פורום לקראת נישואין וזוגיות
מכתב פתיחה
מישו יודע על רב מקובל?אור ה'
הראש ישיבה שלי-משה ר-
עבר עריכה על ידי שדרותי בתאריך י"א אדר תשע"ב 16:12
מקובל על כל התלמידים![]()
ובנימה רצינית יותר- מאז פטירתם של הרב אלעזר אבוחצירא והרב מרדכי אליהו זצוק"ל
קשה לראות היום מקובלים אמיתיים אולי יש אבל נסתרים....
אולי ראש הישיבה שלך?אלקנה ב
הרב אברג'לקחו עמכם דברים
יש את הרב ליאוןאלעזר נאור 123
למה צריך רב מקובל?ממליץ לך לחפש רב צדיקעדיאל
זה לא סותר-משה ר-
הרבנים שכתבתי היו צדיקים גדולים ומקובלים..
רק צריך לדעת למי הולכים...
הרב יעקב הלל. ודבר חשוב:משכנות הרועים
כדאי להזהר ממי שלוקחים כסף.
ישנו משפט' מי שמקבל - לא מקובל' והוא נראה לי נכון מאוד.
המשפט: "מי שמקבל - לא מקובל"נפשי תערוג
מצד שני, יש רבנים שלוקחים כסף כדי שהברכה תוכל לחול על משהו.
לא למהר לקטלג רבנים!
אני חושב (בהסתמך על רבנים כמובן) שעדיף לקחת על עצמך איזו מצווה כדי שהברכה תחול עליה, יש הסוברים אחרת.
ומהכרות אישית עם רב כזה שנקרא מקובל ו"גובה" כסף מאנשים:
1. כל הכסף שמגיע אליו מהאנשים, נתרם!
2. הכסף לא נגבה, אלא נותנים לו במתנה, מתוך רצונו החופשי
3. על רוב הכסף שמגיע, הרב בכלל לא מודע לעניין שגובים כסף, אלא כמה מסביב גובים אותו כנגד רצון הרב (חוצפה שאין כדוגמתה!)
מרן הרב אליהו זצ"ל הקפיד שלא לקחת אגורה מאף אחד,
רבים הסיפורים שביקשו ממנו שיקח ולא הסכים כלל וכלל
או שאפילו יקח ויתן לצדקה והוא לא הסכים שזה יעבור דרכו, אלא ביקש שיעבירו ישירות לאותו מקום.
משפט ידוע של הרב אבינר הי"ו...האדמו"ר מצנעא
אבל הר"מ שלי קצת הסתייג מהמשפט הזה, מכיוון שישנם מושגים של פדיון כופר נפש וכו', שבהם אותו ת"ח לוקח כסף (כמובן שלא לעצמו). ע"כ המשפט היותר נכון הוא: "מי שמקבל לעצמו - לא מקובל".
לשם מה אתה צריך תלמיד חכם מקובל?רוחקטנה
אם לשאול אותו האם להתחתן עם פלונית אלמונית - אם הוא תלמיד חכם אמיתי (בלי קשר להיותו מקובל ובעל רוח הקודש)
הוא מעולם לא יגיד לך מה לעשות.
ואם הוא גם מקובל ובעל רוח הקודש, מכיוון שהוא תלמיד חכם הוא מעולם לא יגיד לך מה לעשות 
לכן קח עצה ממני, תלך לתלמיד חכם ליטול עצה הימנו - אבל לא עצה של תלמיד חכם, אלא עצה של איש מבוגר, ובעל ניסיון עשיר של חיים, שזכה לסייע בבניין של בתים רבים, ועסק בלהביא שלום בין איש לאישתו.
ואם תרצה קריטריון אמיתירוחקטנה
איך לדעת האם ת"ח הוא גם מקובל
א. - שיהיה ידוע שלמד אצל ת"ח מקובל.
ב. - שיהיה ענק בהלכה.
ג. - שיהיה ציוני (אם הוא לא ציוני - בודאות אינו מקובל)
וכל זה אינו מבטיח שהוא בעל רוח הקודש.
את רצינית לגביי ג'?! ?!שמוליק פיין
בס"ד
לאן הגענו..???!!
את-ה רציני?! זה "אורות" מפויירש!...קיש חצילים
ולא פליגיעדיאל
היא אמרה ציוני ואתה הבנת ציויני
כל אדם שמגדיר את עצמו ציוני=מאמין במדינהשמוליק פיין
בס"ד
הוא לא מקובל.. ואיפה כתוב את זה ב"אורות" חוץ מזה לידע הכללי אורות זה לא הספר היחיד בעולם..
הרב עזרא שיינברג.חייכנית.
זה כתוב בעמוד הראשון.קיש חצילים
תלמיד חכם ציוני הוא המאמין בתהליך הנוכחי כמהלך גאולי.
צודק - יש גם את קבלת האריז"ל, עליו הוא מתבסס.
מה זה מאמין במדינה? שהיא אלוקים?עדיאל
מעטים המקובלים שמאמינים בזה 
:-O הייתי בטוח שכולנו הציוניסטים מאמינים בזה, לא?!קיש חצילים
למי קראת ציויניסט?!עדיאל
.
מה זה "מאמין במדינה"...ד.
עבר עריכה על ידי ד. בתאריך י"ז אדר תשע"ב 10:18
מאמין שהמדינה - דהיינו, שלטון ישראל כעם על הארץ, היא מצוה וערך אלוקי?
זה כבר כתוב בדברי המקובל האלוקי, הרמב"ן: שלא נעזבנה ביד זולתנו מן האומות (לא רק כיחידים שיושבים בארץ) או לשממה..
ואין תנאי שאת המצוה יקיימו רק אנשים שמקיימים את כל המצוות האחרות. ק"ו כשזו האומה ע"י נציגות נבחרת.
מאמינים שהמדינה הנוכחית היא בעלת ערך אלוקי, של צעדי גאולת ישראל?
הרצי"ה קוק זצ"ל.
הרב חרל"פ זצ"ל.
הרב עובדיה הדאיה זצ"ל (יש עלון "קנאי"-חרדי שכותב על גדולי ישראל. כתבו עליו לפני זמן קצר בתור גאון צדיק ומקובל. מטעמים "חינוכיים" כנראה, השמיטו את זה שהוא אמר להגיד הלל בברכה ביום העצמאות, עוד לפני שפסקה כך הרבנות הראשית..).
הרב הנזיר זצ"ל.
הרב מרדכי עטיה זצ"ל.
