לאבאמא יש יום נישואים יום רביעי הזה ולא הכנו כלום!!
יש להם 22..
רעיונות יתקבלו בברכה 
לאבאמא יש יום נישואים יום רביעי הזה ולא הכנו כלום!!
יש להם 22..
רעיונות יתקבלו בברכה 
תתלו שלט לפי הא' ב' וברכה בכל אות?
מכינים מצגת עם תמונות משפחתיות לאורך השנים, ומוזיקת רקע...
אבל בדיוק סבאסבתא חטפו תמחלה
אז דחינו את זה..
אוקי..
אז מצגת תותחית יש לנו!!
יש רעיון לתוכנית?
תודה אחים 
גדולה שלהם שמורכבת מהמון תמונות של הילדים והנכדים....
אמנם לכבוד 25 שנה, אבלא יך שבא לך...
הם עשו לאורך כל הקיר של הסלון מן רכבת תמונות- תמונה מכל שנה לנישואין. מתחת לכל תמונה הם כתבו במשפט אחד משהו שקרה באותה השנה, כמו: תמונה של המשפחה במקלט- מלחמת הגרגמלים, המשפחה במחתרת.
מדי פעם הם פסחו על תמונה, ונגיד הדביקו מטבע של 10 אג', וכתבו :הודיה בלעה מטבע.
כמובן שמדביקים את התמונות על רצועה ארוווווווכה של בריסטול, שיהיה יפה.
התוצאה היתה יפה ומצחיקה.
בנוסף, הם תלו המווווון בלונים יפים מהתקרה, הדביקו בסלוטפ מגולגל בקודקוד (חסך כסף לבלוני הליון) עם סרט משתלשל למטה. מאוד יפה.
אבל אפשר על אותו עיקרון..
שכל אחד מהילדים יכין משו נחמד..
ותכינו ארוחת ערב מפנקת..
או שיש כל מיני הדפסות כאלה-
על כוסות, כריות וכו..
שנראים שחורים.. אבל כשמוזגים בהם משהו חם הם הופכים להיות עם תמונה מודפסת עליהם..
זה ממש קוול! 
אפשר לקנות מלא פריטים קטנים ולא קשורים.. מלחיה,מחזיק וילונות,בלון.. כאלו..
ואז כל אחד צריך לברך לפי הפריט
(דוג- על כדור צמר: שהחיים שלכם לא יהיו מסובכים ותמשיכי לשמור על קשרים טובים עם כולם...)
אפשר להמציא יותר מגניבים גם.. מבינים?
למי יש כח לחפש?
![]()
![]()
רק שאין להם נכדים.. אני השניה.
נתנו לה 40 מתנות קטנות.
תקנו להם 22 מתנות קטנות, פיצ'יפקס נחמדים ולא יקרי, אבל שימושיים.
מחברותי לכיתה משכבר הימים- אחת המתנות הכייפיות שקיבלתי!
פשוט חממם את הלב! עם תמונה של כולנו, ממש כיף לשתות ממנה!
מכינים את זה בחנויות לפיתוח תמונות.
לקחנו 20 מתנות, שכל מתנה מסמלת שנה.. משו כיף!! מזל טוב!
![]()
![]()
עדי ר.אבל בכללי זה ארוחה שווה, המתנות, אנחנו גם עשינו משחק טאבו על המשפחה.. בעיקרון זורמים.. העיקר שכל המשפחה תהיה ביחד!! איזה כיפלכם! איך באלי!!
יהיו!!
# משחק טאבו עם דברים שקשורים אליהם. כל ילד מקבל כרטיס. (אם צריך הסבר למשחק תגידי, כי אין לי כוח לכתוב סתם...).
# מושגים שקשורים להורים - והילדים צריכים להציג בפנטומימה. אפשר לעשות את זה בשתי קבוצות, תחרות ועל זמן. על כל קבוצה להספיק בתורה כמה שיותר כרטיסים.
