![]()
![]()
טיפים לשינה טובה רבותיי!!!דג זהב
כדורי שינה!רחלקה
תוכלי לפרט יותר את הבעיה?נפשי תערוג
האם הבעיה שקשה לו להרדם או שהוא מתעורר באמצע הלילה?
1. אם קשה לו להרדם בלילה,
שינסה ללכת לישון ממש מאוחר לילה אחד, לאחר מכן לקום מוקדם.
ולמשוך את היום (לא לישון בכלל) ולמחרת לישון בשעה מוקדמת יחסית.
2. אם הוא מתעורר באמצע הלילה:
האם זה קורה משלפוחית שתן מלאה- שינסה לא לשתות בכמה שעות שלפני השינה
האם זה קורה סתם כך- אני ממליץ ללכת לרופא, יכול להיות שכדאי להבדק במעבדת שינה.
בכל מקרה, בניגוד לרחלקה, אני לא ממליץ כלל על כדורי שינה.
זה סוג של סם שמתמכרים אליו, ואז מאוד קשה להגמל להרדם בלי.
מה גם שאם הזמן צריך להעלות את המינון.
ובסך הכל, כדור שינה זה תרופה שמדכאת עצבים, כמו אקמול. זה לא מטפל בבעיה, אלא עוקף אותה.
עדיף לטפל בבעיה עצמה.
ובגלל שאנחנו נמצאים באתר דתי, כמה עצות של דתיים:
1. קריאת שמע שעל המיטה מועילה מאוד לשינה (גם לשמירה וגם לשינה טובה) כדאי להגיד את הנוסח המלא מסידור, זה לוקח 5 דקות.
2. מקובלני מרבותיי, שאם לאדם קשה להרדם, שיפתח ספר קודש (עדיף כזה שמצריך חשיבה, כמו גמרא, אבל כל אחד לפי מעלתו) כלשהו ויתחיל ללמוד (אפילו על המיטה עצמה) יצר הרע כבר ידאג מזה שהוא לומד וירדים אותו.
אם קשה לו להרדם ..אני7
אז הוא תמיד יכול לשתות חלב חם או לעשות איזה ריצה ..
מניסיון לישון מאוחר בלילה לא בטוח יעזור...p&y
לא פעם ולא פעמיים הלכתי לישון מאוד מאוחר- בשעות הקטנות של הלילה ויום למחרת הרגשתי שאני עוד רגע קורסת מעייפות אבל היה מוקדם. משכתי כמה שיכלתי עד שהגיע שלב שהעייפות פגה והתעוררתי לחיים.. והתוצאה הייתה שהלכתי לישון מאוחר כדרכי ולא משנה כמה הייתי עייפה לפני.
לדעתי זה תלוי בעיקר אם זה בנאדם של בוקר או לילה. כי אם של בוקר יהיה יותר קל..
ומסכימה מאוד עם העצות. עוזר מאוד להירדם אלא אם כן נפלת על ספר מעניין 
כוס וויסקי והוא ישן כמו תינוק:)-משה ר-
טוב בתור מומחית לבעיות שינה...שרון כהן
1. ממש לא כדורי שינה! זה ממכר...
2. ממש לא ויסקי
... (אותו סיבה )
3. ריצה בדרך כלל מעירה...
4. ממולץ בחום כמה דברים:
א. מקלחת חמה זה מרדים... (לא סתם לילדים קטנים מקלחים אותם ואז הם הולכים לישון.. )
ב. בגילאים כאלה (14) אין סיבה לא לישון להפך הגוף שלהם עובד לכן הם צריכים לישון בלילה... לדעתי משהו מטריד את אח שלך...
אולי הלימודים?? אולי החברים??
משהו כאן הוא לוקח קשה... אולי זה משהו רציני יותר???
תחשבי שמשהו בטח קודח לו בשכל ולא נותן לו לישון... בדרך כלל מחשבות...
יש בפייסבוק קבוצה בשם "צריכים משו??"סטיגידיש
כנסי לשם. יש שם מלא אנשים ששורצים שם כל היום.
