תשמע צדיק
גם לי היתה התלבטות דומה, וקשה. מצד אחד - באמת מושלמת. אנרגיות חיוביות, קשר זורם ובונה. ומצד שני המראה.
קודם כל - לגבי הדיון האם לדבר איתה על זה. אז ככה. אם זה לומר 'אני אוהב מאד שאת לובשת כך וכך, או מתאפרת וכו' זה עדיין סביר. אבל בשום אופן לא לומר משפט כמו 'בעיני את לא יפה...' או 'אני לא אוהב כל כך איך שאת נראית' אפילו שתאמר מיד אחר כך 'אשמח שתתאפרי' הרושם כבר נשאר, שיש משהו לא יפה בעיניך, ואם תחליטו להתחתן זה יכול לאכול אותכם שנים.
אנחנו נשואים באושר מאד כבר יותר מעשר שנים. ולחדש לך - המראה החיצוני משנה, אבל שוב - רק בצד החיובי. כלומר שתבין, היא גם רוצה להיות יפה בעיניך, וככל שאתה יודע לומר את זה בצורה נכונה, מחמיאה ולא מעליבה, אז שניכם יוצאים מרוצים, והקשר ממשיך ומעמיק עוד ועוד, כי אין את ההפרעה והמחיצה הזאת.
ועכשיו לגבי ההחלטה. אני זוכר, שהיה זמן באמת בקשר שהפריע לי, אבל בגלל התכונות והקשר המהמם שהיה בינינו, עם כל תוצרי הלווואי, כלומר עם כל ההשפעה והשינוי האדיר שזה גרם לי בכל החיים, האהבה הלכה והתחזקה, ואז הייתי שלם גם עם המראה החיצוני. לדעתי, רק כאשר אתה משלים עם זה, ויש משיכה, וודאי שלא דחיה אפילו קטנה, זה זמן מתאים להחלטה חיובית.
וזו בדיוק הטעות בלדבר על זה קודם. כי אתה יכול לומר משפט שלאחר חודש חודשיים ייראה לך טפשי, וזה ימשיך לאכול אותכם.
אז המלצתי היא שתעשה לעצמך סדר בראש- מה הקשר הזה גורם לי, איך אני מדמיין אותה איתי בעוד חמש שנים עם שני ילדים, בעוד עשרים שנה בחתונה של הילדים, בליל הסדר הראשון אצל ההורים וכו', איזה תכונות אתה אוהב בה, דברים ייחודיים שמשלימים אותך וגורמים לך כל פעם מחדש להעריץ אותה, ולא סתם דברים כמו זרימה וכיף. ואחרי שזה מסודר לך תחזור לבעיה שמטרידה אותך, ותראה האם זה עדיין מטריד? למרות כל החיוב הגדול והשינוי הגדול שזה יכול לעשות לך בחיים?
ואם זה ממשיך אחרי תקופה, והיא לא נעשית יפה בעיניך פתאום, אז כנראה שחבל על הזמן. באמת הפנימיות היא העיקר אבל כמו ההדרכה הידועה - שלא תהיה דחיה. שתהיה משיכה. לפעמים לוקח לזה זמן, אז קח אותו. אבל לא להחליט לפני.
דבר קטן על יופי- אנו אומרים 'כלה נאה וחסודה' והמעיין במקור ימצא שזו שיטת בית הלל, שסברו שהכלה ודאי יפה בעיני החתן, ולכן זה לא דבר שקר. אז- תדאג שהיא תהיה יפה בעיניך, על ידי הגברת התכונות החיוביות שלה אצלך בנפש.
חג שמח צדיק