עדכון-משה ר-

הנדון: עדכון כשרות  
1.   בשבוע האחרון פורסמה מודעה במקומון "זמן מבשרת", ע"י "אטליז עיסאווי",  השוכן ברח'  השלום
63 אבו גוש, טל':  02- 5335794,  המציע לרבים את תוצרתו תוך ציון
כי "הבשר משחיטה כשרה בפיקוח וטרינרי". מבדיקה שנערכה נמצא, 
כי לא רק שהמקום איננו מושגח כדין אלא נמכרים בו מוצרים לא
כשרים לרבות "פירות ים" (שקצים ורמשים)  כך שהפרסום מהווה
הטעייה חמורה ומכשלה לציבור.  לנ"ל מס'  אטליזים נוספים באזור
ירושלים ללא כשרות.  נגד בעלי המקום ננקטו אמצעים כחוק.  ידע
הציבור ויזהר!   
  
2. לאחרונה,  נתפס היבואן ג'לל דרבי, רח' מטלון 51,  ת"א, כשהוא מייבא ומשווק "אורז דום
סיה",  במותג "Hady brand",  המיוצר בחב'  "אקה רייס מיל",  תוך הצגתו כ"כשר לפסח
בהשגחת בד"צ בית י וסף ובאישור הרבנות הראשית לישראל – ללא חשש לקטניות"...
הננו להודיע בשער בת רבים כי היבואן הנ"ל לא קיבל אישור למוצר זה, כך שציון הכשרות
מהווה הטעיה ומכשלה לאותו ציבור המקפיד שלא לאכול קטניות בפסח.  ידע הציבור
ויזהר!
3. ברשת השיווק "רמי לוי"  נמצא
משווק המוצר "תערובת פיצוחים",  הנארז ע"י חב'  "דין
שיווק בע"מ"  עבור סדרת "המותג",  בר קוד: 
7290013725899,  כשבחזית אריזת המוצר
מצויין:"כשר לפסח בהשגחת הרבנות רמלה לאוכלי קטניות"  ובגב המוצר מצויין ציון
הכשרות של בד"צ חוג חת"ס בני ברק כשר למהדרין", בעוד שברכיבי המוצר כתוב כי
הנ"ל מכיל קמח. יש להסיר מוצר זה מהמדפים ולהחזירו ליצרן בדחיפות. 
  
4. התקבלו תלונות על כך שבשכונות חרדיות מציעים למכירה
בקבוקונים של משקה בטעם קולה המכונה "250  ,"Chat Cola
מ"ל,  בר קוד:  8691020670339,  באריזות מוסדיות ובמחיר מוזל, 
תוך ניצול תמימותם של הרוכשים הטועים לחשוב כי מדובר על
משקה של חב'  "קוקה קולה"  הכשרה,  בעוד שבפועל מדובר על
משקה המגיעה מטורקיה  ללא כשרות כלל. ידע הציבור ויזהר! 
  
5. לאחרונה,  נמצא משווק המשקה "ערק גת"  (במבחר טעמים) ע"י
חב' "פרידום קורפ' ", בית יצחק, תוך הצגתו  כ"כשר  לפסח בהשגחת הרבנות בנימינה –
גבעת עדה". מבדיקה שנערכה, נמצא כי היצרן הנ"ל מעולם לא קיבל הכשר מרבנות זו ועל
כן הדבר מהווה מכשול. יש להסיר מוצר זה מהמדפים ולהחזירו ליצרן בדחיפות. 
  
6. בביקורת שנערכה לאחרונה בחב'  "מתוק וטעים"  השוכנת ברח' 
חלוצי התעשיה א"ת אלפי מנשה, טל':    09-7926575 פקס'  :  -03
החברה כי ,נמצא  /http://www.matokvetaeem.co.il , 9410413
משווקת חומרי גלם לייצור גלידה וכדו' תוך הצגתה ככשרה באופנים
שונים על אף שלחברה אין כלל כשרות ופיקוח מטעם הרבנות המקומית אלפי מנשה. 
.  אין לקלוט תוצרת המשווקת ע"י חברה זו מכל סוג שהוא במקומות המושגחים על
מנת לא להיכשל עד להודעה חדשה.
P .7להלן פירוט תאריך התפוגה המעודכן והמאושר ע"י מח'  היבוא בהתייחס למוצר "פייבר 1", של חב' 
נסטלה" וזאת לאחר שנמצא שאין בו חשש "חדש" וכלהלן: תפוגה עד 18.10.2012 . 
  הרבנות הראשית לישראל   
THE CHIEF RABBINATE OF ISRAEL
היחידה הארצית לאכיפת חוק איסור הונאה בכשרות    
בית יהב, ירמיהו 80, ירושלים, ת.ד. 36016 מיקוד 91306, טל': 02– 5313187 , פקס' 02– 5313169  
  Beit Yahav,  80 Yirmiyahu S.t, Jerusalem, P.O.B. 752, Tel. 02-5313187, Fax. 02-5313169 
  
*הנתונים המופיעים במסמך זה נכונים ליום פרסומם ויש לברר עם הרבנות המוסמכת מה המצב הכשרותי העדכני!  
2
8. מנתונים שהתקבלו במוקד היחידה הארצית,  עולה,  כי עקב תקלה, שווק המוצר "פינוקי שוקולד",  בר
קוד:  7290002027270,  המיוצר ע"י "פינוקים תעשיות מזון"  מגדל העמק,  תוך הצגתו כ"כשר פרווה
בהשגחת רבנות מגדל העמק" ובד"צ חוג חת"ס בני ברק",  בעוד שברכיבים מצויין כי הנ"ל מכיל אבקת
חלב.    על אף שהמפעל פעל לאיסוף המוצר מהמדפים ,  נמצא כי עדיין הוא משווק בחנויות ועל כן   יש
להזהיר את הציבור לבל יכשל הואיל והמוצר חלבי.
9. בביקורת שנערכה באזור הדרום,  נמצא משווק החטיף "יאק יאק",  תוך הצגתו כ"כשר
פרווה",  ללא ז יהוי היצרן ושם נותן ההכשר.  מבירור שנערך ע"י חוקרי היחידה נמצא כי
המוצר אינו כשר על אף שבעל המאפייה הוטעה ע"י המשווק ורכש מוצר זה תוך הכשלת
הרבים. אין לקלוט מוצר זה במקומות המושגחים. 
  
10. מבדיקה שנערכה עם מחלקת היבוא עולה כי המוצר "פטריות יער בחומץ",  המיוצר בחב' 
"דליאן"  מסין,  ומיובא ע"י חב'  "יוניטרגיט בע"מ",  רח'  הירקון 85,  א.ת.  כנות,  בר קוד: 
6901370785822,  המוצג כ"כשר בהשגחת הרבנות הראשית ל ישראל"  לא קיבל אישור
כשרות מטעמה ועל כן הדבר מהווה זיוף חמור.  יש להסיר מוצר זה מהמדפים ולהחזירו ליבואן בדחיפות
על מנת לא להיכשל.
  
