עבור חתונה של חברה
אני מעוניינת לתפור מין בד עגול ובתוכו חור שלתוכו נכנסת הכלה
על הבד מפזרים קונפטי ורוקדים איתו.
האם מישהי יודעת כמה מטר בד צריך ואיך תופרים את זה.
תודה
עבור חתונה של חברה
אני מעוניינת לתפור מין בד עגול ובתוכו חור שלתוכו נכנסת הכלה
על הבד מפזרים קונפטי ורוקדים איתו.
האם מישהי יודעת כמה מטר בד צריך ואיך תופרים את זה.
תודה
צריך כמות אדירה של בד
הייתי שוקלת אפילו לעשות את זה באל-בד
איך לתפור את זה זה פשוט - עיגול, ומכיוון שבטח תתקשי למצוא בד רחב מספיק אז מחלקים את העיגול לגיזרות.
זה גם יחסוך לך את החור באמצע.
לגבי כמה בד - זה הזמן לפתוח את מחברת ההמתמטיקה שלך ולהתחיל לחשב
מה צריך להיות ההקיף של החור באמצע? (בטח משהו כמו 120ס"מ, שזה קוטר 20, אבל תלוי גם בגודל של הכלה...)
איזה גודל את רוצה את הדבר הזה? מטר מהחור? שני מטר? זה משפיע על כמות הבד
בדים מגיעים בדר"כ ברוחב 1.5 או 2.4 או 3 תלוי איזה בד
ומאחר וזה לא ממש חשוב שזה יהיה ממש עגול את יכול ליישר את הקצוות, כך שבעצם כל גיזרה תהיה טרפז, ואז יהיה לך באמצע חור בצורת מתומן (או מצולע בעל 10, או 12 צלעות, או יותר מכך, תלוי לכמה חלקים תחלקי)
וגם הצורה החיצונית תהיה בצורה זהה
וכדאי גם להוסיף ידיות אחיזה מסביב - רצועת בד תפורה ללולאה
את מוכנה להסביר את עניין הקוטר אני תמיד מסתבכת בלהבין אותו .... תודה 
מבד סטן לבן. קנינו 12 מטר בד ועלה לנו 120 ש"ח (10 ש"ח למטר)
תפרנו בצורה דומה למה שיהודיה כתבה - עיגול מחולק לגזרות. אכן זה עלה לנו בלא מעט זמן של חישובים מתמטיים והרבה תפילות אח"כ כדי שיצא מוצלח.
יצא מדהים! קוטר החור שבאמצע מספיק ל2 אנשים (או 3 ממש בצפיפות) - למשל הכלה ואמא שלה, הכלה וחברה טובה וכו'... קוטר חיצוני כמדומני 4-5 מטר. נכנס בצורה טובה לרחבת ריקודים ממוצעת.
ב"ה בקצת יותר משנה שעברה מאז הבד הזה כיכב ביותר מ10 חתונות, כך שבחישוב כללי זה יוצא ממש לא יקר לכל חתונה.
אולי לאמא שלי יש עדיין את הנוסחא לזה...
ולא הבנתי את הנוסחה שהופכת היקף לקוטר
אם כי למעלה טעיתי - הקוטר של היקף 120 הוא בערך 40, 20 זה הרדיוס
היקף מעגל שווה לשני פיי כפול הרדיוס (אין לי מושג איך לכתוב במחשב את האות פיי)
פיי זה קצת יותר מ3, אז בקירוב הקוטר זה ההיקף חלקי 3, ואם רוצים מדויק, נא להשתמש במחשבון מ דעי - היקף חלקי פיי
תראו משהו חמוד שיסביר פאי =פינעמה ושירהi-unrolled-720.gif">http://he.wikipedia.org/wiki/%D7%A7%D7%95%D7%91%D7%A5
i-unrolled-720.gif
.קירוב מקובל של
כמספר עשרוני הוא 3.14. זה פי!
