להיות אני?w.w.m.n

שלום לכולם!

יצאתי עד היום עם הרבה בחורים... (לצערי )

כולם (חוץ מבודדים ממש) התלהבו בהתחלה.

[טענו שזה בגלל שאני: שמחה, יפה, חייכנית... זה בעיקר...]

אח"כ, אחרי מס' פגישות לא קטן (7-6) - נזכרו שהם לא בטוחים שיש התאמה...

ואני שואלת: אולי בבחור הבא (אם יהיה) לא אהיה אני (בהתחלה)?

בשביל מה להשקיע שוב אנרגיות בקשר חדש, אם גם ככה אחרי כמעט חודש ביחד - הוא יזרוק אותי???

אני מתחילה לקנא בבנות שישר אומרים להן "לא"...

אווווווווווווף

מה אתם חושבים?

זה לא שאני מפתחת ציפיות מוקדם מדיי, אבל אתם מסכימים איתי שבונים משהו אחרי 6 פגישות, לא?

אז סתם השקעתי מאמצים? למה זה טוב??

סליחה על השרשורים הלא כ"כ אופטימיים שאני פותחת לאחרונה...

(שונאת את זה, אבל "לצאת" זה באמת קשה וחסר תועלת לפעמים בוכה. השמחה שלי בלצאת ולהכיר אנשים חדשים ופוטנציאליים להקמת בית כבר נשחקה מזמן!!! הלוואי ולפחות הרצון להתחתן - יישאר... טאטאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאא)

הצעה בשבילךens62

מועדים לשמחה

קודם כל, אני חושבת שזה מאד הגיוני לפתח ציפיות אחרי 6-7 פגישות.

אבל אני חושבת שאת צריכה אולי להיות קצת יותר ביקורתית כשאת נפגשת עם בנים.

בין השורות בכתיבה שלך, יש תחושה שכל פעם זה הבחור שמחליט שזה לא זה והבחור הוא זה שנוטש.

תשאלי את עצמך האם בכל אחד מהמקרים האלה את הרגשת שהקשר מתאים? אולי פתאום תגלי שאת ידעת גם עמוק בפנים שזה לא ילך.

למה זה יעזור לך?

את תעברי מעמדה פאסיבית לעמדה אקטיבית. לא תרגישי כמו זאת שנוטשים אותה אלא כמו זאת שמחליטה ביחד עם הצד השני שזה לא מתאים.

גם ייתכן שתחסכי לעצמך עוגמת נפש אם תלמדי לזהות בזמן שבחור לא מתאים לך. כך תחסכי את התקופה של 6-7 פגישות בהן סתם בנית לעצמך ציפיות.

שאלת את עצמך (ואותנו) האם אולי כדאי שבהתחלה לא תהיי עצמך. מוזר לי שהגעת למסקנה הזאת כי הרי כתבת שבהתחלה בנים מתלהבים ממי שאת ואז בהמשך יורד להם ההתלהבות והם מחליטים שזה לא זה.

אם כבר, היית צריכה בהתחלה להיות עצמך ואז בהמשך להשתנות כדי שהבחור יישאר.

אבל בכל אופן זה לא טוב לחשוב ככה. הרי את לא רוצה רק להתחתן. חתונה זה ערב אחד בחיים שלמים. את רוצה זוגיות בריאה ונכונה לאורך שנים ובשביל זה יקירתי, את חייבת להיות עצמך ומתישהוא יגיע הבחור שיאהב אותך כמו שאת.

מה את יכולה בכל זאת לעשות?

תבדקי טוב טוב אם אולי יש משהו בהתנהגות שלך שמשתנה לאורך פגישות.

אולי את נכנסת ללחץ ככל שהקשר מתקדם ומשדרת את זה וככה מלחיצה את הבחור?

אולי את מראה יותר מידי התלהבות ונקשרת מהר מידי?

אולי את מאבדת קצת מהביטחון שלך?

לפעמים ,מרוב שאנחנו רוצים משהו ומפחדים לקבל אותו, אנחנו עושים כל מיני דברים בתת מודע כדי להבריח את מה שאנחנו רוצים ולכן, צריך לפתח המון מודעות להתנהגות שלנו. למה שאנחנו משדרים. יכול למשל לקרות מצב שמרוב שאנחנו רוצים להיות קרובים למישהו (נפשית) אנחנו משדרים ריחוק. זה קורה.

ועוד דבר, אני לא יודעת בת כמה את אבל מבחינה סטטיסטית את מן הסתם בין הגילאין 21-24. אני בת 27 ויצאתי עם המון בנים וחשבתי כמה וכמה פעמים שזה זה. הרצון להתחתן תמיד נשאר לא משנה מה עוברים ועם כמה בחורים יוצאים. אני מאחלת לך מקרב לב שלא תגיעי למצב שלי אבל מציעה לך את הנחמה שלא משנה מה, תמיד יהיה לך הרצון הזה. אולי יהיה לך קשה לפעמים להתחבר אליו אבל הוא תמיד יהיה שם.

ענית ממש יפה גברת כבר

אתמול דיברתי עם חברה על זה שכל אחת רוצה מה שיש לשניה, אפילו בדפיקויות...

אני כמעט אף פעם לא חשבתי ש-זה זה.

אפילו כשחשבתי שיש מצב, לא באמת עפתי על זה והייתי בטוחה וכו'.

אז אני טיפה מקנאת בבנות שמצליחות לפתח קשר ולמצוא ולהכיר בחורים שיכולים להיות אופציה. יש בזה משהו שנותן תקווה, יש עוד בחורים...

אולי את צריכה להנמיך ציפיות?גברת כבר

6-7 פגישות זה לא מעט, אבל זה גם לא המון. זה בד"כ שלב שבו אני אומרת לעצמי- התקדמנו שלב, אבל אני עוד רחוקה מלחשוב שיש פה משהו רציני, ויכול להיות שבגלל שאת כל כך חמודה וחייכנית- לוקח יותר זמן לבדוק אם זה האופי הזורם שלך, או שבאמת יש התאמה (יש בחורים שיצאתי איתם שהיו בטוחים שאני מתאימה להם לגמרי כי זרמתי איתם, ולא הבינו שאני זורמת כדי שיהיה זורם, אבל זה לא מתאים משום כיוון...)

ולתפילה שלא להתייאש- אני אצטרף

שיהיה בהצלחה!

לא, את..כתמר יפרח

חברה נפלאה, ראשית קבלי חיזוק וחיבוק וגיהוק..

אם לא תהיי את, זה לא יתאים ל-ך. כ"כ הרבה אנרגיה מתבזבזת בין כה על כל הפגישות האלה,אז עוד לעבוד יותר קשה?

מי שזה לא התאים לו,שיבושם לו, וטוב מוקדם ממאוחר. האמיני שיגיע המר-בחור שימצא את האת הזו מעניינת לא רק עד פגישה 6,כי אם עד גיל 106, ובע"ה שיגיע מהר, יאללה!

מתיש, מכאיב, מייאש ככל שיהיה, ההצגה חייבת להמשך. ובהצגה הזו את לא עוטה עלייך שום מסיכה ולא נכנסת לשום דמות, מהסיבה הפשוטה שהדמות שאיתה את מגיעה טבעי היא יותר טובה מכל התגלמות אחרת..

חיבוק חזק, מותר להתייאש, כן, לגיטימי. אבל היי תמיד עם חצי עין פקוחה {קריצה?} מוכנה ל'הקפצה'..

אין כמוך, תמר!!!w.w.m.n

תודה גם לעונים האחרים...

לפי תגובתכם (גם של תמר) הבנתי שהיו דברים חשובים שלא הבהרתי אותם:

מתוך איזה 30 בחורים - רק 5 פסלו אותי... (לא בשביל השחצנות חלילה. רק כדי שתבינו את המצב).

העניין הוא כזה: אני מטבעי שמחה, חייכנית, מתעניינת וכו'... (ככה אני עם כולם!!!)

כשאני מתנהגת ככה עם המדוייטים - הם בטוחים שזה בגלל שטוב לי איתם. לפעמים זה נכון ולפעמים לא (ואז באמת אני פוסלת כשאני רואה שאין סיכוי...). הם מסונוורים (או מזה שאני מרוצה מהם או מהתכונות הטובות שלי) וממשיכים איתי עוד ועוד.

