אני אשמח לשמוע איך היה - האם הן מאפשרים תנאים נוחים לביות מלא (כמו חדר רק של ביות וכד'), והאם גם במקרים של חשש ל-GBS?
ומה עושים כשהאמא צריכה מקלחת, או לצאת לכמה זמן וכד' - האם הם מאפשרים לשים את התינוק להשגחה בתינוקיה?
אני אשמח לשמוע איך היה - האם הן מאפשרים תנאים נוחים לביות מלא (כמו חדר רק של ביות וכד'), והאם גם במקרים של חשש ל-GBS?
ומה עושים כשהאמא צריכה מקלחת, או לצאת לכמה זמן וכד' - האם הם מאפשרים לשים את התינוק להשגחה בתינוקיה?
מאפשרים ביות מלא או חלקי (שזה כל היום אצל האמא ובלילה בתינוקיה).
יש חדרים מיוחדים לביות ככה שזה 2 בחדר עם התינוק ומנסים לא לערבב בין ביות ללא ביות אלא אם כן אין מקומות במחלקה.
גם במקרים של GBS חיובי ב 100% אין בעיה.
כשהאמא צריכה לצאת או להתקלח או אפילו סתם רוצה לישון היא יכולה לשים בתינוקיה בלי ביעה.
רק מה שכן כל בוקר בשביל הביקור רופאים בתינוקיה יבואו לקחת את הילד לבדיקה ויחזירו בסוף הביקור!
מקווה שעניתי מספיק מפורט.
אם יש לך עוד שאלות את מוזמנת בכיף לדבר איתי.
דרך אגב (לא מנסה לפרסם אותם...) אני אישית לא ילדתי שם אבל אחותי כן והיא מאוד נהנתה ומידע אישי יש שם אחלה של צוות ויחס מקסים!
עם ביות מלא.
הם מאפשרים לשים את התינוק בתינוקיה בכל זמן נתון.
בד"כ מפרידים בין ביות ללא ביות, אבל אצלי בגלל שהייתי היחידה עם ביות מלא במחלקה ולא היה מקום אז הייתי עם מישהי ללא ביות...
בסה"כ היה מעולה
אני מבינה את זה שיש נשים שאצלם זה לא ככה.
אני לא חושבת שנשים שבוחרות בביות צריכות לחשוב על זה,
נראה לי שזה צריך להיות באחריות ביה"ח.
בסך הכל מפריע לה של"מישהי123" היה מעולה בחדר עם מישהי ללא ביות.
כשהיא לא חושבת אולי לגברת ללא ביות שבחרה לנוח בבית חולים שגם זו בחירה ליגיטימית
לא מספיק היה נחמד שבסוף תינוק בכה לידה בלילה.
כן, זה באחריות הבית חולים.
וזו בדיוק התלונה של האנונימית. אחרי כזו תגובה היא ממליצה לכל מי שרוצה לישון בבית חולים להתרחק מלניאדו 
זה לדאוג שכל מי שרוצה לישון עם תינוקה - יתאפשר לה. את זה דרש מהם חוזר משרד הבריאות מלפני כמה שנים. אם הם רוצים גם לדאוג שמי שלא רוצה לישון עם תינוק בחדר זה יתאפשר גם לה - זה נחמד מצדם, אבל הם לא מחויבים בזה. כמו שהם לא מחויבים לדאוג לי שלא אתאשפז עם מישהי שלפלאפון שלה יש מנגינה מעצבנת במיוחד, והוא מצלצל בתדירות של אחת לשעה.
נכון מאד שזו היתה כונתי ,
רק הערה נוספת -
אני ממש לא מכירה את לניאדו , אני אישית ילדתי במעיני הישועה והיה מעולה ,
ודוקא שמעתי שבחים רבים על לניאדו , אני אישית מפחדת ליסוע רחוק , ועדין לא ילדתי שם
אולי בעתיד , ואני ממש לא אומרת להתרחק משם , כל אחת תעשה כפי שהכי מתאים לה ולתינוק ,
יש מי שלא ישנה עם ביות ויש כאלה שלא ישנות ללא ביות ,
ואני חושבת שתפקיד בי"ח לדאוג להפרדה מוחלטת בחדרים עם ביות וללא ביות ,
כמו שכתבה פצקרשת אז מי שלא רוצה ביות (נכון לכעת רוב הנשים..)
כדאי שלא תלך לבית חולים שיש בו ביות
יש הבדל בין פלאפון מטריד ותינוק
קורה שנשים מבקשות ממני לדבר בטלפון במסדרון או להנמיך מאד את הצלצול שלו
ואני עושה את זה.
לא נראה לי שזה אפשרי לבקש מיולדת להנמיך את בכי התינוק שלה או לכבות אותו מ-11 בלילה ואילך 
שכל בית חולים מחויב לאפשר ביות. גם אם הם לא מצהירים על זה, אם אחת היולדות שלהם תעמוד על זכויותיה הם ייאלצו לאפשר לה.
מצד שני, אם לא הייתי רוצה להתאשפז בחדר עם מבייתת, הייתי די רגועה, כי זה לא קורה הרבה. גם רוב המבייתות (להערכתי) מעדיפות להגיע לבי"ח שבו זה מוסדר.
וכן, יש עוד כמה הבדלים בין תינוק לפלאפון
רק הבאתי את זה כדוגמה לדבר שבו בית החולים לא חייב לדאוג לנוחותי, למרבה הצער.
לכי תתלונני במשרד הבריאות
באחד מבתי החולים אפילו לא נתנו לי פעם לקחת מהתינוקיה תינוק צורח מרעב כי עכשיו לא השעה של אוכל 
ועדיין אני מעדיפה את בתי החולים הללו. מצידי שיתנו קצת מטרנה פה ושם בימים שאני בבית חולים ובטח בלילות. נכונו לי מספיק לילות לבנים וזה הזמן לאסוף טיפה כוח אחרי הלידה.
מצטערת אבל התגובה של מישהי123 הקפיצה אותי אם אי ההפרדה אמורה להפריע למישהו זה להיא הסטנדרטית שהייתה איתך בחדר ולא למבייתת שבחרה בזה.
ציפיתי לנוסח קצת יותר מתחשב ולא ל"היה מעולה"....
התגובה של אנונימית "ואיך היה להיא?!" הייתה מאד מתבקשת!
לאף אחת אין ביטחון בשום בית חולים שלא יקרה לה שהיולדת שלצדה תשאיר את התינוק בלילה בחדר. זה תמיד יכול לקרות, כי יש היום הרבה יולדות שיודעות שזו זכותן, בין אם בית החולים שמע על זה ובין אם לא. אין בית חולים שלא קורה בו אף פעם שמישהי "מבייתת". פשוט אין דבר כזה.
(ואם את שואלת לגביי אישית - אני מעדיפה מכל הסיבות שבעולם ללדת בבי"ח כמו עין-כרם, שמקדם את נושא הביות ונותן חדרים נפרדים למבייתות. אבל אם משום מה פעם לא תהיה לי ברירה אלא ללדת במקום ש"לא שמע על זה", אשאיר את התינוק אתי. אני בהחלט אמפתית לשותפה שלי לחדר, וצר לי מאוד אם זה יפריע לה. ועדיין התינוק יישאר איתי, כי אני מאמינה שאי-הנוחות של התינוק שלי אם יהיה רחוק ממני גדולה יותר משלה. מה לעשות.)
סליחה אבל זו ממש חוצפה איך שאת כותבת ומתכוונת להתנהג.
גזל שינה של יולדת, חולה שמחללים עליה שבת חשוב לך פחות מהנוחות של התינוק שלך? אז חבל שאת עושה עבירות בדרך.
שבי עם התינוק שלך בחדר הנקה של התינוקיה או במסדרון מבחינתי אבל אל תעשי גזל שינה ותפריעי ליולדת אחרת שמנסה לנוח את השעה שיש לה.
את פשוט מתחשבת רק בעצמך וזו אנוכיות ועבירה ממש גדולה.
סליחה על ההתפרצות אבל לא יכולתי לשתוק לשמע המשפט: "צר לי מאוד אם זה מפריע לה ועדין התינוק ישאר איתי כי אני מאמינה שהנוחות של התינוק יותר מה"נוחות" שלה-השינה שלה התכוונת..."
