מישו יכול להסביר לי מה ההבדל בין מרכז הרב להר המור?
ומה הסגנון של ישיבת בית אל?
תשאל כל מרכזניק או הר המורניק. 
לדעתי ישיבה אומרת המון על הבחור!
לא סתם בחור בוחר ישיבה כלשהי,אם הוא החליט על ישיבה מסויימת כנראה שהוא מתחבר לסגנון המוכר שם.
כמובן,שיש עוד הרבה מה לבדוק,אבל כן אפשר ללמוד מזה המון,ולהסיק מסקנות להמשך...
ולאלה שבשרשור הקודם ניסו להשוות זאת לבנות-אז זה ממש אבל ממש לא אותו הדבר.בת בוחרת מוסד מסויים מכל מיני סיבות,אפילו מהסיבות הכי טיפשיות כמו כי זה הכי קרוב אליה לבית וכו'.בסופו של דבר,אני חושבת שאצל בנות מוסד לימודים זה עוד משהו בתפריט היומי וממש לא אומר כלום על אישיותם.הן הרבה יותר מקבלות מהבית וממקומות אחרים.
לעומת זאת,אצל בנים זה אחרת לגמרי.אצל בנים ישיבה היא סוג של בית ומראש הם מגיעים למקום מסויים שהם מתחברים אליו,לסגנון שבו,השקפות וכו'.
בקיצור,ישיבה יכולה להגיד המון!
כמו שעל בנות את לא רוצה להגיד שהמוסד משפיע - כך גם על בנים.
כולנו בני אדם, חלק יותר מושפעים ממקום הלימודים וחלק פחות.
חוץ מזה, לשפוט לפי ישיבה זה אחד הדברים השטחיים ביותר לעשות, לדוגמא: תסתכלי מסביבך על מספר אקראי של אנשים בני 30, את יכולה להסביר לי מה השפיע הישיבה\אולפנה על כל אחד? כנראה שלא...
מה שאומר שכדאי לך למדוד אנשים לפי דברים אחרים קצת יותר חשובים ולא לפי תדמית של ישיבה מסויימת, אם קשה לך לעשות את זה כנראה שאת צריכה קצת לחשוב עם עצמך על הבית שאת רוצה לבנות ועל בסיס מה בעצם הוא בנוי...
אז מה תחשבי/תעשי אם יציעו לך בחור שלמד בכמה ישיבות(פרק זמן מכובד יחסית בכל אחת. נניח שנה וחצי שנתיים) שהקו של כל אחת מהן שונה?
לדוגמא:
בחור שלמד גם בהר המור, גם ברמת גן, גם בעתניאל וגם בישיבת אור וישועה(של הרב זיני מחיפה)...
בכוונה נתתי כמה ישיבות שלכאורה אין בניהן קשר...

ניסויפשוט ניסיתי להבין כמה חשיבות את מייחסת לנתון של "באיזו ישיבה הוא למד".
השאלה היא אם הן נכונות.
מי שחייב להסתכל על ה"רזומה" של המועמד, זה סימן לחוסר בגרות.
בנאדם לא במקרה נמצא במקומות שבהם הוא נמצא.
בחור שבוחר ישיבה לא סתם נקלה אליה ובזה זה נגמר,הוא בחר אותה כי היא מתאימה לו!
שם הוא מעוניין להתפתח,מהמקום הזה הוא רוצה לקבל וגם להיות מושפע,ולכן ברור שיש השפעה רבה על הבחור מהישיבה.
גם אצל בנות יש איזושהיא השפעה,אבל עדיין קטנה בהרבה מאשר אצל בנים.
ובקשר להערה של גיל 30-זה באמת שונה אם הבחור עזב את הישיבה מזמן...אבל השאלה היתה על בחור שנמצא עכשיו בישיבה,וכן זה יכול להגיד עליו המון!
גם בהר המור, גם בר"ג, גם בעתניאל, וגם באור וישועה עוד לא נולד. אין סיכוי לייצור כזה!
אם יווצר ייצור כזה (ותרצי לצאת איתו) תשאלי אותו את דרכו לפי איזה ישיבה היא, ולמה הוא עזב את האחרות.
ולמיש10 ההבדל בין מרכז לקו הוא רחב מאוד (אע"פ שזה לא נראה במבט שטחי) אבל את לא מתחתנת עם הישיבה אלא עם הבחור ולכן תוודאי איתו שדעותיו אינם משובשות, לא עם הישיבה.
ולגבי בית אל ב5 מילים - בית אל הם מרכזניקים שמחים.
אצלי זה היה מדליק כמה נורות אזהרה אדומות....
ישיבה אומרת על סגנון חשיבה..
על הרבנים של הבחור..
על סגנון החיים והלך הרוח..
באולפנות מצב הענייינים הרבה הרבה יותר מגוון..
זה לא חד וברור..
ברור שיש אולפנות שיש להן סגנון מסוים.. כמו שאפשר לשייך את אולפנת רעיה לישיבת בית אל..
אבל בכללי - אנחנו שונות יותר ומיוחדות יותר! ![]()
~ לאולפנא את נכנסת בכיתה ז'/ט' ולעיתים י'.