כמובן - רשימה חלקית לגמרי....
ולגבי "אורות" - בוודאי שהוא לא הספר היחיד בעולם, כפי שאנו רואים בחוש על מדפי הספרים.. ועם זה - הוא יחיד ומיוחד, וגם מחברו. ובוודאי ביחס להעמקה של ההסתכלות על הזמנים הללו.
[כל הנ"ל - בלי להיכנס ל"דיון" מי הוא "מקובל" ומי לא...]
"מאמין במדינה"?! יש רק אחד שאפשר להאמין בו.ender13
זה לא קשור ל"ציוני" או לא "ציוני".
אתה יכול להחליט לבד מה זה ציוני ואז לכעוס עליו.
אל תצפה מאחרים לשתף פעולה.
מה הקשקוש הזה לגבי ציונות?משכנות הרועים
הבבא סאלי - כך מעיד חתנו - עשה סיום על ה׳ויואל משה׳, המקובל הרב חיים סינואני התנגד בחריפות לציונות, השד״ה - רבי חיים שאול דוייק הכהן וכן רבי אפרים הכהן היו מגדולי המקובלים בדורם, ולא היה להם שום קשר לציונות, כך גם הרב מרדכי שרעבי וכמובן המקובל הגדול הריא״ז מרגליות זיע״א שהתנגד בכל תוקף לציונות. גם ראש ישיבת שער השמים הרב אייזנבך זצ״ל היה רחוק מציונות וכך גם בעל ה׳לשם׳ (סבו של הרב אלישיב) שהיה ענק בקבלה. הרב יעקב הלל הוא מגדולי המקובלים בדורנו ומתנגד באופן חריף לציונות, וכך גם המקובל הרב גמליאל רבינוביץ. יש עוד עשרות דוגמאות אך אין בך כל צורך - מדובר בהגדרה מגוחכת ומטופשת ע״פ כל קנה מידה וחבל שנכתבה.
לפי ההגדרה ההזויה הזו, אולי הרב אליהו אינו מקובל.משכנות הרועים
בסידור שלו ׳קול אליהו׳ אין תפילות ליום העצמאות ותפילה לשלום המדינה, ולא ברור כלל אם הוא בכלל אמר הלל באותו יום, וגם ב׳הלכות חגים׳ הוא לא מזכיר במילה את יום העצמאות. אולי לפי ההגדרה הזו הוא לא ׳ציוני׳ ולכן לא מקובל. נכון, היו וישנם גם מקובלים ׳ציוניים׳ כמו הרב גץ, הרב ישועה בן שושן והרב עזרא שיינברג, אך למעשה רובם המוחלט של המקובלים בדורנו לא היו ׳ציוניים׳ (שוב, מטופש בכפל להכניס את עניין הציונות פה, אבל אם כבר, אז לפחות לומר אמת).
זו שאלה על המדפיס ולא על הרברוחקטנה
ואם הרב זצ"ל לא אמר הלל ביום העצמאות - זה כבר שאלה הלכתית על הרב.
(לדוגמא, איך יתכן שחלק על הרב גורן זצ"ל)
אמירת ההלל ביום העצמאות הוא עניין הלכתי וככזה צריך להיות נידון במסגרת עיון הלכתי.
^^אביעד הנחמד
דוגמה נוספת- בשיח ירושלים(הרב קאפח) הודפס הלל.
ד"א, זה מעיד על הלך הרוחות בקרב יוצאי תימן- ככלל כולם היו ציונים.
ביניהם גם הרב חיים סינוואני זצוק"ל שהוזכר לעיל.
אני אספר לך דבר מהרוחקטנה
עבר עריכה על ידי רוחקטנה בתאריך י"ז אדר תשע"ב 23:12
מורי ורבי (הלואי ובאמת אהיה ראוי שאוכל לקרוא לו רבי), היה בן בית אצל בבא סלאי זקוצ"ל, כמו גם אביו שליט"א, וזקנו של הרב היה חברותא עם בבא סאלי במשך שנים הרבה.
מורי ורבי שליט"א, עלה עם אביו לארץ בשנות השישים, והם הופתעו לראות פה יהודים שלא בדיוק מקפידים על המצוות בלשון המעטה.
פעם אחת הזדמן להם לבוא לבבא סאלי.
אביו של הרב שאל את הבבא סאלי בזהירות רבה מאוד: "מה כבוד הרב חושב על כך שיש בארץ הקודש יהודים שלא כ"כ מקפידים במצוות?"
בבא סאלי קפץ על רגליו ואמר בתוקף: "יש להם זכות גדולה מאוד. הם בנו את ארץ ישראל!".
הרב קוק זצ"ל היה מגדולי המקובלים של הדור הקודם (אם לא הגדול).
את הסכמותיו תמצאו על פירוש "הסולם".
הרב קוק זצ"ל לא קם כאדם באמצע שדה בור - בית מדרשו הוא בית מדרשו של הגר"א,
אחד מגדולי המקובלים בדורו. וכל דבריו של הרב מעוגנים בדברי רבותינו בעלי הסוד.
מקובל שאינו ציוני - מקובל אני מרבותי, שאינו מקובל ודאי.
שגגת תלמוד עולה זדון, ועל זה אמר אבטליון: חכמים, הזהרו בדבריכם, שמא תחובו חובת גלות ותגלו למקום מים הרעים, וישתו התלמידים הבאים אחריכם וימותו, ונמצא שם שמים מתחלל.
(המלצה קרא נא את ההקדמה של מהרח"ו לעץ חיים)
אתה רוצה מקור ישיר לדברי?רוחקטנה
הכי פשוט לגמור את הדיון כך.
אלו דבריו מפורשים של הרב אורי שרקי שליט"א.
תוכל לפנות אליו לקבל את המקור לדבריו.
ומעצמי אוסיף - לא פעם שמעתי את זה מחכמים אחרים (כולל מורי ורבי שליט"א).