גם על תינוק שזה עתה נולד מחללים את השבת
וצרכיו של התינוק, הרך הנולד קודמים בהרבה לצרכיה של יולדת
שלא לשכוח שאחרי לידה אני יולדת בדיוק כמו שכנתי לחדר, וזכאית למנוחה בדיוק כמוה, ולא להצטרך לשבת לילה שלם בתנוקיה עבור דבר מה שהוא האלמנטרי ביותר בעולם - לשהות עם התינוק שלי שזה עתה נולד.
בלידה הראשונה שלי הייתי כזאת מטומטמת, ואכן ישבתי לילות שלמים בתנוקיה בשל מחדל בשיבוץ החדרים של בית החולים. ברור לי שאני לא אחזור על השטות הזאת.
שינה של יולדת היא דבר חשוב מאד.
רב התיר לי פעם לתת לתינוקת תחליף חלב בהכשר קלוש מאד העיקר שבלילה אני אשן איטב.
שינה של יולדת היא לא דבר אלמנטרי???
תלדי בבית, תבקשי להשתחרר מיד אם את רוצה גם מנוחה וגם ליד הילד שלך. וזה חייב להיות כרוך בגזילת מנוחה של מישהי אחרת.
אל תשכחי שגם לה יש תינוק (בתינוקיה) וגם הוא צריך לינוק לפעמים ומגיע לה מתי לישון.
זה שהחוק לאחרונה בעד כל מיני רעיונות "טבעיים" לא הופך את גזל השינה ליותר מוסרי.
חוץ מזה את שמה לב- את זכאית גם למנוחה גם לשהות עם התינוק שלך אפילו אם הוא טיפוס צרחן - ולמה זכאית שכנתך לחדר?? ואולי היא חוזרת אחר כך לבית עם 5 ילדים מגיל 6 ומטה ואין לה מי שיעזור לה והיא כל כך בנתה על ימי השקט האלו??
הרעיונות ה"טבעיים" הם לא איזו אופנה שאנטי כזו מהודו. ארגון הבריאות העולמי הוציא הנחיה שתינוקות יישארו עם אימותיהן אחרי הלידה מסיבות בריאותיות טהורות, שנבחנו במאות מחקרים. בעקבות ההנחיה הזאת יש היום לא מעט מדינות שלא קיים בהן כלל מושג התינוקייה.
כאילו זה איזו המצאה חדשה של הדור שלנו...
אז זהו, שלא. זאת היתה דרכן של הרבה מאוד אימהות עד שלפני מאה או שתיים המציאו את בתי היולדות. לפני כן, זאת בכלל לא היתה שאלה - ללדת בכריעה, להיות עם התינוק בימים אחרי הלידה, להניק - כל אלה היו פעולות שגרתיות ואף אחד לא הגדיר אותן כ"אופנה".
מתי שהוא נהיה אופנתי ללדת בבית יולדות, נהיה אופנתי לשים את התינוק אצל אחות שתטפל בו שמשך יומיים ולתת מטרנה כי אמא עייפה או כי סתם אין לה חשק להיות אם מניקה, וכו'. למה זה נהיה אופנתי? יבואו חכמים וינתחו את העניין (מן הסתם כי זה יותר נוח...).
בכל מקרה- להגדיר משהו שהיה נהוג במשך אלפי נשים כמעט בכל התרבויות כ"אופנה" זה קצת להוציא את המושג מהקשרו...
(אגב- זה מזכיר לי את ההבדל שהיה בין הנשים בגיל של אמא שלי שנתנו לי עצות לגבי ההזנה של הבת שלי, לבין הסבתות שדיברו אית על זה. לסבתא שלי היה ברור שללדת במים בכריעה זה הכי טוב, ולדודה של אמא שלי (גם דור אחד לפני) היה ברור שמטרנה זה דבר נוראי וברור שצריך להניק והיא כל הזמן היתה יורדת על הנכדות שלה שהם סוחבות תרמוסים...
האמהות לעומת זאת - שמעו קצת בכי, וישר הציעו להוסיף מטרנה....
אבל אם פתאום יחליטו שמכונת כביסה זה לא יודעת מה..
אז זו תהיה סוג של אופנה לחזור אחורה.
פעם נסעו בסוס ועגלה כיבסו בנהר ילדו בבית ואחוזי התמותה של יולדות היו גבוהים ואחוזי התמותה של ילדים היו גבוהים.
לזה את גם רוצה לחזור?
נ.ב פעם גם נשים לא נכנסו להריון כל כך מהר. לא כל כך הרבה הריונות הסתיימו בלידה ויולדת שכבה בבית המון- הרבה יותר מהיומיים שלושה שלנו בעזרת השכנות והמשפחה מסביב. היום זה לא בדיוק קורה אז יש צורך בתחליף אחר. אי אפשר להחליט רק לחזור להנקה ולביות מלא ולא לחזור לזה שיולדת 30 יום לא עושה כלום חוץ מלהאכיל את התינוק שלה ולישון איתו.
חייבים לחזור אל מושג משכב הלידה. הקהילה חייבת להתגייס כדי לאפשר ליולדת לא לעשות שום דבר בשבועות הראשונים חוץ מלהתאושש עם התינוק. אין לזה שום תחליף. בין אם האמא מיניקה או לא, לקחה ביות או לא - הגוף שלה (ושל התינוק) זקוק למנוחה המשותפת המלאה הזאת. יש לזה השלכות להמון תחומים. שניים מהם לדוגמה - דיכאון אחרי לידה, לא עלינו, ופגיעה אנושה ברצפת האגן.
לדור של הסבתות שלנו, שחי בתווך בין העולם העתיק שאת מתארת לעולם המודרני שלנו, דווקא לא היתה את הפריוולגיה של 30 יום במיטה עם התינוק ועזרה מכל הכיוונים. אני יודעת את זה מהסיפורים שלהן... ועדיין זאת לא היתה שאלה אם להניק, לדוג'. ולגבי תדירות הכניסה להריון - גם זה לא לגמרי נכון לגביהן (לפחות לגבי דור הסבתות התימניות שאני מכירה).
חוץ מזה - לגבי שאר הדברים שציינת, יש כאן נקודה עקרונית להתייחס אליה: לבני האדם יש שאיפה ויצר טבעי לחדש חידושים ולהתפתח כל הזמן. ישנם חדושים שמתגלים כטובים ויעילים, וכן הופכים להיות דברים שבשגרה, וכבר אינם יותר חידושים, וישנם דברים פחות יעילים, או אפילו מזיקים - ואז או שהם נעלמים לגמרי מהעולם, או שמתי שהוא האנושות מתעוררת לבטל אותם משום הנזק שהם גורמים. דוגמא לכך היא שימוש בחומרי הדברה או חיטוי מסויימים, שהיה מאוד מקובל בתקופה מסויימת והיום ממש אסור להשתמש בהם.
לכנות את הדבר האחרון שציינתי כ"אופנה" זה קצת לא מתאים, כי מדובר על התבוננות חוזרת על תהליך או תופעה שמתרחשת וניסיון לתקן ולשפר אותה (כמו שקורה בכל תחום - מחשבים, ייצור מזון, ייצור חשמל, פסיכולוגיה, רפואה וכו') והרבה פעמים ההתבוננות הזאת מביאה לחידוש יותר טוב, ולאו דווקא לחזרה אחורה. במקרה שלנו, גם מה שאת מכנה "לחזור אחורה" הוא באופן הרבה יותר משוכלל מפעם (לדוג', יועצת הנקה, שזה דבר חדש, משאבות חלב, כדור פיז'יו רפלקסולוגיה וכו').
לעומת זאת, המושג אופנה מתייחס בד"כ לתופעות שבאות והולכות ותלויות לרוב בטעמם של תושבי מקום מסויים בזמן מסויים ולא בניתוח אובייקטיבי של התופעה. לכן נראה בעיני שלהשתמש במושג "אופנה" בהקשר של תיקון טעויות שנבעו מחידושים מסויימים בעבר הלא רחוק - זה פשוט לא שייך.
לפחות בכל הנוגע ללידות טבעיות בלי אפידורל וכדומה-
המקור הוא לא התבוננות חוזרת אלא: הנצרות .
האפיפיור טען שבעצב תלדי בנים כתוב בתנ"ך ואסור לבטל אותו ולקחת אפידורל ומשככי כאבים
הנוצרים פיתחו שיטות טבעיות לעזור לאישה להתמודד עם הצו הזה ועם כאבי הלידה.
אח"כ כשהחל הגל הטבעי - והוא לא רק בלידות אלא בכל דבר התחילו לאמץ את השיטות הנוצריות שפותחו.
