בראשון הקרוב אירוח בפורום-רפלקסולוגיתיפעת1

וקצת על אלישבע ורפלקסולוגיה,

אלישבע גץ, בת 27 אמא לשתי בנות. גרה בירושלים.
רפלקסולוגית בכירה, בוגרת מכללת "מעיינות" - בית ספר לרפואה משלימה מטעם האוניברסיטה הפתוחה
הרפלקסולוגיה היא שיטה עתיקת יומין הבנויה על ההבנה שבכפות הרגליים ישנו שיקוף של איברי הגוף וע"י לחיצות ועיסוי בנקודות מסוימות ניתנת הזדמנות לגוף לממש את פוטנציאל הריפוי העצמי שלו.
הרפלקסולוגיה היא חלק מעולם הרפואה המשלימה אשר מאמינה שיש צורך בהסתכלות שלמה על האדם הן ברובד האבחוני וכן במענה שכולל התיחסות נפשית רגשית ופיזית במקביל..
הרפלקסולוגיה הינה שיטת ריפוי נעימה ומקצועית כאשר עיקר העיסוי מתקבל בכפות הרגלים.
הטיפול נותן מענה בהמון תחומים הן ברובד הפיזי-כאבי גב, בעיות עיכול, טחורים,כאבי ראש, בצקות, דלקות במערכת השתן ובנרתיק, כאבי מחזור, בעיות פוריות, , שפעת וצינון,טיפול 'משקם' לפני ואחרי לידה,דלקות פרקים ועוד..
וכן ברובד הרגשי-בעיות שינה, מצבי חרדה, מצבי רוח, איזון רגשי וכד'.
אשמח לשמוע אתכן והלשמיע את שיודעת.

אפשר להתחיל לשרשר שאלות..יפעת1
אני ראשונה : ) שכוייח יפעתמה'

בזמן לידה,איך ובאיזה נקודות ברגל אפשר ללחוץ לעצמי כדי לנסות  לקדם לידה?

ושאלונת שניה..באיזה נקודות אפשר לעשות עיסוי לילדים כדי לחזק את המערכת החיסונית ,מערכת הנשימה ואף אוזן גרון ?

תודה רבה.

תודה יפעת ! ולשאלתי,אישה רעיה

באלו נקודות ללחוץ לתינוקות כדי להריגע אותם מכאבי הבטן שיש להם בסיביבות חודשים ראשונים (0-3) לחייהם?

מה' יקרה,לגבי שאלתך הנוספתאנונימי (פותח)

המערכות שעליהן כתבת הן חשובות ואנו רואים את שיקוף מצבן בכל עת..העבודה על כך מרובה ואין לי אפשרות לתת לך נקודות לעבוד עליהן יש צורך להגיע לסדרת טיפולים בכדי לראות שינוי ותוצאה בכל אופן ישנה מטפלת בשם מעין חקלאי אשר מכינה תמציות צמחים ע"פ הרפואה הסינית ואני ומטופלותי רואות תוצאות מהם !ניתן להשיגם דרכה-היא מקבלת ברמות וכן דרך החנות של מכללת מעיינות

שלום שלום לאישה רעיהאנונימי (פותח)

כשמגיעה אלי אמא עם תינוק בגילאים אלו הסובל מכאבים הרפלקסולוגיה מאוד מקילה והמערכות שעליהן אני בעיקר אעבוד הן מערכת העצבים מערכת שתן מערכת עיכול וכו' ואת כל אלו קצת מורכב לתאר בכתב ועל רגל אחת מה שכן ניתן לתאר זה חלק ממערכת העיכול ובזכות שכפות הרגלים של הפצפונים כ"כ קטנות יש סיכוי שגם כשאינך מכירה את מפת הרגלים ההשפעה תהיה טובה..

בכל אופן הרגל עצמה מחולקת לארבעה חלקים : 1-האצבעות 2-הכרית 3-המרכז + האזור התחתון של כף הרגל ואחרון 4–העקב.  מערכת העיכול נמצאת באזור השלישי אותו תיארתי ואת אותו האזור מומלץ לעסות בכיוון השעון ומומלץ לכמה וכמה דק' תוך הקשבה לסבלנות של התינוק..כמו כן חשוב לעשות את העיסוי בחדר חם ולדאוג שנעים לילד.

יחד עם זה חשוב שתנסי לשים לב מה קורה לך כשהתינוק בוכה..

האם אני בלחץ מהבכי ?וזה וודאי משפיע על הקטנציק..

האם אני רצה להניק אותו?לעיתים הילד כלל לא רעב ואנו מעמיסות עליו חלב מה שיוצר כאבי בטן וחוסר נינוחות..

נסי להתחיל עם שאלות אלו במקביל לנסיון להקל על הכאבים..לעיתים המחשבות והתחושות שלנו יכולות באופן ישיר להשפיע על הקטנציק וחשוב לי להדגיש שלא לקחת את הדברים למקום של אשמה אלא ההפך למקום של הזדמנות לבחון מה קורה לי ואולי לתת הזדמנות -הזמנה לתחושות חדשות  שיאפשרו שקט ושלווה..

שלום לכולןאנונימי (פותח)

שלום לכולכן שמחה להתארח אצלכן לשמוע מכן ולנסות ולענות לכן..

שלום מה'-תשובתי אליךאנונימי (פותח)

בחרת בחכמה במילה "לקדם לידה" ולא "לזרז לידה" זה אולי נשמע קטנוני אך המילים חובקות בתוכן תחושות ששווה להתבונן בהן.

בכל הנוגע לזירוז לידה נדמה לי שיש צורך במבט מעמיק פנימה ובניסיון להתבוננות בעצמנו

והייתי מתחילה בשאלה האם אני ברצון כנה להכין את גופי ולקדם אותו בלידה-לסייע לו או האם קשה לי לשאת את המחשבה שאין לדעת כמה זמן הלידה תיקח ומתי בדיוק אלד?או האם קשה לי להרפות משליטה ויש בי רצון וידיעה מתי אני "אמורה" ללדת...האם אני סומכת על הקב"ה שהוא מזמן לי ולעובר שלי את השנייה המושלמת והנכונה ביותר בה הנשמה הזו צריכה לרדת לעולם.

אחרי התבוננות זו אני אומרת שבהחלט ישנם מצבים בהם נרצה לסייע לגופנו להכין את עצמו ללידה, להגיע ללידה במצב אופטימאלי וכן לסייע לו להתקדם עם הלידה בזמן הלידה ממש.

מבחינת הכנה ללידה עצמה בעצם ניתן להתחיל טיפולי רפלקסולוגיה באופן ממוקד מחודש שישי ואילך כאשר אני מתייחסת לרובד הנפשי-רגשי ופיזי. כמובן שמומלץ תוך גיבוי של תזונה, תוספי תזונה(ישנם דברים נפלאים בשוק כגון שמן נר הלילה כוהוש כחול משחות ושמנים לעיסוי הפרינאום) פעילות גופנית יוגה ועוד..ובזה יפעת יודעת טוב ממני =)

בכל אופן גם בלידה עצמה יש אפשרות להתחיל ולעבוד על-עם הגוף..

שאלת מהן הנקודות שאת בעצמך יכולה לעבוד עליהן-

אכתוב לך את הנקודות העיקריות שניתן לתאר אותן בכתיבה..קצת קשה לתאר אך אנסה..

יש את גיד אכילס-באזור האחורי של הרגל מהעקב כלפי השוק כאשר מומלץ לבצע מעין "סחיטות" חזקות כלפי חוץ, ממש לחפור שם-יש אפשרות שפעולה זו מכאיבה תראי אם מתאים לך בכל אופן אפשר יותר בעדינות או לא להיבהל.