בטוחה שלמישהו מהם יהיה רעיון יעיל בשבילו.
ובד"כ אם בגיל הזה סובלים מבעיות שינה יש משהו שמפריע לו.. אז אולי כדאי לך לדבר איתו אם משהו מציק לו או שהוא לחוץ ממשהו...
או שאולי המזרון לא טוב. או הכרית...
אז ככה:דג זהב
א) אני כמעט בטוחה שמשהו מטריד אותו.
הוא ילד מהורהר, ויש לי תחושת בטן שיש דברים שאנחנו לא יודעים.
ב) הוא קצת כמו אבא שלי-גם לאבא שלי קשה להרדם לפעמים וגם הוא מתעורר ממחשבות וטרדות.
ג) אחי תמיד אומר שהוא לא אוהב אתה חדר שלו ואת המיטה שלו- החדר שלו קטנטן, והמיטה שלו היא מיטת קומבינה- מיטה שמיועדת לחדרים קטנטנים- היא ממוקמת גבוה מעל למלא מגירות, ועולים אליה ב-3 מדרגות. ואחי מעולם לא אהב את הסידור הזה, הוא מתעצל לעלות אליה והוא שנים טוען שהיא לא נוחה לו, ו90% מהלילות הוא ישן על הספה שלנו, שהיא ממש ממש נוחה.
האמת שאני שוקלת כבר הרבה זמן להציע לאמא שלי ללכת איתו למכון שינה. אבל מה הם כבר יגידו? לשלוח ואתו לפסיכולוג? לא נראה לי שהוא ישתף פעולה.
איזו אחות טובה!!כתמר יפרח
חשבת פעם ללמוד אחיות?? 
תדברי עם ההורים, תביעי את דאגתך, ואם הם יציעו פסיכולוג תציעי לנסות מעבדת שינה קודם..מה עם לדבר עם הבחור עצמו? לפי מתיקותך סביר שהוא ישמח לדבר על זה..
תמר את מותק! (=דג זהב
![]()
![]()
הנה לך התחלה של תשובה!!מאמע צאדיקה
![]()
![]()
מה מדיר שינה מעינינו?-משה ר-
רבים מאיתנו מפרשים נדודי שינה כמצוקה חריפה ובשל כך נוקטים במהלכים שונים שלכאורה אמורים לסייע ולפתור אותם, אך בפועל, רק מחמירים את הבעיה. "אלה פתרונות פלסטר" אומר ד"ר רובין ניימן, מומחה לשינה וחלומות, ומפרט את הדרכים בהן אנחנו גורמים לשנת הלילה להתדרדר מן הפח אל הפחת...
חשיפה לאור במהלך הלילה
בניסיון להירגע, אנחנו נוטים להתכרבל לפני שינה עם ספר או מול הטלוויזיה ונרדמים עם האור דולק. עד כמה שזה מרגיע, הרי שתאורה לילית או חשיפה אל אור במהלך הלילה, מעודדת ערות ומדכאת את פעילות המלטונין (הורמון החושך). רק בחדר חשוך הגוף מצליח לייצר מלאטונין, המיוצר ומופרש מבלוטת האיצטרובל במוח ומשפיע על תהליכים נוספים של הגוף כמו למשל: יצירת הורמון הגדילה, ויסות תהליכי ההזדקנות, השפעה על מחזורי הרבייה, שינויים בפיגמנטציה של העור ופעילות נוגדת סרטן. ההשפעה של המלאטונין מואטת באופן מיידי כאשר רשתיות העיניים נחשפות לאור, לכן חשוב להקפיד לישון בחלל חשוך ומוגף היטב.
יש פעמים שאנחנו פשוט לא מצליחים ללכת לישון. גונבים עוד כמה דקות חמקמקות בפעילויות ששומרות אותנו ערים או מפליגים במחשבות שלא נותנות לנו מנוחה. רק כאשר אנחנו מרפים, אנחנו מגלים כי השינה תמיד הייתה נוכחת מתחת לשכבת הערות. כדי להירדם, איננו צריכים לעשות שום מאמץ, רק להרפות את האחיזה מהערות.
