שמעתי מהמון אנשים שלעשן ג'וינט של גראס מידי פעם עוזר להרגיע את מערכת העצבים,יש לי חבר שמעשן והוא טוען שזה מאוד מרגיע אותו מכל מיני הרגשות של דכדוך וייאוש.
חשבתי על משהו שעשוי לשפר את הדכאוןרן22
לא כל כך מדוייק- לאכזבתך....נפש חיה
- ייתכן שכתבת את ההודעה כדי לספק "מילתא דבדיחותא" ואז זה בסדר
אם לא- כדאי לרדת מהר מהעץ!
סמים- נותנים תחושת טובה של אופוריה .... ושמחה.... ושהכל טוב כזה, סבבה.....
עד שהיא מתפוגגת
ואז כל הבאסה מתחילה לעלות....וה' ישמור. יוצא שיותר מבאס ומסבך את העסק להיות אחרי הג'וינט מאשר הרבה הרבה לפניו. וזה עוד בלי קשר לסכנה הבריאותית החמורה מאד מאד !!! שהמעשן לוקח על עצמו- ועל סביבתו [אם הוא נמצא ליד לא מעשנים ו"מקטר" בנוכחותם]
לשמחה אמיתית אפשר להגיע באמצעות תפילה, תפילה, תפילה ואמונה אמונה אמונה....! רבש"ע לא "נותן אגוזים למי שאין לו שיניים" וכשפונים אליו- הוא אבא רחמן!! ואוהב!!! הוא עונה ועוזר! כי קרוב ה' לכל קוראיו...
בכל אופן לא מומלץ בכלל!! בכלל!!
מה משמח אותך? דיסקים? שירים? טיול בארץ? שחייה? כדורגל?---- לך על מה שנותן סיפוק ושמחה אמיתית! לא כזו מזוייפת !
בהצלחה.
אני עושה את זה וזה בכלל לא עוזר לי..רן22
הכוונתה לתפילה והתבודדות![]()
לא יודע אולי לשים קצת פס על כולם כמו שאנשים שמים עלי..הכוונה שאני כבר לא אעשה את אותם הדברים שאני עושה כרגע כמו רוחניות וכו..כי אם לא יוצא לי מזה כלום ואני אדרבה סובל יותר ואנשים אומרים לי ומעירים לי "אתה עושה את זה לעצמך" "אתה מפונק" "אתה רשע" "אתה לא משקיע מספיק בלימוד ותפילה" וכו....אז אני מבין שאם אני רק סובל רוב הזמן אז עדיף לי לשים פס על כל העולם ואשתו ולעשות מה בראש שלי![]()
כמה דברים-נפש חיה
1. קודם כל- זה שאתה מודע לבעייה ועושה מאמצים להיפטר ממנה- זה כבר חצי דרך לפתרון- יישר כח ! יישר כח!
דבר שני- בדרך כלל כשאדם רוצה להתחזק ברוחניות והוא מראה את זה בפועל (כגון- תפילה, התבודדות, התחזקות במצוות...)
[כמוך למשל- ויפה על ההתחלה החשובה הזו!] היצר הרע רואה שיש לו פוטנציאל גדול -שאם הוא יכשיל אותו הוא [היצר] יגרוף את כל הנקודות לטובתו [כביכול]. זה אומר- ככל שהפוטנציאל היהודי שבך גבוה יותר
[קוראים לזה גם "נשמה גבוהה" אאל"ט] ככה הרצונות הנמוכים והתאוות - הצד ה"שלילי" שבך מתגבר יותר. החכמה היא לא להיכנע ליצר ולגחמותיו אלא לתת לו כזה "נוק אאוט" שהוא לא ירוץ- אלא יברח!! לחפש לו פוטנציאל אחר- כי הוא כבר לא עובד אצלך! לכן מה שכתבת "אולי לשים פס על העולם... שאני לא יעשה את אותם הדברים שאני עושה כרגע"- ההפך הגמור! "ולא יבוש מפני המלעיזים" - זה לא המלצה. זה בדיוק המצב הזה! יכול להיות שזה עכשיו הניסיון מה' ית' לראות עד כמה אתה אוהב אותו וכמה אתה מוכן להשקיע בשבילו??? אתה צריך לדעתי לשים פס על העולם ולעשות מה שבראש שלך- אבל בחיובי- תפילה והתבודדות מעומק עומק עומק הלב!!!
2. זה יישמע מטורף- אבל- אנחנו מאמינים בכל סיפור רע-שהכל הכל הכל טוב בסיפור הזה!!! יכול להיות מאוד [והאמונה משחקת פה תפקיד מאוד מאוד חשוב!] בטח אתה תוהה לעצמך "מה לכל הרוחות טוב פה? רע לי ומר לי מאד! אז זהו שבתוך כל החושך והמרירות, יש גרעין של טובה וברכה עצומה מה' יתברך! ממש מתנה!