~לישיבה הבחור נכנס אחרי חשיבה מרובה, מתוך השתייכות לזרם ולהשקפה, וזה אומר המון.
~ אולפנא- בנות מסיימות בגיל 18, ישיבה בנים מתחילים בגיל 18.
~ בחירת ישיבה מסוימת- אומרת המון על הבחור.
~סיום אולפנא מסוימת- לא אומרת כמעט כלום על הבחורה. [יכולה לצאת חילונית מאולפנא דוסית, או דוסית- מתיכון דתי.]
זה שונה ולא בר השוואה.
בעקרון הר המור טוענים שום דבר של חול לא נכנס בלימוד תורה(ככה אני הבנתי) ובמרכז זה לא ממש איכפת להם יותר נכון הם לא מתנגדים לזה.בהר המור יש את אותו סגנון לימוד,רמה וכו' כמו במרכז רק מה ההבדל הוא בתפיסה הרעיונית של היכנסות החול....מה עוד שהר המור הם מאוד "ממלכתים"...
והישיבה בבית אל היא בסגנון של מרכז הרב
בהצלחה!!מקווה שהובנתי!!
בחור ממרכז עולה לשמיים. בבית הדין נפסק דינו לגן עדן, והקב"ה מתכופף ולוחש באוזנו "חדר 206, אבל ליד חדר 202 תלך ממש ממש בשקט". אחריו בתור עולה בחור מהגוש, גם הוא זוכה לחיי עולם, והקב"ה שוב מבקש "ליד חדר 202 - שקט מוחלט". כשהבחור משדמות מחולה שומע את בקשתו של ה', הוא שואל "אבל מה יש בחדר הזה, למה צריך כזה שקט?" עונה הקב"ה" 202 זה החדר של הר המור, והם בטוחים שרק הם בגן עדן...
ואז לבוא ולהרוס אותם!
בהר המור מי שילך לאונברסיטה יחשב בן אדם שלא הולך בתלם בכלל במרכז לא.
מעוז הממלכתים זה בכלל "עוד יוסף חי" ביצהר!
סתם מרכז לא כאלה ממלכתיים (הכל יחסית כמובן) הר המור היא אפשר לומר מורת הדרך שלך הממלכתים
יחד עם זאת, בהרבה מקרים בחור בוחר ללכת לישיבה זו או אחרת כי הוא מתחבר לקו חשיבה שלה.
ויש סוגי חשיבה שלא מתאימים לכל בחורה.
בגדול, הכל סטיגמות. אבל לכל כלל יש יוצא מן הכלל (וגם לכלל הזה..
).
בס"ד בר"ה
בנות-תפסיקו להעסיק את עצמכם בזה!!!!
הדבר האחרון שבגללו תבטלו דייט או הצעה, זה ישיבה!!!
ואני מעדיף לא להרבות בנושא הזה!!
מה בנות מחפשות ב'מרכז' ו'הר המור'?
אם הייתי בת - בחיים לא הייתי נפגש עם מישו משם...
!!!
שכן יצאו עם מישהו משם
אחרת... שישארו רווקים לנצח חלילה?
נקדש את שמך..
כתמר יפרח(אבל מה שבטוח בחיים לא הייתי יוצא אם הייתי בת אם מישהו מתל אביב)
{וזה בסדר,הן גם לא רוצות אותך!
}
אתם גם לא יודעים מי מסתובב כאן, תל אביבים (או תל אביביות! בשם דניאלה בעיקר
) מרכזניקים אולי אפילו...
קיצור... אנאף איז אנאף.
דניאלה .ד.שלושתן. 
אמרו לי שמרכז לומדים את הספרים של הרב זצ"ל כדי ללכת בדרכיו..
והר המור לומדים את הספרים של הרב זצ"ל כדי לעשות להפף.. כדבחינת "דע את האויב"
ובשביל זה אני מוכן לעשות לעצמי אאוטינג.
אני ממרכז וזה לא נכון.
יש הבדלים אבל הם לא חשובים כלל לנושא!
שתי הישיבות מגדלות תלמידי חכמים שיכולים להקים בית של תורה.. הניואנסים הקטנים (שמי שמתעקש- באישי) לא חשובים, וכיום גם לא משנים..
זה פשוט עניין של יותר עיון או יותר בקיאות, ועל אלו חלקים בתורת הרב לשים דגש.
אבל לנושא השידוכים זה כ"כ אבל כ"כ לא רלוונטי.
גם הר המור וגם מרכז הרב הולכות בדרכי הרב קוק ובנו הרב צבי-יהודה..
העניין הוא בהבדלי הדרך..
זה מה כל אחד (מהרבנים) ראה ברצי"ה ומה הוא לקח ממנו..
סתם דוגמא:
סבסטיה-
תלמידי מרכז הרב יגידו לך-
שהרצי"ה עמד בסבסטיה וצעק לחיילים שיירו בו והוא לא ירד.. (מזה הם יסיקו על חשיבות העמידה על ארץ ישראל בכל מחיר!
תלמידי הר המור יגידו לך-
שבסוף..
הרב צבי יהודה ירד בעצמו מההר בלי מכות ובלי כלום....
כל אחד התחבר להנהגות אחרות של הרב ולמשמעויות אחרות...
