1. אני מכינה תפו"א עם בטטה -אני יודעת, תפו"א הוא פחמימה, אבל אני מוסיפה הרבה פעמים קוביות קישוא, גזר וכד'. בתיבול אדום יוצא מעולה (פפריקה, אפשר גם חריפה, מל"פ, כורכום, קצת א.מרק, שום גבישי ושמן זית).
2. קוביות דלעת (או דלורית אבל פחות טעים) עם שום כתוש מלמעלה, פלפל שחור גרוס, מלח ושמן זית בתנור..
3. שומר מבושל (מצוין למניקות שבינינו) אם תרצו אעלה את המתכון, מבית אמא..
4. אנחנו לא כ"כ אוהבים את הירקות מהשימורים, אבל אם יש מבצע אנחנו קונים את הקפואים והם כמעט לא צריכים שום דבר מלבד חליטה מהירה ותיבול עדין. ( אפונה, שעועית, פולי סויה..), אולי אפשר עדיין למצוא שעועית ירוקה במחיר סביר..
5. אנטיפסטי (בטטה, קישואים, בצל, פלפלים, חצילים)
6. תחתיות ארטישוק מבושלות היטב, גם מתכון מבית אמא, אם תרצו..