שדווקא בגלל שאתה מרגיש בקאנטים - נראה שיש לך מפה רצון עז מאוד לעלות. [בסלנג זה נקרא "לשאוף למעלה"- אבל בחיובי....
] ולעלות גבוה כל כך- שתוכל להשיג דברים עצומים בעבודת ה' שלך- שאגב גם עכשיו היא יקרה וחשובה ואהובה מאוד אצל השם יתברך!!!
![]()
אם תרצה באישי . בהצלחה רבה!
אחי אני סובל מבעיות נפש כבר 11 שנים..רן22
ובקשר לתפילה והתבודדות אז אני כבר כמעט 5 שנים משתדל ולא מעכשיו...אני שוקל ברצינות להתחיל לעשן עשב כי אני ממש בדכאון חזק.
זה משקף את מה שאני מרגיש:רן22
פנייה לעזרה חיצונית- בא בחשבון?נפש חיה
א. תפילה והתבודדות- שכוייעך! חשוב מאוד מאוד!
ב. בעיות נפש- לא בתחום שלי... מומלץ בחום לפנות ל"חברים מקשיבים" יש להם יותר כלים ממני.
ג. עשב- לא יועיל לשיפור- הוא רק יקשה על המצב. כמו שכתבתי בתגובה הקודמת ^ זה סיוט שקשה לצאת ממנו אחר כך! מאוד מאוד לא מומלץ!
ד. אם כבר אז [בעיקרון "אחותי" יהיה יותר מתאים...
] - הצלחה בהמשך.
סבבה! עדיפות לניגונים כשרים כמובן....נפש חיה
קודם כל לוקחים אקמול-להרגעה. בהמשך- חושבים לעומק איך ניתן לטפל טיפול שורש
כזה שימעיט וישכיח את הבעייה ונזקיה....
בהצלחה רבה!
אני מכיר מישהו שהיה איתי בטיפולרן22
כמה דבריםנפש חיה
(ובזה הדיון תם מבחינתי) לאור מה שקראתי עד עתה:
1. התגובה שצירפת לסרטון "אני מרחם עליו" מראה לדיתי שאכפת לך ממצבך ואתה יודע שכל ענייני הסמים וכו' זה שטויות, ניסיון לברוח ממציאות אבל יוצרים עם זה מציאות עגומה שבעתיים, לכן אתה מתלבט אם להיכנס לכלכ ה"ברוך"הזה שאולי יעזור במשהו למצבך הנפשי [ולא בטוח שזה אכן כך). אם אתה יודע את ההשלכות המסוכנות של זה, למה להתקרב?? זה לא ייפתור כלום - לפחות ברמה העקרונית!
2. בעניין התגובה השנייה [תיארת מישהוא שהתאבד...] - באמת מקרה קשה ולא נעים. במיוחד לא כשהאדם הזה מוכר...
עושה רושם שאתה אדם המודע למצבו ורוצה באמת לצאת מהבוץ הזה. עצם הידיעה והרצון הזה- זה כבר חשוב מאוד מאוד לקראת הדרך החוצה! לכן- אין לי פתרון חוץ מעזרה חיצונית שזה לא קשור אליי. יש היום הרבה רבנים ואנשי מקצוע [פסיכולוגים, יועצים וכד' ] מהמגזר הדתי שיכולים לעזור . וכדאי לפנות אליהם.
[שוב, מבחינתי תם הדיון בעניין זה- לא שהנושא לא חשוב, אלא שאין בידי אמצעים רציניים לעזרה ממשית. פנייה לאנשים הנכונים עשוייה להועיל הרבה יותר מעצות באינטרנט שספק אם הן מגיעות מאנשים יר"ש....] הרבה הצלחה וברכת ה'! ![]()
![]()
אני הפסקתי לקחת את התרופה שהייתי לוקחרן22
אומנם אני מרגיש כמו סמרטוט ריצפה בגלל שהפסקתי לקחת את זה,אבל גם ככה זה לא עזר לי..אז כנראה שאני מרגיש ממש רע עכשיו בגלל שהפסקתי את התרופות בבת אחת על דעת עצמי.אני בודק אופציות של תכשירים טבעיים שיכולים לעזור רק שאני לא יודע מה.
לא הכי טוב לישון ולגמור עניין? כי זה ממש סבל נוראי לחוות את כל הדכאונות הייאוש והתשישות הזאת.
מה יהיהרן22
ואין מה לעשות הכל מתפורר עשרה חודשים דכאון ועוד לא מתעורר.