כרגע אין דרך להוכיח עם זה הטבעיות היא אופנה או לא. אם היא תחלוף פתאום נדע שהיא אופנה.
והאפידורל עצמו, מה איתו? יהודים המציאו אותו?
או את הפורמולות? או את התינוקיות?
אנחנו המעט מכל העמים, אחוז קטנטן מהעולם. אימצנו לנו כמה רעיונות גאוניים שנוצרים פיתחו (שהרי חוכמה בגויים תאמין), לא יזיק בכלל אם נחזור בנו מחלקם שאינם כה מוצלחים, אפילו אם גם נוצרים מבינים שזה לא מוצלח 
אני רואה נשים שאין להם שום קשר לטבעונות ולא לשום דבר טבעי והן מאמינות מאד ברפואה הקונבנציונלית ומשום מה אפידורל נשמע להם משהו מאיים נורא.
והם הולכות על כל השיטות הטבעיות. את זה הנוצרים הכניסו למודעות.
בסך הכל הדגשתי שלא כל דבר נובע מממסקנות של עשינו טעות. הנה הפחד מלקיחת אפידורל מקורו בסה"כ בקפריזה נוצרית. יום אחד אולי נשמע איזה סיבה מדוע פתאום בא גל בעד ביות או משהו אחר והסיבה לא תהיה בדיוק רציונלית באמת.
אני בעד שימוש בשיטות ההרגעה הטבעיות כאשר יש צורך, כמובן בסינון האלמנטים הנוצריים.
אני לא יודעת אם זה קשור או לא לנושא שאת מדברת עליו (פילוסופיה תמיד היתה קצת גדולה עלי), אבל בקשר לנקודה מעניינת שהזכרת בתחילת דברייך - אני רוצה לספר לך שגם לי אין דבר וחצי דבר עם טבעונות, וגם אני מאמינה מאוד ברפואה קונבנציונלית - בדיוק כמו שכתבת, וברוב הלידות שלי לא קיבלתי אפידורל, אמנם הבחירה הזו היא בעיקר בגלל רגש פנימי שקשה לי להסביר (וזה ממש לא דבר שאני מרגישה צורך לשכנע בו), אבל גם קצת בגלל --- הרפואה הקונבנציונלית. כי הדברים שיש לרפואה הקונבנציונלית להגיד על אפידורל לא נשמעים לי מרנינים. בכלל כל ההנגדה בין רפואה מערבית קונוונציונלית לבין זהירות מהחדרת חומרים שונים לגוף היא תפיסה שגורה שנראית לי שגויה מיסודה. הרפואה הקונוונציונלית עצמה חוקרת בלי סוף את ההשלכות שיש לחומרים האלה עלינו, ורופא טוב תמיד מחפש את האיזון העדין בין לא לקחת משהו כשחייבים ובין לקחת אותו גם כשלא חייבים. מבחינתי הרתיעה שלי מאפידורל ומעוד דברים היא לא כי אני טבעונית (ממש לא) ולא כי אני מושפעת מהוגי דעות נוצריים (חס וחלילה) אלא מתוך אמונה פנימית שלי ומתוך מחקרים של גופי בריאות.
הדברים היחידים ששמעתי על אפידורל אי פעם וגם כשחתמתי הוא חשש קל לכאבי ראש איומים.
זה תמיד נראה לי משהו לא כל כך מפחיד ביחס לכאבי התופת של הלידה.
אם אפידורל הוא " כ"כ מסוכן " למה נותנים אותו כל כך הרבה ובקלות בניתוחים כשיגרה וגם לזקנים ולרגישים??
ולא, אין אף אחד שמדבר נגד אפידורל בניתוח בקע לדוגמא...
כנראה שיש משהו במה שאנונימית אומרת על הנצרות.
את צריכה לשאול את מי שאומרת שאפידורל הוא "כל כך מסוכן" 
אני תמיד משתדלת להקפיד על המילים שאני בוחרת, ומה שאמרתי זה שהדברים שיש לרפואה הקונבנציונלית להגיד על אפידורל לא נשמעים לי מרנינים. כלומר מה שידוע לי על השפעות האפידורל הוא מספיק "בסדר" כדי שכן ארצה אותו אם חלילה אצטרך לעבור ניתוח אבל לא ארצה אותו במצבי בריאות.
אני תוהה אם מה שמוזכר בטופס הוא רק מה שאמרת. כיליתי פה לא מעט זמן על חיפוש טופס כזה ברשת, אבל כל הקישורים שבורים
בכל אופן המידע שקיים על אפידורל הוא כמובן מעבר לזה. אם זה במקרה מעניין אותך, כאן יש כמה דברים על קצה המזלג:
http://en.wikipedia.org/wiki/Epidural#Epidural_analgesia_in_childbirth
אבל תתחילי לחפש ברשת על אקמול אופטלגין נורופן וכו'
תמצאי גם את הסיכונים שלהם. את יכולה אפילו לקרוא את העלון לצרכן לפני השימוש ומה ששם כתוב...
אם את מאלה שלא לוקחים אותם בקלות ומנסים הכל קודם, טבעי שגם תנסי הכל לפני אפידורל כי סתם את לא רוצה להכניס לגוף שלך חומרים.
אני מדברת על נשים שלא חושבות רבע שנייה לפני אקמול לוקחות הרדמה אצל רופא השיניים על כל טיפול ואנטיביוטיקה וכו'.
אבל מאפידורל הן נרתעות.
סיכונים של אפידורל הם באותה רמת נדירות של סיכונים בהרדמה אצל רופא שיניים טוב אולי אני לא מספיק מומחית למדוד רמות אבל שיעור הסיכונים בקישור שצרפת לא אמור להשמע מאיים יותר מהסיכונים על האקמול....
כתבתי במפורש שאני לא מתכוונת רק לזהירות מאפידורל אלא מכל חומר זר שמחדירים לגוף - את הזהירות מכל אלה שהזכרת ועוד רבים למדתי מטקסטים שקראתי של הרפואה הקונבנציונלית. הרפואה הקונבנציונלית אף פעם לא ששה לתת חופשי מכל הבא ליד. תמיד לבדוק סיכונים והשלכות, לעשות שקלול יתרונות וחסרונות ולהגיע להחלטה נכונה כל מקרה לגופו.
זה סבל של לפחות שבועיים, שאת כמעט ולא יכולה לעמוד אלא רק לשכב, וזה היה נראה לי הרבה יותר גרוע מכאבים של לידה, שמקסימום נמשכים כמה ימים במקרה הגרוע ביותר.
אבל ברוך השם זה באמת מקרה נדיר.
ואגב - לגבי נתינת חומרים מסוכנים כשגרה, זה נכןו לגבי כל סוגי ההרדמות. כל מי שצריך לעבור ניתוח עובר הרדמה, תוך כדי לקיחת הסיכון שהוא לא יקום ממנה. והוא גם חייב לחתום על זה לפני הניתוח. פשוט בגלל שהסיכון הוא נמוך יחסית, והניתוח הוא דבר שכמעט בלתי אפשרי לעשות אותו ללא הרדמה - זה סיכון שרוב בני האדם מוכנים לקחת.
אני אומרת כמעט בלתי אפשרי - כי לפני כמה שבועות רופאה (קונבנציונאלית לחלוטין) הראתה לי סרטון של ה-BBC על אדם שעבר ניתוח בבטן ללא הרדמה אלא רק עם שליטה של המוח שלו (הוא מדריך היפנוזה במקצועו), והוא ממש לא הרגיש כלום לטענתו.
אז כנראה שיש מקרים שזה כן אפשרי לעשות ניתוח ללא הרדמה.
אגב - הוא גם מצליח לשלוט על זרימת הדם שלו, ורואים שבמשך כל הניתוח בקושי יוצא לו דם מהחתך. סרטון די מדהים...
על אישה שלקחה נורופן והייתה אחר כך בין חיים למוות
הייתה צריכה לעבור השתלת כליה.
וגם שמעתי על מישהי שמתה מנטילת אופטלגין.
בא נאמר שאפידורל הוא בטוח במידה שווה לאקמול נורופן או אופטלגין מי שלוקחת אותם בזמן חום/כאבים - מצב "בריא" (כמו לידה ... גם יולדת לא בדיוק מוגדרת בריאה
)
אין שום מניעה שתיקח אפידורל.