פשוט רבני 'מרכז' הם רבנים 'כלליים' שמתאימים את עצמם לכולם - ולכן כולם יכולים להתחבר לתורה שלהם..
בין אם הם ממלכתים, פנאטים, חסידים, ליטוואקים...
זה דרך החיים שלהם..
ככה הם חושבים שזה האמת..
כל דבר טוב בעמ"י מתפצל..
כי לכל אחד מתאים משהו אחר..
גם החסידות התפצלה להרבה חסידויות..
כי לכל אחד נפש משלו שמתאים לה משהו אחר..
אסור לזלזל במי ששונה ממנו!ועוד להכפיש ציבור שלם..
אבל האמת - הוא לא צעק... הוא אמר, בתקיפות (ובסוף הלך עם יונה אפרת, שהיה אלוף פקמ"ז).
ובלי שקראתי את השירשור, בשני המקומות יש תלמידי חכמים נפלאים, אוהבי ישראל וגאולתו וארץ ישראל.
למרות שדברים כאלה כל כך קשה להגדיר ותמיד יש יוצאי דופן וכו.
מבחינת אופי התלמידים:
בהר המור יש איזה שהוא קו אופי אחיד שמאחרי שיעור א' כבר כמעט כולם נמצאים בתוכו.
זה סוג מסוים של צורת חשיבה, שכולם נשאבים לתוכ, קשה לי מאד להבין את העניין על בוריו.
במרכז יש מגוון עצום:
מגיעים בחורים גם מישיבות קטנות תיכוניות וגם מתיכונים!
ממילא אין קו אופי אחיד,
ניתן למצוא בכל מכל כל.
בבית אל: (את בית אל אני לא מכיר באופן אישי)
יש יותר חבר'ה בעלי אופי חסידי. ויותר דגש על עבודת האדם האישית.
מבחינת הלימוד בכולם לומדים עיון בצורה חזקה ביותר,
ובעיקר עיון, זה מצז הישיבות. מצד הבחורים עצמם יש להניח שכל אחד וסגנון הלימוד האישי שלו.
מבחינת קווי המחשבה:
הר המור עד עתה, ככל הידוע לי, לא חינכה לצאת לפעיליות למען ארץ ישראל וכו (חוץ מצבא).
אני חושב שטענתם היא שזה פשוט לא הנושא היום, אני לא בטוח.
במרכז אין קו אחיד יש הרבה שיוצאים הרבה שלא, כל אחד והחשיבה שלו. אבל יש זמנים שכמעט כולם יוצאים, (ברגע שמקבלים אור ירוק מראש הישיבה).
בבית אל כמדומני שרובם ככולם פעילים מאד בעניני א"י.
לדוגמא: (בעולם קטן של השבת תהיה כתבה על ישיבת חומש) ארבעה מתוך 7 הבחורים שלומדים שם הגיעו מבית אל.
מניח שיש לי כמה טעויות ושיש עוד הרבה מה להוסיף.
מקוה שעזרתי.
לילה טוב
פסח כשר ושמח
בהר המור זה לא שזה לא בוער או שזה לא הנושא היום אלא שהר המור תופסים את נושאי האמונה בצורה יותר רוחנית ועמוקה.. ברור שיש משמעות לפרקטיקה וזה לא רק פילוסופיה באוויר, אבל עיקר הדגש זה ההבנה של הדברים והמהות בצורתם העמוקה-כך לגבי א"י לגבי לימוד תורה, לגבי פעילות בדוכנים, לגבי הפגנות ועוד... לכן הר המור נותנים ללימוד תורה את המשקל הכי גבוה יותר מכל פעילות שתעשה! מקווה שאנשים לא יבינו אותי לא נכון...
וגם בנות מדרשה. מודה.
יעלי_אבאופן כללי ערכתי מחקר על העולם הד"ל עם דגש על עולם הישיבות ברובן. 
זה מאוד תלוי בבחור ובישיבה שלו.
אצלינו בישיבה ב"ה יש רבנים בקנה מידה ארצי שהם באמת גדולי הדור, אבל יש מלא חבר'ה שלא מסכימים איתם בכל הדברים והולכים ע"פ רבנים אחרים בדברים מסויימים.
והרבנים מעודדים את זה, אדם צריך לקבל הכרעות בחייו על פי שיקול דעתו ולא תמיד יהיה לו רב זמין.
הטוטליות המחשבתית מאפיינת בעיקר את הר המור ועוד כמה ישיבות בודדות, ברוב המקומות זה ממש לא נמצא.
לדעתי זה מאוד לא בריא, וזה גם מראה משהו על נפש האדם שנהוג כך.
הם באמת לא סיבה לבזבז ת'זמן שלכם.. יש הבדלים אבל באמת שעדיף להתמקד במשותף. חוץ מזה שאוטוטו פסח-אין לכם שום דבר להכין?! לסיים את החמץ? קצת ללמוד את ההגדה. לסדר ת'בית? נראה לי שזה יותר מועיל מאשר להתעסק בהבדלים בין הישיבות.. ובמיוחד מי שלא מבין בזה (או שרק חושב שהוא מבין בזה) שלא יבלבל אחרים עם התאוריות שלו.. לילה טוב! וחג חירות כשר ושמח!
