בס"ד בר"ה
אני צריך עזרה...
אם מישהו יכול למצוא לי, מישהו שמתיר לשמוע שירים בספירת העומר, יעזור לי מאוד 
זה ענין של פיקוח נפש 
לילה דבששששש 
בס"ד בר"ה
אני צריך עזרה...
אם מישהו יכול למצוא לי, מישהו שמתיר לשמוע שירים בספירת העומר, יעזור לי מאוד 
זה ענין של פיקוח נפש 
לילה דבששששש 
מסתבר שהזיכרון מתיר![]()
הוא מביא שם נראה לי את כל הדעות, ובניהם גם את המקילים..
שמיעת מוזיקה ממכשיר חשמל ביתי
לדעת רבים, אין הבדל בין שמיעת נגנים חיים לשמיעת נגינה דרך רדיו או מכשיר אלקטרוני אחר, וכשם שאסור לשמוע ניגונים של כלי זמר בימי ספירת העומר עד ל"ג בעומר ובשלושת השבועות, כך אסור לשומעם על ידי מכשירים אלקטרוניים. אבל לשמוע שירים דרך מכשירים אלקטרוניים בלא ליווי תזמורתי - מותר (אג"מ יו"ד ב, קלז; יחו"ד ו, לד). ויש אוסרים אפילו שמיעת שירים בלא ליווי תזמורתי דרך מכשירים אלקטרוניים, כי המכשיר נחשב כמו כלי זמר (ציץ אליעזר טו, לג, שבט הלוי ח, קכז).
אולם יש סוברים שהמנהג לאסור שמיעת כלי זמר בימים אלו אינו חל על שמיעת כלי זמר דרך רדיו או שאר מכשירים אלקטרוניים ביתיים, מפני שאין בשמיעתם חגיגיות כפי שיש בשמיעת נגנים חיים. ועוד שכיום הכל רגילים לשמוע ניגונים דרך רדיו וכיוצא בו, והשגרה שבזה ביטלה את החגיגיות והשמחה שבשמיעתם, והרי זה כשירה בפה שאינה אסורה בספירת העומר. ועוד שיש לחלק בין ניגונים של שמחה לניגונים רגילים, שרק ניגונים של שמחה יש מקום לאסור בימים אלו גם ממכשירים ביתיים, אבל ניגונים רגילים וקל וחומר ניגונים עצובים אין לאסור בימי האבלות שבספירת העומר. והרוצה להקל רשאי לסמוך על דעה זו ולשמוע שירים רגילים ועצובים ממכשיר חשמלי ביתי, אבל לא ישמעם בקול רם, מפני שעוצמת הקול שממלאת את חלל החדר יוצרת חגיגיות מסוימת.
ונראה שלכל הדעות, הנוהג ברכב וחושש שמא ירדם, רשאי לשמוע מוסיקה כדי לשמור על עירנותו
אם זה היה בצחוק, למדת משהו על הדרך,
אם ברצינות- מקווה שהועלתי.
לילה מבורך.
כדאי נכון וראוי לשמוע שירים שקטים שמעוררים את הנפש לעבדתו יתברך וגעגוע לבנין המקדש
ונראה שלכל הדעות, הנוהג ברכב וחושש שמא ירדם, רשאי לשמוע מוסיקה כדי לשמור על עירנותו
ראיתי פעם שלנהג שמרגיש שהוא הולך להירדם מותר לשתות משהו חם (בשיקולים מסויימים) גם בתחנת דלק בלי תעודת כשרות, פשוט מפני הסכנה.
הרב אמנון יצחק אומר מפי גדולי הדור
שאסור לשמוע שירים כל השנה כולה
פרט לסעודות מצווה כמו חתונות וכ'ו
לכל אחד יש את הרב שלו שיגיד לו מה לעשות 
וכ"כ משעמם לי...אז לשמוע שירים שקטים שעוזרים לי בעבודת ה' זה מותר?(לא ווקאלי)
ואם כבר ווקאלי אני ממליצה על הדיסק "בקש עבדך" של יוסף קרדונר..
על דיסק ווקאלי טוב? ומה הסגנון שלו? (ועדיף לא יקר...)
תודה.