# על אותו משקל - המשחק "תופסים קו" (לצייר את המושגים).
# אפשר להכין חידות עליהם.
# את החידות/מושגים אפשר להחביא בתוך עוגיות / כדורי שוקולד (אם הפתק מגולגל היטב).
# את החידות אפשר לעשות בכל מיני צורות של משחק, אם את הולכת בכיוון הזה תגידי, ואני אכתוב אלו רעיונות עולים לי.
# משחק רביעיות - אבל זה דורש המון השקעה, ולכן אנחנו הכנו את זה רק למספרים ממש מיוחדים... (50/ 25....)
# קל להכנה:
מספרים שקשורים אליהם - אוספים כל מיני מספרים שקשורים אליהם או לאחד מהם ועליהם/על כל המשפחה למצוא את הקשר. אני עשיתי את זה בצורה יפה: לוקחים בריסטול ומקפלים אותו משני הצדדים לאמצע וזה נפתח כמו ארון. 'פותחים דלת' אחת - ומופיע המספר. אחרי שמנחשים - 'פותחים את הדלת' השנייה ומופיע הפתרון.
דוגמות למספרים: גיל החתונה, מספר דירות שעברו, מספר ילדים, מס' חתנים/כלות, מס' חדרים בבית, הגיל שלהם, מס' שנות הנישואין... (לחימום...), מס' בתי הספר שבהם למדו, מס' הבית, מס' החודשים שבהם הכירו וכו' וכו'. כדאי רעיונות למספרים מגניבים.
אני בסוף כתבתי מספר שהמצאתי וכולם העלו רעיונות מהו... (אחת באמת מצאה שזה מס' החדרים בבית....).
זהו לבינתיים. אם יהיו לי עוד, אומר בעז"ה.
hodaiadקודם כל תודה ענקית!!
באמת שזה עוזר..
ות'קטע של החידות בעוגיות אשמח ממש לרעיונות אם לא קששה לך..
ההורים שלי נשואים בלי עין הרע שלושים ומשו שנה, וכל שנה צריך להמציא משחק חדש... אז האמת היא שהמשחקים קצת חוזרים על עצמם, אבל בווריאציות אחרות...
חידות - לדוגמה: איזה בתי ספר למדו? שם הגננת? כמה זמן הכירו? תחביב? צבע אהוב? להציג תמונה ולשאול עליה שאלה. (אם אפשר לשאול סבתא זה מצוין...)
אפשר לכתוב כמה תשובות (מה שנקרא בלעז אמריקאי.) אפשר סתם לשאול את החידות ועל הילדים לענות. אם זה אמריקאי, אפשר להביא לכל אחד פתקים בצבעים שונים והוא מרים את הצבע של התשובה. (אנחנו עשינו את זה על מקלות ולפי הצבעיןם של הרמזור, כי זה יותר קל לזכור. תשובה אל"ף- אדום, וכו'.
אפשר גם סתם לבחור משוגים ידועים כמו: הבילוי המשותף של אבא ואמא (אצלנו זה הליכה/א. ערב...), מקצוע, מס' ילדים, דברים שהם אוהבים לעשות יחד, משפטים מסוימים שהם אומרים ועוד.
1. אפשר להתחלק לשתי קבוצות. נציג כל קבוצה מנסה להגיר לקבוצתו את הפתק שיש לו בפנטומימה/ הגדרה במס' מילים מצומצם/ ציור. אפשר לזרוק קוביה כדי לראות איך...
2. המשחק האחרון שעשיתי: (אפשר לשחק עם זה...)
הכנתי מלא כדורי שוקולד (עדיף עוגיות, אבל לא היה לי זמן לאפות, כי היה צריך להסתיר את זה מאמא...)
כדורים גדולים - כמספר הפתקים ומלא כדורים קטנים.