יש בפרחי באך תרופות טבעיות בזה.הלליש
קניתי ולריאן זה לא עוזר..רן22
לא קונים.זה לא אמור לעזור.הולכים לטיפול בפרחי באך.הללישאחרונה
אחי היקרנתל'ה
אני לא רוצה להשמע רע,
אבל לא יודע למה, יש לי הרגשה שאתה סתם מחרטט פה ואתה משועמם!
חפש לך פורום אחר......
הדבר שהכי עוזר (לי לפחות)יהודי קטן
צא החוצה למקום שלא שומעים\רואים בו מכוניות,רעש,אורות,אנשים וכו' תשכב על הדשא, תסתכל על השמיים ותחשוב על המקום שהקב"ה נתן לך ותנסה למצוא את הדברים הטובים בכל...
הילולת רבנו הקדושאשר ברא
באיזה איזור בארץ?ברגוע
ירושליםאשר ברא
תבדקי על "חוט של חסד"שלג דאשתקד
לא רוצה שום קשר לברלנדאשר ברא
התכוונתי לומרשלג דאשתקדאחרונה
געגועצאצא
וואי אני לא מאמין שאני לא באומן...
יש בי רצון מטורף להיות שם עכשיו
ישר כוח על הזכות להיות בארץ ישראלפשוט אני..
שתזכה שרבנו יזמין אותך אליו בקרוב ממש!אשר בראאחרונה
אומן ראש השנההרשפון הנודד
מי כבר סגר כרטיס ומי עוד עובד על זה?
סבסוד נסיעה לאומן בפעם הראשונהMza
מחפשת שיעורים בליקוטי מוהר"ןרק להידבק בצדיק
היי
אני מחפשת סדרת שיעורים בליקוטי מוהרן שמסודרת לפי הסדר של התורות שאפשר לשמוע אותם וללמוד איתם את הס"ק
אם מישהו מכיר רב שיש לו שיעורים אני אשמח לשמוע..
תודה!
ממליץ לקנות דיסק אונקי שיעורים של הרב טייכנרמבקש אמונה
אני קניתי לא מזמן, עולה 180 שקל, ולדעתי, שווה כל שקל! על כל ליקוטי מוהר"ן מסודר, וגם על חגים.
מסביר הכל ממש יפה וברור ומוריד את הכל למעשה
אני גם חיפשתי שיעורים על הספר מהאינטרנט ולא מצאתי, עד שגיליתי את זה באתר "ברסלב נייעס"
יש שם שיעורים שלו לשמיעה ישירה אבל לא הכל. את יכולה לשמוע ולשפוט אם זה מתאים לך
להלן קישור שיש בו גם שיעור וגם פרטים על הדיסק אונקי
תורה ה' תניינא 'תִּקְעוּ אֱמוּנָה': שיעור מפי הגר"ש טייכנר #01 |♪ » ברסלב נייעס
תודה!רק להידבק בצדיק
השיערים הולכים גם לפי הסדר של התורות?
כן. הכל מסודר שם בתיקיותמבקש אמונהאחרונה
אשמח לשמוע מכם על הסיפור הנלצע
לפני שאשלח אגיד מה שאלתי ובקשתי.
1 - אשמח לפירוש לסיפור. מה הנמשל?
2- שאלה שתופיע בסוף הסיפור .
וֹד שָׁמַעְתִּי מֵהָאִישׁ הַנַּ"ל שֶׁשָּׁמַע בְּשֵׁם רַבֵּנוּ הַקָּדוֹשׁ שֶׁסִּפֵּר מָשָׁל לְעִנְיַן מַה שֶּׁצְּרִיכִין לְדַבֵּר עִם אֲנָשִׁים בְּיִרְאַת שָׁמַיִם וְזֶהוּ. פַּעַם אַחַת הָיָה גְּבִיר גָּדוֹל שֶׁהָיוּ לוֹ כַּמָּה אֲלָפִים וּרְבָבוֹת. עָשָׂה הֶעָשִׁיר הַנַּ"ל פְּקֻדָּה וְאָמַר כָּל מִי שֶׁצָּרִיךְ לִלְווֹת מָעוֹת יָבוֹא אֶצְלוֹ וְהוּא יַלְוֵהוּ מִסְּתָמָא הָיוּ עַל זֶה בַּעֲלָנִים [קוֹפְצִים] הַרְבֵּה וּבָאוּ אֶצְלוֹ אֲנָשִׁים הַרְבֵּה וְלָווּ אֶצְלוֹ מָעוֹת. וְהַגְּבִיר הַנַּ"ל הָיָה אֶצְלוֹ פִּנְקָס עַל כָּל הַנַּ"ל. פַּעַם אַחַת לָקַח הַפִּנְקָס בְּיָדוֹ וְהִתְחִיל לְעַיֵּן בּוֹ וְרָאָה שֶׁהוֹצִיא הַרְבֵּה מָעוֹת מְאד עַל עֵסֶק הַהַלְוָאוֹת וְאֵין אִישׁ שָׁם עַל לֵב שֶׁיָּבוֹא לְהַחֲזִיר וְלִפְרעַ לוֹ מַה שֶּׁלָּוָה מִמֶּנּוּ. מִסְּתָמָא חָרָה לוֹ עַל זֶה, וְהָיָה לוֹ עַגְמַת נֶפֶשׁ. בְּתוֹךְ הַלּוֹוִים הַנַּ"ל הָיָה אִישׁ אֶחָד שֶׁלָּוָה גַּם כֵּן אֵצֶל הַגְּבִיר וְאִבֵּד וְהִפְסִיד הַמָּעוֹת בְּאֵיזֶה מַשָּׂא וּמַתָּן עַד שֶׁלּא הָיָה לוֹ מִמָּה לִפְרעַ חוֹבוֹ וְהָיוּ לוֹ יִסּוּרִים גְּדוֹלִים מִזֶּה. הַיְנוּ שֶׁהָאִישׁ הַנַּ"ל הָיָה לוֹ יִסּוּרִים גְּדוֹלִים מִזֶּה שֶׁאֵין לוֹ לִפְרעַ חוֹבוֹ. וְהִתְיַשֵּׁב הָאִישׁ הַנַּ"ל בְּדַעְתּוֹ, שֶׁעַל כָּל פָּנִים צָרִיךְ לְהִתְרָאוֹת פָּנִים עִם הַגְּבִיר וּלְסַפֵּר לוֹ כָּל לִבּוֹ, בַּאֲשֶׁר שֶׁהוּא אָנוּס בְּדָבָר וְכוּ'. וּבָא אֵצֶל הַגְּבִיר וְהִתְחִיל לְסַפֵּר לְפָנָיו לִבּוֹ בַּאֲשֶׁר שֶׁאֵיךְ שֶׁקִּבֵּל אֶצְלוֹ מָעוֹת בְּהַלְוָאָה וְהִגִּיעַ זְמַן פֵּרָעוֹן וְאֵין לוֹ מִמָּה לְשַׁלֵּם כִּי הִפְסִיד הַמָּעוֹת וְאֵינוֹ יוֹדֵעַ כְּלָל לָשִׁית עֵצוֹת בְּנַפְשׁוֹ מַה לַּעֲשׂוֹת בָּזֶה. וְעָנָה הַגְּבִיר וְאָמַר לוֹ מָה אִכְפַּת לִי הַמָּעוֹת הַמַּגִּיעַ אֶצְלְךָ כִּי מַה נֶּחְשָׁב אֶצְלִי סַךְ קָטָן כָּזֶה שֶׁאַתָּה חַיָּב לִי כְּשֶׁתְּסַלֵּק אוֹ לְהֶפֶךְ נֶגֶד סַךְ הַכּוֹלֵל מֵהַהַלְוָאוֹת אֲשֶׁר עוֹלֶה לַאֲלָפִים וְלִרְבָבוֹת. עַל כֵּן רְצוֹנִי שֶׁתֵּלֵךְ אֵצֶל כָּל הַלּוֹוִים שֶׁלִּי וְתִתְבַּע אוֹתָם וְתַזְכִּיר אוֹתָם שֶׁהֵם חַיָּבִים לִי כָּל כָּךְ מָעוֹת וְלָמָה אֵין מְסַלְּקִין לִי. וַאֲפִילּוּ אִם לא יִפְרְעוּ וִיסַלְּקוּ אֶת הַכּל רַק כָּל אֶחָד יִתֵּן וִיסַלֵּק מְעַט מֵחוֹבוֹ גַּם כֵּן יַעֲלֶה אֲלָפִים פְּעָמִים כְּמוֹ סַךְ כָּל הַחוֹב וְהַלְוָאָה שֶׁלְּךָ. וְהַנִּמְשָׁל מוּבָן מִמֵּילָא וְהָבֵן
אשמח להבין , מה בכך ש1,000,000 שח למשל הם הרבה יותר מהחוב שלי שהוא על סך 300 שח? סוף סוף את החוב שלי לא שילמתי.. וכמובן מה זה אומר ברוחניות?
שכוייח...
אומןאשר ברא
אף פעם לא הייתי אצל רבנו.
ולפני התשובה הייתי בחוץ לארץ..
קשה לי לחשוב על לצאת מהארץ (בכללי) עכשיו אחרי כבר כמה שנים טובים שנהיה לי חיבור חד משמעי עם ארץ ישראל.
ובכל זאת אומרים לי שאצל רבנו זה משהו אחר.
האם זה ממש משהו אחר יותר מלהיות אצל הרשב"י?
כי לרשב"י לקח 17 שנים להזמין אותי בפעם הראשונה ועוד שנתיים בפעם השנייה.
רעיונות? מחשבות? הגיגים?
תודה!