אני רואה שהם רוצים להמשיך - מבינה שבסה"כ מרוצים ורוצים את הקשר - משקיעה מעצמי (אם אני רוצה ובוחרת להמשיך איתם): מדברת יותר, נפתחת וכו' (למרות שאני בד"כ שקטה ומופנמת).

כשאני מנסה לברר איך הם עם הקשר - הם אומרים לי שאני מה שהם מחפשים וטוב להם איתי וכו'... (יש כאלה שמעצמם מקשקשים לי את השטויות האלה ועושים את ההצגה בצורה הטובה ביותר). אני ברוב טפשותי מאמינה להם וזורמת איתם (אולי הם באמת חושבים ככה לעת עתה. לא רוצה לשפוט סתם...).

פתאום, אחרי כמה שבועות, הם מתפקחים: "רגע, זה בכלל לא מה שאני מחפש. היא _______  - ואני לא בטוח שזה מתאים לי". רק עכשיו נזכרים גם להשתמש בשכל...

באותו רגע (אחרי שאני שומעת את ההלבטויות שלהם) אני מבינה שאני לא מה שהם מחפשים. שסתם היו מסונוורים וזרמו...

מגיעה להחלטה שהכי טוב בשביל שנינו שנפרד, וחותכת.

זה פחות או יותר הסיפור (בהילוך מהיר).

מישהו/י יכולים לעזור לי עכשיו (אחרי שהסיפור קצת יותר ברור)?

האם לא לחייך, לא להתעניין, או בקיצור - לא להיות אני, רק כדי שהם לא יהיו מסונוורים?

אין לי כוח להשקיע בקשרים שלא ייצא מהם כלום

מצד שני - לייבש את הבחור לא ממש יגרום לו להשתכנע להמשיך איתי (שוב - אם אני לא מעוניינת - מעולה! אם כן - קצת באסה, לא? )

אפשר שאלה?נקודה למחשבה

את יכולה לענות לי גם במסר..

כמה שעות לוקחות הפגישות הראשונות שלך עם אותם הבחורים?

בד"כ שעתייםw.w.m.n

היו כמה שיצאתי איתם 3-4 שעות

תיקון טעות:w.w.m.n

^^^ מס' השעות של דייט ראשון.

בד"כ דייטים ראשונים הם 3-4 שעות

עצה..נקודה למחשבה

תנסי להסתכל במהלך הפגישה עד מתי הבחור קשוב למה שאת אומרת ומתי הפגישה הופכת להיות בילוי.

ברגע שמבלים כבר אי אפשר לבחון באמת אם זה מתאים או לא.. (גם את וגם הוא)

ואחרי כל פגישה לבחון את הדברים שהיו בה, ולא רק לזרום..

לדעתי אם יש דברים שאת לא סגורה עליהם כדאי באותו רגע להתייעץ עם מישהי חכמה אובייקטיבית ונראה לי נשואה (יש להם עצות טובות יותר מלחברות רווקות) ולא להגיע למצב שלא מבינים מאיפה דברים נחתו עלינו..

המון הצלחה!

צודקת ממש!!!!!!w.w.m.n

תודה

אני חושבת שהבעיה נוגעת גם לבנים עצמם..תל אורות

אם את מתארת את עצמך כ"יפה, שמחה וחייכנית", אז הם יוצאים איתך בחלק מהזמן כחלק מהמגניבות שיש להן "חברה" שהיא גם זה וגם זה. רק אחרי 6 פגישות, כשאת מזכירה להם, שזה לא משחק של תיכון, הם "מבינים" שזה לא מתאים. בקיצור, זו לא רק בעיה שלך. אל תוותרי להם, ואחרי 2 פגישות, תציבי שאלה-יחסינו לאן? אין ברירה. בדר"כ זה תפקיד של הבנים, אבל יש מצבים שבנות צריכות לתפוס פיקוד.

אומרים שאני אינני אני, אז מי אני בכלל?!ניל"ס

יקרה שלנו!

מכירה את זה שאת חולמת בלילה(סליחה, הכותבת היא חולמת סדרתית של חלומות מוזרים...) ואת לא בטוחה שזה חלום? ולפעמים זה יותר מוזר, את בטוחה שזה חלום ומזכירה את זה לעצמך לאורך כל הזמן?

ואז...מתעוררים.

אם זה היה חלום קצת פחות טוב, אז נהנים מהמציאות, אבל אם זה היה טוב...באסה קצת לחזור למציאות, לנחות, לא?

לפעמים אנשים נמצאים קצת בחלום.

אני בטוחה שאת בחורה מקסימה, נחמדה, וכל מה שאת יכולה להעיד על עצמך בלי שמץ של גאווה, ואנחנו יכולים לראות פה חלקים מהאישיות המתוקה שלך. אם הבנתי נכון, אפשר להגיד שבחורים נהנים להיות איתך, כמו מעין חלום טוב שכזה.

ואז לפעמים קורה שהם מתעוררים. מתחילים להבין שזה לא הכי מתאים, מגלים שאי אפשר להמשיך לחיות ככה, וצריך להבדיל בין חלום למציאות.

אז הם מבדילים, מפרידים ונפרדים.

ואת?

"ההיית או חלמתי חלום?"

שום דבר ואף אדם לא שווה שלא תהיי את בגללו. נקודה.

כי אם את לא את, אז את פשוט לא,

"אז מי אני בכלל?" הופך ל"האם אני בכלל?"

וכן, הוא יבוא, עם משקפי שמש או לא,

ושניכם תהיו בחלום טוב,

שהוא בעצם מציאות,

ואני יכולה להעיד שיש מצבים ששואלים האם זה חלום או מציאות,

כי הקב"ה, מלך העולם, אבא שלנו, נותן לנו כל כך הרבה טוב עד שנתהה מתי נתעורר,

די, דיינו!

אבל זוהי המציאות.

והיא תבוא, גם אלייך ולכל מי שמחפש וממשיך להאמין,

כי בלי האמונה, מה נהייה?

ואיתה- אנחנו הכל!

חג חירות שמח!

(וסליחה אם הגבתי לא קשור...)

ניל"ס - את מקסימה!!!!!!!w.w.m.n

כתבת מאוד מאוד יפה!!!!

הבהרת לי בצורה מאוד מוחשית מה בעצם קורה בדייטים שלי ועשית לי סדר...

תודה רבה!!!!!!!!

(אומנם לא נעים להבין שככה העניינים מתנהלים, אבל באמת אין מה לעשות. אפשר רק להאמין ברבש"ע שהכל לטובה ולהתפלל שהצד השני יתעורר כמה שיותר מהחלום, כדי למזער נזקים )

רוצה להודות גם לכל מי שפנה אליי באישי וניסה לעודד את רוחי.

תודה צדיקים!!!!!!!!

איזה כייף שיש לי אתכם אוהב

לעולם אל תקנאי בבנות שאומרים להם על ההתחלה לא!פרפר לבן

זה כ"כ קשה ומתסכל ומייאש בעיקר לשמוע פעם אחרי פעם לא אחרי פגישה אחת.

ולפעמים, גם כשחשבת שאולי זה מתאים..

אל תתייאשי.. זה יבוא בעז"ה!

אחרי כמה כאלה לא נתתי לעצמי לטפח ציפיות, באתי לדייט וראיתי אם תכלס מתאים. כן-כן לא-לא.

(לא בטוחה שכדאי, אולי בגלל זה היה לי קשה להסכים מיד כשהוא הציע וביקשתי עוד זמן..)

תהני מזה! תצאי הכי יפה בעולם תחשבי שזה עוד אדם מעניין שאת מכירה.

בעז"ה יהיה בסדר!!

צודקת, אני כבר לא מקנאה בהן...w.w.m.n

אומרים שהכי טוב להיות איפה שאתה: במקום בו אתה נמצא ועם התנאים שה' נתן לך.

הלוואי ואשכיל להבין בשביל מה הדרך להקמת בית צריכה להיות כ"כ מפותלת ומתישה...

טאטאאאאאאאא.....

(מחר יש לי דייט ואין לי בכלל מצב רוח אליו... גם הוא, כמו כולם, נזכר עכשיו, אחרי פגישה 8, שיש לו התלבטויות. אפילו לא מוכן להגיד מהן...)

למה היא כ"כ מפותלת וקשה?בתאל1

אומרים שלדברים טובים יש הרבה מניעות...

