רציתי להגיד תודה לאתר הזה בכלל, ולמשתמש שהעלה את הקישור לאתר של משרד הרישוי בפרט. ומעשה שהיה כך היה. כשהתחלתי ללמוד לתיאוריה נכנסתי לאתר ושמתי לב ללינק לאתר של משרד הרישוי, אז נכנסתי וכשקלטתי מה העניין חשבתי לעצמי שזה יהיה נחמד אם פשוט אעשה את כל השאלות ששם, ואז אני בטוח אעבור... פסלתי בתחילה את המחשבה בגלל שחששתי שזה יותר מידי זמן, לא נצרך, וגם בטח אשכח...אבל עברתי על קצת שאלות.
ואז נכשלתי בתיאוריה הראשונה. ובשנייה. בנאחס הכי גדול שיכול לקרות לתלמיד מאז שהחזירו את התקנה שמותר לטעות רק 4 טעויות ולא שלוש - נכשלתי בשתי תיאוריות כל אחת על 5 טעויות! כלומר, אם הייתי ניגש לפני ארבעה וחצי חודשים, כבר הייתי עובר בראשונה... ביאוס... (אבל לא נורא, בסך הכל זה שווה ערך לשיעור אחד מבחינת הכסף...ולחשל זה מחשל, תאמינו לי... ככה שאולי זה היה שווה את זה).
אז לא התכוונתי ליפול שוב גם בשלישית, לכן יישמתי הלכה למעשה את המחשבה שלי מתחילת הדרך, ופשוט עברתי במשך יומיים וחצי כמעט על 1300 שאלות רלוונטיות באתר. כלומר, כל השאלות מהן נלקחות השאלות לתיאוריה. וכך, ברוך ה', עברתי סוף סוף.
ועכשיו הסבר - זה לא פיתרון רק לעצלנים או לכאלו שלא יודעים ללמוד, כי :א. אני לא עצלן. ב. אני ממש לא טיפש או לא יודע ללמוד. הסיבה היא כזאת - אם אעביר את כולכם עכשיו את כל 1300 השאלות הרלוונטיות, שנייה לפני שאתם ניגשים לתיאוריה וכבר אחרי שטחנתם חומר ומבחנים בלמד, סביר להניח שיש לפחות 5 שאלות מתוך האלף שלוש מאות שאתם לא תצליחו לענות עליהם - ואני מעז לנחש שאפילו יותר. משרד הרישוי מקריץ שאלות הזויות, וגם נוגע בנושאים שאני בספק אם יש איזה שהוא ספר לימוד חיצוני שמזכיר אותם (מידיעה - כאמור, עברתי על כל השאלות...).
לכן כל העניין הוא האם ה' רוצה להפיל עליכם בדיוק את חמש השאלות שאתם לא יודעים לענות עליהם - על אף שלמדתם מעולה! - ואז אאכלתם אותה, או שהוא לא יפיל אותן עליכם.
אני יכול להעיד על עצמי שהייתי מוכן ממש כבר כשניגשתי לראשונה. אומנם הייתה לי טעות אחת שנבעה באמת מטעות שלי, אך כל השאר נבעו מסיבות שונות שלא קשורות לזה שלא למדתי מספיק טוב.
לכן הפתרון היעיל הוא, אחרי שלמדת, להקדיש נגיד שבוע שלם, שבו כל יום אתה עושה 200 פלוס שאלות מהאר, וכך תוך שבוע גמרת את כל השאלות וביום ראשון שלאחר מכן תיגש למבחן ותעבור בקלות... פשוט, וגם לא עולה כסף בניגוד ללמד. ולא, לעשות מאתיים שאלות זה לא קשה, וזה לא לוקח כל כך הרבה זמן כמו שאתם חושבים... (וכל שאלה הוא יראה לך מה התשובה הנכונה, גם אם אתה לא יודע...).
אני, נגיד, עברתי כך את התיאוריה השלישית. עם אפס טעויות.
שווה לנסות בבית.
שבוע טוב!