שטראוס נותנת מחיר מומלץ. חלק מהרשתות מעלות את המחירים. זה נכון.
אבל יש גם מוצרים שאתה חייב לצרוך. ועדיין המחיר שלהם מוגזם מבחו"ל.
כי זאת הוכחה שזה לא אמור לעלות כ"כ הרבה. שהגיוני שהמחיר יהיה סביר.
אם כבר, מה שמפריע לי זה שאנחנו אדיוטים.
הקטע עם הקוטג'? כבר העלו את המחירים בחזרה. אנחנו פראיירים. עושים בלאגן ואז נרגעים.
הנה בלוג של מישהו חכם. שכותב נכון.
מאת: זיו טרנר

'פסק זמן' עולה פה פי שלושה ממחירו בארה"ב. וואלה. גם הטוויסט והטעמי והאגוזי והנס קפה (גועל נפש של נס קפה, לא מבין מי שותה אבקת נס של עלית) - כול זולים יותר בארה"ב. דופקים אותנו, ובגדול. מה זה בגדול, בענק! זו לא שושנה שנפתחת לנו מאחורה בלי ואזלין, זו שמשייה של חוף ים לכל הכעתה המעופפת. בכיינים, נמאסתם! הכול זול יותר בארה"ב. הכול! אפילו מה שמייצרים כאן או שם יצרנים ישראלים יותר זול שם. גם החומוס של שטראוס (סברה) זול יותר בארה"ב. למה? ככה! עכשיו התעוררתם?! זו הבעיה? שוב לצאת לחרם בשביל שקל הנחה עונתית עד אחרי פורים ונעשה לייק למלחמה בפסק זמן?! אתם מטומטמים! אה, וזה גם משמין.
נשבר לי לשמוע את הזעזוע הגדול, השבר הבלי נתפס של עוונות חיינו כי הפסק זמן יקר. אי אפשר לקרוא יותר את הסטטוסים המפגרים על מחיר הטוויסט והעונש שצריך לתת לשטראוס. אי אפשר! דייייייי! לא תלמדו כלום ממחאת הקוטג'? היא נ-כ-ש-ל-ה! היצרנים לא משתינים עלינו. סליחה, הם כן משתינים עלינו. בכל רגע נתון, בכל מוצר קיים, בכל מדף בסופר, בכל מבצע 2+2+1+4 בחינם, השני 50% על השלישי אם קונים רביעייה בזוגות. מרמים אותנו בכל יום. משקרים לנו בכל יום. גונבים לנו מהכיס בכל חשבון ובכל סופר. הבנתם? בכל חשבון ובכל סופר. בכל חשבון. גונבים לנו תמיד, אבל פסק זמן קטן מערער את אושיות עגלת הקניות שלנו, עם הגלגלים העקומים והנטייה ללכת שמאלה דווקא במעבר של הדגים הטריים. אתם צרכנים מטומטמים, צרכנים כושלים, צרכנים עצלנים, צרכנים טיפשים ללא מודעות בצרכנות. כלום. נאדה. גורנישט זה גדול עליכם.
אני מחרים את תנובה מאז הסיליקון לפני עשור ויותר. אין לי מוצר תנובה בבית למעט גבינות צהובות כי אין תחליף. כל מוצר תנובה בר תחליף נמצא אצלי בבית, ואני דואג לחפש אותו בסופר. אם אין אני לא קונה. תשאלו את האחת שלי. היא תספר לכם על הפסיכיות שלי בנושא תנובה, ועל הצעקות שהיא חוטפת ממני אם אני רואה קרטון חלב תנובה בבית. צעקתי גם על אנשים בסופר בזמן המחאה. ואני צרכן קטן, בלי כוח, בלי יכולת, אבל משתדל להיות נבון. משתדל. עושה השוואה בסופר לכל מוצר, וקונה אפילו בהפרש של שלוש אגורות את הרסק עגבניות הזול יותר. למה? כי אין סיבה לשלם יותר. אין סיבה לשלם יותר על אותו המוצר.
אז אתם עושים share ו-like בפייסבוק, נזעקים מרה מול החברים ומזדעזעים בסופר. אז מה? יש לכם יכולת להיות צרכנים נבונים? צרכנים שמקיימים מחאה אמתית לאורך זמן? יש לכם את הסבלנות? יש לכם את הדלק הנדרש להכיל את כל הכעס הפנימי שצברתם נגד הגנבים האלו כל השנים ולפעול עבורו? אתם מסוגלים? כי נכשלתם בקוטג'. אם למדתם מאז אני שוב שואל, כי אם אתם מסוגלים אז תחרימו יחד איתי!
