חחח חוצפה שכזאת...כנרית על הגג=)

בהכתרה היה קטע שהתלבטו מה לעשות עם החוסר תקציב בסניף, אז מה הפיתרון?

למכור את הקיר של השבט המתוק שלי! כי מחודש אירגון לא היינו בסניף...

מה אשם הציור החתיכי שככה זורקים אותו לידיים זרות?!

ועכשיו שאלה-

אני מאוד הייתי צריכה לצאת מההדרכה אבל לא הייתה מישהי שתיכנס, והחניכות שלי הן 4 בנות שגם ככה צריך לגרור אותן לסניף.

אז דיברתי איתן, והחלטנו שעד להודעה חדשה אנחנו שבט בסניף, אבל לא עושים כלום, לא פעולות לא נטיעות ולא שום כלום!

היום היינו בהכתרה של הסניף, באנו לראות ולהראות את היותנו עדיין קיימות,

ופתאום הן נזכרו ששנה הבאה הן אמורות לעשות הכתרה...

אמרתי להן שלא נראלי שזה שייך, כי הן לא רוצות להיות חלק מהסניף, מה פתאום שהן יעשו הכתרה? (חוץ מזה שאיך עושים הכתרה עם 4 בנות?...)

אבל הן מאוד מאוד רוצות, ודיברנו על אולי כן לחזור להשתתפות חלקית לסניף, י'ענו לבוא שבת אחת בחודש, אולי לצאת למסעות ומחנות שזה יהיה אם הכסף יפול מהשמים או הרצון להוציא אותו מהכיס.

אני לא יודעת מה לעשות עכשיו... מה, הן יחזרו לפעילות (קטנה מאוווד) בסניף רק בגלל הרצון העז הזה לעשות הכתרה שנה הבאה? זה ממש מעוות...

נשמה,פגזניקית גאה!

נגעת פה בכמה נק' שהשורש של כולם, לדעתי, משותף.

יש לך שבט, לפי מה שהבנתי, מעפילים, והוא מונה 4 חניכות.

מזתומרת "לגרור אותן לסניף"? לפי מה שכתבת יש להן ממש נכונות לבוא לסניף. למה אין פעולות? למה לא יצאתן לנטיעות? את צריכה להחליט אם יש שבט, או אין. ולא מחליטים את זה, במחילה, לפי מצברוח. אם יש שבט- זה אומר שיש בנות שרוצות להיות חלק מהסניף, שרוצות לפעול, להגיע לסניף, להיות בפעולות, להיות חלק מכל מה שנקרא "להיות שבט בסניף". אם אין שבט- זה בטוח לא אמור לבוא בגללך. בתור מדריכה, תתני את המקסימום מעצמך כדי שיהיה שבט, תעשי פעולות מושקעות, תטפחי את ה-4 בנות שהן כן חלק מהשבט, עדיין. ואני אומרת עדיין כי יש תחושה שאת לוקחת אותן כמובנות מאליו, הלו! 4 בנות זה שבט. אני לא יודעת מאיזה סניף את באה ואולי אצלכן זה נחשב מעט, אבל תחשבי שניה לא באופן יחסי.. 4 בנות זה 4 נשמות שרוצות להיות חלק מהסניף, מהשבט. אלו יכולות להיות ה-4 מדריכות הכי תותחיות עוד כמה שנים.. וגם אם לא, יש להן מה לקבל בשנים האלה בסניף. תאמיני במה שאת עושה, במה שיש לך להעביר ולתת להן..

בעיקר, תשקיעי במי שיש. אל תתרכזי במה יכול היה להיות, איזה שבט היינו אם היינו יותר.. אנחנו 4 בנות? אז אנחנו ה-4 בנות שהכי כיף להן בעולם בסניף. ותתרכזי בהן, ותשקיעי בהן. (בסוגריים אני אגיד, שאם יהיה להן כיף גם לחברות שלהן יהיה כיף והן יבואו, אבל שוב, לא בזה אנחנו מתרכזים עכשיו.)

כשהבנות אומרות שהן רוצות לחזור לסניף בשביל הכתרה, אולי זה רק מה שהן אומרות חיצוני? הרי, מה זה הכתרה? זה משהו סניפי. את יכולה לברר איתן אם זה רק כי הן רוצות להרים הצגה, או כי באמת יש צד שהן רוצות את השואו של ההכתרה [שאגב, זה אחד הסיבות לקיומה..]

