באמת קשה יותר להרגיש את חנוכה, הרבה בגלל שהוא רק איזה חצי שעה - שעה בערב, ולרוב אין אפילו חופש.
אני ממש מבינה אותך, ומרגישה לפעמים כמוך, וזאת אף על פי שאני לומדת במקום דתי, יש חופש וכו'.
תגידי מחר הלל, על הניסים (אוף! אני שכחתי...) ובעז"ה תרגישי עם זה טוב יותר. תאחלי לכולם חנוכה שמח, זה גם עוזר לאווירה.
כדאי ללמוד דברים לחנוכה, זה ממש מוסיף! (לדוג', נתיבות החסידות לחנוכה, נתיבות שלום, הרב קרליבך, ויש עוד הרבה מאמרים.) אולי אפילו תצליחי ללכת לשמוע שיעורים לכבוד חנוכה.
את גם יכולה להכין (לבשל) משהו מיוחד וטעים לכבוד חנוכה (לא חייבים לביבות וסופגניות, אפשר סתם להכין או לקנות משהו מפנק...)
ומשהו קטן - (מקווה שהצלחתי לכתוב מספיק ברור...)
אומרים שאת ימי החנוכה קבעו לשנה האחרת - לא קבעו שזה יהיה לדורות כבר באותה השנה שבה קרה הנס, אלא רק שנה אחר כך (סליחה שאני לא זוכרת ציטוט, נראה לי הרמב"ם).
מדוע???
אלא, שכשיש חג לדורות זה אומר שכל שנה בזמן הזה יורד שפע ואור מיוחד המתאים לזמן ולחג זה. וכך בחנוכה -חכמים ראו בשנה השנייה לנס, שיורד שפע מיוחד.
מכאן, שבחנוכה (כמו בכל הזמנים והחגים המיוחדים) יורד אור ושפע מיוחד לעולם.
ועכשיו ראיתי עוד משהו בקשר לזה מרבי לוי יצחק מברדיצ'ב: שלכן לא קבעו ימים טובים על כל מיני ניסים שקרו לעם היהודי במהלך ההיסטוריה, בגלל שדווקא בימים שקבעו לחג יורדת הארה מיוחדת לעולם הזה בכל שנה ושנה, וזה "שעשה ניסים... בימים ההם בזמן הזה". (מתוך נתיבות החסידות לחנוכה. מומלץ!)
אז בעז"ה שנזכה לכל ההשפעות וההארות והטוב שיורדים לעולם! להרגיש אותם, לשמוח בהם, ולהשאירם אצלנו.
חנוכה שמח ומאיר לך ולכל בית ישראל!