11. לאחרונה, נמצאו משווקים "אטריות אורז שטוחות" ו"מקלוני אורז מסולסלים" ללא גלוטן של חב' "אסם", 
המוצגים כ"כשר לפסח בהשגחת רבנות שדרות למהדרין". ממחלקת התעשייה בקשו להבהיר,  כי על פי
דרישת הרבנות הראשית,  היה עליהם להבהיר את צבע האטריות באופן משמעותי יותר על מנת שיהיה
ניכר השינוי לפסח באופן בולט . יש לציין כי חב'  "משובח" אכן פעלה השנה על פי
הוראות הרה"ר וייצרה אטריות בהירות הניכרות שהן של פסח לרווחת הציבור!
  
12. מנתונים שנמסרו ע"י הרבנות האזורית מרום הגליל, עולה כי הוסרה ההשגחה
מ"מבשלת הבירה – באטר פליי" , בפארק תעשיות רמת דלתון, טלפון: -052
6043538 פקס: 04-6991079, עקב הפרת נהלי הכשרות. ידע הציבור
ויזהר!
  
13. מנתונים שנמסרו ע"י הרבנות האזורית עמק המעיינות, עולה כי הוסרה הכשרות מבית קפה ומסעדה
"מוזה", בגן השלשה – הסחנה. נא להביא ל ידיעת הציבור. 
  
14. מנתונים שנמסרו ממח'  היבוא עולה כי המוצר "דג בקלה קפוא ללא ראש וחלקי פנים", 
המיובא ע"י חב'  "פאר הבשר והעוף",  באר טוביה,  לא קיבל את אישורה וכן את אישור
בד"צ חוג חת"ס פ"ת ועל כן אין לקולטו במקומות המושגחים.
  
15. זהירות: בימים אלה נערך "פסטיבל האוכל הכפרי ה-12 במטה יהודה"  (4.3.2012 –
31.3.2012)  בו פועלים דוכני מזון המציעים את מאכליהם לציבור הרחב תוך הצגתם
ככשרים למרות שמבדיקה שנערכה נמצא כי חלק מהמטבחים פועלים אף בשבת ובתוך
הבתים וזאת ללא הכשר כלל מטעם הרבנות האזורית המוסמכת.  נבקש מהציבור לדרוש
לראות תעודת הכשר בתוקף ומקורית טרם רכישת מזון מהיצרנים על מנת לא להיכשל.
  
16. הנחיה למשגיחי החניות והמרכזים הלוגיסטיים ברשתות השיווק השונות:  נבקש להזכיר כי יש לקלוט תוצרת חקלאית
לסוגיה כשהיא מלווה בתעודת משלוח עם חותמת של רבנות מוסמכת בליווי חתימת ידו של המשגיח ופרטיו ואין
להסתמך על חותמות של גופי השגחה פרטיים בלבד! 
  
להלן רשימת בתי אוכל אשר מוצגים ככשרים שלא כחוק או שהוסרה מהם תעודת הכשרות:  
העתקים:  מרנן כב' הרבנים הראשיים ל ישראל שליט"א, מר עודד וינר – מנכ"ל הרה"ר לישראל,  הלשכה המשפטית ברה"ר  
  
אור עקיבא   -   ע"פ הודעת הרבנות אור – עקיבא נמסר כי מאפיית "טעים לי", אור עקיבא אינה נתונה להשגחתה   
בני עי"ש   -   הוסרה הכשרות ממסעדת "המקום של חנניה",  בני עייש – עקב הפרת נהלי הכשרות במקום.  הנ"ל ממשיך להציג
עצמו ככשר על דלת הכניסה.    
ירושלים   -   המקומות הבאים אינם נתונים להשגחתה של הרבנות ירושלים ומוצגים ככשרים ע"י גוף כשרות שאינו מוסמך
להעניק כשרות על פי חוק:  "שווארמה 15",  רח'  אגריפס,  ירושלים,  "בסט שווארמה",  רח'  פינס,  ירושלים,  "שיפודי
ירושלים", רח' אגריפס, ירושלים, "שיפודי הגפן", רח' אגריפס ירושלים   
קרית ים   -   מנתונים שנמסרו ע"י הרבנות קרית עולה,  כי "מלוב"  – מפעל לעיבוד בשר",  רח'  לכיש,  קרית ים,  נסגר בתאריך
06/2011 ואינו נתון להשגחתה   
  

כמה פושעים בחסות החוק... (חוק בלי שיניים...)כלנית1
תודה רבה חשוב!ddba
עוד כמה דברים חשובים לפסח-משה ר-אחרונה

