{באדיבות הכותבים, לקוח משרשור במקום אחר..}
לכבוד
הקב"ה
מען: מלא כל הארץ כבודו 4
שמי שמים
דרך בית הדואר: י-ם, ביהמ"ק, ק"ק
הקב"ה אנא, שומע תפילה, הרי עוד מבריאת עולמך קבעת " לא תוהו ברה לשבת יצרה" (ישעי´) יצרתה את העולם למען קיומו וזה חלק מהעניין של בריאת העולם - לא לשממה. הקב"ה הרי אתה יודע כמה אני משתדל בכך ורוצה בכך.. כמוכן הקב"ה אתה יודע כמה אני משתדל לקיים מצוותיך אבל אינני מבשק בעבור כי כי הרי אף אחד לא יכול לעמוד מפניך וגם חזקיה המלך שביקש בזכותו עניתו בזכותך ובזכות דוד (ברכות פ"ק). רבותינו אמרו אין בן דוד בא עד שיכלו הנשמות שבגוף (בי"ת פתוחה) שיש אוצר נשמות במקום שנקרא גוף ועד שהוא לא יכלה בן דוד לא יגיע ואתה הרי הקב"ה רוצה לגאולינו יותר ממה שאפילו אנו רוצים..
יודע אני הקב"ה כי קשה זיווגו של אדם כקריעת ים סוף אבל שום דבר לא קטן לפניך - והרי גם את הים קרעת ..
ולסיום נסיים שוב בשבח כמו שלימדונו רבותינו. "הטוב! כי לא כלו רחמיך, המרחם! כי לא תמו חסדיך - כי מעולם קיווינו לך.."
בריעה, בבריכה ובהשתחויה
אני, עבדך בן אמתך
אולי זה המקום להתריע בפניך כי אתה מרבה לשלוח את מכתביך אלינו אל מענים שגויים ודרך בלדרים לא נאמנים.
עם זאת, אנו עושים כמיטב יכולתינו לאתר את מכתביך ולקרוא בהם.
אנחנו מעריכים את מאמציך וקוראים לך להמשיך בהם.
אולי כדאי לנסות גם בכיוונים שונים שלא חשבת עליהם עד היום.
מה לגבי הגברת החמודה ששלחתי לך בשנה שעברה? למה חתכת אותה בפגישה ראשונה?
היא התאימה לך מאוד. רק שאתה היית עסוק בהלהסתכל על המראה שלה שלא מצא חן בעינייך ולא הקשבת למה שהיא אמרה.
נראה לי שגם זאת ששלחתי לך לפני חודשיים יכלה להתאים לך. אבל אתה התחלת לדבר איתה על פוליטיקה או משהו כזה. (רשמתי לי. או הנה. "בנושא חיילים שהשתתפו בפינוי") נושא כל כך לא משמעותי להקמת הבית שהייתי רוצה לראות בשבלכם.
אה כן. היתה גם הבחורה מהרצליה אבל שם אתה ממש לא אשם. זו היא שפסלה אותך. רגע רשמתי לפני "על רקע סוציו-אקונומי" חבל. היה לכם כל כך הרבה במשותף.
תמשיך לנסות. סבלנות, סובלנות, אורך רוח, ותפילות. זה מה שאנחנו כאן יכולים לייעץ לך.
צוות בית המדרש ומתיבתא דמעלה.
אבל שאלה קטנה לי אליך.. יודע אני כי השבת לאיוב
"מִי זֶה, מַחְשִׁיךְ עֵצָה בְמִלִּין-- בְּלִי-דָעַת.
ג אֱזָר-נָא כְגֶבֶר חֲלָצֶיךָ; וְאֶשְׁאָלְךָ, וְהוֹדִיעֵנִי.
ד אֵיפֹה הָיִיתָ, בְּיָסְדִי-אָרֶץ; הַגֵּד, אִם-יָדַעְתָּ בִינָה.
ה מִי-שָׂם מְמַדֶּיהָ, כִּי תֵדָע; אוֹ מִי-נָטָה עָלֶיהָ קָּו.
ו עַל-מָה, אֲדָנֶיהָ הָטְבָּעוּ; אוֹ מִי-יָרָה, אֶבֶן פִּנָּתָהּ." (איוב לח´)
ולי הקטן אין תשובות לדברים אלו ואינני יכול כלל להבין את מהלך בעולם כלל אבל אולי בכל זאת הקב"ה. "ראה נא בעונינו וריבה ריבנו ומהר לגאולנו - למען שמך" - כן למען שמך
ולעצם מה שאמרת זה לא מדויק - ההיא חתחתי בפגישה ראשונה כי היא אמרה שלא חשוב לה כלל לימוד התורה והשניה לא בגלל הפוליטיקה כלל כי גם אני לא מתעניין בפוליטיקה וגם מייחס למראה חיצוני כפרמטר שולי אלא זה הצניעות שמאוד הפריעה לי צורת הלבוש שלה.. כן וההיא שסוף סוך מצאתי ממנה נחמה חתכה אותי בגלל המצב הסוצי´ מה אני יכול לעשות כי גם את זה אתה נתתה לי ...
בכל מקרה
"מזמור לתודה הריעו לה´ כל הארץ .. "
תודה לך הקב"ה על כל מה שאתה נותן לנו
אני , עבדך בן אמתך
אור ונחת!