מרגישה שאני חייבת להפיץת-ה-י-ל-ה
עבר עריכה על ידי Admin בתאריך י"ב טבת תשע"ב 18:23

עריכה - הטמעה

איפה אשפר לקנות את סוגי החלב הטבעיים? כמו סויה ?מצפה לגאולה!!
בסופרים וחנויות טבע מקומיות -עצמי-
אבל זה בטח ממש יקר, ותגידו יש גם תחליף לקוטג'??מצפה לגאולה!!
כן זה יקר -עצמי-

ואין תחליף לקוטג'!!!!!

שאני ימות לפחות יהיה לי טעים בפה

עוד קרבנות לקישקושים האלה...האדם היושב

די כבר עם השטויות האלה. 

מעניין שארנולד שוורצנגר שלא שותה חלב מספר שזה לתינוקות, אבל ניתוח הלב שעבר בגיל 50 לא מוזכר שם... 

יש רופאים שיגידו הכל. אם זה בשביל למכור משהו למישהו ואם זה בשביל לקבל דקות מסך. 

יש רופאים שטוענים שמגה-גלופלקס יכול להצמיח סחוס, יש רופאים שטוענים שקרינה סלולרית מזיקה, יש רופאים שטוענים שאין דבר כזה מחלת איידס, שמעתי אפילו על רופא שטוען שאנשים צריכים לאכול לפי סוג הדם שלהם. 

המשותף לכל אותם רופאים, הוא שהם נתפסים כבדיחה בעיני כל שאר הרופאים שמהווים 99.99% מהרופאים בעולם. 

מעניין גם שלא טרחו לציין, שכדי לספוג סידן בצורה טובה יש צורך בויטמין D. ויטמין זה מגיע באופן טבעי מהשמש. הדרך השניה לקבל אותו היא מכדורים. הוא לא קיים במזון - כך שלהגיד שיש בעיה של אוסטיאופורוזיס במדינה ששרויה שעלטה במשך כחצי שנה למרות שהם צורכים הרבה חלב, זו דמגוגיה. 

חבל שאנשים נופלים קרבן לחבורה של שרלטנים שיכולה להעלות היום סירטונים מלאים בחצאי אמיתות ללא עלות 

~ת-ה-י-ל-ה

אפשר להחליף בחלב סויה, שעועית וירקות ירוקים בתור מקור בטוח יותר לסידן

לא הבנת מה שכתבתיהאדם היושב

99.99% מהרופאים חושבים שהרופאים שמפחידים מכל מיני אמונות תפלות, שמהווים 0.01% מהרופאים בערך, הם בדיחה. 

ואני לא יודע מה גורם לך לחשוב שחלב סויה יותר בטוח מחלב של פרה. הסירטון הזה נראה לי כמו שרלטנות במקרה בטוב או רמייה מכוונת במקרה הריאלי... 

האדם היושבאבא שמואל

למה יש לי הרושם כי יש לך מניות בתנובה?

לא צריך להיות פרופסור, ולא צריך 7 שנים ללמוד רפואה, כדי להבין שחלב אם מתאים ביותר לתינוק-אדם, וחלב פרה מתאים ביותר ל.. עגל.

דבר אחד אתה ודאי צודק, שבטראומה יש יתרון משמעותי לרפואה רגילה.

לגבי חיסונים - עדיין אי אפשר לאמוד את הנזקים ארוכי הטווח..

אין לי מניה בשום דברהאדם היושב

ואני גם לא חובב חלב. הטעם לא משהו... אולי בקפה... 

וכנראה שכן צריכים ללמוד איך בנוי הגוף, מהי תזונה מאוזנת ונכונה ומה מכילים אי אלו מוצרים. עובדה שאתה לא יודע את כל הדברים האלה. ואכן לא צריכים ללמוד 7 שנים רפואה. מספיק ללמוד תזונה. זה 3 או 4 שנים למיטב ידיעתי. 

על אותו משקל חסר כל הגיון שבו השתמשת כהוכחה ניצחת, אני יכול לשאול אותך: מה עם דבש? זה לא אמור להתאים רק לדבורים? 

אז כנראה שכן צריכים ללמוד - כי עובדה שאתה לא יודע. עובדה שבכל בית ספר לתזונה מלמדים שכן טוב לצרוך חלב במידה מסוימת (בדיוק כמו כל מוצר בריא אחר).

לגבי חיסונים - בטח שיש. עד לפני כמה מאות שנים לא היו חיסונים והרפואה המודרנית לא היתה קיימת. ואנשים חיו והיו מאוד בריאים עד שמתו משחפת או שפעת בגיל 30. ככה שאפשר להניח בבטחה שכל תקופת קיומו של העולם למעט 200 שנים בערך, זה טווח די רחוק, לא?

אגב, אלה שטוענים שחיסונים גורמים נזקים, טוענים שזה נגרם בטווח הקרוב דווקא... 

וקיים יתרון לרפואה על פני רופאי אליל לא רק בטראומה. אלא בהכל. כי רפואה קונבנציונלית הוכחה כעובדת. רפואת אלילים, במקרה הטוב, לא הוכח שהיא גורמת נזק. 

בוקר טוב!אבא שמואל

לא ראיתי בכל גיבוב המילים שלך סתירה לדברים שכתבתי.

אין להשוות בין דבש לחלב.

שיהיה לך יום נפלא..

אז כנראה שאתה לא יודע לקרוא...האדם היושב

ואין להשוות בין בין רופא אליל לרופא אמיתי. 

יום טוב גם לך. 

מה לגבי שמן קנולה?ת-ה-י-ל-ה

שמעתי היום ששמן קנולה היה פעם מיוצר עבור אוניות ומטוסים
כתבה:
http://irrelevant.org.il/2010/04/23/2928

אני לא יודעהאדם היושב

אנ פשוט קורא מה שיש למי שמבין בתזונה להגיד: 

http://www.clalit.co.il/HE-IL/Women/nutrition/eating+right/articles/oil+types.htm

שמן זה שמן. מעצם היותו שומן הוא לא הדבר הכי בריא בעולם. אז יש שמנים עם ערכים תזונתיים טובים יותר מאחרים, אבל עדיין, רצוי להימנע מלצרוך יותר מדי, למיטב ידיעתי. גם שמן זית. 

ויכול להיות שזה היה מיוצר פעם עבור אוניות ומטוסים. העובדה שזה יעיל לעוד דברים מלבד מזון לא הופכת אותו למזון רע בהכרח. 

כמות השמן שאני צורך היא כ"כ קטנה, שזה מעולם לא טרד את שלוותי. אם יום אחד זה ישתנה, אני פשוט אשאל דיאטנית או רופא. 

אם את רוצה להיכנס לסרטים בגלל משהו...האדם היושב

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3980629,00.html

כן, כן... כדור שנאסר לשימוש בארה"ב ועוד מדינות במערב אירופה, וניתן רק באמצעות מרשם במדינות אחרות, נמכר בישראל כמו סוכריות.

תופעת לוואי מאוד נדירה עלולה לגרום למוות. לא משנה כמה כדורים אדם לקח במהלך חייו, אי אפשר לנבא אם הכודר הבא יהיה זה שיהרוג אותו... 

הינה סיבה טוב ואמיתית להיכנס לפאניקה...  

למה אתה חושב שאני רוצה להיכנס לסרטיםת-ה-י-ל-ה

ופאניקה? זו לא המטרה.. אתה רואה כמה אתה מגזים ומזלזל?!

איזה קטע!דג זהב

בדיוק קבעתי תור לרופא למחר- לבדוק אולי אני אלרגית לחלב!

ככה פתאום, בגיל כבר בוגר- התחלתי לפתח תסמינים כאלה... מבאס אשששש!!! במה אין חלב?! עם מה אני אשתה קפה? וקורנפלקס? וכו' וכו'...