אז אם יש לזה דרך כ"כ קשה - כנראה שזה משהו מיוחד וטוב כ"כ...

בהצלחה!

אם זה מעודד אצלי זה קרה אחרי 20 פגישות....אמונה פשוטה
ואין פשוט אין לי תשובה תשאלות שלך.

ה'
אתה יכל בבקשה לענות לנו.....?

או לפחות לעשות שהשאלה פשוט לא תהיה רלוונטית יותר....?(מסיבות משמחות כמובן...)
w.w.m.n

לא מעודד אותי שיש מצבים יותר גרועים/לא מובנים/ניסיונות שנפלאים מבינתנו...

כל אחד עם הקשיים שלו והכוחות שניתנו לו כדי לעמוד בהם.

אבל תודה ששיתפת אותי/אותנו!!!!!!! אוהב

שבעז"ה ה' ימלא משאלות ליבנו ל-ט-ו-ב-ה!!!!!!!!!!!

אולי הפסקה קצרה תעשה לך טוב?אגל של טל

קצת סדרens62

שימי לב, יש מילה אחת מנחה בכל מה שכתבת: הם. וזה בא במשפטים שבהם את מתארת את מה שעובר בראש של הבחור מולך

1. הם בטוחים שזה בגלל שטוב לי איתם

2.הם מסונוורים וממשיכים איתי עוד ועוד

3. אני רואה שהם רוצים להמשיך

4. אולי הם חושבים ככה לעת עתה

5. פתאום אחרי כמה שבועות הם מתפקחים

6. אני מבינה שאני לא מה שהם מחפשים

עכשיו שימי לב:

האם את יודעת בוודאות שכשאת מחייכת ומקסימה וכו, הם בהכרח חושבים שזה בגלל שטוב לך איתם. אולי הבחור שיושב מולך חושב לעצמו "וואו,היא כל רגע מחייכת. אולי היא ממש חסרת ביטחון. וואי לא נעים לי לחתוך עכשיו ולפגוע בה עוד.

אולי הבחור חושב לעצמו "טוב, היא כנראה בטוחה שטוב לי איתה למרות שזה לא מדוייק.

את לא יכולה לדעת בכלל מה הבחור חושב.

הלאה. את כותבת שהבחורים מסונוורים וממשיכים איתך עוד ועוד. זה ממש טוב שיש לך הרבה ביטחון ושאת מחמיאה לעצמך כל כך בקלות אבל איך את יודעת שזה הסיבה שהם ממשיכים? אולי בדייט הראשון הם הרגישו שזה לא זה אבל הרב שלהם בידיוק המליץ להם לנסות עוד כמה פגישות ואז הייתה תקופה שהיה בסדר אבל בהמשך הם הרגישו שבכל זאת ...זה לא זה. אולי הם זורמים איתך כי כמוך, הם זורמים עם כולם (ככה הם עם כולם!!!)

את מגיעה למסקנה שהם רוצים להמשיך- עוד טעות. אין לך שום דרך לדעת את זה בלי שדיברת איתם. שאלת אותם איך הם מרגישים? ביררת מה המחשבות שלהם לגבי הפגישות? הקשבת לעומק לתשובות שלהם? אולי פיספסת רמז? אולי בחור ניסה לחלוק איתך משהו אבל לא הצלחת לזהות את זה? ואולי בכלל לא שאלת ובידיוק נפלת על בחור קצת ביישן שלא מעיז להעלות את זה בעצמו אז הוא ממשיך בליית ברירה?

כתבת שאולי הם חושבים ככה לעת עתה. לא כל כך מובן לי למה את מתעסקת כל כך הרבה במחשבות שלהם? זה שייך להם. זה לא משנה מה הם חושבים. מה שחשוב זה מה שאת חושבת.

פתאום אחרי כמה שבועות הם מתפקחים-שוב אין לך דרך לדעת שזה פתאום. אולי זה תהליך לא פשוט שהבשיל אצלם כבר מההתחלה. את קובעת נחרצות שזה משהו פתאומי אבל אין לך איך לדעת את זה.אני מבינה שזה הרגיש לך פתאומי אבל זה לא אומר שזה באמת היה ככה.

אני מבינה שאני לא מה שהם מחפשים- אז בעצם את מחליטה בשבילם ולא נותנת להם אפילו מקום להגיע למסקנה אחרת.

יש כאן תהליך שבו את קובעת בכל שלב מה הבחורים חושבים ומרגישים ונותנת פרשנויות להתנהגות שלהם שאולי נכונות ואולי לא ובסוף את מחליטה בשבילם שזה לא זה.

קצת סדר חלק בens62

אני שוב מציעה לך לנסות לעבור מעמדה פאסיבית לעמדה אקטיבית.

במקום להתמקד במה שהם חושבים ומה שהם מרגישים, תתמקדי במה שאת מרגישה. את לא יכולה לדעת בוודאות מה הם מרגישים אבל עם קצת מודעות, את כן יכולה לדעת מה את מרגישה. טוב לך בקשר? נעים לך? הבחור מתאים לך?

תפסיקי להתמקד בהתנהלות שלהם ותתחילי להתמקד בשלך. האם את משדרת כנות בקשר איתם. האם תמיד טוב לך עם כל בחור? ואם לא טוב לך, האם את דואגת לעדכן אותם בצורה נאותה שיש לך ספקות? האם את מתקשרת איתם בצורה אמיתית וברורה על מנת שהם יוכלו להבין מה את רוצה מהם?

במקום להתמקד במה שהם אומרים לך, תתחילי להקשיב למה שאת מבינה מהם. אולי פתאום תצליחי לשמוע את ההיסוס בקול שלהם בשיחת הטלפון לפני הפגישה השישית, אולי פתאום תביני שהבחור חולק איתך חשש כלשהו אבל זה לא שלא טוב לא בקשר ואז, במקום לחתוך, תבררו את הנקודה הזאת, תתגברו על המכשול ותזכו להתחתן?

אגב, את כותבת מצד אחד שאת חייכנית ומתעניינת וככה את עם כולם למה שלושה סימני קריאה??? מספיק אחד!) ואז את כותבת שאת מופנמת ושקטה. אולי את משדרת בו זמנית שני דברים שונים וזה מבלבל אותם? אנשים שקטים ומופנמים בדרך כלל די מתקשים להתענין ולזרום. אם את מחליפה בין שתי הזהויות האלה, זה יכול ליצור בלבול.

דבר אחרון, אחד המשפטים הכי חשובים שמישהיא אמרה לי על זוגיות, זה שזה אף פעם לא טוב להחליט לצד השני מה טוב לו. אני חושבת שהטעות הכי גדולה שלך זה שאת מבינה שהכי טוב בשביל שניכם שתיפרדו וחותכת.

אולי את מגיעה להחלטה הזאת ממקום של פגיעה כי את מרגישה שהוליכו אותך שולל? אולי את מגיעה להחלטה ממקום של פחד (כי רגע! חשבתי שטוב לנו ועכשיו הוא אומר לי שהוא לא יודע!...)בכל אופן, החלטות בזוגיות תמיד טוב לנסות להחליט ביחד, לתת מקום לצד השני בלי לנסות לקבוע מה הוא מרגיש וחושב ובלי לנסות לקבוע את הסיבות להתנהגות שלו.

בהצלחה

כתבת מקסים!שירחדש
דרך אגב, את לא צריכה אותם (הם) את צריכה אותוh/r/

כן, בעז"ה בסוף תמצאי את האחד והיחיד!! וכן כל דייט מקרב אותך לזה.... ועם מי שזה נגמר-אז ברוך ה' שזה נגמר! כי כנראה זה לא זה....

בהצלחה בלמצוא את האחד! ואת השאר את לא צריכה...

ההפסקה כנראה לא תהיה קצרהw.w.m.n

יהיה טוב

מילות עידוד בסימן שביעי של פסח.אנונימי (פותח)

אני מבין לליבך. גם אני רווק.

כדאי תמיד להתבונן בחצי הכוס המלאה. את צריכה להתעודד מכך שאת מסוגלת לשרוד 6-7 פגישות כמו שתיארת. זה מראה שאת נחשקת ונאהבת. כנראה שאת נפגשת עם אנשים שברגע האמת נרתעים מההחלטה הגורלית הזאת. אין להתייאש אלא לנשום עמוק ולהתחיל שוב.