הרב קוק לא נחשב כמקובל, בשום חוג, לא אז ולא היום.משכנות הרועים
מבלי לגרוע מעובדת היותו פוסק גדול כמובן. הזדעזעתי מדבריך לגבי הרב אליהו ׳איך הוא העז לחלוק על הרב גורן׳. רבנים גדולים וחשובים כמו הרב שלמה זלמן אוירבך, הסטיפלר ואחרים פסקו שאין להשמע לרב גורן בשום עניין. הרב גורן התיר לנשים ללכת לצבא - איסור מפורש, והרב אליהו צריך רשות לחלוק עליו? באשר לבבא סאלי סלד מהשלטון הציוני ואף דברי כזב לא יוכלו לשנות זאת, בפרט שאין לדבריהם שום מקור מהימן או שאיננו מהימן. רוב ככל המקובלים לא היו ציוניים, וגם המקובל העצום רבי עובדיה הדאיה זצוק״ל לא היה ציוני במובן שאתה מתכוון אליו. הוא קיבל הסכמות לספריו הן מהרב קוק והן מהרב זוננפלד, וכמוהו גם בעל הסולם, אך בנו רבי שלום הדאיה לא שירת בצה״ל, למיטב ידיעתי, וככזה אינו ׳ציוני׳ לפי הגדרות מוריך ורבותיך. בכלל, קשה מאוד לסמוך על רבנים ציוניים משום שרבים מהם מערבים פוליטיקה בפסיקתם (ע״ע שירת נשים, התנתקות וסירוב פקודה) ואינם פוסקים רק ע״פ התורה כמקובל.
דא עקארוחקטנה
הייתי במקומך מוחק את הפוסט.
אין מצווה לפרסם דברים ריקים.
כמו שגם אין מצווה להיות עם הארץ
רציתי לכתוב ביטוי יותר חריףרוחקטנה
אבל אני חושב שדבריך מדברים בעד עצמם
הרב אליהו כתב שאפשר לומר את ההלל אחרי קדיש תתקבלעדיאל
כמדומני שהרב שמואל אמר לי שאביו אומר הלל ביום העצמאות.
בקשר לרב גורן אתה רציני או שזה בדיחה? בלי לגרוע מגדלותו של הרב גורן
(אגב שמעתי שהרב צבי יהודה זצל היה שולח לרב אליהו שאלות בהלכה( ועוד אגב כשהרב אליהו נבחן לדיינות נתנו לו ציון נמוך ממה שקיבל כי קיבל יותר מהגדולים שנבחנו איתו באותו הדור.
בקשר לרב גורן אתה רציני או שזה בדיחה? בלי לגרוע מגדלותו של הרב גורן
(אגב שמעתי שהרב צבי יהודה זצל היה שולח לרב אליהו שאלות בהלכה( ועוד אגב כשהרב אליהו נבחן לדיינות נתנו לו ציון נמוך ממה שקיבל כי קיבל יותר מהגדולים שנבחנו איתו באותו הדור.
בחרדת קודש,ד.
עבר עריכה על ידי ד. בתאריך י"ח אדר תשע"ב 12:57
כלפי כל גדולי עולם, מכל ה"חוגים".
וכך חינך הרב צבי יהודה זצ"ל, גם כשהיו לו דברים מרים וקשים כלפי מי-מהם.
ומי אנחנו בכלל שנדבר על כל אלו... שרק מהזכרת שמם יש לנו עונג, שמחה וחרדת קודש.
כל אחד עם היחוד שלו. הלוואי שנספוג מזה משהו.
הרצי"ה זצ"ל היה שולח שאלות בהלכה לר' אברום שפירא זצ"ל.
וגם הרב אליהו זצ"ל הגיע אליו, וגם דיבר בישיבה הישנה - בית הרב - בג' אלול, יום הזיכרון לרב קוק זצ"ל.
בשאלות בענייני המדינה, יום העצמאות, אמר הרצי"ה, אחרי שהרב גורן נהיה רב ראשי: "בעניינים האלה אנחנו הולכים לפי הרב גורן".
מה בדיוק נהג הרב אליהו ביום העצמאות, אינני יודע, אפשר לשאול את בניו (הרב שמואל הי"ו, למד במרכז הרב, לא נגד רצונו...). מה שברור, זה שרבּוֹ הרב ניסים זצ"ל, חגג את יום העצמאות באמירת הלל. ביום שיחרור ירושלים, היה משתתף בקביעות במסיבה במרכז הרב.
והיו (ויש) גם גדולים שלא אמרו הלל ביום העצמאות.. מה נעשה? לא כולם חושבים כמו אנחנו.. או כמו רבותינו (אם כי, אגב, האמת היא שיש כאלה שמפרסמים אותם כ"קנאים" אבל היחס שלהם היה שונה לגמרי..). ברוך ה' שיש גדולי תורה וצדיקים בעם ישראל.
בקשר ליחס של הרצי"ה לרב גורן זצ"ל...האדמו"ר מצנעא
הרב סתיו הי"ו מספר שבצעירותו הוא היה נכנס לגרש"ז אויערבך זצ"ל (מחר היארצייט שלו, אגב), לשאול שאלות. פעם הוא שאל אותו שאלה בעניין כלל-ישראלי. הגרש"ז ענה לו: "את זה תשאל את ר' אברום שפירא..." (הגר"א שפירא זצ"ל היה אז הרב הראשי).
בקשר לגר"מ אליהואנונימי (פותח)
אתה יודע שיש לו בן שלמד בקול תורה ואומר תחנון ביום העצמאות? גם הוא לא הלך ללמוד שם נגד רצונו...
זה שהרב שמואל מפורסם בציבור לא אומר שהוא נוהג כמו שנהג אביו זצוק"ל (ותוכל לראות בשו"ת אסמס שהרבה פעמים הוא פוסק אחרת מאביו).
ובקשר לרבו של הגר"מ אליהו- גם הרב יעקב מוצפי היה רבו המובהק. הוא היה צם ביום העצמאות....
הגר"מ אליהו היה קשור לכל גדולי הדורות הקודמים בלי קשר להשקפתם כלל.
תמהני,ד.
מלבד מה שלא ידעתי את מה שכתבת לגבי בנו השני (אני פשוט מכיר את הרב שמואל, ולא בגלל שהוא "מפורסם".. עוד קודם..) -
הרי אמרתי מפורש שאינני יודע מה הוא נהג ספציפית בזה, וציינתי את מקום לימוד הרב שמואל הי"ו, כדי להראות שוודאי אין לתלות מסקנות קיצוניות בנושא הנהגתו הלא-ידועה לגבי אמירת ההלל...
והתגובה שלי באה הרי אחרי שמישהו ציין כאילו אחרת, אז הזכרתי מה נהג רבו הרב ניסים, שוב - בכדי לא "להקצין" מסקנות.
ולא אמרתי שלא העריץ והקדיש גם כאלה שנהגו אחרת.. הרי כל המסר העולה מדברי, הוא יחס הכבוד הזה. אבל וודאי שיחסו לא היה היחס של ה"קנאים". ולא בכדי השתתף במסיבות יום ירושלים בישיבה.
