קצת פצ'קראי, אבל ממש שווה.. ולא באמת כל כך נורא.
רכיבים:
חצילים (הם כתבו 2. אני שמתי 1. זה הספיק לתבנית קטנה, ועוד נשאר קצת..)
עגבניות (הם כתבו 5. לא ברור לי למה. זה הרבה מידי)
עלי לזניה
בזיליקום טרי (אני שמתי את התבלין. ברור לי שזה פחות טוב, אבל עדיין, יצא טעים מאוד)
חמאה,
קמח,
חלב,
מלח.
אז לוקחים חציל - פורסים לפרוסות דקות - (במתכון המקורי הם פרסו אותו לאורך. אני העדפתי באלכסון, כי שמתי תבנית קטנה..) מטגנים עם שמן זית ותבלינים (אני שמתי קצת בזיליקום, כמון, מלח, פלפל) עד שהם זהובים.
מכינים רוטב בשמל (טוב, את זה אתם יודעים איך. ואם לא - תחפשו בפורום. יש מלא הסברים),
חותכים עגבניות די דק,
ומתחילים:
עלי לזניה - פרוסות של חצילים - פרוסות של עגבניות - בזיליקום - ומעל הכל - רוטב בשמל - בשפע - שיגיע עד לעלי הלזניה - להרטיב אותם,
ועל זה הדרך -
כ3 קומות.
כמובן - להוסיף גבינה צהובה בין לבין (זה במקום הגבינת מוצרלה שהם ממליצים עליה, שמה הסיכוי שיהיה לי בבית סתם ככה??)
אופים 20-30 דקות מכוסה,
מוציאים את הכיסוי, ואופים עוד זמן (אולי רבע שעה) עד שמזהיב יפה יפה מלמעלה..
קרדיט - לאתר "אוכל זה טעים"
והנה קישור:
http://zetaim.com/archives/2010/eggplants-lasagna