זה היקף מעגל
נעמה ושירהאחרונהאם יש טיפים נוספים אשמח לקבל
אני לא תופרת בד"כ
כשאת תופרת דבר כזה, לפחות לפי דעתי הוא לא חייב להיות ברגמת גימור סוף, אלא אם כן הכוונה היא להשתמש בו לחתונות נוספות
תקפידי לעשות מכפלת על כל השוליים של הבד, הכי טוב עם סרט אלכסון (קונים בחנות דיסקית)
בעצם, אולי לעיגול הפנימי תשתמשי בסרט אלכסון, לעיגול החיצוני תעשי מכפלת רגילה (שמקפלים את הבד פעמיים, תוך כדי תפירה על הקצה, או שתשאירי בלי מכפלת...
תחשבי היטב את כמות הבד שאת צריכה. אפשר להכין גיזרה מוקטנת מנייר (נגיד מוקטנת פי 10) של כל החתיכות, כדי לראות כמה בדיוק בדיוק יהיה צריך, לפי כל רוחב בד
תחשבי טוב מה הגדלים שאת צריכה
איכפת לך שיהיה לזה צד עליון וצד תחתון? אם לא מדובר בעבודת תפירה ממש פשוטה, רק מייגעת (כי זה מטרים על גבי מטרים של תפירה). מצמידים שתי חתיכות בד, צד ימין לצד ימין, ותופרים ס"מ מהקצה (ולא לשכוח להשאיר את הס"מ הזה מראש, כשגוזים את הבד)
ודברים שכאלו, אני מציעה לתפור קודם את כל החתיכות שתים שתים, ואז לחבר שתי זוגות ל4 וכו, עד שכל החתיכות מחוברות ביחד ואז סוגרים את העיגול כשתופרים קצה אחד לשני
רק לשים לב שתמיד הצד היפה של הבד (צד ימין) אם יש כזה יהיה לאותו כיוון, ושכל התפרים הם לאותו כיוון, כי אם צריך להתחיל לפרום תפרים זה באסה
אחרי זה עושים גימור עם סרט אלכסון על העיגול הפנימי והחיצוני (תבקשי בחנות שיסבירו לך איך משתמשים בו, ואם הם לא מוכנים, תקני בחנות שכן יסכימו להסביר לך)
אם את לא מנוסה בתפירה אולי תוותרי על ידיות אחיזה, ואז סכ"ה מדובר בתפירה שהיא באמת בסיסית ופשוטה, שאפילו לא מחייבת דיוק גדול בתפירה (כן, בדבר כזה אם התפר יהיה קצת עקום אף אחד לא ישים לב)
תכיני המון, אבל המון סבלנות לתפירה של המכפלת מסביב, כי זה הולך להיות עסק מייגע ביותר. כשאני תופרת חצאית של 6 מטר בתחתית נמאס לי הרבה לפני הסוף עד שאני מסיימת את המכפלת בתחתית, ופה מדובר על משהו כמו 30 מטר אם הבנתי נכון (נגיד 5 מטר לכל כיוון, זה קוטר 10, וכ30 מטר היקף) רק המחשבה על מכפלת לדבר כזה מעוררת בי חלחלה... בטח עם עושים אותה עם סרט אלכסון שמצריך 2 תפרים
אם השימוש הוא חד פעמי, אפשר לקנות בד דק. אם התוכניות הן לעשות בזה שימוש רב פעמי, כדאי לקנות בד חזק שיחזיק לאורך זמן.
ואם יש לך עוד שאלות, בבקשה
בהצלחה
נעמה ושירהתבררי אם יש לך חברה שיש לה אוברלוק ופשוט שתעביר לך בעיגול ובמעגל ( העיגול הפנימי והחיצוני.)
ידיות אחיזה אפשר לעשות עם סרט כותנה רחב 2-2.5 ס"מ ומה שישאר לך זה לחבר אותם למעגל0החלק החיצוני)
אם הייתי צריכה לעשות את זה הייתי מצרפת כל 2 בדים ורק אח"כ עושה עליהם זיגזג וחוסכת את הזיגזג בחצי מהחיבורים.
בהצלחה
מזל טוב
יות לפני שאת קונה את הבד..