יש גם את בלוטת ההיפופיזה שנמצאת בבוהן בד"כ ניתן לזהות אותה ע"י בליטה יחסית במרכז הבוהן בכל אופן תעסי את האזור בתנועה מעגלית בכיוון השעון או לחיצה והחזקה של אותה נקודה וכדאי לעבוד באופן רחב כי אין לך דרך לדעת בדיוק איפה הבלוטה נמצאת. גם כאן מומלץ ללחוץ בעוצמה.

נקודה אחרונה היא הנקודה של הרחם שלא נמצאת בכף רגל עצמה אלא בצד הפנימי של הרגל מתחת לעצם של הקרסול וגם שם לבצע עיסוי חזק ומעמיק בכיוון השעון.

בנוסף אם יש סבלנות ויכולת אני ממליצה לעסות את אצבעות הרגלים כל אצבע בנפרד תוך עבודה אורכית כלפי מעלה שהעבודה תהיה איטית ונעימה-שם נמצאת המע' העצבית שלנו ועבודה זו יכולה להרגיע ולהיטיב עם היולדת.

תודה רבה אלישבע,ויפעת =)מה'

באמת אחד הסימנים שלי שהלידה מתקרבת והצירים רציניים זה כשבלי לשים לב אני מתחילה אוטומטית לעסות את הרגליים כדי להרגע,זה כניראה מוכיח שבאמת יש בזה לא מעט.תודה עכשיו אני ידע לפחות להיות יותר יעילה,תודה רבה.

האירוח הערב..אלישבע תתחיל לענות ב 21:30יפעת1
היי אלישבע, לא ממש קשור להריון ולידה-שירשור

האם יש לרפלקסולוגיה פיתרון לשושנה ברגל?

האם רפלקסולוגיה יכולה למנוע את התופעה או לפחות לצמצם את תכיפות הופעתה?

תודה לך,

ותודה יפעתוש.

אהלןאנונימי (פותח)

לרפלקסולוגיה בהחלט יש מענה בנושא זה..לי אין כל נסיון קודם עם זה אשמח לתת לך שם של מטפלת שתוכל לסייע לך עם זה אם חשוב לך ענין הנסיון..

שאלת ורידיםדבי חיה

א. כמתנה מההריון הקודם נשארו לי ורידים כואבים ונפוחים  ועוד...

האם יש לרפלקסולוגיה מה להציע בעניין?

ב. האם היא יכולה לעזור לעניין של גמילה? ילדה חמודה בת ה-3 וחצי שעדיין מפספסת, לא ממש מזהה את הצורך.. אני זוכרת זה תהליך אבל האם ניתן לעזור לה בתחום הזה?

שלום וברכה דבי חיהאנונימי (פותח)

לגבי הורידים תעייני בתשובה שכתבתי לאנונימי בנושא זה..

בענין הגמילה..ודאי שיש על מה לעבוד והייתי בודקת האם יש ענין רגשי או פיזי וכן לעיתיםהעבודה תהיה על ההורים...קורץ מה שכן היא עוד קטנה והייתי מחכה בסבלנות עד גיל יותר מאוחר..ובנתים ישנם כמההצעות שאולי יהיו לכם טובות אך בכדי לענות לך באופן מדויק עדיף שאדע יותר פרטים..בכל אופן ברובד המקצועי לעניות דעתי עד גיל 4 + אין כ"כ יתרון בלהתיחס מקצועית..את מבינה?

תודה על ההתייחסות. הרגעת!דבי חיה
הודעה לכולכן..אנונימי (פותח)

בגלל שאתן לא מכירות את מפת הרגלים אני משתדלת לכתוב לכן תאור מפורט איפה שניתן בכל אופן אשמח לטלפונים ממי שתרצה וכך אוכל לפרט לכן עוד יותר היכן כדאי ללחוץ ובאיזה אופן..בקיצור-מוזמנות להתקשר!!ליל מנוחה לבנתיים

תודה רבה יפעתי!!הביצה שהתחפשה

בס"ד

ולשאלותיי...

מה ניתן לעשות עם תינוקת שהצינון והליחה לא עוזבים אותה?

ו-אמנם ב"ה אני אחרי לידה, אבל שנדע להבא...

מה עושים עם בצקות? בהריון הראשון סבלתי מבצקות איומות מחודש שישי, וזה היה סיוט...

ערב מבורך ביצה שהתחפשה..השם שלך מעלה חיוך..אנונימי (פותח)

לגבי ליחה וצינון בעיקר כשמדובר בתופעה חוזרת יש להתייחס לתזונה של הילד או של האמא והיה והילד יונק ובזה אין לי מספיק ידע וניסיון אך שווה להתייעץ על כך עם יודעי דבר..גם ממליצה לשלב צמחי מרפא-עם בנותיי זה עובד נפלא ישנה כפי שכתבתי למה' ישנהמטפלת בשם מעין חקלאי שמכינה צמחים נפלאים ע"פ הרפואה הסינית היא מוכרת אותה ברמות אצלה בקליניקה או בחנות של מכללת מעיינות-מומלץ בחום!

מבחינת הרפלקסולוגיה יש פה עודף של מים-שמתבטאת בלחות שמצטברת בגוף ואנו בעצם רוצים לנקז אותה החוצה ולהפסיק ל"להכניס" את אותה לחות פנימה(ופה כפי שכבר כתבתי יש צורך לשינוי תזונה) מבחינת הניקוז אני ממליצה לעבוד על אזור 2 – הכרית של כף הרגל כפי שפרטתי בתשובתי לשאלתה של אישה רעיה והעבודה פה תהיה עיסוי בכיוון השעון וכן הייתי עובדת על אצבעות הרגלים תוך התכוונות לנקז את האצבעות ע"י משיכות כלפי מעלה.

לגבי הבצקות מאוד דומה לתשובה של הליחה כי גם פה בד"כ מדובר בעודף של מים ולכן יש צורך בשינוי תזונתי ובפעילות גופנית ובכדי להקל על עצמך כמובן יש ללכת לטיפול אינטנסיבי ולקבל תוספות וצמחי מרפא ומבחינתך לעשות עיסוי ממריץ בכל כף הרגל ואף משיכות כלפי מעלה עד הברך והעבודה תהיה יחסית חזקה ועוצמתית..

הי אלישבע,הביצה שהתחפשה
בסד

ביתי אינה יונקת, אפשר לשלב לה משהו עם התמל? אין משהו ברפלקסולוגיה שעשוי להקל?
תודה...
אנחנו עדין בנושא הצינון..כן?אנונימי (פותח)

אז ודאי שלרפלקסולוגיה יש מה להציע..וכתבתי לך נקודות שאת יכולה ליישם בעצמך..בת כמה ביתך?

תודה רבה! שאלות>>אנונימי (פותח)

ב"ה

(מקווה שאני לא חוזרת על קודמותי)

1)איך ניתן להקל על תינוקות וילדים מחרחרים בגלל צינון?
2)איך ניתן להקל על כאבי שיניים לקראת צאתם?
3)איך ניתן לעודד זחילה הליכה אולי חיזוק עצמות (אם בכלל) ע"י רפלקסולוגיה?

ושאלות להריון ולידה:
4)באיזה שלב של ההריון אפשר להעזר ברפלקסולוגיה כדאי לקרב את הלידה ואיך יודעים אם הדבר הועיל? ממש את עצמו?

5) איך ניתן להקל ע"י רפלקסולוגיה על צירי הלידה??

תודה רבה לכן יפעת ואלישבע!

