[ההודעה מיועדת אך ורק לפותחת השרשור ולמי שעוד מתעניינת ואוהבת ללמוד על הנושא. אני ממש מתחננת שמי שמידע על הנקה מדכדך אותה לא תמשיך הלאה]
אם את חלילה נמצאת בתת-תזונה ברמה כזאת שנושרות לך שערות וציפורניים ל"ע - החלב שלך חסר ועלול לא לספק לה כל מה שהיא צריכה לגדילה תקינה. כיוון שאני בטוחה שאת לא במצב כזה, אז על-פי המחקר הקיים כיום החלב שלך מספיק לגמרי ולא חסר לו כלום, והוא מדויק לצרכים שלה. למשל:
זה חלב שמתאים בהרכבו לבנות, ושונה מהחלב שהיה לך אם היא הייתה בן;
זה חלב שמתאים בהרכבו ליום חורפי כזה, ושונה מהחלב שהיה לך אם היה היום חם;
זה חלב שמתאים בהרכבו לגיל שלה, ושונה מהחלב שיהיה לך בעוד שבוע;
כרגע זה חלב שמתאים בהרכבו לצהריים, ושונה מהחלב שיהיה לך בלילה;
זה חלב שמתאים בהרכבו להפעלה אופטימלית של מערכת העיכול שלה, ללא רעב יתר וללא שובע יתר.
הצבע של החלב כל הזמן משתנה קצת לפי ההרכב המשתנה, וזה ממש בסדר גמור!
אחוזי השומן בחלב תלויים בצרכים המשתנים של התינוקת (שנקלטים בגופך בין השאר בזכות הרוק שלה שנוגע בשד בזמן ההנקה) ולא במזון שאת צורכת!
(אני מצטרפת להמלצה לארוחת בוקר, שמאוד בריאה, אבל זה בשבילך).
הנה קטע נחמצד שכתבה עדי יותם:
אנחנו היונק היחיד בטבע שרואה את החלב שלו. אמהות נלחצות הרבה פעמים כשהן רואות שהקולוסטרום או החלב שלהן לא דומה לחלב פרה, אבל אולי הפרה היתה נלחצת אם היתה רואה את החלב של אמא-קנגורו, שהוא בכלל ורוד ולא לבן. ואולי אמא-קנגורו היתה נלחצת אם היתה רואה את החלב של אמא-לווייתנית, שתכולת השומן שבו כל כך גבוהה עד שהוא מגיע במרקם של משחת שיניים. ואולי אמא-לווייתנית היתה נלחצת אם היתה רואה חלב של אמא אנושית…
ואחרון, לגבי המשקל שלה - שימי לב! העקומות ברוב טיפות החלב בארץ לא מעודכנות. הן משקפות דפוסי גדילה של אוכלוסיית תינוקות שניזונה בעיקר מתמ"ל ולכן דפוס הגדילה שם לא אופטימלי. לפני כמה זמן משרד הבריאות הוציא הנחיה לטיפות חלב בארץ לעבור להשתמש בעקומות אחרות, שהוציא ארגון הבריאות העולמי, אבל שינויים כאלה עוברים לאט... אני ממליצה לך בחום לחפש בגוגל את העקומות של ארגון הבריאות העולמי ולבדוק אם גם לפיהן יש בעיה בקצב הגדילה. סביר מאוד שתגלי שלא! ואם כן, מוזמנת לחזור להתייעץ.