זה בכלל לא משהו שאני יכולה לבחור בו או לא...
ז"א, בודאי שיש לנו בחירה בכל דבר, אבל לפעמים הבחירה מאד עדינה, או מאד קשה...
המנות הללו שהכנתי, אינן מתחלקות כולן בין אותן אנשים.
אלא בערך כל שני סוגים לאדם או לסוג מסוים של אנשים (כמו שכנים).
העניין הוא שאצלנו השכנים בהחלט משקיעים, ואני רוצה להשקיע גם בתמורה, זה חשוב בעיני, כאות להערכה וקרבה. אני חושבת שבין שכנים אין כ"כ הרבה קשרים מעבר לקשר יומיומי רגיל, וזה כן קשרים שחשוב להשקיע בהם (טוב שכן קרוב...).נכון שאפשר לשלוח משלוחי מנות מושקעים ויפים ממצרכים קנויים, אבל אז זה יוצא הרבה הרבה יותר יקר. האמינו לי, עשיתי את החישובים...
בקשרי דם אגב, לדעתי זה לא כך, לדוג' אחים ואחיות נשואים, החלטנו יחד שלא שולחים אחד לשני, בגלל שב"ה יש קשר קרוב ואוהב (מי יותר מי פחות, אבל לא משלוח מנות יעשה את העבודה ממילא...) וחבל שכל אחד ישתגע ויחשוב מה לתת לכל היתר, חבל גם על המאמצים וגם על הכסף (שלצערי, אף אחד מאיתנו אינו טובע בו בלש' המעטה...).
שאר המנות היו מיועדות להורים משני הצדדים, והיו בחלקן חלק מסעודות פורים.
האמהות ביקשו שכל אחד יכין משהו לסעודה 'במקום משלוח'... למה זה במרכאות? כי זה מצחיק אותי.. מה פירוש במקום משלוח? זה המשלוח הכי מהודר! לשלוח משהו שיאכל בסעודה.
אה, זהג ם דורש המון השקעה לא פחות מכל משלוח אחר...(ויותר...)
לדוג' אמא שלי שתחי' ביקשה שאכין לה קינוח.
נו, אז זו סעודת פורים, בכ"ז. צריך להשקיע כדי לשמח! זאת התכלית... ומכיוון שאצלנו כבר רגילים לכל מיני קינוחים.. אז הלכתי על סלסלות קדאיף.. שעדיין לא נחזו על שולחננו...
ואתם יודעים מה? הן באמת שימחו! אבא שלי שיהיה בריא.. ממש התלהב.. 
אבל כדי שזה יהיה משלוח 'אמיתי' צרפתי עוד משהו.. גם הוא לסעודה, כוסיות שוקולד קטנות (קנויות!!) ממולאות בליקר ביתי. גם הן תרמו לשמחה.
כנ"ל אצל חמותי עם שקיקי הפילו...
כנ"ל לסבתא שלי שתחי עמו"ש עם עוגת הפרג...
מה לעשות? אני באמת רוצה לפנק במשלוח, במשהו שהאדם עצמו לא היה מפרגן לו....(סבתא שלי שתחיה, לדוג', נורא אוהבת פרג, למרבה הצער האהבה הזאת פסחה על שאר בני המשפחה.. לכן סבתא היקרה לא מכינה לעצמה אף פעם עוגת פרג Iמי אמר פולניה ולא קיבל? האמת? רומניה...
I ההזדמנות היחידה בשנה שלה, להנות מעוגת פרג, זה במשלוח מנות שלי...
אז שאני לא אכין??
בקיצ' זה בהחלט חג קשה מאד. ואני כן חושבת איך להקל ולהוריד... האבל קשה לי להחליט על משהו שבאמת אפשר להוריד אותו..
אגב, הרבה יותר קל לי למשל לבשל סעודה גדולה... מלהכין את כל הפצ'קראי הזה...
נו, מה אתם אומרים? עכשיו זה כבר יותר הגיוני?