הנדון: עדכון כשרות  
1. בימים האחרונים שווקו באזור הצפון "מצות שמורות עבודת יד"  במשקל 500 גר'  ,
תחת המותג "מצות סוכת רחמים" אשר הוצגו כ"כשרות לפסח למהדרין מן המהדרין
בהשגחת הרב משה הבלין שליט"א - רב העיר קרית גת,  ובהשגחת בד"ץ משפט
וצדק,  תוך ציון כי הרה"ג מרדכי אליהו שליט"א,  הרה"ג עובדיה יוסף שליט"א
והרה"ג אברהם שפירא שליט"א סומכים את ידם על מאפיה זו.  הרב הבלין ביקש
להודיע כי בשום אופן לא העניק השנה הכשר למאפיה זו ואין לו כל אחריות על
המאפיה הנ"ל.  בנוסף ביקשו הרבנים : הרה"ג
שמואל אליהו והרה"ג יעקב שפירא שליט"א להודיע
כי השימוש בשם אביהם זצ"ל נעשה שלא ברשותם.  בהזדמנות זו אנו חוזרים ומזכירים לכל
בעלי המאפיות לדאוג לקבלת תעודת הכשר מהרבנות המקומית המוסמכת בהתאם לחוק. 
לטענת היצרן מדובר על כמות קטנה של אריזות ישנות אשר נשארו במפעל וכיום קיימות
אריזות חדשות ללא ציון שם הרב הבלין.  נבקש להבהיר כי פרסומנו מתייחס רק למצות אשר
שווקו בתוך האריזה המופיעה בעדכון זה ולא לאריזות החדשות של מותג זה.
2. לאחרונה נתפסה חב'  "לחם ארז" כשהיא משווקת דבש תחת ציון הכשרות "בהשגחת
רבנות תל אביב". מברור נערך נמצא כי רבנות ת"א כלל לא העניקה הכשר לחב' זו ועל
כן אין לאשר קליטת תוצרת זו במקומות המושגחים.
3. בתאריך כ"ח אדר תשע"ב (22.03.12)  פורסמה מודעה במקומון "זמן מבשרת",  אשר
הציגה את אטליז "בשר בכפר"  רח'  השלום 15 אבו גוש טל':  02-6711664 נייד:  054-9749969 כ  "כשר בפיקוח
וטרינרי". משיחה עם אנשי האטליז נאמר על ידם כי "הבשר משחיטה כשרה" למרות שאין החנות מושגחת כחוק , כך
שמודעה זו מהווה מכשול חמור לציבור דורש הכשרות באזור,  בד בבד עם היותה עבירה על חוק איסור הונאה בכשרות
התשמ"ג – 1983. נגד בעל המקום ננקטו צעדים כחוק. ידע הציבור ויזהר!
4. אזהרה:    התקבל מידע מאת הרבנויות המקומיות על כך,  שבימים אלו קיימות מאפיות
המבקשות לייצר מיני עוגיות הדומות במראה לעוגיות הכשרות לפסח כגון:  עוגיות בוטנים ,
קוקוס ,אגוזים ,שקדים אשר חלק מהציבור נוהג לאוכלן בפסח (לאוכלי קטניות),  וזאת בתוך
תנורים ,כלים וכן חו"ג חמץ בטענה, כי קיים לכך ביקוש גם לפני הפסח.  אין לאשר בשום אופן
אפיית עוגיות אלו כשהן חמץ ע"מ שהציבור לא יכשל ויאכלן גם במהלך הפסח.  כל המבקש
לרכוש עוגיות מסוג זה עבור שימוש בפסח יוודא תחילה כי מסומן במפורש " כשר לפסח "
בהשגחת הרבנות המקומית המוסמכת על מנת לא להיכשל במהלך החג.
5. לשאלת רבים בנושא כשרות המוצרים:  מזון לתינוקות "סימילאק"  ו"איזומיל"  לפסח של חב'  "פרומדיקו"  ,  הרינו
להודיע כי גם השנה ניתנה תעודת הכשר ע"י מחלקת היבוא למוצרים הבאים בלבד הנושאים את סמל ה OUD על
האריזה המקורית ככשרים חלביים וכשרים לפסח קטניות. אין לאשר קליטת תוצרת שאינה נ ושאת מדבקת כשרות לפסח
קטניות – חל איסור להדביק מדבקות בסניף המקומי ללא פיקוח. נבקש לציין כי האישור שהתקבל מה"או י ו"  עבור
המוצרים דלהלן הוגדרו על ידם כחלביים אם בשל אבקת החלב או בשל שימוש בכלים חלביים.  
  
סימילאק טופ 1+טופ +2 טופ 3  סימילאק אדוונס (לרבות פלוס) 1+2+3
סימילאק מעשיר חלב אם+סימילאק PM
60/40
איזומיל + איזומיל טף+ פדאישור
קומפליטהרבנות הראשית לישראל   
THE CHIEF RABBINATE OF ISRAEL
היחידה הארצית לאכיפת חוק איסור הונאה בכשרות    
בית יהב, ירמיהו 80, ירושלים, ת.ד. 36016 מיקוד 91306, טל': 02– 5313187 , פקס' 02– 5313169  
  Beit Yahav,  80 Yirmiyahu S.t, Jerusalem, P.O.B. 752, Tel. 02-5313187, Fax. 02-5313169 
  
*הנתונים המופיעים במסמך זה נכונים ליום פרסומם ויש לברר עם הרבנות המוסמכת מה המצב הכשרותי העדכני!  
6. רבנות נתיבות ביקשה להודיע כי לאור הקמת מחלקת כשרות חדשה במועצה הדתית האזורית "שדות נגב"  הסמוכה, 
הועברה הכשרות של המקומות הבאים אשר הושגחו על ידה עד היום, לטיפולה והשגחתה של הרבנות האזורית כלהלן: 
אולמי אחוזת דניאל,  מאפיית אנג'ל,  קונדיטורית שמיר,  קיטרינג ברכת כהנים,  תנופורט לימנט,  מאפיית מצות כתר
ההידור, כמעט חינם כל המחלקות, כפיתולינה, וילידוג, אחים דובקין, בית קליה פיצוחי דני.
7. הבהרה בעניין התירס הגרוס וקמח התירס לפסח : הואיל וגרגירי התירס עשויים להכיל חיטה
או שעורה ,כך שלאחר הגריסה והטחינה לא ניתן לבוררם,  על הנוהגים לצרוך אותם בפסח , 
להקפיד לבשל ,  לטגן או לאפות את המאכל לפני הפסח ובכך החמץ - במידה וקיים,  יתבטל
לפני הפסח. לאחרונה משווק ע"י חב' מיה המוצר קמח תירס ככשר לפסח לאוכלי קטניות בלבד
אך צויין בטעות כי "יש לברור 3 פעמים לפני השימוש"  דבר העשוי להכשיל את הצרכן בימי
הפסח. נא לפעול בהתאם לנוהל המצויין לעיל על מנת להימנע ממכשול.
8. הודעה כללית ממחלקת היבוא הארצית בעניין ציון הכשרות של מוצרי הפסח:  אישורי הכשרות
אשר הונפקו לפסח תשע"ב עבור קטניות,  מתייחסים לכשרות הקטניות לפסח בלבד (היינו
שאינם מרוחים בחומר אסור או חמץ)  אך אינם מהווים חלופה לחובת הברירה 3 פעמים לפני
פסח של כל אריזה, מחשש לתערובת דגנים הנפוצה בקטניות בהתאם להלכה. 
N .9מצורפת בזה לנוחיותכם רשימת מספרי הטלפונים לקבלת מידע בדבר כשרות תרופות
לפסח באדיבותו של כב' הרב מנחם רוזנברג שליט"א.שירות חינם יפעל החל מיום שני י' בניסן
תשע"ב (2.04.11) עד י ום ראשון י"ג בניסן (5.04.12)  בין השעות: 21.00 - 17.00 ובמוצש"ק שעה אחרי צאת השבת עד
כ"כמו .02– 5713285 ,04– 9847972 ,08– 9494743 ,03-9087421 ,077-7292896 :הבאים 'הטל 'במס 23:00 לשעה
ניתן למצוא מידע לגבי תרופות הכשרות לפסח באתר הכללית מדור החדשות על פי הכתובת הבאה:
  
הערכות לפסח תשע"ב - המשך  
  
הודעה ממחלקת בתי המטבחיים:  על מנת למנוע תקלות והכשלות כבעבר ,ברצוננו להזכיר כי לקראת חג הפסח נפוצה תופעת
"השחיטה השחורה"  ועל כן יש להקפיד שלא לקלוט בשר טרי אלא אם כן הוא נשחט בבית מטבחיים הפועל לפי נהלי הכשרות של
הרבנות הראשית לישראל.  בכל בית מטבחיים   צריך להיות רב הממונה על בית המטבחיים מטעם הרבנות המוסמכת לכך והוא אחראי
על כל הנעשה בבית המטבחיים בכל ימות השבוע ולא רק ביום השחיטה.  בשר היוצא מבית המטבחיים יהיה מנוקר ומוכשר.  בבשר
צריכים להיות סימני כשרות:  חותמות,  פלומבות ומספור הבהמה וכן אישור כשרות בו מפורטים:  יום השחיטה,  חלקי הבשר והמספור
וכמויות וניקור. יש לוודא עם המשגיח בבית המטבחיים את נכונות פרטי המשלוח. נבקש מהרבנים והמשגיחים לפעול בהתאם להנחיה זו.  
  