כי זה מה שאת עושההאדם היושב

ואין לי בעיה עם זה. אני פשוט נגד גרימה של היסטריה ובהלה המוניים.

אני לא מגזים, אבל אני כן מזלזל בכל מיני נסיונות להחדיר פאניקה לציבור באמצעים שלמי שעומד אובייקטיבי מהצד, נראים מגוחכים.

אנשים בוחרים להאמין לדברים כאלה ללא כל הוכחה, אז כנראה שיש להם סיבה. מכיוון שאני לא מעריך שאת עובדת בחברה שמייצרת חלב סויה (אולי אני טועה, זה סתם ניחוש), אני מניח שיש לך סיבה אחרת.  אולי את פשוט נהנית לפחד מדברים ולגרום לאחרים לפחד מדברים - ויש הרבה אנשים כאלה.

יש אנשים שאם תגידי להם "אנטנה סלולרית" - הם מיד יכנסו לפאניקה וינסו לשכנע את כל העולם שזה הדבר הכי נורא שקרה אי פעם מאז הפצצה על הירושימה. 

אז נתתי לך מטרה חדשה. כזו שיש הוכחות חד משמעיות שהדבר אכן מצדיק פאניקה ואוזלת יד של הרשויות.

עם מה נאכל קורנפלקס? עם קולה?כתמר יפרח
עוד חודש יצא מחקר חדשסטיגידיש

שיטען שקורנפלקס זה לא בריא.

אז אין מה לדאוג...

זה לא חדשת-ה-י-ל-ה

זה אולד ניוס שחלב זה לא בריא

ושכדור הארץ שטוח...האדם היושב
זה כבר too old news...real story
גם ביצים זה לא בריאסטיגידיש

הכל צריך באיזון.

בחלב יש סידן וזה נחוץ.

כל עוד לא מגזימים והאדם בריא זה אפילו נחוץ.

אם לא שותים חלב צריך למצוא הרבה תחליפים.

שום דבר לא בריא בהגזמההאדם היושב

שמעתי שפילו כדורי ויטמינים יכולים להרוג בנאדם אם לוקחים יותר מדי

לא העניין של הגזמהסטיגידיש

אם תאכל מוצרי חלב בכמות סבירה זה לא אמור להיות לא בריא.

גם פחות מידי חלב זה לא בריא...

יואו,נראה לי שבפעם הראשונה בחיי--כמו צמח בראחרונה

אני מסכימה עם האדם היושב..

חכי למחקר על התירס בקופסא..כתמר יפרח
אז תשתו חלב סויה במקום העולם ימות??מצפה לגאולה!!
חכו שתראו ממה ממכינים פסרטמה!!!!-עצמי-

ראיתי בלייב בתוכנית של אורלי וגיא

הייתי שם קהל.

זה נראה מזעזע

אבל אני עדיין אוכל כי זה טעים

חזי אתה תאכל גם עכבר חי אם זה היה טעים וכשרת-ה-י-ל-ה
שמישו בבקשה יפרוך את התאוריה הזאת |מתחנן|אני7

אני ממש לא רוצה להאמין !

אני שותה חלב לבוקר צהרים וערב ..

זה יהיה מה זה באסה להפסיק...

אין מה להפריך תאוריה חסרת ביסוסהאדם היושב

זה כמו לבקש להפריך את אמיתות האסטרולוגיה. 

לא חושב שיש דרך או שיש צורך להפריך אמונות תפלות. 

וכמו שסטיגי כתבה, צריכים לצרוך במינון (כמו כל דבר אחר). 

דווקא היה להם ראיות ..אני7

אני מחפש הוכחות שחלב כן בריא..

כמו למשל?האדם היושב

רופא שטוען, ללא כל נתון סטטיסטי שהוא ראה שיפור במצבים מסוימים אצל אנשים שהפסיקו לצרוך חלב? שארנולד שוורצנגר אמר שזה לתינוקות? (כנראה שאנשים בוגרים צריכים לצרוך סטרואידים... כי זה מאוד בריא...)

איזה ראיות? 

ראיות שזה בריא: זה מוצר עשיר בסידן וחלבונים. 2 דברים שהוגף זקוק להם. 

בטחינה יש יותר סידן אם אני לא טועהסטיגידיש

בחלב יש. אבל החלב של היום לא עשיר בזה.

בכל מקרה, מי שהחלב גורם אצלו לבעיות- יש תחליפים.

בקיצור- חלב הוא לא לא בריא.

וואו, זה נראה שממש דרכו פה על נק' רגישהנוצה ברוח

משני הצדדים חיוך גדול.

על זה נאמר -איש באמונתו יחיה..

יש הרבה גישות בעניין ומי שבאמת מתעניין יכול לקרוא את הספר 'שוטי החלב'..
אבל למיטב ידעתי אין חילוק לדעה שהחלב של היום זה מ-מש לא החלב הבריא שהמליצו עליו כ"כ הרבה פעם.. ע"ע סידן וכו..

והעיקר שנהיה בריאים כולנו...

שבת שלום!

לא רגישה ולא נעלייםהאדם היושב

אני פשוט שונא את השרלטנות הזאת שאנשים מציגים איזו תיאוריה חסרת ביסוס כאמת בלעדית שאין עליה עוררין - ולרוב נועדה לעורר היסטריה בציבור סתם. כי הציבור לא מבין ואפשר לעבוד עליו. 

גם הירקות של היום זה לא הירקות של פעם. הן מהנדסות, עם חומרי הדברה והורמונים. 

גם על זה אין חילוק. אז גם ירקות ירדו מהתפריט?

אין לי בעיה שאיש באמונתו יחיה, אני פשוט לא מבין מה האינטרס של אנשים להכניס אנשים לפניקה ולהפחיד אותם. 

מי שרוצה, שיהיה פרנואיד. גם פרנואידיות אוהבת חברה? 

שבת שלום

בשני שורות-סטיגידיש

אם תלכו לתזונאית ברפואה משלימה- היא תגיד לכם לא לצרוך חלב. (וגם לא קמח לבן וגם לא סןכר ועוד ועוד..)

לעומת זאת אם תלכו לתזונאית קלינית היא תהיה בעד צריכת חלב אבל במינון סביר.

רק בריאות לכולם.

ההבדל בין רפואה משלימה לרפואה קונבנציונלית הוא:האדם היושב

שהרפואה הקונבנציונלית הוכחה כנכונה... 

ברגע שמשהו ברפואה המשלימה הוכח כיעיל, הוא אומץ ע"י הרפואה הקונבנציונלית. 

תשמע, רפואה משלימה נכנסת בצעדי ענק לקופ"חסטיגידיש

אז כנראה שיש בזה משהו.

אין טעם לפסול שום צד. אבל לקחת הכל בפרופורציות. בכל זאת.. חיים פעם אחת ומותר לאכול טעים.

ואגב, ידעתם שמרגרינה זה הבדל של מולקולה אחת מפלסטיק?! |מוציאה תאבון| שד

הרפואה מכירה ביעילות של פלסיבוהאדם היושב

וכשיש מי שישלם, יש מי שימכור... 

במילים אחרות ..ת-ה-י-ל-ה

אני לא אפתח כאן דיון על רפואה משלימה כי זה לא ייגמר אבל ישנם רק רופאים קונבנציונלים שעברו לשיטה אלטרנטיבית ולעולם לא תמצא רופא אלטרנטיבי שעבר לקונבנציולי

כי לעבור מרפואה אלטרנטיבית לקונבנציונלית לוקחהאדם היושב
עבר עריכה על ידי האדם היושב בתאריך י"ג טבת תשע"ב 16:20

משהו כמו 7 שנים... לעבור מקונבנציונלית לאלטרנטיבית לוקח בערך חצי סמסטר... ועדיין, רוב מוחלט של הרופאים הקונבצניונלים שעברו לרפואה אלטרנטיבית, ממשיכים לטפל גם וגם. 