שלום לך אלישבע ותודה ליפעת!! שאלתי היא:אנונימי (פותח)

האם ניתן ע"י רפלקסולוגיה ליישר רגליים לתינוקות ילדים בני 3 + ושנה ושבעה הם נוטים לכוון פנים (כמובן רק בעת שהם הולכים!) מה ניתן לעשות??

מצטרפת לשאלה על הליכה עקומהארציה

עם הרגליים נוטות פנימה (בגיל שנה וחצי) האם יש משהו לעשות עם רפלקסולוגיה כדי ליישר את ההליכה?

ערב טוב ארציהאנונימי (פותח)

עייני בתשובתי לאנונימי שאלה מס' 3 בהצלחה חיוך

אהלן אנונימית שאלת מס' שאלות אנסה להתייחס לכולן..אנונימי (פותח)

שאלה מס' 1 עייני בתשובתי לביצה שהתחפשה..

שאלה מס' 2 כמובן שגם פה יש צורך בגיבוי של טיפול מסודר וכן יש ג'לים שמקילים ואת מבחינתך יכולה לבצע עיסוי באצבעות הרגלים בעיקר בצידי האצבעות (תעבדי על כל האצבע ביסודיות מכל כיוון וגם בחיבור בין האצבע לרגל עצמה ממש תנסי לא לפספס שום נקודה ותני דגש לאצבע השניה שצמודה לבוהן)וכן לשלב עבודה על מערכת העיכול באופן בו תארתי את העבודה בתשובתי לאישה רעיה כשיש פה אפשרות להתמקד בצד הפנימי של כף הרגל ששם נמצאת הקיבה שמשפיעה על בקיעת השיניים ע"פ הרפואה הסינית.

שאלה מס' 3 זה לא התחום שלי ולא ידוע לי על סיוע דרך הרפלקסולוגיה..אולי אני טועה. בכל אופן שווה להתיעץ עם אנשי מקצוע ולשים לב שבאמת יש עיכוב ולא שמדובר פה בתחושה של לחץ שלעיתים החברה גורמת..איני מכירה אנשים בתחום אך שמעתי המלצות חמות על מישהי בשם שירלי גרוס שמתסקת בכל התחום של התפתחות הילד הייתי ממליצה לנסות לאתר אותה דרך 144 או משהו כזה..אנסה להשיג את המס אם יעלה הדבר אעדכנך!

שאלה מס' 4 ו 5 עייני בתשובתי ל מה' ולגבי יתר השאלה שלך לא ממש הבנתי אשמח שתסבירי לי למה התכוונת אחרת תשובותיי סיפקו אותך.

תודה יקירה!!אנונימי (פותח)

א.איזה תרגילים ניתן לעשות בזמן הריון ואחרי הלידה כדי להקל על כאבי הגב?

ב.האם יש טיפול שאפשר לתת לתינוקות בתחום הרפלקסולוגיה שיכול להקל עליהם בזמן גזים?

איך אני יכולה להקל על עצמיאנונימי (פותח)

יש לי ורידים ברגל אחת עד המפשעה. כואב אימים!! אני בחודש 4 ב"ה.

וגם אני ישנה גרוע. אני נרדמת מהר מרב עייפות ומתעוררת בשלב כלשהו ומתהפכת ומתהפכת...

מה אפשר להקל?

יפעת, תודה רבה! זה רעיון מקסים להביא אנשי מקצוע לפורום!

רק לא הבנתי, איך בדיוק זה יעבוד? איך היא תענה על השאלות?

ושוב- יישר-כח!

שוב שלום אנונימיאנונימי (פותח)

לגבי הורידים..שאלה כואבת...עצוב

אך עם התיחסות נכונה בוודאי שניתן להקל...!

מבחינת הרפלקסולוגיה זה דורש המון עבודה ולכן לא אוכל לפרט מהן המערכות והנקודות עליהן יש צורך לעבוד מה שכן יודעת לומר שבהחלט יש דרך להקל בעזרת תזונה-זהו לא התחום שלי ויש להתיעץ עם המבינים..וודאי שהליכה,פעילות גופנית וטיפולים יקלו מאוד.בבית את מוזמנת לשכב על הרצפה או על מיטה להעלות את הרגלים וממש להצמיד את הישבן לקיר שאת ממש בתשעים מעלות למשך עשר דק בכל יום וכדאי לפני השינה כך שוזרימת הדם תוכל להשתפר..

לגבי תרגילים לכאבי גבאנונימי (פותח)

ישנם המון תרגילים שניתן לעשות בכדי להקל על כאבי גב ובוודאי שיש צורך לבחון את אופן היציבה ש"משתבש"בזמןו הריון..אך זהו לא התחום שלי..שווה לחטט באינטרנט בטוח יש הדרכות נפלאות מעבר לכך אוכל להמליץ לך בעיקר על שחייה והליכה שאלו פעילויות שממש מקלות על כאבי גב..וכמובן טיפולים שונים כגון פנדלקרייז עיסויים שיאצו וכמובן רפלקסולוגיה...

כמה שאלות:יום השביעי

1) איך ניתן להקל על טחורים?

2) איך ניתן להקל עם ורידים במפשעה?

3) איפה יש נקודות לחיצה ואיך עושים אותן, כדי שתהיה לידה מהירה יותר?

4) האם יש דרך להקל על הציירים, או לפחות לעשות אותם יותר אפקטיביים?

5) כבר שאלו, אני חושבת, איך ניתן להקל על כאבי בטן של ינוקות?

6) בבוא החורף, יש לי צינון תמידי. יש לרפלקסולוגיה פיתרונות לעניין?

תודה רבה!!

עצירות לתינוקקיווי

איפה אפשר לעסות כדי שישתחרר? במשך כמה זמן?

האם יש "סיכון"  שהגוף יתרגל לרפלקסלוגיה ו"יתעצל" להשתחרר מעצמו?

ליל מנוחה קיויאנונימי (פותח)

תסתכלי בתשובתי לאישה רעיה לגבי גזים ושם אני מתארת את מערכת העיכול שנמצאת די במרכז הרגל..מבחינתך הייתי ממליצה על עיסוי בכיוון השעון למשך זמן -משהו כמו עשר דק, בהתאם לסבלנות של הקטנציק. הייתי חוזרת על פעולה זו כמה פעמים ביום וזה בוודאי יעזור מה שכן יש צורך לחזור על הטיפול במשך כמה ימים.לא הייתי חוששת מהצב אותו תארת מה שכן הייתי רוצה קודם כל להקל על התינוק וזכרי שהיתרון של הרפלקסולוגיה הוא שזה לא משהו חיצוני לגוף אלא סיוע של הגוף עצמו לחזור לפעילות הטבעית שלו..בכל אופן אם זה חוזר הייתי מנסה לשים לב לתזונה שלו ואם הוא יונקק-לתזונה שלך זה הרבה םעמים מקל ומסייע..בהצלחה ואם יש עוד שאלות הרגישי חופשי לשאול

תודה רבה את נשמעתקיווי

(מלבד מקצועית) גם אישה נעימה מאוד...

בהצלחה

עוד שאלה:יום השביעי

7) האם יש לרפלקסולוגיה משהו להציע בקשר לאסטמה של העור אצל תינוקות וילדים (אטופיק דרמטיטיס)?

מה עושים ואיך?

תודה!

