נגעת פה בכמה נק' שהשורש של כולם, לדעתי, משותף.
יש לך שבט, לפי מה שהבנתי, מעפילים, והוא מונה 4 חניכות.
מזתומרת "לגרור אותן לסניף"? לפי מה שכתבת יש להן ממש נכונות לבוא לסניף. למה אין פעולות? למה לא יצאתן לנטיעות? את צריכה להחליט אם יש שבט, או אין. ולא מחליטים את זה, במחילה, לפי מצברוח. אם יש שבט- זה אומר שיש בנות שרוצות להיות חלק מהסניף, שרוצות לפעול, להגיע לסניף, להיות בפעולות, להיות חלק מכל מה שנקרא "להיות שבט בסניף". אם אין שבט- זה בטוח לא אמור לבוא בגללך. בתור מדריכה, תתני את המקסימום מעצמך כדי שיהיה שבט, תעשי פעולות מושקעות, תטפחי את ה-4 בנות שהן כן חלק מהשבט, עדיין. ואני אומרת עדיין כי יש תחושה שאת לוקחת אותן כמובנות מאליו, הלו! 4 בנות זה שבט. אני לא יודעת מאיזה סניף את באה ואולי אצלכן זה נחשב מעט, אבל תחשבי שניה לא באופן יחסי.. 4 בנות זה 4 נשמות שרוצות להיות חלק מהסניף, מהשבט. אלו יכולות להיות ה-4 מדריכות הכי תותחיות עוד כמה שנים.. וגם אם לא, יש להן מה לקבל בשנים האלה בסניף. תאמיני במה שאת עושה, במה שיש לך להעביר ולתת להן..
בעיקר, תשקיעי במי שיש. אל תתרכזי במה יכול היה להיות, איזה שבט היינו אם היינו יותר.. אנחנו 4 בנות? אז אנחנו ה-4 בנות שהכי כיף להן בעולם בסניף. ותתרכזי בהן, ותשקיעי בהן. (בסוגריים אני אגיד, שאם יהיה להן כיף גם לחברות שלהן יהיה כיף והן יבואו, אבל שוב, לא בזה אנחנו מתרכזים עכשיו.)
כשהבנות אומרות שהן רוצות לחזור לסניף בשביל הכתרה, אולי זה רק מה שהן אומרות חיצוני? הרי, מה זה הכתרה? זה משהו סניפי. את יכולה לברר איתן אם זה רק כי הן רוצות להרים הצגה, או כי באמת יש צד שהן רוצות את השואו של ההכתרה [שאגב, זה אחד הסיבות לקיומה..]
בתור מדריכה, את צריכה לתפוס את הגילוי יוזמה הקטנטן הזה מצידן, ולרוץ איתו הלאה, עם מי שיש. לא במטרה של "שתהיה לנו הכתרה עוד שנה" אלא, שבט שממילא הוא טוב [גם אם הוא 4 בנות!] גם ההכתרה שהוא ירים תהיה טובה. צריך לבדוק שברור לנו מה המטרה בהכתרה, בשבט, בסניף, בתהליך החינוכי שאנחנו מנסים להעביר.
אם אתן חוזרות לפעילות, ובאיזה מינון זה רק השלכה של ההחלטה הגדולה שאתן צריכות לקבל בשבט [וקודם כל את כמדריכה], האם אנחנו רוצות שבט? למה? מה זה תורם לנו? [ושוב, צריך לזכור שהמטרה היא לא-שיהיה שבט. אלא שיהיה לאן להתקדם איתו..]
מרגישה שיצא מבולבל, ולא מסודר בכלל, ובטח בגלל שלא מכירה אותך, ולא את השבט.
קחי הכל בערבון מוגבל, ואם תרצי להמשיך להגיב ושננסה להבין יותר, בשמחה 
גם באישי.
שבת שלום, שיתכוון לטוב