מתוך ספר, שנכתב ע"י אמריקאית לא יהודיה, שחקרה את הנושא, עולה בדיוק ההפך ממה שכתבת לגבי הנצרות. הנצרות היא זאת שהפכה תהליך שהיה טבעי ולא מאיים, למשהו כואב ומייסר כל כך עבור נשים - בדיוק מהסיבה שהם גרסו שצריך לקחת על עצמנו את העונש שנכתב בבראשית.
הרי לשיטתם - את אמורה לסבול, אז למה שהם יפתחו שיטות להקלת הסבל????
הרי כריעה, מיילדת תומכת, הנקה וכו', היו קיימות הרבה לפני שהנצרות הופיעה בעולם (ראי סיפור שפרה ופועה). הנוצרים הם אלה שהחליטו שאשה תלד על מיטה, ללא תומכת מתאימה, ללא עזרה וכו' - בדיוק כי הם חשבו שמגיע לה לסבול.
מלבד זאת - אם אני לא טועה (יוקטנה - תתקני אותי אם אני טועה) הרבה מהספרים שמפיצים את השיטות הטבעיות ללידה פעילה ופחות מייסרת, מסתמכים על דברים שנצפו בשבטים פרימיטיביים ובחיות, שמן הסתם לא ממש שמעו על הנצרות...
גם הרפיות ודמיון מודרך הם שיטות שהיו נהוגות לפני שהומצאו משככי הכאבים בכל מיני בעיות רפואיות וממש לא רק בהקשר של לידה. אז לקשר את כל השיטות הטבעיות לנצרות נשמע לי קצץ הזוי...
שם הבעל אומר לאשתו לא לקחת אפידורל כי "בעצב תלדי בנים", והרופא שואל אותו: "האם יש לך מזגן בעבודה?" כשהבעל אמר שכן אז הרופא אמר לו שהוא עובר על "בזיעת אפיך תאכל לחם"...
ומסקנתו של הרב נבון, המובנת גם מפשט הכתוב היא, ששני ה"ציוויים" הללו הם למעשה קללות שקוללו בהן אדם וחוה בעקבות אכילתם מעץ הדעת. אין שום ציווי לסבול בלידה אלא שזהו עונש על חטאם של אדם וחוה שאכלו מעץ הדעת...
התפיסה הנוצרית פה מעוותת את המציאות ומפרשת את התורה לשיטתה השגויה.
"הגל הטבעי" החל כאימוץ שיטות אפריקאיות/מזרחיות וממש לא נוצריות. באירופה התחילו עם הטעות של להשכיב יולדות על גבן ולא לתת להן ללדת כמו שהן ידעו בעבר. דווקא בתרבויות "פרימיטיביות" כמו אפריקה והמזרח הרחוק נשים המשיכו ללדת בצורה טבעית. אין שום קשר לנצרות בעניין לידה טבעית. להיפך, באירופה ובאמריקה דוגלים ברפואה הקונבנציונלית שמשכיבה את האישה על שולחן הלידה ע"מ להוציא ממנה את התינוק, ולא נותנים לה ללדת...
נכון לסבתות שלנו בתקופת המעבר היה ממש לא אידיאלי.
היו עוד כמה דברים לא אידאליים למה לחזור אליהם??
מוסכם על כל הרופאים בהתבוננות אחורה וקדימה שאישה לאחר לידה צריכה לנוח. מוסכם על כולם שהנקה היא הדבר הטוב ביותר לילד. מוסכם על כולם שתינוק צריך את אמא שלו.
יש צורך ליצור איזון בין הדברים. לסבתות שלנו בדור המעבר לא היו כלים להתמודד עם העובדה של החיים שהתחילו להיות מודרניים ולא העניקו לאישה תקופת משכב מספקת אז משום מה הוחלט שמוותרים על אמא בריאה.
ביחד עם זה שפתאום ממחזרים כל דבר. לא בונים כבישים בשביל לא להרוס נוף. תוקעים פרוייקטים לבניה שנים בגלל נוף.
פתאום החליטו שגם מה שהיה אצל הסבתות היה הכי "טבעי" וירוק
.
רק שכל עוד אנחנו לא מחזירים את מה שהיה לסבתות בדורות קודמים- אין טעם לחזור למצב שנוכחנו שהוא בלתי אידיאלי בעליל של דור המעבר ועבדנו לתקן.
אם לא שהאופנה בעולם היום ירוקה וטבעית אף אחד לא היה חושב לחזור למצב הטיפשי הזה שוב.
פצקרשתהם חוקרים המון נושאים. כשמסתובבים בפורומים יוצא ששומעים שוב ושוב על המחקרים שמעניינים את חובבות הטבעיות. אם בא לך את יכולה לנבור במחקרים שלהם ולצטט את אלו שמשמעותיים בעינייך 
אני רק רוצה להעיר את תשומת לבך שעשית כלפי דבר לא הוגן (אני בטוחה שלא בכוונה), ואנא שימי לב לא לעשות להבא - הבאת לכאורה ציטוט ממני, אפילו בתוך מרכאות, אבל בעצם הדברים שלי שם שובשו. מישהי שתקרא מה שכתבת עלולה לחשוב - בגלל הצורה שהצגת את זה - שכתבתי דברים שונים משכתבתי. אנא ממך - מרכאות רק עם ציטוט מדויק. את רוצה לכתוב מילים שלך אז זה בסדר גמור - רק בלי מרכאות ובלי להראות כאילו זה מה שאני אמרתי.
תודה!
שבכל מקרה הרצון המובהק שלי וההשתדלות שלי היא שהתינוק שלי לא "ירעיש" ולא יבכה מעבר לפעיות הנורמליות של יילוד רך, שגם הן פוסקות מיד אם הן מטופלות. אם מאיזה שהיא סיבה יוצא שהמצב לא כזה, ואפילו כשהתינוק איתי ובידיי ומטופל מיידית הוא מגיע למצב של בכי קורע לב ואוזן - אז על אחת כמה וכמה שלא הייתי אמורה להשאיר אותו בתינוקייה, לא?
ומזכירה שוב שההעדפה שלי (שעד היום הצלחתי ליישם) היא מראש לא להיקלע למצב שאהיה עם מישהי נגד רצונה. אני ממש לא חושבת שהבוטות שלך הייתה במקומה.
אבל גם לא בחדר עם מישהי נוספת. אם התינוק שלך צורח במיוחד צריך לחשוב על איזושהי אופציה לא??
לא אם זה באופן חד פעמי שאז רק אם זה אמצע הלילה היית צריכה לצאת החוצה אבל אם זה סדרתי אולי תדאגי להשתחרר מהר בשביל זה? אולי בחדר אחר? בכל זאת את לא יודעת מה עובר על היולדת שלצידך.
וסתם שתדעי פעיות רכות של תינוק מעירים כל אמא שבעולם (ברוך ה' !!!
)
אבל עדיין אין לי תלונות קשות עלייך בגלל שאת לפחות מרגישה שגרמת למישהו נזק בדרך לטפל בילד שלך. וזה לא נעים לך. נתתי דוגמא למישהי123 אם הילד ירוץ לכביש ובדרך לתפוס אותו תפילי מישהי / תדרכי עליה אני חושבת שזה יהיה לא נעים אפילו שבטוח עשית את המעשה הנכון...
דיברתי רק על בחירה במקרה של אין ברירה.
לגבי להשתחרר - אני מאושפזת עם התינוק כי אני מאמינה שההשגחה הרפואית בימים הראשונים חשובה לו (ושוב - זו לא רק אמונה פנימית שלי, אלא העמדה הרפואית המקובלת). אז אני לא חושבת שאני צריכה לדחות את זה מפני מנוחת היולדת השנייה, עם כל הצער והאמפתיה.
ולגבי הפעיות - כשהן מטופלות מיד הן גם נרגעות מיד בתשעים ותשע אחוז מהמקרים 
כי ב"ה היה לי מעולה...
ולא, אני גם לא אמורה להרגיש רע עם עצמי בגלל האשה השניה שהיתה בחדר.
מה לעשות, אני הגעתי לבי"ח בידיעה שיש לי אפשרות לביות ואת זה חייבים לספק לי, לעומת זאת הם לא מחוייבים להפריד בין ביות ללא ביות ואף אומרים שהפרדה מתבצעת רק כשיש מספיק מקום.
נראה לי שאם יולדת הייתה בוכה בגללי (דבר שסביר שיקרה אם היא לא ישנה בלילה בגלל הבייבי שלך + הורמונים. איך שאני מכירה את עצמי הייתי בוכה אם זה היה קורה לי אחרי לידה) לא היה נחמד לי ומעולה לי...