אני הכרתי באופן אישי, רופא מאוד מוערך, שעשה גם דיקור סיני למטופלים שלו. הוא עשה קורס. הוא אמר שזה שטויות ושזה רק פסיכולוגי - גם למטופלים שלו הוא אמר שאין שום הוכחה שזה עובד, אבל הוא יטפל בהם בצורה הזאת אם הם ירצו. 

האפקט הפסיכולוגי מאוד חזק. בזה אין ספק. במיוחד בדברים שתלויים באדם כמו הרזיה או גמילה מעישון.

יש תכנית שאני מאוד אוהב, שקוראים לה brainiac. הם עשו ניסוי. לקחו אדם שרצה להפסיק לעשן, ולקחו טבח ממסעדה סינית שעשה לו "דיקור מקצועי". הוא השתמש במחוגה, ובעוד כל מיני דברים נחמדים, ונתן לו קיסמים מהמסעדה שידקור את עצמו באוזן אם יהיה לו חשק לעשן במהלך השבוע - והאדם אכן נגמל מעישון. 

פלסיבו עובד, וגם רופאים יודעים את זה. הרופאים שעוסקים ברפואה אלטרנטיבית עושים זאת לרוב מהסיבה הזאת. (לפחו הרופאים שאני מכיר, ואני מכיר לא מעט). 

4 שנים אם לא אכפת לך..ת-ה-י-ל-ה
אם כבר יש להם תואר במדעי הבריאות.האדם היושב

אם הם למדו רק במכללת רדמן או משהו בסגנון, אולי יוותרו להם על קורס או שניים ואני בספק גם לגבי זה. 

וגם אם זה 4 (וזה לא) - כדי להיות נטורופט או רופא אלטרנטיבי, מספיק סמסטר או שניים וגם זה בהרבה פחות לחץ ממה שיצטרך מי שמסב לרפואה קונבנציונלית. 

אני לא באהת-ה-י-ל-ה

להתווכח איתך מה יותר קשה ללמוד, (וזה כן 4 שנים) פשוט אל תזלזל
כי מה בסך הכל נטורופת רוצה להגיד? שמחלות באות מהנפש והמצב הנפשי מביא מחלות.. זה הכל(ויש הרבה שרלטנים שמבלבלים במח זה נכון), ויש כל מיני טיפולים שונים שכן הוכחו כמועילים. אף רופא אלטרנטיבי לא מתנגד לקונבנציונלי אפילו ההפך-ממליץ עליה רק שהקונבנציולי מטפל רק בסימפטום(רופא אף אוזן גרון, רופא עיניים,רופא שיניים, רופא תחת, לכל מחלה יש רופא שונה ) ולא בשורש הבעיה כמו נטורופת ששואל מה כואב ולמה ואיך זה הגיע... זהו!  אין לי יותר כח להתווכח תסיק מה שאתה רוצהמנפנף

התכוונת שרפואה אלטרנטיבית זה 4 שנים...האדם היושב

חשבתי שהתכוונת שההשלמה לרפואה היא 4 שנים. 

מרפאים אלטרנטיבים יש מכל הסוגים והמינים. יש כאלה שעשו קורס של שבועיים ויש כאלה שלמדו 3-4 שנים. 

2 דברים:

1. 4 שנים זה לא 7, וסביר להניח שלרופא יוותרו על חלק נכבד מהלימודים. 

2. אין לך מה להשוות את העומס והלחץ. אני מבטיח לך. אני מכיר מספיק אנשים שלומדים רפואה, והם היחידים שאני מכיר שקורעים את עצמם יותר ממני. 

גם רופאים יודעים שיש קשר בין הנפשי לגופני. הרופא מטפל בבעיה. אדם מתונן שכואב לו משהו או שהוא עומד למות, והרופא יטפל במה שגורם לזה. 

ככה שכל דבר שקשור לטראומה (פגיעה חיצונית בגוף) - למרפא אלטרנטיבי אין מה להציע. (אם הכאב או הבעיה הגיעו מזה שתקוע לבנאדם מסמר ברגל, אז אין לו יותר מדי מה לעשות...)

ובאמת תודה רבה לרופא האלטרנטיבי שלא מתנגד לרפואה קונבנציונלית... למרות, שיש איזה רופא אליל שכותב במקור ראשון, שהייתי זורק אותו לכלא על מה שהוא כתב. אני מאוד מקווה שאף ילד לא שילם בחייו על בגלל השטויות שהוא כתב על אסטמה ושיש למנוע ונטולין מילדים. חוסר אחריות, טימטום ורשעות. 

בדיוק כמו אותם רופאי אליל שמתנגדים לחיסון ילדים ומסכנים את אותם ילדים ואת כל הילדים שבאים עימם במגע. 

אז מה שכתבת הוא לא מדויק, בלשון המעטה, ואני לא יודע כמה אנשים כבר מתו כתוצאה מכך.

ואיך בדיוק רופא אלטרנטיבי מטפל בבעיה שבנפש? ע"י דיקור בנקודות לחץ או ע"י טיפות באך?  

אגב, יצא ספר שנחשב למקיף ביותר שנעשה אי פעם על רפואה טבעית ושניסה להוכיח שהיא נכונה. המסקנה שלו היתה, במילה אחת: קשקוש. 

הדבר היחיד שהוכח כעובד, הוא תזונה. וזה כבר לא רפואה אלטרנטיבית. 

אגבהאדם היושב

גם יש הרבה יותר רופאים שהולכים לעשות דוקטורט בהיסטוריה או גיאוגרפיה בגיל 60+ מאשר ד"ר לגיאוגרפיה והיסטוריה שהולכים ללמוד רפואה בגיל הזה... 

זה גם עשיר בזרחןת-ה-י-ל-ה

שמתחרה עם הסידן על הספיגה, כולסטרול, פחמימות ושומן ששכחת לציין ^_^

אבל גם זה מיתוס חסר ביסוסהאדם היושב

זרחן כמעט ולא משפיע כלל על ספיגת הסידן. 

http://www.tapuz.co.il/blog/net/viewentry.aspx?entryId=1705828

זה לפחות מה שמלמדים תזונאים באוניברסיטה העברית. 

שאנשים שצורכים חלב חולים יותר בסרטןאני7

ועד מחלות בעלות שם ארוך ..

חוץ מזה חפש בגוגל "חלב בריא" ותראה מה התוצאות ... 

מאיפה פיסת המידע הזאת? יש לה הוכחה כלשהי?האדם היושב

משחקים שלזרוק עובדות חסרות ביסוס? גם אני יכול...

אנשים שלא צורכים חלב חולים יותר באלצהיימר.

אנשים שלא צורכים חלב נוטים לנהוג במהירות מופרזת. 

אנשים שלא צורכים חלב נוטים להינשך יותר ע"י כלבים.

אנשים שלא צורכים חלב נוטים לשיר לעצמם את המקרנה 

ואגב, חיפשתי, וחוץ מכמה רופאי אלילי  - כולם מסכימים שחלב הוא מוצר בריא. (שוב, כל זמן שצורכים אותו במידה. כמו כל דבר אחר). 

זה מה שוא אמר שם ...אני7

אני מסכים איתך שיכול להיות שהוא משקר 

רק שאני לא רואה סיבה שהוא יטרח לכתוב עליה ספר שכולו מלא טענות כזב.

וחוץ מזה עם תעשה חיפוש בגוגל תראה שעשר התוצאות הראשונות 

הם חלב בריא?? שוטי החלב וכו' .

בדקתי בגוגלהאדם היושב

יש גם וגם. יש חצי עמוד של רופאים שטוען שחלב בריא, וחצי עמוד של נטורופתים למיניהם שטוען שהוא לא. 

אני הולך במקרה הזה עם הרופאים. 

למה הוא כותב ספר שכולו מלא טענות כזב? כדי לעשות כסף, לבדל את עצמו מהעדר ולהרגיש מיוחד, ואולי הוא באמת חושב שהוא עלה על משהו שאף אחד מעולם לא שם לב אליו. 