את הישיבה שלי.
קודם כל, כמו כל מקום וכל ישיבה- יש אנשים שנמצאים בישיבה, אבל אין להם קשר מהותי לישיבה.
ויש כאלה שהם כן, מי יותר ומי םחות בראש של הישיבה.
אז אי אפשר להגדיר בצורה נחרצת מה יהיה הראש של בחור מבית אל, אבל אני אוכל להשתדל להסביר מה הראש של הישיבה, ויכול להיות שיהיו כאלה שיותר קשורים לזה- וכאלה שפחות.
אז הראש של הישיבה הוא הראש של ראש הישיבה (משחק מילים, אה?!...), מו"ר רה"י שליט"א, הרב זלמן מלמד.
הראש של הרב זלמן דומה לפי דעתי (אני אמנם רק בשיעור ב', אבל אני משתדל לקבל ולקלוט כמה שיותר ממו"ר...)
לסיפור שהוא אוהב לספר על הרב צבי יהודה, שהיה קיצוני בהכל- וממילא הוא לא היה מעוות- אלא ענק.
ככה זה הראש של הרב זלמן, שאיפה לשלמות כוללת, התמדה בלימוד, בין האיכות ובין בכמות, (חבל לכם על הזמן, כל מוצא"ש יש שיחה של מו"ר, ובחצי מהם בערך הוא מדבר על חיזוק ללימוד תורה, וחוצמזה הרב ארגן איזושהיא תכנית מיוחדת של לימוד, ואכמ"ל), אכפתיות מארץ ישראל, אכפתיות מעם ישראל, והדבר הכי יפה- השילוב העדין והמדוייק שבין שלושת הדברים, ויש לי כמה וכמה סיפורים על זה...
זה פן אחד באישיות של הרב, ויש פן נוסף- הבריאות הנפשית. מציאות של איזון, בריאות נפשית ברמה שלא מצאתי כמוה בשום מקום.
ועוד לא דיברתי על הנושא של האחדות, שהרב הופך עלומות כדי להצילח לגרום לאחדות בתוך הציונות הדתית...
יש עוד הרבה דברים, אבל אין לי כח לכתוב...
על כל פנים, בחור מבית אל- יכול להיות יותר בראש של הרב, ויכול להיות פחות.
באופן כללי, בבית אל יש שאיפה למקסימום, גם בתחום הלימוד, וגם בתחום עבודת ה'.
אין עלינו...
בדיוק רציתי לפתוח שירשור "מי יכול לספר לי על ישיבת בית-אל?" !
(אני ושירשורי הישיבות שלי
)
תודה, הסברת יפה.
אם עוד מישהו יכול להוסיף, אני אודה לו.
שבאמת הרוח שא. יהושע תיאר נושבת בבית אל, רק
שרוב החברה לא חסידים שרופים של ר' זלמן.
בעניין ה'בריאות'- זו מילה ששומעים הרבה בבית אל, והכוונה
שהחברה למדנים ודוסים וזה, אבל גם שמחים וזורמים.
ועוד עניין- יש בבית אל חבורה חסידית גדולה והיא חלק מרכזי מהישיבה.
(החבורה שהקימה את ישיבת רמת השרון היא בעיקר יוצאי בית אל..)
אמנם יש חסידות בישיבה, ובשיחות מוצ"ש מו"ר הרבה מאוד פעמים מביא רעיונות מספרי חסידות, אבל לא הייתי אומר שבסדר צהריים חצי מהישיבה לומדת תניא וליקוטי מוהר"ן...
יש חבר'ה שיותר נמשכים לחסידות, אבל יש גם הרבה שלו.
כמו שכבר כתבתי, הראש של הישיבה היא אחדות, גם אחדות טכנית, וגם אחדות בהשקפה, לקחת הרבה דעות- ולעצב מכולם תפיסת עולם [כמובן שעם דגשים לכיוונים מסויימים... אנחנו לא פלורליסטים!]
[האמת היא, שלשיעור ד' יש שיעור בתניא עם מו"ר...]
גם מי שהוא לא חסיד שרוף של מו"ר- מקבל ממנו ברמה זו או אחרת
וזה מה שהתכוונתי כשכתבתי שהרוח הזו נושבת. רק שמההודעה שלך
היה נשמע שאתה שרוף עליו והולך אחריו בעיניים עצומות.. וזה ממש לא
מאפיין את רוב החברה.
לגבי החסידות- חסידות לא נמדדת במה אתה לומד בסדר צהריים. גם לא
בשיעור תניא של ר' זלמן. יש אווירה כזו, ובבית אל היא תופסת חזק.
בתוך הישיבה (בית אל) יש גם הבדלי סגנונות בין הרמ"ים וזה נותן לכל התלמידים להתחבר לישיבה -
כל אחד מוצא לו את הר"מ המוערץ עליו...
בכלל - ישיבת בית אל היא עם הפנים לכלל ישראל..
אם זה בהנהגה.. (סתכלו על האיחוד לאומי)
אם זה בתקשורת (ערוץ 7)
אם זה בתורה (רעיה,בני צבי, הישיבה הגבוהה, המכינה)
אם זה עם עמ"י (גרעינים תורניים..המכינה..)