בתור מדריכה, את צריכה לתפוס את הגילוי יוזמה הקטנטן הזה מצידן, ולרוץ איתו הלאה, עם מי שיש. לא במטרה של "שתהיה לנו הכתרה עוד שנה" אלא, שבט שממילא הוא טוב [גם אם הוא 4 בנות!] גם ההכתרה שהוא ירים תהיה טובה. צריך לבדוק שברור לנו מה המטרה בהכתרה, בשבט, בסניף, בתהליך החינוכי שאנחנו מנסים להעביר.

אם אתן חוזרות לפעילות, ובאיזה מינון זה רק השלכה של ההחלטה הגדולה שאתן צריכות לקבל בשבט [וקודם כל את כמדריכה], האם אנחנו רוצות שבט? למה? מה זה תורם לנו? [ושוב, צריך לזכור שהמטרה היא לא-שיהיה שבט. אלא  שיהיה לאן להתקדם איתו..]

מרגישה שיצא מבולבל, ולא מסודר בכלל, ובטח בגלל שלא מכירה אותך, ולא את השבט.

קחי הכל בערבון מוגבל, ואם תרצי להמשיך להגיב ושננסה להבין יותר, בשמחה

גם באישי.

שבת שלום, שיתכוון לטוב

לפי דעתי כדאי להשקיע בשבטשמשון ר

גם אם יש בו רק 4 חניכות, השבט האחרון אצלינו השבט הקטן הקטן האחרון יצאו ממנו 2 קומונרים, 2 שעובדים בהנהלה, ומדריך מטורף שעדיין עושה מלא בסניף...

והכל בגלל שהיה להם מדריך שהשקיע את החיים שלו על זה... 

סתם שאלה - מה הן אשמות שהן קצת?הן שבט, נקודה.ר"ח

ומתוך משו חיצוני כמו הכתרה זה יכול להחזיר אותם לסניף

ומפיתום לבטל תשבט????

כנרית-בעזרת ה'!!

דבר ראשון הייתי ממליצה לך לעשות ישיבת שבט ובה לשאול אם הן רוצות להיות חלק מהסניף או לא כדאי לגעת בכל הנקודות-כמה צריך להיות?למה וכו. לדעתי יש בעיה מסויימת בגישה של הן רוצות לעשות הכתרה ולא רוצות להיות חלק. נראלי גם בראי לקבל אותן בזרועות פתוחות,לעשות להם פעולות וכו'

דבר שני-אצלנו בסניף עשו הכתרה שבט שהיו 5 בנות והם עשו הכתרה ממש ממש יפה(תום סייר אגב) .היו בנות שהיו להם 2 תפקידים(כמובן הם החליפו בגדים) וגם המדריכה שיחקה שם ובאמת זה עשה להן רק טוב-הן נכנסו לראש שהן שבט גדול והתחילו לעשות משו עם עצמם....לפני כן הם כמעט ולא באו וזה גיבש ממש.

אם אני יכולה לעזור(כולל טקסטים וכו...)-בשמחה!!

(אפשר גם באישי)

תודה צדיקים!כנרית על הגג=)

רק כמה דברים-

קודם כל אני לא מזלזלת חלילה בכמות, 4 בנות זה 4 כוחות אדירים!

אבל הנקודה היא שאני (כן כן, אני הבעייתית פה!) לא יכולה להיות מדריכה שפיצית כזאת!

אין לי זמן לזה, וזה לא סתם תירוץ, אני חייבת כל הזמן להיות בבית ולשמור על אחים שלי, כל יציאה קטנה זה חתיכה פרוייקט שאני צריכה לתאם עם אמא שלי מראש וזה לא נוח לה בכלל!

קיצור אז עשיתי העדפות ויותר חשוב לי כיבוד הורים מאשר להשקיע ב4 בנות (עניי עירך קודמים)...

ואין מדריכה אחרת,

אז המצב קצת מסובך.

המקסימום שאפשר זה שבת אחת בחודש, גם פעם בחודש איזה פעולה- וזהו.

והן עצמן רוצות להיות שבט, אבל ממש נמנעות מלבוא לסניף, לפעולות של כל הסניף וכאלה.. רוצות להיות בתור עצמן בלבד...

