אומנם קצת באיחור (כי צריך להשרות את החומוס לילה במים) אבל לכבוד יום העצמאות מתכון לפלאפל
להשרות גרגרי חומוס במים לילה
(אם רוצים אפשר לקלף את החומוס, יוצא יותר טוב אבל לא משמעותי)
במעבד מזון לרסק בצל בינוני, שיני שום שלמות ופטרוזליה/כוסברה (לא חובה השום והירק)
להוסיף את גרגרי החומוס, כמה שיש מקום ולרסק היטב
להעביר לקערה, להוסיף פפריקה, פלפל שחור, כמון ומלח (ותבלינים נוספים לפי הטעם)
להוסיף מעט פרורי לחם/קמח מצה/סולת/קמח וכו' לייצוב התערובות
לצור כדורים ולטגן בשמן עמוק
ואם לא רוצים לטגן, אפשר בהחלט לאפות בתנור. במקרה כזה מוסיפים שמן לתערובת וגם בדר"כ אין צורך להוסיף פרורי לחם, משום שלאפייה התערובת יכולה להיות רכה יותר מאשר לטיגון.
לאפות בחום גבוה, עד שמזהיב
והנסיון שלי בענין, שאומנם זה לא בדיוק אותו דבר כמו פלאפל מטוגן, ועדין התוצאה טובה מאוד

)
)