אגב, אני חייב בכל זאת לציין מה שאמר הרב אליהו פעם, באזכרת ג' אלול ב"ישיבה הישנה", על מרכז הרב: "אם ראית תלמיד חכם באיזה מקום בעולם... (אינני זוכר בדיוק הלשון, אבל הכיוון היה הקידוש השם, זיכוי הרבים, ההליכות וכו') - תדע, מבית המדרש הזה הוא" (עם דפיקת היד המפורסמת..)..
אפילו אני הופתעתי מה"קיצוניות" של הדברים...
הרב אליהו לא היה אומר הלל ביום העצמאות..hodaiad
הוא היה מתפלל במניין בבית שלו.. (רק הוא והעוזרים)
אני יודע שהיה מניין מיוחד בביתעדיאל
אבל אם זכרוני לא מטעה אותי הרב שמואל אמר לי שהוא כן אמר הלל
מניין את יודעת שהוא לא אמר?
הגזמת לחלוטין.ד.
ראשית - הרב קוק זצ"ל בוודאי שהיה מקובל ענק, ונחשב כך ע"י כל מי שהכירו והכיר פנימיות התורה. וגם ע"י בעל ה"לשם", וכן שאלוֹ ר' מרדכי מאושמינא, עוד בצעירותו, אם יש לו גילוי אליהו, מהתפעלותו מעומק השגתו בפנימיות התורה.
הרב עובדיה הדאיה זצ"ל אמר הלל בברכה ביום העצמאות ופסק כך. ואינני יודע מה התכוונת באומרך לזה שהגבת על דבריו: "לא ציוני במובן שאתה מתכוין אליו". מה יותר מאשר לשבח ולרנן על קיום המדינה (וממתי "ציוני" הוא מי שהלך אישית לצבא?..)
מעבר לכך, אני מזועזע מדבריך על רבנים: הרב גורן, וכן "קשה מאד לסמוך ל רבנים ציוניים משום שרבים מהם מערבים פוליטיקה בפסיקתם".... לא יאומן אים אדם - צעיר, אני מניח - מרשה לעצמו לדבר בהכללה כזו ובביזוי כזה. אגב, אתה עשית "סטטיסטיקה" כמה "עירבו פוליטיקה" בפסיקה?.. וכו'. ביררת אישית עם גדולי תורה?
פשוט מזעזע: גם הדברים הנקלים על הרב קוק זצ"ל (רחי"ל אויערבאך, ממייסדי ישיבת המקובלים "שער השמיים", כותב לו "חוקר ומקובל", ואתה "יודע" ש"לא נחשב כמקובל" - פשוט מזעזע), וגם מה שבהמשך. כולל ה"סטטיסטיקה" לגבי המקובלים שכבר אתה יודע מה "רוב ככל" בעוד שמסופקני אם מישהו כאן יודע בכלל מי באמת בזמננו - מלבד יחידים - אכן נכלל בגדר זה.
אני מציע לכל מי שמדבר כאן על גדולי עולם - שיעשה מהר תשובה. "המבזה ת"ח - אין לו רפואה למכתו" אמרו חז"ל, חבל להעמיד בניסיון את דבריהם..
^^^-משה ר-
עבר עריכה על ידי שדרותי בתאריך י"ח אדר תשע"ב 02:22
ל- ד׳: ואני תמה מדוע לא מחית על כבודם של המקובלים.משכנות הרועים
עשרות גדולי תורה שבגלל השקפת עולמם השונה נכתב עליהם פה שהם ׳לא מקובלים׳. ייתכן מאוד שהרב קוק היה ענק בקבלה, גם על הרב שלמה זלמן אומרים שהיה גדול בקבלה ומי אני שבכלל אדבר על כך, בסך הכל אמרתי שהוא לא היה מפורסם בקרב הציבור כ׳מקובל׳. באשר לרב גורן, כל מה שאמרתי אלו דברים שאמרו רבנים חשובים שרובם כבר נפטרו. לגבי רבנים ציוניים, בודאי שהפרזתי, אך מי שסובר שמותר לעבור על איסורים בכדי ׳לשמור על אחדות הצבא׳, הריהו מערב שיקולים חוץ תורניים ולזאת היתה כוונתי. תיקון קטן לגבי רבי עובדיה הדאיה: הוא סבר שיש לומר הלל אחרי קדיש תתקבל וללא ברכה, דבר שגם הרב עובדיה והרב אליהו מסכימים לו, וכל אחד ינהג כמנהגו. בעיניי חבל שהוחל בכלל בדיון הזה, שכאילו השקפות פוליטיות קובעות מי גדול או מקובל ומי אינו.
דעתי הקטנה-hodaiad
לנעול את השרשור.
אין צורך להתדיין פה על רבנים גדולים או קטנים..
סתם חבל.
^^^~^^^~^^^קיש חצילים
תשובתי...ד.
אכן, בתחילה זה היה נראה שמי שהעלה רצה להדגיש, קצת ב"קנאות", פן מסוים שההסתכלות הפנימית של התורה מעצימה את ראיית ערך תהליך גאולתם של ישראל, וגם לא הזכיר שמות ספציפיים - אז לא ראיתי לנכון לעורר את הענין.
אבל אחרי שכבר מחיתי על כבוד התורה במה שחשבתי שצריך - הזכרתי, כפי שבוודאי ראית, את הגוונים השונים של קדושי עליון.
הרב קוק זצ"ל אכן היה ענק שבענקים גם בקבלה, וגם בכל התורה כולה. לא כאן המקום להאריך בכך (ומה ש"מפורסם בציבור כ'מקובל' " לא כדאי להיכנס לזה.. דומני שה"פירסומים" הללו הם לא דווקא על העומק בחכמה נישאה זו, אלא על עניינים שביישומים מיסטיים מפורסמים. אמר לי בזמנו ר' שבתאי סבתו הי"ו, שאצל המקובלים בירושלים הרצי"ה נחשב כבר-סמכא.. נו, זה "מפורסם"?..)
האמירות לגבי הרב גורן אינן נכונות לדעתי. חבל להיכנס לכך. זה היה בעקבות פרשה של פסיקת הלכה מסויימת שלו. הרצי"ה דווקא התייצב אז לצידו, גם כנגד הענקים שהזכרת. מחלוקת בין גדולי עולם - ומה לנו שם...