משתמשים באלכוהול כמערכת הרדמה מלאכותית
רבים מאיתנו מאיצים במהלך היום ומרגישים שאיננו יכולים להאט ללא אלכוהול או חומרים מרגיעים אחרים. העניין הוא, שהם אולי משפיעים על הבלמים, אבל הם לא גורמים לנו להוריד את הרגל מדוושת הגז. כאשר האלכוהול עובר מטבוליזם, בדרך כלל בזמן השינה, הבלמים לפתע משתחררים ופתאום היקיצה מזדרזת. היו מודעים לקצב שלכם במהלך היום והתחילו להאט בהדרגה במהלך הצהריים והערב.
כתוצאה מפרסום מתוחכם ואגרסיבי, גלולות שינה הפכו לפיתרון אולטימטיבי עבור מי שסובל מנדודי שינה. הענין הוא שכדורי שינה לא ממש מקלים על השינה אלא מטשטשים את חווית השינה. אז במקום לסמם את עצמכם אל שינה מזויפת, נסו להבין עם עצמכם מה מדיר שינה מעיניכם.
שוכבים במיטה כששנתו נודדת
יש אמונה נפוצה לפיה כאשר אדם מנסה לישון ולא מצליח, מוטב לו שיישאר לשכב במיטה כדי שהגוף ינוח. בפועל, מהלך זה גורם על פי רוב לנדודי שינה מתונים. חשוב מאוד לערוך הפרדה - לכו לישון רק כאשר אתם מרגישים ישנוניים וקומו מהמיטה והרגעו כאשר אתם לא יכולים או לא רוצים יותר לישון.
יותר מדיי אנשים מאמינים כי שנת לילה מלווה בחלום היא אופציה נחותה של שינה. אך עליכם להבין כי חלום הוא שיקוף תודעה קריטי לבריאות הפיזית והנפשית שלנו. לכן, אל תלחמו בחלומות. אם אתם מרגישים מוצפים בהם, נסו לנהל יומן ולנתח את החלומות. השתדלו לא להיכנע לגישות פשטניות של פרשנות, נסו לרדת לעומק הדברים ולהבין מה ערכו של החלום.
צורכים תמריצים בצורה מוגזמת
קפאין, כמו משקאות אנרגיה ומזון גליקמי גבוה, משמשים כפיצוי על נפילת אנרגיה המתקשרת לשינה ירודה. אם תקפידו לישון כמו שצריך, לפחות 7 שעות כל לילה, מעגל האימה הזה יישבר. השתמשו בקפאין כדי להקל על הזרימה הטבעית של האנרגיה אך לא כדי לעקוף את הצורך בשינה.
בהייה בהקיץ במהלך היום, היא סימפטום נפוץ של נדודי שינה והיא יכולה להוביל לישנוניות. למרות שיש ראיות חזקות התומכות ביתרונות הנמנום, יש לקחת בחשבון שזה יכול להפחית את מידת הישנוניות בשעות הלילה ולשבש את המקצב היומי. אל תכנעו לישנוניות ארוכה במהלך היום, אם אתם חשים שאתם זקוקים ל-20 דקות של תנומה, אפשרו לעצמכם לקחת אותה, אך אל תהרסו את האיכות של שנת הלילה.
מתפנקים בסופי שבוע וחגים
חלק מהדברים שמלהיבים אותנו בסופי שבוע וחגים היא העובדה שאנו רואים בהם זמן פיצוי על שעות שינה אבודות. עד כמה שזה נשמע נפלא לישון הרבה ולהתעורר ביקיצה טבעית, דעו כי השלמת שעות שינה היא פתח ליצירת נדודי שינה בהמשך. זה עשוי לשבש את מקצב היממה ולגרום לשינה ירודה.
וואוו ^.. תני לאחיך לקרוא את זה..הוא יתעייף יפה
כתמר יפרח
אין על לחלום בהקיץ!
