מוסיקה לועזיתבת של אבא

אני ממש רוצה לדעת אם יש בעיה לשמוע מוסיקה בלועזית כשאני לא מבינה את המילים

ואני אוהבת את הקצב והמוסיקה עצמה היינו, לא מייחסת חשיבות למילים עצמן.

אם יש בעיה אני אשמח למקורות וכאלה!!! יומקסים לכולם!!!!

כן...בת של אבא
אבל זה דעות של נערים ונערות (אני ממש לא מזלזלזת בכם )
אבל זה עדיין לא מקור לגמרי...מבינה? אבל בכל זאת שיאה התודה!!!
אם את רוצה דיעות של מבוגרים נראלי זה לא המקום..תפוזה 1
בס"ד

פה זה הרוב נוער..
יש שו"ת באתר ישיבה:מאחורי הקו
אם את שואלת לדעתי? כן.פליץ
אבל אם את שואלת רב, אז לא. מותר לשמוע רק מוזיקה של יהודי שומר שו"ע, או של גוי שומר 7 מצוות בני נח. סוף פסוק.
תשמעי תשמעי....~H.L~
נו..ואז אם זה יהיה פרוש גס..מופי=]]
בס"ד

אז היא לא תשמע תשיר...יש מצב כזה..

לא מי בכלל מבין אנגלית??~H.L~
אני אישית שומעת מוזיקה לועזית ועם נגיד יש קללה אז במילא אני לא מבינה חוצמכמה שכן אולי אבל ת'כלס אני ממשיכה לשמוע אני לא נגיד אשב עם מילון שעות ויבדוק שאין בו מילים גסים.........
סבבה אבל זה לא אני לבדוק שעות על גבי שעות~H.L~
וגם לא כזה אכפת לי מה הפירוש אומר ... העיקר השיר והמנגינה..
אני גם ממשיכה לשמוע שירים אחרי שאני יודעת אםמופי=]]
בס"ד

יש מילה גסה..אבל יש כמה שירים שבאמת לא יכלתי לשמוע את זה כי זה הפריע לי...

אבל אולי היא "תזדעזע" מהפרוש ותפסיק לשמוע...
אני חושב..אלעד=)
שכל עוד אתם נהנים מהשיר והקללות לא מפריעות לכם גם אם אתם מבינים מה זה אומר... אז אפשר..
יש פול שירים באנגלית שהם עם קללה..[:HoDi
אני לא כ"כ יודעת אנגלית ככה שזה לא ממש מפריע לי.. ויש מילים שאני כן מבינה.. אבל אני ממשיכה לשמוע..
אם אתה מאמין שאפשר לקלקל תאמין שאפשר לתקן.תפוזה 1
סתיתם מהנושא, דיברנו על לועזית, לא קללותאין כמו במבה
לדבר באנגלית זה מותר, נכון? אולי יהיו כאלה שיאמרו שלא כדאי, אבל ברור שזה לא אסור! אז למה שזה יהיה שונה בשירה? אסור אם יש קללות או קול אישה, אבל מותר לשמוע בכל שפה, בדיוק כמו שמותר לדבר בכל שפה.
לא סטינו מהנושאיאיר ויזנר
בגלל שהשאלה הראשונית היתה גם "אם אני לא מבינה את המילים" (ציטוט), כלומר, יש למילים בשיר משמעות מבחינתה.
תפוזה צודקת!!!!!אלעד=)
זה אומר שגם אם זה מפריע לך אפשר להתעלם...
אבל בתכלס, אתם מסכימים איתי?אין כמו במבה
אני כןיאיר ויזנר
חוץ מכמה שירים שהם יוצאי דופן...
אני לא קראתי את כל התגובות שלכם, אבלעמיצור(ית)=]
פעם שמעתם את גיא-צבי מינצ? קיצור, אני ממש יתמצת את מה שהוא אומר:
בנאדם שמנגן, והבנאדם הוא לא כשר,יענו.. לא דתי, קל וחומר-לא יהודי(!!) המנגינה שהוא מנגן תהיה לא כשרה... גם לשירים יש מן.... השפעה על האדם... מוזיקה לא כשרה, הורסת את הנפש!! וזה לא בגלל המילים הלא טובות שלה, זה בגלל ש...מה לעשות? זה מה שהיא משדרת... זה הגלים שהיא מעבירה אלינו.. לעומתה, יש את המוזיקה הכשרה, שלא חסר כאלו.. ב"ה!! יש מלא סוגים, ומלא זמרים, ומלא סגנונות, ואנחנו לא צריכים ללכת לחפש אצל הגויים.... תזכרו-ניגון כשר מנגן כשר.. (אגב יש לגיא צבי מינצ ספר בשם הזה, והוא ממש מעמיק ומסביר מאיפה מנגנים,ומתי מנגנים מהיצר, וכו'.. מומלץ מאוד!!!)
יומטוב, בהצלחה לכווולם!!=]
זה היה תימצות?!  תפוזה 1
בס"ד