קבענו לדבר, אנחנו צריכות לחשוב על זה.

אבל באיזה גישה לבוא?

שאלתי אותן דוגרי למה הן רוצות עכשיו לחזור קצת לפעילות בסניף- כי הן רוצות הכתרה.

את לא מתאימה להדרכה - תעזביצעיר רענן

אל תשאירי שבט באוויר חבל..

אפילו שיכניסו מאיתן, אבל כך סתם חבל על 4 אנשים, וכמו ששמשון ר אמר, אצלנו אותו חמש חברה הם מי שהעיפו את הסניף שלנו לשמיים!

לדעתיבעזרת ה'!!

תסבירי להן את המצב המורכב.תגישדי להן שאת צריכה להשקיע גם בבית ואולי אפשרי שהן יעשו תורנות מי עושה פעולה(לעצמן) או שמדריכה אחרת תעשה להן מידי פעם פעולות.

אולי הן יכולות לעשות הצגה אחרת?הצגה בחופש או משו.שמצד אחד יהיה לך יותר זמן כי זה חופש ומצד שני זה לא יהיה כל כך רחוק כמו ההכתרה של שנה הבאה.

אגב אני מתנגדת בצורה נחרצת מאוד מאוד מאוד להכנסה של חמשושיות להדרכה.זה לא טוב להן וזה מזמן מצבים בעייתיים מאוד.יצא לי להכיר כמה וכמה חמשושיות(די רצניות) שעזבו אחרי חודש או סיפורים מעין אלו.

אז לדעתי זה לא פיתרון.אולי לחפש-מישי באולפנה שלך אולי??אולי הדרכת חוץ??

חד וחלק - אם את לא שמה תהדרכה במרכז חייך תפני תצמךהמדריךהאידיאלי

עד שקראתי תהודעה השנייה חשבתי לומר לך כמה זה חשוב להשקיע וכמה הן יהנו ושתכלס "רוצות הכתרה" זה "רוצות להיות חלק מהסניף" בפירוש! גם היה אפשר לראות את זה בתהליך -הם ראו שלא כיף בבית ועכשיו רוצות לחזור ומשתמשות באיזו סיבה...

כל זה טוב ויפה אם לא היית עייפה וחסרת מוטיבציה אבל עכשיו כששמת את ההדרכה במקום שני ושלישי בחיים את כבר לא יכולה להרים שום שבט ושום נעליים

אז או שתמצאי כוחות ותתחילי "מחדש" (קשה אבל אפשרי) או שתפני את עצמך אחר כבוד מההדרכה כי שבט של ילדים צעירים לא צריך מישהו זקן שייסחוב אותם אחורה אלא מנהיג חזק שיימשוך קדימה "הצעיר רוצה לראות את עצמו עושה דברים גדולים.... הרוצה להכניסו לתחומי המציאות, מכניסו למיטת סדום שכובלת אותו. אם נותנים לו חופש טיסה- ימריא למרומים..." (הרב נריה, מן הפנקס הפתוח)

זאת המציאות תתמודדי איתה

ושיהיה בהצלחה

אתה בעצם אומר הכל או לא כלום?כנרית על הגג=)

שאם אני לא משקיעה את הנשמה, או לפחות מתמידה ותמיד עושה מה שצריך בשביל ההדרכה, אז כבר עדיף שלא יהיה כלום בכלל?

שלא תהיה להם דום מדריכה ושום קשר לסניף?

זה מוזר...

הוא אומר-הכול,אבל עם מישהי אחרת...שרייבר
מה הבעיה עם מה שאמרנו עליכים בהכתרה?ציפי1111

סתם בצחוק!

ל"כנרית על הגג" לידיעתך כל השבטים בסניף שלנו(קדומים!) היו קטנטנים 5-6 בנות... (חוץ משל השנה!) וכולם הרימו הכתרה! אז גם השבט שלך יכול.

בהצלחה

אבל אין מישהי אחרת-כנרית על הגג=)

אז זה הכל או לא כלום...

למה? לדעתי כן תכניסו מישי מאיתן....אפרת234

אני משבט איתן ואני מדריכה כבר חצי שנה (אני מדריכה מכיתה ח') ויש איתי עוד 4 בנות מאיתן וב"ה אינלנו הרבה בעיות יותר ממדריכות אחרות, ואל תצאי, תכניסי אליך מישי נוספת!