כתמר-את אחלה חמודה
hodaiad
עשית על זה דוקטורט או שהעתקת מויקיפדיה?אני7
זה משנה?העיקר זה נותן אחלה פיתרון ליתעיפות
לא(ה)לי
ברור שדוקטורט-משה ר-
![]()
![]()
תגיד לות-ה-י-ל-ה
שימרח שמן לבנדר על הרכות שליד העיניים, בעין השלישית(באמצע המצח) ובין החזה ממש טיפה בכל מקום וזה מרגיע ומרדים(מניסיון!)
לכל המגיבים החביבים-דג זהב
זה היה מעניין, שדרותי! רק שלהבא כדאי לתת קרדיט לכותב/מפרסם וכו'.
ותהילה- מניין, ננסה את זה אולי.
צדיקה- אני באמת מקווה שמתישהו אני אצליח להוציא ממנו את הסיבה לנדדוי השינה שלו. אין ספק, ילד בן 14 עם נדודי שנה זה לא דבר טוב.
שימי לב שכתבתי בתגובה השנייה שזה ממייל שקיבלתי-משה ר-
ולא כתוב מה המקור...
לא יודע אם כתבועדיאל
שיעשה ספורט מעייף (אם בלילה זה גורם לו לא להרדם שירוץ ביום)
שיעבוד בבניה ..אני7
אם יש לו נדודי שינה אחרי זה אז שילך דחוף למיון 
אחי מוסר תודה לכולם!דג זהבאחרונה
![]()
![]()
ערב שנה טובה וכו'. שאלה שמעניינת אותיעשב לימון
אנשים ונשים שעברו טראומה שקשורה לביטחון- פיגוע טרור או מלחמה או משהו כזה
אני יודעת שזה קצת אישי- פשוט תכתבו על חבר שלכם
איך זה נראה ונחווה מבפנים או מבחוץ
אחרי שנה, אחרי עשר שנים, אחרי עשרים ושלושים שנה?
אשמח לכל מידע או סיפור מקרה
בשורות טובות ושמחות 
ממליץ מאוד להיזהר עם חשיפה אינטימית במקום ציבוריארץ השוקולד
רוב האנשים פה בסדר, אבל לא כל ניק פה הוא טלית שכולה תכלת ותיזהרו מפירוט של דברי שיוכלו לנצל נגדכם.
ובנוסף, תזכרו שהפורום ציבורי וכל דבר שהכתב פה יכול להימצא על ידי גוגל כך שכל אדם יכול לפתוח ולקרוא.
כמובן. תודה על התזכורתעשב לימוןאחרונה
למה אנשים מגמגמים?בנות רבות עלי
הולך ברחוב, סבא חביב פונה אלי, מסמן לי עם היד להוריד את האוזניות, מחייך ואומר "המעלית לא עובדת" .. אוקי אדוני המעלית לא עובדת, איך זה קשור אלי?
אמרתי לו אוקי מה…
אחרי שניות ארוכות הוא מפנה אותי לקופסת קרטון, תעזור לי לעלות את זה? אני ואתה ניקח ביחד. אמרתי לו עזוב תן לי לראות אם זה כבד כמו שאתה אומר.. בדקתי , כבד אבל לא ברמה שאי אפשר להרים. קיצר מפה לשם נופל לי האסימון ש- לך תדע כמה קומות זה. נכנסנו לבנין הורדתי את הקופסה על המדרגה הראשונה , הוא: אמרתי לך שזה כבד בוא אני אעזור לך. נשמה , אני רק מכבה את האוזניות הכל טוב. המשכתי לאחר שהוא אמר שיש 4 קומות, לא אשקר שהתנשפתי כי אני לא בכושר, אבל משמיים זימנו מצווה לפני ראש השנה , כל השנה כלום. מדהים איך מזכים אדם משמיים לעזור פתאום, לא יודע, זה לא יכול להיות מקרה.