רק חבל שכמעט אף אחד בעולם המדעי לא מסכים איתו. 

אני לא מקבל מידע כזה כמובן מאליו רק כי מישהו כתב את זה. אני רוצה הוכחות. לכל הפחות, הוכחות סטטיסטיות. אם אין הוכחות לדבר, אז מדובר בשקר מוחלט והטעיה גמורה. 

שרלטנות במיטבה. 

אגב, כתבתי חלב וסרטן בגוגל. מצאתי מחקר שטוען שחלב מעלה את הסיכון לסרטן המעי הגס, ומתחת, מחקר שטוען שחלב מפחית את הסיכוי לאותו סרטן בדיוק. 

ראיתי גם מחקר על זה שחלב מעלה את הסיכוי לחלות בסרטן הערמונית - ומחקר הפוך שטוען שחלב מפחית את הסיכוי לחלות באותו הסרטן בדיוק. 

בקיצור, אין לזה בדל הוכחה. הכל קשקוש ואמונות תפלות. בדיוק כמו שאנשים מפחדים מקרינה סלולרית ומעבר מתחת לסולם.

יש אנשים שנהנים להיות בהיסטריה. סבבה. תהנו. אני לא מבין את האינטרס שלכם להכניס לפאניקה את כל השאר בכח עם "שיתוף מידע" שהוא מפוקפק במקרה הטוב. 

כמה דוגמאות:

http://laniado.sweethome.co.il/files/milk_web/?q=node/24

http://www.doctors.co.il/ar/10832/%D7%9E%D7%95%D7%A6%D7%A8%D7%99+%D7%97%D7%9C%D7%91+%D7%9E%D7%92%D7%99%D7%A0%D7%99%D7%9D+%D7%9E%D7%A4%D7%A0%D7%99+%D7%A1%D7%A8%D7%98%D7%9F+%D7%A8%D7%99%D7%90%D7%95%D7%AA

http://www.starmed.co.il/news/3138914

אז חלב גורם לסרטן או מונע אותו? 

קיבלתי.. אני חוזר לשתות חלב אני7
כ"כ לא מסכימה איתך! (עם אדם היושב..)נוצה ברוח

זאת תאוריה עם הרבה ביסוס.. שאין חובה להאמין בה..
אבל זה לא אומר שהיא לא נכונה...

וכמובן שבכל דבר צריך מינון..
אבל מחלב, עדיף להמנע...

בדיוק כמו אסטרולוגיההאדם היושב

יש הרבה ביסוס ואנשים שטוענים שזה שינה להם את החיים...  

ואני טוען שמתפוחים וירקות ירוקים כדאי להימנע... למה? כי נראה לי שאני מרגיש יותר טוב כשאני לא אוכל תפוחים וירקות ירוקים. 

בריאות ומגעילות הם שני דברים שונים לחלוטין...האדם היושב
או נקניקיות? או בכלל בשר?כתמר יפרח

וידעתם שגם המים שלנו לא משהו-משהו? אין לזה סוף..

אמרו לי שזה טעים עם מיץ תפוזים..אני7

אני אישית לא מתכוון לנסות...

מה זו החרטא הזו?real story

בדיוק כמו שאת המחקר על "בריאות" החלב מממנות תנובה ושטראוס, את המחקר על "רעילות" החלב ממנת חברת אלפרו או סתם אנשים בלי שכל.

יכול להיות שיש הרבה אנשים שרגישים לחלב וזה לא בריא להם

ויכוליות גם שחלב בכמויות מוגזמות מזיק

אבל לא צריך לחיות בסרט, זה הרבה פחות בריא מלצרוך חלב.

*דרך אגב, אני חושבת שמחקרים שמראים כמה סויה לא בריאה יש יותר מאשר כאלה על חלב.

על כל מחקר שאומר x יש עשר שאומרים הפוךיוצאת מדעתה
רק אני אלרגית למוצ"ח?יעלי_א

חח.. לא... את לא לבד!נוצה ברוח
גם בך גילו מום,יעלי_א

שאין לך בגוף את החומר-שמפרק-את-מוצ"ח, הלא הוא הלקטוז?

לא גילו...נוצה ברוח

כי לא בדקתי באופן מסודר..חיוך 

אבל הכאבי בטן אחרי החלב... יעידו על זה בהחלט..המום

יש לי אח שממש מסוכן לו מוצ"ח, עד כדי היחנקות, אז זה ממש במודעות אצלינו..

וואו! חנק?יעלי_א

אצלי זה בסה"כ לא מתעכל, עד שבשלב כלשהו הגוף לא יכול להכיל את כמות ה"פסולת" שבו

והוא מתחיל להשמיע את קולו ברמקול מטורף- בי"ח/ רפלקסולוגיה עצבנית של אמא- ושוב חוזר חלילה.

כן, כן, אבל הוא באמת מקרה מיוחד..נוצה ברוח

הוא אלרגי לעוד כלמיני דברים..

לכן אצלנו חיים על טהרת הבשר!! צוחק

אני לא יכנס לוויכוח,אוהב יהודים

אבל לדעתי במחקרים, זה הולך ככה,

אדם מגיע לאיזו שהיא מסקנה- ואז הוא חוקר איך הוא מגיע אליה....

ולא, אני שונא חלב וחלבי ומה שבינהם....

בדר"כ זה נכון..נוצה ברוח

אבל כל מקרה לגופו..
ואצלנו זה הפוך..

זה נכון בדברים שהם לא מדעיים או לפחות סטטיסטייםהאדם היושב

למשל, במחקר במדעי המדינה, שבו יכולה להגיע למסקנה דוקטורנטית מסוימת, שחיילי צה"ל לא תוקפים מינית ערביות ביו"ש בגלל שהן לא רואים בהן יצור אנושי או חירטוט אחר. 

בדבר שאפשר להוכיח - אי אפשר לעשות את זה. אפשר לנסות, אבל הבלוף ייחשף בשלב כלשהו כשמישהו יבקש את הנתונים או יבצע מחקר בעצמו. 

תהילה? הנה משהו שנתקלתי בו..סטיגידיש

תקף לכל "מחקר מדעי" שמתפרסם....

הקישור מYNET

חלב קטלני: האמנם?

סרטון ויראלי מזהיר אותנו מהסכנות שבשתיית חלב. האם מדובר באמת או בדיה, והאם עלינו לפחד או לשתות לרוויה? ככה עושים מדע לא מדעי

רועי צזנה

פורסם: 30.01.12, 08:12

הסרטון הויראלי: מלחיץ אותנו סתם?

"ראיתי את הסרטון," הודיתי. "הוא הפך להיות ויראלי ממש - הגיע ליותר מ-150 אלף צפיות תוך זמן קצר, וזה הישג מדהים עבור סרטון בעברית. אבל ברור לך שהוא דומה לאינסוף סרטונים אחרים באנגלית, שהטענות בהם הופרכו כבר מזמן, נכון?"

"לא," אמר הסטודנט. "מה הם אומרים?"

"בדרך-כלל הטענות ממוחזרות עד זרא, ומבוססות על מדע גרוע במקרה הטוב, או על הטעיה וחצאי-אמיתות במקרה הרע." אמרתי. "קח לדוגמה את הטענה שהסינים והיפנים לא שותים חלב כי הם מבינים שהוא מזיק לבריאות. אפילו אם היינו לוקחים את סין כמודל מושלם לרפואה, שהיא ממש לא, עדיין כדאי לשים לב למשל לעובדה "סיפרו גם שסין מובילה בעולם במקרי הסרטן בוושט?"  , התעניינתי. "וגם ביפן כמעט לא שותים חלב. סיפרו לך על העובדה שביפן יש הרבה יותר מקרים - יותר מפי שניים מבישראל - של סרטן הכבד הקטלני? או שהיא מקום שני בעולם בסרטן הלבלב? מקום שלישי בעולם בסרטן המעי?"