אנחנו עכשיו לקראת שביעי של פסח היום שבו חצו בני ישראל את ים סוף. חז"ל אמרו "קשה זיווגו של אדם כקריעת ים סוף". כשלמדתי בישיבת ההסדר שמעתי רעיון יפה על הקשר בין מציאת הזיווג לבית קריעת ים סוף:

במסכת אבות כתוב שעשרה ניסים נעשו לאבותינו על הים. הרמב"ם מפרט את עשרת הניסים. אחד מהם היה שבני ישראל חצו את הים בשבילים נפרדים לכל שבט. עוד נס היה שבני ישראל חצו את הים בצורת קשת - כלומר בסופו של דבר הם הגיעו שוב לאותו החוף ממנו יצאו כי כל המטרה הייתה להיפטר מהמצרים. אחרי שהמצרים טבעו הם יכלו להמשיך ברגל לתוך סיני (אז הרי לא הייתה תעלת סואץ והיה רצף יבשתי בין סיני למצרים).

בכל אופן, כשחושבים על צירוף שני הניסים האלה מבינים שהיו שבטים שהלכו דרך קצרה יותר והיו שנאלצו להקיף בדרך ארוכה (כמו מסלולי הריצה באולימפיאדה). כך גם בעניין זיווגו של האדם. יש המוצאים את זיווגם מייד ויש הנפגשים שוב ושוב...).

יהי רצון שנגיע כבר ליבשה חיוך

״נחשקת ונאהבת״?!אישה קטנה
נחשקת ונאהבת?! מילים כדרבנות...מה אנחנו בסרט?
אולי את טועה?אנונימי (פותח)

אפתח בציטוט שלך:

"באותו רגע (אחרי שאני שומעת את ההלבטויות שלהם) אני מבינה שאני לא מה שהם מחפשים. שסתם היו מסונוורים וזרמו... מגיעה להחלטה שהכי טוב בשביל שנינו שנפרד, וחותכת."

סלחי לי על הבוטות, אבל האם אני צודק שמה שקורה אצלך זה שאת זורקת את כל אלו המתתמידים איתך בגלל שהם, ברוב חוצפתם, נפתחים בפנייך ומספרים לך שיש להם היסוסים כאלו או אחרים?

קראתי את התגובות, ובלא מעט מהם מושמעת ההבטחה כי "הוא עוד יבוא".

צר לי לאכזב אותך - אני לא משוכנע בכך שיבוא מישהו שיבקש את ידך תכף ומייד בלוא מחשבה שנייה. אם יבוא - היתי זורק אותו. לא כך מתחתנים.

מטבע הדברים מדובר על החלטה קשה, ואין קשר שהוא גם משולם, וגם שהצדדים חושבים שהוא מושלם.

זה שהבחור מעלה בפנייך את החששות שלו אי שם במעלה הקשר זה אומר שהקשר מתקדם, ואתם נחשפים אחד לשני. זו סיבה להמשיך ולהפגש.

בהצלחה.

נ.ב

אני נשוי, ותאמיני לי שגם אצלנו היו התלבטויות - לשני משני הצדדים. ב"ה עלה יפה.

מסכימה עם כל מילהw.w.m.n

אבל זה לא מה שקורה אצלי:

אם למשל אחד מספר לי אחרי חודשיים (וזה קרה) שמפריע לו שאני שקטה, ואני יודעת שאני כזו (גם עם חברות הכי טובות שלי) - מה אתה מאשים אותי שאני חותכת??? זה הרי לא הולך להשתנות!!!!

אני מסכימה שכאשר ההתלבטות מעלה נקודה שאפשר לעבוד עליה - ברור שצריך לעבוד על זה, כי אין מושלם!

תגובה נוספתd.b

בס"ד

(לא קראתי את כל התגובות - רק חלקן, ובפרט קראתית האחרונה שבהן).

מתברר שאנחנו בני אדם מורכבים. כל תכונה שיש לך - היא גם חיובית וגם שלילית.

לפעמים הבחור רואה את הצד השלילי ולפעמים את הצד החיובי - כל יום הוא רואה צד אחר - זה מבלבל...

לכן, גם אחרי חודשיים הוא יכול לקום בבוקר ולראות את הצד השלילי של תכונת ה"שקטות" שלך, וזה יטריד אותו. זה נורמאלי. עם הזמן, הוא יעשה את הבירור בעצמו ויראה האם זה באמת משהו שחשוב לו או לא (את מוזמנת לעזור לו ולנסות להבין האם הוא היה מעדיף אותך יותר קשקשנית או שהוא מעדיף אותך כך).

ייתכן שאם הוא יחשוב לעומק ויצטרך לבחור בין בחורה שקטה לבחורה קשקשנית, הוא יעדיף בחורה שקטה - על אף ה"חסרונות" שהוא מוצא בתכונה זו.

באותה מידה, אם לא היית שקטה, זה גם כן היה מטריד אותו - בחלק מהזמן...

הדברים האלו נכונים לגבי כל תכונה.

זה חלק מתהליך הבירור שאנו עושים כאשר אנו מחפשים בן/בת זוג. ככלל, אנו לא יודעים באופן חד משמעי מה אנו מחפשים, כי לפני שאנו חווים קשר זוגי, אנו לא מכירים אפילו את עצמינו במובן הזה - כלומר, איך אנו מתפקדים בקשר זוגי. אף פעם הבחור לא חווה קשר זוגי - הוא אף פעם לא חלק את חייו עם אישה שקטה או רעשנית. הוא לומד במהלך הקשר האם התכונה הזאת היא תכונה טובה בעיניו או לא - ומכאן באים היסוסים. שוב, זה נורמאלי.

כל הדברים האלו אמורים לגבי תכונות שלא ניתן לשנות!!!

אני באמת סבור שאת לא צריכה להשתנות - הבחור יחליט עם עצמו אם התכונה הזאת טובה לו או לא וטוב שהוא משתף אותך ושתעזרי לו בתהליך הבירור. אני לא חושב שאת צריכה להשתנות בגלל זה.

מאחל לך לסיים את הסאגה של הדייטים מהר.

מסכים ומוסיףa-a-a

בסוף האדם שנתחתן איתו,יהיו דברים שאנחנו נאהב בו ויהיו דברים שיפריעו לנו בו-גם דברים שלא הולכים להשנות.

זה שהבחורים מדבריםפ איתך על זה שזה מפריע להם בפתיחות-זה לא אומר שאם זה לא ישתנה הם לא

רואים עתיד לקשר, זה פשוט אומר שיש להם מחשבות והתלבטויות.

גם לפתיחות של בחור צריך שיהיה גבולשירחדש

בלי קשר למקרה הספציפי של פותחת השרשור,

לפעמים ההיסוסים שבחורים מעלים מביאים את הבחורה לבילבולים,

כששומעת שמתלבטים על תכונות אופי מסויימת שלה.

גם הבנות הכי חזקות ובטוחות בעצמן, רגישות! 

אם יש לך איזה שהיא תכונה שאתה מתלבט, במיוחד תכונה שלא משתנה, שים לב איך אתה מעלה את הדברים, 

אם בכלל. 

כי לפעמים כדאי להתייעץ עם גורם שלישי, שמכיר את הבחורה/תכונה/בעל נסיון בקשר זוגי. 

ואם אתה מרגיש צורך לעלות את זה בפני הבחורה,

תעשה את זה ברגישות. אל תגיד ישר שזה מפריע לך. (אולי רק תפתח דיון סביב נקודה זאת, בלי להגיד שאתה מתלבט על זה) 

פתיחות יתר וגם שיתוף יתר בהתלבטויות -  'כדי לא לעורר ציפיות שווא',

עלולה לחבל בקשר בשלבים הראשונים שלו, להכניס לספקות, להסתבך במחשבות.  

הבחורה יכולה להתקע בנקודות שהעלית, שתוך כדי זרימה ואולי עוד כמה פגישות, יכולות להתברר בעצמן.

כל זה נכתב מנסיון כואב. 

אז מר-בחור הזהר בדבריך. 

התחושה מוכרת היטב אבל....עבד לעם קדוש

בעזרתו יתברך

לא מזמו שמעתי על משהי שעברה התעללות מינית קשה בילדותה ולאחר מכן כשהייתה בת 16 עברה תאונת דרכים ונשארה משתוקת ברגלים ועל כיסא גלגלים,

ושאלו אותה מה גרם לה להחזיק מעמד אז בפשטות היא אמרה הבעל הילדים שיש לי היום והציפיה הזאת של להקים בית משלי...