קיצור אנשים: דברו ותפסיקו לגמגם ולדבר בלחש. תודה
חחח …בנות רבות עלי
עכשיו עוד מישהי ביקשה עזרה. איזה שאלות יש לאנשים. באה לי אחת קצת מבוגרת, מדברת קצת חלש. אני: הינה עוד צרות. אני עם השיר באוזניות והיא מדברת כאילו אני שומע אותה . מכבה את האוזניות . "כן?" .. היא: אפשר לבקש בקשה? בטח נשמה מה תרצי? עד חצי המלכות. סתם לא באמת אמרתי לה ככה. קיצר היא מתיישבת לידי בספסל, איך אני מעבירה את כל הטקסט הזה לוואטסאפ? אני לוקח את הפלאפון שלה אומר לה הינה יש לך אופציות לבחור למי לשלוח. היא היתה בהלם מנסה להבין איך עשיתי את זה, נתתי נגיעה במסך לאחור, מסביר לה שיש מטוס נייר שהיא רק צריכה ללחוץ עליו ויש לה אופציות למי לשלוח. היא לא האמינה שהאופציה בכלל קיימת 😄
מצווה שניה.
אגב, למה לא פונה אלי מישהי חסודה לשם שינוי?בנות רבות עלי
סתם שאלה שעלתה לי הרגע.
טוב זה כבר קרה בשבת ויצאתי קצת טמבל אבל בסדר. לא נדבר על זה כרגע. מי שואל איפה זה עין גנים כשיש גם רחוב כזה וזה גם שכונה?! כן זה אני ששאלת אותו את זה בשבת היי 🙋🏼♂️
חחח מצחיק שאני מגיע לפה פעם ביובל עם סיפורים הזויים …
בודקים אותך. תעבור כמה שלבים במשחק ואז תגיע החסודהמבקש אמונה
🤡
חחח נראלי זה באמת ככהבנות רבות עלי
אשריך. באמת! שנה טובה!נחלת
תודה גם לך🙏🏻בנות רבות עליאחרונה
מי אשכנזי וער בגלל סליחות?זיויק
אני ספרדי וישן בסליחותבנות רבות עלי
אם אתה לא אשכנזי ולא מתפלל סליחות בכוונות עצומותפ.א.
אתה צריך שאלת רב האם יהיה מותר לך לאכול קטניות בפסח, שהרי ההבדל הגדול בין עדות המזרח ואשכנזים במספר לילות הסליחות בחודש אלול, זה לכפר על קטניות בפסח אצל עדות המזרח
יש רק בעיה אחת, אני כבר שנים לא אוכל קטניות בפסח😂בנות רבות עלי
אם כך, אתה יכול להמשיך לישון 🛌 בשקטפ.א.
ישן טוב יותר בבית כנסת מבמיטה?ארץ השוקולד
ברור זה כמה צעדים מהמקרר אתה קם בלילה מנשנשבנות רבות עלי
ארץ השוקולדאחרונה
זה לא תלוי מה איכות האוכל שם או שאצל ספרדים לעומת אשכנזים יש אוכל טוב בטוח?
שנה טובה, ברוכה, שמחה, שלווה, לכולכם כולכם כולכם!!נחלת
אמן ואמן וגם לךארץ השוקולד
שנה של קיום משאלות לטובה לכל באי ובאות הפורום
אמן. גם לךנפשי תערוגאחרונה
יש משהו מאוד מוזרפשוט אני..
כאשר יש תחושת אבל על אדם שהלך לעולמו,
למרות שהוא לא קרוב משפחה,
ולא חבר קרוב,
ולא בוס,
אלא ''רק'' מנחה ומנטור.
מי שבהרבה מובנים הביאה אותי עד הלום,
ומי שמיליוני בני אדם חייבים לה את חייהם בלי שהם בכלל יודעים.
נוחי בשלום,
פרופסור עדה יונת.
וכן אני יודע שהיא הייתה שמאלנית קיצוניתפשוט אני..
אשמח אם זה לא יהיה הנושא כאן...