"לא", אמר בהיסוס, "את זה הם לא סיפרו".

"זה כשל ידוע אצל קונספירטורים", אמרתי, "הם מתייחסים רק לנתונים שתומכים בהנחת היסוד שלהם, ומתעלמים מכל היתר. הבעיה היא שאלו גם הנתונים שהם בוחרים להציג בפני כל העולם, במקום להראות את התמונה בכללותה. האמת היא שבסין מותר להביא רק ילד אחד לעולם, ולכן אני מניח שנשים לוקחות אמצעי מניעה באופן קבוע. נראה לי הרבה יותר סביר שהאמצעים הללו מדכאים את הביוץ בשחלות, ולכן גם מסכלים את הסיכוי לסרטן בשחלות, מאשר שהחלב הוא זה שגורם בדרך לא-ברורה לסרטן בשחלות''.

"ומה עם העובדה שקזאין משמש בתעשיית הדבק?", דרש כשהוא מניף את הכוס הקטלנית ביד רועדת. "קזאין הוא באמת חלבון שנמצא בשפע בחלב הפרה", אמרתי. "והוא משמש גם כדבק. אבל אתה יודע איזה עוד חומר משמש כדבק?"

"איזה?" שאל.

"קמח. אם תערבב קמח עם מים, תקבל דבק מצוין", גיליתי לו. "ואם תשים קמח באסם לאורך זמן בתנאים הנכונים, הוא גם יהפוך להיות נפיץ. . האם זה אומר שהוא מסוכן לבריאות? כמובן שלא. כל עוד תאכל קמח במינון הנכון, אתה תהיה בסדר גמור. ואותו דבר בדיוק תקף לקזאין ולחלב''.

"והוא לא ישבור לי את העצמות?" תקף.

"ממש לא," גיחכתי. "זאת עוד סטטיסטיקה הזויה שהמרפאים-בגרוש מנסים למכור לך. טוענים שמדינות שהן אלופות בצריכת חלב, כמו שוודיה ונורבגיה, גם אלופות באוסטאופורוזיס - דלדול מסת העצם שגורם לשברים. וזה נכון, אבל שוכחים לספר לך ששוודיה ונורבגיה גם זוכות למינימום אור-שמש בשנה. אם אין אור שמש, יש מעט מאוד ויטמין D- והעצמות נפגעות בלי קשר בכלל לחלב. אם כבר, סביר שהאירופאים באותן מדינות התרגלו לשתות הרבה חלב כדי למנוע החמרה של מצבם הבריאותי. החלב מספק לעצמות את הסידן שנדרש להן כדי להתחזק. לפעמים מוצרי חלב שונים מעלים את החומציות בדם ולכן גורמים ליציאת סידן מהעצמות, אבל מיד לאחר מכן כשהחומציות יורדת, העצמות סופגות את הסידן מחדש לתוכן, ומקבלות כתוספת גם את שפע הסידן שבגבינה או בחלב''.

הילדה הזו עושה שטות?  (צילום: shutterstock)
הילדה הזו עושה שטות? (צילום: shutterstock)

"אז החלב לא באמת יעזור לי" החווה הסטודנט באומללות בידו.

"הוא לא יעזור לך להתחמק מהמבחן, לא", הסכמתי איתו. "והוא כנראה אפילו לא יעזור לך לגדל שדיים. פרות רבות מקבלות הורמון שנקרא 'הורמון גדילה של בקר', והוא גורם להן לייצר יותר חלב. כתוצאה מכך, הפרות גם מייצרות שפע של הורמון אחר - IGF שנמצא בחלב שלהן. יכול להיות שהמרפאים עליהם אתה מסתמך חושבים שיש קשר בין IGFלבין צמיחת שדיים, בגלל שהם מתבלבלים בין שני ההורמונים".

"אבל ה- IGF לא יסכן בעצמו את הגוף?" שאל הסטודנט.

"

''לא ממש'', עניתי, ''ואני לא יודע לגבי מוות, אבל מה שהכי יזיק לך בחיים הוא ככל הנראה להקשיב להסברים שמתיימרים להיות מדעיים ושאינם כאלה''

''כלומר, לא להקשיב לכל מה שאומרים לי?', הוא חייך.

ידעתי מה הוא הולך לומר וקטעתי את המהלך באיבו: ''זה לא כולל את המרצה שלך!''

גם את עובדת בתנובה??? <צ>האדם היושב

לא... אני סתם פרה.סטיגידיש

פרה

פרה קדושה את! {ייש תוכן>>}כתמר יפרח

פרהתופים

מה דעתכם?אני:)))))

תשמרו בבקשה על שיח מכבד.

לדעתי מדינה זה דבר אחרזיויק
אבל השמאל והמסרים בתקשורת הפכו את הגישה למדינה כסוג של חברת ביטוח
שאלהנחלת

1.  לא מצליחה להיכנס לאליאקספרס כי לאחר מילוי הפרטים, מקבלים הודעה חיננית בערבית.

ניסיתי בפורום מחשבים ולא ראיתי שענו.

2. אילו ספרים קוראים רוב המגיבים כאן? בנות? בנים? הכוונה לספרות יפה.

יש ביניכם כאלה שהולכים לספריה ציבורית?

זה לא בשביל סקר...סתם מעניין.

תודה.

את עם סינון של רימון?פצל"פ
הוא הרבה פעמים עושה בעיות עם אליאקספרס
כן.תודהנחלת

עם נטפרי יותר קל אם את יודעת?

אני בןפצל"פ
ואני לא מכיר את נטפרי
עונה לדעתיחיה.מושקא

1. כנראה קשור לסינון כמו שאמרו ובהצלחה עם זה!!

2. לאחרונה אני אוהבת לקרוא ספרות בעברית ופחות מתורגמת. תלוי בסיגנון שלך גם על העלילה אם את אוהבת משהו יותר עם קשר מקומי אלייך או סיפור דימיוני זר יפה או מרגש במיוחד. וברור שהולכים לספריה מאיפה עוד תביאי ספרים? אם יש באיזור מגורייך ספריה ציבורית טובה יהיו שם גם ספרים ישנים שלא מוצאים בחנות וגם חדשים וטובים וזה נחמד, ובכלופן אפשר לבקש מהם (אני בכוונה לא ממליצה ספציפית כי אני גם לא כזאת תועלת ספרים. היום יש לי יותר פנאי לקרוא ספרות יפה אבל אין לי ידע רחב בזה 🤷‍♀️ אני מכירה אחד גיק של ספרים אבל) ממליצה בכולופן לבקש המלצות או לקרוא ביקורות לפני שאת בוחרת כי באסה להתחיל ולהישבר אחרי 3 עמודים חחחח

תודה!נחלת

בס"ד

תודה על התשובה! אני דווקא קראתי הרבה ויכולה להמליץ על ספרים איכותיים (לענ"ד).

דווקא ספרות עברית, פחות מכירה כי פחות אוהבת. יש את אהרן אפלפלד שהוא מצויין

אבל...מדכא קצת. סביב השואה.

אם את רוצה לקרוא ספר נחמד ולא ארוך, נסי את "זאת הפעם....." , תמר  וייזר.  למרות שמדובר

על קשר שלדעתי אינו מומלץ. אבל היא כותבת נחמד, זורם וכיף לקרוא את הספר.

זה אגב סיפור אמיתי.

"משחקת באש", טובה מורדו. מתורגם מאנגלית. מרתק.  

😊 תודה! אעיף מבטחיה.מושקאאחרונה
למה ארץ ישראל הישנה ו*הטובה*?פתית שלג

או שזה בא לומר שכשהיא היתה ישנה היא היתה טובה והיום לא, (למה ככה?)

