אני רוצה לאפות לחמניות כדי לגוון לנו (המצות לא מיטיבות עם העיכול שלנו, כמו אצל כולם, בעיקר כשמדובר במצות שמורות...) וגם בשביל תינוק שיתארח אצלנו בע"ה.
בעבר, נסיתי לאות לחמניות אבל הן יצאו כמו קניידלעך, רק אפויות. ממש לא טעימות. מצאתי מתכון, אבל אין לי נסיון מוצלח עם לחמניות, ולכן אני מקווה שלפי הרכיבים תוכלו לומר לי אם הוא נראה מוצלח:
מצרכים:
3 כוסות קמח מצות מנופה פעמיים
שקית אבקת אפיה
5 ביצים
כפית אבקת מרק בצל או פטריות
תפוח אדמה קטן מקולף ומעוך לפירה
1/2 2 כוסות מים רותחים
3/4 כוס שמן רגיל
מלח לטעם (???)
אופן ההכנה:
לערבב: 3/4 כפית מלח ,1 תפוח אדמה,3 כוסות קמח מצות,שקית אבקת אפיה,כפית אבקת מרק.
להרתיח 1/2 2 כוסות מים וברגע שרותחים לצקת לתוכם את קמח המצות ולערבב ב נ מ ר צ ו ת
במידה ויוצא פירורי אפשר להוסיף עוד כמה כפות מים ר ו ת ח י ם. (אחרי שתוסיפו את הביצים יתקבל בצק רטוב יותר.)
להוסיף כל פעם ביצה שלמה ואחרי כל ביצה לבחוש עד שהביצה נעלמת בעיסה.
להוסיף את השמן. לבחוש היטב לעיסה א ח י ד ה.
להשאיר את העיסה 20 דקות על השיש.
אחרי 20 דקות ללוש שוב ולהכין בעזרת ידיים רטובות כ-20 כדורים . הלחמניות אמורות לצאת כדוריות ולא רכות מדי.
לחורר כל לחמניה למעלה בעזרת קיסם עץ. 4-6 חורים. להבריש ביצה ולפזר שומשום.
במידה והבצק לא נוח לקריצת כדורים אפשר להוסיף כף מים רותחים וללוש שוב.
לחמם תנור לחום 175 ולאפות את הלחמניות כ-40 דקות
לבצוע לחמניה אחת ולראות שהיא מוכנה מבפנים. במידה ולא, לכסות בניר כסף ברפיון ולאפות עוד מספר דקות.
להשאיר את הלחמניות בתנור כשהדלת 1/2 פתוחה כדי שיתקררו לאט לאט ובביטחה בתנור.
הלחמניות נהדרות גם אחרי הקפאה.
)
)