· בהזדמנות זו אנו חוזרים ומזכירים כי אין לאשר הובלת בשר טרף וכשר יחדיו באותה משאית מבתי המטבחיים המאושרים לחנויות
והאיטלזים בערים השונות אלא יש להובילם ברכב נפרד בלבד וזאת לאור תקלות חמורות שאירעו בעבר .   
· תערובת לבהמות כשר לפסח - עבור חג הפסח מכינים תערובת לבהמות מתירס.  היות ואי אפשר להוציא את כל גרגרי החיטה
והשעורה מהתירס ובתערובת נשארת לחות,  טוב לקנות תערובת זו לפני הפסח כדי שיהיה ביטול לפני הפסח לגרגרי
השעורה/החיטה שנטחנו ביחד עם התירס (נשאר גרגיר אחד לחמש מאות גרגירי תירס).  
· מזון לחיות מחמד : ברצוננו להסב את תשומת לב הציבור כי מאכלים לכלבים וחיות מחמד עשויים להכיל חמץ גמור ועל כן יש
להקפיד ולרכוש מזון לפסח אשר נבדק ואושר ע"י רבנות מוסמכת שהוא נקי ממרכיבי חמץ.  
· דיו המוחתם על גבי הבשר : חלק מהדיו המוחתם על הבשר בארץ מכיל תמצית תירס הממתיקה את הדיו.  לכן,  מי שמקפיד לא
לאכול בפסח דברים המופקים מקטניות , עליו לקלף את החותמת לפני הבישול.  
· שמן זית מעורב: ברצוננו להסב את תשומת לבכם כי בשווקים מסתובבים "שמני זית מעורבים" הנושאים את הכיתוב "כשר לפסח"
מבלי לציין כי הנ"ל מכיל קטניות. לעיתים מזומנות אף נושאים ציון כשרות מזויף.  ניתן לזהות כי המוצרים הנ"ל מכילים שמן סויה על
פי מחירם הנמוך . כמו כן בתבלין הפפריקה האדומה לפעמים מערבים בו  שמן סויה (קטניות) מבלי ידיעת הצרכנים.  
· עדשים אדומים: מנתונים שהתקבלו לאחרונה נמצא כי רוב סוגי העדשים האדומים המיובאים ארצה מעובדים עם שמן צמחי ובנוסף
אף מכילים "CITRIC ACID"  אשר מקורו עשוי להיות בהחלט מחמץ ועל כן אין לעשות שימוש בעדשים אלו אף לנוהגים לאכול
קטניות בשל החשש לחומר הנ"ל. נא להביא לידיעת המשגיחים במפעלי האריזה למינהם.
· רשתות שיווק: סניף שבו הוכשרה אחת מהמחלקות על מנת להתחיל במכירת מוצרים כשרים לפסח זמן מספיק לפני החג , יקפיד
על כך שלא תהה כניסת עובדים וניידות בין המחלקות השונות אלא אם כן העובדים ניקו את עצמם ,בגדיהם ורגליהם כדבעי כגון: 
החלפת סינר או כפפות,  ניעור הבגדים ושטיפת ידיים.  למותר לציין כי יש לוודא שלא יוכנס כלי חמץ למחלקה זו כגון סכינים או
משטחי עבודה וכדומה. 
· עוגיות בוטנים,  קוקוס,  אגוזים,  שקדים:  נא לשים לב כי קיימים יצרנים המייצרים בימים אלה עוגיות אלו כאשר בחלקן הן מכילות
קמח מצה אך היצור הוא חמץ גמור. כל המבקש לרכוש עוגיות אלו עבור שימוש בפסח יוודא תחילה כי מסומן במפורש "כשר לפסח"
על האריזה המקורית על מנת לא להיכשל במהלך החג.  מומלץ לא לקנות מוצרים אלו וכל מוצר אחר בתפזורת ללא זיהו שם נותן
ההכשר. (עיין סעיף 4 בעדכון זה).
  
בהזדמנות זו נאחל לכל בית ישראל חג כשר ושמח,

איך מארחים?דיאט ספרייט

אני תמיד שואלת את עצמי מה להגיש לאורחים שככל הנראה מצפים לארוחת ערב.

חוץ מעל האש שזה אני יודעת להגיש ומתאים כשמזג האויר מתאים, מה אפשר עוד להגיש?

ארוחה רגילה של לחמניות, סלט, ממרחים, חביתותיעל מהדרום

לק"י


מרקים

שקשוקה וסלט עם לחם

קוסקוס ומרק

פסטה ושניצל

זה תלוי בהתאם לסגנון שבוחריםהרמוניה

מוסיפה על מה ש@יעל מהדרום כתבה-

פשטידות, מאפים

יכול להיות פיצות

 

אם זה בחנוכה- סופגניות אשל או רגילות

 

לקינוח- פופקורן, פיצוחים, עוגות ושתיה חמה (אם משקיעים חולטים עלי לואיזה או נענע וכדומה)

 

חלבי/בשרי?*אשתו של בעלי*
לא בשרידיאט ספרייט

כי בשרי זה על האש.

מנסה לגוון חוץ מזה

יכול להיות פרווה או חלבי 

אז יש הרבה רעיונות*אשתו של בעלי*

קישים/פשטידות

מאפינס

מרקים

תפו"א אפויים

פסטה(סלט פסטה קר או פסטה חמה ברוטב)

סלטים

ממרחים/מטבלים

פוקאצ'ות

דגיםרוני 1234
סלמון הכי קלאסי
קצת יקר עבורי, תודה על הרעיוןדיאט ספרייט
המבורגר זה גם כייף ולא על האשאונמר

עושים ירקות ותוספות ורטבים,

המבוגר על מחבת, וכל אחד מרכיב לעצמו מבר.

כשאני הייתי באירוח כזה נהנתי ממש, וגם עשינו כמה פעמים כשאנחנו אירחנו. לא כזההרבה עבודה וכייף.

נשמע נחמד מאוד,דיאט ספרייט

נאמץ כנראה

תודה 

אפשר גם פלאפל וציפסאם לשתיים
^^^^^^רק טוב!
לקיצור תהליכים אפשר פלאפל מוכן, יש לטבעול (לא טעמתי) ויש אבקה של אסם שמוצלחת אבל לא מוצאת כבר תקופה. וציפס קנוי.


@דיאט ספרייט לחמניות טריות ביתיות אם זה משהו שקל לך אז גם מוצלח. עם סלט משודרג, ממרחים. 