אני עכשיו רואה עוד כמה שאלות ממך...אנונימי (פותח)

לגבי דליות במפשעה לצערי אין כמעט מענה..ודאי שטיפול רפלקסולוגי שמסייע לזרימת הדם יכול לעזור כאן אך לצערי לא תמיד זה מקל באופן דרמטי..מה שכן אני מציעה וכן רואה תוצאות זה בשני רובדים..האחד נסי לשחק עם תנוחות בזמן הכאב..הענין הוא שיש קושי בזרימת הדם ולכן הרבה פעמים בזמן ישיבה זה כואב או כשאת שוכבת ורגליך מקופלות..נסי לשים לב ולשחק עם זה..

דבר נוסף שיכול להקל וזה גם תשובה לכל שאר הבנות בכל תחום שהוא - נסי לדבר אל הדליות. ממש לדבר אליהן ולנסות להבין מה הן רוצות ממך- לעיתים גם אם תשובה לא מתקבלת עצם ההתיחסות והשיחה אל חלקי גופנו מאוד מסייעים..זה אולי נשמע מוזר אך שווה נסיון..

לגבי אטופיק דרמטיטיס-גם בזה יש מענה..

יש פה שתי נקודות עקריות שעלהן את יכולה לעבוד. עייני בתשובתי לאישה רעיה שם פרטתי מעט את מבנה כף הרגל..

בכל אופן הראות ממוקמות בכרית הרגל כפי שתארתי לה באזור ה 2 ושם הייתי ממליצה לעסות את הרגל בכיון השעון תוך כדי התכונות ודמיון שאני מנסה לשחרר את הפסולת שמצטברת בגוף - יש קשר ישיר בין מערכת הנשימה לעור שלנו. וכן הייתי עובדת על מערכת העיכול שגם היא אחראית על ניקוי וניקוז הפסולת אז כדאי גם עיסוי בכיוון השעון על כל האזור ה 3 שבמרכז הרגל..

וכמובן שסדרת טיפולים תסייע כאן..בהצלחה רבה!

לילה מבורך יום השביעיאנונימי (פותח)

לגבי הטחורים..טחורים טחורים..כמה שזה יכול לשבש...אז לרפלקסולוגיה בהחלט יש מענה לזה ובכדי לראות תוצאות יש צורך בסדרת טיפולים. גם כאן יש צורך בשילוב של פעילות גופנית-הליכה מאוד מסייעת וכן שמירה על תזונה..אם המצב מאוד חריף יש מרכז שאני אישית מכירה שמחולל פלאים ועליו אני ממליצה בחום ובלב שלם!הוא אמנם יוצר חור בכיס אך מי שממש סובלת בהחלט שווה לה לשקול בחיוב..

בכל אופן הרפלקסולוגיה ודאי תסייע. יחד עם זה נסי לבחון האם את חשה בלחץ..במתח..? ברגשות אשמה..?אם כן אלו דברים שגם כן משפיעים ולעיתים אפילו רק להבחין בהם יכול להקל..שיהיה בבריאות ובנעימות.

לגבי שאר השאלות תראי שעניתי עלהן לשאר הבנות..אם את לא מוצאת-כתבי לי אשמח לכתוב שוב!

שאלות (בנושא ילדים)בתי-ה.

יפעת, המון המון תודה, גם לך אלישבע.

ולשאלותי:

1. האם יש לרפלקסולגיה מענה לצורך יומיומי להעביר ילד נמרץ מאוד מאוד ממצב של ערות למצב שינה? כלומר איזשהוא עיסוי שירגיע/ירדים אותו לאחר השכבתו במיטה על מנת שלא יקום עשרות פעמים?

2. כיצד ניתן לחזק מערכת חיסונית של ילד שרגיש לחלב וסויה? האם ניתן ספציפית לפתור רגישויות אלו?

3. האם ניתן ברפלקסולוגיה לטפל בילד בעל עור רגיש מאוד הסובל הרבה ממחלות עור (בעיקר אמפטיגו אבל לא רק)?

שוב תודה לשתיכן!!!

עוד שאלה...בתי-ה.

4. ילד שנרתע ממגע (בעבר זה היה יותר, היום הויסות התחושתי שלו השתפר אולם עדיין לא יכול לסבול חיבוק "מועך", חולצה עם שרוול ארוך, תווית, צבעי ידיים וכו'), חשבתי שאולי דרך כף הרגל כן ניתן להגיע לויסות תחושתי טוב יותר, האם ניתן בהתחלה לעשות זאת עם גרביים כדי שפחות "יקפוץ" או שזה לא יהיה יעיל?

שלום בת-יה'אנונימי (פותח)

מחילה שרק עכשיו עונה..

שאלה 1 - בהחלט יש לרפלקסולוגיה מענה למצב שאת מתארת אתן לך נקודה לעבוד עליה ואם תרצי להעמיק באבחון ובטיפול אמליץ על סדרת טיפולים...

לגבי מה שאני ממליצה לך לעשות-נסי לעסות בסבלנות ובנחת את אזור האצבעות..תשקיעי בכך זמן ועשי זאת כשאת רגועה ונינוחה.

הייתי ממליצה להשקיע בכל אצבע במשך 30 שניות לפחות עיסוי איטי ורגוע..כשאת מתחילה משורש האצבע(החיבור בין הרגל לאצבע)ועבודה של משיכות כלפי מעלה..

שאלה 2- הרפלקסולוגיה ודאי יכולה לחזק את המערכת החיסונית לגבי רגישות ספציפית לא ידוע לי על דרך שניתן אך יש מצב שאני פשוט לא מכירה שווה להמשיך ולשאול..

שאלה 3-עייני בתשובתי ליום השביעי שם פרטתי לה לגבי בעיות עור

שאלה 4- בעבר טיפלתי באישה שסובלת מהיפר סנסטיבטי והרפלקסולוגיה ממש עזרה לה..אך זה דורש עבודה מעמיקה הגרבים יעזרו ויקלו הייתי גם מעניקה מגע רחב ועמוק פחות עבודה נקודותית..אם תרצי אשמח שתתקשרי ואנסה לתאר לך..

בהצלחה רבה רבה

שאלונתאנונימי (פותח)

המחזור החודשי שלי מגיע בשלושה ימים ראשונים - טפטופים קלים, אבל עם כאבים, אח"כ ממשיך נורמלי: יומיים חזק ואח"כ עוד יומיים נחלש עד שנגמר. ניסיתי כמה דרכים על מנת לקצר את שלושת הימים הראשונים ולא הצלחתי. האם לרפלקסולוגיה יש איזו עצה שיכולה לעזור?

תודה רבה לאלישבע!!!יפעת1

על ההשקעה,על תשובות מפורטות. ניסוח מקסים.

וכמובן על חשבון השינה שלך ישנוני

מי שרוצה יכולה להיכנס לאתר של אלישבע יש שם מייל ופלאפון להמשך התייעצות.

שימו לב יש שאלות שחוזרות על עצמם..

לילה טוב לכולן.נשיקה

תודה לכן על האירוח ועל השאלות!!אנונימי (פותח)

יש כמה מכן שלא הספקתי לענות לכן..מחר בעז"ה אמשיך.

ליל מנוחה

בריאות ושמחה לכולכן!!