אם זה א"י.. (כבר אמרו חומש?.. יש את גבעת אסף.. גבעת האולפנא.. ועוד.. כל ההתנהלות הכללית!!)
אין הרבה מידי חבר'ה שרואים את מו"ר שמורם ורבם לכל דבר ועניין ממש.
אבל איך זה קשור למה שכתבת?
חוצזה שאני מכירה די הרבה חבר'ה שאומרים לידם הרב זלמן והעיניים שלהם נוצצות.. 
חוצמזה שגם אם הם לא ממעריציו יש להם הערכה רבה לרב מלמד!
ובקשר לר"מים - שכתבת שהראש של הישיבה זה הראש של ראש הישיבה.. (זוכר?! השנינות שלך..)
אז כתבתי שיש כמה סגנונות וככה יש גם הרבה סגנונות של הבחורים..
ובאמת צריך מאוד להתאמץ כדי שלא להעריך מאוד את הרב.
מספיק לראות איך הוא רוקד עם חתנים בשבת חתן שלהם בסעודה שלישית...
גם הרמי"ם, יש מגוון גדול, החל מהרב וייצן, וכלה ברב נחשון [למי שמכיר...]
אבל כולם פחות או יותר- מיישרים בישיבה קו
להשתמש בגוף שלישי או בתוארים למיניהם, הבנתי שמדובר ברב מלמד...
בדרך כלל פשוט 'הרב', ואם לא- אז מו"ר וכדו'.
אין מה לעשות, אני שרוף...
"מי שאי אפשר בלעדיו - אי אפשר איתו" - לא לעודד "חסידים שרופים" אלא לעודד אנשים לחשוב בעצמם.
מי יודע כבר כמה קשרים הלב הזה חווה
וכמה אמרו לך שאתה זוהר ושאתה משהו אחר ושהעולם צריך אותך באמת. ואיך זה שאתה כזה כל כך? והלוואי שהרגע הזה אתה ואני לבד יהיה לתמיד. ושאם היה אפשרי הייתי נשארת איתך לנצח אבל אנלא יכולה להקים איתך בית. ועוד אינספור פתגמים מאינספור שהלב שלי נתן להן להיכנס בלי מעצורים. והן הביטו ברהב ונגעו בקצהו ונחרדו ונעלמו.
ולהבדיל גם קשרים עם חברים טובים מאד שהחליטו שדיי.
אה וגם הוא, שאמר לעולם דיי. גם איתו רציתי להגיע הכי רחוק שיש יותר מהכל וגם אתה מתי שככ התקרבתי אליך טרקת לי את הדלת בפרצוף. כמו כל האחרים.
ואולי אני באמת תמים ונאיבי אולי לא הרגשתם אליי כמו מה שאני הרגשתי ומרגיש אליכם עד היום. אולי באמת ניצלתם כל רגע אתי רק כדי לחוות עוד קצת , כמה שמתאפשר.
אבל הגיע הזמן שלי. שעכשיו אני איעלם.
הגיע הזמן שאומר לעולם - דיי.
התוהו קדם לעולם.
נוגע, לא נוגעעצוב וכואב לשמוע
קצת מניסיון, יש אנשים שהעבודה הרוחנית שלהם זה להסתנכרן עם העולם וללמוד להתהלך בו. ואם זה מנחם, אחרי העבודה הזאת אתה מרגיש אחרת, טוב יותר ורגוע ושליו, ושלם עם עצמך.
שתרגיש טוב במהרה בעז"ה, ותמצא את מקומך ואת רעייתך
עוד לא הגיע זמנך להיעלם.
הלב שבע אכזבות אבל יום אחד יהיה טוב יותר ותמצא את מקומך.
הסימן הכי טוב בעיניי לטוב ולכנות - הוא אנחנו עצמנו.
האם אתה מרגיש טוב ואהבה כלפי אחרים?
אם כן, בוודאי שיש עוד כמוך שאינם רק נצלנים.
כל אחד מאיתנו מסתובב בעולם הזה עם שריטות וקשיחם משל עצמו, החיים מורכבים ללא ספק.
אבל יש ויהיו רגעי אור.
אנחנו נוטים להבליט את החושך כי הטוב הוא המובן מאליו, כי אנחנו בנויים להתגונן מהרע.
אבל מה שזה אומר בתכלס, גם אם לא תמיד מרגישים ככה, שהטוב הוא הרוב. מקיף אותנו בלי שנרגיש.
מותר ליפול לתהומות, זה בסדר להרגיש, אבל לזכור שיש אור בקצה, שהנפילה הזו לא תהיה לנצח.
אחלה כתיבה
הצורך לשים גבולות הוא צרך הכרחי.
לאחרונה באמת עלתה התובה שזה גם נותן קרקע פוריה לדברים שיצמחו ויפרחו.
יש שני צדדים יראה ואהבה.
היראה שמתבטאת בשימת גבולות והיא נותנת בסיס יציב.
על גבי הבסיס היציב אפשר לפתח ולהצמיח כל פעם את האהבה.
אז בהחלט - די! שמים גבולות! מתוך כך בעזרת ה' הרבה שפע ברכה והצלחה!!