רעיוו מצוין, תודה לשתיכןדיאט ספרייט
(כמובן עם פיתות קנויות, בשבילי להעמיד בצק זה סיפור 🥵)
אני מכינה בצק עם אופה לחםרק טוב!

ואז כל הבצקים הרבה פחות מסובכים. ויותר מהירים.

כמויות יותר קטנות (עד 3/4 קילו קמח) אבל לנו זה מצוין. ואנחנו משפחה די גדולה, אבל עם ילדים שלא אוכלים המון.


פיתות עוד לא הכנתי. למרות שיש שאיפה כזאת מתישהוא.

מכינה בצק לחלות כל שבת, עוגות שמרים, בצק לפיצה, בצק לפיתות בטאבון, ועוד. 

פסטה עם גבינות ורוטבארץ השוקולד

דגים בתנור עם תפוחי אדמה או פתיתים,

כרעיים ופתיתים/אורז/קוסקוס

כמובן , תלוי מי האורחיםופל לימון

אבל אני חושבת שהייתי הולכת על דברים שהם לא הסטנדרט של כל ערב (חביתה וסלט)

מרק עם קרוטונים/שקדים בימים הקרים הוא יופי של רעיון

אפשר להכין די במהירות סיר פסטה ברוטב אהוב

אפשר תפו"א אפויים ברוטב שמנת

סלט גדול מתובל היטב

אם אוהבים אז לחמניות קטנות, מיני גבינות, אם לא אפשר מאפים קטנים דוגמת מאפנס מלוחים

שקשוקה זו גם מנה קלה להכנה ומתקבלת בשמחה

זה מאד תלוי מה אתם מבשלים בד"כ בביתשדמות בחולותאחרונה

אצלי זה מאד משתנה בהתאם לאורחים.

(אציין שאני מבשלת הכל וגם נהינת מההתעסקות)

זה יכול להיות סושי

או פיצות

או פסטה וסלט

פלטת גבינות ופלטת ירקות חתוכים ופירות חתוכים עם אגוזים (ויין... זה בא תמיד טוב יחד)

שקשוקה, סלטים ולחמניות/ פיתות

מוקפץ נודלס עם או בלי דג

ןלפעמים גם סתם דיפים עם חחטיפים מתאימים (נאצ'וס, תפוצ'יפס עם מתבל גבינה, גוואקמולי, סלסה...)

המלצות לחיתוכיות קלות להכנה ושסבבה בהקפאה?מרגול

אני אוהבת שיש את האופציה להוציא זריז כשבאים חברים, אבל לרוב זה לא שיסיימו פס עוגה או משהו.

אז מעדיפה שאפשר להוציא פרופורציונלי לכמות האורחים.

(אנחנו רק זוג, אז לא מסיימים בבית כמות מסחרית תוך דקה כמו אצל ההורים)


בקיצוררר עצות?

אה, ואני גם עסוקה ואין לי סבלנות או זמן לטמפרורים או כדרור של עוגיות. לכן חיתוכיות.

אני עושה כרגע שוקולד צ'יפס (כמו העוגיות, רק שמשטחת את כל הבצק על תבנית תנור, חותכת אחרי האפיה וזהו)

וגם עוגיות שוקולד כהות עם קצת שוקולד לבן (זה חלבי אז זה מגביל קצת, וכמובן גם את זה לא מכדררת אלא משטחת ואז חותכת)


בא לי לגוון.

רעיונות?

יש חיתוכיות שזה בצק שמורחים עליו ריבה או ממרח אחריעל מהדרום

לק"י

 

ומעל מפזרים פירורי בצק, אבל אין לי מתכון.

תחפשי בגוגל "חיתוכיות ריבה פרווה".

ובראוניז פרווה של ניקי ב.יעל מהדרום
ועוד הצעה- אני עושה עוגה בחושה בסיסיתיעל מהדרום

לק"י


ואופה בתוך תבניות קאפקייקס.

ככה גם אפשר להוסיף כל מיני תוספות (שוקולד, קקאו, קפה וכו'), וגם להוציא בכמות רצויה כשיש אורחים.

חיתוכיות תפוחים מזוגגותופל לימון
חיתוכיות גבינהופל לימון
בראוניזופל לימון
חיתוכיות קוואקרבוקר אור
אפשר מתכון?יראת גאולה
בפניםבוקר אור

*נייצ'ר וואלי*

4 כוסות קוואקר דק

כוס קמח

כפית סודה לשתיה

3/4 כוס פיצפוצי אורז

כוס סוכר-2 כפות דבש/סילאן

אפשר כפית קינמון

אפשר טיפה מלח

*נוזלים בנפרד-*

כוס שמן

ביצה

2 כפות דבש

2 כפות טחינה- פחות קראצ'


לדאוג שכל השיבולת שועל רטובה..

לשטח ממש

180 רבע שעה

לקרר ולחתוך


לשטח ולהדק טוב טוב בתבנית, לחתוך אחרי האפייה


אני מורידה כמעט חצי מכמות הסוכר ומחליפה את הפצפוצי אורז בקמח

מושלם! שומרת לייראת גאולהאחרונה
בראוזניז, חיתוכיות חמאת בוטניםמוריה 7
חיתוכיות ביסקוויטים- נשמר מצוין בהקפאהסטודנטית אלופה

לבסיס:

300 גרם ביסקוויטים מפוררים

ממיסים יחד:

100 גר שוקולד מריר

כוס חמאת בוטנים

3 כפות טחינה

2 כפות דבש

רבע כוס שמן

מערבבים יחד ומשטחים בתבנית בינונית

מקפיאים ל10 דקות

שכבה שניה:

ממיסים יחד 100 גר שוקולד מריר וחצי חב' קצפת צמחית (125 מ"ל למדוייקים🤪)

מורחים על הבסיס ומעל מפזרים פרוסות שקדים או זיגוג חמאת בוטנים.

מקררים, חותכים ושומרים בהקפאה לשעת הצורך

בהצלחההה

לכבוד בוא הגשם- שרשור מרקים?שדמות בחולות

אצל אמא שלי- ביום הראשון של הגשם הכבד- היא היתה מעמידה סיר מרק קרופניק (מרק גריסים ופטריות).

אני אוהבת להכין מרק עדשים שחורות.

 

 

מה הולך אצלכם?

הכי קל והכי דלופל לימון

מרק ירוק על בצל מוזהב, קצת שום, קישואים, ברוקולי קפוא מים ותבלינים

מבשלת לריכוך, טוחנת למרק סמיך ומפנק

נשמע מעולה האמת! תמיד רציתי לנסות מרק ירוקמרגול
אבל לא הייתי סגורה על אילו ירקות לשים. לא עפה על קישואים (אבל גם לא נגעלת אם הם מרוסקים). היית מוסיפה לזה נגיד שעועית ירוקה? או אפונה?