היי!! כנסי.. ;)צמבל

כנרית, אני התחלתי את ההדרכה שלי עם 6 חניכות שבהחלט היה אפשר להגדיר אותן כאוסף בנות שכל רצונן בחיים זה לעזוב את הסניף, ואם אפשר לעבור לבנ"ע... מאחר וההורים שלהן לא הרשו להן לעבור לסניף אחר, הן נאלצו להישאר רשמית באריאל, אבל לא הגיעו פשוט לשום פעולה. זה היה ממש מצב ביש.

יכולתי לוותר, יכולתי לומר שנבטל את השבט, (גם ככה הסניף שלי היה על סף סגירה), אבל העדפתי להילחם עליו. לא אפרט את כל התהליך שעברנו (אם את רוצה אפשר באישי), אבל כשעזבתי, כמעט 3 שנים לאחר מכן, הן היו 16. כולן מתות על הסניף!!

אל תתייאשי מהן!!! אם תאמיני שהן יכולות להיות שבט - הן תהיינה!!!

אני מבינה את זה שאין זמן, אבל את יכולה להגיע לכל מיני הסדרים (אולי לעשות לפעמים פעולה אצלך בבית?!) אפשר למצוא פתרון אם ממש רוצים...

וגם אם לא, והפתרון הוא לעזוב, ברור שאפשר למצוא מחליפה!! יש מלא שישיסטיות שירצו להיכנס, במקרה הכי גרוע תכניסי חמשושית (אני נכנסתי באמצע חמישית.. לא אידיאלי בכלל, אבל עדיף מאשר המצב עכשו). איפה את גרה? אני מכירה כמה בנות באזור ירושלים שירצו להיכנס.. עוזר?

תחשבי אולי להכניס משהי מסניף אחר, לאו דווקא של אריאל..

בהצלחה!!
אם את צריכה עזרה מוזמנת לפנות!
אבל בשביל זה צריך הרבה כוח וזמן...כפרגניסט.
וגם השבט שלי צריך לעשות הכתרה שנה הבאה והסברתי שאי אפשר ב9 חניכים ... מה לעשות??? מישהו....
למה לא לעשות הכתרה עם 9 חניכים?lior3

הסניף שלנו עשה עם 10 ויצא סבבה לגמרי...

זה קצת....אפרת234

הסניף שלנו ניסה לעשות הכתרה עם 6 בנות ולא הלך לנו.... הצוות היה צריך לאלתר משו במקום.....

.......תיפ

מה שישפיע האם ההכתרה תהיה טובה או לא זה לא מס' החניכים אלא רמת ההשקעה וכח הרצון של השבט. עם קצת חניכים אפשר לעשות אחלה הכתרה אבל צריך להשקיע ולעבוד קשה!!

כי אתן סניף לא יודע איזה ואצלכם המדריכים לא צריכיםכפרגניסט.
לגרור ולהכין להם תסריט וכו ואצלנו כן...
.....תיפ

בקשר להכתרה ולהשתתפות בסניף- תני להן צ'אנס. אל תזלזלי ב-4 בנות- כל אחת זהב!!! (כל אדם הוא עולם ומלואו- נראה לי שזה הולך ככה )

אני חושבת שאת יכולה לעשות המון עם השבט הזה! נכון, זה יהיה קשה אבל אני חושבת שבסוף זה יהיה שווה את כל המאמץ!!!

ובקשר להדרכה- לקחת על עצמך אחריות אז תעשי אותה או שתצאי מההדרכה, זה לא ילך ככה... חבל על הבנות האלו. אל תדאגי לאחרים אם זה לא מתאים לך תצאי ובע"ה ימצאו מדריכה שתחליף אותך. אני מציעה לך לשקול שוב את עיניין ההדרכה ואם את נשארת בהדרכה אז תעשי את זה בגדול.

שיחזרו בכל מקרהמר oneאחרונה

זה חשוב מאווווווד!!!!

האבולוציה המגזרית:מקפיצים נטושים

פעם ערוץ 7 היה נחשב הערוץ המגזרי הדוסי,
ואריאל נחשבה התנועה הדוסית של המגזר,
ולכן היה פה פורום תסיס ופועל,

אלא שהיום ערוץ 7 כבר נחשב פרוגרסיבי מדי,

וכל תנועת אריאל מתעדכנת באמצעים אחרים....