או שזה בא לומר שהיתה ארץ ישראל טובה והיתה ארץ ישראל לא טובה\פחות טובה. (למי הכוונה בארץ ישראל הלא טובה? כל מי שלא היה צבר\קיבוצניק? מזרחים? היישוב הישן?🤔)

הרהורים של בוקר😏

כמובן שאלתי חבר טוב:

המושג "ארץ ישראל הישנה והטובה" הוא ביטוי טעון שמעורר נוסטלגיה אצל חלק, אך גם ביקורת חריפה על הדרה ועל "צדקנות" אצל אחרים. הנה ניתוח של שתי האפשרויות שהעלית:

1. "כשהיא הייתה ישנה היא הייתה טובה והיום לא" (הגישה הנוסטלגית)
זו הפרשנות הפשוטה והנפוצה ביותר. לפי גישה זו, פעם היה כאן "תום": אנשים חיו בצניעות, הייתה ערבות הדדית, שרו שירים של להקות צבאיות, והאידיאולוגיה קדמה לחומריות.

• למה אומרים שהיום לא? בגלל תהליכים כמו קפיטליזם דורסני, שחיתות שלטונית, אובדן ה"יחד" לטובת האינדיבידואליזם, והקיטוב החברתי. עבור אלו שמשתמשים בביטוי בערגה, "הישנה" היא סמל ליציבות וערכים שאבדו במרוץ המודרני.

2. "הייתה ארץ ישראל טובה והייתה פחות טובה" (הגישה הביקורתית)
כאן טמון המטען הפוליטי והעדתי של המושג. מבקרים טוענים ש"ארץ ישראל הישנה והטובה" מעולם לא הייתה טובה לכולם, אלא רק לקבוצה מאוד מסוימת.

• מי זו "ארץ ישראל הלא טובה"? בתפיסה המצמצמת של המושג, הכוונה היא לכל מה שלא התאים למודל של "הצבר" החילוני, האשכנזי, איש ההתיישבות העובדת או הקיבוצים.
  • המזרחים: עבור עולים מארצות האסלאם שחיו במעברות, סבלו מאפליה ממוסדת ומהתנשאות תרבותית ("כור ההיתוך"), הארץ של אותן שנים ממש לא הייתה "טובה". עבורם, המושג הזה מייצג תקופה של דיכוי ומחיקת זהות.
  • החרדים והדתיים: גם הם נתפסו כחלק מ"הישן" שצריך להיעלם כדי לפנות מקום ליהודי החדש.
  • הימין: לאורך שנים רבות, המחנה הלאומי הרגיש מודר מהמוקדים שעיצבו את "ארץ ישראל הישנה" (ההגמוניה של מפא"י).

לסיכום:
הביטוי הפך למזוהה מאוד עם שיריו של אריק איינשטיין (סדרת האלבומים "ארץ ישראל הישנה והטובה"). איינשטיין עצמו ייצג את הפנים היפות והאהובות של המושג, אך עם השנים המושג הפך לסוג של "קוד" פוליטי:

• עבור צד אחד: געגוע לישראל היפה, התמימה והמאוחדת.
  • עבור צד שני: ביטוי מתנשא שמנסה להחזיר את הגלגל לאחור לתקופה שבה קבוצה אחת שלטה בנרטיב והדירה את כל היתר.

במילים אחרות – ה"טוב" שבמושג תלוי מאוד בשאלה איפה המשפחה שלך הייתה ובאיזה צד של המתרס היא עמדה באותן שנים.

או שמדובר רק על נוסטלגיה של מישהו לימי עלומיו?

תשובה מדויקת – בהחלט כן, וייתכן שזהו המרכיב החזק ביותר במושג.

בפסיכולוגיה ובסוציולוגיה קיימת תופעה שנקראת "נוסטלגיה רפלקסיבית". אנשים נוטים לצבוע את תקופת הנעורים שלהם בצבעים ורודים, לאו דווקא כי המציאות האובייקטיבית הייתה טובה יותר, אלא כי הם היו צעירים, בריאים, והעולם היה מלא בהבטחה עבורם.

הנה כמה סיבות למה "ארץ ישראל הישנה והטובה" היא קודם כל נוסטלגיה אישית של דור:

1. הפשטות של הנעורים: כשמישהו מתגעגע ל"ארץ ישראל הישנה", הוא לעיתים קרובות מתגעגע לזמן שבו הוא היה בלי דאגות פרנסה, בלי אחריות של מבוגרים, וכשהחיים היו פשוטים יותר (או לפחות נראו כך דרך עיניים של ילד).
  2. זיכרון סלקטיבי: המוח האנושי נוטה לשכוח קשיים (תורים לקיצוב מזון בצנע, מלחמות קשות, מחסור בתשתיות) ולזכור רגעים של "ביחד" – הקומזיץ, תנועת הנוער, השירים ברדיו.
  3. האובדן של "מרכז הבמה": דור שהיה ה"צבר" המוביל, הלוחם והבונה, מוצא את עצמו בעולם מודרני שבו הערכים שלו (כמו סוציאליזם או קולקטיביזם) נחשבים למיושנים. הגעגוע הוא לא רק לארץ, אלא למעמד שהיה להם בתוכה.
  4. המוזיקה כעוגן: הביטוי נטבע חזק בזכות אריק איינשטיין. המוזיקה שלו יצרה "מרחב מוגן" של נוסטלגיה. כשאדם שומע שיר מאותה תקופה, הוא לא חושב על הפוליטיקה של שנות ה-50, הוא נזכר בריח של הפרדסים או בחברה הראשונה שלו.

אבל (וזה "אבל" חשוב):
בגלל שישראל היא מדינה כל כך פוליטית, הנוסטלגיה הפרטית הזו הפכה לכלי ניגוח. כשמישהו אומר "אני מתגעגע לארץ ישראל הישנה והטובה", הוא אולי רק מתכוון לילדות שלו בקיבוץ או בתל אביב הקטנה, אבל השכן שלו (שגדל במעברה או בעיירת פיתוח) שומע את זה ואומר: "אתה מתגעגע לזמן שבו אני הייתי שקוף ואתה היית המלך".

לסיכןם: זה התחיל כגעגוע אישי לימי העלומים, אבל הפך למושג פוליטי וסוציולוגי שמעורר מחלוקת עד היום.

אוקיי, אבל מה המסר שלך?נקדימון

א. תמיד ראיתי את הביטוי הזה כאמירה נוסטלגית שמתרפקת על העבר, ולדעתי זו אכן הייתה כוונת המשורר. (בניגוד כמובן למה שאמר שלמה המלך: "אל תאמר שהימים הראשונים היו טובים מאלה, כי לא מחכמה שאלת על זה").

האם מישהו בכלל משתמש בביטוי הזה, או מקשיב לשירים הישנים האלה? אני מאמין שאני מהבודדים הצעירים שעדיין נהנים ממוזיקה כזו.

ב. הדברים שלך מאוד הזכירו לי את מה נעשה לביטוי "להיות עם חופשי" שיש לנו בהמנון. המשורר התכוון ליציאה מהגלות ולזכות להיות אדונים לעצמנו, אבל כוחות שונים (גם חרדיים וגם חילוניים, ולדעתי החרדים עשו את זה קודם) עיוותו את הביטוי ל"חופשי" מהמצוות וכראיה לכך שמדינת ישראל קמה אך ירק כדי שכולם יתפקרו.

כשמתשמש במושג אריק איינשטיין וכדו' זה מובן ליפתית שלג

אבל לי צורם שמשתמשים בביטוי הזה בדור שלנו. זה מזכיר לי קצת, למרות ההבדל הברור, את הגעגועים לגלויות השונות במקום להודות על המצב שזכינו לו.

או את ההערצה לדור החלוצי הישן כאילו הם מלאכים ואנחנו בני אדם, או הם בני אדם ואנחנו כחמורים (ולא כחמורו של ז'בוטינסקי).