לא יודעת למה הכוונה במרק ירוקיעל מהדרום
לק"י


אבל מרק אפונה הוא גם ירוק, וטעים מאוד😅

אבל לא דל...פשוט אני..
חחח...אפשר לעשות דל אם רוציםיעל מהדרום
שעועית ירוקה - לא, אפונה כןופל לימון
אני אוהבת מרקים סמיכים-יעל מהדרום

לק"י


מרק עדשים כתומות

מרק אפונה

מרק קובה סלקמאוהבת בילדי

מרק ירקות עשיר

מרק כתום רק אני ובעלי אוכלים...

מרקיםסטודנטית אלופה

מרק כתום עם עדשים כתומות

מרק קישואים, כרובית, תפו"א, בצל מטוגן, שום, סלרי, מלח ופלפל. טוחנים למרק קרמי וטעיםםם

מרק מגורד עם קוביות עוף

המרק האהוב עלי- הוא הכי פשוטבינייש פתוח

מרק ירקות, וזהו. קישוא בצל ותפוחי אדמה. לבשל ולרסק. בלי תבלינים, בלי טיגון ובלי תנור (אבל עם הרבה מאוד שקדי מרק 😆😋)

מרק עוף או מרק כתום לא מדברים אליי בכלל.

(היחס שלי למרק שווה ליחס של גבר ממוצע לשיער של בחורה. כמה שיותר פשוט יותר טוב. בלי קארה, מדורג או פוני. כמה שיותר ארוך ופזור לאחור)

מרק לחשו*אשתו של בעלי*
עם סולת,המון שום וכוסברה
מרקים זה וואו!מרגול

בגדול אחד הטיפים הכי טובים בבישול שקיבלתי מאמא שלי, זה להתחיל כל מרק בבצל מטוגן, ולשים סלרי בכל מרק.


מרק עדשים ירוקות עם קצת ירקות מרוסקים (במעבד מזון)

מרק כתום! אם זה בסיר חלבי אז גם עם שמנת.

מרק אפונה

מרק כרישה

מרק עוף ברור

מרק ירקות גם זורם לפעמים

מרק בצל


אה, ואני גם לא אוכלת כמעט עם שקדי מרק או קרוטונים.

בדרכ לקצוץ טיפה ירק טרי עושה עבודה מדהימה הרבה יותר (פטרוזיליה קצוצה, בצל ירוק, וכו)

וןאיי ממש!!! גם אני. טיגון בצל ולהוסיף סלרי בכלמרקמותק 27אחרונה
וואו הכל טעיםבוקר אור

מרק ירקות עפ שעועית לבנה

מרק אורז ועגבניות

מרק גזר

מרק קישואים

מרק עוף זה הכי טעים בעולם

עדשים כתומות/ירוקות

כתום

בצל

גריסים ופטריות גם אנחנו מכינים, וגם מרק ירקות פשוט עם גריסים

אפונה

איך מכינים פטריות וגריסים?אור10
אני אוהבת את המתכון של ניקיעלמא22
בחורף תמיד יש מרקשם פשוט

הם יושבים עם כוס מרק ליד התנור.


מרק בצל מוקרם, לא אכפת להם אם זה צהובה או גרוייר

מרק גריסים וירקות עם או בלי עוף

מרק עגבניות

מרק אפונה

כתום בטטה עם או בלי עדשים/שמנת

היום למשל..*אשתו של בעלי*

אני מכינה מרק דלעת וחומוס.

בסוף הבישול טוחנת הכל בבלנדר מוט

אכלתי פעם מרק כזה והיה טעים!!!יהלומה..
אפשר מתכון?
בשמחה!*אשתו של בעלי*

מטגנים עד שמזהיב בצל גדול חתוך לרצועות ו-5 שיני שום.

בנתיים חותכים דלעת לקוביות.

מוסיפים לסיר את הדלעת וגרגירי החומוס(להשרות קודם במים כמובן)

מוסיפים מים לכיסוי ומביאים לרתיחה.

מתבלים-מל"פ,אבקת מרק,כמון,כרכום,טיפ סוכר.

מכבים כשהכל מתרכך.

טוחנים.

אצלנו אוהביםעלמא22

מרק ירקות עם או בלי גריסים

מרק כתום (אם חלבי אז עם שמנת)

מרק בצל חלבי

מרק פטריות וגריסים

מרק עגבניות

מרק עוף 

מה אפשר להכין ליד לחם שום?סטודנטית אלופה

מחפשת רעיון למשהו קליל הכנה שיהיה פרווה, להכין ליד לחם שום..

צריכה להכין כמות גדולה.. לארוחת ערב.

מרק עדשים, שקשוקה, סלטיעל מהדרום
מרק כתוםתוהה לעצמי
תודה❤️סטודנטית אלופה
תוהה לעצמי איך אפשר לטחון מרק בכמות גדולה?
בלנדר מוטיראת גאולה
זה יטחן 3-4 ליטר מרק?סטודנטית אלופה
טוחן גם עשרה ליטריםתוהה לעצמי
טוחנים בתוך הסיר. כל גודל של סיריראת גאולה
טוב לדעת, תודה לכן❤️סטודנטית אלופה
בטח! בלנדר מוט יכול לטחון גם הרבה יותר..טארקו
אפשר גם למעוך במועך תפו"איעל מהדרום

לק"י


אם לא אכפת שיהיה טחון גס.

אפשר גם מרק בצל וכדו'שלג דאשתקדאחרונה
לא צריך לטחון, וכל ההכנה יותר פשוטה.


אגב, מתבלים את יכולה כחול אשר על שפת הים. אצלינו אוהבים יותר שמנת וגבינות שמנת מסוגים שונים (אהבה של אשתי, להכין גבינה משמנת שיושבת בתוך חיתול ומוציאה נוזלים).

כל הכבוד! חרוצה אשת חיל!נפש חיה.

מה בתפריט

אין לי מושג עדיין


חלות יש מההקפאה


היום בע"ה שייתן לי כח

סלט עגבניות

חילבה

טחינה?

עוגיות

עוגה (אולי טישפישטי- עוגת סנדוויץ סולת , אולי עוגה אחרת)

נוסעיםאבןישראל
לא מביאים כלום🫣
אז ככהבוקר אור

אנחנו בתקופה עמוסה מאוד ולכן יהיה מינימלי

ערב

מרק עוף עם מלא ירקות ואטריות

קוסקוס


בוקר

חלןת וסלטים


סדש

חמין פרוֹה

אנטיפסטי

שניצלים של סבתא מהמקפיא


חלןת

שמרים שוקולד מהבצק של החלות

פירות

חצילים בתנור

טחינה

סלט ירקות

סלט אבוקדו אם יבשיל

סלט זיתים מהמקפיא

יש פה חולים, וגם אורח חמוד(אחי הקטן והבררן)טארקו

יהיה מרק, כנראה כתום

ועוד מנסה לחשוב מה ילך טוב ויהיה כייפי וקליל...