מקסימום הייתי מצדיקה את עצמי כמו יהודיה מא"י או פצקרשת ובטוחה שהגנתי על התינוק שלי וזה היה במחיר גזל שינה של מישהי אחרת... (מי יותר חשוב אין לי מושג באמת וזה נושא לדיון הלכתי ממש ולא לפורום פה!!)
תקראי את התגובה של אנונימית מ-11:55 לא בדיוק מעולה לה בביות ביחד עם מבייתת אחרת והיא הייתה מעדיפה ללכת הביתה...
להגיד "היה לי מעולה", "אני לא אמורה להרגיש רע" , "הם לא מחוייבים להפריד" זה סוג של התנשאות מלווה באטימות. גם אם החלטת שהנוחות של התינוק שלך חשובה ואת חייבת אותו לידך מותר להעדיף חדר של מבייתות נוספות , מותר להרגיש טיפה אי נעימות ולומר "סליחה" (כמו אם בטעות בדרך לתפוס את הבן שלך מלרוץ לכביש, דרכת על מישהי ברחוב לא??)
יש לי זכויות בבי"ח בדיוק כמו יולדת שלא בחרה בביות ואין לה שום זכויות יתר כי הילד שלה בתינוקיה.
ואם הייתי משאירה את הילד שלי בתינוקיה ולא מתחשבת בו כדי להתחשב ביולדת אחרת, אז הייתי מרגישה מאוד מאוד רע.
יש לך זכויות וגם לה יש זכויות בהתנגשות בין שניהם החלטת שאת תרמסי את הזכויות שלה למען הזכויות שלך. אפילו את לא חושבת שיש לך מקום לרגש אפילו קל של אי נעימות מאישה שרמסת את כבודה וזכותה האלמנטרית (ולא זכות יתר) לישון. (במצב הנוכחי הייתי אומרת שהיא נשארה בלי שום זכות ואת עם זכות יתר גם לישון מתי שמתאים לך כי אין תינוק נוסף וגם עם התינוק שלך)
קוראים לזה אנטיפתיות חוסר רגישות, התנשאות, אטימות וכל שאר המילים הנרדפות...
גם אם מותר לך לגרום למישהי נזק בדרך להציל חיים (ואני לא יודעת אם מותר ולא אם זו הצלת חיים) זה לא אומר שאת אמורה להרגיש מעולה ולא אומר שלא אמורה להיות לך איזושהי אי נעימות גם אם יש לך בטחון בצדקת דרכך.
אף אחת מהדוגלות בביות לא חושבת כמוך ולא מרגישה "פצצה" כשמישהי לידה סובלת מההחלטה שלה!
הבהרתי באופן כללי שאני לא אמורה להרגיש רע מפני שזו זכותי וזכות התינוק שלי וכן, אני שלמה עם זה שבחרתי בביות.
ובלי שום קשר, אם את כ"כ דואגת ליולדת שלידי, תאמיני לי שהתחשבתי בה כמה שיכולתי, בלי לפגוע בתינוק שלי.
וכמו שמישהי אמרה כאן יש דברים הרבה יותר מפריעים מבכי של תינוק ואת זה היה לנו בשפע בחדר...
ויותר שמחה לשמוע שהיה לך אכפתיות כלפי בנאדם לידך.
מקווה שאם השכנה שלך לחדר הייתה מתלוננת היית עוזרת לה להחליף חדר עם מישהי שפחות אכפת לה.
בסה"כ העירו לך הערה קלילה שליד היה מעולה היה מן הראוי להוסיף "וגם החברה לחדר אמרה שהיה בסדר או מעול"ה או אפילו רק "חבל על החברת חדר" אם זה אכן הפריע לה.
זה כבר שלב של התחשבות.
התגובות הבאות שלך היו המממ.. קצת אטומות ומתנשאות כמו "לי היה מעולה" (ומה אכפת לי מה למי שלידי...) ואני לא אמורה להרגיש רע עם עצמי.
וכשניסיתי להבהיר לך שיש אמצע בין לא אכפת לי בכלל לבין אני מוותרת על הזכויות שלי וקוראים לו "לא נעים לי אבל" ..
תגובתך הייתה "יש לי זכויות".
זו תגובה מתנשאת ואטומה (על זה שהחוק "לצידך")
אני שמחה לשמוע שאת אמפטית ואכפתית והתחשבת במקסימום האפשרי. כלומר היה לך תחושה שיש פה מה להתחשב---
שכ"כ חשוב לך לחנך אותי כיצד להרגיש, לחשוב ולהתנהג 
אני הסברתי איך היה לי בבי"ח, ומה לעשות, ב"ה היה לי מעולה (גם אם את לא ממש מרוצה מזה...)
מחקתי.
לא רוצה לפגוע.
(לדעת מישהו) לשבת בתינוקיה כדי לא להפריע לאחרות זה לא גזל שינה של יולדת.
המשוואה תקפה לשני הכיוונים - גזל שינה של יולדת להכריח אותה לשבת בחדר במקום לשכב בנוחות במיטה ליד התינוק וגזל שינה של יולדת לשים לידה מישהי עם תינוק מרעיש.
ומכיוון שבשני המקרים יש פה שינה ונוחות של יולדת העניין נותר באחריות בית החולים לדאוג להפרדה.
ואם לא דאג - נא להלונן לפניהם ולא לאמא שזקוקה למנוחה בדיוק כמוך.
על הבית חולים שלא דאג לזה.
כמו גם על בתי חולים ששמים יולדות במעבר זה שווה אחד לשני.
המשפט הראשון שלי היה - מי שחשובה לא מאד המנוחה- זה לא המקום שלה.
מעבר לזה הבעתי פה תביעה נוקבת לאכפתיות. כשמישהי שכבה רביעית בחדר שלי והיניקה בלי וילון ובאי נעימות מרובה ופתאום עברתי התנצלתי אפילו שאני לא אשמה אלא בית החולים?!?
גם יולדת שתבעה את זכותה להיות עם הילד שלה (במיוחד אם היא באה לבית חולים שמצהיר על תמיכתו בזה) לא אשמה אולי אבל מותר לה להרגיש אי נעימות מהנושא.
חוץ מזה שנראה לי שאם הילד צורח בלילה את לא ממש ישנה מה שאומר שלצאת איתו החוצה כשהוא צורח(ולא כל הזמן) ולטפל בו נניח בחדר הנקה עד שהוא נרגע זה דרישה נורמלית.
כבר שתי לידות.
את הבכורה שלי ילדתי לפני שגמרו לבנות את המחלקה החדשה,
אז יצא שהיינו ארבע נשים בחדר,
2 עם ביות ו2 בלי.
היה צפוף מאוד!
אבל, הבנתי שזה בדר"כ לא קורה, היה פשוט עומס בלתי רגיל.
בלידה השניה הייתי במחלקה החדשה והיה גן עדן!
הם מאוד גמישים שם, ותמיד אפשר להשאיר את הפיצי בתינוקיה אם את רוצה להתקלח או משהו כזה.
שיהיה בשעה טובה!
עם gbs חיובי. סה"כ הם בסדר (יש עוד קצת מה להשתפר, לעומת עין כרם שם הביות ממש מושלם).
בדר"כ זה עם עוד מישהי בביות מלא, ובגלל זה אני לא אוהבת להשאר הרבה ולרוב לא מנצלת את כל הימים, כי קשה להצליח לנוח כי לרוב התינוקות האחרים בוכים בלילה, וגם אין לי עזרה צמודה בלילה, כמו בבית שאז בעלי יכול לעזור לי.
לטעמי, מי שבביות מלא, אז עדיף להגיע הביתה בהקדם כי זה לא באמת נוח.
ונכנסתי להתקלח רק כשהיו לי אורחים ששמרו עליו. לא שמתי אותו לשניה בתינוקיה.
וגם בביקור רופאים אני לא משאירה בתינוקיה, אלא מגיעה איתו לקראת סוף הביקור ונשארת לידו כל הזמן, קשה להגיד שהאחיות אוהבות את זה, אך אין להן ברירה. זה אחד הדברים שהם צריכים ללמוד מעין כרם, שם הבדיקה בביות מלא היא בחדר של היולדת, כנ"ל הpku.
סה"כ הם יחסית ממש בסדר.
בשעה טובה!
פעם אחת במסדרון ואחר כך עם עוד 3 נשים
פעם שנייה עם אישה שהרגע עברה ניתוח קיסרי לא פשוט והיתה מאוד כואבת, ואחר כך נדמה לי שוב עם עוד 3 נשים
ופעם שלישית במחלקה ב'.
