א. הסיבה שזה לא באר"מ היא פשוטה מאד. 1.שם מסתובבים הרבה צעירים מאוד, אהובים מאוד, אך מדברים הרבה מהרגש ולא מהשכל. 2. אם אתה ושכמותך, יהפכו את הפורום הזה כמיועד רק לנושאים סגורים וחתומים וכל מה שטיפ טיפה חורג מכך לא יתקבל בשער, זה יהפוך אותו למנוון ומגעיל.3. אר"מ, כשמו כן הוא, ופה מתגלה כנראה טעותך שאתה חושב שהיחס למקדש הינו כשאר יחסנו לארץ ישראל. וזו ה'בורות בענייני מקדש' החמורה מכל, כי היא איכותית ולא כמותית.
ב. חס ושלום להשמיץ חיילים. הם תינוקות שנישבו, אינם יודעים בחומרת הדבר ומולכים שולל אחרי אנשים טועים. שום שנאה אין לי לאף אחד. אך לצערי, אני מכיר לא מעט חיילים ואני מעריך שהם לא טבלו, לא הם ולא החיילת שאיתם בתמונה. בעלותם להר בטומאות הגוף ובכניסתם למסגד בטומאת מת הם עוברים על איסורים חמורים התלויים בקולרם של מעודדיהם. ו'כל מי שבידו למחות על אנשי ביתו ואינו מוחה, נתפס בעוון זה.
ג. בוודאי שיש מצווה לבנות את בית המקדש. אין חולק. לא כתוב שיש מצוה לעלות לסייר, זו פרשנות של התומכים בעלייה במחלוקת האמונית. גם מצוות הבנייה אינה מוטלת על טוראי ייבגני וסמ"ר אבוטבול, אלא על כולנו.
ד. אם אתה חושב שמותר לעלות להר בטומאה במצב זה מדין כיבוש, מדוע אינך עושה את זה? כלומר, אם אתה סובר שבעליות מסוג זה אנו גורמים לכיבוש ההר מידי הוואקף, אז מדוע הרבנים הגאונים המתירים את העלייה להר חוזרים ומדגישים את החובה לעלות להר בטהרה?! בואו נעלה גם בטומאה! אנו כובשים את ההר מידי הוואקף בכך שאנו מגלים נוכחות שם!
ה. תמצא לי ת"ח אחד שמתיר את הדבר הזה.
גילוי נאות: בעבר עסקתי בנושא ברצינות ואף עליתי להר הבית. קראתי את דברי שוב ונראה לי שאף הרבנים הגאונים המעודדים עליייה להר הבית יסכימו איתם... אבל חשוב לדעת, שהמחשבה שמי שאינו חושב כמוך, או שחושב שהחיבור לבניין בית המקדש צריך להיעשות בדרכים אחרות ממה שאתה חושב גורם לו להיות 'בור בענייני מקדש' היא מחשבת כסיל.