*הסיפור דמיוני ועל אחריותי בלבד*

למה ערוץ 7קעלעברימבאר
נחשב פרוגרסיבי מדי?
חחחחח לא באמת התכוונתי לזהמקפיצים נטושים

אבל אני יכול להמציא סיבות למה אם תרצה.

אני סתם נכנס לפורומים נטושים וכותב בהם משהו.

אגב מסתבר שהפורום הזה אפילו מופיע בתפריט הפורומים אז כנראה הוא דווקא פעיל כביכול...

המון להט"בים מסתובבים פה באין מפריעפשוט אני..
איך הגעת לפורום הנטוש הזה?קעלעברימבאר
קפץ לי ב''עדכני''פשוט אני..
אה בעצם הוא מופיע בראשי, כמו שאני הגעתיקעלעברימבאר
אפילו המנהלת של הפורום גאהפשוט אני..אחרונה
אתם יודעים איך הופכים סניף של עזרא לאריאל?דורין השמיני
אני רואה שהפורום צולע אבל אני ישמח שתענו מהרדורין השמיני
נראליהעי

מתקשרים לתנועה יש בטוח מספר בגוגל

לגרש את הבנות ניסית?פתית שלגאחרונה

😜

סניף בלי מבנהתורת חיים בעiז

מה עושים בחודש אגון לגבי צביעת קירות?

צובעים על דפים גדוליםתות"ח!אחרונה

מחפשים מבנה שלא אכפת לו שיצבעו עליו (אנחנו צבענו על איזה מחסן של בית כנסת ששימש לנו גם כחדר ציוד של הסניף....), הכי טוב לדוגמא מבנה שטרם צבעו אותו והוא עוד בבנייה ואז יש סיכוי גבוה שייתנו לצבוע. אפשר לנסות לדבר עם העירייה/מועצה ולצבוע ארונות חשמל או קירות בעיר (יש קירות בעיר שלנו שאיזה ארגון של נוער צבע אותם).

בהצלחה רבה

הרוב הולכים לאריאל בגלל אידיאל ההפרדהadvfb

או בגלל שזה הסניף שכל החבר'ה הולכים?

צופר לשבת קליל ואפילו מצחיק לשבת צוות דחוףףףףףףדמיינו שם
אני חייבת כמה שיותר מהר משו לא כבד
שלום חברים אני בחור חרדי שמאוד מחובר לחבר'ה הדת"ל2020דתל

מחפש מקום כמו ישיבה וכדו' שיש שם אהבת חברים באופן מיוחד ומכילים כל אחד כמו שהוא,

ולאו דוקא ישיבה אלא כל מי שיודע על מקום כזה אשמח2020דתל

מאוד

לא לגמרי ברור מה אתה מחפשאני77אחרונה

ישיבה קטנה? ישיבה גבוהה? מה זה "מקום כמו ישיבה"? 

בהנחה שהתכוונת למסגרת לימודית כלשהי, אז מה חשוב לך שיהיה שם?

מבחינת סגנון  דתי/חרדי, מה חשוב לך?

איפה אתה מרגיש שאתה עומד מבחינת הרצינות שלך? כלומר - בהנחה שאתה מתכוון למסגרת לימודית, יש מסגרות שמיועדות לאנשים שלא כל כך יש להם כח ללמוד, ורוצים יותר מקום עם אווירה טובה אבל מחובר לקדושה, ויש מסגרות שמיועדות לאנשים שרוצים ללמוד בכל הכח...

הכנסה נוספת 4נטע ברזני

דרושים לעבודה בהזנת נתונים והזנת תוכן (קלדנות) מהבית❗

(ללא השקעה) וללא ניסיון!

ניתן להגיע לסכומים של 3000-11,800₪ בחודש!! בזמנכם הפנוי במהלך היום! לקבלת פרטים וליצירת קשר איתי

👇👇👇 ניתן לשלוח לנו הודעה בוואטספ 050-6158874 נטע👇

זמינות מיידית!

יש פה איראלנקים?בת סוד

בואו נעשה מאגר פעולות

אולי יעניין אותך