אני יודע שהשאלה בכותרת קצת חריפה מדי אז אסביר...
לא יודע אם זה שייך לפה או לאר"מ אז כותב בשניהם.
עברו כמעט חודשיים מאז שהיא חתכה אותי. (לא יצאתי מאז מסיבה טכנית שקצת מנעה ממני להיפגש, ואני מרגיש שאולי זה קצת הזיק לי שאותה גברת ישבה לי במוח כל הזמן הזה ומצד שני גם עלו לי הרבה תובנות לגביה שלא חשבתי עליהם קודם אז אולי כן היתה מזה גם תועלת...לא משנה, זה לא העיקר. וגם סרו המניעות אז בעז"ה ממשיך.).
הנקודה היא שאני מרגיש שאני אולי קצת רגיש מדי. בכללי בחיים. ובדייטים זה מתפרץ במאתיים אחוז. כבר כתבתי על זה פה פעם אבל אז זה היה בהקשר של פרידות. עכשיו אני מתכוון בהקשר של אישיות.
זה היה הקשר הארוך יחסית הראשון שלי. יצאתי עם כמה בחורות לפניה ועם אף אחת לא התקדמתי באמת וגם תכלס לא היה כל כך שייך. כבר שראיתי את הפרטים שלה בהצעה הרגשתי שזה משהו אחר. וזה באמת היה. הבעיה הגדולה היא שלא הצלחתי באמת לקדם את הקשר. בכל רעיון שעלה לי חששתי שזה ילחיץ אותה, שהיא לא תגיב לזה טוב וכאלה. מפה לשם היא הרגישה שאני לא מוביל מספיק ועל זה (לפחות ככה אמרה) חתכה. היתה לנו שיחה ארוכה מאוד לפני שהיא קיבלה את ההחלטה, והמסר העיקרי שקיבלתי שם הוא "אתה באמת אדם טוב. באמת. לא פגשתי הרבה בחורים כאלה וגם אומרים שזה די נדיר אצל גברים. באמת התנהלת מדהים במהלך כל הקשר. הרגשתי שיש מי שרואה אותי ואכפת לו ממני. גם עוד לא פגשתי מישהו שמבין אותי ככה. יש לך לב כל כך טוב, וזאת אחת ה-תכונות החשובות לי. לכן ממש קשה לי לוותר על זה. באמת רציתי שזה יצליח. אתה מה שאני מחפשת. אבל אני מרגישה שזה לא מה שאני צריכה בחיים. אני צריכה מישהו חזק, יציב, שאני אוכל לסמוך עליו. ומבחינת הרגישות אני מרגישה שאנחנו קצת דומים מדי. וזה לא מה שאני צריכה לפחות בשלב הזה של החיים...".
מה שאני שמעתי זה "היית יכול ממש להצליח בתור בחורה. אתה לא גברי, אתה לא מסוגל לספק לאישה את מה שהיא צריכה בחיים, אתה רגיש מדי, מי שאמור לבכות בבית זה לא אתה זו אני, אין לך ביטחון עצמי, אתה לא החלטי, ובקיצור- בתור חברות היינו יכולות להסתדר יופי, אבל בתור בעל? תשכח מזה."
וכאן אני שואל כבר חודשיים ולא מצליח לקבל תשובה- למה אני אמור לצפות? מאז שאני זוכר את עצמי זה מי שאני. רגיש, מתחשב, אכפתי, דואג, שמח בלשמח מישהו אחר, מתכלב בשביל שמי שאני אוהב יהיה בנוח, וכו. אני לא מחפש מישהי גברית ושנחליף תפקידים. יש בי את הרצון הגברי הבסיסי הזה של לספק משענת, להוביל, להיות הקול השפוי. אבל בפועל זה לא מתבטא. בפועל היא נפגשת מיד עם הלב הטוב שלי, זה משמח אותה שיש גברים כאלה בעולם, ובזה מסתכמת התועלת שלה מהקשר. ואני? אני רק מאבד עוד את מעט הביטחון העצמי שנשאר לי. מי תוכל לראות אותי מעבר? ומי תוכל לאהוב את התכונות האלה באמת? יש מישהי שתשמח בזה שאני לפעמים לוקח דברים ללב והם משפיעים עלי? שאני חווה את העולם בצורה יותר עמוקה? שהלב שלי לא מסוגל לשמוע מישהו ובמיוחד מישהי שמחמיא לי בלי שיעלו לי דמעות?
זה קצת מייאש כל העסק הזה ובמיוחד הכנות שבה היא אמרה שאני אשכרה מה שהיא מחפשת ולמרות זאת החליטה לסיים את זה...
היא אמרה על עצמה שהרגש שלה לא נמצא איפה שהיא מצפה שיהיה ושהיא מאוד מקווה שיתפתח, ככה שכנראה באמת זה שלא היה שם שינוי משמעותי היה הטריגר העיקרי להיפרד. היא דיברה עם מישהי שהדביקה את החוסר התקדמות ברגש בהובלה שאולי חסרה מצידי, וזה היה נראה שהיא קצת נתלתה בזה בשביל לתרץ למה היא רוצה לסיים. בזמן הפרידה נאמרו הרבה דברים שאני כבר לא ממש זוכר, והאמת שמעדיף כבר לשכוח... 
