שלום!
מצטער שאני מתפרץ לפה, זה נראה לי אחד הפורומים שהייתי בטוח שלא אכנס לכאן בחיים.
כחובש מד"א שקיבל לידות, ויצא לי לפנות יולדות למגוון חדרי הלידה האפשריים ברחבי הארץ, (רמב"ם הכי צפוני שהייתי, קפלן הכי דרומי, דרך לניאדו תה"ש בלינסון מאיר איכילוב ועוד...).
למרות שאני מתנדב באופן קבוע בירושלים כבר יותר מ10 שנים, עד לפני חודש לא יצא לי להגיע לחדרי הלידה בעין כרם. כל ה"קליינטיים" ביקשו ביקו"ח, שע"צ, הרה"צ (אפילו אוגוסטה ויקטוריה).
לפני חודש, במהלך פינוי של יולדת שביקשה שע"צ נסענו בנסיעה רגילה עם צירים רגועים של כל חצי דקה, ולפתע החלו צירי לחץ, בתדירות של 1-10 שניות, הצצה קצרה, זיהוי קראונינג, ועין כרם היה הבית חולים הכי קרוב. עברנו לדחופה, וחצי דקה מרגע הגיענו בן זכר בחוץ.
הצוות מקצועי לחלוטין! יש שם מרווח יפהפה שכיף להיות בו, וכיף לעבוד בו! יש שם פינת המתנה שנראית מקסים!
מכל בתי החולים שהייתי בהם, זהו חדר הלידה האידיאלי בו הייתי רוצה ליילד את אשתי כאשר תהייה לי כזו ויגיע זמננו.
(דר"א, שעה וחצי אח"כ קיבלתי לידה נוספת בשע"צ, ויכולתי לעשות השוואה של ממש באותו יום בין חדרי הלידה)
ולפני שתשאלו,
קבלת לידה באמבולנס זה לא משהו מומלץ. והוא גם לא קורה כזה הרבה, מה שכן. "מקובל" בין צוותי מד"א לחדרי הלידה, שכאשר מביאים אישה במצב לידה מתקדם, אם לא מפריע לה שהצוות ישאר ויוכל לצפות בהליך הלידה על מנת "להתמקצע", אז נשארים. זה תלוי באישה, במלווה שלה, ובמיילדות. יש בתי חולים, שהמיילדות ממש מסבירים ומשתפים בתהליך. ויש כאלו שנותנים רק להסתכל.
שיהייה בשמחות!