אלופה וחרוצה יעל! ❤️המקורית

אצלנו כנראה

דג ברוטב וקציצות לערב

באלי מרק טחון ממש אז מוסיפה לרשימה

ולשבת עצמה יהיה חמין


בנוסף יהיו סלטים, ואני חייבת לילדון רולדה שהבטחתי לו אז מקווה שיהיה לי כח

ובאלי גם להכין עוגת שוקולד בחושה


לחם כרגיל קונה

לא החלטתי עדיין איזה סוגי עוף להכיןארץ השוקולד

בתקווה אכין חלות רגילות,

מתלבט אם בא לי גם להכין מרק.

 

מבחינת פחמימות:

נכין אורז ופתיתים

הרבה אורחים והרבה אוכל ב"האמרלד

2 סוגים סלומון

סלט תפו"א

ירקות מוחמצים

סלט סלרי/ או עגבניות שרי

מרק עוף + איטריות

עוף

פרגיות

רולדה אולי

אורז

ברוקולי


פאי גלידה ועוגיות שוקולד צ'יפס


לקידוש: קרמשניט, עוגת שמרים

קרקרים ודגים מעושנים


צ'ונט

שניצלונים

סלט חסה


סעודה שלישית: דג ואיזשהו סלט פסטה קר


כיף לכתוב פה! שבת שלום💐

התחלתי אתמול עם בראוניז ועוגת גבינהשם פשוט

הבוקר התחלתי עם סלמון (מקווה שקצת) חריף ובצק ספינג'

חצילים מטוגנים וטחינה.

עוד מעט יהיה בע"ה

צלי בשר

פרגיות

כפיתות

ירוקים ברוקולי ושעועית ירוקה

נמשיך משם הלאה


אצלנומאוהבת בילדי

אורז

בשר בערמונים

עוף בתנור

דג לסד"ש

 

עוגות מהמקפיא (רולדה ושוקולד)

סלטים מהמקפיא

חלות מהמקפיא

טוב התקדמנו עם התכנון..טארקו

גם עם הביצוע אבל עוד עבודה רבה לפנינו...


חלות קנויות(עדיין לא הגיע המיקסר החדש)

סלטים מהמקפיא-פסטו זיתים קרם חציל מטבוחה פטריות

פרוסות חציל, טחינה/חומוס, אבוקדו, סלטים חיים


ליל שבת

מרק כתום

עוף ברוטב מתוק

אורז


בוקר שבת

חזה עוף פסים על הרבה בצל ועגבניות צרובים

תפוא קריספיים כלשהם


סדש

בורקס תפוא(כי אחי שומר 6 שעות אז אי אפשר גבינה)


מיני רוגעלך מהמקפיא

עוגה קנויה אם נצטרך


מזמן לא הייתי כאן... נוסעים ומביאים את כל האוכל!פצלשהריון

חלות ביתיות, סלטים: מטבוחה, חציל בטחינה, טחינה, סלט ירקות, סלק, טפנד זיתים, סלט פלפלים

ערב שבת: מרק עוף וירקות (הכנתי לפני שידעתי שניסע) וקרוטונים.

יום שבת: קציצות עם אפונה וגזר, שעועית פוריות, אורז ותפוחי אדמה ובטטה.


קינוחים:

עוגת קינמון

בראוניז

חיתוכיות שיבולת שועל 

אורחים טובים אתם😅יעל מהדרוםאחרונה
לכבוד החורף, אני שוב מנפץ את מיתוס המקרר והמרקבינייש פתוח

ואני מתכוון לעשות את זה כל שנה שהחורף מגיע.

לשים מרק חם ישר במקרר לא פוגע בטעם ובמרקם שלו.

זה לא פוגע בקירור המוצרים שלידו.

זה לא משפיע בשום צורה על הצורה שהמקרר עובד ולא מכביד על מערכת ההפעלה שלו.

זה אפילו מאריך את חיי המדף שלו.

מרק רותח הורג את כל החיידקים שבו והמקרר מעכב מאוד את הפעילות שלהם.

הטמפרטורה שבאמצע היא האידאלית עבורם, לכן אנחנו רוצים שהמרק יתקרר כמה שיותר מהר.

מה שאני עושה כשהמרק מוכן זה להעביר חלק ממנו לסיר קטן יותר ולקערה עם פתח רחב ושטח פנים גדול. העברת מרק חם לסיר פושר כבר מצננת אותו והוא גם בסביבה שגם תצנן אותו מהר יותר, וכמובן שמיד לאחר מכן הוא במקרר.

ובקיצור, אל תחכו זמן בין סוף הבישול של המרק לבין ההכנסה שלו למקרר.

בוודאי שזה פוגע בקירור המוצרים שלידואם לשתיים

ולמעשה בכל המוצרים שבמקרר בגדול (למעט אולי מגירות/מדפים סגורים).

נכון שלמרק עצמו זה טוב, אבל זה מעלה את הטמפרטורה במקרר. מי שיש לו מד טמפרטורה במקרר יכול לראות איך ההכנסה של משהו חם משפיעה אוטומטית על הטמפרטורה וזה לוקח הרבה זמן עד שהמקרר מתגבר על זה וחוזר לטמפרטורה הקבועה.

ואגב נוסף, כשמשאירים את הסיר סגור מיד לאחר רתיחה אז ממה שאני יודעת זה שומר על סביבה נקיה מחיידקים לזמן מסוים וכשפותחים אותו/מעבירים לכלי אחר הסטריליות הזאת נפגעת יותר מהר.

בדקו את זה במעבדה וזה פשוט לא נכוןבינייש פתוח

ואם מישהו בכל זאת מפחד שלא ישים חלב גבינות או קרטון ביצים באותו המדף. הירקות ממילא במגירה נפרדת.

חוץ מזה שכבר העלתי שיטה שמורידה מהר מאוד את הטמפרטורה של המרק.

לא יודע להפנות, אבל שמעתי כתבה של מכוןחופר
דוידסון שתומכת
מעניין, תודהארץ השוקולדאחרונה
לא מבשלים השבת?😅יעל מהדרום

לק"י


כמה זמן לא פתחתי בעצמי את השרשור....


@טארקו

@מאוהבת בילדי

@בוקר אור

@המקורית

@אבןישראל

@תוהה לעצמי

לא... מתארחיםמאוהבת בילדי

הכנתי עוגה וזהו...

להביא איתי גם גליליות ממולאות מהמקפיא או שזהו

דווקא התחלתי לבשל אתמול אפילו!טארקו

שזה נדיר מאודדד..


הלך לנו המיקסר הזמנו חדש אבל עד שיגיע אין חלות ביתיות שזה מבאס ביותר כי הקנויות לא ככ טעימות לי...