היא צודקת..
ספר מומלץ לכולם!
המממיאיר ויזנר
יש בזה משהו.
אבאשלי אמר שאסור לועזי..פגזניקית גאה!
הוא קרא אתזה ב'ליקוטי מוהר"ן'.
יש בזה יותר ממשהו.תפוזה 1
אכןיאיר ויזנר
אני מסכים עם כל מילה שלו.
אם אני לא טועה הוא גם מוציא דיסקים בעצמו, נכון?
לעמיצור(ית) - את יכולה להביא את כל הקטע הזה (אם הוא גם כתב אותו)?
מה הקשר ואם אני לא מבינה את הקללות אז אני יכולה ליערגולי
*לשמוע???????????יערגולי
לא נראה לי שיש בעיהיערגולי
מובן שאם יש שירים באנגלית ואת אוהבת את השיר ויש בו קללות ועדיין את לא מקשיבה להם כדאי לך לא לשמוע...
טוב.. מה אני יגיד לכם???אלעד=)
יכול להיות שזה נכון אבל אני לא הולך לשנות לי ת'חיים בגלל ספר אחד... כל עוד יש מישו שמתיר זה מספיק לי....
לא התכוונתי שמותר קללותאין כמו במבה
גם סתם ככה אסור לקלל. רק אמרתי שהשפה לא משנה, התוכן הוא מה שקובע.
מותר לי לדעת מי בדיוק מתיר ועל סמךעמיצור(ית)=]
מה? יש מקורות?
יאיר ויזנר-זה וואחאד ספר...אתה ממש מוזמן לקרוא אותו.. אני אקרא בו שוב היום בלי נדר, ואם אני יראה עוד קטע טוב, אני יביא בשמחה...=]
איך קוראים לספר?יאיר ויזנר
לא כותבים ככה בערבית (אמורה להיות אפשרות לכתוב - אולי אפילו בצרפתית ).
..עמיצור(ית)=]
קוראים לספר ניגון כשר מנגן כשר...
קח ת'מס טלפון שלו בבית, אפשר להתקשר ופשוט להזמין... אזהרה, הוא עמוק... בן כמה אתה? זה באמת קצת קשה להבנה...
גיא-צבי מינצ: 02-9309351
לא צריך מקור שיתיר.אין כמו במבה
אם יש סברה לאסור ורוצים בכל זאת להתיר צריך למצוא פוסק שמתיר, אבל לא ראיתי בפוסקים אף אחד שאומר שיש הבדל בין מוזיקה בעברית ללועזית (ואני מתכוון לפוסקים! אל תביאו לי ספרים כמו של גיא מינצ).
לא ראית זה לא אומר שאין..סמדר
אם אתה באמת מחפש אמת אז לך לפוסק גדול ותשאל.
אני מאמינה שהוא יגיד לך את זה.עברית זאת שפת הקודש-הווי אומר קדושה,ההפך זה טומאה,זה אומר שמה שהוא לא בעברית הוא מטמא... (הגיון פשוט..)
חח איזה שטויות אז למה את לומדת אנגלית?אלעד=)
יש ברירה?!תפוזה 1
קיבלתי את האזהרהיאיר ויזנר
אגב, אם כבר מדברים על ספרים עמוקים, את יכולה לנסות את 'אורות התורה' של הרב קוק. תעדכני אותי איך היה...
חיפשתי בספרים ולא מצאתי פסק שאסוראין כמו במבה
ושאלתי את הרב שלי, והוא אמר שאין בעיה. עברית זאת שפת הקודש - הווי אומר שהתורה הקדושה ניתנה בעברית, לא שעברית היא שפה קדושה. זה כמו המדרש שאומר שמעשה ידי האדם נאים יותר ממעשה ידיו של הקב"ה. אותו דבר עם השפה.
ליקוטי מוהר"ן אוסר. הוא אומר שזה מקלקל את הנפש..פגזניקית גאה!
אני לא בטוח לאיזה חלק את מתכוונתאין כמו במבה
אבל אם זה מה שאני חושב (מה שראיתי) אז הוא מדבר על ניגונים "כשרים" ו"טמאים", ולא על לועזית. אני משער שר' נחמן לא דיבר עברית, הרי הוא גר באוקראינה! גם הרמב"ם כתב כמעט את כל הספרים שלו בערבית, יש כ"כ הרבה ספרים שנכתבו בלועזית ע"י רבנים גדולים מאוד.
אני אשמח אם תביאי לי את המקום המדוייק בליקוטי מוהר"ן ואני אבדוק.
אני חושב שהוא צודקvig
שמיעה של שירה ושפה לא נאסרה בפירוש, אבל זה מזיק שזה בא בצורות מסוימות,שמיעה של איש שאינו ירא שמים(גם בעברית) למשל, לא תמיד הבעיה נראית, אבל ישבזה הרבה מסרים בעיתיים ללב ולשכל במודע ושלא במודע.אני לא בטוח שזה לא רשום בשום מקום, אבל ככה נראה לי, ד"א יש עוד איסורים שלא רשומים בפירוש, אבל הם דברים המסורים ללב.
נראה לי שהגענו להסכמהאין כמו במבהאחרונה
יש נגנים שהמוזיקה שלהם מזיקה, אבל זה לא מחייב שמוזיקה לועזית היא לא טובה.
מי מכיר את הקלידים של KORG?נ א

דגם Pa700 ORIENTAL

מי כאן מנגן על קלידים (אורגנית)?נ א

אתם גם אוהבים את הכלי הזה?