אז אני מאמין שברוך ה' את לא במקום הזה ...

אבל ההתמדדות עם הציפיה היא התמודדות שרואה פירות שכבר בעזרת מוצאים ובונים את הבית..

שפע כוחות מחודשים וגדולים והמון אמונה פשוטה

בשמחתך בקרוב ממש

כתבתי מאמר בנושא, תכנסיאנונימי (פותח)

המאמר מדבר באופן כללי על התופעה, אני מקווה שהוא יסייע לך

אין סימולטור – להפגש על מנת לנסוק
או על מנת להתרסק

אני יודע, לא נעים להתרסק בעקבות קשר שכשל. גם אני הייתי שם ואני מודה ל-ה' על שהייתי שם, הרי אם לא כן לא יכולתי לכתוב לך את הדברים.
אקדים ואומר שהצורך להיפגש על מנת למצוא בן /בת זוג לחיים, הוא צורך מחייב המציאות. אי אפשר להתחתן בלי להפגש תחילה. את הקשר צריך לבנות תחילה באופן של בירור שכלי אחד על השני. אם ע"י שאלת מכרים של המשודך,  ואם באופן של בירור ישיר אחד עם השני בפגישות.
מתוך כך (אם יש התאמה מסוימת ) ילך ויתפתח הצד הרגשי בין שני בני הזוג, הצד שממנו מפחדים לא פעם, אלו שכבר נכוו ממנו פעם אחת. (ויש מהדרין בדבר, אפילו אם עדיין לא נכוו) 

מכאן נובע החשש המוצדק והלא מוצדק, להתרסקות כתוצאה מאהבה ומצפיות שלא הצליחו לממש את עצמם.
יש לומר כי ברוב המכריע של הפגישות שמסתימות, לא מגיעים למצב שנשברים ומתרסקים, אולם זה יכול בהחלט לקרות בעקבות הכרויות רבות שהסתיימו ללא תוצאה, גורמות לאנשים תסכול עד כדיי יאוש בכלל מהפגישות,
לכן אדבר על :  מדוע חשוב להפגש עם כל האישיות אפילו במודעות שאם זה לא יצליח אתרסק לרסיסים ואין דרך אחרת כשרוצים להתחתן.
הגדרה  : התרסקות היא פורקן  של מתח נפשי חיובי בן איש לאישה שלא מומש.
האם זה נשלט ? ודאי ! 
השליטה המוחלטת שלנו היא בתהליך בניית המתח הנפשי הזה. אנחנו אחראים על כך. בכוח החלטה מודעת שלנו, אנחנו מעודדים אותו, או מקפיאים אותו. לאחר תקופת היכרות  זה כבר תלוי באישיות של האדם. בד"כ לאחר ניתוק הכרות עם קשר חזק בין בני הזוג. יבוא משבר ברמה כזו או אחרת, אך זה לא מחוייב המציאות.
יש אומרים: אקדים תרופה למכה, אבנה לי חומות, אשים חסמים, על מנת שלא להיות קשור נפשית לצד השני, כך שאם זה לא ילך לא נפגעתי ואוכל בקלות להמשיך הלאה.   
לדעתי אין טעות גדולה מזו. פגישה, היא לא רק פגישה בין 80 ל 70 קילו בשר ועצמות. זה שתעמדו אחד ליד השני לא יעזור לכם להחליט אם להתחתן או לנטוש.
פגישה היא פגישת נפש  בנפש.
ואם תיהיה מנותק נפשית, אף פעם לא תוכל להתקשר, להכיר ולהתחתן.      
המזל הוא שבאמת החומות נופלות לאנשים באמצע בדרך ואז הם נפגשים ומתחתנים .
או גרוע מכך נפגשים ונפגשים, עוד ועוד.
הפגישות עקרות מלכתחילה, כי לא רצו להפגע. אלו כמובן פגישות שלא יניבו כל תוצאה, היות וחסמו אותה מראש.
אני יודע שיש אנשים שעכשיו כל מיצי ההתנגדות שלהם עובדים על מנת לדחות את מה שאמרתי, אך כך הם פני הדברים.
צריך להשתחרר מהפחד, מי שלא רוצה להיפגע, לא להדחות ולא להתאכזב. שישב בבית בלי לראות אף אחד.  זה גם הכי קל, אך כולנו יודעים שזה גם הטעות הכי גדולה שיש.
אך האמת היא שהטעות הזו כל כך מושרשת בלב האנשים, עד ששמעתי סיפור שלא האמנתי למשמע אוזני. עד כמה הפחד המשתק שלא להיפגע ממשיך אל תוך החיים של אחרי החתונה.  

זוג ישב לפני הרב שהיה אמור לחתן אותם והרב הסביר להם על שלום בית, זוגיות ושיתוף. באיזה שהוא שלב הזוג שאל על הסכמי ממון ואם זה לא ילך איך מתגרשים יפה, בלי כל המריבות שבדרך.

הייתי כל כך המום מהסיפור ששמעתי, שלא שאלתי מה עלה בגורלו של הזוג הזה שרצה לבדוק את חיי הנישואין בלי להיפגע. אך ברור לי, שאם הם לא שינו את דרכם, דרכם חזרה לרבנות סלולה מראש, מפני שכשיבאו המשברים, (והם יבואו) לא יהיה להם את הכוח לעמוד בהם ולהחזיק חזק חזק אחד את השני על מנת שלא להתגרש.  
מעבר לכך, הם מעולם לא יטעמו את טעם הנישואין באמת, מפני שהם מעולם לא יהיו שם, הם יהיו רק ליד, יעשו את כל ההצגה של "הכאילו" כמו  שהמנותקים ריגשית נמצאים רק ליד הפגישות, אך לא בפגישות עצמם. . . עד לסיבוב הבא, או עד שישנו גישה ויכבדו את מי שנפגש איתם...
לסיום אומר שלא חייבים להתרסק, אין מצווה להתרסק אחרי קשר שכשל, אלא שאם זה יקרה, צריך לדעת בכל זאת ואף על פי כן להמשיך הלאה לפגישות הבאות. 
הבעיה היא הפחד, שהוא גורם משתק, היינו לשבת בבית ולא להיפגש, או להיפגש בלי להיות שם, היינו בלי להיות מעורבים רגשית. זה אותו הדבר, רק עם מאמץ יותר גדול.

לכן צריך לעזור עוז, לאסוף את הכוחות
ולהסתער לפגישה הבאה

אלי גרון
בואי כלה : בית הספר המוביל לזוגיות מוצלחת בהשראת היהדות

הדרך לחופה רצופה פגישות...כלנית1אחרונה

בנוסף לדברי החכמה של ENS, הייתי מוסיפה שאולי כדאי לפני שאת נפגשת עם בחור שמי שמשדך ביניכם נתן לו את  הפרטים שלך, מעבר לגיל ועיסוק. אם למשל, יש בעיה משותפת שעולה לקראת סיום קשר, תנסי להבהיר אותה מראש. לדוגמא, אם אחרי 6 פגישות בחור מציין שאת שקטה מדי בשבילו. יתכן שאילו היה יודע מפי מי ששידך ביניכם שמדובר בבחורה שקטה, היית חוסכת לך את הפגישות איתו (כמובן בע"מ ולא צריך למסור כל פרט).

כמו כן, יתכן שאת צריכה לקצר את הפגישות הראשונות לפחות, כי פגישה ממושכת יוצרת קשר של שיחה חברית ולפעמים השיחה הנעימה תורמת לכך שהבחור ימשיך להיפגש שוב למרות שהוא בעצם לא חושבת שאת מתאימה לו מסיבה כלשהי, בגלל שנעים לו להיפגש והוא עדיין לא מרגיש בנוח לומר לך שהוא מסיים את הקשר.

דרך אגב, מתוך השלילה שאת מציין, נשמע שאת בחורה נעימה מאד, כל כך נעים לבחורים לשוחח איתך, ויש לך נושאים לשוחח עליהם, כך שהם נמשכים לפגישות ארוכות, גם אם אינן מוליכות למשהו מעשי. נסי להשקיע פחות נפשית ב-3 הפגישות הראשונות כדי שלא תפתחי תקוות רבות מדי ולא תיפגעי. פשוט תהני משיחה נעימה. אחרי 3 פגישות תוכלי להתחיל לחשוב אם מתאים לך.

