מה נשתנה הלילה הזה מכל הלילותens62

שלום לכולם.

אז ככה, פעם הייתי כותבת כאן הרבה. עד לפני שנה במשך תקופה ארוכה הייתי אחת מהדמויות הקבועות בפורום ואז הפסקתי לכתוב כי הבנתי שרוב הכותבים כאן צעירים וממילא, נמצאים בשלב אחר בחיים. הבנתי שהמחשבות שלי והדילמות שלי כבר לא מתאימות לפורום הזה. (אגב, אני בת 27 למי שתוהה).

אבל יצא לי לכתוב משהו לאחרונה שדווקא קיבל תגובות חיוביות מאנשים בכל מיני שלבים בחיים. אני לא יודעת אם כולכם תצליחו להתחבר לזה אבל אם יש כאן רווק אחד או רווקה אחת שכמוני, מתנסים כמה שנים בניסיון הקשה של צער הרווקות ומה שכתבתי יחזק אותם או יעזור להם, דיינו.

מה נשתנה הלילה הזה מכל הלילות? במה תהיה השנה הזאת שונה משאר הלילות

בחמשת השנים האחרונות יש לי נטיה להיכנס לעצב עמוק לקראת פסח. יש תחושת אכזבה קשה על כך ששוב מגיע החג ואני לא נשואה. שוב אני צריכה לשבת לליל הסדר עם ההורים שלי ללא בעל ושוב אני מנקה דירת שותפות ושוב אני מחפשת דרכים בכח לשמח את עצמי לקראת החג לשווא. למדתי עם הזמן שזה כאב שחשים אותו כל הרווקים והקשיים שאני מרגישה לקראת החג הם לא יחודיים לי.
אבל זה עדין כואב.
ובשנתיים האחרונות, בעקבות שיעור של הרבנית ימימה, כשהיינו שרים מה נשתנה הייתי חושבת לעצמי איך זה נוגע לחיים שלי וממש הייתי אומרת את מה נשתנה כמו תפילה. מה נשתנה בחיים שלי? הנה, אני עדיין לבד ועדיין קשה לי. מתי משהו ישתנה בשבילי? מתי הלילה הזה יהיה מיוחד גם בשבילי?
ובחודשים באחרונים הייתי בטוחה שהשנה יהיה לי עוד יותר כואב כי במשך כמעט חצי שנה היה ברור לי שהשנה בליל הסדר אני אהיה איתו. יכולתי לדמיין את שנינו אצל ההורים שלי ביחד ואפילו דיברתי עם אחותי וגיסתי על איך שיהיה כיף שהשנה בליל הסדר כמעט כל האחים במשפחה שלנו יהיו נשואים (חוץ מאחותי הגדולה שממילא לא כל כך בענין של להתחתן). חשבתי שכל כך יכאב לי לגשת שוב לליל הסדר ולראות שטעיתי ואני עדין לבד.
אבל הקב"ה זיכה אותי ועברתי תהליכים מדהימים בחצי השנה האחרונה מאז שנפרדתי ממנו. עברתי תקופה ארוכה של יובש בהצעות שמן הסתם הייתה לטובתי. למדתי להתמודד עם הכאב האדיר שליווה את הפרידה. למדתי להתמודד עם הלחץ של ההורים שלי שאולי בכל זאת אסכים להתחתן איתו למרות שאני לא אוהבת אותו. למדתי להכיל את העובדה שגם אני אחת מהבנות האלה שיצאו עם בחור חמישה חודשים ונפרדו ממנו שניה לפני האירוסין.
הייתה תקופה ארוכה שהיה כל כך קשה לי להתמודד עם הזכרונות ממנו אבל לאט לאט התחלתי להקשיב שוב לדיסקים ולשירים שמזכירים לי אותו. הלכתי למקומות שבהם היינו מבלים ביחד, לבשתי את מכנסי האלדין שתפרתי לכבוד טיול איתו.
והיום סוף סוף התזתי את הבושם שמזכיר לי אותו. הבושם שהייתי שמה לפני פגישות איתו. הבושם גרם לי להיזכר בו וממש היו לי פלאשבקים של מלא פגישות איתו. נתתי לעצמי להיות במקום הזה. נזכרתי בהכל וזה היה בסדר. לאט לאט הריח הזה שוב נהיה לי נעים למרות שלפני כמה שבועות הוא היה גורם לי לבחילה בגלל שהוא הזכיר לי אותו. אפילו לבשתי את אותו השעון שקניתי ביחד איתו.
מיד אחרי פסח יגיע היום שיציין שנה מאז הפגישה הראשונה וברור לי שיהיו לי המון רגעים שבהם אזכר בו אבל בגלל שעברתי תהליך כל כך טוב, אני מאמינה שאני אצליח להתמודד עם הכל ולצאת מחוזקת.
אז מה נשתנה הלילה הזה מכל הלילות? עד כמה שזה נשמע מוזר, השנה אני בחרתי להיות רווקה וזאת הפעם הראשונה שאני מרגישה ככה. אני יודעת שכל רווק אחר שיקרא את זה עלול להגיב בציניות (משהו בסגנון של: את לא בחרת להיות רווקה. את פשוט לא מצאת את האדם הנכון).
אבל ככה אני מרגישה. השנה, כל אימת שאני נהית עצובה, אני מזכירה לעצמי שיכולתי להיות נשואה. הייתי בקשר עם מישהו ועמדנו להתארס ואני זאת שבחרתי לא להתחתן איתו ובכך בחרתי למעשה להיות רווקה. כל אימת שאני נהית עצובה אני מזכירה לעצמי שיכולתי להיות נשואה אבל אז הייתי נשואה אליו. אני חושבת על זה ואני נהיית קצת פחות עצובה. זה מזכיר לי שהמטרה כאן היא לא להתחתן. כל אחד יכול להתחתן. המטרה כאן היא להיות נשואה וזה (כפי שרואים מאחוזי הגירושין שעולים) לא כזה פשוט. יכולתי להיות נשואה אליו אבל בחרתי שלא. בחרתי להישאר רווקה עד שיגיע האדם שיתאים לי ולא רק להורים שלי.
חייב אדם לראות עצמו כאילו יצא מארץ מצרים. אנחנו רגילים לחושב על יציאה ממצרים כיציאה מרווקות לנישואין ואנחנו חושבים שכל עוד לא התחתנו, אנחנו עדין ב"מצרים" שלנו. אולי אפשר להסתכל על זה בצורה אחרת שתיתן לנו יותר כח? לחשוב על כל מה שעברנו השנה בתחום הזוגיות ולחפש איפה בכל זאת יצאנו ממצרים. אולי השתחררנו מקשר ממש קשה או בעייתי? אולי למדנו להתגבר על האקס המיתולוגי? אולי הצלחנו להתגבר על הרגל ממש רע שיש לנו בפגישות? אולי הצלחנו לפרוץ משהו שחוסם אותנו מלהתחתן? אולי אפילו רק למדנו משהו קטן על עצמינו שיעזור לנו לגשת לפגישות בצורה קצת אחרת? כל הדברים הקטנים האלה הם מייצרים קטנים שיצאנו מהם השנה ובזכותם בשנה הבאה נגיע לארץ המובטחת...
מה נשתנה הלילה הזה מכל הלילות? שבכל הלילות כל כך כאב לי על זה שאני לא נשואה והשנה...אני לא יכולה להגיד שלא כואב לי. כואב לי אבל גם יש לי בלב שמחה על כך שהייתי במיצר כל עוד יצאתי איתו וכל עוד חשבתי להתחתן והקב"ה הציל אותי (ואת הבחור היקר) מקשר נישואין שלא היה עושה טוב לאף אחד מאיתנו. הקב"ה לא הביא אותי עדין לגאולה שלימה אבל הוא הוציא אותי ממקום לא טוב . אני רווקה אבל בחרתי את זה. 
שבכל הלילות חשבתי שהעיקר להתחתן והלוואי שכבר אזכה להתחתן. השנה אני מבינה שלא מתחתנים בכל מחיר. אפילו אם ההורים רוצים והבחור רוצה,לא מתחתנים מכל מחיר. השנה בחרתי להיות רווקה עוד שנה כדי לא להיות נשואה אליו ואני כל כך שלימה עם זה על אף שכואב לי כרגע. 
שבכל הלילות, החלום הזה של חתונה היה נראה לי כל כך רחוק ולא האמנתי שאני יכולה אפילו להתקרב למצב של חתונה והלילה הזה אני מבינה שיכול להיות שהוא הרבה יותר קרוב ממה שאני חושבת.
שבכל הלילות הייתי כל כך עצובה עד שלא נתתי לעצמי אפילו להרגיש את הקרבה של הקב"ה והשנה אני לא אתן לעצמי באמת להיות לבד. הקב"ה שם איתי, גם מעבר לכאב.