מוזמנות להתקשר ולהגיע לטיפולים...חיוך גדול

אלישבע

ותודה לך יפעת על היוזמה ועל הביצועדבי חיה
בטח!אנונימי (פותח)

תנסי מחר בשעות הערב..החל משבע וחצי

אלישבע אני מקווה שזה יוכל לעזוראנונימי (פותח)

אם לא אז אפשר למחוק כדי לא לבלבל

http://www.meshulamart.com/find/reflexologie.html

אשת חילbeshevaאחרונה
לא יודעת מה המצב שלנושושנושי

בנקודות:

1. המליצו לנו על אבחון קלת, שם בתוצאות היו כמה קשיים והמליצו על טיפול אצל קלת ופנייה לועדת אפיון

2. התחלנו אצל קלת מהממת, עשינו 5 מפגשים. אמרה לי שוב ושוב שהילד באמת צריך גן שפה והיא תגיש מול הגן

3. לפני שבועיים הקלינאית ילדה מאוד מוקדם, ככה שעברנו לקלינאית אחרת

4. הקלינאית החדשה טוענת בתוקף שאין לילד שום קשיים והיא לא מבינה בכלל למה חושבים על גן שפה

היא מסכימה עם זה שהוא מתקשה בקטנה עם חלק מהאותיות (כמו ו' ג' נ'). מחליף בין הברות, בולי הבאה ראשונה אבל לדעתה ממש בקטנה ולא מבינה על מה הדרמה. יש גם קשיי הבעה וגם בזה לדעתה המצב סביר.

למה קלינאית אחת אמרה וחזרה שוב ושוב שהילד צריך גן שפה במקביל לטיפול ארוך

והשנייה לא מבינה על מה היא מדברת

אוף. שיגעו אותי.

יש לילד קושי, איך הקלינאית לא רואה את זה?

סוף פריקה

כן, קצת אטומהשושנושי
שם נוסף לשם "שחרי"נעמי_

אני חושבת על השם "שחרי" (במובן לשחר- לייחל, וגם השחר שלי)

אבל רוצה לצרף לו שם שני ולא מצליחה למצוא.

למשל: "שחרי אור" "שחרי טובה" אבל לא השמות האלו.

זה יכול להיות כל דבר שראוי לשחר אליו, החל מאלוקות ותפילה וכלה  באלמנטים מהטבע.

גם שיצטלצל יפה וגם שאוהב.

נולדה בא' שבט.

לאחיות שלה קוראים:

- רוני יערה

-הללי ערבה

- שחרי ?

שחרי אמונה, שחרי הודיה, שחרי נחלה, שחרי רננהמתואמת
אני מכירה שחרי ציוןשלומית.

ובכוונה הקונספט הוא שכולן שמות בלשון ציווי? מגניב

ועוד רעיונות: שחרי אהבה, שחרי אחוה, שחרי רעות שחרי אליה, שחרי אתיה, שחרי אביה, שחרי אביב, שחרי רינה 

מנסה גםבארץ אהבתי

שחרי גאולה

שחרי אורה

שחרי הודיה

שחרי אליה

מכירה -שחרי אהבהרק שואלת שאלה

שחרי ציון,

שחרי טליה

שחרי תחיה

שחרי

רק לי זה נשמע כמו "שחררי אמונה, שחררי גאולה..." ?באתי מפעם
אולי כי את לא מכירה את השם...שלומית.
אני מכירה כמה כאלה ולא נשמע לי מוזר בכלל 
שחרי אורה.מוריה

שחרי ארגמן.

שחרי שמחה.

שחרי איילהאמאשוני

(איילה גם טבע וגם איילת השחר)

מבחינת הצליל של האחיות שלה יושב טוב שחרי אורה.

אפשר גם שחרי אהבה אם את אוהבת.

שחרי אלה (העץ)

שחרי הילה

שחרי מלכותרק טוב!

שחרי אורה

שחרי תפארת

שחרי נועם

שחרי גאולה

שחרי פדות

שחרי תקווה, שחרי אמונה, שחרי ציון, שחרי אהבה,אביגיל ##
שחרי גאולה, שחרי רינה
אני שמעתי על השם שחרי לבד . ובעיניי הוא מיוחדנפש חיה.
שחרי טליהבישועתואחרונה
ילדתי החמודה את בת שלוש למה את שואלת שאלותחמדמדה

של מתבגרת??

אמא למה עשיתם שתי מיטות ולא מיטה אחת גדולה גדולה?

אמא עוד מעט יהיה לך תינוק בבטן ותיוולד?

אמא נכון תינוק אוכל מה'פה' שלך (מצביעה לי על החזה)

יפה שליייייייייי

ששששששש😂😂😂😂😂😂😂😂

לכי תשחקי במגנטים או משו

גאוני ברמות! איזה חכמה😍אמא לאוצר❤
למישהי יש המלצה לדיאטנית טובה לתינוקות?מתואמת

מישהי שמסתכלת בראייה רחבה, ולא רק על המשקל.

אני קצת מודאגת מהתינוקת שלי, שלאחרונה מוכנה לאכול רק שלושה דברים מבושלים בלבד (ולחם לסוגיו, ופירות וירקות טריים, והרבה שוקולד...🙈)

לא שקלתי אותה, אבל נראה לי כרגע שעל המשקל זה לא משפיע. רק רוצה להבין מאיפה נובעת הבררנות שלה ולטפל בזה כבר עכשיו.

(לא רוצה ללכת לדיאטנית בקופה, הייתה לנו חוויה גרועה איתן כשהלכנו בזמנו עם הבכורה...)

למה בעצם זה מדאיגoo

יש תינוקות יותר בררנים

שלי עד גיל שנתיים אכל בעיקר תפו"א ומעט דברים אחרים

לא העלאתי על דעתי שיש בעיה עם זה

כל עוד המשקל תקין ואין בעיה בריאותית

(אחרי שבדקתי וראיתי שתפו"א מכילים ויטמינים ומינרלים רבים)

(עם הזמן הוא נפתח למאכלים נוספים

היום בגיל 6 הוא עדיין בררן אבל אוכל את מה שאוהב בצורה טובה

ולא חסר לו כלום)

גם הבת שלירקאני

נהייתה בררנית

זה לא מדאיג אותי

אני עצמי בררנית מאוד

היא כנראה דומה לי בזה (לצערי 🤭)

אני משתדלת לא להתייאש ולהמשיך להציע לה הכל

רואים ממש העדפה ברורה לפחמימות ולמתוק 

(תפוחי אדמה ופסטות היא עפה עליהם לעומת ירקות... וגם מבושל היא תעדיף את המתוק ולא המלוח)

ממליצה ממש על אורית הלרצוצקהלה
היא פעילה גם באינסגרם אז את יכולה ללמוד מהתוכן שהיא מעלה, שמעתי הרצאה שלה שעסקה בבררנות וממש נתרמתי.
תודה רבה!מתואמת
האמת לא נשמע מדאיג בכללשלומית.
אבל אני לא מבינה בזה 
לחם פירות וירקות טריים זה כבר די טוב, לא?קופצת רגע

נראה לי שכדאי להמשיך לחשוף בלי לחץ... לתת לה להתנסות בנחת.

אבל כמובן אני לא מקצועית. 

תודה לכןמתואמת

אני כן מרגישה שזה מדאיג, בעיקר כי פעם היא הייתה מוכנה לאכול יותר (ופירות וירקות היא מוכנה לאכול, אבל לא תמיד).

וכן, גם אני בררנית, ויש לי עוד כמה ילדים בררניים, ודווקא בגלל זה אני רוצה כבר עכשיו לטפל בזה כדי שלא תגרור את זה שנים.

חוץ מזה שהיא הרבה פעמים עצבנית, ואנחנו מרגישים שזה בגלל שהיא רעבה...

בת כמה היא?נירה22

ממליצה ממש על תרצה שני. היא מומחית בנושא בררנות אכילה. מקבלת בזום.

בכל אופן ממה ששמעתי ממנה (מקווה שאני זוכרת נכון) זה תהליך שעובר על הרבה ילדים בגיל שנתיים בערך, ואחר כך מתאזן.

אז אם זה הגיל-לא הייתי מתרגשת בכלל.

