נמאס לי מהעוף לשבת. עברתי לשניצל. נמאס לי מהשניצל (אכלתי בוקר וערב...). אני רוצה לאפות מבשר טחון. התלבטתי בין פשטידת רועים ללזניה. המתכון הבא נראה דומה מאד לרוטב בולונז. אחרי האפיה הבשר לא אמור להיות יותר סמיך, ואולי עם ביצה כמו בקציצות (זמתכון אחר מופיע 2 כפות רסק עגבניות וביצה כתוספת למתכון הנ"ל)?
האם חייבים עגבניות מרוסקות?
12-16 דפי לזניה (תלוי בגודל התבנית)
500 גר` בשר בקר טחון
בצל גדול קצוץ
5 שיני שום קצוצות
1 קופסא עגבניות מרוסקות
2 כפות אוריגנו
3 קוביות בזיליקום / פטרוזיליה
מלח, פלפל שחור, כף סוכר
שמן לטיגון
אופן ההכנה:
במחבת גדולה ורחבה לטגן את הבצל בשמן זית.
להוסיף את השום ולטגן עוד כשתי דקות.
להוסיף את הבשר ולבשל עד שהבשר משנה את צבעו ומתפורר לגמרי.
להוסיף את קופסת העגבניות המרוסקות,לערבב היטב ולבשל עם מכסה סגור 10 דק`.
לתבל ולהוסיף מים רותחים לפי הצורך, כדי שהרוטב לא יהיה סמיך ויהיו בו מספיק נוזלים שיספיקו ל-3 שכבות רוטב!, לבשל עוד כ-5 דק` ולכבות את האש.
בתבנית פיירקס משומנת בשמן זית, לסדר שכבה של 3-4 עלי לזניה.
לשפוך מעל 1/3 מכמות הרוטב, שוב לסדר עלים, שוב רוטב, שום עלים ושכבה אחרונה רוטב.
לכסות בנייר כסף ולאשפז בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות לחצי שעה.
להוציא את נייר הכסף ולאפות עוד 15 דק`.
)
)