"שיקולים של אחדות הצבא" - בוודאי שאינם שיקולים חוץ-הלכתיים. אפילו בעניינים לא של הצבא, יש שיקולים בתוך ההלכה של "דרכי שלום" וכד'. ק"ו כשנוגע למערכות ישראל. תפיסת ה"ערך" היא חלק מהשיקול הכולל ההלכתי. אלא שתלוי מי עושה את זה, מה שיעור הקומה. לגבי "שירת נשים" שהזכרת, אני באמת לא משוכנע ש"אחדות הצבא" מכריחה מסקנות מקלות מופרזות בענין..
לגבי הרב עובדיה הדאיה: בדקתי שוב - וצדקת לגבי הפרט של הברכה על ההלל. אבל מה שחשוב לגבי הנושא שהועלה כאן, הוא שאכן הוא זצ"ל ראה במדינה אתחלתא דגאולה, והשיקול לגבי ההלל, נבע מספק האם צריך לקבוע ביום זה או ביום הניצחון, וכן האם זה נקרא נס של כל ישראל וכו'. הקביעה "אחרי התפילה" לא היתה בגלל ספק בערך העצום - אלא כדי לא לשנות בתוך סדר התפילה עצמה, שבפרט עפ"י המקובלים הוא מכוון.
אני חושב שמי שהחל כאן בנושא, לא התכווין לומר ש"השקפות פוליטיות" קובעות מי מקובל - אלא להסביר שההשקפה על התקופה וערכה זה דבר ששייך לצורת התבוננות פנימית של התורה. זה בוודאי נכון, בלי להתייחס לדברים לגבי מי שסבור אחרת על הזמן הזה.
ויפה שראית לנכון למתן את הסיגנון. יישר כח. האמת והשלום אהבו.
דן, יישר כח, שמחתי לקרוא את דבריך.משכנות הרועים
היום רוב ה'מקבלים' שרלטנרים ומי שבאמת צדיק-מסתירמושיקו
זאת.
הסיפורים על הרב בן טוב והרב אליהו נהיו מפורסמים אחרי הסתלקותם
מה שנקרא:מעריצה של אבא
על תסתכל בזקנקן-אלא במה שיש בו 
או אפילו- אל תסתכל בקנקן,שים בו מטבעות..כתמר יפרח
מכבדים צ'קים,אשראי ואשרייך..
חבר'הdoni
כל התגובות כאן - זה בטוח לא כוונת פותח השרשור.
וזה גם לשון הרע גמור על ענקים.
ולכן זה גם השרשור הכי מטומטם שקראתי
רק לתשומת ליבכםנוער בורקא
הרב קוק זצ"ל נפטר הרבה לפני שהוקמה המדינה כך שקשה ליחס לו דעה לגביה...
אם אתם רוצים להחיל את דבריו למשל באורות הקודש ד לגבי המדינה שכל רצונה שיהיה ה' אחד ושמו אחד.. לגבי המדינה הנוכחית שיערב לכם..
ישנם רבנים מקובלים ענקים משני צידי המחלוקת לגבי הציונות וכו' לבוא באמירות המורידות צד אחד מגדולתו זה זלזול נורא בגדולי עולם!
יום נפלא!
כן כמה מהם:שלום 22
הרב בניהו, הרב בצרי, חכם ישועה, הרב מוקדסי, רבי דוד, וכו'.
בשביל מה מחפשים? נוכל להתמקד יותר..
הרב עזרא שיינברג שליט"אג26אחרונה
תלמיד חכם עצום ותלמידו של הרב מרדכי אליהו זצוק"ל.
פוצל משרשור אחר בשל נצלוש מוגזם🐱יעל מהדרום
חתולה מאומצת.חתול זמני
חתולה מאומצת וחתול זמני יכולים להיות זוג נדירLavender
מזל טוב 🥳
(סורי הייתי חייבת)
פעם היתה כאן בפורום חתולה ג'ינג'יתפ.א.
אבל היא התחתנה לפני כשנה וחצי
מעדיף טריקולוריות.חתול זמני
אולי לזה מתכוונים הנשואים כשהם סונטים מידיLavender
פעם ברווקים הבררנים😊
לא אמרנו שמראה חיצוני זה חשוב???חתול זמני
היה חשוב, עד שאנשי הפורוםLavender
ואבירי המקלדות שכנעו אותי שיש דברים חשובים יותר,
מאז כבר יצאתי עם כמה בחורים ואף אחד לא היה מידי חתיך😏
טוב, אולי אשקול גם חתולות אפורות.חתול זמני
מצאתי לך את האחת, אין מתוקה ממנה.Lavender
במחשבה שניה בא לה חתול לקשר רציניLavender
לא חתול זמני😸
הקשר רציני, רק החתול זמני.חתול זמני
סתם, אני לא ממש בשל.
כזו?פ.א.
מאושר.חתול זמני
אופסLavender
@חתול זמני פספס את אהבת חייו
אולי עוד תירשם לכאן איזו חתולה זמנית?חתול זמני
נראה לי שקצת הגזמתם עם הניצלוש לקשקשתיעל מהדרום
לק"י
לא בכל שרשור זה מתאים.
סורי, קיבלתי.חתול זמני
מיאוגזם!חתול זמני
😹😹😹Lavenderאחרונה
מקומות טובים לדייטים בתל אביב?נו, ההוא מהזה
בשעות הערב אז אמור להיות יחסית סבבה
לא דייט ראשון אבל גם לא קשר יותר מדי מתקדם
רעיונות?
נמל תל אביב, הירקון, גני יהושעבחור עצוב
רידינגרקאני
חוף היםשפוי
הטיילת על חוף הים ממש נחמדה, אוויר טוב, רעש של גלים ויש כמה חנויות כשרות שאפשר להיכנס אם רוצים
פארק וולפסון - פארק לא גדול וממש חמודריבוזום
אבל גם שאר המקומות שהמליצו מעולים
נווה צדק יפהריבוזוםאחרונה
ויש שם מקומות מעניינים, אפשר לסייר לפי מסלולים באתרי טיולים
אני מספיק טובחקלאי
אני נשבע לך שאתה מספיק טוב
כן, אתה מספיק טוב
המציאות זו לא האמת
אתה מספיק טוב, אני נשבע שאתה מספיק טוב.
גם שאף אחת לא רואה את זה בך, אני רואה.
גם שאתה בעצמך לא רואה, אני רואה.
גם אם במציאות אף אחת לא רוצה אותך, זה לא אומר כלום.
אני אומר לך, א ת ה מ ס פ י ק ט ו ב.
אני נשבע.
גם אם אתה בטוח שהקב"ה לא זוכר אותך.