היא בת שנה וחמישה חודשים. תודה!מתואמתאחרונה
יש לכם רעיון לבילוי משפחתי במקום סגור?אוהבת את השבת

כי קר ..

בעיקרון טיול בטבע הכי כיף אבל אי אפשר (הכוונה לשעות אחהצ)

שיתאים לילדים קטנים ויהיה הפגתי.. לא מוזיאון או משהו.. מקום מרגיע,שיהיה חוויה טובה, בלי שצריך לתפעל אותם בקטע של לשמור שיהיו בשקט/ לא יהרסו דברים..

בני כמה הילדים?דיאן ד.

אצלנו מאוד אוהבים ללכת לבאולינג

גם ילדים בני 3 נהנים (שמים להם מתקן שעוזר להם)

וכמובן שגם מבוגרים נהנים.

3-8. תודה! זה תחרותי?אוהבת את השבת
כן זה תחרותי אבל ממש נחמדדיאן ד.
אם ילדים קטנים, איקאה יתאים אם יש באזורכםאר
ובחינם
לא באיזור.. אנחנו מאיזור ירושלים, תודה!אוהבת את השבת
יש איקאה באשתאול, זה די באיזור ירושלים...ואני שר
ג'ימבורי? אקווריום ישראל הבנתישושנושי

שהמקום סגור

אם את רוצה יקר אפשר אולי מגי'ק קאס - תלוי כמובן בגיל שלהם 

אקווריום לא נהננו האמת.. תודה!אוהבת את השבת
וג'ימבורי למה הכוונה? סליחה על הבורות..
פעלטוןשומשומ
גרביטי פארק. לא הייתי בזה בירושליםמנגואיתאחרונה
מה עם משחקיות למינהם? ג'ימבורי וכו'. באיזה אזור?אביגיל ##
את מחפשת דברים יומיים או יציאה מהשגרה?אמאשוני

ליום יום יש ספריות נהדרות. לא צריך לשמור על שקט, רק לא להתפרע.

יש בחלק מהספריות אזור של משחקים/ תחפושות/ כלי כתיבה וכד'.

אם את מחפשת יותר אקשן אז אי גאמפ וכד'.

איזור מישור החוף נעים לבלות בו רוב החורף אז אם נסיעה באה בחשבון זו גם אופציה.

אפשר גם לעשות בבית אווירה שונה ורגועה.

כדאי לבחור איזור של חצי חדר, או מבואה נוחה

להביא לשם מזרונים (אפשר מזרוני ספורט או שקש וכד'

או שמיכות/ מחצלת מה שיש לכם

ליצור אווירה

בלי נעליים

יש משהו כיפי בגרבי חורף עם בגדים נוחים שאפשר להתכרבל ולעשות דברים.

אפשר זמן רוגע של שוקו-עוגיות.

אפשר שהילדים עושים הצגה מאולתרת/ פנטומימה

אפשר לבנות מחנה או מבנה מקשקשים או מה שהם אוהבים ולשבת בפנים..

זה בתוך הבית עם נוחות של בית אבל באווירה מיוחדת יותר.

אפשר גם להזמין להם חברים שאת מכירה שמעסיקים אותם יפה.

משאבה מתלבשת מומלצת?סטודנטית אלופה

ממליצות לקנות עכשיו? או לחכות לאחרי הלידה? (שבוע 31)

ואם מישהי מכירה קורס הכנה להנקה מוצלח, אז ממש אשמח לשמוע 👂 

שמעתי המלצות על הקורס של מיה אייזקסמוריה 7
לגבי משאבה, ממליצה לך לחכות לאחרי הלידה, ואז תוכלי להתאים לעצמך משהו שיהיה מדוייק יותר לצרכים ולהנקה שתיהיה לך בע"ה
עונה לא בדיוק על מה ששאלתתוהה לעצמי
לא בטוחה ששווה לך להשקיע בהכנה להנקה. אני קיבלתי הדרכה קצרה של רבע שעה לפני הלידה, ועם טיפה עזרה בבית חולים זה לגמרי הספיק. מציעה לחסוך את הכסף לדברים שבטוח תצטרכי, מקסימום תמיד אפשר ללכת לייעוץ הנקה אחרי הלידה עם צריך
האמת ששמעתי על הרבה שכן מבואסות שלא עשו הכנהסטודנטית אלופה

טובה ומאוד מאוד חשוב לי להניק, אז כן רוצה להשקיע בזה.

תודה בכל זאת❤️

אני לא עשיתי הכנהרקאני

ולא הרגשתי צורך בזה

כנראה משתנה בין אחת לאחת

אני גם לא כל כך מבינה איך אפשר להתכונן בסוף זה משתנה בין תינוקות

ואת עוד לא מכירה את התינוק שלך...

כנ"לDoughnut

לא עשיתי הכנה והלך לי מעולה, ברמה שבלידה ראשונה הסתובבה יועצת הנקה במחלקה וביקשתי שתיכנס אלי לעזור לי. היא הגיעה בדיוק כשהנקתי וראתה אותי מניקה אז היא אומרת לי- זו לא פעם ראשונה שלך נכון?😅

אבל באמת טפו טפו הלך אצלי חלק עם ההנקות בלי דרמות מיוחדות (חוץ מכאבים בפטמה בהתחלה... כוכבים, אבל זה חולף) כך שבאמת זו לא חכמה😉.

מאחלת גם לעצמי בעז"ה😜סטודנטית אלופה
מסכימה מאודאנונימית בהו"ל
גם אני לא עשיתיאפונהאחרונה

והלך לי מצויין ובקלות

בארבעה הראשונים.

אבל הייתי חשופה להרבה הנקה (במשפחה ובעבודה, עבדתי כמה שנים בתינוקיה) ואני חושבת שזה פרמטר משמעותי.

עם זאת

עם החמישית היה טירוף

ב"ה היא יונקת, שפכנו על זה הרבה דם יזע ודמעות

אם היא היתה הראשונה אני לא בטוחה שהייתי מצליחה ללכת עד הסוף עם זה

והכנה בוודאות היתה משפרת את הסיכויים (לתפוס את הבעיה מוקדם, למצוא יועצת הנקה טובה,לדעת מראש מה זה ידרוש ממני, להכין מראש סביבה תומכת הנקה)

מצטרפת להמלצה על מיה. לא ראיתי את הקורסים שלה אבל היא תותחית מהיכרות אישית וכמובן מההנקה של הקטנה.

אני מהמבואסותהתלבטות טובה
עשיתי קורס הכנה ללידה ודיברנו על זה בנקודות ולמרות זאת אחרי הלידה זה היה השוק הכי גדול שלי בילד הראשון. כמה הנקה יכולה להיות קשה וכואבת..
אויש מבאס🫂סטודנטית אלופה

מחזקת אותי שזה כן צעד חשוב

תודה❤️

יותר הייתי מציעה לךאנונימית בהו"ל

ללמוד קצת קודם באינטרנט בעצמך כדי להבין את הרעיון של מערכת ייצור החלב.

ולברר על מדריכת הנקה מומלצת באזורך. אפילו לעשות איתה שיחהלוודא שמתאימה לך בגישה.

ואז- חכי לאחרי הלידה.

ילך טוב- חסכת כמה מאות

לא ילך- צטפלי בזה במיידי בלי לסחוב ובלי להגדיל בעיות

כי זה באמת מסוג הדברים שכמה יותר מהר יותר קל לטפל.

נשמע טוב😊 תודה❤️סטודנטית אלופה
יש יועצת הנקה מעולהפרח שמח

קוראים לה קרן וייס והיא עושה הכנה להנקה.