וואו. תודה.חזק כל כך.אמיתי.ונוגע עמוק בלב..אמונה פשוטה
והערת אגב...אמונה פשוטה
לגבי הגיל של הכותבים פה...
לא כ''כ מתחברת לגישה הזאת.
כמדומני כולנו פה שותפים לכאב,לציפיה לגעגוע..
אחד פחות ואחד יותר מבחינה כמותית..
אבל תראי כמה דיונים היו פה על כל ההתמודדות..במקום הכי עמוק ובוגר..
והרבה פעמים הופתעתי לגלות אח''כ שהכותב/ת היו מאוד צעירים..

זה מרגיש לי מראש לשים מחסום של 'הם לא מסוגלים להבין אותי, הם במקום אחר'...
ומנסיון רב מאוד, זה לא תמיד נכון. לרוב זה רק בראש שלנו.

אני בת 26, כבר 7 שנים 'בעסק'..ויש לי חברות נפש שותפות לכאב, שקטנות ממני בכמה וכמה שנים..
יתכן ואת נחשפת למקומות או לאנשים אחרים שבאמת לא יכולים להכיל/להבין לליבך.
אני לא מבטלת את הרגשתך. לא לזאת התכוונתי. זכותך המלאה להרגיש ככה.
פשוט הרגשתי צורך להוסיף את המילים האלו..

ושוב...מה שכתבת מדהים ממש.
ופגש אותי כל כך מדוייק ונוגע ללב.
תודה רבה ששיתפת
יפהshay1988

אשרייך, ב"ה ה' זיכה אותך לפקוח את העניים ולראות את התמונה הגדולה,

להבין באמת שאפילו זה לטובה.

בע"ה שתזכי להסב לשולחן הסדר הבא עם אישך, את וכל המצפים לגאולה.

כתבת מקסים ונוגע ממש..נקדש את שמך..

הזכרת לי שיחה שהייתה לי עם שתי רווקות בנות 30-31 (מדהימות!) ואת התובנות שיצאתי איתן ממנה..

תודה

אישית, לא הייתי מגדירה גם שהמטרה היא 'להיות נשואה'..

וואו יפה!בתאל1

ומחזק ממש....

שתזכי לשנה הבאה להיות בסדר עם בעלך!

כואב..ד.

מה שאנשים צריכים לעבור בדרך ההתבררות עם עצמם, כדי לזכות לברור את מה שמתאים להם באמת..

ה' יזכה את כולכן לעבור את השלב הזה ככל האפשר בנחת, מתוך שמחה של ידיעה שנמצאים בדרך של בחירה-בטוב, שיש לה גם ערך עצמי, כפי שכתבת יפה;

להיות יכולות לדעת שאכן חשוב מאד להתחתן - ועם זה, חשוב מאד לראות כל שלב שעד אז, כערך בפני עצמו, בונה אישיות ובונה טוב; וכשמגיע הזמן - גם מצטרף לבנין הטוב שבבנין הבית. ולא יפריעו הצדדים הללו זה לזה.

שתזכו לבנין בתים נאמנים, בלב פנוי ושמח - עוד השנה.

כמה עין טובה ויכולת להרים את הראש! חיזקת טרילילי
מדהים איך עוברים תהליכים בחייםשירחדש

עד כמה מסוגלים לחוות בעומק כאב את עומק הגדלות..

ואולי את זה יבין רק מי שבאמת הצליח לעבור דברים.(בכל זאת פז"ם..)

אבל רק הערה קטנה משלי, 

על המשפט "מתי הלילה הזה יהיה מיוחד גם בשבילי?"-

הצער הקושי, המחשבות של -

שוב בבית של ההורים, ושוב לנקות את הבית שלהם, ושוב בדיקת חמץ עם ההורים לבד... ושוב הכל נראה בדיוק כמו שנה שעברה

(עם מי אטייל בחול המועד??? עם האחיינים? עם החברות הנשואות ושלושת/ארבעת ילדיהן??? לפחות היה לי איזה בחור לצאת איתו...)

אבל-

תמיד כל שנה, בליל הסדר,

הלילה הזה שלי.

לא חשוב מה היה לפניו ומה יהיה אחריו,

זה לילה של חירות, אווירה מרוממת,

מרגישה שאני יוצאת לחירות,

והכל שם בלילה ההוא

מיוחד

וכל כך שלי.

שנזכה כולנו לישועות כלליות ופרטיות

עוד השנה. 

וואו. תודה.יעלי_א

שתצמחי מתוך הרבה בשורות טובות ושמחה.

שתצליחי להבחין בדרך שה' מתווה לך וללכת בה, בלי מכשולים.

אני צריכה לקרא את זה עוד פעם.. שניה..

ריגשת אותי...לירז.

אין ספק שמה שיוצא מהלב נכנס ללב.

שהקב"ה ישמח אותך ויברכך בכל טוב !

מהמם..עלמא1234

בס"ד

תודה רבה, 

בעזרת ה' יתברך, שנזכה כולנו- כל עמ"י להגיע לגאולה השלמה- הפרטית והכללית..

מזדהה.ארמי

מוכרח להודות שאת אמיצה...

^^^^...ה' ישמח אותך.קחו עמכם דברים
באמת,בפשטות.מתוך רוחב דעת והרבה לב.
תודה לכולםens62

על התגובות המדהימות!

חיזקתם אותי עוד יותר.