בעז"ה שבקרוב ממש נזכה למה שאתה מתאר ושבנתיים אצליח לחיות באמונה ובביטחון...
אני חייב להתחתן עם אשה שתהיה מוכנה לגדל את גאון הדור הבא.
"יִבְחַר לָנוּ אֶת נַחֲלָתֵנוּ אֶת גְּאוֹן יַעֲקֹב אֲשֶׁר אָהֵב סֶלָה".
האם מישהו מכיר שדכנים לחוצניקים או בכללי אנשים שיכולים מצד אחד להיות מאוד דוסים ומצד שני מאוד פתוחים לעולם?
ראומה1אז מוזמנים לפנות ואני אנסה לעזור 
ראומה1יש להם גם קהילה פיזית?
כמה שדכנים ומיזמים.
כדאי להסתכל לדעתי גם על האתר SAYS.
בהצלחה
הבחורה כמעט מתעלפת מקור
והבחור מדבר על מטבע ביטקון או משו כזה..
הבנת מה אני אומר?
אחי , היא בעולמות עליונים
זה באמת מקום לרחף בו.
מה שבטוח.
ושאף אחד לא שם לב אלייך, ולכן את חותכת מעוד אחד ועוד אחד למרות שהייתם יכולים להיות מאוד מתאימים.
תאמיני לי תלמדי הרבה יותר על הבחור אם תחליטי להגיד שקר לך ולבחון את התגובה שלו, מאשר להחליט לבחון אם הוא שם לב שקר לך בכלל מלחתכילה.
בכלל הגישה הזאת היא פוטינציאל להיות כדור שלג מתגלגל לחיי זוגיות מתסכלים.
הוא נדרש לעבוד על עצמו לשים לב יותר לדברים שמפריעים לה בדיוק באותה מידה שהיא נדרשת לעבוד על עצמה להרחיב את תחומי הביטוי וההבעה שלה מולו.
אבל אם היא לא יודעת לומר שקר לה זה גם בעיה.
ולגבי עצם המקרה, אולי גם לה היה מעניין ממש שהיא לא שמה לב לקור.
אני צוחקת כי עכשיו שעה אני אומרת לחברה די קר לי בואי לאוטוו כבר
פתאום דוכן של תכשיטים סייל כל הדוכן
מה לא ניקח????
והיא כולה עלק קר לך
הורידה לי את החשק לא לקחתי .
סתם פשוט היה יש ים אנשים
קיצר יש משהו שמעניין לך פחות קר
אבל בדייטים לי ספציפית קפוא
ואני חופרת לבחור שקר לי!
הוא לא יכול לפספס את זה
שהתסכול הכי גדול שלי בדייט היה שנכנסו למסעדה ואז גילנו שאנחנו בטעות בחלק החיצוני שלה אומנם מקורה אבל חיצוני היה שם קור בלתי נסבל.
שזה קטע זה יחסי כי עם גברים קפוא לי רצח
ועם חברות שלי חם לי כל הזמן המזגן על חום דולק
זו לא בושה לומר לבחור שקר לך ותשמחי לעבור.
בסוף המטרה שלו שיהיה לך הכי נוח בעולם כדי שתוכלי להביא את כל כולך לפגישה( וגם להיפך כמובן).
אני אישית הייתי שמח אם מישהו תאמר לי מה יגרום לה להרגיש טוב יותר.
יש כאלו שמתפדחות לומר וסתם סובלות.
והיא עדיין התפדחה להגיד
אני מקווה שבהמשך היא תגיד שקר לה
זה נושא מספיק חשוב כדי שלפחות תהיה לכם ראיה משותפת לגבי איך נכון להשקיע.
המצב שבו צד אחד משקיע כראות עיניו בכל מיני השקעות וצד שני כלל לא מעורב זה המצב הנפוץ אבל הוא מאוד לא בריא בעיקר בעיתות משבר שבו צד אחד יקבל תרעומת על ההשקעות הגרועות שלו.
אם מישהו אחד אחראי על שטיפת כלים, זריקת זבל או ספונג'ה זה לא נורא כל כך אם הפרטנר לא יהיה לו מושג בנושא.
אבל בנושאים כמו ניהול ההון המשפחתי וחינוך הילדים זה מאוד קריטי ששני ההורים יהיו אחראים ביחד.
השקיעו שם בכל מיני שטויות כל מיני אנשים שעבדו בגזברות. חלק קטן הצליח והתעשר (ואז הקיבוץ לא התלונן...) וחלק גדול פשטו את הרגל.
רואים עין בעין ביחס להוצאות וחסכונות, גם אם אחד הצדדים לא מתעסק באופן ההשקעה?
מה דעתך על זה?
תוכל להשוות את זה לזוג שצד אחד מעורב בחינוך ילדים עד לשד עצמותיו והצד השני לא יודע איפה הילדים לומדים, לא מה הם לומדים, לא איזה כיתה, לא אם מישהו מציק להם בהית הספר, הוא בקושי יודע כמה ילדים יש לו ואם בכלל ומה השמות שלהם, מתי בר מצווה, לא מעניין אותו כלום בחינוך ילדים.
