המושגים של ביות (חלקי, מלא, גמיש...) שונים מבית חולים לבית חולים, כלומר מה שנקרא כאן "ביות מלא" זה לא בדיוק מה שנקרא כאן "ביות מלא" וכן הלאה. לכן כדאי אולי לעזוב הגדרות, ולברר מה המצב בפועל בבתי החולים שאת מתעניינת בהם. יש בית חולים שמאפשר להיות עם התינוק כמה שרוצים ולשים אותו בתינוקייה כשרוצים, יש בית חולים שמחייב לבחור - או שאת במחלקה עם תינוקייה ואז התינוק איתך רק חלק מהזמן או שאת במחלקה של ביות ואז התינוק איתך כל הזמן, יש בית חולים שהתינוק יכול להיות איתך כל היום אבל לא בלילה, יש בית חולים שהתינוק יכול להיות בלילה בתנאי שגם השכנה לחדר מסכימה, ועוד ועוד. הדרך לברר היא (א) לשאול בבית החולים עצמו (אפשר פשוט להרים טלפון/לשלוח אימייל), (ב) לשאול את מי שילדה שם לאחרונה.
אני מרגישה קצת לא בנוח עם מה שפירטתי, כי בעצם כל זה לא אמור להיות ככה. כל בתי החולים בארץ קיבלו הנחיה ממשרד הבריאות לקיים ביות מלא, לרווחת התינוק. כך שאם מישהי רוצה להשאיר את התינוק צמוד אליה יש לה זכות מלאה לעשת את זה בכל בית חולים בארץ, ואני יודעת על לא מעט נשים שעמדו על זכותן, אפילו שלכאורה זה לא בנהלים של בית החולים. אני אישית הייתי מעדיפה ללכת מראש למקום שבראש שלי, ולכן הייתי כן מבררת מה הנהלים של בית החולים.