אני לא נוהגת לאחל לאנשים שיזכו להיות נשואים בקרוב וכו כי זה בעיני משהו שהקב"ה מחליט. אם הוא ירצה זה יקרה ואם לא...

אני כן רוצה לאחל לכולם ובפרט לאלה שקשה להם במיוחד בתקופת החגים שיצליחו למצוא בתוכם את הכוח להתמודד, לשמוח ולא להתייאש.

אני מאחלת את זה כי זה משהו שתלוי בנו. זה תלוי בנו להחליט האם אנחנו רואים כל פרידה כניצחון או ככישלון, האם אנחנו רואים כל פגישה כצעד קדימה או צעד אחורה.

אבל בעיקר, זה תלוי בנו האם אצליח להאמין שזה קרוב, אף על פי שזה נראה כל כך רחוק.

אני מאחלת לכולנו שנצליח להרגיש שזה קרוב ונצליח באמת להיות חזקים ושמחים.

ואולי דווקא בזכות זה, הקב"ה יזכה אותנו בקרוב לבנות עוד בית בישראל.

את יכולה לאחל לאנשים...ד.

(אם זה לא מלחיץ אותם...)

ברכה של יהודי זה דבר בעל ערך, יכול להוסיף זכות. גם כלפי שמיא.

עוד "השתדלות"..

וואי, ממש יפה ונוגע... חג שמח!הלליש
תודה!ננשמה!
ועוד משו קטן-יויו2

יותר רעיון מאשר ד"ת..

בפסח צריכים לאחל פסח שמח וכשר,ובפורים פורים כשר ושמח.

למה?

כי בפסח,אחרי חודש של ניקיונות,פשוט שהוא יהיה כשר,אבל יותר חשוב לזכור להיות שמחים ולא עייפים בחג,וכמובן שבליל הסדר,שזה לילה עצום וגדול וקדושלכן קודם כל שמח,וכשר-הוא מנהסתם יהיה..

ופורים,פשוט שפורים יהיה שמח!אבל צריכים להיזהר,ולדעת איפה לשים את הגבולות כששותים ולהישאר בקדושת החג.

יה"ר שנזכה לגאולה שלימה בע"ה במהרה בימינו,ונזכה להתנקות מהחמץ שבתוכנו,ולהקריב את קורבן הפסח בביהמ"ק,יחד עם כל עם ישראל

חזק.גן נעול

במיוחד החלק על יציאת מצרים.

אני אמנם לא מכירה עדיין את "עולם הדייטים", אך לקחתי את דברייך למקומות אחרים הנוגעים לי.

המשיכי לחזק ולהתחזק. להאמין ולא להתייאש...

מדהימה אחת...אילה שלוחה

תודה לך על המכתב וגם לכל המגיבים אחריך...

היה הרבה מה ללמוד ולהתחזק מכל אחד מכם.

גם אני שייכת ל"עולם הדייטים", אמנם קצת פחות זמן ממך (כ3.5 שנים. וקצת יותר צעירה (כמעט 23) וגם עם חוויות טיפה שונות...

ובכל זאת - כל כך הרבה מה ללמוד ולקחת. ללמוד ולקלוט שגם אם כביכול בצורה חיצונית אין כל כך על מה לשיר "מה נשתנה" כי לכאורה לא השתנה כלום, בעצם השתנה הרבה בתוכי... ונכון שעם השינויים יש כאב עמוק יותר משנה לשנה(כך זה לפחות אצלי) אבל אני מקווה שיש גם כמה כוחות בתוכי שהשתנו לטובה..

חג חרות שמח!!

איזה כיף לקרוא את זה!עין הקורא

נהניתי מכל מילה.

זה מקום לא קל בכלל.

במיוחד שכל כך קך\ל לנו ליפול לתחושה

שעם כל שנה שעוברת אני במקום פחות טוב מכל הבחינות,

גשמית ורוחנית...

אבל האמת היא איתך כמובן.

למרות שקשה רוב הזמן לראות אותה.

כשאני הולך לבקש סוכר מהשכנים והם מאחלים לי 'בקרוב אצלך'...

כשכל החברים  מראים לילדים את 'החבר של אבא'...

כשאני הולך לפדיון הבן של אנשים שכשהתחלתי לצאת

הם היו בני 9....

עדיין זה הדרך שלי, הדרך הכי טובה שה' בחר ואני בחרתי.

אז תודה רבה על זה!!!

אה, ושלא אשכח:

בקרוב אצל כולנו :_)

עוצמתי וכנה.לקראת גאולה,"אודך ה' כי אנפת בי"..אנונימי (פותח)
אני מרגיש צורך להגיב ...אדם771

בע"ה . ולכן מראש סליחה על הדברים הבאים ...

א. קראתי את כל התגובות הנ"ל וצרם לי שאפאחד לא עצר לרגע וחשב על הבחור המסכן
שהשקיע וטרח 5 חודשים מחייו ולשווא...
בחור שמסתמא לא עשוי מאבן ולבו לא מפח ,
בחור שמסתמא יהודי נחמד וטוב ,
בחור שמסתמא היה טוב לך מהרבה בחינות שהרי אם לא כן לא היית מסתובבת איתו כמעט חצי שנה ,
בחור שמסתמא לבו נשבר וגם הוא עבר/עובר תהליכים לצאת מהמשבר איתך ..
בחור שמסתמא עבר תקופת יובש מבחירה כדי להתגבר עלייך ולא כמוך שלא בחרת בכך ...

כתבת : " למדתי להכיל את העובדה שגם אני אחת מהבנות האלה שיצאו עם בחור חמישה חודשים ונפרדו ממנו שניה לפני האירוסין." 

מסתמא את אחת מהבנות האלה שכל בן באשר הוא מתפלל לא לפגוש...
מסתמא את אחת מאותן בנות שנשלחו ע"י הקב"ה ל___ את בניו ...

כתבת : " לאט לאט הריח הזה שוב נהיה לי נעים למרות שלפני כמה שבועות הוא היה גורם לי לבחילה |
בגלל שהוא הזכיר לי אותו. "

מסתמא את אחת מאותן בנות שמסוגלות לומר על בחור יהודי שנתן לך מחייו 5 חודשים
שברגע שאת נזכרת בו את מקבלת בחילה ....

קיצר אני חושב שכדאי שכל אחד מאיתנו יסתכל על הדברים משני צדדי המטבע ....
שוב סליחה ואני מקווה שתפנימי גם את הדברים הנ"ל ותביני שליבך אינו סומק מליבו של אקסך...

תחשבי לעצמך למה הקב"ה הפגיש ביניכם ואולי ייתכן שהקב"ה שלח לך דבר טוב
ואת פשוט דחית אותו בשתי ידיים ,  כדאי לעשות חשבון נפש לא רק , למה מה שקרה היה טוב
ולנסות לרכך את רגשות האשמה בפספוס , אלא גם כדי ללמוד לקחים להבא .

כיצד תשיבי לאותו בחור אותו חלק מליבו שנשאר אצלך ?

כיצד תשיבי לעצמך עוד שנה / שנתיים כשאולי תשני את דעתך , כמו שקרה לאחרים וטובים ?
כיצד תתמודדי עם העובדה שהגעת למסקנה הכ"כ לא בריאה שבחרת להיות רווקה...? 