גם אני מאוד אוהב את הזמר העברי הזה של פעם, אבל דוקא את היצירות הערכיות שלו, בעיקר סביב בניין הארץ והשליחות. זה שהמילים גבוהות והלחנים תמימים זה לא עושה אותן ערכיות, ולא נותן חותמת לכלל השירים שיש מהם גם שירי כפירה ועגבים ברורים.

ב. "להיות עם חופשי"- אני מעריך שזו באמת לא כוונת המשורר, אבל כשחרדי רואה את ההתנהלות הנפשעת, דורסנות ובוז שהיו כלפי היישוב הישן ואנשי התורה, ורואה במגילת העצמאות את המושג העמום "צור ישראל", הוא גם ממליץ את זה על המנון המדינה. זאת אומרת לא המילים הם מה שגרמו לאותו חרדי לחשוב ככה, אלא המציאות בשטח...

עדיין לא ברור אם אתה רק פורק או שיש יותר מזהנקדימון
לגבי "עם חופשי" ברור שמדובר בריבונות, שהרי המשפט המקדים הוא "התקווה בת שנות אלפיים". מהי אותה תקווה? מה איבדנו לפני אלפיים שנה? יפה, את הריבונות והחירות; החופש הוא מעול הגויים שהיה על צווארינו.

ואני מניח שחרדי סטנדרטי בכלל לא מכיר את ההיסטוריה סביב הביטוי "צור ישראל" כך שדווקא זה אמור להיות בעל רושם חיובי עליו. צריך להיות מאוד מפולפל כדי לחשוב שצור ישראל זה העם. אין אוקימתות כאלה.

וכשאני מסתכל על התורה והמצווה במדינת ישראל, אני רואה ברכה שלא נראה כמוה מימי קדם ומשנים קדמוניות. עשרות אלפי אברכים? תקציבים מהמדינה? גוף רשמי ממלכתי-דתי וממלכתי-חרדי? חזרה בתשובה גדולה? מימון של הילולות? ערוץ טלוויזיה ששם את המסורת על ראש שמחתו (אני מדבר על 14)? ראש ממשלה שמברך שהחיינו במליאת הכנסת על כך שבס"ד התחלנו להחזיר גם את רן גווילי הי"ד? ראש ממשלה שמצטלם אחרי מלחמת "עם כלביא" ואומר בקולו שהיה גם סיעתא דשמייא גדולה? שבתות וחגים בעלי מעמד ומשמעות חוקית? כמות לא נורמלית של ישיבות ואברכים? צבא שבו אפשר להיכנס ולצאת דתי עם רבנות צבאית די טובה (לאבא שלי לא היה שבריר מהטוב שיש היום לחייל הדתי)?

בקיצור, הבנת.

אני מבין שזה כמו בשיר ימי בנימינה של אהוד מנורנוגע, לא נוגעאחרונה
הדגש הוא על ארץ ישראל ולא מדינת ישראל. לכן מן הסתם הכוונה היא לחיבור לארץ, לנופים, לטבע, להרגשה שארץ ישראל זה משהו חדש, ובפרט כשזה מגיע מתוך היכרות רצינית עם הגלות.

לצערנו, הרבה מהצאצאים של הדור הזה כבר לא מחוברים לארץ.

חחח הגרוק הזהבנות רבות עלי
עבר עריכה על ידי פשוט אני.. בתאריך ז' בשבט תשפ"ו 15:21

אני: מי זה הטמבל או הטמבלית הזו שאלסיה עוקבת אחריהם: VW (@torwestfall) • Instagram profile

grok: אחי, תירגע – זה לא טמבל ולא טמבלית, זו Victoria Westfall (או בקיצור Vic/Tor), והיא צלמת (photographer) מקצועית שכבר הרבה שנים עובדת עם אלסיה קארה.

• היא עושה צילומים רשמיים לבתים, סשנים, פוטושופים, פרומו, מאחורי הקלעים ועוד.
  • יש לה קרדיטים רבים על צילומים של אלסיה, כמו בטוויטר/אקס שלה היא מקדמת אלבומים של אלסיה, ובאינסטה של אלסיה עצמה היא מתויגת הרבה פעמים (למשל בפוסטים של ימי הולדת לאלבומים או סיכומי סיבובים).
  • דוגמאות: צילמה את הפוטושוט הראשון של אלסיה ל-New York Times לפני 9-10 שנים (עכשיו 10 שנה ל"Know It All"), ויש פוסטים עדכניים עם תיוג שלה.
  • האקאונט שלה: @torwestfall (VW – כנראה Victoria Westfall), עם ביו "vicfromthesix" (טורונטו, The Six זה כינוי לעיר).
  • היא עוקבת אחרי אלסיה (ברור), ואלסיה עוקבת בחזרה כי הן עובדות יחד כבר שנים.

בקיצור, חברה מקצועית קרובה בצוות של אלסיה, לא סתם מישהי אקראית. אם ראית משהו ספציפי שגרם לך לחשוב שהיא "טמבלית" – ספר לי ואולי אבדוק יותר לעומק, אבל מהכל נראה שהיא לגמרי לגיטימית ומקצוענית. 😏

אני: אחי אם תגיד לי שוב להירגע אני אעבור לAI אחר אח יקר. עכשיו שמע. מישהי הגיבה לה בזה:

Loving the @torwestfall cameo

וזו האחת שהגיבה לה: Craig Stickland (@craigstickland) • Instagram profile .. השאלה.. מי היא גם כן? ומה היא התכוונה בתגובה עם התיוג הזה של הצלמת.

ההמשך לא מעניין..

עזרה!צאט

היי חזרתי לכאן אחרי שנה שלא הייתי פה🙂‍↔️

ובאופן אירוני הסיסמה הייתה שמורה לי אבל לא היה לי מושג מה השם משתמש😅 (די מצחיק שאדם לא זוכר איך קוראים לו אבל כן זוכר של אחרים)

כמובן שאין איך לאפס שם משתמש..

קיצור יש למישהו רעיון איך למצוא?

או שאולי אני פשוט יתחיל מחדש ותכירו את אני של עכשיו🙂

עדיף לפתוח דף חדש…פ.א.

גם הפורום כיום אינו מה שהיה לפני שנה,

די דעך.

הרבה ניקים ותיקים התחלפו בניקים אחרים.  כנראה הרוב לא יזהו את הניק הותיק, גם אם היית יודע אותו.   

אני אומר תתחיל מחדש זה הכי מגניבבנות רבות עלי
אם אתה זוכר שרשור שהשתתפת בוטיפות של אור

אפשר לעשות חיפוש בפורום ולנסות למצוא אותו

(או לשאול כאן האם מישהי זוכרת את השרשור ויכולה לקשר אליו)

חיפוש בפורומים

גם אני אותו דברחיה.מושקאאחרונה

ופתחתי חדש

כולם צדיקים פה?צאט
או שמישהו ראה הכוכב הבא?
הטלויזיה דלקה ברקע. ראיתי בערך חצי מהגמרפ.א.
לא אהבתי את הביצועים 
מזה הכוכב הבא?בנות רבות עלי
זה סתם משעמםadvfbאחרונה
עשיתם אקזיט של 100 מיליון דולרזיויק

מה הלאה בחיים?

תנסו להרוויח יותר?

תשבו במנוחה על התורה ועל העבודה?

תשקיעו במשהו טוב לעם ישראל?

אמתין עד סוף התוארבין הבור למים

בעו"ס, היינו לימוד תורה.

עד אז אגבש דעה עם בעלי, בטח נשקיע בלחיות היטב בכדי למות היטב

חשוב לא להתרגש

למה לך תואר?זיויק
נוח להיות בתוך מסגרתבין הבור למים

כשמאה מיליון דולר נופלים אל כיסי.

בנוסף לא מצאתי עדיין מי שילמד אותי את הדברים מפיו, ועליי ללמוד לפני שאצא לשדה.