בהתחלה - אומרים לכל אחד לבחור מספר מ1 עד 7. אחרי שבחרו, הם לוקחים מספר דומה של כדורים קטנים. עכשיו מתחיל הסבב: כל אחד לוקח כדור גדול, אוכל, ומגלה את הפתק. עליו להגדיר לכל המשפחה את המושג שכתוב לו במספר המלים שהוא בחר בהתחלה.
לאחר שבחר, הוא יכול לאכול... אפשר לעשות כמה סבבים עם אותו מספר כדורים קטנים, אבל כמובן שזורמים עם זה ועם מישהו רוצה לשנות לא מתעקשים...
אפשר גם סתם להחביא חידות בעוגיות וכל אחד שואל את כל המשפחה את החידה שיצאה לו בעוגיה.
אם יש רעיונות למשימות, אפשר לשים בעוגיות גם משימות.
אפשר גם את המשחק טאבו לשים בעוגיות, אבל אז צריך עוגיות קצת יותר גדולות...
אפשר גם את המשחק עם המספרים לשים בעוגיות - כל אחד שואל על המספר שיצא לו.
בתכל'ס - כל משחק שבוחרים אפשר להכניס לעוגיות, זה משדרג את המשחק, וגם אם המשחק פשוט, זה עושה אותו כיפי ומושקע...
בהצלחה!
(ובכיף אם יש עוד שאלות...)
תודה רבה רבה רבה.. תזכי לכל הישועות!hodaiad
![]()
![]()
כתר הרימון
אני7
מניסיון..כוכבית*
אני7
hodaiadבינתיים ככול הנראה- מתאים להורים שלי לברוח לאיזה מלון ולהפתיע אותנו 
כי הם רצו שאני יעשה ביביסיטר .. 
אבל עכשיו אני צריך הפתעה גדולה..
ותגלה מדווזות ארוזות..
ולא'כפת כ''כ עם אחותי ואני לא גרות בבית.. פשוט נחזור-לא מסובך :S
![]()
![]()
שתי נקודות לראשי תיבות שלא מתחילות ב"תהא שנת"
בכל זאת נותרו רק 12 שנה לזה.
לאומנים, פוליטיקאים ואחרים שרוצים לבלוט בתודעה: תהא שנת פריצה זוהרת
והכי חשוב, כנראה: תהא שנת פרנסה זמינה
וביקשת בלי "תהא שנת":
תשוקה, שייכות, פריחה זוהרת
תפילה, שירה, פתיחות זולת
תקופה של פרנסה זמינה
מהשנה של הבחירות הקודמות
תאכלו שוקולד פלוס זנגביל
תנין שבולע פטריה זוהרת
תוכי שאוכל פסטה זולה
תרצה שנעשה פוקר זבל
תהה שנת פתרון זהב
תופסת שנכנסת פה זהירות
תהא שנת פרס זכאית
תהא שנת פייס זכייה
תהא שנת פורום זורמת
פורום דתי.
זה הכי מקורי שעלה לי
אנשים ונשים שעברו טראומה שקשורה לביטחון- פיגוע טרור או מלחמה או משהו כזה
אני יודעת שזה קצת אישי- פשוט תכתבו על חבר שלכם
איך זה נראה ונחווה מבפנים או מבחוץ
אחרי שנה, אחרי עשר שנים, אחרי עשרים ושלושים שנה?
אשמח לכל מידע או סיפור מקרה
בשורות טובות ושמחות 
רוב האנשים פה בסדר, אבל לא כל ניק פה הוא טלית שכולה תכלת ותיזהרו מפירוט של דברי שיוכלו לנצל נגדכם.
ובנוסף, תזכרו שהפורום ציבורי וכל דבר שהכתב פה יכול להימצא על ידי גוגל כך שכל אדם יכול לפתוח ולקרוא.
הולך ברחוב, סבא חביב פונה אלי, מסמן לי עם היד להוריד את האוזניות, מחייך ואומר "המעלית לא עובדת" .. אוקי אדוני המעלית לא עובדת, איך זה קשור אלי?