שבע"ה יהיו לך החלטות משמחות בעתיד מתוך רצון אמיתי ולב שלם
אבל נראה לי שכדאי להתחיל לעבוד על מה שתוקע אותך
כך שאולי בפעם הבאה לא תגיעי לכתוב מכתב נוסף על בחור אחר חצי שנה אחרי ....

בע"ה בשורות טובות וחג שמח .

רואים שאתה כותב מתוך מקום טוב ולא מתריס חלילה.יעלי_א

יחד עם זאת, ככה זה מכתבים. אדם כותב מהרהורי ליבו את מה שהוא חווה ומרגיש.

מה שקרה-קורה עם הבחור גם חשוב, אבל לא מחייב שיופיע פה.

לפעמים כדי שאדם יוכל להכיל קושי או כאב של אחרים, ובעיקר של קרובים לו-

הוא צריך קודם להכיל, לאהוב ולקבל את עצמו.

אני חושבת שהיא אמיצה. היא אמיצה שהיתה מסוגלת להגיע לשמחה (כלשהי..) לאחר/ מתוך כאב.

אני מסכימה איתך, ומשוכנעת שגם היא, כי תקופת הרווקות אמורה להיות זמנית ואדם לא אמור לרצות להיות רווק.

אבל כשהמציאות היא כך, יש מקום להיות שלם עם המצב. לא תמיד נכון ללכת ראש בראש.

לפעמים דווקא כשאתה לא לוחץ, השפע מגיע. בע"ה!!

תגובה לאדם771ens62

קודם כל, עלי לציין שהיה לי קשה עד מאד לקרוא את מה שכתבת

הרגשתי שאתה שופט אותי על מעשיי אבל אתה בכלל לא יודע את התמונה המלאה. אתה מנסה להראות את הצד שלו של הסיפור אבל אתה בקושי יודע את שלי!

שים לב שכמעט לא נתתי שום פרט על הבחור. או על הסיבה שנפרדנו.

כלום לא עלה בדעתך שאולי יש סיבה טובה לזה?

איך היית מגיב אם הייתי מספרת שהוא הסתיר ממני דברים מאד קשים במשך ארבעה חודשים?

איך היית מגיב לו היית יודע שגיליתי את הדברים הקשים האלו שניה לפני האירוסין?

אולי הסיבה שאני מרגישה בחילה כשאני חושבת עליו זה לא בגלל שאני רווקה בררנית שמזלזלת בבחורי ישראל אלא בגלל שהימים האחרונים שהייתי בקשר איתו היו מפחידים וקשים כי פתאום גיליתי כל כך הרבה דברים שלא הייתי מסוגלת בשום אופן להתמודד איתם?

מה היית חושב לו הייתי מספרת שהלכנו לייעוץ זוגי ואמרו לנו להיפרד כי אנחנו לא מתאימים אחד לשני? 

אולי פתאום היית יכול להסתכל על הדברים בצורה קצת יותר סלחנית?

שים לב שיכולתי לכתוב שהקב"ה הציל אותי מהבחור אבל זה לא מה שכתבתי. כתבתי שהקב"ה הציל אותי ואותו כי שנינו הבנו בסוף שעם כל הרצון הטוב שלנו, הקשר הזה פשוט לא יגיע לשום מקום טוב.

ואיך אתה יודע בכלל שהוא היה בתקופת יובש אחרי שהוא נפגש איתי?

כתבת: מסתמא את אחת מאותן בנות שנשלחו ע"י הקב"ה ל___ את בניו ...

אני לא יודעת מה היה אמור להיות במקום הריק. אני יכולה להעלות השערות למיניהם אבל מעדיפה שלא. גם המשפט הזה וגם המשפט לפניו היו די קשים בעיני. בחורים מתפללים לא לפגוש בחורות כמוני? איך אתה יכול להגיד עלי דבר כזה? אתה בכלל לא מכיר אותי!

אולי גם אני השקעתי חמישה חודשים מחיי?

אולי גם הלב שלי לא עשוי מפח וגם לי כאב כשגיליתי שהוא הוליך אותי שולל חמישה חודשים?

אולי גם אני יהודיה טובה ונחמדה?

אני לא באה כאן כדי לשפוט אותו או כדי להטיח כלפיו על מה שקרה. כל הכתיבה שלי עסקה בניסיון שלי למצוא אור בתוך החושך הזה שאני נמצאית בו.

בניגוד למה שחושבים על רווקים מבוגרים, אנחנו לא מוותרים על זוגיות מסיבות שטותיות. אנחנו מבררים לעומק כל דבר שאנחנו עושים, מתייעצים ובוחנים לעומק.

אני התייעצתי הרבה עם אנשים שמכירים אותי טוב וכולם אמרו לי את אותו הדבר. כולם אמרו לי לא להמשיך להיות בקשר עם הבחור.

ברור לי שהיו הרבה דברים בקשר עם הבחור אבל עם כל כך הרבה אנשים אמרו לי לחתוך ואני הרגשתי שזה הדבר הנכון והבחור חשב שזה הדבר הנכון, קשה לי להאמין שהקב"ה שלח לי דבר טוב וויתרתי עליו. קשה לי להאמין שאני אתחרט עוד שנתיים כי ההחלטה באה ממקום כל כך עמוק ומבורר.

מה אני יכולה להשיב לאותו הבחור?

האמת היא שפעמיים כבר כתבתי לך את מה שאני אשיב לו ופעמיים מחקתי ואז הבנתי שזה לא המקום לכתוב את תשובותיי לו. יש לי מה להגיד לו ואמרתי את מה שיש לי להגיד ואני עומדת מאחורי ההחלטה וגם הוא.

אני שוב לא יודעת איך אתה יכול להחליט שההחלטה שלי לא להתחתן לא הייתה בריאה. אתה לא יודע את הפרטים של ההחלטה בכלל. ושוב, אני באמת חושבת שיועצת זוגיות די מבינה בתחום הזה. היא זאת שעזרה לנו להבין שזאת ההחלטה הנכונה כך שברור לי שלא תהיה לי התמודדות כזאת.

כתבת: אבל נראה לי שכדאי להתחיל לעבוד על מה שתוקע אותך 

ואני שואלת שוב, איך אתה יודע שאני לא עובדת על מה שתוקע אותי? אולי התובנות שלי נבעו בידיוק מעבודה על זה?

איך אתה יודע שיש בכלל משהו שתוקע אותי? אתה לא יודע עלי כלום!

כאב לי שחרצת את גורלי בצורה כל כך חד משמעית. כאב לי שאתה רואה אותי בצורה כל כך שלילית וכאב לי שלא היית מסוגל ללמד לכף זכות כשקראת את מה שכתבתי.

המטרה שלי הייתה לחזק את עצמי ואולי על אם הדרך לעזור לאחרים ואני הגשמתי את מטרתי לפי התגובות שקיבלתי כאן ובפורום השני ובפניות אישיות.

אני לא יודעת מה המטרה שלך אבל כואב לי שהרגשת שזה נכון לפגוע כדי להשיג את המטרה הזאת.

