תסכולי גמילה...אנונימי (פותח)

שלום

רציתי לשתף בתהליכי הגמילה עם הבן שלי

קודם כל לפרוק, וגם להתייעץ.

בן ראשון, בן שנתיים וחצי, מפותח, חכם ומקסים.

אני החלטתי להתחיל בגמילה בחופשת פסח, הוא הקטן בגן וכמעט כולם כבר גמולים.

כבר לפני זה הייתה לו מודעות גבוהה לקקי, והיה מבקש ללכת לעשות בסיר.

התחלנו לפני כשבועיים וחצי, ואני כבר מתחילה להתייאש...

אני מרגישה נורא לחוצה מהגמילה, לוקחת את זה נפשית, חושבת כל הזמן מה הוא מרגיש, מצפה שיהיה מושלם...

אולי זה נשמע מגוחך אבל זאת האמת.

מההתחלה - כל מעט זמן הייתי שואלת אותו "אתה צריך לשירותים?", ומצד שני גם היה לי קשה עם זה כי הרגשתי שהוא זה שצריך לומר ולא אני זו שצריכה לנדנד לו.

בעלי בעד - פשוט להודיע לו כל כמה שעות שעכשיו עושים... גם הגננת שלו בעד שעות קבועות.

אמא שלי אומרת - להפסיק לשאול אותו, כדי שילך לשירותים מאחריות שלו.

כשהייתי מזכירה לו כל כמה זמן, היו לו ימים שלמים יבשים.

עכשיו - נראה שדי נמאס לו... כששואלים אותו אם הוא צריך הוא אומר "אין לי פיפי" (ושנייה אחרי זה יכול לפספס...)

אם אני מחליטה לא לנקץ לו הוא פשוט עושה במכנסיים (ומודיע לי אח"כ).

דווקא קקי - הוא עושה יפה, הולך לסיר מעצמו.

אני מרגישה מבולבלת, אני מרגישה שאני מבלבלת את הילד (מזגזגת בין שתי שיטות...), שהעניינים לא בשליטה (בעיות שלי של צורך בשליטה...) ואני הולכת לאיבוד.

בהתחלה זה נורא הלחיץ אותי, עכשיו זה בעיקר מתיש אותי. לא הלכלוך והניקיון כל פעם, אלא התחושה שלא מתקדמים.

אשמח לעצות של מנוסות וחכמות ממני... ואם ביקורת, אז בבקשה בעדינות..

להוריד לחץאמא מסורהאחרונה

בשביל שתכנסי לפורפורציות, הבת שלי, בת 3 וקצת גמולה למעלה מחצי שנה ועדיין יש ימים שהיא מפספסת, זה טבעי ונורמלי (אם כי הרבה פעמים היא עושה את זה בכוונה).

בשלב הזה הוא לומד להכיר את הגוף שלו, לזהות את התחושה של לפני, לדעת לעצור ולהתאפק עד השירותים ורק אחרי שהוריד בגדים אז לשחרר.

בשבילנו זה נראה מה זה עניין של 2 שניות וזהו.

בשבילם, שרק עד לפני יום- יומיים, שבוע- שבועיים הם עשו בלי להתייחס לזה שמשהו יוצא מהגוף, זה נצח.

מה עוד שהוא קולט את הלחץ שלך וגם לומד להסתמך עלייך, על התזכורות שלך.

מותר מידי פעם להזכיר כי יתכן שהוא שכח להקשיב לגוף שלו והתזכורת שלך עוזרת לו לעצור רגע ולשים לב.

אך זה צריך להיות כאמירה סתמית, כמו- רוצה לשתות מים (את לא אומרת כזה דבר מתוך לחץ, נכון?) ולא שאת לחוצה שהוא יפספס אז בגלל זה את מזכירה לו.

זה עבודת המידות שלך כי את חייבת שהכל יהיה בשליטה והנה משהו יוצא משליטתך ואת לא יכולה לשער מה יהיה ברגע הבא והאם הוא יזכור או לא

כן מכירה מקרוב מאוד גם אני כזאת, אני יכולה לצאת מדעתי כשמשהו משתבש או יוצא משליטתי.

שעות קבועות זו שיטה מאוד מסוימת ולרוב מתאימה לגיל צעיר יותר (פעם גמלו בצורה כזאת בגיל שנה וחצי, היו לקוחים את הילדים בשעות קבועות ושישבו על הסיר עד שיוצא...), אישית אותי זה מחריד, תחשבי שיכריחו אותך ללכת לשירותים בזמנים קבועים.

לא להזכיר בכלל, מתאים לילדים עם מודעות עצמית גבוהה ולא ילד ששקוע במשחק עד כדי כך שלא מתייחס מה קורה איתו.