אני קורא כאן לחרם שקט ומתמשך, חרם אישי שלכם, בלי זעקות, בלי לייקים. רק אתם עם עצמכם. תהיו בסופר ותגידו: את זה אני לא קונה, כי את זה אני מחרים. ככה תהיו כנים ואמתיים עם עצמכם בלבד. כל יום, בכל קנייה, בכל סופר, בכל פיצוציה - אל תקנו את מה שאתם לא צריכים, את מה שעולה לכם יותר מדי, מה שמרגיש לכם יותר מדי, והחשוב מכל - את כל מה שמייצרת חברת שטראוס-עלית על שלל מוצריה הרוחביים. אל תקנו מילקי, דבש יד מרדכי, אקטימל ומסטיק מאסט וגמדים לילדים, תפוצ'יפס, וכל דבר שהיה של עלית. חפשו את סימן שטראוס באזור החלב והגבינות ואל תקנו.
אל תחכו להסברים, לתירוצים, למבצעים, להנחות לפורים. זו לא המטרה. המטרה היא להעניש מונופול דורסני ונצלני. המטרה היא לגרום לו לנזק תדמיתי, כספי, בורסאי. הדרך היחידה לפגוע בהם, בכולם, ובשטראוס בפרט, היא רק דרך הכיס. ככה כל השוק ילמד. כל השוק ילמד.
אל תפסיקו אחרי הוזלה של שקל! לא מגיע לנו הוזלה של שקל. מגיע לנו מחירון צרכני מקובל, שפוי, לאורך זמן, בלי הרמאות התמידית של עלייה בחומרי הגלם כאשר מוכח כי חומרי הגלם יורדים בעשרות אחוזים. אל תפסיקו! קחו לכם מעכשיו עד ראש השנה שבעה חודשים של חרם. שימו יעד: ראש השנה. לא קונים שטראוס-עלית עד ראש השנה. ראש השנה זה מדיד. אחרי חודש אתם כבר תתרגלו. זה יבוא לכם בטבעיות גם בקיץ מול הארטיקים והגלידות של שטראוס. אל תקנו. יראו כל הגנבים והחמדנים האחרים את עונשה של שטראוס-עלית. נחשו מה יקרה לאחר מכן. האחריות נמצאת אצל כל אחד ואחת מכם. אל תתפתו למבצעים מיוחדים של 4 בעשר בעוד שבוע, כי זה שובר שביתה. אל תקנו. בבקשה, אל תקנו!
הממשלה, שאינה עושה דבר מול המונופולים הדורסניים למעט חצי עבודה של משרד התקשורת, בכוונה תחילה אינה עוזרת. מחאה לא באה לה טוב עכשיו, כשהיא מעלה לנו את מחירי החשמל, המים, הדלק, הארנונה, והיד עוד נטויה. אז הם שומרים על שקט מול הגדולים. לא שמעתם שר חברתי אחד יוצא נגד התעשיינים החמדניים האלו, כי מצד אחד הם לא רוצים לעורר תגובות נזעמות, ומצד אחר המגזרים שלהם מקבלים שלל מוצרים בהנחה עצומה. כי אנחנו, החילונים במרביתנו, הם הפראיירים שמשלמים גם עבורם וגם עבור האמריקאים.
יש לנו דברים טובים יותר לצעוק עליהם. שמרו את האנרגיה למחאה הבאה, האמתית, שתבוא עלינו בברכה לפני הבחירות הבאות. בינתיים תהיו חכמים, אל תקנו שטראוס-עלית!
עכשיו לחלק הקשה באמת. אם אתם מאמינים בעצמכם, לעמוד על המשמר, להראות אופי צרכני, לא להתפתות למבצעים שכבר מגיעים בחבילת העשרים מוצרים שעברו הוזלה מיוחדת, אם אתם מסוגלים להיות כנים עם עצמכם ולהגיד "די, נמאס לי שגונבים לי, שדופקים אותי, שמרמים אותי, שגוזלים לי", אם אתם רוצים להיות צרכנים אמתיים, שתפו בפוסט הזה. קליק אחד בלבד על אייקון פייסבוק. שלחו מייל לחברים, הגיבו במילה אחת, אפילו אינכם מסכימים. ככל שיותר אנשים יסכימו ויקיימו את החרם השקט, כך נקיים תודעה גדולה יותר וכולנו נרוויח מזה לזמן ארוך מאוד. זה הכול בקליק שלכם. הכול.
ואל תתייאשו אם זה לא 100% חרם אישי. גם 50% פחות ממה שאתם קונים היום ממוצרי שטראוס, זה חרם מעולה, משובח, ראוי ומעניש.
הלוואי ויהיו פוליטיקאים אמתיים בנפשם שיצטרפו למאבק הזה.
פורסם לראשונה ב"אני נגד. ככה. הבלוג של זיו."