עוד תגובה לאדם771ens62

אוקיי, ניסיתי לבין מאיפה נובעת התגובה שלך כלפיי שהייתה די מאשימה אז קראתי את ההודעות האחרונות שלך בפורום וראיתי את מה שכתבת על אותה הבחורה שיצאת איתה שלושה חודשים והיא חתכה.

האמת היא שחבל לי שלא ראיתי את זה לפני שהגבתי כי עכשיו אני מבינה שאת מה שכתבת לי, כתבת מתוך מקום של כאב על גורלך...

אני מתנצלת על דבריי הקשים ומצטערת כל כך שכרגע כואב לך.

אבל, אתה חייב להבין שהסיפור שלי ושלך מן הסתם לא אותו הסיפור. אני לא הבחורה שפגעה בך. 

בכל אופן,אני אשמח לעזור לך להכיל את שלך אם תרצה...

בהצלחה לשנינו בהמשך.

ישראל קדושים... צדיקים - הצלחה רבה לכולם..ד.

סליחה ומחילה על דבריי שפגעו בך .אדם771

לא היתה כוונה לפגוע , מה גם  שאין ל__אלא מה שעיניו רואות

שוב סליחה על הראיה המצומצמת (מבחירה או שלא מבחירה )

בע"ה שיהיה חג שמח לך ולכולנו .

אם תקרא טוב טוב תראה שהיא מאחלת לבחור טוב,אנונימי (פותח)אחרונה

ושהיא מרגישה שגם לו לא היה נכון להתחתן איתה...

יפה מאוד !אלי6

מסכים עם כל מילה.

היעוד שלנו בחיים הוא להיות אנחנו, במקום שה' שם אותנו, ולא במקום שהשכנים/הורים/חברים שלנו רואים אותנו.

תצליחי.

בחצות הלילה (יוצא בערך ברבע לאחת) בליל הסדראנונימי (פותח)

זו שעת רצון גדולה . כדאי לבקש בקשות מהקב"ה וכמובן על גאולה פרטית וכללית.

לא משנה מה!2 גדות לירדן

שנה הבאה אני אצל ההורים שלו בליל הסדר.. (אם אני אדע מי הם.... בעיה קטנה..)

ובלי כל הכללים של שנה ראשונה אצל הכלה..  

גם אני הרגשתי ככה השנה!אנונימי (פותח)

הרבה פעמים זה קורה לי שכשאני חווה איזו חוויה או מבינה איזו הבנה חדשה פתאום זה מהדהד לי מכל הכיוונים!

השנה גם אני החלטתי להיות רווקה, להיות כאן ועכשיו. ה' עשה איתי חסד גדול שאיפשר לי להבין את זה. איזה לילסדר מתוק היה לי השנה! הרגשתי שממש יצאתי מהמיצר הזה, מהמסכנות, מהעצבות, מהתחושות של "מה דפוק בי"ן "למה זה מגיע לי"...

לפני שבועיים בעקבות סדרת פגישות מתישה אמא שלי אמרה לי: "או שתתחתני עם הבחור הבא שמציעים לך או שתפסיקי להיות מסכנה!" ואז הבנתי שלהיות רווקה זאת הבחירה שלי! שהחיפוש אחרי האדם שאיתו אני רוצה לבנות בית הוא הבחירה שלי ממש! זה לא עונש משמים להיות רווקה עוד שנה, זאת בחירה ואני זאת שעומדת מאחוריה...

הרבה פעמים שמעתי את המשפט "אפשר להתחתן עם כל אחד, ואז מתחילה העבודה..." אני מבינה את זה, מאמינה שזה נכון, ובכל זאת לא מוכנה. אני רוצה לבחור, אני בוחרת לבחור את הבחור... ושהוא יבחר בי...

בקיץ הזה בעזרת ה' נלבש לבן ונתפלל לטוב!

מדהים! באת עליי בתזמון מושלם. תודהפרח532

לשנה הבאה - כבר בלי צורך ב"תיזמונים" כאלה...ד.
וואווו!! מקסים!! אשרייך!!גלוק17
תזכורתadvfb

גם לגברים יש רגשות

סופריקה

נכון ומדוייקאדם פרו+
3>advfbאחרונה
זה נהיה טרנד?הפי

לדבר עם בחורה ולברוח?

2 נשים שלוותי השבוע היו מפורקות מבכי עד כדי מצב של חולי.

אם אתם לא מתכוונים לצאת לדייט תגידו את זה מראש

ולא ברור לי איך גבר שמגדיר את עצמו דוס עושה שטויות כאלה.

ובעצם דוס או לא לא מתנהגים ככה

לא סתם שולחים הודעות בוואצפ לבחורה שהעבירו לך את המספר בשביל שידוך ..ואז בורחים .

איך זה גורם לשדכן גם להרגיש?

ולא סתם קובעים עם בחורה דייט ומבטלים באותו יום

שלא נתחיל לדבר על שגרירים/ שליש/ וחבריו

ששם בכלל פותחים הודעות מדברים ואז יום אחרי נעלמים .

מדוע?

אני תמיד אומרת אף בחורה לא כועסת שלא רוצים אותה בחורה כועסת כי הראו לה שרצו אותה (בואי נקבע דייט )

ובסוף הלכו בלי הסבר בבום

אני כבר התרגלתי לזה שיש כאלה שדיבורים לחוד ומעשים לחוד ..

ואני אומרת את זה בכאב אם אדם בוחר להתנהג ככה או ניצלתי.. עוברת הלאה ..

אבל לא כולן לוקחות את זה ככה

יש בנות שלא רוצות לשמוע על דייטים בזמן הקרוב בגללכם..

באמת קחו אחריות.

גוסטינג זה גועל נפש

אתם גועל נפש

השרשור מופנה לאדם שבורח/ מבטל דקה 90 בלי לזכור שיש צד שני לסיפור.

אדם אשר לא יודע לבטא את רגשותיו ..

נכון לא תמיד אפשר להביע מה אתה מרגיש אבל אפשר שיהיה לך עמוד שדרה . אל תגיד סתם דברים .. מזה??

(אפילו הודעת נימוס יהיה מתאים .. מצטער על הזמן שלך.. בכל זאת אני חושב שלא מתאים .קשה?

אפשרי גם אם לא מסתדר הכל בסדר .מידות יש פה צד שני לעזאזל 

דרך ארץ

כנל הפוך!! כלפי גברים

מעצבן ממשארץ השוקולד
פעם אחת קרה ליאביעד מילוא

התחיל איזה קשר והבחורה נעלמה כאילו בלעה אותה האדמה

קרה גם הפוךבחור עצוב
דיברתי עם מישהי איזה שבוע ופתאום פשוט נעלמה מעל פני האדמה. לא הגיבה להודעות. כלום.

אחרי חודש פתאום שלחה הודעה משום מקום. הגבתי לה ביובש שתבין שלא מעוניין. 

תגיד לה ברחל ביתך הקטנההפי
ההתנהגות הזו של היבוש לפני חודש לא היתה לעניין
לא בא לחנך אותהבחור עצוב
רק חתכתי וזהו. 
הלוואי עליadvfb
אם אחרי כל הבירורים זה מה שהתגלהintuscrepidamאחרונה

אזי צריך להודות לה' יתברך ששמר את נפשך.