אתה מספיק טוב.
וואי כמה הוא לא זוכר.
שחכת אותי ריבנו של עולם.
אני גם פה
ואני כבר מספיק טוב
א נ י. מ ס פ י ק טוב.
אני כבר לא מסוגל להתפלל אליך, אני מרוסק מצפייה
ואני מספיק טוב, אתה יודע את זה.
אני ראוי, גם שאני רוצה יותר מדי,
אני לא מסוגל להמשיך לבקש ממך את זה, כי אני כל כך מאמין בך, שאני ממש מתאכז
וזה כואב לי האכזבה, כואב,
להחזיק בה' יתברךאשר ברא
זה כואב וקשה, באמת.
אבל חיזור הידיעה שאתה טוב, זה חשוב כל כך בעיניו יתברך.. ה' רוצה את התפילות שלנו, את הכיסופים, את העבודה.
נשמע שאתה שם.
אז רק עוד קצת להיות בבחינת ציפית וקיווית לישועה?
והאכזבה, היא תחושה של עשיתי ככה וככה, אז מגיע לי. אולי שווה לשנות את זה, שלא משנה מה- ה' משפיע עליי וצריך רק לייצר כלי מספיק מתאים.
ושוב, נשמע שיש לך כלי- אבל אולי אישתך.היא איזה רעבעצן רצינית, שצריך רק להגדיל את הכלי עוד קצת.
אנחנו לא יודעים, אבל אנחנו יודעים שה' הוא אבא טוב.
ואתה ראוי. וודאי.
כל כך יפה ונכון.נחלת
נכון! תחזיק את זהברוקולי
ואו זה מרגשהפי
מדהים ביותראני:)))))
הייתי במקום הזה, וחשוב לי להגיד שזה לא היה בריא לי, חוץ מזה שזה גם לא נכון ולא מקדם.
אתה טוב, נכון, זה לא קשור לזה שאתה טוב.
זה לא עובד כמו כספומט, אולי בתת מודע חושבים ככה שמי שטוב יקבל טוב ומי שרע רע, שזה נכון בעיקרון אבל מה זה טוב ומה זה רע אנחנו לא יודעים להבחין, אולי דווקא הדבר הזה שנראה לי רע הוא הדבר שטוב ולהפך. וזה באמת ככה.
בקיצור המציאות שלך כרגע היא לא עונש על כך שאתה לא מספיק טוב, ה' לא מעניש אותך, הוא מיטיב איתך כבר עכשיו, אנחנו רק לא יודעים לראות את זה. אולי עוד כמה חוד' או שנים נראה.
בא לי לנער אותך, כי אני הכי מכירה את זה, אני בין האנשים הכי מתקרבנים שיש, לא שאתה כזה, אני כן, ופשוט חבל לחיות בתודעה כזאת שה' מחזיק משהו שאני רוצה ולא נותן לי את זה, ה' מונע ממך את מה שרע לך , תאמין בזה, זה תהליך לשנות את המחשבה, אבל זה ממש גאולה. וזה ילך איתך לכל החיים. זה תפיסה יותר בריאה של אלוקות. יותר בוגרת. יותר מגדלת ומחזקת. ובאמת יותר אמיתית.
קשה שלאחקלאי
קשה שלא להתקרבן, אבל אני חושב שזה לא מה שרציתי לומר
בעיקר רציתי להגיד שאני פשוט טוב, גם אם לא נמצא מישהי שבוחרת בטוב הזה.
ולא בגלל שאני טוב אז אני צריך לקבל.
אלה הפוך גם אם אני לא מקבל אני טוב. וזה דבר שקשה לי להיות בו, כי אני תמיד מאשים את עצמי, ופחות במגיע לי, למרות שכן אני חושב שמגיע לי, אבל מעצם זה שאני אדם חי, ולא כי עשיתי גם לעושה רע מגיע.
והשיחה מול הקבה, כן, אני חושב שהוא מחזיק משהו שאני מאוד רוצה ומונע ממני אותו, יכול להיות שזה לטובתי, כנראה שזה לטובתי, אבל מצד שני יש בי רצון, והוא הייתי גם כן, ואני לא במדרגה של להגיד שרפוא קרובה לבוא, אני במדרגה שכואב לי שאין שמיעה לתפלתי.
נכון. מאוד קשה.ואני חושבת שצריךאני:)))))
גאולה נוספת כדי לצאת מהמקום הזה. ושתדע לך שהמקום הקשה הזה מול ה', ילך איתך עם כל קושי בחיים אם לא תעבוד על זה מתישהו.
נכון מאוד, אתה טוב גם אם עדיין לא בחרו בך. אני מרגישה ששידוכים זה אחד המקומות שאין בהם שום טבע והגיון, שום! זה לא ככל שאתה איכותי תצליח יותר, המשוואה הזאת לא כ"כ קיימת בחוויה שלי, וגם בכלל. אז נכון שחוויה של דחייה\ חוסר בחירה בנו וכו' יכולה להרגיש שאולי משהו בנו חסר אבל אין שום היגיון בשידוכים ככה שאי אפשר ללמוד מזה כלום חוץ מזה שה' מזווג זיווגים.
בכל מקרה, חשוב לחזק את עצמנו כי גם הרגשות לא תמיד הולכים עם ההגיון והשכל..
אהבתי מאוד, זה ממש מחשבות שגם אני חשבתי אותן, קצת בהתאם לאופיי אבל כן אותן מחשבות. שהן נכונות. אבל, זה נורא מצומצם ומצמצם, כל התודעה הזאת.
נכון נכון, הוא מחזיק משהו, שגם אם הוא לא טוב לך כרגע זה לא אומר שאתה לא רוצה את זה, אבל תחשוב- מה האינטרס שלו בעצם למנוע ממך? הוא עושה לך דווקא בשביל לצער? (ברור שלא, הרי הוא טוב ומיטיב) הוא לא יודע שאתה רוצה את זה? (הוא יודע יותר ממך ורוצה את זה יותר ממך) מי שם לך את הרצון הזה בכלל מלכתחילה?(ה') אם יש לך רצון למשהו כנראה זה שייך לך, לא סתם זה מצער אותך. וזה באמת מבאס. וזה בהחלט כואב. אבל זה כן אומר שזה יגיע מתישהו, לא יודעת מתי, אבל כשזה יהיה לך הכי נכון וטוב. אבל בינתיים, כדאי להבין שה' לא נגדנו,להפך, הוא הכי רוצה את טובתנו, אבל השכל שלנו לא מגיע לשכל שלו, אנחנו לא מבינים את המהלכים, אבל וודאי יש סיבה לעיכוב והיא לטובתי.ה' תמיד מייטיב, זה לא שעכשיו הוא עושה רע ובעז"ה בעתיד הוא יתחיל גם לתת טוב, לא, הוא לא משתנה, תמיד יש טוב, תמיד הוא מיטיב ומשפיע טוב. המציאות כרגע היא הכי טובה ונכונה לי. זה משהו שצריך ללמוד לחיות אותו. כל יום.