613 יש להם 3 דיסקים מצויינים
יש את ה א.ק.א פלא שהם גם מצויינים 4 דיסקים
יש דיסק אחד של לב טהור דיסק סבבה
יש דיסק של המכביטס
תחפשי באינטרנט תמצאי הרבה דיסקים טובים
ומי שמעוניין יכול להפעיל רצפים פה בערוץ
ויש גם קטגוריה בטוקר FM גם כן סבבה לגמרי
האיסור על שמיעת כלי זמר, אם ישנו, הוא כדי לא להנות יותר מידי
אז ווקאלי נחשב בהקשר זה כעקיפה גסה מימין
ואם אנחנו מחפשים לעבוד את ה' באמת ולא לעבוד עליו-
אז לדעתי זה לא הפתרון וזו לא הדרך
אסור ריקודים ומחולות ערבי קריוקי ומסיבות שחיתות, אבל לשבת מול המחשב ולשמוע מוזיקה או בנסיעה אין שום בעיה.
לא צריך להמציא חומרות שלא קיימות.
הייתי בחתונה עכשיו של חבר והיה 0 אנשים מהישיבה התיכונית שלנו (היום כבר נמצאים עמוק בעולם הישיבה) הגיעו מהישיבה התיכונית אני הרב שלנו וראש הישיבה עכשיו זה לא היה בחור שקט הוא בחור שבתיכוניץ היה מאוד פעיל ובאמת היה חבר טוב של כמה חבר'ה וחברמן עכשיו בסדר לא כולם חייבים לבוא אבל מינימום חבר אחד שניים טובים מה נסגר??
והלוואי שיתעוררו מחשבות
אם הוא סיים את התיכונית לפני 7-8 שנים ולא כל כלך שמר על קשרים משם, יכול להיות שזו התדלדלות טבעית של חברויות מהתיכון.
היינו פעם בחתונה של חבר של בעלי, ובעלי הרגיש צורך מיוחד שנבוא למרות שזה היה באיזה כרם נידח על איזו גבעה, כי הבחור הזה לא מאוד חברותי במיוחד וצריך לשמח. בסוף היו חוץ ממנו עוד 2 חברים, ושלושתם היו היחידים שרקדו לחתן. לכלה היו בערך 4-5 חברות. אחרי החופה בשעה 9 וחצי בערך הם עוד לא יצאו מהחדר ייחוד, ובעלי ממש התלבט כי הוא הרגיש שהוא חייב לשמח בריקודים, אבל הטרמפ שלנו (הרב שקידש בחופה) רצה לצאת, וידענו שיש לנו נסיעה של שעתיים וחצי לפחות, ושום טרמפ אחר כי אנחנו לא מכירים אף אחד שם, ומתוך אולי 50 האנשים שהיו שם חצי כבר יצאו. בסוף נסענו עם הרב.
זה כנראה אחד האירועים הכי מוזרים שהייתי בהם, ובאמת הרגיש מאוד לא נעים שלא היו חברים.
סיימנו תיכון לפני 3 שנים
ואני יודע שהוא שמר על קשר עם כמה מהקרובים אליו ואפילו הציע להם שידוכים
אני הייתי אחראי על ההרשמה פרסמתי בקבוצה של הכיתה שלחתי לקרובים שלו תזכורות ונאדה אפחד לא בא או אפילו נרשם
יכול להיות שכעת אין לו קשר עם אף אחד מהישיבה התיכונית ולכן מיותר מבחינתו להזמין משם
האם מישהו מכיר אנשים דתיים שהיו רוצים לצאת למסע
לפולין - אתרים יהודיים שמלפני השואה, חמישה ימים?
חברים שלנו היו רוצים אך לא מצאו סוכנות נסיעות שעורכת
כזה עכשיו.
הם סיפרו שאחת מהסוכנויות הציעה לגבש קבוצה
של לפחות עשרה איש. דתיים המעוניינים בהכשר
מהודר, וצניעות.
נשמח לשמוע אם לאי מי יש רעיון עבורם.
הם רוצים לנסוע עכשיו. לא מאוחר יותר.
יישר כוח!
.
כלומר בלי גטאות ומחנות השמדה?
אם אתחיל לכתוב ביקורת על הגיליון האחרון של מגזין ''פנימה'' 🙈
כמעט בכל עמוד הרגשתי צורך לדפוק את הראש בקיר, אבל הצלחתי להתגבר על היצר 🥳
קפיץמה הקטע שלכם עם זקנים של גברים?
לא ידעתי שזה עדיין קיים. אז ברוכים תיהיו אנשים חדשים וישנים
בפעם האלף החלטתי שהפעם אני לא נסחף.
כאילו, שום דבר לא יעזור זה חזק ממני.
לא בקטע של צדקות או נפילה, פשוט נגרר, זה שורף זמן ואני מרגיש שאין לי שליטה על הזמן שלי.
מה יש באינטרנט שמטשט את גבולות הזמן, ותמיד תמיד תהיה עליו יותר זמן ממה שתכננת?