היה כנראה צריך את הבירור בשביל שני הצדדים, אך ברוב חסדיו ה' חסך לך את כל הפגישות והסבל מהבחור.

ואני לא אומר את זה רק מהצד של הכל לטובה וכו', אלא פה באמת רואים את ההצלה עצמה ישר.

לדעתי החלק שקשה זה שבסיטואציה כזו אפשר לומר לעצמך למה אני שוב פעם בסרט של להתבאס מקשר שהיה רלוונטי והתברר שלא…

עד כאןכְּקֶדֶם

מי יודע כבר כמה קשרים הלב הזה חווה

וכמה אמרו לך שאתה זוהר ושאתה משהו אחר ושהעולם צריך אותך באמת. ואיך זה שאתה כזה כל כך? והלוואי שהרגע הזה אתה ואני לבד יהיה לתמיד.  ושאם היה אפשרי הייתי נשארת איתך לנצח אבל אנלא יכולה להקים איתך בית. ועוד אינספור פתגמים מאינספור שהלב שלי נתן להן להיכנס בלי מעצורים. והן הביטו ברהב ונגעו בקצהו ונחרדו ונעלמו.

ולהבדיל גם קשרים עם חברים טובים מאד שהחליטו שדיי.

אה וגם הוא, שאמר לעולם דיי. גם איתו רציתי להגיע הכי רחוק שיש יותר מהכל וגם אתה מתי שככ התקרבתי אליך טרקת לי את הדלת בפרצוף. כמו כל האחרים.

ואולי אני באמת תמים ונאיבי אולי לא הרגשתם אליי כמו מה שאני הרגשתי ומרגיש אליכם עד היום. אולי באמת ניצלתם כל רגע אתי רק כדי לחוות עוד קצת , כמה שמתאפשר.

אבל הגיע הזמן שלי. שעכשיו אני איעלם.

הגיע הזמן שאומר לעולם - דיי.

התוהו קדם לעולם. 

נוגע, לא נוגע

עצוב וכואב לשמוע

קצת מניסיון, יש אנשים שהעבודה הרוחנית שלהם זה להסתנכרן עם העולם וללמוד להתהלך בו. ואם זה מנחם, אחרי העבודה הזאת אתה מרגיש אחרת, טוב יותר ורגוע ושליו, ושלם עם עצמך.

שתרגיש טוב במהרה בעז"ה, ותמצא את מקומך ואת רעייתך

נעמת לנו… חבל שאתה מחליט לעזובפ.א.
וואלה לא קלטתי שזה שרשור פרידהadvfb
כתיבה יפהאדם פרו+
מבטאת את ההרגשה
כואב ממשארץ השוקולד
מאחל רק טוב
חבר יקרכל היופי

עוד לא הגיע זמנך להיעלם.

הלב שבע אכזבות אבל יום אחד יהיה טוב יותר ותמצא את מקומך.

הסימן הכי טוב בעיניי לטוב ולכנות - הוא אנחנו עצמנו.

האם אתה מרגיש טוב ואהבה כלפי אחרים?

אם כן, בוודאי שיש עוד כמוך שאינם רק נצלנים.

כל אחד מאיתנו מסתובב בעולם הזה עם שריטות וקשיחם משל עצמו, החיים מורכבים ללא ספק.

אבל יש ויהיו רגעי אור.

אנחנו נוטים להבליט את החושך כי הטוב הוא המובן מאליו, כי אנחנו בנויים להתגונן מהרע.

אבל מה שזה אומר בתכלס, גם אם לא תמיד מרגישים ככה, שהטוב הוא הרוב. מקיף אותנו בלי שנרגיש.

מותר ליפול לתהומות, זה בסדר להרגיש, אבל לזכור שיש אור בקצה, שהנפילה הזו לא תהיה לנצח.

חולה עליךךךadvfb

אחלה כתיבה

הצורך לשים גבולות הוא צרך הכרחי.

לאחרונה באמת עלתה התובה שזה גם נותן קרקע פוריה לדברים שיצמחו ויפרחו.

יש שני צדדים יראה ואהבה.

היראה שמתבטאת בשימת גבולות והיא נותנת בסיס יציב. 

על גבי הבסיס היציב אפשר לפתח ולהצמיח כל פעם את האהבה.

אז בהחלט - די! שמים גבולות! מתוך כך בעזרת ה' הרבה שפע ברכה והצלחה!!

בהצלחהברוקוליאחרונה
יש לי בכלל סיכוי?מה כבר ביקשתי

אני יודע שהשאלה בכותרת קצת חריפה מדי אז אסביר...

לא יודע אם זה שייך לפה או לאר"מ אז כותב בשניהם.

עברו כמעט חודשיים מאז שהיא חתכה אותי. (לא יצאתי מאז מסיבה טכנית שקצת מנעה ממני להיפגש, ואני מרגיש שאולי זה קצת הזיק לי שאותה גברת ישבה לי במוח כל הזמן הזה ומצד שני גם עלו לי הרבה תובנות לגביה שלא חשבתי עליהם קודם אז אולי כן היתה מזה גם תועלת...לא משנה, זה לא העיקר. וגם סרו המניעות אז בעז"ה ממשיך.).

הנקודה היא שאני מרגיש שאני אולי קצת רגיש מדי. בכללי בחיים. ובדייטים זה מתפרץ במאתיים אחוז. כבר כתבתי על זה פה פעם אבל אז זה היה בהקשר של פרידות. עכשיו אני מתכוון בהקשר של אישיות.

זה היה הקשר הארוך יחסית הראשון שלי. יצאתי עם כמה בחורות לפניה ועם אף אחת לא התקדמתי באמת וגם תכלס לא היה כל כך שייך. כבר שראיתי את הפרטים שלה בהצעה הרגשתי שזה משהו אחר. וזה באמת היה. הבעיה הגדולה היא שלא הצלחתי באמת לקדם את הקשר. בכל רעיון שעלה לי חששתי שזה ילחיץ אותה, שהיא לא תגיב לזה טוב וכאלה. מפה לשם היא הרגישה שאני לא מוביל מספיק ועל זה (לפחות ככה אמרה) חתכה. היתה לנו שיחה ארוכה מאוד לפני שהיא קיבלה את ההחלטה, והמסר העיקרי שקיבלתי שם הוא "אתה באמת אדם טוב. באמת. לא פגשתי הרבה בחורים כאלה וגם אומרים שזה די נדיר אצל גברים. באמת התנהלת מדהים במהלך כל הקשר. הרגשתי שיש מי שרואה אותי ואכפת לו ממני. גם עוד לא פגשתי מישהו שמבין אותי ככה. יש לך לב כל כך טוב, וזאת אחת ה-תכונות החשובות לי. לכן ממש קשה לי לוותר על זה. באמת רציתי שזה יצליח. אתה מה שאני מחפשת. אבל אני מרגישה שזה לא מה שאני צריכה בחיים. אני צריכה מישהו חזק, יציב, שאני אוכל לסמוך עליו. ומבחינת הרגישות אני מרגישה שאנחנו קצת דומים מדי. וזה לא מה שאני צריכה לפחות בשלב הזה של החיים...".