הדילמות שעלו:
א. יש זמנים שלוקחים את התינוק ולכאורה אין לך בחירה. ביררתי מבחינה חוקית שאסור להם. בפעם האחרונה עמדתי על כך שאיני מוכנה שייקחו אותו לאחר הלידה ושיעשו את הבדיקות לידי (כמו בעין כרם) והם לא היו מוכנים לוותר עד שבסוף התפשרנו על כך שהובילו אותי עם כיסא גלגלים ושהיתי איתו בזמן הבדיקות. ד"א אחרי שראיתי איך שוטפים אותם אני מסרבת לשטיפה, שטפתי אותו לבד בחדר.
ב. השהייה בסמוך לנשים שלא עושות ביות מלא - זה ממש היה לי לא נעים, כי כמו שזו לא אשמתי - זו גם לא אשמתם. הם גם לא היו רגועים, נרגעו כשהגענו הביתה, שזה די הגיוני... זה אמור להיות בתדירות נמוכה יותר מאז המחלקה החדשה.
ג. תבקשי מחלקה ב', עדיפה מבחינת הנוחות, האסתטיקה, הנעימות של העובדות, הצוות בתינוקיה...
מסקנה שהסקתי ויישמתי בלידה האחרונה: בפעם האחרונה מצאתי "בייביסיטר" ששהתה איתי בלילה, העירה אותי כשבני התעורר, ואני הצלחתי לראשונה בבי"ח לישון, וגם להיות רגועה שהוא בידיים טובות, ושאני מייד איתו כשהוא רק צריך, וגם לא הערתי את זו שהיתה לידי ללא ביות, כי ישר טיפלתי בו. בקיצור - ממליצה מאוד מאוד על ה"טריק" הזה.
בשעה טובה ושתצאי עם ידיים מלאות!!
לכיתה א'?
אשמח לטיפים והמלצות... תודה רבה!!
היום יחסית קשה להשאיר בגן.
מצטרפת להמלצה להתייעץ עם הפסיכולוגית בגן ועם הגננת.
מתאים לך לפרט מה הקשיים שאת רואה? כי יש קשיים שיותר משאירים בגללם ויש כאלה שפחות.
מצד שני להעלות באמצע שנה, או אפילו מעט לאחר תחילתה.
לא הכי מומלץ לא?
הם כבר מתקדמים עם אותיות, חוברות, הכרות חברות, פתאום להצטרף מבאס קצת.
ב''ה משחה בבחירות שלי
שמחה עם מי 'העליתי מוקדם יחסית
ועם מי 'בחרתי להשאיר אפילו שהגננת לא תמכה. אבל בחשיבה שלנו ובהתיעצות עם אחרים השארנו וממש מבורך
כדאי להתיעץ עם מי שמכיר את הילד מהגן בנוסף לגננת ואולי הפסיכולוגית של הגן
או מטפלת בתחום
ובעיקר להקשיב לתחושת בטן האמהית שלך
אני השארתי ומודה לה' כל יום
ומבינה מאוד את ההתלבטות, שנה שלה התלבטתי.
לנו היה ספק עם הבן שלי.
בתחילת השנה בגן חובה הרגשתי שהוא קטן מידי ולא בשל רגשית. התלבטתי מאוד. הגננת גם היתה בעד להשאיר.
בהמשך השנה ראיתי שהוא התקדם בהרבה דברים שחשבתי לגביהם. אבל הגננת עדיין חשבה שנכון להשאיר, וגם אנחנו עוד התלבטנו הרבה.
בסוף העלינו לכיתה א', מכמה שיקולים. ב"ה לא מתחרטת בכלל. הוא פורח שם (עכשיו כבר בכיתה ב'), גם לימודית וגם חברתית. רגשית הוא גם מסתדר יפה, עדיין לפעמים יש טיפה קשיים אבל לא ברמה שהיה צריך להשאיר בגללם, וגם לא בטוחה שזה היה משנה משמעותית.
כשאמרתי למורים שלו שהגננת חשבה שהוא צריך עוד שנה בגן, הם לא הבינו על מה היא דיברה.
אני התלבטתי קשות עם הבן שלי.
לימודית חכם.
רגשית לא הייתי בטוחה.
גם קטן בשנתון נולד בסוף אוקטובר.
ובסוף העלתי.
וואלה היה חכם מאד לעשות את זה.
גם מבחינת המורה שלו הכל בסדר ואין משהו חריג.
תודה להשם.
על מה ההתלבטות.
אם רגשי עדיף גורם כמו פסיכולוג הגן, מדריכת הורים וכד'.
אם לימודי אז הגננת, קלינאית תקשורת.
רק אומרת שיצא ממשרד החינוך שיתחילו מאוד להקשות את זה ברמת וועדות מהשנה הזו, אז קשה קצת לדעת איך זה יתנהל בפועל.
בגדול צריך להסתכל על הילד כמכלול. אבל הפן הרגשי סופר משמעותי... אומרת כקלינאית.
אני פסיכולוגית חינוכית, עוסקת בזה
אבל בעיני דווקא מי שמכיר את הילד מההתנהלות שלו בגן ידע טוב יותר, כי זה לא מנותק
אני הרגשתי שחלק מהסיבה שהגננת חשבה שנכון להשאיר את הבן שלי עוד שנה, זה כי היא מאמינה שצריך להגיע לכיתה א' מאוד מוכנים, אז למשל אחד הדברים שהיא אמרה לי כהסבר למה הוא עוד לא מוכן לכיתה א' זה שהוא לא כותב להנאתו סיפורים כמו ילדות אחרות מהגן שלו.
וזו ציפיה נחמדה אבל ממש לא חובה...
היום בכיתה ב' הוא כותב סיפורים שהמורה ממש מתרשמת מהרמה שלהם. אבל בגן זה לא התאים לו, וזה עדיין לא אומר שהוא לא מוכן לעלות לכיתה א'.
אני מכירה ילד אחר מהמשפחה שהגננת שלו דווקא לא הבינה למה היא רצתה להשאיר עוד שנה בגן, והוא היה הרבה פחות בוגר מהבן שלי.
ככה שזה תלוי מאוד בגישה של הגננת, ולא רק במה שהיא רואה.
הגננת הסבירה שהיא בוחנת מוכנות לעלייה לכיתה א' בארבעה פרמטרים (שכלי / קוגניטיבי, פיזיולוגי, רגשי, חברתי) ואם יש קושי בשניים או יותר, לרוב היא תמליץ להישאר בגן.
בעיניי זו חלוקה יפה שעושה סדר, ובאמת מנסה לתת פרמטרים אחידים לשאלה האם להשאיר או להעלות (כמובן שיש גם גמישות בהתאם לילד, אבל זה באופן כללי)
לנו הייתה גננת שהגישה שלה היא שכל עוד אין סיבה להעלות עדיף להשאיר וכל ילד נתרם מעוד שנה בגן...
והיא מאוד דחפה אותנו להשאיר את הבן שלי עוד שנה למרות שהוא יליד יולי(!!)
ב"ה העלינו אותו וזו הייתה ההחלטה הכי נכונה בשבילו.
ולא כי אין לו קשיים
אבל זה לא קשיים שהיו נפתרים מעוד שנה בגן, ולהפך, הפערים והפגיעה היו גדולים יותר ככה"נ. רק כשעלה לכיתה א זיהו מה הקשיים ויכלנו לגשת לאבחון ולהתחיל לתת לו תמיכה מותאמת..
רק לחשוב שהיינו מחכים עוד שנה סתם...
זמן רנהמי שזקוקה להסבר על השרשור תקראו בכרטיס האישי

מי שרוצה תיוג כשנפתח שרשור חדש מוזמנת להצטרף ולהגיב ובעזרת ה' נתייג את כל מי שפעילה בשרשורים
מי שמתוייגת כאן אבל לא רוצה תיוג תגידו לנו ונוריד מהרשימה
והיה סבבה, עשיתי דברים כמו לתלות כביסה לדבר בטלפון, לא הגעתי להרבה מדי מעבר...
הבעיה עם תינוק קטן שאני מושבתת מתי שהוא מחליט, אז המסך הוא פיתרון קל ונוח
מזדהה מאוד
הבחור הקטן שלי גורם לי לבלות ערבים שלמים בישיבה איתו..
