מתוך אתר "שירת רועים":
"איזה תוספות להגיש?
כתוספת לגבינות ניתן להגיש לחם לבן או לחם מחיטה מלאה. רצוי שהלחם לא יהיה בעל טעמים דומיננטיים שלא להתחרות בטעמן של הגבינות. לחמים המכילים פירות יבשים מתאימים גם הם להגשה עם גבינות. המתיקות שבפירות היבשים תאזן את טעמן המלוח של הגבינות.
ניתן להגיש את הגבינות עם מגוון קרקרים.
הצרפתים נוהגים להגיש פלטת גבינות עם פירות יער ופירות שאינם חמוצים במיוחד ואפילו עם ריבת דובדבנים או ריבות דומות. לצד הגבינות ניתן להגיש פירות יבשים, שקדים ואגוזים או ירקות חתוכים. בארץ נהוג להגיש לצד הגבינות, זיתים. הבעיה היא שטעמם חזק ועלול להתנגש בייחודיות הטעם של הגבינות.
התאמת משקאות:
המשקאות שהולכים טוב עם גבינה הם: יין, בירה, תה צמחים, מים וסודה.
יין: מקובל לומר כי יינות הם המלווים האולטימטיביים לגבינות , מפני שהמלח בגבינה מקצין ומעצים את טעמו של האלכוהול והמליחות של הגבינות מתאזנת ע"י מתקתקות היין.
כאשר מגישים את הגבינות עם יין, רצוי לזכור כי היין המלווה את הגבינה משמש כשחקן משנה "תומך" ולא כשחקן ראשי. לכן רצוי לא להשתמש ביינות כבדים מידי או דומיננטיים מדי אלא ביינות פשוטים יותר. כעיקרון בצרפת ובאירופה בכלל, נהוג לשתות ליד הגבינה את היין האופייני לאזור המוצא של הגבינה. בארץ העניין עדיין אינו מפותח דיו אבל אם משתמשים בגבינות תוצרת מחלבות בוטיק ישראליות יהיה נכון לשלב יינות בוטיק ישראלים- למען הפירגון.
בהתאמת יין לגבינה ישנן גישות שונות. יש אסכולות הטוענות שיש להתאים את אופי היין לאופי הגבינה. כלומר: לגבינות חריפות יינות חריפים יותר ולגבינות קרמיות כבדות, יינות כבדים. לעומתם יש הטוענים כי דווקא ההיפך: ככל שהגבינות קשות יותר וחריפות יותר נתאים להן יין עדין יותר. ישנה אסכולה הטוענת שיין לבן מתאים לגבינות יותר מהיין האדום. גבינות המוגשות לפני הקינוח או כקינוח, ילכו טוב עם יינות קינוח כמו, שיכר דובדבנים, יין פורט ודומיהם.
אישית אני נוטה להאמין למומחה הגבינות הצרפתי איוון לרושה שגורס כי כל יין שטעים לנו מתאים לצד גבינות איכותיות".