אם את מתכננת משהו פשוט וחד פעמי- באמת שווה מאל-בד
אם לא- כדאי לברר מראש שזה לא בד שדורש גיהוץ או משהו (כמו כותנה) כי זה עלול להיות מייגע, ואם אין לך חברה עם אוברלוק- במקום מכפלת אני ממליצה לעשות תפר זיגזג בקצה (כי מכפלת בכזה סדר גודל זה בגדר עינוי).
לקחת בחשבון שאולי כדאי בחיבורים בין כל חלקי הגיזרה לעשות או זיגזג על התוספת תפר (הסנטימטר שיהודיה כתבה להוסיף) או עוד תפר אפילו, כי סביר שבמהלך החתונה מישהי תמשוך חזק מידי ו... חבל שהעבודה תיהרס...
בהצלחה
קנינו בד סטן 12*1.5 מ'.
חילקנו ל6. מכל 2 מטר גזרנו שני משולשים שעמדו הפוכים זה לזה (ראש לזנב) - הכי גדולים שאפשר לעשות מ2 מטר. זה לא היה ממש משולשים כי עשינו חור די גדול באמצע (כמו שכבר כתבתי - מרווח ל2 אנשים וצפוף ממש לשלושה..)
תפרנו בין החתיכות בישר ואז בזיג-זג ומבחוץ מכפלת... ו-כן, זה היה מטורף בהחלט. נדמה לי שהחיצוני יצא משהו כמו 16 מטר, לא זוכרת כמה הפנימי, וכמובן שגם בין המשולשים (12)יש לא מעט לתפור.
אבל זה כ"כ כ"כ יפה ומשמח ופשוט שווה את ההשקעה.
אם לא מובן אני אנסה לשאול אותה שוב או אולי למדוד את הגזרות
מישהו\י יודעים איך לסרוג ירמונקא (כיפת ברסלב)\ איפה אפשר ללמוד לסרוג את הכיפה הזאת?
אם יש למישהו סרטוני הסבר וכד' אני אשמח.
תודה.
סורגות נשים צדיקות בתולדות אהרון בגאולה.
אני מתקשה להאמין שצילמו סרטון הסבר.
יש חנות ברסלב במאה שערים תוכל לשאול שם.
בדרך כלל סורגות נשים מבוגרות מירושלים
אולי את יכולה פשוט לברר בחנות מי סורגת ולבקש ללמוד.
(הכיפה נקראת יארמולקא)
כמעט בטוחה שבגלל שזו עבודת יד
הן נמכרות בדלפק אצל המוכרים/ות שם.
אישית כיפות כאלה לא חושבת שמצוי ללמוד חופשי לסרוג, כי זאת לא סריגה רגילה.
אני אישית לפני או קצת אחרי החתונה קניתי לבעלי משם כיפה כזו.
לײַד השול במאה שערים יש חנות.
שמעתי אפשר עם 3 חוטים או 2, אבל איך סורגים עם 3 חוטים תוך כדי? מה הדרך? אשמח ממש לעזרה
תודה
זה הסוד
ולסרוג עוד מקטע של פטנט.
(השתלטתי על הפורום בערך 🙉)
מחיר א: עלות החומרים + 30 שקל לשעה שהושקעה
מחיר ב: עלות החומרים כפול 4
מחיר ג: ממוצע בין שני המחירים, מחיר א + מחיר ב חלקי 2
השווי את מחיר ג למחקר השוק - כמה בערך כיפה כזו עולה והתאימי בהתאם
מקור: איך לתמחר עבודת היד?
נ.ב. חשוב: לא עוסקת במכירת דברים שלי באופן כללי
תגל הארץאחרונהדרושים לעבודה בהזנת נתונים והזנת תוכן (קלדנות) מהבית❗
(ללא השקעה) וללא ניסיון!
ניתן להגיע לסכומים של 3000-11,800₪ בחודש!! בזמנכם הפנוי במהלך היום! לקבלת פרטים וליצירת קשר איתי
👇👇👇 ניתן לשלוח לנו הודעה בוואטספ 050-6158874 נטע👇
זמינות מיידית!
כמה אתן לוקחות על כיפה?
חוט דק?עבה?
לא סגורה על כמה לוקחים🙃