למה מוזר?משה
היה לך קשר איתה. הערכת אותה. עשית איתה דרך. הכי הגיוני בעולם.
מתוך 14 הזוכים הישראלים בפרס נובלאריק מהדרום
היא האשה היחידה, גם בזה היא היתה פורצת דרך לשבור את תקרת הזכוכית.
יהי זכרה ברוך.
איזו תקרת זכוכית?shaulreznik
לוועדת פרס נובל מאז מארי קירי אין שום תקרת זכוכית
נכון עקרוניתאריק מהדרום
בפועל היתה רק אחת
היה את רוזלינד פרנקלין שהיו נותנים לה אםקעלעברימבאראחרונה
לא היו גונבים ממנה את הגילוי
יש כאן אוהדי קבוצת כדורגל/כדורסל לשאלה בפרטי?צע
חיילי גבעתיאריק מהדרום
אמר לו פפוס מי הביאך לכאן אמר ליה אשריך רבי עקיבא שנתפסת על דברי תורה אוי לו לפפוס שנתפס על דברים בטלים
ממשזיויק
לא מכבים אש עם דלק!Nachman Wilhelmאחרונה
מעגל דמים ללא קץ או עוצמת נצח: התודעה היהודית שתכריע את האויב
החרות הפצועה של מדינת ישראל, המנסה לבנות את ביתה הלאומי ללא זיקה עמוקה לשורשיה ולקודש, גובה מאיתנו מחיר דמים יומיומי וכואב. אנו מוצאים את עצמנו במרדף אינסופי של "כיבוי שריפות" מול פני רוע משתנים: פעם אלו בלוני תבערה ועפיפונים המכלים את שדותינו, פעם נחילים של כטב"מים ורחפני נפץ המאיימים על ערינו, ופעם מטחי רקטות, מנהרות ופיגועי טרור מגוונים. אנו ניצבים מול מציאות שבה אין לנו רגע של שקט; מציאות שבה אנו לא מפסיקים לכבות דליקות פיזיות וביטחוניות, מבלי לראות את האופק או את הקץ.
בכל פעם שאנו גוברים על איום אחד, מיד צומח איום אחר במקומו. הניסיונות לפתור את הבעיה בכלים טקטיים, טכנולוגיים או צבאיים בלבד דומים לטיפול בסימפטום ולא במחלה עצמה. אנו משיגים שקט זמני, אך נכשלים פעם אחר פעם מלגמור את הסיפור עד הסוף ולעקור את האיום מן השורש — משום שהשורש האמיתי הוא רוחני במהותו.
אירועים אלו אינם יד המקרה. הטרור הבלתי פוסק, על כל סוגיו וטכנולוגיותיו, הוא תזכורת רוחנית וקיומית רבת עוצמה. האויבים מציקים לנו, אך מלמעלה מכוונים אותנו בניסי ניסים — באמצעות מסרים שמימיים שאין לנו ברירה אלא להקשיב להם — להבין שאיננו יכולים להסתמך על כוחנו ועוצם ידינו בלבד. המציאות דוחקת בנו לחזור "מלא על מלא" לשורשינו העוצמתיים, המוצקים והקדושים.
הטרור והלחימה האינסופית ייפסקו רק מכוח נחישותנו המוחצת, שתנבע מתוך זהות יהודית מבוררת. ברגע שנתחבר לשורש הנשמה המשותפת של עם ישראל, יתקיים בנו: "כל המקום אשר תדרך כף רגלכם בו לכם יהיה" (דברים יא). נחישותנו הרוחנית והמעשית תנפץ את אשליות האויב, כהבטחת התורה: "ונתתי שלום בארץ... ורדפתם את איביכם ונפלו לפניכם לחרב" (ויקרא כו). אז, מתוך עוצמה פנימית בלתי ניתנת לערעור, יסתיים מעגל כיבוי השריפות ויראו כולם את ניצחוננו המוחלט: "וראו כל עמי הארץ כי שם ה' נקרא עליך ויראו ממך" (דברים כח).ל