בעזהי"ת
[לפני זה, כמה הבהרות לדיון:
1. תנסו לעשות דיון תרבותי. לשמור על הסדר של השירשור, שיהיה קל להבין: תגובות להודעה הראשית- לשרשר להודעה הראשית, תגובות לתגובה ספציפית- לשרשר לאותה תגובה, ואם יש צורך- לציין בכותרת 'תגובה ל ---'.
2. אין לקטול דעות של אנשים אחרים!!! מותר לומר 'אני חולק עליך', 'אני לא מסכים איתך'- אבל לא לומר 'אתה טועה' או 'סתם קישקושים ואתה בכלל לא מבין'!! גם לדעות של אחרים יש כבוד.
3. כמובן, בלי לקלל, בלי להכנס למריבות אישיות עם אנשים, ובלי להכניס סניפים!! -לא מוראלים, לא ירידות. מי שרוצה לתת דוגמא שיגיד 'בסניף שלי', ובזה זה נגמר.]
אני רוצה לספר לכם על משו שאמרו לי פעם. ישב מולי איש, בקיא מאוד בתנועות הנוער הדתיות [חבר במועצת תנועות הנוער, ובעל תפקיד בכיר מאוד בתנועת נוער דתית, לשעבר], שאמר לי ככה.
"תיכנסו לסניף של תנועת נוער חילונית, ולא משנה איזה- הצופים, הנוער הלאומי, הנוער העובד והלומד, לא משנה. כולם שם עומדים למסדר לפני כל פעילות, באים עם מדים, המבנה של התנועה- מצוחצח, כל דבר במקום, יש ציוד ברור, משמעת זה משמעת.. ולעומת זה, תיכנסו לסניף של תנועת נוער דתית. עזרא, בנ"ע, או אריאל. מפקד זה לא מפקד, נלחמים על משמעת, הסניף נראה כמו מזבלה, ציוד זרוק בכל מקום, אין להם כבוד לעצמם.'
עד כאן דבריו, ואני רוצה להעלות את הנקודה לדיון, ולפתח את זה לעוד כמה נקודות:
1. בדיון קצר שעשיתי על זה עם חברה, הגענו למסקנה שהסיבה היא- שבתנועות החילוניות מגיעים רק ה'אליטה', רק החבר'ה הטובים קומץ מיעוטים- ואצלינו 'תנועת נוער' זה דבר כללי, אין כמעט ילד שלא משתייך לתנועת נוער בציבור שלנו, לפחות בגילאים הצעירים יותר, אצלינו 'נלחמים' על להביא חניכים לסניף- ואולי זה הגורם לחוסר סדר ומשמעת?
2. עוד טענה ששמעתי, טוענת ש'לדוסים יש יותר חוקים וגבולות, ורק טבעי שבסניף הם ירצו לפרוק כמה שיותר; להתפרק. לחילונים אין כמעט חוקים וגבולות, אז בתנועה הם שומרים יותר.' -אני אישית לא מסכימה עם הטענה הזאת, אבל דעתכם?
3. ונקודה שאני רציתי להעלות- אצלינו כמעט לא מתעסקים בכלל בקטע הזה. טוב? לא טוב? מיותר? בושה וחרפה? יש לנו ערכים יותר דחופים אז זה מוזנח?
קדימה, שיהיה דיון פורה ומלבב, בצלב"א!