מה שעוזר לי -
כמו שכתבתי שבוע שעבר חסמתי לי את יוטיוב, זה עוזר חלקית אבל טוב שיש את זה. הבוקר מצאתי את עצמי מתבזבזת על סטטוסים...
אבל חוץ מסור מרע יש גם עשה טוב
דאגתי לי לחומר קריאה (ספרים וגיליונות ישנים של פנימה) וזה עוזר לי לדעת שיש אלטרנטיבה ויש מענה מיידי לצורך שלי בזמנים האלה.
מ11:50 בע"ה
ב''ה, מעכשיו עד חמש.
בהצלחה לי.
אחהצ כשאני עם הילדים.
מ 3:30-6:00. ואולי אצליח גם עד 7
עד עכשיו הייתה עלייה איטית אבל עלייה.
עכשיו שקלתי אותו והוא בירידה.
נולד 3.200
בגיל חודשיים שקל 5.200
בגיל 4 חודשים 6
ועכשיו 5.300 🤦♀️ (שקילה בבית)
יש מה לעשות בהנקה או שהפתרון זה תמ"ל?
אני לא רוצה להשתגע על זה אבל כן רוצה לנסות לפני שמוותרת על ההנקה.
יצא לי לראות במשקלים שונים יום אחרי יום הפרש משמעותי
וגם לוודא שהמשקל תקין, לשים קילו קמח ולראות כמה שוקל
אם באמת ירד בהנקה זה מדאיג וצריך ליווי של יועצת הנקה / אחות / רופא לפי הגישה שאת רוצה
כדי לקבל תוצאה הכי מדויקת.
ואם הוא היה חולה בזמן הזה, הגיוני שהוא ירד.
גם אם הוא יורד, לא מחייב לוותר על הנקה.
אפשר לאכול דברים שומניים שמעשירים את החלב,
להניק בתדירות יותר גבוהה (אם הוא מסכים).
ועוד מעט אפשר להתחיל גם מוצקים, ואז כמה שיותר להעשיר אותם.
תמשיכי לעקוב אחרי המשקל, ואם הוא ממשיך לרדת ולא לעלות, אז תבדקי את זה הלאה.
ומה עם מוצקים?
אפשר להוסיף דייסה בכפית, אבוקדו וכו'
לא נראה לי שתמל זה הפיתרון הראשון
אבל כמו שכתבו לפני, קודם כל תשקלי באותו משקל (משקל ביתי הוא הרבה פחות מדויק ממשקל תינוקות), כדי לדעת מה באמת המצב.
דבר שני, תבדקי עם רופא הילדים מה דעתו על זה. הרופאה שלנו אמרה לי - אם הוא עולה 140 גרם בשבוע זה מספיק. נדמה לי שזה רק בחודשים הראשונים, ובגיל 5 חודשים העליה כבר אמורה להיות איטית יותר, אבל אני לא יודעת.
רק אח''כ, תתחילי להילחץ מה לעשות... אפשר כבר להתחיל לתת קצת מוצקים, אז לתת שומנים.
וחוץ מזה, למה לוותר על ההנקה? יכול להיות שבקבוק אחד ביום, אפשר (בהתייעצות עם גורם רפואי) גם להעשיר אותו בדייסה או כפית שקדיה, יכול להיות שיספיק כדי לעלות במשקל.
מציעה לך גם לעשות רישום הנקות וטיטולים לאורך 48 שעות. תוכלי להגיע עם זה לרופא, תראי כמה הוא יונק ביממה (אם הוא יונק 6 פעמים ומטה - צריך לצופף הנקות), ותכתבי לך גם אם הרגשת שהוא לא שבע בסיום הארוחה או נרדם מהר מדי. תכתבי כמה טיטולים היו, כדאי לצלם צבע של הצואה, כל זה יתן מידע לרופא האם ההנקה תקינה.
אלוקום ואלידל לא ממש עוזרות ובימים האחרונים יש התפרצות בפנים, משהו שלא היה לנו עד כה.
התחלתי כמובן מייד למרוח אלוקום (בהתאם לחוד רפואית), ועדיין - אני חוששת שמפספסת משהו.
טיפ ראשון שקיבלתי הבוקר זה לקלח הרבה פחות כי מקלחות מייבשות את העור - זה נכון?
לעבור להשתמש בשמפו שקונים בבית מרקחת ושכחתי את שמו.
אשמח ממש לשמוע מניסיונכן.
לק"י
יש שמן לאמבטיה וקרם של לה רוש פוזה. יקר, אבל טוב. (לפעמים יש מבצעים בכל מיני מקומות, למשל בשופרסל אונליין).
לנגב היטב, גם בקפלים (נראה לי שבפורום המליצו לנגב בטפיחות).
להלביש בגדים מ-100% כותנה.
(לשני ילדים שלנו היה בתור קטנים, וב"ה עבר. לקטן הנוכחי ולזה שלפניו יש יובש בגוף, אבל לא כמו שהיה לאחרים).
בלנאום, משהו כזה
אלה עשו לו פריחה מוזרה
אבדוק על השמפו שציינת
תודה @יעל מהדרום על התיוג.
מצרפת לך משהו שכתבתי פעם. אני פה לכל שאלה.
ד"א הכי בזול מצאתי את השמן והקרם לחות בסופר מדיקה. לוקח כמה ימים משלוח..
https://www.supermedica.co.il/web/?pagetype=9&itemid=354570
הילד שלי אובחן בגיל חודשיים וחצי עם אטופיק בדרמטיטיס ברמה חמורה מאד.
אחרי הרבה ניסוי וטעיה(או תהיה
) הגענו למתכון שהכי טוב לו. ב"ה בשנים האחרונות כמעט ולא היו התפרצויות שנזקקנו להשתמש בסטרואידים.
אז ככה:
1. ללבוש רק 100% כותנה. בקיץ זה קל, בחורף קשה למצוא אבל שווה להתאמץ ולהשקיע כסף בדברים איכותיים. יש לקסטרו 100% וגם לנקסט
2. לתינוק שצריך גופיה - להפוך את הגופיה כי התפרים מאד מציקים ומגרים את העור, במיוחד בגופיות פלנל של חורף.
3. להקפיד על בית נקי מאבק. יודעת שזה קשה לביצוע, אבל לפחות החדר בו ישן. לאוורר את החדר הרבה ולדאוג במקרים שיש חימום בבית לתוספת לחות.
4. מקלחות:
* קצרות!! בשום אופן לא אמבטיות
*שמן אמבט ולא שמפו או סבון. אני ממליצה כרגיל על ליפקאר באום של לה רוש פוזה- לדעתי זה מה שהציל אותנו! הוא מצד אחד עם ריח נעים, מצד שני לא שומני כמו מקביליו... לא מומלץ שמן אמול/בלנאום, הרופא שלנו טען שזה רק מחמיר את המצב לאטופיים. היו פה המלצות שונות על מוסטלה וכד', לנו רק ליפיקאר באום זה עזר.
*ראיתי שהרבה המליצו על אמבטיות שיבולת שועל. יש ילדים אטופיים רבים שרגישים לשיבולת שועל וזה רק מחמיר להם את המצב, זה נראה שיש רגיעה לאחר האמבטיה ואז זה מחמיר. מצד שני יש כאלו שכן עוזר להם. ד"ר אפרים שגיא- מומחה עור ומתמחה באטופיק ממש הזהיר אותי לא להשתמש בזה וגם לא בשמן בלנאום.
*לנגב במגבת בטפיפות זהירות ולא בניגוב חזק.
*תוך דקה מהיציאה מהמקלחת, למרוח את העור בקרם לחות איכותי. (כשהעור עדיין לח) אני משתמשת בליפקאר באום של לה רוש פוזה.
5. במקרים של התפרצות חמורה:
באזור הפנים והצוואר- משחת אלידל, היא לא עם סטוראידים ומאד מאד עוזרת
בשאר הגוף- אלוקום (סטוראידים) לשים יומיים ואז להפסיק ולראות איך מתקדם. שיטת ON&OFF
6. אם הילד לא מצליח לישון כי מגרד לו מאד- פניסטיל/טינדן. לי הרופא אמר לא לתת כל היום ולתת בלילה כמות משולשת. כדי שהילד ישן טוב והגוף יוכל להחלים וגם שההורים שלו ישנו טוב כדי שיוכלו לטפל בו.... עשיתי את זה רק במקרים חמורים.
