נראה מסובך, אבל זה קל מאוד.
חומרים לסיר גדול (בינוני גדול)של מרק שנקרא אצלנו "חרירה":
1-קוצצים בצל גדול+חצי חבילת פטרוזיליה+חצי חבילת כוסברה+5 עגבניות (אחרי שהורדנו את הקליפה שלהם בסיר עם מים רותחים- כמו במטבוחה), מרסקים הכל בבלנדר.
2- מרתיחים מים (קצת פחות משלושת רבעי הסיר- שלא יגלוש אח"כ), מוסיפים כוס חומוס שהושרה במים מאתמול, ומוסיפים את התערובת שרסקנו בבלנדר.
3- מבשלים כשעה על אש קטנה.
4- אחרי שעה מוסיפים בין חצי כוס לכוס שמן (אצל הסבתות המרוקאיות זה כוס או יותר..), מוסיפים מעט פפריקה מתוקה ופלפל שחור. מוסיפים מלח לפי הטעם (א מרק עוף מוסיפה למרק הזה טעם טוב, ואנו משתמשים בה במקום מלח).
5- מוסיפים כוס עדשים חומים.
6- אחרי חצי שעה מוסיפים חצי לימון עד לימון שלם (להזהר שלא יפלו גרעינים למרק, הם מרים נורא..). מוסיפים חצי כוס אטריות תוך כדי ערבוב- שלא ידבקו. יש שמוסיפים בשלב הזה מעט קמח עם מים קרים (כפית קמח לתוך כוס מים קרים תוך כדי ערבוב, ושלא יווצרו גושים- הם לא טעימים..).
יש מוסיפים למרק הזה רגל או בשר אחר, אבל זה טעים מאוד גם ככה.
בתאבון!

)
)