משאבה מתלבשת בעיקרון לא מומלצת..במיוחד ביאמבה לא מומלצת.

השאלה מה יהיה הצורך. אם זה לחזרה לעבודה זה סבבה אבל אם זה ליותר שאיבות לא כדאי.

כדאח לחכות אחרי הלידה ולראות מה יהיה הצורך. אני בהתחלה שכרתי משאבה כמו של הבית חולים

תודה 🙏סטודנטית אלופה

למה היא לא מומלצת?

כן, אני רוצה לשמר את ההנקה לאורך זמן ולא תהיה לי ברירה אלא לחזור..

זה גם תלוי באיזה שלב את חוזרתמרגול

כאילו, כמה זמן אחרי הלידה

נניח אמא שלי הניקה באופן בלעדי כל עוד היתה בבית עם התינוק התורן, ואחרי שהתינוק נכנס למסגרת, המשיכה להניק רק כשהוא איתה ובמסגרת קיבל תמ"ל

כלומר אחהצ-לילה המשיכה להניק. בשעות המסגרת המטפלת נתנה תמ"ל.

אם את חוזרת בשלב שכבר אוכל גם מזון אמיתי, זה גם פחות קריטי אם הוא יאכל אצל המטפלת תמ"ל או חלב אם (כמובן חלב אם זה יותר בריא מתמ"ל, אבל זה מצב שונה ממצב של תינוק פיצ שכל תזונתו היא בקבוק או הנקה)

בגלל שגם לומדת אז אצטרך לחזור בשלב מוקדם..סטודנטית אלופה
אומנם לפעמיים בשבוע, אבל עדיין הוא יהיה קטן..
ואת חוזרת לעבודה או ללימודים?מרגול

כי אם ללימודים, כדאי לקנות משאבה גם לפי כמה רעש היא עושה וכאלה חחחח

המניקות אצלנו משתדלות לשאוב בהפסקות, אבל לפעמים אין ברירה ושואבות גם בהרצאות ויושבות מאחורה

לא שזה מפריע ככ, אבל זה יותר נעים כשזה כמה שפחות מרעיש.

וואו ההערצה שלי אליהן. 

וואי נכון, זה משמעותי..סטודנטית אלופה

גם אני מעריצה שלהן!!

ובינינו זה כמעט חסר סיכוי להספיק לשאוב בהפסקה של רבע שעה+ להכניס משהו לפה, שירותים וכו

אני איחרתי לשיעורים כששאבתירקאני

🤷‍♀️

היא מפחיתה כמויותפרח שמח
כמה יועצות הנקה לא ממליצות
לא מומלצת בעיקרון? זה ממש תלוי בצורךDoughnut
אולי לשאיבה בלעדית היא לא מומלצת. עבורי היא היתה ממש נחמדה ואיפשרה לי לשאוב לאורך יותר זמן בזכות הנוחות שלה.
נכוןשמ"פ

לכאלה שרק שואבות אומרים שזה לא מספיק חזק

לי יש ארדו מליה שאמור להיות יותר חזק מהביאמבה

הפעם אני באמת שואבת יותר כי זה הרבהההה יותר נח 

מה שכןשמ"פ

בדיוק עכשיו שאבתי וזה לא שאב ככ הרבה

לא יודעת אם משהו לא ישב טוב אבל באסה 

והתינוק מייד רצה לינוק אחר כך וממש שמעתי אותו לוגם 

לי היתה ארדו קליפסוDoughnut
ולא יצא לי איתה כלום, מכרתי אותה כמעט חדשה.
היה פעמים שיצא לי ממש הרבהשמ"פ

ולאחרונה לא

וזה יחסית חדש

מחזקתמדפדפת

לי יש ביאמבה ומרוצה ממנה

שואבת רק ליציאות בלי התינוק ומאוד נוח שאפשר בכל מקום

תלוי כמה שואבים איתהפרח שמח
אבל מכמה יועצות הנקה הבנתי שזה פחות מומלץ
קורס הכנה להנקההשתדלות !

אפשר לעשות בזול במפגש אחד במועדון יולדות בבית חולים.

אני הלכתי לאחד לפני הלידה בבית חולים שילדתי בו אחר כך, והקורס היה מעולה וממש ממש עזר לי. בהבנה של חשיבות ההנקה, למה חשוב לשים לב, ממה בעיקר לא להילחץ גודל הקיבה של התינוק, מה קורה לחלב שלנו ומתי הוא משתנה ובהתאם למה... איך שומרים על חלב ששואבים וכו'. יש גם כאלה שאם את יולדת אצלם אחר כך מחזירים לך את הכסף ששילמת על הקורס.

לגבי משאבות, ממליצה גם לחכות לאחרי הלידה... משאבות לא לבישות נחשבות עם מנוע יותר חזק למקרים של צורך בהגברת חלב או שאיבה בלעדית למשל, ומשאבות לבישות נוחות יותר אבל חלשות יותר (כשהמומלצות מביניהן של חברת ארדו או זומי). יש אגב גם אופציה של מנוע נפרד עם כוסות לבישות, ככה שאת מקבלת גם מנוע חזק וגם נוחות. זה מה שאני עשיתי והיה לי אחלה ממש.

תודה❤️סטודנטית אלופה
אבדוק את זה
את יודעת באיזה בי"ח את מתכננת ללדת?מרגול

יש בתי חולים עם יועצות הנקה מעולות שמסתובבות בלי סוף

והן שם בשביל לעזור ממש סביב הלידה ובאשפוז אחריה

יודעת שבאיכילוב למשל יש ממש בזמינות גבוהה. וגם אחלה מחלקה

אבל תבדקי איפה שאת מתכננת ללדת…

ולפני זה כמובן כדאי לקרוא על הנקה בכללי

בסוף, מי שתכין אותך להנקה לפני הלידה לא מכירה את מצב החלב שלך, את המשקל של הבייבי, רעב שלו, כאבים וכו.

בירושלים הזמינות שלהם בעייתיתאיכה
יש, אבל לא מספיק...
מתכננת ללדת באיכילוב בעז"ה😜סטודנטית אלופה
איכילוב ממש טובים בזהיראת גאולה
ממליצה על המשאבה של קליניקרמאמינה-בטוב
היא לא מתלבשת אבל קומפקטית ואיכותית, הדגם הפשוט שלה יחסית זול
מצטרפת להמלצהפרח שמח
גם מצטרפת!אביגיל ##
תודה לכן❤️סטודנטית אלופה
הפרדת קרומים- תוך כמה זמן עבד לכם?היריון רביעי

שבוע 38 עם פתיחה של 2 ס"מ. הרופא עשה הפרדת קרומים (אמר שקל)  תוך כמה זמן השפיע אם בכלל?

מחפשת קצת ודאות בכול החוסר וודאות הזה

לי לא עזר בשני הריונות שוניםהריון ולידה

אבל שוקלת לעשות עכשיו גם

מה הסיבה שעשית?

עוברית גדולה וילדתי את ה4 הקודמים בזירוזהיריון רביעי
מנסה במקום זירוז הפרדת קרומים
מעולה. ממליצה לנסות כמה פעמים אחת אחרי השניההריון ולידה
ליoo

עשו בחדר לידה בפתיחה 4

זה גרם תוך דקות לפתיחה מלאה ולידה

אבל לתחושתי זה לא היה רק הפרדת קרומים אלא ממש התערבות לזרז את הלידה

(מקצועית ומוצלחת מאד)

הרופא שעשה את ההתערבות

שאל אותי לפני  

אם הוא יכול לבצע 'הפרדת קרומים'

תודה. עברתי לילה נוסף של צירים והכול נעצרהיריון רביעי
באסהoo
אולי יעזור בדיליי
איך הסכימו לך בשבוע 38?שושנושי

בכל מקרה אצלי סטריפינג ראשון גרם לצירים שלא קידמו הרבה

יומיים לאחר מכן הגביר צירים ופתיחה

כמה שעות לאחר מכן בבית חולים עשו לי שוב וילדתח שעתיים אחרי 

אה קראתי למעלה וואו בהצלחהשושנושי

הריון ראשון הבייבי היה גדול, עשיתי סטריפינג ולא עזר.

