונת הכביסה וכדו'.
ומצחיק שכל זה בחינם ובמינימום זמן..
מנתחת עם גיפיטי הרבה נושאים/ סיטואציות/ התלבטויות/ תחושות
רוב הפעמים הניתוח וההמלצות טובים ומועילים
והזמינות כמובן מיידית
מה שהופך את הכלי הזה למועיל מאד ועם השפעה משמעותית על טיב החיים
למשל כמה משטחים בגודל XYZ אני צריך בשביל X קרטונים בגדלים משתנים
או כדי ללמוד על כל־מיני פונקציות אזוטריות באקסל
וגם עזר לי מאוד בלימוד שפות
חוץ מזה אני אוהב לנתח איתו שירים וסיפורים (ביקורת ספרות זה תחביב שלי)
ניסיתי כמה פעמים לנתח איתו רגשות ומחשבות אבל לא הגעתי לתובנות מעניינות במיוחד
אני משתמש בו לכל כך הרבה דברים. הן בעבודה, והן בעולם הרגשי.
אשמח לשמוע מכם הכוונות יתרונות וחסרונות בהחזקת רכב לבחור בן 21 עם עבודה קטנה שמכניסה 3-4 אלף בחודש. בעיקר מהצד הכספי והנפשי.
חיסרון: יכניס אותך לחובות
אני לא יודע איזה רכב אתה מתכנן לקנות והאמת אני גם לא כזה מעודכן בטווחים אבל אם אינני טועה רכבים חדשים הם בערך 70K צפונה יכול להיות יותר, משומשים במצב טוב 25K+ (זול), וכמובן אפשר לקנות גם גרוטאות שמתפרקות תוך כמה חודשים בפחות מזה.
כאמור אני לא בקי במחירים אז אני מצטט מזיכרון מעורפל ומגוגל אבל זה מאוד משתנה למטה זה הערכה גסה מינימום
זה אומר שתצטרך לעבוד בערך שנה או שנתיים רק כדי לקנות את הרכב במזומן. אם במימון אז מתווסף הרבה.
תוסיף דלק לפי הנסיעות (דלק כזה זול) אם אתה נוסע הלוך ושוב לעבודה ולעוד כל־מיני מקומות אני מניח שנע בין 1000₪-2000₪
תוסיף טסט שנתי 150₪~ בהנחה והכל תקין
תוסיף אגרת רישוי סביבות ה־1000₪ בשנה
תוסיף טיפול לרכב 500₪~ פר טיפול
תוסיף ביטוח חובה יקר פיצוצים לנהג צעיר (כמה אלפי ש"ח בשנה) לא כולל ביטוח מקיף (מניח שאם זה רכב זול אז גם לא יבטחו אותו)
כמובן בהנחה וזה רכב משומש זול יש סיכוי גדול יותר שיהיה צורך בהחלפת צמיגים / רכיבים / כיו"ב כל הדברים האלה יקרים פיצוצים. אם נגיד הלך לך המנוע ואתה רוצה לתקן ואין לך כסף בינתיים אתה מושבת וממשיך לשלם על הרכב.
או לחילופין אתה יכול לשלם חופשי חודשי ארצי שנתי 3780₪ ואם יש לך הנחות אז אפילו חצי מזה + הבוס שלך אמור לממן לך את זה
ואתה יכול לטחון את כל הארץ הלוך ושוב כמה שתרצה ולישון תוך־כדי נסיעה.
אני לא עומד להכניס אותי לחובות. אם אני קונה זה רק בתנאי שיש לי את היכולת להחזיק אותו לבד. יש בהחלט רכבים זולים יותר מהמחיר שכתבת שהם בסדר גמור לשימוש שלי, אבל אתה צודק מבחינת ההוצאות.
למה אתה מתכוון שהיתרון הוא שופוני?