יצא לי קצת מבולגן אבל העיקרון הועבר..
..שפלות רוחאחרונה
אתה טוב ומגיע לך הכל דוד
מה דעתכן על מישהו שמתחיל בקינוח?זכרושיצאנולרקוד
סביר להניח שהפערים בהשקפה הדתית היו צפים די בהתחלהפ.א.
גם אם לא היה נופל בסינון הראשוני הזה, די מהר היו מתגלים פערים בינהם בדברים אחרים
אולי מתחכם מידי בתור הכנה לדייטנקדימון
אבל בעיקרון היא צודקת, לא?
הבעיה כאן היא חוסר האמון במי שהציע לה..
יש סיפור על הרב אליהואחד איש
פעם מישהו שאל אותו אם מותר להתגלח בספירת העומר לצורך פגישות
הרב אליהו שאל אותו אתה רוצה להתחתן עם מישהי שלא מפריע לה שבן אדם מתגלח בספירת העומר?;)
אז הנה משהו הפוךנחלת
אדם אמין סיפר לי שכשהוא (או חבר שלו, לא זוכרת במדויק) שאל
את הרב מרדכי אליהו זצ"ל, איך לבחון יראת שמים של בחורה,
הוא ענה לו: אם היא מברכת על מה שאוכלת.
ולא הוסיף יותר.
למה זה הפוך?אחד איש
באמת לא הפוך.נחלת
חח למה לא?Lavender
אני בעד,
לפעמים אני גם מתקילה בשאלות(:
לענ"דנחלת
1. היא לא חוקרת משטרה שמנסה ל"התקיל" עבריין.
2. זה לא כן, זה לא ישיר, ואם הייתי בחור, לא הייתי שמח עם בחורה כזו.
3 הוא אמר שהוא מעדיף חצאית. למה להמשיך לחפור ולהתעקש?!
א. אפשר לשאול באופן ישירנחלת
ואם חוששים שהצד השני לא יודה על האמת (שב"כ....?)
אז אולי כן להיפגש ובמהלך הפגישות ניתן להבין לבד.
וגם, אולי הבחור מאוד רוצה קשר, אז הוא אומר כך.
לפי ענ"ד.
מסכים איתךארץ השוקולד
..שפלות רוח
את לא טועה בכלל יש לי חבר כזה, שדברים שהיו מפריעים לו בעבר-היום גם אם מפריעים לו, כל מה שהוא רוצה זה רק להתחתן
..אני:)))))אחרונה
אני מבינה את הבחורה, אבל זה לא הגון וראוי.
מענייןזכרושיצאנולרקוד
אתם רוצים לפרגן?advfb
תפרגנו על מעשה טוב ואז ממנו תדברו על התכונה שאתם אוהבים בה/ו באישיות.
דוגמא -
תודה שאתה מפרגן לי כל הזמן, ממש אני רואה בזה את העין הטובה שלך 
אתה אחד הניקים האהובים עליי בפורומיםקעלעברימבאר
הניק האהוב עליי...חתול זמני
הוא @חתול זמני.
אני מעריך שגם אתה תהיה הניק האהוב עליי בבוא הזמן,קעלעברימבאר
פשוט עדיין לא הכרתי אותך מספיק זמן בפרום
אני מזמין אותך לַפּרוֹם.חתול זמני
התרקוד איתי?חתול זמני
וודאי. בוא לשטו"ל. אני לא רוצה לשגע כאן את הניקיםקעלעברימבאר
עם שטויות
למה שטויות?חתול זמני
לא שטויות. שטויות שאני ממלמל. ניקיםקעלעברימבאר
פה לא אוהבים שמשגעים פה את הפורום עם דיבורים לא קשורים🙃
מה הכוונה בו במי, על מי מדובר?הפי
באדם שאת רוצה לפרגן לוadvfb
זאת אומרת להתחיל לפרגן על המעשה הטוב שהאדם עשה - "איזה מעשה X טוב עשית"
ואז להגיד לו שזה לא רק המעשה אלא המעשה נובע מתכונה טובה שלו - "זה שעשית ככה זה מראה שאתה X Y Z"
למה בעצם?ריבוזום
מה עומד מאחורי ההצעה?
אני שואלת כי ספציפית לגבי מחמאות לילדים, דווקא הבנתי שעדיף להחמיא על מעשים, ועל מאמצים. ולהימנע מלהדביק תוויות של תכונות אופי (חיוביות, כמובן. שליליות זה מובן מאליו)
למה עדיף להמנע?advfb
את מציגה את זה כהנחת יסוד שאני לא כל כך מבין.
אדרבה, אם מדברים על ילדים - אדם תופס את עצמו עם תכונות חיוביות שהן מהותיות בשבילו, זה בונה לו תדמית טובה.
והסיבה שאליה כיוונתי - ברגע שאת מפרגנת רק על מעשה יש בזה משהו שיטחי. אבל כאשר את מפרגנת על עצם האישיות בזה משהו הרבה יותר אישי והרבה יותר מחמיא. זה לראות את מי שמולך ממש ולא רק בתועלת שהוא עושה. כל אחד רוצה ש"יראו אותו".
כחתול זמני,חתול זמני
רצוני הוא להיות סמוי מן־העין.
אסבירריבוזום
לגבי ילדים, יש מחקרים בנושא. לדוגמא: נתנו לכמה ילדים לצייר ציור, לחלק החמיאו שהציור מקסים ושהם "ממש ציירים", ולחלק החמיאו על דברים ספציפיים בציור: "אני רואה שהשתמשת בהרבה צבעים. עבדת ממש קשה על הציור הזה!". משהו בסגנון. אחר כך הציעו לילדים לנסות משימת ציור מסובכת יותר. הילדים שהחמיאו להם המחמאה מהסוג הראשון נטו יותר להימנע, לעומת הילדים מסגנון המחמאה השניה שיותר קידמו בברכה אתגר חדש.
המשךריבוזום
יש עוד מחקרים דומים.