עד כאןכְּקֶדֶם

מי יודע כבר כמה קשרים הלב הזה חווה

וכמה אמרו לך שאתה זוהר ושאתה משהו אחר ושהעולם צריך אותך באמת. ואיך זה שאתה כזה כל כך? והלוואי שהרגע הזה אתה ואני לבד יהיה לתמיד.  ושאם היה אפשרי הייתי נשארת איתך לנצח אבל אנלא יכולה להקים איתך בית. ועוד אינספור פתגמים מאינספור שהלב שלי נתן להן להיכנס בלי מעצורים. והן הביטו ברהב ונגעו בקצהו ונחרדו ונעלמו.

ולהבדיל גם קשרים עם חברים טובים מאד שהחליטו שדיי.

אה וגם הוא, שאמר לעולם דיי. גם איתו רציתי להגיע הכי רחוק שיש יותר מהכל וגם אתה מתי שככ התקרבתי אליך טרקת לי את הדלת בפרצוף. כמו כל האחרים.

ואולי אני באמת תמים ונאיבי אולי לא הרגשתם אליי כמו מה שאני הרגשתי ומרגיש אליכם עד היום. אולי באמת ניצלתם כל רגע אתי רק כדי לחוות עוד קצת , כמה שמתאפשר.

אבל הגיע הזמן שלי. שעכשיו אני איעלם.

הגיע הזמן שאומר לעולם - דיי.

התוהו קדם לעולם. 

נוגע, לא נוגע

עצוב וכואב לשמוע

קצת מניסיון, יש אנשים שהעבודה הרוחנית שלהם זה להסתנכרן עם העולם וללמוד להתהלך בו. ואם זה מנחם, אחרי העבודה הזאת אתה מרגיש אחרת, טוב יותר ורגוע ושליו, ושלם עם עצמך.

שתרגיש טוב במהרה בעז"ה, ותמצא את מקומך ואת רעייתך

נעמת לנו… חבל שאתה מחליט לעזובפ.א.
וואלה לא קלטתי שזה שרשור פרידהadvfb
כתיבה יפהאדם פרו+
מבטאת את ההרגשה
כואב ממשארץ השוקולד
מאחל רק טוב
חבר יקרכל היופי

עוד לא הגיע זמנך להיעלם.

הלב שבע אכזבות אבל יום אחד יהיה טוב יותר ותמצא את מקומך.

הסימן הכי טוב בעיניי לטוב ולכנות - הוא אנחנו עצמנו.

האם אתה מרגיש טוב ואהבה כלפי אחרים?

אם כן, בוודאי שיש עוד כמוך שאינם רק נצלנים.

כל אחד מאיתנו מסתובב בעולם הזה עם שריטות וקשיחם משל עצמו, החיים מורכבים ללא ספק.

אבל יש ויהיו רגעי אור.

אנחנו נוטים להבליט את החושך כי הטוב הוא המובן מאליו, כי אנחנו בנויים להתגונן מהרע.

אבל מה שזה אומר בתכלס, גם אם לא תמיד מרגישים ככה, שהטוב הוא הרוב. מקיף אותנו בלי שנרגיש.

מותר ליפול לתהומות, זה בסדר להרגיש, אבל לזכור שיש אור בקצה, שהנפילה הזו לא תהיה לנצח.

חולה עליךךךadvfb

אחלה כתיבה

הצורך לשים גבולות הוא צרך הכרחי.

לאחרונה באמת עלתה התובה שזה גם נותן קרקע פוריה לדברים שיצמחו ויפרחו.

יש שני צדדים יראה ואהבה.

היראה שמתבטאת בשימת גבולות והיא נותנת בסיס יציב. 

על גבי הבסיס היציב אפשר לפתח ולהצמיח כל פעם את האהבה.

אז בהחלט - די! שמים גבולות! מתוך כך בעזרת ה' הרבה שפע ברכה והצלחה!!

בהצלחהברוקוליאחרונה
זה נהיה טרנד?הפי

לדבר עם בחורה ולברוח?

2 נשים שלוותי השבוע היו מפורקות מבכי עד כדי מצב של חולי.

אם אתם לא מתכוונים לצאת לדייט תגידו את זה מראש

ולא ברור לי איך גבר שמגדיר את עצמו דוס עושה שטויות כאלה.

ובעצם דוס או לא לא מתנהגים ככה

לא סתם שולחים הודעות בוואצפ לבחורה שהעבירו לך את המספר בשביל שידוך ..ואז בורחים .

איך זה גורם לשדכן גם להרגיש?

ולא סתם קובעים עם בחורה דייט ומבטלים באותו יום

שלא נתחיל לדבר על שגרירים/ שליש/ וחבריו

ששם בכלל פותחים הודעות מדברים ואז יום אחרי נעלמים .

מדוע?

אני תמיד אומרת אף בחורה לא כועסת שלא רוצים אותה בחורה כועסת כי הראו לה שרצו אותה (בואי נקבע דייט )

ובסוף הלכו בלי הסבר בבום

אני כבר התרגלתי לזה שיש כאלה שדיבורים לחוד ומעשים לחוד ..

ואני אומרת את זה בכאב אם אדם בוחר להתנהג ככה או ניצלתי.. עוברת הלאה ..

אבל לא כולן לוקחות את זה ככה

יש בנות שלא רוצות לשמוע על דייטים בזמן הקרוב בגללכם..

באמת קחו אחריות.

גוסטינג זה גועל נפש

אתם גועל נפש

השרשור מופנה לאדם שבורח/ מבטל דקה 90 בלי לזכור שיש צד שני לסיפור.

אדם אשר לא יודע לבטא את רגשותיו ..

נכון לא תמיד אפשר להביע מה אתה מרגיש אבל אפשר שיהיה לך עמוד שדרה . אל תגיד סתם דברים .. מזה??

(אפילו הודעת נימוס יהיה מתאים .. מצטער על הזמן שלך.. בכל זאת אני חושב שלא מתאים .קשה?

אפשרי גם אם לא מסתדר הכל בסדר .מידות יש פה צד שני לעזאזל 

דרך ארץ

כנל הפוך!! כלפי גברים

יש לי בכלל סיכוי?מה כבר ביקשתי

אני יודע שהשאלה בכותרת קצת חריפה מדי אז אסביר...

לא יודע אם זה שייך לפה או לאר"מ אז כותב בשניהם.

עברו כמעט חודשיים מאז שהיא חתכה אותי. (לא יצאתי מאז מסיבה טכנית שקצת מנעה ממני להיפגש, ואני מרגיש שאולי זה קצת הזיק לי שאותה גברת ישבה לי במוח כל הזמן הזה ומצד שני גם עלו לי הרבה תובנות לגביה שלא חשבתי עליהם קודם אז אולי כן היתה מזה גם תועלת...לא משנה, זה לא העיקר. וגם סרו המניעות אז בעז"ה ממשיך.).

הנקודה היא שאני מרגיש שאני אולי קצת רגיש מדי. בכללי בחיים. ובדייטים זה מתפרץ במאתיים אחוז. כבר כתבתי על זה פה פעם אבל אז זה היה בהקשר של פרידות. עכשיו אני מתכוון בהקשר של אישיות.

זה היה הקשר הארוך יחסית הראשון שלי. יצאתי עם כמה בחורות לפניה ועם אף אחת לא התקדמתי באמת וגם תכלס לא היה כל כך שייך. כבר שראיתי את הפרטים שלה בהצעה הרגשתי שזה משהו אחר. וזה באמת היה. הבעיה הגדולה היא שלא הצלחתי באמת לקדם את הקשר. בכל רעיון שעלה לי חששתי שזה ילחיץ אותה, שהיא לא תגיב לזה טוב וכאלה. מפה לשם היא הרגישה שאני לא מוביל מספיק ועל זה (לפחות ככה אמרה) חתכה. היתה לנו שיחה ארוכה מאוד לפני שהיא קיבלה את ההחלטה, והמסר העיקרי שקיבלתי שם הוא "אתה באמת אדם טוב. באמת. לא פגשתי הרבה בחורים כאלה וגם אומרים שזה די נדיר אצל גברים. באמת התנהלת מדהים במהלך כל הקשר. הרגשתי שיש מי שרואה אותי ואכפת לו ממני. גם עוד לא פגשתי מישהו שמבין אותי ככה. יש לך לב כל כך טוב, וזאת אחת ה-תכונות החשובות לי. לכן ממש קשה לי לוותר על זה. באמת רציתי שזה יצליח. אתה מה שאני מחפשת. אבל אני מרגישה שזה לא מה שאני צריכה בחיים. אני צריכה מישהו חזק, יציב, שאני אוכל לסמוך עליו. ומבחינת הרגישות אני מרגישה שאנחנו קצת דומים מדי. וזה לא מה שאני צריכה לפחות בשלב הזה של החיים...".

