אז הסיפור הוא כך:
אחותי הגדולה, נשואה +6 מסובכת בחובות נוראיים, הם הגיעו למצב הכלכלי הזה בשלבים, סיפור של איזה 5 שנים כשלכל אורך הדרך ההתנהלות הכלכלית של גיסי היתה מאד לא אחראית, הוא לוקח חובות בלי חשבון, בלי לדעת איך לכסות אותם, והכי גרוע, מתנהג כגביר אמיתי, הן מבחינת רמת חיים והן מצד מתנות, נסיעות וכו'.
בשנתיים האחרונות ניסינו, כל המשפחה המורחבת, לעזור מאחורי הקלעים . אך הפסקנו כשנחשפנו לצורת ההתנהלות שלו. ערבנו ארגונים כלכליים שגם התיאשו מלעזור מחוסר שיתוף פעולה. רב שמכיר אותם אמר לנו שאין מה לעזור, הם לא מעונינים בטיפול ולא משתפים פעולה. צריך לתת להם ליפול...
בקשר לאחותי: היא אשה ואמא מאד מסורה, קצת תמימה. לא מצליחה לשים לבעלה גבולות, היא גם מאד סגורה ואף פעם לא דיברה איתי או עם אחות אחרת על המצב. (למרות שאנו משוחחות יחסית לא מעט). אני מרגישה שהיא מתנהגת כמו בת יענה...
כרגע המצב נראה כמו לפני פיצוץ (יש לי עוד גיס שהוא המטפל והמעודכן מאחורי הקלעים) הוא כנראה כבר קשור עם השוק האפור...
השאלה שלי - מה יש ביכולתי לעשות? לא רוצה ליזום שיחה עם אחותי כי לא נראה לי שזה יעזור ורק יפגע בה, מצד שני אולי אין ברירה, בא לי לנער אותה
חשבתי שאולי יש מישהי שעברה בעצמה משבר דומה ואני אתווך בינה לבין אחותי.
אשמח לקבל עצות, תובנות וכל מה שעולה בדעתכם. תודה מראש