הרעיון הוא שאם ילד מתרגל להתיחס לעצמו כ"חכם", "צייר", "מוכשר", "יפה", ורואה בזה את עצמו ואת הערך שלו - מה יקרה כשזה כבר לא יעבוד? אם הוא ינסה לפתור תרגיל ולא יצליח? הוא כבר לא יהיה חכם? אבל אם הוא לא יהיה חכם אז מה הוא בכלל? הוא ינסה לצייר ציור ולא יצליח - אז הוא כבר לא צייר, אבל אם כך, מה הוא שווה?
ולכן עדיף להחמיא על מאמץ, לחזק מסוגלות שמגיעה על ידי ניסיון, ולא להחמיא על כשרונות.
זה קצת שונה מהדוגמא הספציפית שנתת, לגבי עין טובה, כי בדוגמאות שלי מדובר על כשרונות ולא מידות. ושוב - גם מדובר על ילדים. אני צריכה לחשוב על ההבדל בין הדוגמא שלך לדוגמאות היותר ברורות של כשרונות, וגם כמובן על השוני בין הקשר חינוכי לקשר בין מבוגרים.
נכון מאודadvfb
המטרה באמת היא למצוא את האישיות שמאחורי המעשה,
ולכן להגיד לילד "כל הכבוד שהתאמצת", זה לראות אותו, לראות את המאמץ שהוא עשה.
לכן לצורך העניין, פחות משנה מה המקרה בדיוק, השאלה אם מאירים חלק טוב ומהותי באישיות או שאנחנו מתמקדים בעניין חיצוני במחמאה.
אני רוצה לפרגן למישהו עם צרכים מיוחדיםהפי
למה? לא יודעת מלא אור אהבה חמלה רק להיות לידו זה עוזר לי להיות טובה יותר ולראות מה חשוב באמת בחיים
הוא כמובן לא קשור לכאן
להגיד שכיף לך להיות לידו זה אחלה בחלהadvfbאחרונה
באמת פחות התכוונתי לעניין שהוא לא אישי, אבל זה נשמע גם טוב מאוד
יש הרבה, זה בעיהאני:)))))
תודה רבה. מאמצת. בעזרת השם.נחלת
נראלי זמן טוב לספרמבולבלת מאדדדד
ב"ה התארסתי לא מזמן
ותודה לכל מי שידע כבר ולא סיפר
בקרוב אצל כולם בע"ה!
מזל טובאריק מהדרום
מזל טוב!! שיהיה לכם הרבה טוב ביחד!!יעל מהדרום
דיי באמת(;?הפי
חח אין עליך
מזל טוב!חושבת בקופסא
מזל טוב!אנונימי 14
וואו מזל טובבברקאני
איזה מרגש
שתבנו בית קדוש ושמח ביחד
מבולבלתתתת!!!! מזזזלללל טווובבב!!!🤩🥰❤הרמוניה
מרגש ממש
ארץ השוקולד
מזל טוב,
שיתמלאו כל משאלות ליבכם לטובה בבית הנפלא שתקימו יחד באהבה, בריאות, שמחה ואושר לאורך שנים רבות
תודה רבה לכולם!🤗מבולבלת מאדדדד
מזל טוב!חדשכאן
איזה יופי!
שתזכו לבנות בית נאמן בישראל מתוך אהבה, שמחה, נחת ורווח!
איזה יופי, בשעה טובה!! הרבה נחת ושמחה!נפש חיה.
כיף לשמוע, מזל טוב!advfb
מזל טוב! איזה יופי ב"הוהוא ישמיענו
ברוך השם!נחלת
המון המון מזל טוב! כן תרבינה הודעות משמחות כאלו!
וואו יקרה! מזל טוב ענקי 🥳❤️נגמרו לי השמות
איזו בשורה משמחת ומרגשת
בשעה טובה ומבורכת ממש
שתזכו לבניין עדי עד בשמחת עולם ובאהבה גדולה ❤️🌟🥳
מזל טוב!ניצן*
בשמחה ובאהבה
...רחל יהודייה בדםאחרונה
מזל טוב
קבוצות שידוכים לדתי תורני/ חרדלניקיsh121234
שלום
האם קיים קבוצת ווצאפ עם הצעות של בחורים דתי לאומי תורני או חרדלניקים בגיליי 20-29?
קורס קצינים בשנה הראשונהמסיבת ישרים
היי לכולם,
בעז"ה אנחנו נתחתן בחודש אב, ובאזור חנוכה שאחרי אני מתחיל תפקיד ג'וב בתור קצין פרוייקט דרך עתודה (עדיין אין שיבוץ לאיפה נהיה בארץ)
כל הזמן מדברים איתנו על קורס קצינים וואלה בא לי לצאת כי אי אפשר להתקדם בצהל בפיקודי אם אתה לא קצין
הקטע זה שאם נגיד אצא בתחילת התפקיד כלומר 3 חודש אחרי שנתחתן, אז זה אומר שכשאהיה בבהד אחד 3 חודש אחזור רק לשישי-שבת
ודיברתי איתה על זה והיא מוכנה ודוחפת אותי שאני אצא כדי שדלתות בצבא יפתחו.
אבל לאחרונה גיליתי שגם ההכשרה החילית היא שבועיות ואז זה יוצא חצי שנה של רק שישי-שבת, זה לא יותר מידי?
מה שאר החיילים הנשואים עושים?
אם קבעתם תאריך - לוקחים בחשבון שיהיה קשה בחודשיםפ.א.
הראשונים.
לא דוחים חתונה בגלל זה, ובוודאי לא לוותר על קורס הקצינים וההכשרה החיילית. ממש חשוב לטובת פיתוח הקריירה שלך בצבא ובהמשך באזרחות, עפ"י הניסיון שתצבור בצבא.
מה שכן, ממליץ לתכנן בינכם מניעה בחודשים הראשונים. עד שתכנס למסלול שירות צבאי נוח מבחינת הבית.
לא כל כך מסכימה. אבל לא כדאי להיכנס לויכוח.נחלת
רק חושבת שלאשתך יהיה קשה. שנה ראשונה יעשה לביתו....
חושבת שהקשר בין בני הזוג בתחילת דרכם, הוא החשוב ביותר.
נניח שזו היתה קרירה אחרת, לא צבאית?
הוא ציין שהתכנון לצאת לקורס 3 חודשים אחרי החתונהפ.א.אחרונה
כל שאת החוויות הראשונות של החודשים הראשונים של תחילת הנישואים, הם יעברו בנעימים.