מה שאני שמעתי זה "היית יכול ממש להצליח בתור בחורה. אתה לא גברי, אתה לא מסוגל לספק לאישה את מה שהיא צריכה בחיים, אתה רגיש מדי, מי שאמור לבכות בבית זה לא אתה זו אני, אין לך ביטחון עצמי, אתה לא החלטי, ובקיצור- בתור חברות היינו יכולות להסתדר יופי, אבל בתור בעל? תשכח מזה."

וכאן אני שואל כבר חודשיים ולא מצליח לקבל תשובה- למה אני אמור לצפות? מאז שאני זוכר את עצמי זה מי שאני. רגיש, מתחשב, אכפתי, דואג, שמח בלשמח מישהו אחר, מתכלב בשביל שמי שאני אוהב יהיה בנוח, וכו. אני לא מחפש מישהי גברית ושנחליף תפקידים. יש בי את הרצון הגברי הבסיסי הזה של לספק משענת, להוביל, להיות הקול השפוי. אבל בפועל זה לא מתבטא. בפועל היא נפגשת מיד עם הלב הטוב שלי, זה משמח אותה שיש גברים כאלה בעולם, ובזה מסתכמת התועלת שלה מהקשר. ואני? אני רק מאבד עוד את מעט הביטחון העצמי שנשאר לי. מי תוכל לראות אותי מעבר? ומי תוכל לאהוב את התכונות האלה באמת? יש מישהי שתשמח בזה שאני לפעמים לוקח דברים ללב והם משפיעים עלי? שאני חווה את העולם בצורה יותר עמוקה? שהלב שלי לא מסוגל לשמוע מישהו ובמיוחד מישהי שמחמיא לי בלי שיעלו לי דמעות?

זה קצת מייאש כל העסק הזה ובמיוחד הכנות שבה היא אמרה שאני אשכרה מה שהיא מחפשת ולמרות זאת החליטה לסיים את זה...

קלעת בולמה כבר ביקשתי

היא אמרה על עצמה שהרגש שלה לא נמצא איפה שהיא מצפה שיהיה ושהיא מאוד מקווה שיתפתח, ככה שכנראה באמת זה שלא היה שם שינוי משמעותי היה הטריגר העיקרי להיפרד. היא דיברה עם מישהי שהדביקה את החוסר התקדמות ברגש בהובלה שאולי חסרה מצידי, וזה היה נראה שהיא קצת נתלתה בזה בשביל לתרץ למה היא רוצה לסיים. בזמן הפרידה נאמרו הרבה דברים שאני כבר לא ממש זוכר, והאמת שמעדיף כבר לשכוח...

בעז"ה שבקרוב ממש נזכה למה שאתה מתאר ושבנתיים אצליח לחיות באמונה ובביטחון... 

מכיוון שאינני ראוי להיות הגאון של הדור,חסדי הים

אני חייב להתחתן עם אשה שתהיה מוכנה לגדל את גאון הדור הבא.

"יִבְחַר לָנוּ אֶת נַחֲלָתֵנוּ אֶת גְּאוֹן יַעֲקֹב אֲשֶׁר אָהֵב סֶלָה".

שדכנים לחוצניקים ודומיהםTachyon

האם מישהו מכיר שדכנים לחוצניקים או בכללי אנשים שיכולים מצד אחד להיות מאוד דוסים ומצד שני מאוד פתוחים לעולם? 

אתה יכול לפנות אלי במסר (לא בשיחה אישית) ואתן לךחסדי הים
מספר של שדכנית שעוסקת בזה.
אשמח גםראומה1
התחתנתי לתוך קהילה של חוצניקים רווקיםתמיד בבטחה

אז מוזמנים לפנות ואני אנסה לעזור

פניתי ראומה1
יש קהילה של חוצניקים רווקים כאן? סקרנת...מתוך סקרנות
זה סביב ישיבת מיר?
תודה, מכיר קבוצת ווצאפ שלהםמתוך סקרנות

יש להם גם קהילה פיזית?

בוודאיארץ השוקולד
תשאל בקבוצה איפה הם גרים ואיפה המניינים שלהם, לרוב זה סביב אוניברסיטאות לדעתי.
מעניין, טוב לדעתמתוך סקרנותאחרונה
תודה רבה! אם יש עוד איזה שדכנים מאזור בית שמש?Tachyon
יש בתחתית רשימת השדכנים בשרשור הנעוץלגיטימי?

כמה שדכנים ומיזמים.

כדאי להסתכל לדעתי גם על האתר SAYS.

בהצלחה

הייתי מחפש באינטרנט על JLICארץ השוקולד
ראיתי עכשיו זוג בדייטהפי

הבחורה כמעט מתעלפת מקור

והבחור מדבר על מטבע ביטקון או משו כזה..

הבנת מה אני אומר?

אחי , היא בעולמות עליונים

ביטקוייןמשה

זה באמת מקום לרחף בו.

כמה קשה לומר קר לי?בחור עצוב
בנות תמיד צודקות ובנים תמיד טיפשים וחסרי תשומת לבצדיק יסוד עלום
יותר קשה מלאכול סרטים אחר כך שהוא לא שם לב אלייךיוני.ו.

מה שבטוח.

ושאף אחד לא שם לב אלייך, ולכן את חותכת מעוד אחד ועוד אחד למרות שהייתם יכולים להיות מאוד מתאימים.

תאמיני לי תלמדי הרבה יותר על הבחור אם תחליטי להגיד שקר לך ולבחון את התגובה שלו, מאשר להחליט לבחון אם הוא שם לב שקר לך בכלל מלחתכילה.

בכלל הגישה הזאת היא פוטינציאל להיות כדור שלג מתגלגל לחיי זוגיות מתסכלים.

הוא נדרש לעבוד על עצמו לשים לב יותר לדברים שמפריעים לה בדיוק באותה מידה שהיא נדרשת לעבוד על עצמה להרחיב את תחומי הביטוי וההבעה שלה מולו.

ברור שהיא צריכה להגידהפי
לא ציפיתי שידע לבד
הצעתי לכמה בחורות את המעיל שליבחור עצוב
כולן סירבו. אולי הגיע הזמן לכבס אותו. 
נראה לי שזה בסיסי להיות רגיש למזג האווירadvfb
כדאי שיהיה תשומת לב מצידוארץ השוקולד

אבל אם היא לא יודעת לומר שקר לה זה גם בעיה.

ולגבי עצם המקרה, אולי גם לה היה מעניין ממש שהיא לא שמה לב לקור.

חחחח לא נראליהפי

אני צוחקת כי עכשיו שעה אני אומרת לחברה די קר לי בואי לאוטוו כבר

פתאום דוכן של תכשיטים סייל כל הדוכן

מה לא ניקח????

והיא כולה עלק קר לך

הורידה לי את החשק לא לקחתי .

סתם פשוט היה יש ים אנשים

קיצר יש משהו שמעניין לך פחות קר

אבל בדייטים לי ספציפית קפוא

ואני חופרת לבחור שקר לי!

הוא לא יכול לפספס את זה

אז תקבעו מראש במקום סגורבחור עצוב
ואי אני חושבתהפי

שהתסכול הכי גדול שלי בדייט היה שנכנסו למסעדה ואז גילנו שאנחנו בטעות בחלק החיצוני שלה אומנם מקורה אבל חיצוני היה שם קור בלתי נסבל.

שזה קטע זה יחסי  כי עם גברים קפוא לי רצח

ועם חברות שלי חם לי כל הזמן המזגן על חום דולק 

אז אפשר לעבורבחור עצוב

זו לא בושה לומר לבחור שקר לך ותשמחי לעבור.

בסוף המטרה שלו שיהיה לך הכי נוח בעולם כדי שתוכלי להביא את כל כולך לפגישה( וגם להיפך כמובן).