אז חלות קנויות

סלטים מהמקפיא(מטבוחה זיתים פסטו פטריות וקרם חציל)


ליל שבת

מרק קישואים(סופסוף מספיק קר לי למרק😋)

תבשיל הודו ובטטות מתוק

אורז


בוקר שבת

לזניה

סלט חסה עם סלמון ובטטות מקורמלות(אקדח שהופיע במערכה הראשונה וזה או במילים אחרות-הבטטה הייתה ענקית🤣)


סדש

שאלה מצוינת בנתיים בהכחשה


עוגיות לימון מושלגות

אני גם בהתלבטות לגבי סד"ש. בדר"כ מכינה פיצותיעל מהדרום
החלטנו על עוגיות גבינה מלוחותטארקו
(החלטנו=הבן שלי שבמוטיבציית שיאאאא היום ואני מנצלת את זה היטב🤣)
הכי כיף להכין דברים טעימים😅יעל מהדרום
לק"י


חבל שאין לי אותה מוטיבציה לסדר ולנקות🤣

ברור שכןהמקורית

אצלנו שבת בקטנה כי עבדתי עד מאוחר השבוע ונגמר לי הכח


דג ברוטב וקציצות דגים

עוף עם תפוח אדמה ואורז

חלה קנויה

עוגה קנויה

סלטים חיים

וקצת פיצוחים ושטויות

עוף עם ג'ינג'ר ומעט ייןארץ השוקולד
לא.. נוסעים🙂בוקר אור
הכנתי אורז לבן ליולדת וזהו
בטחאבןישראל

פשוט שבת קצרה ואין זמן לכלום

ערב שבת

דגים ברגיל מושט וטונה בסיר

ומרק גרונות


בוקר שבת

מעורב מוקפץ עם בצל ותבלין שווארמה

כנפיים

שניצלים ואורז

סלטים

טחינה חציל במיונז כרוב עגבניות ביצים מטבוחה

חלות שהכנתי

עוגת שוקולד פירורים ועוגת בסקויטים.

היה  טעים

העיקר את שלנו לא כתבתי😅יעל מהדרום

לק"י


עוגת שוקולד

עוגת תפוזים

קוראסונים קנויים


חציל בפירורי לחם

חציל עם עגבניות וכוסברה

טחינה

סלט חי


ליל שבת:

תבשיל שהיה אמור להיות פקילה

קוסקוס

מרק שעועית וירקות


יום שבת:

קוסקוס

תפו"א בתנור

חזה עוף וירקות מוקפצים

שניצלים


סד"ש:

בורקסים קנויים

וואי יצא לנו השבת מלא סיעתא דשמייא וטעים!נפש חיה.
עבר עריכה על ידי נפש חיה. בתאריך י"ז בכסלו תשפ"ו 18:19

חלות רכות ואווריריות (תוצרת בית)

וסלטים תוצ"ב:

ז'עלוק

סלט עגבניות (דומה למטבוחה אבל לא)

חצילים מטוגנים - כמעט בלי שמן

חילבה (האורחת הביאה)

טחינה (כנ"ל)

סלט ירקות גדול - הוכן תו"כ השבת


 

דג בירקות

אורז


 

קוגל ת"א תוצרת בית

ביצים

רצועות טונה מטוגנות


 מרציפן תוצ"ב

עוגה תוצרת בית .

נשמע מעולה! איך את מכינה חלות אווריריות?יעל מהדרום
קורצת את העיגול, ממשיכה עוד לעבד אותו קולעתנפש חיה.
עבר עריכה על ידי נפש חיה. בתאריך י"ח בכסלו תשפ"ו 9:39

עבר עריכה על ידי נפש חיה. בתאריך י"ח בכסלו תשפ"ו 9:38

אם הקליעה הראשונית לא יוצאת יפה

אז אני מפרקת, מעבדת שוב, וקולעת שוב.

ואז זה עושה כמו עוד שכבה פנימית לבצק

מה שממילא נותן לו אווריריות.


 

וגם-

א. אחרי הקליעה של החלות אני משאירה להתפחה של 10 ד בערך 

(בלי ביצה ושומשום)


 

ב. אחרי המריחה בביצה ושומשום אני משאירה עוד כמה דקות שייתפחו.


 

ג. אני מכניסה אותן לתנור שחומם מראש על 200 מעלות ל 5 דקות *בדיוק*- בזמן הזה החלות מקבלות "מכת חום" שמשפיע טוב לבצק.

מייד אחרי 5 דקות מורידה לחום בינוני 175-180.

 

ד. אופה רק עד שהן זהובות ובהירות מלמטה

מקררת אותן ומייד מכניסה להקפאה .

 

ערכתי נפש חיה.
חלה אורירית היא תוצאה של בצק טוב, לישה והתפחותופל לימון

לבצק

2 קילו קמח

4 כפות שמרים יבשים

1/2 1 כוסות שמן

1 ליטר מים פושרים (4 כוסות אוניברסלי וקצת )

כוס סוכר

2 כפות מלח


 

אופן הכנה:

 שמים בקערת המיקסר את הסוכר והשמרים, מוסיפים את המים ומערבבים ידנית קלות לאיחוד.

 מכסה את הקערה ונותנת לשמרים לתסוס כ10 דקות (ככה רואים שהשמרים פעילים).

 מפעילה את המיקסר על מהירות הכי נמוכה ומוסיפה את השמן והקמח. 

כשהבצק מתחיל להתאחד אפשר להוסיף את המלח, ולשים על מהירות הכי נמוכה 

כ- 15 דקות

 מתפיחים את הבצק בקערה סגורה כשעה. ההתפחה משתנה בזמן (תלוי במזג האוויר) 

 

אפשר להוריד את הבצק ולתת לו שוב לתפוח . זה הזמן לשקול כדורים - בשביל הרצועות , אפשר להכין חלה יפה מ- 4 רצועות או יותר.

גם אחרי הקליעה הלא הדוקה , מניחים לחלה לתפוח יפה לפני שמכניסים לתנור לאפיה בחום 170 מעלות למשך 25-30 דקות

 


 

תודהיעל מהדרוםאחרונה
שאלה מוזרה-קצפת צמחיתבוקר אור
קנינו קצפת צמחית כדי להכין ציפוי שוקולד לילדה ליומולדת ונשאר חצי,מה אפשר לעשות עם זה בלי להקציף? אין מיקסר בבית וגם לא מטרפה
לשים בעוגה במקום חלב/ מיץיעל מהדרום
גנאשמאוהבת בילדי

את יכולה להקפיא אותה ולהשתמש שוב אחרי הפשרה

מעולה לעוגהנקודה טובה
עוגת מייפל!! מעשיר מאוד!אשר ברא
אני שמה שמנת במקום מיץ תפוזים
כדורי שוקולד/ עוגההמקורית
תודה!בוקר אוראחרונה

החלטנו להקפיא באמת ונעשה גנאש לאחת העוגות בקרוב

@מאוהבת בילדי

אולי יעניין אותך