עשיתי זירוז והיה סיוט!!!!

תודה. אני מנסה להיות אופטימיתהיריון רביעי

אני אחרי 2 לילות רצופות של צירים...

תמיד מתחיל בצהריים ונגמר בלילה

אחרי הלילה הראשון  נבדקתי בפתיחה 2 ועשינו הפרדת קרומים.

נראה לי הרופא הסכים כי הוא ריחם עלי

וואי קשוח חיבוקדיאן ד.

אני בהריון האחרון הייתי 3 ימים עם צירים, חזקים כואבים וסדירים

ביום יחסית נרגעו, היו בעיקר בלילה.

היה נורא מתיש ותחושה שהלידה תקועה מאוד.

בסוף, הדולה שלקחתי עשתה לי תרגילים לאיזון אגן וממש הרגיש שהצירים משנים צורה והלידה התחילה להתקדם.

אולי תנסי לחפש ביוטיוב תרגילי איזון אגן.

את מתכוונת לסטריפינג?^כיסופים^אחרונה
עשיתי פעמיים ובשניהם זירז צירים מהר מאוד, תוך כמה שעות הייתי אחרי לידה 
טיפים ועצות להפסק (לנשים)אנונימית בהו"ל

צריכה לעשות הפסק אחרי לידה,

בטוחה שכבר אין דימום..

אבל, המקום מאד מאד יבש. זה ממש כואב לי.

הרב אמר למעט בבדיקות (הפסק ראשונה ושביעית) אבל תכלס איך עושים את הבדיקות שכן צריך בלי להיפצע ובלי שזה יכאב כל כך

מה מותר לשים שלא חוצץ? שמן שקדים? 

אחרי מקלחת זה רק היה יבש יותר...

אני קיבלת היתר במקרה מסויםסטודנטית אלופה

לשים על העד בדיקה ג'ל סיכוך (ky)

זה מקל באופן משמעותי..

אבל אולי כדאי לשאול רב

לי רב אמר להרטיב טיפה את העד עם מיםרוני_רון

שלא יהיה סחוט, אלא מעט לח.

אבל זאת ממש שאלה לרב...

וואי מים בעיני ממש מייבש, עזר לך?112233445566
תפני לרב או ליועצת הלכהמרגול

לא יודעת מה את נוהגת לעשות בשגרה

לי יש שם כל מיני רגישויות

אמרו לי לעשות עם העד בעיקר מסביב, להכניס רק טיפונת וזהו.

וכן, אני לא עושה יותר מפעמיים בשבעה נקיים עצמם.

לא עושה מוך דחוק בכלל.

שמן שקדים זאת שאלה מעניינת, כדאי לפנות לייעוץ הלכתי. בכל מקרה, הייתי שמה את השמן ישירות על הגוף ולא על העד (מבחינה פיזית רק, שפחות ישפשף, הלכתית לא יודעת מה עדיף)

אבל שוב, זה הנחיות ספציפיות

תפני לייעוץ הלכתי פרטני אצל רב או יועצת הלכה שאת סומכת עליהם 

אין לי כל כך שגרהאנונימית בהו"ל

פעם אחרונה היתה לפני ההריון

הפעם שלפניה היתה אחרי הלידה הקודמת (לפני שנתיים)

אבל כן, יש לי שם רגישויות שונות ובאמת לא עושה מוך דחוק וממעטת בבדיקות (הפסק ראשון ושביעי)

ובגלל חוסר השגרה, ב"ה, מסתבכת בזה מאד כי אין לי מיומנות כל כך.

מבינה שאין מנוס מלשאול רב. אוף.

אולי דרך טלפון?מרגול

גם לי אין באמת שגרה חחח. מחברת מניעה הורמונלית המון המון

לרב לא חייב ללכת

וזה גם לא חייב להיות רב שמכיר אותך אישית

אפשר למצוא רב שאת סומכת על פסיקתו, ולשאול בהתכתבות או בטלפון. תסבירי כמובן את המצב האישי שלך מבחינת כאב וכו. מאמינה שהוא יחשוב על פתרון. 

יש לנו רב מקסים שעונה בטלפוןאנונימית בהו"ל

והוא מאד נחמד ויחסית מקל בפסיקות אז שמחים להתיעץ איתו

(מאז שעברנו אליו הטבילה קורית מהר יותר)

אבל לא כיף לי להסביר לרב שכואב לי במקום אינטימי..

ולבעלי זה עוד פחות נעים

גם אם הרב לא יודע מי אני לי זו לא שיחה שנח לי לעשות עם גבר

לא מכירה יועצת הלכה שעונה לפי הפסיקה שלו..

רלוונטי לשאול את הרב לגבי יועצת?מרגול
בקטע של- אשתי תרגיש בנוח לשאול אישה, אבל אנחנו רוצים מישהי שאתה גם סומך עליה 
ויש את היועצות של נשמתמרגול
לא יודעת אם מתאים לכם, אולי הן גם שונות בפסיקה שלהן. לא יודעת. אבל זה נשים. 
רלוונטי לבקש מאשתו שתשאל במקומך?ממשיכה לחלום
וככה אולי יהיה לך יותר נוח להסביר מה את חווה
את אחרי לידה, זו ממש ממש שאלה נפוצה ואףקופצת רגע

נצרכת. כאילו אני ממש ממש מבינה את הקושי לשאול רב, גם בזמנים אחרים,

אבל אם כבר יש לכם רב, אפשר פשוט שבעלך ישאל אותו בלי יותר מדי לפרט, מה אפשר להקל אחרי לידה כי לאשתו קשה. 

רב פעם אמר לי להרטיב את קצה העדממשיכה לחלום
אצלנו הרב ממליץאיכה

לשים ווזלין

אבל אני לא זוכרת כמה זמן לפני הבדיקה...

וגם אני שמעתי על להרטיב את העד בעדינותממש.

אבל זה דברים שצריך לשאול רב.

ויש גם עדים רכים יותר, מכותנה

חצי קשוררקלתשוהנ

העדים של סריגית הכי הכי רכים ועדינים.

לא עוזר ליובש אבל כן לעדינות

ממליצה למרוח שמן שקדיםרק רגע קט
ישר על העור שם, כמה דקות לפני הבדיקה, ואחריה למרוח שוב. 
תודה לכולןאנונימית בהו"ל

כנראה המקלחת ממש ייבשה את המקום

היום הבדיקה הלכה ממש בקלות ב"ה ובלי כאב

(משתמשת בסריגית זה ההכי עדין בשוק לדעתי)

אז התחמקתי מהשאלה לרב

מקווה לא להזדקק לו בקרוב...

ההמלצה שלי נתנומולהבולה

להתקלח שעתיים לפני., לשתות הרבה מים ואז לעשות הפסק

כשהמקום מקבל את הראיות הטבעית ולא אחרי האמבטיה מיד

כמובן כדאי שתשאלי את הרב שלכם בנושא

שמן אסןרמקקהאחרונה

מים מותר

אני תמיד בודקת בעד רטוב

אולי יעניין אותך