אני אישית הייתי שמח אם מישהו תאמר לי מה יגרום לה להרגיש טוב יותר. 

ברור שאמרתיהפי
סוף טוב הכל טוב?בחור עצוב

יש כאלו שמתפדחות לומר וסתם סובלות. 

אפשר להגיד בטל ומבוטלהפי
לא הבנתיבחור עצוב
קורה לי הרבה בשרשור הזה
אולי זה דייט בין הראשוניםמישהי נשואה

והיא עדיין התפדחה להגיד

אני מקווה שבהמשך היא תגיד שקר לה

את ההרצאות בנושא כלכלה שהיית נושא בפני😂יעל מהדרום
אשה היא לא יועץ השקעותבחור עצוב
אשה היא אכן לא יועץ השקעותאריק מהדרום
אבל אתה הולך לאחד את ההון שלך וההון שלה להון אחד.

זה נושא מספיק חשוב כדי שלפחות תהיה לכם ראיה משותפת לגבי איך נכון להשקיע.

המצב שבו צד אחד משקיע כראות עיניו בכל מיני השקעות וצד שני כלל לא מעורב זה המצב הנפוץ אבל הוא מאוד לא בריא בעיקר בעיתות משבר שבו צד אחד יקבל תרעומת על ההשקעות הגרועות שלו.

וגם איך בן אדם משקיע אומר הרבה מאוד על הנפש של בן האדם ועל איך הוא רואה את העתיד שלו ושל משפחתו.

זה לא אומר שצריך לאכול לה את הראש על זה בפגישותבחור עצוב
ולגמרי אין לי בעיה לקחת אחריות על הצד הכספי בקשר. לא כל אחד חייב לדעת לעשות הכל. 
אכן לא כל אחד חייב לדעת לעשות הכלאריק מהדרום
אבל בנושא הספציפי הזה זה מאוד חשוב לעבוד יחד כי ישנן החלטות מאוד גורליות.

אם מישהו אחד אחראי על שטיפת כלים, זריקת זבל או ספונג'ה זה לא נורא כל כך אם הפרטנר לא יהיה לו מושג בנושא.

אבל בנושאים כמו ניהול ההון המשפחתי וחינוך הילדים זה מאוד קריטי ששני ההורים יהיו אחראים ביחד.

וזאת כי שני בני הזוג מוציאים ומכניסים (בדרך כלל) ואם לשניהם יש מטרה לחסוך להון עצמי לבית או לחתונות ובר מצוות לצורך העניין לא הגיוני שאחד מבני הזוג על דעת עצמו יחליט להוציא יום אחד הכל על ביטקוין כי הוא ראה טיקטוק ששכנע אותו זה הדבר הנכון.

אתה יודע שזה בערך מה שקרה בקיבוציםמשה

השקיעו שם בכל מיני שטויות כל מיני אנשים שעבדו בגזברות. חלק קטן הצליח והתעשר (ואז הקיבוץ לא התלונן...) וחלק גדול פשטו את הרגל.

אני תוהה אם מספיק ששני הצדדיםארץ השוקולד

רואים עין בעין ביחס להוצאות וחסכונות, גם אם אחד הצדדים לא מתעסק באופן ההשקעה?

מה דעתך על זה?

המצב הנפוץאריק מהדרום
הוא שיש צד אחד מאוד מעורב בפיננסים וצד אחד לא מעורב בכלל, העובדה שזה מצב נפוץ לא אומר שזה בריא, במקרה של גירושין או מוות או נכות פתאומית שתמנע מהצד המעורב לתפקד זה יקשה מאוד, מקרים שבו צד אחד לא רק שאין לו את הקוד לחשבון בנק, אלא שבכלל לא הוריד את האפליקציה לחשבון זה יהיה ללמוד להתנהל הכל מאפס.

בשאלות הגדולות של החיים, עם מי להתחתן, כמה ילדים להביא, איפה לגור, איך לחנך את הילדים, במה לעסוק, צריכה להיות החלטה משותפת או לפחות מעורבות אחראית לדרך, גם בבניית ההון המשפחתי זו החלטה מספיק קריטית בחיים כדי לפנות לזה זמן איכות לדבר על העתיד הפיננסי שלכם.

אם תרצהאריק מהדרוםאחרונה

תוכל להשוות את זה לזוג שצד אחד מעורב בחינוך ילדים עד לשד עצמותיו והצד השני לא יודע איפה הילדים לומדים, לא מה הם לומדים, לא איזה כיתה, לא אם מישהו מציק להם בהית הספר, הוא בקושי יודע כמה ילדים יש לו ואם בכלל ומה השמות שלהם, מתי בר מצווה, לא מעניין אותו כלום בחינוך ילדים.

אז בפיננסים זה המצב הנפוץ.

ברור שמספיקברגוע
חחח גדולהפי
הרהורים בעקבות שירשורים: למי לדעתכם יש יותר סיכוי?יוני.ו.

ולמה

1. "לא הולך לי בדייטים/מערכות יחסים, לא מתקדם לשום מקום, למרות שאני משקיע/ה ומנסה זמן רב." >> "זאת הסיבה שהפכתי להיות פריק/ית ומוזר/ה" >> "אני מיואש/ת וכבר בקושי מנסה"

2. "אני פריק/ית ומוזר/ה" >> "זאת הסיבה שלא הולך לי בדייטים/מערכות יחסים, לא מתקדם לשום מקום, למרות שאני משקיע/ה ומנסה זמן רב." >> "אני מיואש/ת וכבר בקושי מנסה"

נגיד שאלו שני סוגי האנשים. שניהם לא אידיאלים, אבל כנראה יותר נפוצים מהסוג האידיאלי, אז תנסו להתייחס אליהם, ולא לשבור לסוג שלישי. אם תקלטו את הלך הדברים תגלו שיש הרבה פחות מקום לקטנוניות.

(חסכתי את הניסיון לעדן/ פוליטיקלי קורקט למינהם)

מסכים ומחזקאביעד מילוא

אבל זו התבוננות חיצונית  צריך לשבור את הסטיגמות

אתה מה זה צודקadvfb

גם בהתחלה זה עלה לי, אבל אולי זה רק עניין של ניסוח.

אם מדברים על שורש העניין אפשר למצוא בדילמה הזו עקרון שהוא אמיתי ולא חיצוני.

לא הבנתיהרמוניה

למה שיהיה הבדל אם לשניהם המסקנה השווה היא- "אני מיואש/ת וכבר בקושי מנסה" ?

לראשון יש יותר סיכויadvfb

הוא מגדיר את עצמו כנורמלי חוץ מהעובדה שהוא לא מצליח במערכות יחסים, לכן הוא יכול לבודד את חוסר ההצלחה בתחום הזוגי ולהבין שזה לא צובע את כל האישיות שלו. ככה הבטחון העצמי עולה וכך גם המסוגלות שלו לפתור את הבעיה עולה.

בסוג השני יש בעיה בהגדרת הזהות האישית והערך העצמי. הטיפול הוא בהכרח שורשי. 

תלוי ביחס בין כמה שהוא חושב שהוא פריק ומוזרנוגע, לא נוגעאחרונה

לבין כמה שהוא באמת

שוב נר בלי ביתאנונימיכלשהו

כל משב רוח מכבה אותו. נשארה רק פיסת שעווה חסרת צורה.

בעז"ה שנה הבאה 'נר לבי בית'חסדי הים

לפעמים רק צריך להחליף כמה אותיות בראש, כמו הדוגמה המפורסמת 'מחשבה-בשמחה'.

בעז"ה בקרוב ממש!

היום זה עדיין "זאת חנוכה" וההשפעה עדיין קיימתנפש חיה.

אפשר עדיין להתפלל ולבקש ליד החנוכיה אפילו שהיא כבויה

בע"ה

לשנה הבאה נר איש וביתו

מתוך בריאות ושמחה#

רק לומרנגמרו לי השמותאחרונה

שהתפללתי עליך לישועה שלמה ב"ה.

ניכר שאתה עובר קושי מאוד גדול, תקופה ממושכת

מקווה שאתה מוצא גם בחיים האמיתיים כתובת מיטיבה שתעזור לך ותלווה אותך דרך קושי זה

חזק ואמץ

ב"ה שתראה אור גדול במהרה ממש

"קווה אל ה'

חזק ויאמץ ליבך

וקווה אל ה'"

אולי יעניין אותך