מניח שיש יותר זול מזה
האם וואו? זה איני יודע
ואם לא וואו אז צריך לקחת בחשבון שצריך להחליף א' ב' ג' ד' ה' ו'
ובשלב מסוים הרכב "מתעייף" ואין מה לעשות כל־כך חוץ מלהחליף
לעניות דעתי ביחס למשכורת שאתה מדבר עליה (בהנחה שאין לך שום הוצאות אחרות) זה נתח ענקי שנותן יתרון מועט מאוד על־פני תחבורה ציבורית ומוניות
זה לא בהכרח יכניס אותך לחובות אבל בשלב מסוים קלטתי שהרבה אנשים מסביבי מרוויחים כמוני או יותר (לרוב יותר) אבל המצב הכלכלי שלהם גרוע משמעותית ובסוף ה־פקטור תמיד היה הרכב
לגבי שופוני גם אין הכוונה כפשוטו כן יש לזה קצת יתרונות של ניידות אבל מעשית היתרון הוא זניח זה יותר פסיכולוגי
מעשית צריך לעמוד בפקקים, לחפש חנייה, לפעמים יש דו"חות (קורה לטובים ביותר), יש סיכוי נמוך אבל קורה לכולם בשלב מסוים להיתקע באמצע הדרך וגרר ובלגן
צא וחשב כמה יעלה לך להחליף את כל הנסיעות המיוחדות במוניות
נניח נסיעות רגילות כמו עבודה וחזור / נסיעות ארוכות בתחבורה ציבורית
אבל כל־מיני דברים של להסיע בחורה / לסחוב רהיטים / סתם לנסוע בעיר מונית יכולה לסגור את הפינה בקלות
נניח 10 נסיעות במונית בחודש 300₪-400₪ וכמה כבר בן־אדם יכול לנסוע במונית
אם אתה גר בפריפריה קיצונית (נניח לא יודע, איזה כפר ערבי נידח בצפון) יכול להיות שיש בזה משהו אבל גם אז איני יודע
אם אתה מרגיש ששוה לך להוציא על זה בסביבות 2000 ש"ח, זה תלוי ברמת חיים שאליה אתה מתרגל...
זמן זה פרמטר חשוב בחיים
בדיוק כמו שאנחנו מחזיקים מכונת כביסה. מייבש ומדיח.
גם רכב זה על אותו בסיס
שילוב של נוחות+חיסכון זמן
על מכונת כביסה מייבש ומדיח אתה לא עושה טסט, דלק, ביטוחים, חניונים, מוסכים, אחזקה, ריביות, לא דומה ולא קרוב.
בירושלים ובמרכז ובערים חרדיות לרוב עדיף לחיות בלי רכב, ביו"ש לרוב אין לך ברירה.
אבל זה על אותו משקל.
אומנם מחיר גבוה יותר, אבל זה כסף תמורת נוחות + זמן
ובאמת יש כאלה ששמים בחצר כזה
לי אישית אין חצר, אז אין לי את הדילמה הזאת
ויש סבירות גבוהה שאם היתה לי חצר הייתי שם שם בריכת אינטקס
אם השכר של מיודענו הוא נניח 50₪/שעה
וההוצאה על רכב זה נניח 2000₪ בחודש
אז הרכב צריך לחסוך לו 40 שעות בחודש מינימום כדי שזה ישתלם.
או משהו כזה.
לכן זה שיקול של עלות תועלת
במקרה שלו לדעתי זה לא כדאי
אבל יש כאלה שזה שווה להם
(ושווה זה לאו דווקא רק חיסכון כספי. כי רכב לא מביא בדרך כלל חיסכון כספי)
תמצא הרבה יותר חרדים מקרית ספר בלי רכב כי הם התרגלו לרמת חיים אחרת, ואין להם שום סיבה להוציא עוד הרבה כסף בשביל זה (וגם בשביל חופשה בחו"ל נגיד), כמובן זה כלול בנוחות ובזמן כדלעיל.
השאלה האם אתה חושב שזה מוצדק
יתרונות: נוחות
חסרונות: עלות
זה בגדול
עוד לפני שהרכב נסע מטר, כבר ירד לך סכום
תוסיף עלות שנתית של טסט
אתה כנראה תקנה רכב ישן אז מוסך
וכמובן דלק
אנחנו מחזיקים רכב, אבל אל תטעה- זה יקר מאוד.
ומוסיפה לגבי הביטוח- סביר שאין לך "היעדר תביעות" (אלא אם ההורים רשמו אותך בביטוח שלהם, או בחלק מהחברות מאפשרים לקבל היעדר תביעות על סמך ההורים אם היית נוהג ברכבם דרך קבע)
מה זה הדבר הזוועה הזה. אין לילה, ושבת נמתחת כ'כ...
לא מבינה למה בכלל עוברים לשעון קיץ
חוזרים מהעבודה יש זמן להסתובב בחוץ בשמש
מלא זמן להכנות שבת ומנוחה לפני
ים זמן לשיעורי תורה בשבת
ולעייפים סוף זמן ק"ש זז שעה קדימה
ואני מצליח להחזיק בלי שעון קיץ. כלומר, החיים שלי מתנהלים לפי שעון חורף כמו שהיו עד עכשיו. מגיע לעבודה בסביבות 9-9:30 במקום 8-8:30
אין מסגרות להעיר אליהן ילדים אז למי אכפת.
רק התפילה ב9 קצת מציק בשבת (באחרונה לא קמתי).
רק חבל שהמזג אוויר לא מבין את הרמז
אם כן אשמח לעזרה בפרטי
תודה מראש!