גם לעייפות, וגם למיעוט הבחילות. אם כי לא מחייב. עייפות גדולה היא תופעה ידועה של תחילת הריון, וכל הריון הוא אחר. יתכן בהחלט שבהריון הקודם לא סבלת מעייפות וכן מבחילות ועכשיו להפך, בלי קשר להנקה. אבל גם לי בהריון שהנקתי סבלתי הרבה פחות מבחילות מאשר בהריון הראשון בו כמובן לא הנקתי.
אז באשר לחששות - הסיכוי שהנקה תפגע בהריון קטן בהרבה מהסיכוי של שחיי אישות יעשו זאת, ועדין לא שמעתי על אף אחת שנמנעת מלכתחילה 9 חודשים...
באשר לעייפות - אין מה לעשות, לנוח הרבה ולאכול הרבה, ולזכור שזה בהחלט עשוי לעבור בקרוב.
אני הנקתי את הגדול שלי לאורך כל ההריון, ועד ליום הולדת שנה של הקטן. היה קשה, אבל שווה.
תהני לך מכל רגע, תתפנקי כמה שרק אפשר במנוחה ובאוכל טעים, ותזכירי לעצמך כמה נהדר מה שאת עושה.
ואם בכל זאת את רואה שזה קשה מידי, ומרגישה שהעומס על הגוף שלך גדול מידי, אז אפשר כן לצמצם הנקות. אפילו לצמצם לפעמיים ביום יהיה משמעותי מבחיתנך, ועדין תשאר הנקה משמעותית עבור הילד.
אז קודם כל, בגיל הזה אפשר להסביר לילד - "אימא לא יכולה להניק אותך כ"כ הרבה. מהיום תקבל רק בבוקר ולפני שאתה הולך לישון" (למשל)
אפשר להתחיל להניק במקום קבוע, שיהיה לך נוח, אבל כזה שתרצי לשבת בו סתם ככה בהמלך היום, ופשוט להרגיל אותו שרק שם הוא מקבל לינוק.
בימים הראשונים יכול להיות קשה מידי, והוא בהחלט עשוי למחות על ההנקה שתיים שהורדת לו, אבל תראי שתוך ימים ספורים הוא יקבל את הסדר החדש.
כדאי גם להביא לו משהו אחר במקום ההנקות שאת מורידה. זה יכול להיות אפילו סתם בקבוק עם חלב, או אפילו פרי/קרקר, ואפילו סיפור עם אימא.
בהצלחה