אז בפיננסים זה המצב הנפוץ.
ולמה
1. "לא הולך לי בדייטים/מערכות יחסים, לא מתקדם לשום מקום, למרות שאני משקיע/ה ומנסה זמן רב." >> "זאת הסיבה שהפכתי להיות פריק/ית ומוזר/ה" >> "אני מיואש/ת וכבר בקושי מנסה"
2. "אני פריק/ית ומוזר/ה" >> "זאת הסיבה שלא הולך לי בדייטים/מערכות יחסים, לא מתקדם לשום מקום, למרות שאני משקיע/ה ומנסה זמן רב." >> "אני מיואש/ת וכבר בקושי מנסה"
נגיד שאלו שני סוגי האנשים. שניהם לא אידיאלים, אבל כנראה יותר נפוצים מהסוג האידיאלי, אז תנסו להתייחס אליהם, ולא לשבור לסוג שלישי. אם תקלטו את הלך הדברים תגלו שיש הרבה פחות מקום לקטנוניות.
(חסכתי את הניסיון לעדן/ פוליטיקלי קורקט למינהם)
אבל זו התבוננות חיצונית צריך לשבור את הסטיגמות
גם בהתחלה זה עלה לי, אבל אולי זה רק עניין של ניסוח.
אם מדברים על שורש העניין אפשר למצוא בדילמה הזו עקרון שהוא אמיתי ולא חיצוני.
למה שיהיה הבדל אם לשניהם המסקנה השווה היא- "אני מיואש/ת וכבר בקושי מנסה" ?
הוא מגדיר את עצמו כנורמלי חוץ מהעובדה שהוא לא מצליח במערכות יחסים, לכן הוא יכול לבודד את חוסר ההצלחה בתחום הזוגי ולהבין שזה לא צובע את כל האישיות שלו. ככה הבטחון העצמי עולה וכך גם המסוגלות שלו לפתור את הבעיה עולה.
בסוג השני יש בעיה בהגדרת הזהות האישית והערך העצמי. הטיפול הוא בהכרח שורשי.
לבין כמה שהוא באמת
כל משב רוח מכבה אותו. נשארה רק פיסת שעווה חסרת צורה.
לפעמים רק צריך להחליף כמה אותיות בראש, כמו הדוגמה המפורסמת 'מחשבה-בשמחה'.
בעז"ה בקרוב ממש!
אפשר עדיין להתפלל ולבקש ליד החנוכיה אפילו שהיא כבויה
בע"ה
לשנה הבאה נר איש וביתו
מתוך בריאות ושמחה#
שהתפללתי עליך לישועה שלמה ב"ה.
ניכר שאתה עובר קושי מאוד גדול, תקופה ממושכת
מקווה שאתה מוצא גם בחיים האמיתיים כתובת מיטיבה שתעזור לך ותלווה אותך דרך קושי זה
חזק ואמץ
ב"ה שתראה אור גדול במהרה ממש
"קווה אל ה'
חזק ויאמץ ליבך
וקווה אל ה'"
יצאתי עם בחורות מקסימות אבל אף פעם לא עברנו את הפגישה השנייה (נחתך תמיד על רקע שהן לא היו בשלות לשידוכים ונכנסו לזה מתוך לחץ חברתי)
ענית תשובה מאוד מרגיעה בסיפא, פשוט תצא עם בנות שלא נדחקו לפני בשלות לדייטים.
אם זה גורף אז או שמאגר ההצעות שלך מזעזע או שיש סיבה אחקת וזה היה רק התירוץ. זה לא נורמטיבי סטטיסטית שעם כל הבנות לא עוברים מאותה הסיבה את הדייט השני.
נוטה לחשוב שזו לא רק "חוסר בשלות" מצידן, ושאם תהיה איתך אווירה נעימה וכיפית הן ימשיכו
אני לומד מטעויות ומשתפר ומבין איך לעשות דברים פעם אחת התעלמנו מהטריגרים ובפעם אחרת זה צץ משום מקום
קשה הזיווג כקריעת ים סוף
ההשתדלות היא לא רק לוגיסטית אלא גם להשתפר בתדר, ללמוד מטעויות וצעירויות, לקרוא את הבחורה, לרצות להיות נעים...
בהצלחה 
ואם ההצעות ברובם הגיעו מאותו מקום/שדכן/שדכנית כדאי לשתף אותם ולהבין מהם איך להתמודד עם זה.
בהצלחה
לצאת עם בשלות יותר.
כדאי רק לוודא עם עצמך \שיחה עם חבר שבאמת זו הסיבה וזו לא גרסה מנומסת שלהן ל"זה לא אתה, זו אני".
אתה מדבר עם החברה שלה ושואל אם יוצא לה לדבר על הרצון לבנות בית וזה משהו שמעסיק אותה.. תוהה לעצמי איך לשאול את זה בדיוק. נשמע לי לגיטימי לשאול.
אולי לא נכון להפנות את האצבע כלפי חוסר הבשלות שלהן, אלא כלפי הגורם האחר בעסק?
אולי כדאי לברר עם מי ששידך, שינסה לברר אם יש משהו ספציפי וקיצוני בהתנהגות שלך שמרתיע.