איפה קראת שהתנגדתי רק כי שמתי לב שהם מוטים כדי לכסות את עצמם (וסליחה על הביטוי הקודם, ראשי תיבות של מילה שאני לא מוציאה מפי)??
והמשפט האחרון שלך ???
ולא שמת לב למה שכתבתי?? בעצם זה שהתנגדתי הצלתי את הילד שלי!!
כל מה שעשיתי היה עם שיקול דעת מעמיק ותוך כדי התייעצויות, תוך כדי שיחה עם הרופאים.
ותוך כדי המשך מעקב ובדיקות.
לדוגמא - בניגוד לאמא מסורה, אצלי היה ברור שהוא ממשיך לגדול. והלכתי גם למעקב של איכות ההעברה מהשיליה שהיתה תקינה.
קראתי המון חומר ולמדתי את הנושא, ממקורות שונים, בעיקר קונבנציונאליים אך גם אלטרנטיביים.
והמסקנה היתה ללכת כנגד המלצת הרופאים המטפלים. וכן, בשביל זה הפעלתי את שיקול הדעת שלי, אבל הכל על סמך הנתונים שהרופאים אמרו, פשוט היה זועק להפעיל פה מסננת.
התייעצתי גם עם אנשי מקצוע בתחום שאני מכירה (משפחה וחברות)
וזה היה כל כך ברור, עד כדי כך שפשוט לא היה צורך להמשיך להתייעץ.
וחוץ מזה שגם באותו זמן זה היה ברור שזה מה שנכון לעשות,
במבט לאחור אפשר כאמור לראות עד כמה זה היה יכול לגרום לנזק.
ד"א - הם בעצמם ירדו בסוף מההמלצה על זירוז: הרופאה שלחה אותי לזירוז (לפני כן זה היה דבר שדובר עליו והוזכר ככיוון להמשך כמה פעמים אך לא חובה כאן ועכשיו), אני הלכתי עם ההפנייה למרות שמאוד לא רציתי זירוז, הלכתי לעשות בדיקות וחשבנו שאם גם הן יעידו על הצורך לעשות זירוז נמשיך להתייעץ (כי אז, מלמידת הנושא, ידענו שעצם הזירוז יכול לגרום חו"ח לנזק, בלי קשר לעניין המשקל) עם אנשי מקצוע נוספים (כמובן אלא אם כן הממצאים יעידו שחייבים ממש עכשיו עכשיו להוציא)
הגענו לבית חולים והפנו אותנו שוב להערכת משקל.
ולהלן התוצאות (פתחתי הפעם את הקלסר כדי לא להיות מושפעת מטמטמות למיניהן
):
בדיקה שעשיתי במסגרת מעקב הריון עודף במרפאה המיועדת לכך:
אולטרסאונד, מרפאת לין חיפה, 5.1.06: גיל הריון: 39.1 משקל ילוד 2616
בדיקה שעשיתי בבית החולים במסגרת הבדיקות המקדימות לזירוז:
אולטרסאונד, בית חולים בני ציון, 9.1.06: גיל הריון: 39.5 משקל הילוד 3100
ובסוף...
הלידה ב 21.1.06, בי"ח לניאדו, גיל הריון 41.3 והמשקל... 2580
ז"א, בהפרש של 4 ימים, העובר שלי "גדל בחצי קילו" לפי ההערכה וזה השקיט את הרופאים (למרות שזה היה דווקא מנוגד להיגיון, כי הערכות קודמות היו בסדר גודל אחר).
ובסוף, שבועיים אחר כך (ומזכירה שוב שבשבועות אלו הגדילה הכי משמעותית), הוא נולד במשקל נמוך מההערכה שהיתה לפני שבועיים!
זאת דוגמא לידע, שאפשר על ידי קריאה ומחקר להיחשף אליו גם אם אני לא אשת מקצוע. וזה באמת מה שידעתי- שהבדיקות האלו, שעל סמך זה הם רוצים שאזרז, הן ממש לא מדוייקות. הן כן נותנות אינדיקציה חשובה שחייבים להתחשב בה, במיוחד במקרי קצה. אבל ראיתי שכשאני באותה מעבדה וטכנאית - הערכת המשקל גדלה בקצב טוב (רואים לפי הגרף). שהמעקב על המעבר בין השיליה לעובר תקין.
הלכתי כל הזמן לבדיקות, הרגשתי כל הזמן תנועות טובות.
הייתי אחראית לגמרי, ומה לעשות, לפעמים זה אומר להתנגד להמלצה הרפואית. (שהיתה עד שהלכתי ממש לזירוז)
ומה היה קורה אם בבדיקה בביה"ח שוב היו מגלים משקל קטן? ברור לי שמה שהייתי עושה הוא כך: בשלב הראשון, לעשות מה שעשיתי כל ההריון - ללמוד, לשאול ולהתעניין אצל הרופאים המטפלים. לברר שוב אם אין משהו שפיספסתי, אם אכן זה מנוגד להיגיון, לנסות לעשות שוב בדיקות כגון מעבר תקין מהשילייה לעובר. אם המסקנה נשארת בעינה, ואני לא מצליחה לשכנע את הרופאים המטפלים,
אז בשלב השני: למצוא מומחה בתחום, שקיבלתי עליו המלצות, וללכת אליו באופן פרטי. אני בטוחה ב-99% שהיה ממליץ לא לזרז.
אולי הייתי מתייעצת עם רב מקובל (הרב שלנו אומר שמה שהרופא אומר, אז לא בטוח...)
בעברי ניתוחי עיניים ואזניים ו-3 לידות, וגם הריון עם מעקב מיוחד
ויש לי עוד כמה דוגמאות מניסיוני עד כמה השיקול הזה חשוב לרופאים/יולדות, ויכול להטות את דעתם.
ברור לי שאצל רובם המוחלט המניע הטהור שלהם הוא רצון נקי וטהור של נתינה ועזרה לזולת.
תאמיני לי הרופאה רוצה אמא בריאה ותינוק בריא, אבל גם לכסות את עצמה, ולפעמים מסתבר שזה סותר.
אז אני חושבת שצריך לבוא ללידה מוכנים עם ידע, לעשות קורס הכנה ללידה קונבנציונאלי טוב (חוץ מקורסים נוספים שודאי עוזרים) כדי שאפשר יהיה להפעיל שיקול דעת. לבוא בגישה חיובית ולא לחפש איפה מופעלים כאן שיקולים זרים, אבל הידע המוקדם יתן את האפשרות לזהות את זה אם זה קורה.
ובודאי שלהפעיל שיקול דעת שלך, למרות אי היותך אשת מקצוע, כמובן תוך כדי הקשבה אמיתית לצוות המטפל. לדעתי זה מאמץ שראוי לעשות מתוקף ההשתדלות, ומעבר לזה זה כבר אמונה ב-ה', גם אם משהו נעלם ממני באותו הזמן, כנראה שבדיוק כך זה היה צריך להיות.
(ד"א זה אחד היתרונות בדולה, שיש לה את המידע, והיא גם מחוץ ללידה כך שקל לה הרבה יותר גם להבין ולשים לב אם משהו כזה קורה).