אני מנגן על קלידים...

....צאצא

אני מנגן, וגם די עושה אירועים בקטנה, אבל האמת שלא אוהב את הכלי הזה

יש כלי אחר שאתה אוהב?נ א
יש כאן עוד מי שמנגן על זה?נ אאחרונה
20 שנה לגירוש מגושד קטיףשירים חדשים
תווים לחלילית לשיר מי אוהב את השבתאהבנו
היי זקוקה בבקשה לתווים מלאים לשיר מי אוהב את השבת. תודה ענקית!
הינה:מטרינולוגאחרונה

C  C  D  E  G   G  F  E  D  C

מחפש תווים לשיר 'שובי נפשי' בלחן של הרב קרליבךחופר
ולא לפסנתר
איך מפרקים אקורדים בליווי בפסנתר ביד שמאל?בית פרטי

היי לכולם,

אשמח לעזרתכם.

מנגנת בפסנתר קלאסי.

רוצה ללמד את עצמי לנגן שירים, כאשר יד ימין מנגנת את השיר ויד שמאל אקורדים.

מכירה את האקורדים עצמם, שאלתי - איך או איפה אפשר ללמוד לפרק את האקורדים וללוות איתם את יד ימין? יודעת שיש כאלה שעושים את זה משמיעה, אך לא ככ מצליחה.

מחפשת הדרכה איך להתחיל, מבחינת פירוק, קצב ועוד

אתכם מכירים אתר או סרטונים שמלמדים שיטות לזה?

תודה!

אפשר להתחיל מהפשוטאגוז16

קצב של 4\4 לעשות את התוים 4 פעמים בסדר עולה של האקורד, (לדלג כל פעם צליל כדי שלא ישמע צורם בנמוכים)

ושל 3\4 לעשות 3 פעמים

כשאת קצת מתקדמת אפשר לחזור אחורה באותו אופן בהתאם לקצב ולכמה פעמים שהאקורד חוזר

פירוק אקורדיםחובביםאחרונה

אפדר קודם לנסות לנגן את האקורד הפשוט, לדוג' אם זה אקורד C אז לעשות את המצב הבסיסי, כלומר, דו מי וסול ביחד, אצבעות 1 3 ו-5. לאחר שמצליחים לשלוט באקורד בצורה חלקה, אפשר לנגן את הצלילים אחד אחרי השני בארפג', כלומר דו נפרד ולאחריו מי נפרד ולאחריו סול נפרד ואז הדו שלמעלה, כי ארפג' מורכב מ- 4 צלילים. אם זה אקורד של 7, כמו D7, G7 וכדומה, קודם לשלוט באקורד ואז לפרק אותו לצלילים אחד אחרי הני. לדוגמא ניקח את G7, נפרק אותו לסול נפרד, סי נפרד, רה נפרד ולפה נפרד, שהוא בעצם התו השביעי של האקורד. כמו כן אפשר לפרק את האקור ד C ככה: דו, סול, דו ומי, וכך נקבל מרחב גדול יותר של צלילים.

מקווה שסייעתי לך.

משנכנס אדר - מרבים בשמחה!שירים חדשים
איך אפשר להרגע מהנגינה?אנונימי (פותח)

יש לכם רעיונות איך אפשר להשתמש בנגינה לריפוי, להרגע?

זה מה שהרבה אומנים עושיםשדמות בחולות

מנגנים את כל הרגש שלהם החוצה.

שאלתי את הAI:

נגינה יכולה להיות כלי ריפוי חזק מאוד! הנה כמה דרכים שבהן ניתן להשתמש במוזיקה ובנגינה לריפוי:

1. **תראפיה במוזיקה**: להיפגש עם מטפל מוסמך במוזיקה. טיפול במוזיקה משתמש בנגינה, שירה, יצירה והאזנה למוזיקה כדי לשפר את בריאות הנפשית, הרגשית והפיזית.

2. **נגינה באופן אישי**: אם אתה מנגן בכלי נגינה, נסה לנגן באופן קבוע. זה יכול להיות מרגיע ומספק לך דרך לבטא את רגשותיך.

3. **האזנה למוזיקה**: שמיעה למוזיקה שאתה אוהב או למוזיקה מרגיעה יכולה לעזור בהורדת רמת הלחץ ובהגברת התחושות החיוביות.

4. **יצירת מוזיקה**: לכתוב שירים או ליצור מוזיקה חדשה יכולה להיות דרך מעולה לבטא רגשות ולהתמודד עם חוויות קשות.

לנגן מלודיות מאוד פשוטות, מרגיע אותיאחו

מלודיה פשוטה ורגועה, במיוחד על כלי נשיפה, משהו שלא מצריך יותר מדי מאמץ, זה מרגיע.

אולי יעניין אותך