הגדול שלי היה כזה, גם כשהוא הבין איך לזהות וללכת בזמן, כשהוא היה עמוק בתוך משחק הוא היה שוכח מעצמו ואז הייתי מגלה שלולית איפה שהוא ישב, הוא אפילו לא הרגיש כשזה יצא.

אפשר ללכת בדרך האמצע, לתת לילד את האחריות, אם הוא מפספס זו בעיה שלו ולא שלך שלא הזכרת לו בזמן (לא במובן שהוא אשם, אלא במובן שאת לא תרגישי רגשות אשמה על זה שלא הזכרת לו בעוד מועד) ומדי פעם, במיוחד אם הוא שקוע במשחק או לא הלך הרבה זמן לשירותים אז להזכיר לו ואולי גם ללכת יחד איתו.

הכי חשוב לעשות את זה בלי לחץ ולזכור שהוא לומד,

זו תקופה שנראית נצח, אך בעוד חצי שנה- שנה את לא תביני למה הרגשת כאילו הוא אף פעם לא יגמל.

(נראה אותי אומרת את זה כשאגמול את הבא בתור חושף שיניים)

אם את מרגישה שכשאת אומרת מילה בנושא ישר הלחץ עולה, אז אל תגיד כלום, תסמכי עליו שברגע שהוא יבין שאין מי שיעזור לו בזה הוא מעצמו ילך.

וממש אין מה להילחץ ולהתרגש מפספופסים, רק ככה הם לומדים.

בהצלחה רבה

השבת אבידה - כלבי האסקי סיבירייהודיה מא"י
שני כלבי האסקי סיבירי נמצאו בהר כביר ביום שישי האחרון (חוה"מ פסח)

מי שיש לו רעיון למי הכלבים שייכים שיפנה אלי בבקשה באישי

אמהות לבנים עם אטופיק- יש תקווה לשרוול קצר בקיץ?שיח סוד

עד היום לבש ארוך בקיץ,

מסכן שכל החברים בגן עם קצר מרענן - הוא חם לו עם ארוך.

אבל כשהוא עם קצר בשרוול/במכנס הוא מתחיל לגרד כי זה נגיש…

עם השנים למדנו יותר להתנהל עם האטופיק ועכשיו ההתפרצות במצב סבבה

מפחדת לקנות לו מלאי של קצר ולהתבאס (מה שקרה קיץ אחד שפשוט מלא כסף הלך לחולצות שלא השתמש…)

לא יודעת להגיד כי כל החורף סתיו לבש ארוך

בקיצור, באיזה גיל כבר יכלתם לשים להם קצר בקיץ? אם בכלל…

משהו אחד- במזגנים בקיץ לא כזה חם....יעל מהדרום
לק"י

לילדים שלי היה, אבל לא זוכרת שגירדו הרבה.

ומציעה לך לשאול בפורום הו"ל, שהרבה יותר פעיל.

ואפשר לקפל לו את השרוולים ולבדוק איך זהיעל מהדרוםאחרונה
לק"י

אם העור בסדר והוא לא מגרד, לקנות לו גם קצר.

משפחה תורנית מחפשת יישוב קטן, קהילתיbula

עם קליטה פתוחה ודירות להשכרה

אשמח לרעיונות

באיזה אזור?פתית שלגאחרונה
מעון/משפחתון תורני מומלץ בהדר גניםאושי 9
בננו הבכור יהיה בספטמבר הקרוב בין שנה ותשעה חודשים. אנחנו אמורים לעבור להדר גנים, פ"ת. יש למישהו המלצות על מעון/משפחתון תורני ואיכותי?   הרף המינימלי, שתהיה למקום כשרות בשרית למהדרין. 
יש ברחוב בגין מעון חסידימתיכון ועד מעוןאחרונה
שנראה לי די מוצלח, המינוס העיקרי זה שיש בו המון ילדים, מנהלת ממש משקיענית ואכפתית
איך נותנים לילדים הרגשת יציבות בתקופה כזאת?מתוך סקרנות

אני מרגיש, שאת הילדים מטרידה בעיקר ההפסקה הפתאומית (מבחינתם) של פעילות מסגרות החינוך, כשבינינו אף אחד לא יודע מתי יחזרו.

לכל השאר הם יחסית מתרגלים ומסתגלים...

,למישהו יש טיפים איך לתת להם בטחון בנושא זה (יש לילדה אחת לדוגמה עוד חודשיים יום הלדת בגן, וכבר עכשיו מוטרדת האם יתקיים או לא...)?

אפשר לשתף את הגננתמענין

שתדבר איתה בטלפון. שכשיחזרו לגן יחגגו לה.

אצלינו משתדלים להתקשר לילדים, ולשלוח סרטונים כדי לשמור על קצת תחושת חיבור כמה שאפשר בין הגן לילדים.