קודם כלנקדימון
קרן מלגות לתחומים בהם אני רוצה יותר בוגרי ישיבות רציניים - שישבו ברצינות והתאברכו ואז החליטו ללכת לעולם המעשה - כדי שישפיעו במדינה. הייתי רוצה לסנות קרן שתהיה מסוגלת לספק להם תמיכה משמעותית כדי שילכו דווקא ללמוד תואר בלי (כמעט) דרגות פרנסה.
מסקרןזיויק
מה היית רוצה שילמדו לעשות? או להיות?
להשקיעמשה

הרבה יותר חשוב להרים מיזמים שיעשו את העבודה ויכניסו כסף אחר כך

מלתרום אותו ובעצם לאבד אותו.

בכללי אני מעדיף לתת דגים ולא חכות.

חכה מועילה בטווח הרחוק לאדם עצמו יותר מדגנפש חיה.
עבר עריכה על ידי נפש חיה. בתאריך ה' בשבט תשפ"ו 8:43

לא? 

ברורמשה

היה לי פעם סיפור עם עבודה משרדית קטנה שהייתה לי וחברה במצב כלכלי לא פשוט. בקיצור נתתי לה את זה נטו כצדקה וגם שילמתי קצת קדימה על עוד חודש כדי לעזור עם חוב ספציפי.

מפה לשם.

בחודש הראשון היה מעצבן והיא עשתה את זה לא כל כך טוב. בחודש השני עשתה את זה טוב. בחודש השלישי עשתה מעולה ממש.

החוב נגמר מזמן. היא עבדה שם עוד שנה והייתי מרוצה מהעבודה שלה. התבאסתי ושמחתי כשהיא עזבה.

התכוונת: לתת חכות ולא דגיםזיויק
נכון. טעות.משהאחרונה
אםרועישםטוב

אם מישהו מטייל ומוצא פסל מלפני 3000 שנה, האם הוא צריך לנתץ אותו או למסור אותו לרשות העתיקות?

לתת השתחוויה קטנהצדיק יסוד עלום
במובן סמלי מסורתי
ברור שבכך יש איסור חמורארץ השוקולד

הערתי ברצינות אם הציניות פוספסה כדי שלא תצא תקלה

🤭טיפות של אוראחרונה

'באתי עדיך - האם הכרתני? הנני היהודי, ריב לנו לעולמים...'

לא זוכר. אבל לזכרוני גם אםקעלעברימבאר
גוי פוגם פגימה קטנה בפסל כדי לבטא שהוא לא מאמין בע"ז הזאת, אז הוא כבר יצא מכדי ע"ז ומותר בהנאה ליהודי.

חוץ מזה מי אמר שמותר לנפץ ע"ז שאינה שלך, ואולי לפי דינא דמלכותא כל ממצא שייך למדינה. וגם מי אמר שהוא ע"ז? והאם הולכים בזה לפי חזקה או לפי סימנים או לפי מה שאומר הארכאולוג?

ברור שמותר לנפץ עבודה זרה שהיא לא שלךאדם פרו+

"כי את מזבחותם תתצון, ואת מצבותם תשברון

ואת אשריהם תכרותון."

יהודי כלל לא רשאי להחזיק בפסלים

מבחינה ממונית הפסל לא שווה כלום

ונחשוב כאפר, כי צריך לשרוף אותו.

אתה מערבב שני נושאיםשלג דאשתקד

מותר להחזיק דברים שלא שווים כלום.

ולא בטוח שאיסורי הנאה אכן לא שווים כלום.

ובכל זאת אסור להחזיק פסל

שאלה מעניינתנקדימון

תציץ בפניני הלכה לגבי דין של ביטול עבודה זרה, ובחלוקה שבין בעלות יהודית לבעלות של גוי.

כאן הלכה ה - ביטול עבודה זרה של גוי | פרק י - איסור הנאה | פניני הלכה - הרב אליעזר מלמד שליט"א וכאן הלכה ו - עבודה זרה של ישראל אינה בטלה לעולם | פרק י - איסור הנאה | פניני הלכה - הרב אליעזר מלמד שליט"א

על פניו נראה שלא בטל מזה דין עבודה זרה, אם כי זה יהיה גם תלוי בשאלה האם הפסל נמצא באזור שהיה יהודי או לא. עכשיו באמת תהיה השאלה האם בכלל זה משהו שבידך לאבד או שאתה צריך לתת את זה למדינה. זו שאלה מעניינת מאוד.

צריך שאלת רב על כזה דבר. לא לנחש בעצמנו.

לא כדאי ללמוד הלכה מפורומיםטיפות של אור

אם זו שאלה רק לעיון - יש על זה מאמר בתחומין לו. המסקנה שלו לא לנתץ, כי עבודה זרה שאף אחד לא עובד היום בטלה מאליה. וגם אם יש חשש שהפסל היה של ישראל, זה ספק ספיקא - כי אולי הישראל לא השתמש בו לפולחן. ראה גם כאן:

הלכה ח - תיירות | פרק יב - בתי פולחן וסמלים | פניני הלכה - הרב אליעזר מלמד שליט"א

אולי הישראל לא השתמש לפולחן?!נקדימון

זו אמירה מאוד מוזרה.

לאיזה עוד שימוש ישראלים החזיקו פסלי עבודה זרה? בזמן שעבודה זרה שולטת בכיפה, קשה לומר שהיו מי שהחזיקו דבר כזה רק לנוי.

השאלה אם אתה קובע לפי חזקה או סברה.קעלעברימבאר
השאלה אם סתם פסל שנמצא מה חזקתו.

אם חזקת רוב פסלים שהם לנוי. אז בשביל להוציא מחזקה יש כללים הלכתיים ביורה דעה

הוא כותב שהחוקרים אומריםטיפות של אור
עבר עריכה על ידי טיפות של אור בתאריך ב' בשבט תשפ"ו 18:14

שרוב הפסלונים של הישראלים לא שימשו לפולחן אלא למסחר או דברים אחרים

(יש על זה הרחבה במאמר אחר בתחומין יג. בלי קשר למאמר - אני שמעתי מארכיאולוגית שמתישהו הארכיאולוגים הגיעו למסקנה שהיו פסלונים שפשוט שימשו למשחק ילדים)

השאלה אם בהלכה הולכים לפיקעלעברימבאר
המחקר. והשאלה איך נקבעת חזקה.

אם יש 9 חנויות כשרות ואחת טרפה ונמצא בשר ביניהם, ושרלוק הולמס אומר שיש ממצאים מיקרוסקופים שזה טרפה, מה הדין?

למשל בתכלת, למרות הממצאים המחקריים, רוב הפוסקים לא פסקו שזה התכלת

את השאלות אנחנו יודעיםנקדימון
אם אתה רוצה להוסיף משהו לדיון, תביא תשובות
אולי בבית שנינקדימון
אבל ממצאים בבית ראשון בוודאי יהיו עבודה זרה גמורה.

אבל מעניין, אחפש לקרוא בתחומין

בכל זאת מצינו פסלים לנוי בבית ראשון, למשלקעלעברימבאר

התרפים שמיכל שמה במיטה של דוד.

או האריות בכסא שלמה.

גם בארכאולוגיה יש כזה דבר פסלים שהם בבירור לנוי. אני לא יודע לגבי הארץ, אבל בבבל היו הרבה כאלה בארמונות

הדיבור שם (של החוקרים) הוא גם על בית ראשוןטיפות של אור

(ואם התכוונת למה שהארכיאולוגית סיפרה לי בנוגע לצלמיות משחק - דומני שהיא התכוונה אפילו לא רק אצל יהודים, אלא בכלל)

וכן, המעשה הנכון הוא לפתוח הפניות 👍

נדמה לי שיש סיפור כזה בגמראשלג דאשתקד
על רבן גמליאל, שגרם לכך שהפסל יהיה של גוי והכריח אותו לבטל אותו.

אולי יעניין אותך