אני בן 18jonasan

והחלטתי שלא מתאים לי ישיבה עכשיו ואני מתגייס במרץ ההקרוב לשלוש שנים.

רציתי לשאול כמה שאלות לגבי הנח"ל החרדי:

1. האם הגדוד הזה באותה רמה מבצעית כמו שאר גדודי החי"ר בצה"ל?

2. האם מבחינה דתית יותר קל שם משמעותית משאר הגדודים? שמעתי שהרוב שם שב"בניקים ורצות שם קללות וזלזול במצוות.

3. האם שווה בכלל לנסות עכשיו לנסות להתגייס לשירות רגיל של 3 שנים?

תשובותa-a-a

1.הגדוד ברמה מבצעית שווה לכל הגדודים בצה"ל. את ההכשרה הגדוד עושה בבא"ח של חטיבת כפיר והיא שווה

להכשרות של שאר הגדודים בכפיר.

2.ודאי שקל שם יותר מבחינה דתית לעומת שאר הגדודים.מבחינת התנאים והמעטפת הלוגיסטית-זמני תפילה כמו

שצריך,ספר תורה לשטח, תמיד יש מניין (בהכשרה),שיחות של רבנים,אוירה דתית בשבת ועוד

כמובן, שנצח זו לא ישיבה,וממילא יש חיילים שלא מקפידים על תרי"ג מצוות,ובכל זאת,אין להשוות כלל לגדודים אחרים.

3.שווה לנסות, יש גם סיכוי סביר להצליח.תתקשר לצוריאל המגייס ודבר איתו 0544-441-997  (המספר מפורסם

במקומות רבים באינטרנט) או ל02-6512987

עוד על הגדוד אפשר למצוא כאן: http://www.nahalharedi.com/index.php

בהצלחה

החיסרון הבולט מבחינתי של הגדוד-משה ר-

הוא הקווים שהם תופסים שהם משעממים...

לרוב את איזור בקעות וצפון השומרון

יש קווים הרבה יותר משעממים!!!רציני
נכון רק שגדודים אחרים משנים כל הזמן קווים-משה ר-

והם נשארים באותם מקומות כל הזמן...

צודק!רציני

יש שמועות שהם יקבלו קוו עוד יותר משעמם!

חח כל הבאסה-משה ר-
עזבו אתכם משמועות.a-a-a

בגדוד נמצא בגזרת ג'נין וזה לא הולך להשתנות בזמן הקרוב.

והלוואי שהגזרה הזאת הייתה משעממת.

זה ממש לא שמועות-משה ר-
עבר עריכה על ידי שדרותי בתאריך י"ב שבט תשע"ב 02:19

וגזרת ג'נין במצב של היום יחסית משעממת, וגם אם לא עצם זה שנשארים במקום אחד הרבה זמן זה שוחק...

לפחות אין שם מאחזים שצריך לפנותנפשי תערוג

לדעתי בגלל זה הם שם!

גם אני שמעתי שבגלל זה..-משה ר-
לא חסרים קווים בלי מאחזים!רציני

כל גבול ירדן-מצרים הםללא מאחזים. (בהנחה שכפיר עדיין לא תופסים קווים חמים)

אחי, אז ת'בא? נראה אותך? tomerittal

בעזרת ה' יתברך אני גם מתגייס לגדוד.

ניפגש..!!

תתחיל ישיבת הסדרב.ש.

אתה לא מכיר את המציאות בישיבות הסדר וגם לא את הצבא ככה שאתה עלול להיות עוד אחד מאותם אלפים שבוכים בכי תמרורים על צעד אחד לא חכם שאין ממנו חזרה.

ההמלצה שלי היא כזו: תתחיל ישיבת הסדר. יש מספיק ישיבות איכותיות כאלה. למקרה שתראה שזה לא מסתדר תוכל להתייעץ עם הר"מ שלך. במקרה הכי גרוע ניתן "לחתוך" מיד את מסלול ההסדר ולעשות שלוש שנים.

אגב, אם אתה באמת רוצה לראות איך ניתן להגיע לישיבה ולדעת שאתה בחברה הכי טובה שלך ובמקום הכי טוב בשבילך. יש בישיבה בה אני לומד (אור עציון) שבת שמיניסטים בשבת פרשת יתרו.