מה שאני שמעתי זה "היית יכול ממש להצליח בתור בחורה. אתה לא גברי, אתה לא מסוגל לספק לאישה את מה שהיא צריכה בחיים, אתה רגיש מדי, מי שאמור לבכות בבית זה לא אתה זו אני, אין לך ביטחון עצמי, אתה לא החלטי, ובקיצור- בתור חברות היינו יכולות להסתדר יופי, אבל בתור בעל? תשכח מזה."

וכאן אני שואל כבר חודשיים ולא מצליח לקבל תשובה- למה אני אמור לצפות? מאז שאני זוכר את עצמי זה מי שאני. רגיש, מתחשב, אכפתי, דואג, שמח בלשמח מישהו אחר, מתכלב בשביל שמי שאני אוהב יהיה בנוח, וכו. אני לא מחפש מישהי גברית ושנחליף תפקידים. יש בי את הרצון הגברי הבסיסי הזה של לספק משענת, להוביל, להיות הקול השפוי. אבל בפועל זה לא מתבטא. בפועל היא נפגשת מיד עם הלב הטוב שלי, זה משמח אותה שיש גברים כאלה בעולם, ובזה מסתכמת התועלת שלה מהקשר. ואני? אני רק מאבד עוד את מעט הביטחון העצמי שנשאר לי. מי תוכל לראות אותי מעבר? ומי תוכל לאהוב את התכונות האלה באמת? יש מישהי שתשמח בזה שאני לפעמים לוקח דברים ללב והם משפיעים עלי? שאני חווה את העולם בצורה יותר עמוקה? שהלב שלי לא מסוגל לשמוע מישהו ובמיוחד מישהי שמחמיא לי בלי שיעלו לי דמעות?

זה קצת מייאש כל העסק הזה ובמיוחד הכנות שבה היא אמרה שאני אשכרה מה שהיא מחפשת ולמרות זאת החליטה לסיים את זה...

ביטחון עצמי כן חובהזיויק
לדעתי
מכיוון שאינני ראוי להיות הגאון של הדור,חסדי הים

אני חייב להתחתן עם אשה שתהיה מוכנה לגדל את גאון הדור הבא.

"יִבְחַר לָנוּ אֶת נַחֲלָתֵנוּ אֶת גְּאוֹן יַעֲקֹב אֲשֶׁר אָהֵב סֶלָה".

שדכנים לחוצניקים ודומיהםTachyon

האם מישהו מכיר שדכנים לחוצניקים או בכללי אנשים שיכולים מצד אחד להיות מאוד דוסים ומצד שני מאוד פתוחים לעולם? 

אתה יכול לפנות אלי במסר (לא בשיחה אישית) ואתן לךחסדי הים
מספר של שדכנית שעוסקת בזה.
אשמח גםראומה1
התחתנתי לתוך קהילה של חוצניקים רווקיםתמיד בבטחה

אז מוזמנים לפנות ואני אנסה לעזור

פניתי ראומה1
יש קהילה של חוצניקים רווקים כאן? סקרנת...מתוך סקרנות
זה סביב ישיבת מיר?
תודה, מכיר קבוצת ווצאפ שלהםמתוך סקרנות

יש להם גם קהילה פיזית?

בוודאיארץ השוקולד
תשאל בקבוצה איפה הם גרים ואיפה המניינים שלהם, לרוב זה סביב אוניברסיטאות לדעתי.
מעניין, טוב לדעתמתוך סקרנותאחרונה
תודה רבה! אם יש עוד איזה שדכנים מאזור בית שמש?Tachyon
יש בתחתית רשימת השדכנים בשרשור הנעוץלגיטימי?

כמה שדכנים ומיזמים.

כדאי להסתכל לדעתי גם על האתר SAYS.

בהצלחה

הייתי מחפש באינטרנט על JLICארץ השוקולד
ראיתי עכשיו זוג בדייטהפי

הבחורה כמעט מתעלפת מקור

והבחור מדבר על מטבע ביטקון או משו כזה..

הבנת מה אני אומר?

אחי , היא בעולמות עליונים

ביטקוייןמשה

זה באמת מקום לרחף בו.

כמה קשה לומר קר לי?בחור עצוב
בנות תמיד צודקות ובנים תמיד טיפשים וחסרי תשומת לבצדיק יסוד עלום
יותר קשה מלאכול סרטים אחר כך שהוא לא שם לב אלייךיוני.ו.

מה שבטוח.

ושאף אחד לא שם לב אלייך, ולכן את חותכת מעוד אחד ועוד אחד למרות שהייתם יכולים להיות מאוד מתאימים.

תאמיני לי תלמדי הרבה יותר על הבחור אם תחליטי להגיד שקר לך ולבחון את התגובה שלו, מאשר להחליט לבחון אם הוא שם לב שקר לך בכלל מלחתכילה.

בכלל הגישה הזאת היא פוטינציאל להיות כדור שלג מתגלגל לחיי זוגיות מתסכלים.

הוא נדרש לעבוד על עצמו לשים לב יותר לדברים שמפריעים לה בדיוק באותה מידה שהיא נדרשת לעבוד על עצמה להרחיב את תחומי הביטוי וההבעה שלה מולו.

ברור שהיא צריכה להגידהפי
לא ציפיתי שידע לבד
הצעתי לכמה בחורות את המעיל שליבחור עצוב
כולן סירבו. אולי הגיע הזמן לכבס אותו. 
נראה לי שזה בסיסי להיות רגיש למזג האווירadvfb
כדאי שיהיה תשומת לב מצידוארץ השוקולד

אבל אם היא לא יודעת לומר שקר לה זה גם בעיה.

ולגבי עצם המקרה, אולי גם לה היה מעניין ממש שהיא לא שמה לב לקור.

חחחח לא נראליהפי

אני צוחקת כי עכשיו שעה אני אומרת לחברה די קר לי בואי לאוטוו כבר

פתאום דוכן של תכשיטים סייל כל הדוכן

מה לא ניקח????

והיא כולה עלק קר לך

הורידה לי את החשק לא לקחתי .

סתם פשוט היה יש ים אנשים

קיצר יש משהו שמעניין לך פחות קר

אבל בדייטים לי ספציפית קפוא

ואני חופרת לבחור שקר לי!

הוא לא יכול לפספס את זה

אז תקבעו מראש במקום סגורבחור עצוב
ואי אני חושבתהפי

שהתסכול הכי גדול שלי בדייט היה שנכנסו למסעדה ואז גילנו שאנחנו בטעות בחלק החיצוני שלה אומנם מקורה אבל חיצוני היה שם קור בלתי נסבל.

שזה קטע זה יחסי  כי עם גברים קפוא לי רצח

ועם חברות שלי חם לי כל הזמן המזגן על חום דולק 

אז אפשר לעבורבחור עצוב

זו לא בושה לומר לבחור שקר לך ותשמחי לעבור.

בסוף המטרה שלו שיהיה לך הכי נוח בעולם כדי שתוכלי להביא את כל כולך לפגישה( וגם להיפך כמובן).

