אני בספק אם מישהו יודע בכיתה י' מה הוא רוצה לעשות בשארית חייו.
עד אחרי השירות הצבאי, בחיים לא הייתי חושב שאני אגיע למקום שבו אני נמצא היום.
במיוחד כשיש כל כך הרבה דברים כיפיים לעשות ויכול להיות מאוד נחמד לוותר על חלק מהמאמץ שהתיכון דורש ככה שמראש נוטים להגיד: "מה הסיכוי שאני אעשה..."
התשובה לשאלה שלך משתנה מתחום לתחום.
למשל, אם תעשי 3 יחידות, סביר להניח שתחום העיסוק שלך לא יהיה מדעי. אם תשני את דעתך, את פשוט תצטרכי לעשות שוב את הבחינה, והפעם של 5 יחידות.
אגב, גם עם 4 יחידות זה לא פשוט - אבל יש מקומות שמאפשרים להתקבל ללימודי מדעים אם עושים מכינה קדם אקדמאית.
אם ברור לך לחלוטין שאת לא מתכוונת להמשיך בתחום המדעים המדויקים או הנדסה כלשהי (ולדעתי, זה משהו שאני לא חושב שמישהו בגילך יכול להיות בטוח בו, אבל זו החלטה שלך) - אז יש את עניין הבונוסים.
על 3 יחידות לא מקבלים בונוס.
על 4 מקבלים 12 ועל 5 מקבלים 20 או 25, תלוי במוסד. (ככה לפחות זה היה כשאינ הגשתי מועמדות לפני מספר שנים, ואני מניח שזה לא השתנה הרבה).
זה כבר יכול להשפיע עם סיכויי הקבלה שלך באופן כללי לכל מקצוע שהוא בלי קשר לדרישה של פקולטות מסוימות בנוגע למתמטיקה.
השאלה היא, האם את מוכנה לסגור לעצמך אופציות במצב שלך.
האם מבחינתך מקצועות מדעיים הם אופציה מלכתחילה.
יש עוד כל מיני פקולטות שדורשות מתמטיקה ברמה מסוימת כמו ראיית חשבון וכלכלה, אבל אין לי מושג מה הדרישות שם.
אם השאלה היא אם לקבל 100 ב-3 יחידות או 60 ב-4, אז מצטער להגיד לך, שלמיטב ידיעתי, זה לא באמת ישנה לך. שתי האפשרויות יסגרות לך את אותך אופציות בצורה די הרמטית.
בכל מקרה, במקרה הכי גרוע, אם משהו יהיה מספיק חשוב לך ותרצי אותו מספיק, אז תמיד תוכלי לעשות קורסים לפני הלימודים ולהשלים בגרויות.
אני חושב שכדאי לך להשקיע קצת יותר ולקבל ציון קצת יותר טוב ב-4 יחידות. כזה שישאיר לך את כל האופציות פתוחות ברמה כזאת או אחרת.
מקווה שעזרתי, ומה שתחליטי לעשות בסוף - שיהיה לך בהצלחה!