אני אישית חושב שזה ממש מומלץ.

אם אתה מעוניין בפרטים נוספים או בסתם התייעצות אתי דבר אתי מתי שנוח לך :0549-70-78-70.

שבת שלום אחי.

אגב, אתה לא יכול להחליט מעצמך ללכת לנח"ל החרדי. אתה יכול להגיע ללשכת גיוס ולהיות מופתע שמשבצים אותך בתור ג'ובניק בקריה. בהסדר אתה יכול להבטיח לעצמך מקום בקרבי כבר חודשיים מראש...

שבת שלום ומבורך.

אל תיסחף!!!רציני

גם בהסדר דברים לא כ"כ פשוטים, והחברה שמתגייסים במרץ סוגרים ענינים עכשיו שזה חודש מראש.

אם מדברים עם האחראים על הגיוס לנצח קשה לצבא לשנות ענינים.

לא ניסחףב.ש.

הצבא נותן מראש את טבלת הצדק ככה שהוא לא יכול לסתור את עצמו.

כשזה גיוס רגיל אף אחד לא יכול להבטיח לך כלום.

שאל את ה"אומללים" שזה קרה להם כבר.

תקשיב בתור אחד שעבר את זה..מיסטר דום

תנסה הסדר להפסיד אתה לא תפסיד רק תמצא מקום שיתאים לך מבחינת מנטלית ויש מלא מקומות מקסימום לצבא אפשר תמיד להתגייס וללכת 3 שנים ! 

יאללה מרץ 12' בכל הכוח!!!גם אני לנצח.....''בונייך''

איזה קטע כל המחזור פה....ניפגש עוד חודש....אשריינו!!

איזה יופי!! =) ניפגש בבקו"ם!!tomerittal

תומר אני מקווה שניפגש גם לפני הבקו''ם!!!פורומיסט

מרץ 12 כבוד!!(ככה נראה לי בינתיים...)

אל תדאג אחי.. מחר בע"ה ניפגש! tomerittalאחרונה
תודה לכל המגיביםjonasan

לפני יומיים קיבלתי הודעה ששובצתי לגבעתי.

אני יודע שמתוך ארבע הפלוגות המגויסות לגבעתי במרץ הקרוב יש בשתיים מהם מחלקת בייני"ש. ביחטיו"ת הרוב מגיוס מרץ הם דתיים (!) ובגדודים שלהם בערך 15% וסיכוי טוב שבמרץ יהיה יותר כך שרוב הסיכויים שלאיפה שאגיע יהיה לי מניין.

ממה שדיברתי עם חבר'ה מ"נצח" אז באמת ב"נצח" יהיה לי יותר דתיים אבל שאר החבר'ה שזה הרוב הגדול לא כל כך מכבדים את הדת (בלי להכליל) וכן יש שם הרבה קללות.

יש עוד יתרון לא בנצח זה שאתה פוגש את כל עם ישראל ולא נשאר רק בחממה של דתיים,דתלשי"ם וכו'

ועוד דבר: על "כפיר" הצבא פחות סומך, זה לא מתבטא ביום יום אלא במלחמות ודברים כאלה וזה ישפיע גם על שירות המילואים שלי.

מעבר לכך נראה לי יש יתרון בזה שאתה מתפלל כי אתה מחליט שאתה רוצה להתפלל ולא בגלל שמחייבים אותך להגיע לתפילה.

עוד דבר: מכייון שאני מתגייס ל3, אחרי שנתיים כל מי ששרתתי איתם יעזבו אותי וזה באסה...

דיברתי עם מ"מ מנצח והוא אמר לי שמבחינת חבר'ה יהיה לי יותר טוב בגבעתי (שוב פעם בגלל שהרוב שב"בניקים) ומבחינת התנאים מסביב (כולל גנבות ודיבור מגעיל שפחות קיים בנצח) עדיף נצח והוא המליץ לי ללכת לגבעתי.