אני אישית הייתי שמח אם מישהו תאמר לי מה יגרום לה להרגיש טוב יותר. 

ברור שאמרתיהפי
סוף טוב הכל טוב?בחור עצוב

יש כאלו שמתפדחות לומר וסתם סובלות. 

אפשר להגיד בטל ומבוטלהפי
לא הבנתיבחור עצוב
קורה לי הרבה בשרשור הזה
אולי זה דייט בין הראשוניםמישהי נשואה

והיא עדיין התפדחה להגיד

אני מקווה שבהמשך היא תגיד שקר לה

את ההרצאות בנושא כלכלה שהיית נושא בפני😂יעל מהדרום
אשה היא לא יועץ השקעותבחור עצוב
אשה היא אכן לא יועץ השקעותאריק מהדרום
אבל אתה הולך לאחד את ההון שלך וההון שלה להון אחד.

זה נושא מספיק חשוב כדי שלפחות תהיה לכם ראיה משותפת לגבי איך נכון להשקיע.

המצב שבו צד אחד משקיע כראות עיניו בכל מיני השקעות וצד שני כלל לא מעורב זה המצב הנפוץ אבל הוא מאוד לא בריא בעיקר בעיתות משבר שבו צד אחד יקבל תרעומת על ההשקעות הגרועות שלו.

וגם איך בן אדם משקיע אומר הרבה מאוד על הנפש של בן האדם ועל איך הוא רואה את העתיד שלו ושל משפחתו.

זה לא אומר שצריך לאכול לה את הראש על זה בפגישותבחור עצוב
ולגמרי אין לי בעיה לקחת אחריות על הצד הכספי בקשר. לא כל אחד חייב לדעת לעשות הכל. 
אכן לא כל אחד חייב לדעת לעשות הכלאריק מהדרום
אבל בנושא הספציפי הזה זה מאוד חשוב לעבוד יחד כי ישנן החלטות מאוד גורליות.

אם מישהו אחד אחראי על שטיפת כלים, זריקת זבל או ספונג'ה זה לא נורא כל כך אם הפרטנר לא יהיה לו מושג בנושא.

אבל בנושאים כמו ניהול ההון המשפחתי וחינוך הילדים זה מאוד קריטי ששני ההורים יהיו אחראים ביחד.

וזאת כי שני בני הזוג מוציאים ומכניסים (בדרך כלל) ואם לשניהם יש מטרה לחסוך להון עצמי לבית או לחתונות ובר מצוות לצורך העניין לא הגיוני שאחד מבני הזוג על דעת עצמו יחליט להוציא יום אחד הכל על ביטקוין כי הוא ראה טיקטוק ששכנע אותו זה הדבר הנכון.

אתה יודע שזה בערך מה שקרה בקיבוציםמשה

השקיעו שם בכל מיני שטויות כל מיני אנשים שעבדו בגזברות. חלק קטן הצליח והתעשר (ואז הקיבוץ לא התלונן...) וחלק גדול פשטו את הרגל.

אני תוהה אם מספיק ששני הצדדיםארץ השוקולד

רואים עין בעין ביחס להוצאות וחסכונות, גם אם אחד הצדדים לא מתעסק באופן ההשקעה?

מה דעתך על זה?

המצב הנפוץאריק מהדרום
הוא שיש צד אחד מאוד מעורב בפיננסים וצד אחד לא מעורב בכלל, העובדה שזה מצב נפוץ לא אומר שזה בריא, במקרה של גירושין או מוות או נכות פתאומית שתמנע מהצד המעורב לתפקד זה יקשה מאוד, מקרים שבו צד אחד לא רק שאין לו את הקוד לחשבון בנק, אלא שבכלל לא הוריד את האפליקציה לחשבון זה יהיה ללמוד להתנהל הכל מאפס.

בשאלות הגדולות של החיים, עם מי להתחתן, כמה ילדים להביא, איפה לגור, איך לחנך את הילדים, במה לעסוק, צריכה להיות החלטה משותפת או לפחות מעורבות אחראית לדרך, גם בבניית ההון המשפחתי זו החלטה מספיק קריטית בחיים כדי לפנות לזה זמן איכות לדבר על העתיד הפיננסי שלכם.

אם תרצהאריק מהדרוםאחרונה

תוכל להשוות את זה לזוג שצד אחד מעורב בחינוך ילדים עד לשד עצמותיו והצד השני לא יודע איפה הילדים לומדים, לא מה הם לומדים, לא איזה כיתה, לא אם מישהו מציק להם בהית הספר, הוא בקושי יודע כמה ילדים יש לו ואם בכלל ומה השמות שלהם, מתי בר מצווה, לא מעניין אותו כלום בחינוך ילדים.

אז בפיננסים זה המצב הנפוץ.

ברור שמספיקברגוע
חחח גדולהפי
הרהורים בעקבות שירשורים: למי לדעתכם יש יותר סיכוי?יוני.ו.

ולמה

1. "לא הולך לי בדייטים/מערכות יחסים, לא מתקדם לשום מקום, למרות שאני משקיע/ה ומנסה זמן רב." >> "זאת הסיבה שהפכתי להיות פריק/ית ומוזר/ה" >> "אני מיואש/ת וכבר בקושי מנסה"

2. "אני פריק/ית ומוזר/ה" >> "זאת הסיבה שלא הולך לי בדייטים/מערכות יחסים, לא מתקדם לשום מקום, למרות שאני משקיע/ה ומנסה זמן רב." >> "אני מיואש/ת וכבר בקושי מנסה"

נגיד שאלו שני סוגי האנשים. שניהם לא אידיאלים, אבל כנראה יותר נפוצים מהסוג האידיאלי, אז תנסו להתייחס אליהם, ולא לשבור לסוג שלישי. אם תקלטו את הלך הדברים תגלו שיש הרבה פחות מקום לקטנוניות.

(חסכתי את הניסיון לעדן/ פוליטיקלי קורקט למינהם)

מסכים ומחזקאביעד מילוא

אבל זו התבוננות חיצונית  צריך לשבור את הסטיגמות

אתה מה זה צודקadvfb

גם בהתחלה זה עלה לי, אבל אולי זה רק עניין של ניסוח.

אם מדברים על שורש העניין אפשר למצוא בדילמה הזו עקרון שהוא אמיתי ולא חיצוני.

לא הבנתיהרמוניה

למה שיהיה הבדל אם לשניהם המסקנה השווה היא- "אני מיואש/ת וכבר בקושי מנסה" ?

לראשון יש יותר סיכויadvfb

הוא מגדיר את עצמו כנורמלי חוץ מהעובדה שהוא לא מצליח במערכות יחסים, לכן הוא יכול לבודד את חוסר ההצלחה בתחום הזוגי ולהבין שזה לא צובע את כל האישיות שלו. ככה הבטחון העצמי עולה וכך גם המסוגלות שלו לפתור את הבעיה עולה.

בסוג השני יש בעיה בהגדרת הזהות האישית והערך העצמי. הטיפול הוא בהכרח שורשי. 

תלוי ביחס בין כמה שהוא חושב שהוא פריק ומוזרנוגע, לא נוגעאחרונה

לבין כמה שהוא באמת

אולי יעניין אותך