הרבה הצלחה והחלמה מהירה
עם טיפול עקבי והקפדה על יומיום מריחת קרם לחות, אפשר לעבור חודשים בלי התפרצויות. כמובן שבימים יבשים ובעונת החורף צריך להקפיד הרבה יותר
מניסיון אישי מזג האוויר הנוכחי מאד מגביר התפרצות.
לשמפו קוראים לה רוש פוזה והוא נהדר.
אכן כדאי להמעיט במקלחות.
אצלנו עזר טיפול אלטרנטיבי בשם "ביקום".
מכירה את העמותה הישראלית לאטופיק דרמטיטיס? אם לא ממליצה לקרוא את החומרים שלהם.
לדעתי יש גם קבוצה בפייסבוק, אני לא נכנסתי אליה.
בריאות שלמה!
סבונים של לה רוש פוזה אבל לא רואה משהו לשיער, שמים להם בשיער את הסבון של הגוף? או שאמור להיות אחד בנפרד?
הוא יקר אמאל'ה!!!! כיום הוא עם שמפו של פינוק חחח
קיבלתי המלצה לעוד שמפו, שקונים בבית מרקחת
לא זוכרת איך קוראים לו אנסה להיזכר
מעניין אם את מכירה ומה מביניהם טוב יותר
ליפיקאר הוא השמפו וסבון של חברת לה רוש פוזה.
זה שמן שקוף- צהבהב, אכן יקר.
ממליצה לא לסבן את כל הגוף אלא רק במקומות היותר מלוכלכים..
או לא טבעי
אבל שמתאים להנקה
מומלץ לשים קרמים עפ מקדם הגנה
כי ההורמונים של הריון והנקה מגבירים פיגמנטציה בחשיפה לשמש
יש גם יותר זולים
וגם טובים
שמעתי על גרניאר gernier גם מאוד מומלצים ויותר זולים
יש בסופר פארם מבחר גדול.
חשוב למרוח סרום טוב לפני הקרם
וכזה שמכיל ויטמין סי הבנתי שזה מאוד משפר את האיכות.
מעקב הריון עודף, עולים כל יומיים לבית חולים, בפעם החמישית שעלינו (41.3), אני מוחתמת על סירוב לקיסרי - הרופאים מבחינתם לא מסתכנים בלידה רגילה עקב משקל גבוה לעובר (4200), פלוס העובדה שבלידה ראשונה ילדתי בקיסרי. אני יוצאת בוכה מבית החולים , ומחליטה לקבל על עצמי קבלה שקשורה לצניעות , להצלחה ללידה טבעית וקלה. מחליטה להתקשר לדוחה שעשיתי אצלה איזון אגן, והיא ממליצה להתייעץ עם רופא מומחה מביח אחר.
41+4, יום למחרת, אני נוסעת אליו כבר מותשת ומיואשת , בתחושה שזו ההשתדלות האחרונה שלי ושבאמת הגיעו מים עד נפש (יושבת במיון נשים מחכה לאולטראסאונד שישי באותו שבוע וחצי ארוך , ופשוט מעייפות נפשית דמעות זולגות על פניי ואני מתחננת להשם שיעזור לי פשוט לשחרר ולסמוך עליו למרות כל הפחדים שכבר נערמו).
הרופא מגיע , מסביר את הסיכונים בניסיון לידה רגיל , ומצד שני מודיע לי בפירוש שמבחינתו גם לבוא ולהוסיף ניתוח על הגוף שלי , תוך ידיעה שזה ישליך על לידות הבאות בניתוחים גם כן, זה לא פחות מסוכן מבחינתו, ואם אני רוצה ללדת טבעי הוא איתי לגמרי, אבל ממליץ לעשות סטריפינג כדי להתחיל לזרז את הגוף לצירים, במקום שנצטרך בשבוע 42 זירוז אגרסיבי יותר .
אני עושה סטריפינג וחוזרת הביתה בתחושת הרפייה ורוגע , מגיעה הביתה ב15, מתחילות התקשחויות של הבטן אבל עוד לא צירים. ב18:30 בערב כבר צירים ממש כל כמה דק , אבל נסבלים, מבקשת מאמא שלי לצאת אלינו לשמור על הילדים , בינתיים מסתובבת נושמת מפעילה עוד מכונה מזמינה פיצה לילדודס,
אנחנו יוצאים לבית החולים כשאמא שלי מגיעה , ולאחר שעה נסיעה מגיעים בערך ב21:30 למיון יולדות , אני כבר כאובה ממש .
פתיחה 3.5 ב"ה .
נכנסת להתקלח , מוניטור, כדור וכו, אחותי שרוצה להיות בלידה יוצאת אלינו .
היא מגיעה לבי"ח בדיוק כשאני מועברת לחדר לידה (היה עומס מטורף של יולדות ברוך השם ), ואני כבר בוכה מכאבים ומבקשת אפידורל. אני בפתיחה 5 וקצת מתבאסת על עצמי כי בלידות קודמות לקחתי רק באיזה פתיחה 6.5-7, אבל מחליטה שאני מקשיבה לגוף שלי שצריך מנוחה (הרגשתי שעומדת להקיא בצירים מרוב כאב וחייבת שנייה לנוח). המרדים והמיילדות פשוט מדהימות , האפידורל משפיע ותוך דקות אחותי בעלי ואני שוקעים בשינה , אני מנמנמת לי וכעבור חצי שעה קמה מציר חזק ארוך וכואב, ורואה שירדו לי המים. קוראת למיילדת שבאה בודקת ומכריזה "פתיחה מלאה תכינו לי מיד ערכת לידה הראש פה", אני בשוק של החיים, רגילה לסבול בלידות קודמות איזה 15-20 שעות ,
ופה תוך חצי שעה קפצה פתיחה מ5 ל10 כשבכלל הייתי חצי רדומה , לפני שאני מספיקה להבין מה קורה יש כמה צירים לחץ, ותוך לכל היותר 4-5 צירים שבכל אחד מהם כמה לחיצות, המתוקי בחוץ כולו, במשקל מכובד של 3973 גרמים.
קרע קטנטן ב"ה שתופרים, ואנחנו אחרי, סה"כ כ6 שעות מרגע שהגענו לבית חולים ואני כבר מניקה ילדון בריא ושלם , ומועברת למחלקת אפס הפרדה כפי שרציתי.
טוב להודות להשם !!!
ואיזה מתיש לחכות כל כך הרבה
ההסתכלות שלך מהממת
מזל טוב 🩷🩷🩷🩷
אחרי ההלחצות של הרופאים
ממש טוב להודות לה'
טוב להודות לה'!
איזה מרגש!
נשמעת לידה חלומית!
שמחה ממש בשבילך שהצלחת ללדת טבעי כמו שרצית 💞
מזל טוב גדול!!
הרבה בריאות ונחת לך ולתינוק
חיכיתי וציפיתי לשמוע איך היה לך 
תודה לה' על כל החסדים!
שרשור נוסף
ואת השלישי אני דוחה רק מסיבות עומס 😅.
יש לי כל מיני משחקים ברווזים, דלי וכפות כזה של חול שמונחות באמבטיה על המדף הזה שהוא חלק מהמאמבטיה מקווה שהבנתן
לא נוח לי המיקום מבולגן לי מידיי, וגם מצטבר שם מים שעומדים וזה יכול להיות לכלוך
בקיצור
יש רעיונות שלא חשבתי עליהם?
**
ושאלת בונוס
איך מנקים את השחור הזה שנהיה בחלק מהסיליקון שבאמבטיה?
בסטוקים/ דן דיל
קניתי כבר פעמיים לפחות
מאוד מהר מבפנים
אני לא השארתי שןם דבר מהסגנון הזה..
תזכירו לי...
לא זוכרת מה הרופאה אמרה..
שתהיתי בזה גם
כי בהריון האחרון הגעתי פעם ראשונה לתאריך
אז החלטתי שהגיוני לחכות ליום למחרת
בסוף הלידה התחילה באותו יום
רציתי לבוא יום אחרי אבל התעקשו שההמלצה היא לבוא בתאריך
לק"י
ובידיים מלאות ובריאות!!
בתאריך פחות נוח לי.. אבל אז השאלה האם צריך ללכת כל יומיים ואז עדיף בתאריך ויומיים אח"כ מבחינת ימי השבוע.. או יום אחרי התאריך ואז יוצא שצריך מעקב ביום שישי כי רווח מרביעי עד ראשון זה גדול מידי..
התלמ היום..
חשבתי ללכת מחר ואז ברביעי.. אולי באמת אלך בחמישי פשוט..