אמרתי לו אוקי מה…
אחרי שניות ארוכות הוא מפנה אותי לקופסת קרטון, תעזור לי לעלות את זה? אני ואתה ניקח ביחד. אמרתי לו עזוב תן לי לראות אם זה כבד כמו שאתה אומר.. בדקתי , כבד אבל לא ברמה שאי אפשר להרים. קיצר מפה לשם נופל לי האסימון ש- לך תדע כמה קומות זה. נכנסנו לבנין הורדתי את הקופסה על המדרגה הראשונה , הוא: אמרתי לך שזה כבד בוא אני אעזור לך. נשמה , אני רק מכבה את האוזניות הכל טוב. המשכתי לאחר שהוא אמר שיש 4 קומות, לא אשקר שהתנשפתי כי אני לא בכושר, אבל משמיים זימנו מצווה לפני ראש השנה , כל השנה כלום. מדהים איך מזכים אדם משמיים לעזור פתאום, לא יודע, זה לא יכול להיות מקרה.
קיצור אנשים: דברו ותפסיקו לגמגם ולדבר בלחש. תודה
עכשיו עוד מישהי ביקשה עזרה. איזה שאלות יש לאנשים. באה לי אחת קצת מבוגרת, מדברת קצת חלש. אני: הינה עוד צרות. אני עם השיר באוזניות והיא מדברת כאילו אני שומע אותה . מכבה את האוזניות . "כן?" .. היא: אפשר לבקש בקשה? בטח נשמה מה תרצי? עד חצי המלכות. סתם לא באמת אמרתי לה ככה. קיצר היא מתיישבת לידי בספסל, איך אני מעבירה את כל הטקסט הזה לוואטסאפ? אני לוקח את הפלאפון שלה אומר לה הינה יש לך אופציות לבחור למי לשלוח. היא היתה בהלם מנסה להבין איך עשיתי את זה, נתתי נגיעה במסך לאחור, מסביר לה שיש מטוס נייר שהיא רק צריכה ללחוץ עליו ויש לה אופציות למי לשלוח. היא לא האמינה שהאופציה בכלל קיימת 😄
מצווה שניה.
סתם שאלה שעלתה לי הרגע.
טוב זה כבר קרה בשבת ויצאתי קצת טמבל אבל בסדר. לא נדבר על זה כרגע. מי שואל איפה זה עין גנים כשיש גם רחוב כזה וזה גם שכונה?! כן זה אני ששאלת אותו את זה בשבת היי 🙋🏼♂️
חחח מצחיק שאני מגיע לפה פעם ביובל עם סיפורים הזויים …
🤡
אתה צריך שאלת רב האם יהיה מותר לך לאכול קטניות בפסח, שהרי ההבדל הגדול בין עדות המזרח ואשכנזים במספר לילות הסליחות בחודש אלול, זה לכפר על קטניות בפסח אצל עדות המזרח
ארץ השוקולדאחרונהזה לא תלוי מה איכות האוכל שם או שאצל ספרדים לעומת אשכנזים יש אוכל טוב בטוח?
שנה של קיום משאלות לטובה לכל באי ובאות הפורום
כאשר יש תחושת אבל על אדם שהלך לעולמו,
למרות שהוא לא קרוב משפחה,
ולא חבר קרוב,
ולא בוס,
אלא ''רק'' מנחה ומנטור.
מי שבהרבה מובנים הביאה אותי עד הלום,
ומי שמיליוני בני אדם חייבים לה את חייהם בלי שהם בכלל יודעים.
נוחי בשלום,
פרופסור עדה יונת.
אשמח אם זה לא יהיה הנושא כאן...
היה לך קשר איתה. הערכת אותה. עשית איתה דרך. הכי הגיוני בעולם.
היא האשה היחידה, גם בזה היא היתה פורצת דרך לשבור את תקרת הזכוכית.
יהי זכרה ברוך.
לוועדת פרס נובל מאז מארי קירי אין שום תקרת זכוכית
בפועל היתה רק אחת
לא היו גונבים ממנה את הגילוי