באמת תקופה מורכבת לילדים, מחפשים את השיגרה ואת הביטחון שהם רגילים אליו. 

רעיון, תודהמתוך סקרנותאחרונה
סיר בישול איטיטרכיאדה

בעקבות המלצה פה של @פשוט אני קניתי סיר בישול איטי. 

שמתי בבוקר חלקי עוף ותפוחי אדמה, הוספתי תבלינים והדלקתי על החום הנמוך (יש שתי דרגות חום- נמוך וגבוה, ועוד אפשרות של שמירה על חום)

לאחר חמש שעות בדקתי וראיתי שהעוף לא מתחיל אפילו להיות עשוי, בעוד שעל החום הנמוך ההמלצה היא 6-8 שעות.

בהתייעצות עם גי פי טי הוספתי כוס מים והגברתי לחום הגבוה, חיכיתי עוד שעתיים, וכעת העוף מוכן בקושי, רחוק מאד מלהיות רך ועסיסי כמו 

שתארו לי. התפוחי אדמה מוכנים אבל מעט קשים. בקיצור, ממש לא מה שדמיינתי.

אשמח שתאירו את עיני איפה טעיתי, כי תוצאה כזאת יכולתי להשיג גם אם הייתי מניחה סיר עם עופות על האינדוקציה לכמה שעות (ואז החום היה הרבה יותר גבוה והבישול יותר טוב)

בנוסף, הנוזלים בתבשיל בקושי מבעבעים, זה נראה כאילו החום כל כך חלש!

אולי תשאלי בפורום מתכוניםיעל מהדרום
נראה שהיה חסר רוטבחילזון 123אחרונה

זה לא סיר לאפיה זה סיר לבישול

ואולי היה כדאי לכסות עם מגבת מעל

כשהאיש בעבודה בזמן המלחמהעקרת הבית

בימים הראשונים האיש שלי עבד מהבית, ועכשיו נוסע לעבודה.

מה אתן עושות כדי לגרום לאיש שלכן להבין שיחד עם העבודה, יהיה קשוב לצרכים שלכן ושל הילדים?

הוא יודענהג ותיק

שיש לך ולילדים יותר צורך ממנו בימים האלה?

אולי פשוט לדבר איתו על זה

אם יורשה לי (בתור מי שבעבודה, אמנם מהבית)משה

בטח שנסע לעבודה. יש לכם חשבונות לשלם ומשפחה לגדל. צריך להעריך את זה ולקבל את זה קודם כל.

אחר כך אפשר לאזן מחדש.

משתפים מהלבתהילה 3>אחרונה

היה לי ממש מאתגר היום הרגשתי פשוט אמא גרועה/

הייתי כל כך עייפה ורק רציתי שמישהו יחליף אותי ויהיה לי שקט לשעה

אני ממש צריכה שתגיע שעה מוקדם יותר/שתבקש לעבוד מהבית/שתיתתן לי שעה לנוח כשאתה בא כדי שאני אצליח לחזור לעצמי/שתראה את המאמצים שלי/שתיקח אחריות על x וכו

שלום מחפשת פסיכיאטר לילדים באיזור מרכזממתקית

או הסביבה, ירושלים, או כל מקום אחר.
לא דרך הקופה
מישהו פרטי שאני יכולה להתקשר אליו לפלאפון באופן אישי.
אשמח לטלפון בפרטי

בדרך כלל גם לפסיכיאטרים פרטיים יש מזכירהמתואמת

ולא מתקשרים אליהם ישירות לטלפון.

בכל אופן, עוד כחודש יש לנו תור לפסיכיאטר פרטי שקיבלנו עליו המלצות, והוא מקבל בתל אביב. אחרי התור אוכל להמליץ עליו באופן אישי כנראה...

לא נכוןאריק מהדרום
יש לי פסיכיאטר שאני מתכתב איתו בווצאפ ובמייל וזמין בטלפון, הןא מקבל גם באזור המרכז ובזום אבל הוא לא לילדים.
תודה אבל צריכה לילדים.ממתקית

אבלאם אפשר בכל זאת מספר...

זה יפה! ומעניין כמה זה נפוץ...מתואמת
בכל אופן, זה רק אחרי הפגישה הראשונה איתו, לא?
אז זה באמת יפה...מתואמתאחרונה
יש את ד''ר מרים פאסקיןמתיכון ועד מעון

את ד''ר ליעד רוטשטיין

ד''ר מאיה אליעזר

במרכז, פרטיות

אבל מה הטלפונים? אפשר בפרטי? בבקשה...ממתקית
אין לי בשלוףמתיכון ועד מעון
אבל יש בגוגל, בטוחה שיעלה לך שתכתבי את השמות

אולי יעניין אותך