(לגבי הסדר לא שייך כבר מזמן חתמתי ויתור וחוץ מזה שאין לי כח ללמוד בישיבה עכשיו)

נראה לי שאלך על זה...

תודה

הרבה הצלחהנפשי תערוג

ושירות מועיל ומספק

עשה חייל

תודה!jonasan
בהצלחה לכל המתגייסים....-משה ר-
בהצלחה ענקית אחי!! בכ"ז תן גם קצת כבוד לכפיר!tomerittal

קצת?? הרבה!! -משה ר-
בהצלחה!!!רציני
אולי זווית אחרת קצת על נח"ל חרדי..ביניי"ש

נכון שזה מאוד קל שם מבחינה דתית,אבל אולי לא פספסנו קצת את-עמ"י?

כידוע,רוב עמ"י לא נמצא בכור ההיתוך של נח"ל חרדי.

לא מזלזל ולא פוסל,אולי אני עצמי אלך לשם,אבל-

נק' למחשבה..

שאלה לגבי צו ראשון,ימח שם עראפת
אם מישהו התייצב לצו ראשון אצל חרדים, דהיינו שהוא דוחה גיוס, הוא יכול לבטל את המהלך ולהתייצב לצו ראשון רגיל?

ואם כן, לאחר הצו ראשון הרגיל הוא יוכל לדחות גיוס?

כמו כן,ימח שם עראפתאחרונה
אם מישהו התייצב רגיל ולאחר מכן קיבל נשק עקב היותו במקום הדורש זאת, הוא יכול לדחות גיוס או שעצם קבלת הנשק מבטלת את האפשרות?
גיוס לצה"ל בגיל 45danielt

הי לכולם,

פטור מגיוס  מגיל 18. סיבה אינה בעיות נפשיות או בריאותיות, אלה סרבנות. לא אכנס לפער בתפיסת העולם והערכים שנצבר לאורך השנים, אך כבר שנים סוגיית השתמטות פתוחה אצלי ובימים אלו אני מעוניין לסגור את הסיפור אחד לתמיד. במלחמת לבנון השנייה פניתי לצה"ל בבקשה להתגייס, אך קיבלתי תשובה לקונית "פטורך נשאר בתוקף". היום אנחנו לצער כולנו במציות אחרת  לגמרי, לכן אולי יש סיכוי שיגייסו אותי. מטפס הרים לשעבר, בן 45, בריא.

אשמח לקבל מידע, מה הסיכויים שמהלך יצליח ויגייסו אותי ולאיזה גורם ניתן להגיש את הבקשה. 

מנהלת חרדים. אוליהעני ממעש
גיוס חוק טלאדם בכיר

גיוס אחרי גיל 22 לשנה וחמש לבני ישיבות ההסדר. מישו יודע איך ניגשים לזה ומה אומר השירות הזה?

באתר ניתן למצואכי קרוב.אחרונה

תתקשר 1111 או לתל השומר.

תעודת שחרור בכבוד- כוכב זהב/כסף/ארד- קציני הסדראחד שמשתדל

מחפש לדעת א מישהו פ יודע, אם הייתי קצין במסלול הסדר- זאת אומרץ בפועל לא הייתי בקבע.. (יצאתי לפיקוד במסלול ישיר), האם אני מקבל תעודת שחרור משירות סדיר- ארד? 

כי בפועל לא הייתי בקבע

אין לי מושג. תתקשר 1111 יענו לך...אם רק נאמין
איך זה משנה?נפשי תערוג

יש משמעות לצבע?

יש לי תעודת השתחרר בכבוד. האמת ל זוכר באיזה צבע.

בזמני.. לא יודעת איך זה היום..עוגת גבינה.אחרונה

הצבע היה נגזרת של תפקיד.

ג'ובניק קיבל ארד, תמכל קיבל כסף ולוחם זהב.

מידע על תוכנית "בינה בירוק"זאב קדוש

מחפש מידע על התוכנית בינה בירוק, ממשהו שהיה/משרת שם, כמה זה מתאים לחרדים/דתי תורני, מה בדיוק עושים, כמה זמן סה"כ, ועוד. תודה

שיר השריונריםאליסף עמר1

אולי יעניין אותך